|
|
#871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: a z 1980?
witam na moim ulubionym watku
![]() nie pojawialam sie dlugo..niestety zycie potrafi robic niespodzianki i czasem dokopac za mocno tak jak mi w ostatnim czasie. jakos to trzeba przezyc, wstac i isc dalej... no ale juz w Nowym Roku zycze by byl zdecydowanie lepszy niz poprzedni no i witam nowa gadule Melline - mi tak naprawde w kazdy dzien trudno wstac..bom spich okrutny, najchetniej bym wstawala tak 9-10 rano, aze sie nie da to przynajmniej pocieszam sie mysla, ze rano musze wstawac tak co drugi dzien - bo praca na zmiany, wiec choc jeden plus.swego czasu nawet probowalam cosik zrobic z tym wstawaniem i zgodnie z teoria zawarta w 'Potedze podswiadomosci' probowalam sie poprzedzajacego dnia 'programowac' na poranne wstawanie - poskutkowalo przez pierwsze 3 dni;P a 4tego smacznie spalam do 5 piania budzika. Wiec jak widzisz u mnie to chyba niewyleczalne;P
|
|
#872 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jasne Ale LilStar strasznie długo tu nie było... Pewnie intensywnie pracowała nad potomstwem ![]() Cytat:
![]() W piątek?? Mnie jest bez różnicy, jaki to dzień tygodnia! ![]() Śpię jak niedźwiedź, suseł, koala... *ulubione podkreślić Mogłabym aż do bólu... gnatów...
|
|
|
#873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#874 |
|
Wtajemniczenie
|
a wam tez polece super smieszny film -'Jeszcze dalej niz polnoc' - tak smiechowej francuskiej komedii dawno nie widzialam:
http://www.jeszczedalejnizpolnoc.hagi.pl/
|
|
#875 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co? Filmy filmami... itd. Ale jakoś ostatnio stwierdziłam, że z wszelkich rozrywek - zapychaczy czasu - lubię... czytać. I jakoś postęp technologiczny i ta cała reszta (prowadzaca w efekcie do nieuniknionego wielkiego BUM) tego nie zmienia. Z resztą jak dla mnie - film nigdy nie oddaje treści książki. Ale najbardziej chyba zawiedziona byłam "Lśnieniem"...
A Wy jak w "tym wieku" spędzacie wolny czas? ![]() A w ogóle - to co Was tu tak mało???
|
|
#876 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie 80-tki
!!!Mozna sie przyłączyć???? ![]() ja jestem 80-tka z czerwca, nie mężata, nie dzieciata ale w związku, pracująca ale nie aż tak bardzo, mam dosyć czasu nawet na nudę Do wilcza jagoda: a wiesz, ze czytanie tez sprawia mi dużo przyjemności a co do spedzania wolnego czasu to właśnie szukam jakiegos ciekawego zajęcia, moze macie jakiś pomysł??
|
|
|
|
|
#877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do zajęcia - proponuje Wizaż Może o nim słyszałaś? Tylko, że to podobno uzalezniające... Ma wiele pozytywnych stron... Obowiązujący strój - dowolny. Obowiązująca fryzura - dowolna. A to ważne dla 80-tek, bo zanim człowik zęby z rana znajdzie, to już się zdąży zmęczyć... a co dopiero dalej
|
|
|
#878 |
|
Wtajemniczenie
|
wilcza_jagoda - u mnie nadmiar wolnego czasu jest spozytkowywany na kilka sposobow:
- czytanie ksiazek i ogolnie doksztalcanie sie - filmy, gry komputerowe [ale gram tak naprawde dosc rzadko i to glownie w wyscigi samochodowe i platformowki] - mietolenie kotow - muzyka - sporty ekstremalne: quady, off_road, parki linowe, paintball - no i najulubiensza metoda: podrozowanie + fotografowanie - czasem rowniez popelniam : kartki + malowanie na szkle - no i oczywiscie wizaz.pl
|
|
#879 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a poza tym jak wiadomo sport, jak jest troche wiecej czasu to spacerki po górach Cytat:
powaliło mnie to o zębach buziak dla wszystkich
|
|
|
|
#880 |
|
Raczkowanie
|
Eeeee.... To Wy macie takie rozrywki, ze sobie przynajmniej tyłki powytrząsacie... A ja tylko sadło magazynuję... Jak nie na wizazu, to na kanapie - z książką w ręku...
|
|
#881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja się pochwalę, że za tydzień w piatek idę z mężem na BAL z prawdziwego zdarzenia - to juz taka nasz tradycja i się cieszę bardzo z tego tytułu
|
|
|
|
#882 |
|
Wtajemniczenie
|
katarzinka - oooo!!! bal?? powiedz cos wiecej - bedziesz walca tanczyc czy to inna kategoria bali?
a powiedzcie jakie ksiazeczki polecacie - albo co dobrego czytalyscie ostatnio? ja teraz czytam 'Mamuski gotowe na wszystko' J.Weiner - nie sugerujcie sie tytulem, bo to tak naprawde kryminal z podtekstem w tle ..no a w kolejce czeka kilka najnowszych Pratchetow i kilka ksiazek podrozniczych (trzeba wiedziec gdzie pojechac, co nie?)
|
|
#883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ode mnie z pracy co roku jest orgaznizowany - na pierwszy szliśmy z pewną dozą niesmiałośći a teraz chodzimy co roku a ksiązek - hmmm uwielbiam Carrolla, duza część przeczytana x razy, jak mam dołka to czytam "po porstu razem" ksiązka pełna dobrych i ciepłych ludzi , "gotowi na wszystko" (nie mylić z gotowe) powoduje co chwile wybuchy śmiechu takie niekontrolowane (wiec wiecie jak na mnie patrzą gdy czytam to w autobusie). jakis czas temu przeczytałam ciurkiem harry poterry i tak bym mogła wymieniac bez końca chyba a mąż się ze mnie śmieje, bo nasze małe gniazdko zaczyna przypominac bibloteke a ja ciągle potrafię stracić wiele godzin w księgarniach
|
|
|
|
#884 |
|
Wtajemniczenie
|
widzisz - ja z ksiegraniami mam dokladnie tak samo..nawet nie wiem jak sie tam znajduje...nawet jak jestem zagranica to ide do ksiegarni tak odruchowo i szukam polskich ksiazek.
![]() tylko ze nie kazda wizyta w ksiegarni konczy sie zakupem - czasem ide sobie albo poczytac albo poogladac. a Empik normalnie uwielbiam - laze miedzy polkami i nabieram weny na rozne rzeczy - lubie te wszystkie polki dla hobbystow - moze nie interesuje sie wszystkim - ale niektore pozycje mnie po prostu powalaja i przegladam tak z ciekawosci.Ksiazki jednak nie zawsze sa u mnie remedium na dola - czasem sa za slabe - wtedy ogladam filmy - najlepiej horrory lub katastroficzne - by przez kontrast pomoc sobie.
|
|
#885 |
|
Raczkowanie
|
A ja ostatnio przerabiam po kolei Jane Austen... Bardzo wyciszająco na mnie działają...
A najtrudniejszy dla mnie był chyba "Wielki las" Nienackiego. Jakoś tak długo przez niego brnęłam... Co do księgarni - to staram się unikać!! Poważnie... Bo mogłabym tam zostawić wypłatę... Mogłabym tam zamieszkać! Albo w bibliotece... ![]() Nie potrafiłabym się pozbyć żadnej książki z domku! Mam nawet jakieś stare niemickie ksiązki... NIE MAM POJĘCIA O CZYM SĄ... ale leżą i cieszą moje oko... Takie zboczenie
|
|
#886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja co prawda mam pelno ksiazek w domu - ale wiekszosc juz przeczytanych..zostalo mi raptem ok.50, ktore czekaja na swoja kolej... a z kolei do biblioteki jakos mnie nie ciagnie - bo maja stare ksiazki...
|
|
|
#887 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)...A Biblioteka ma w sobie jakąś magię... Bibliotekarki z reguły mniejszą... bo mam tendencję do przetrzymywania... ![]() Acha... Co jeszcze lubię czytać - to kryminały z lat 70/80. Tam wyraźnie widać, jak autorzy wdzięcznie omijali pewne tematy i wychwalali nasze służby pościgowe Inaczej pewnie książka nie poszłaby do druku...
|
|
|
#888 |
|
Wtajemniczenie
|
ale sie zrobiło czytelniczo
fajnie, że mamy z kim wymienić poglądy czytelniczeale ja tak uwielbiam czytać - obecnie po raz milionowy czytam "kraine chichów" a co do bibiloteki - ja mam fajną bibilitekę , co jakis czas nowe ksiązki i sympatyczne panie biblitekarki
Zadziw świat - pochyli się w pokłonie Zmieniaj los - uskrzydli Cię Zanim czas pokona nas" Edytowane przez katarzinka Czas edycji: 2009-01-17 o 09:18 |
|
|
|
|
#889 |
|
Raczkowanie
|
Nowości nowościami... ale książką mojego życia na zawsze pozostanie "Dzieci z Bullerbyn"
Przynajmniej, jeśli za wiodące kryterium przyjmiemy ilość powrotów do jednej i tej samej książki... ![]() Tymczasem skończyłam dzisiaj "Opactwo Northanger" i czekam niecierpliwie na dostawę kolejnej książki. Może w między czasie uda mi sie skonczyć "Anne Kareninę", bo juz po raz drugi utknęłam przy drugim tomie... W sumie nie wiem sama dlaczego, bo lubię literaturę z gatunku "kostiumowych"
|
|
#890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tołstoj tez po części już , a mistrz i małgorzta to jedna z moich ulubionych pozycji buziaki na udany łykend
|
|
|
|
#891 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() oj tak. Zapach kurzu, cisza... kiedyś w Łodzi w starej kamienicy, jeszcze nie renowowanej, była taka biblioteka: sztukateria na suficie, zamiast zimnych świetlówek klimatyczne kinkiety pamiętające dobre przedwojenne lata. Bordowe, obite materiałową tapetą ściany... I te regały, ech, gdybym taki dorwała... ![]() Lubię stare książki, dlatego często kupuję w antykwariatach (tak, tak, niedługo będę spałą na książkach) i chyba żadnej nie wyrzucę. Te ślady na marginesach, dopiski, pozostawione zakładki i karteczki - i rodzi mi się w wyobraźni cała historia o osobie, która przede mną książkę posiadała. Kiedyś znalazłam zasuszoną czterolistą koniczynę... ![]() Cytat:
Cytat:
A Ania mnie zmęczyła strasznie. Kocham kostiumówki, tak samo jak filmy zresztą, ale no... Ania nie i koniec ![]() Cytat:
W trylogii Sapkowskiego, tom bodajże i scena lotu na Górę Grochową - z Bułhakowa "zwalone" jak nic... Albo i Sapkowi wrył się ten fragment w pamięć - nic dziwnego
|
||||
|
|
|
|
#892 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
I co z tą biblioteką? Pewnie "unowocześniona" w jakiś "bolesny" sposób... a swoją drogą - uwieeeeelbiam taki postarzałe klimaty ![]() I co? Koniczynka przynisła szczęście? ![]() Co do "Dzieci z Bullerbyn" to moge Ci mówić - mistrzu! Ja czytałam "tylko" ok 15 razy... ![]() No muszę się przyznać - Sapkowskiego nie czytałam... Polecasz? A swoją drogą - zauważyłyście, jak bardzo jest pod tym względem zubożona młodzież? Większość z nich opiera się na OPRACOWANIACH. Wytłumaczcie mi - jaka jest przyjemność z czytania opracowań?
|
|
|
#893 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem pod wrazeniem -15 razy przecyztac ksiazke! - to u mnie byloby za kare normalnie
![]() ja te same ksiazki czytuje gora po 2 razy - tak wlasciwie by sobie przypomniec ... Czy ktoras z was czytala moze 'Mechaniczna pomarancze'? EDIT: a co do czytania opracowan -hmmm czesciowo, ale tylko czesciowo rozumiem niektorych nastolatkow-sama po przeczytaniu 'Szewcow' Witkacego siegnelam po opracowanie - bo ni w zab nie moglam skumac o co mu tak naprawde chodzilo - bo co bral to jakos latwiej moglam sobie wyobrazic;P wilczajagoda - Sapkowskiego po prostu musisz przeczytac-bo inaczej grzeszysz! Jego saga tak wciaga - ze kilka nocy pod rzad masz zalatwionych -bo po prostu musisz znac zakonczenie. A poza tym jest to tak wieloznaczniowa i wielowatkowa opowiesc, ze przy okazji np. mozesz nauczyc sie laciny a z 'Narrenturm' - poznac alternatywna wersje czasow sredniowiecza i bitwy pod Grunwaldem
Cuda wianki preferencje Filipek jest juz z nami od 09.01.2011 Borysek ur. 05.04.2013 Vivere non necesse est. Navigare necesse est. Edytowane przez magdaka13 Czas edycji: 2009-01-18 o 14:59 |
|
|
|
|
#894 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
zresztą widzę jak jestem odbierana przez nastolatkow gdy czytam ksiażki w autobusie - jako dziwoląg
|
|
|
|
#895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z kolei jak pojade do Niemiec - tam mam wrazenie, ze sztuka czytelnicza calkowiecie upadla. Tam wlasnie patrzyli sie na mnie jak na dziwologa gdy czytalam w metrze. Nie wiem czy sprawila to polska ksiazka czy ki diabel? - ale czulam sie jak 'tredowata'
|
|
|
#896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#897 |
|
Wtajemniczenie
|
no wiesz - moze to taki wiek??? glupi i cielecy?
albo twoj taki nobliwy ... EDIT: ja pamietam jak mowilam w wieku 15 lat - ze ci 20kilkuletni starzy, czlowiek 40 letni to wogle juz praiwe na drugim swiecie. A jak bede miec 50lat to sama sie zabije-by innym oszczedzic cierpien zycia ze mna ![]() Na szczescie czlowiek z wiekiem madrzeje-albo zmienia sie mu perspektywa.
Cuda wianki preferencje Filipek jest juz z nami od 09.01.2011 Borysek ur. 05.04.2013 Vivere non necesse est. Navigare necesse est. Edytowane przez magdaka13 Czas edycji: 2009-01-18 o 15:29 |
|
|
|
|
#898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak i jestem odbierana jako stara panna która nic innego w życiu nie robi tylko czyta (szkoda, że ta stara panna jest mężatką )
|
|
|
|
#899 |
|
Wtajemniczenie
|
hahahhahaha!!!!
ty mnie nie rozwalaj - jak ja mowie,ze mam dwa koty w domu - to dopiero sie zaczyna...stara panna to malo powiedziane;PPPP tylko skad ten maz, co? ja po prostu uwielbiam sie smiac z takich stereotypow!!!
|
|
#900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja i tak będę czytać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.

powaliło mnie to o zębach