|
|
#1591 |
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar VII
gwaihally nie wiem czy takie szybkie znalezienie sobie pocieszyciela to dobre rozwiązanie w takiej sytuacji, wydaje mi się że najpierw musisz sama przeżyc "żalobę" po tym związku, a następnie kiedy juz będziesz oczyszczona ze złych wspomnień poszukać ewentualnie jakiegoś partnera.
Co nagle to po diable.... Ja za to dzisiaj mam kiepściutki humor ja odeszłam ale nie myślałam że az tak ma mnie w odwiózł mi wczoraj reszte moich rzeczy, był bardzo szczęśliwy i zadowolony, cały czas gada o rozwodzie, że trzeba to jak najszybciej zakończyć, gdzie ja nawet jeszcze nie zdążyłam o tym pomysleć. Nie wiem co mu sie tak spieszy ale dla mnie to nienormalne, nie wiem czy zachowuje sie tak bo tak jest, czy udaje...żebym się zastanawiałą o co chodzi...nie wiem. Podejżewam jedynie że bardzo szybko odnowił kontakt ze swoją "koleżanką", nie wiem czy robi mi na złość....nawet jakby chciał to nie bardzo mnie to jakos interesuje, jego małpy jego zoo. Widzę tylko teraz jak marne było nasze uczucie...jak płomień zapałki na wietrze. W kazdym badz razie nie odzywa się do mnie i jest mi z tego powodu bardzo miło. Jutro mam zjazd, ciąg dalszy zaliczeń, wiec mam troche nauki i musze ciuchy poukładać, bo mam cały pokój nimi zawalony. |
|
|
|
#1592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Proszę, kto następny, by rzucić kamieniem?
|
|
#1593 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Gwai, nie denerwuj się
![]() Ja Zuziunię troszkę rozumiem - i mam wrażenie, ze chyba nie miała na myśli takiego dosłownego "posypywania głowy popiołem" tylko raczej spokojne ochłonięcie niż traktowanie jednego mężczyzny jako plastra na ból zadany przez drugiego...
|
#1594 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
weszłam przez opere też nie mogłam nic napisać od 23 grudnia ![]() pozdrowienia dla wszystkich
|
|
|
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem nie ważne jak ważne, że działa
|
|
|
|
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
|
|
#1597 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ja zycze Ci szczęścia, bo i tak za dużo przeszłaś. Chodzi mi tylko o to abyś bardzo przynajmniej na początku nie ufała, bo ja sie cudnie przejechałam...a było tak pieknie Faceci niestety często potrafią wykorzystać sytuacje że cierpimy i to wykorzystują, mam nadzieje tylko że w Twoim przypadku tak nie bedzie. Każdy ma prawo do szczęścia! Wiesz nie miałam na mysli prowadzenia życia w trybie zakonnicy, ale przynajmniej abyś po takim cierpieniu znowu nie nadziała się na kolejne, bo to nie było by dobre... ja strasznie cierpiałam, wybaczyłam...ale juz nie mam kontaktu od dawna z tą osobą...wytłumaczył mi dlaczego tak zrobił...ale mam jakiś tam żal na dnie serca... kto ma miekkie serce musi miec twardą d.... jak mówi moja mama.
Edytowane przez Zuziunia Czas edycji: 2009-01-16 o 13:20 |
|
|
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w Twoim wypadku to po prostu wyjątkowo szczęśliwy zbieg okoliczności. Idiotyczne byłoby chyba, gdybyś unikała nowych znajomości w imię przeżywanej właśnie "żałoby".A a propos tego, co pisze Zuziunia... Niestety zdarza się, że ludzie okazują się inni, niż sądzimy początkowo, ale to może nas spotkać zawsze. Niezależnie od tego, jak dawno skończyliśmy związek. Ostrożność potrzebna jest w każdym wypadku. Edytowane przez rawita Czas edycji: 2009-01-16 o 13:20 |
|
|
|
|
#1599 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja uciekam...i nie wiem kiedy będę... |
|
|
|
|
#1600 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
I wiem też, że czasem się nie udaje. I że po upadku człowiek wstaje i idzie dalej. Cytat:
Kazdy człowiek ma prawo do własnego sposobu przezywania żałoby, do własnej metody radzenia sobie z cierpieniem. Nie będę tu wywlekać rzeczy, które napisałam Ci prosto z serca na PW i tym bardziej nie będę oceniać, bo wiem, że kiedy człowiek cierpi tak, że zda mu się, że fizycznie boli kazdy napięty nerw - wtedy szuka metody, żeby ból ustał. Choć na chwilę... No i wiem też, że tydzień przezyty w ten sposób to jest cholernie długo... Gwaihally, Ty wiesz dobrze, że nie oceniam, nie rzucam kamieniami, nie żałuję Ci tego pełnego oddechu. Wiesz, że cieszę się z tego jak gdybym sama łyknęła powietrza. ![]() Chcę tylko napisać, żebyś była ostrożna. Żebyś nie rzucała się z rozpaczą w nową miłość lecz zachowała trochę dystansu (co, mam wrażenie starasz się robić i bez moich rad ). Być może to będzie to. Być może to jest Twoja miłość. Być może jednak to jest po prostu tak, że odnaleźliście się oboje poranieni po to, żeby dać sobie chwile szczęścia, by wesprzeć się, pozbierac nawzajem i potem rozejść. Nie wiesz tego jeszcze. Dlatego bierz to, co życie Ci teraz daje, bądź szczęśliwa tak jak potrafisz, ale nie rób wielkich planów, nie buduj na tym przyszłości. Nie tak od razu, nie bez zostawiania sobie koła ratunkowego, nie bez odrobiny dystansu. I tylko tyle mogę Ci poradzić publicznie. I uściskać raz jeszcze. ![]() Pewnie i tak zaraz mi ktoś dowali, że za poważnie i że psuję nastrój, bo kiedyś na Perfumach było lekko i przyjemnie i że z poważnymi tematami mam spierniczać na plotkowe. ![]() Cytat:
Zamiast oglądać się za siebie i rozważać, czy on rozpacza, czy nie - skup się na sobie i na swoim życiu. Być może Ty potrzebujesz więcej czasu na to, by się otrząsnąć, ale tkwienie w drzwiach związku też nie jest dobre. Zamknij je i idź dalej. Za tymi drzwiami jest świat.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-01-16 o 13:29 |
|||
|
|
|
#1601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zuzia pewnie chciała dobrze... takie zwyczajowe rady... odpocznij, ciesz się sobą, naucz się być sama zanim będziesz gotowa na nowy związek ..blablabla....a życie? życie jest nowelą... ![]() Tak się stało jak się stało, moim zdaniem dobrze, po co masz płakać, cierpieć w samotności. Albo co gorsza dawać kolejną szansę komuś kto na nią nie zasługuje i cierpieć potem po raz kolejny. Zakochaj się, a co!EDIT Napisałam tego posta od razu, ale mi wizaz przestał działac. Z tego co widzę tylko mi nie działał
Edytowane przez Yola Czas edycji: 2009-01-16 o 13:32 |
|
|
|
|
#1602 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Gwai! Bardzo się cieszę! I sama wiesz najlepiej jaki sposob radzenia sobie będzie dla Ciebie najlepszy...
|
|
#1603 |
|
BAN stały
|
Bardzo mnie to cieszy, Gwai
(mimo, że nie jestem dziewczyną )Ja powtarzam to sobie co jakiś czas, w kontekście własnej, "twardodupnej" osoby ![]() --- Dzień dobry, Polsko
|
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Gwai
A w Twoich postach i tak widać spomiędzy wierszy, że nie rzucasz się rozpaczliwie na nowego faceta jak na ostatnią deskę ratunku, tylko cieszysz się życiem i dobrym towarzystwem.
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
Gwai, jako weteranka uzytkowania wlasnego meza powiem tylko, ze juz raz sie z nim rozwiodlam.
Pewne rzeczy musialy dojrzec i wykluc sie z ziarna wspol-nieporozumien i pretensji. ( a na to trzeba czasu ) dojrzaly i znowu jestesmy razem mam wiec drugiego meza po pierwszym rozwodzie, ktory wciaz jest tym pierwszym ( maz i rozwod ) czego zycze ![]() milosc nie rodzi sie przypadkiem, z ogryzka namietnosci, cos ludzi przy sobie wiaze czasem warto zawalczyc o odbudowe tego co bylo, nizli stawiac nowe ( niekiedy chwiejne ) fundamenty czasem warto dume schowac do kieszeni, bo ktos z nas-przeciwka moze miec nie-do-pokonania-wieksza ludzie bladza ( i rania ) , wiem sama ... Edytowane przez Nasturcja-Pospolita Czas edycji: 2009-01-16 o 14:59 |
|
|
|
#1606 |
|
Zadomowienie
|
Nie, no nie rzucam się na niego. Co będzie to będzie. Nie zamierzam się od razu zakochiwać, chociaż rzeczywiście zawsze mi to wychodziło dobrze Ale on też cierpi po związku, więc tak się pocieszamy. A to dobry i konkretny facet. Lepszego towarzystwa na te cięzkie dni nie mogłam sobie wymarzyć.
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Gryczane?
![]() Cytat:
![]() Po co TO ciagniesz? Super wiadomosci Gwai Powodzenia w ukladaniu sobie zycia na nowo, lepszego zycia
|
|
|
|
|
#1608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[/quote] Cytat:
miło Cię widzieć
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-01-16 o 18:43 |
||
|
|
|
#1609 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mam studia, znajomych, rodzinę, nie jestem sama... heh takie życie |
|
|
|
|
#1610 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Złośliwość? Mskladaczku, ja zupełnie szczerze staram się nie wrzucać tu ciężkich postów. A ponieważ lekkich jakoś nie potrafię w sobie znaleźć - mniej piszę. Cytat:
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kamieniowac tez nie mam zamiaru ![]() mam tylko jedno sprostowanie - moj M na pierwszej randce tez powiedzial, ze mnie kocha i jestesmy ze soba bardzo dlugo az wstyd sie przyznac, ale 23 lata , wiec wyznanie milosci na pierwszej randce nie musi byc zla wrozba ![]() |
|
|
|
|
#1612 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrrr... mam wrażenie, że dyskusja o kopiowaniu recenzji z wizaz.pl ma swoje konsekwencje.
Usunięto mi aukcję za to, że podałam linka do recenzji perfum ![]() Ok, ok, gdyby to było zgodne z ich polityką ale uzasadnienie: "W opisie przedmiotu znajdował się niedozwolony adres strony WWW. Takie adresy umieszczać można tylko wtedy, gdy intencją jest wyłącznie poszerzenie opisu konkretnego towaru (np. link do danych technicznych sprzedawanego modelu telefonu). Inne adresy stron WWW, a w szczególności te o charakterze promocyjnym i reklamowym są niedozwolone." A recenzje perfum to nie rozszerzenie opisu ![]() To nie jest przesada? .. |
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
Gwai, cudownie czytać, że u Ciebie już dużo lepiej
Dawno się tak nie cieszyłam z weekendu Wiem, wiem, to niczego nie rozwiązuje, bo problem jest zapewne we mnie. Te dwa dni zamierzam przeznaczyć na rozrywki, zaraz obejrzę sobie jakiś film, wyśpię się i postaram się racjonalnie i bez nerw podejść do sprawy
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
Gwai - super wieści! Dobrze, że nie jesteś sama, nie gryziesz się tym i nie analizujesz, tylko żyjesz dalej i tak trzymaj
|
|
|
|
#1615 | |||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
może im chodzi o to, że pośrednio "reklamujesz' wizaż dając do niego link (jeśli recenzja pochodzi stąd) czy jakąś inną stronę Ja w tamtej dyskusji skłaniałam się najbardziej ku zdaniu Daffodilki (chyba ), ze wystarczy pod przepisanym fragmentem recenzji podać jej żrodlo i nie byłoby sprawyCytat:
). Kiksy w księgach są takie, że wszyscy chodzą najeżeni tak, że bez noża nie podchodź. Mało co się zgadza.Też mam ochotę się zwolnić i zatrudnić ponownie po zakończeniu tego cyrku. ![]() nie wiem tylko, co szef na to Cytat:
![]() eee, raczej nieprawdopodobne
Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-01-16 o 20:53 |
|||
|
|
|
#1616 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
poza tym pewnie w wakacje wybiorę się do babci i liczę na spotkanie ![]() Czuję wielka ulgę że on juz nie będzie więcej decydowała o moim życiu...normalnie serce aż lżejsze. On nadal nie rozumie co to miłość...współczuje jego kolejnej (prawdopodobnie "koleżance" którą już dobrze zna) partnerce. Pomalowałam sobie pazurki na wściekły róż i przykleiłam cyrkonie...tak dla poprawy nastroju. Jak dobrze że jutro zjazd. |
|
|
|
|
#1617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Szkoda,że mniej piszesz
Na wiele spraw patrzymy podobnie, często gdy coś napiszę, okazuje się,że coś w podobnym sensie zdążyłaś napisać wcześniej. A z kolei inne sprawy potrafisz pokazać z zupełnie nowej dla mnie perspektywy Zresztą Ty wiesz ![]() Cytat:
Ostatnio pracy mam tyle,że ,za przeproszeniem, nie mam kiedy iść siusiu Robię kilka rzeczy jednocześnie, a to jest dość męczące. Koledzy się ze mnie śmieją,że sprawy niemożliwe załatwiam od ręki, a cuda na następny dzień Po ostatnim cudzie marzy mi się parę dni urlopu.Cytat:
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-01-16 o 21:02 |
||
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, piszę z prośbą o pomoc, a właściwie błaganiem
![]() otóż jakiś czas temu zakupiłam z mężem - a właściwie mąż dla mnie przy mojej wydatnej pomocy - flakon Aomassai, który m.in. miał być gwiazdkowym prezentem, więc zapakowany jak go Lucky przysłało, czekał do gwiazdki. Jakoś tak wyszło, że nie odfoliowałam go w święta, tylko dopiero dzisiaj przy okazji wymiany na odlewkę Aomassai - musiałam dopsikać zapach do już posiadanej odlewki, i tutaj zaczyna się mój problem kartonik jest 10 Aomassai, ale w środku jest 06 L'eau Rare Matale i co ja mam teraz zrobić, wyczekiwane perfumy, tyle czasu leżały grzecznie czekając na gwiazdkę, nie sądzę, żeby po takim czasie od zakupu chcieli mi uwierzyć, że nastapiła taka feralna pomyłka - wygląda to tak, jak poniżej |
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dostalam z Truskawki nowy, darmowy flakon Mandragore, tylko dlatego, ze w moim brakowalo koreczka. Podobnie w szwedzkiej perfumerii niszowej, gdy brakowalo korka od A.Extreme L'Artisana- przyslali mi druga flaszke- gratis. Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2009-01-16 o 21:09 |
|
|
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja tak z innej bajki zupełnie - gdzie się podziała Annmarie ??
Strasznie dawno jej nie widziałam na perfumach. Gwai ... cieszę się, że znalazłaś sposób na wyjście z dołka ..... dziewczyny mają rację - bądź ostrożna I ja tez kamieniami rzucać nie mam zamiaru - wręcz przeciwnie - dawaj mi te kamienie !!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

ja odeszłam ale nie myślałam że az tak ma mnie w 

Proszę, kto następny, by rzucić kamieniem? 

a raczej, próba Opery - weszłam na Wizaż przez inną przeglądarkę i testuję, czy zapisze mi wiadomość, czy każe spadać na drzewo ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
weszłam przez opere

Zakochaj się, a co!

), ze wystarczy pod przepisanym fragmentem recenzji podać jej żrodlo i nie byłoby sprawy
). Kiksy w księgach są takie, że wszyscy chodzą najeżeni tak, że bez noża nie podchodź. Mało co się zgadza.