Ploty i pogaduchy Truskawkomaniaków i Truskawkoholików cz. VIII - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-17, 12:52   #3211
mmagdaa_p
Zakorzenienie

Dot.: Ploty i pogaduchy Truskawkomaniaków i Truskawkoholików cz. VIII

Cytat:
Napisane przez *nulka* Pokaż wiadomość

tak jest, ja np. bym sie pisala na zakup na spolke jesli Dziewczyny po testach beda zadowolone
ja też bym się pisała

Cytat:
Napisane przez Reese Pokaż wiadomość

ja się czuję ok dzisiaj ale jestem tak nabuzowana że chetnie bym komus wprała

Kupiłam Atrederm, płyn, który ma 0,05% tretinoiny więc to chyba to samo co Locaid, tak?
nie bij

A co to ten atrederm na co ma pomóć

Cytat:
Napisane przez ranka Pokaż wiadomość
nalozylam sobie puderek Kanebo od Tanyi - ladna skora, mieciutka, podoba mi sie bardzo

ale mi kotecka wariuje dzis
następna kusicielka pożycz 160 zł

Cytat:

ojj to marchewy nie chce mnie sie marzy taki kolorek nie wiem jak go opisac, taki jak usta czerwonawy ale delikatny, zeby tylko podbijal kolor ust, taki rozany (ale nie rozowy) hmm nie umiem opisac... jeszcze takiego nie znalazlam nigdy
taki transparenty mi się właśnie marzy taki ale nigdzie nie widziałam

Cytat:
Napisane przez dynia18 Pokaż wiadomość

Wysyłam foty. usiądzcie w fotelu i nie przestarszcie się stanem mojej skóry, ogólnie nie jest zle....ale w przybluiżeniu to i brode widac....hihih ale was interesują pomady. więc patrzec na pomady bo Resska napuszcze aby sobie ulzył. na tym nie podpisanym zdjęciu jest 016
Kochana z takimi ustami to nic tylko się całować

Ładne kolory aczkolwiek nie dla mnie
Stary 2009-01-17, 12:53   #3212
36824e82e51c7225a5b2c1a5779aef88dc0a5eae_5f10dc15a8e6e
Konto usunięte

Cytat:
No ja własnie sama się leczę. Daje sobie miesiąc jak nie przejdzie idę na gastroskopie.

Dziewczyny mój grubasek dziękuje za tarmośki bo on kocha byc duszony.

Wysyłam foty. usiądzcie w fotelu i nie przestarszcie się stanem mojej skóry, ogólnie nie jest zle....ale w przybluiżeniu to i brode widac....hihih ale was interesują pomady. więc patrzec na pomady bo Resska napuszcze aby sobie ulzył. na tym nie podpisanym zdjęciu jest 016
sliczne usteczka
ta 016 jest fajniutka ale musze powiedziec ze na usteczkach te szmineczki sa duzo jasniejsze niz na tym zdjeciu co sobie leza na stoliku. chyba sobie kupie 016...ale dzis kusicie...kanebiak...szmi neczki.... Basia a powiedz, smierdza te szmineczki??? albo smakuja niefajnie??
36824e82e51c7225a5b2c1a5779aef88dc0a5eae_5f10dc15a8e6e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 12:55   #3213
eszton 1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AsikS Pokaż wiadomość
Tak, na pewno. Dzieci szybciej łapią, poza tym technikę gry na instrumencie trzeba wypracować latami. Tego się nie da tak od razu. Do dzisiaj pamiętam mozolne gamy i pasaże, których nie cierpiałam ale które wyrabiały niesamowitą lekkość grania. Samo ułożenie dłoni, tzw. "luźna ręka" to podstawa. Wydaje się to proste, w praktyce - wypracowanie tego to też ciężka praca.
Ja równocześnie uczęszczałam do dwóch szkół, poza tym było mnie wszędzie pełno, wszędzie się udzielałam, więc tak naprawdę na naukę na pianinie nie pozostawało mi dużo czasu w ciągu dnia. Nigdy nie przyznawałam się pani ile tak naprawdę ćwiczyłam. Inni po parę godzin dziennie (sama słyszałam jak sąsiadka obok w domku mozolnie ćwiczy), a ja do godziny (maks).

P.S. Piątki i szóstki miałam z pianina.

Jak byłam dzieckiem to pamiętam że bardzo chciałam uczyć się gry na pianinie.. ale moja mama była nieugięta..wysyłała mnie na języki obce i stwierdziła że wszystkiego nie pociągnę..a że byłam grzeczną dziewczynką to uległam..

Cytat:

ochh mam nadzieje ze tak bedzie eszku
Gimnazjum mnie tez przeraża choć nigdy tam nie pracowałam.. pracuję w średniej szkole i na prywatnej wyższej uczelni..i z mojego punktu widzenia.. czym starszą młodziez kształacisz tym łatwiejsza praca..nie ma przynajmniej problemów z dyscypliną..

Cytat:

Rybki nie wchłonęły się do końca. Jedna rybka to dość spora pojemność, jutro chyba ją obdzielę na dwa dni. Dzisiaj posmarowałam swoje oczęta i Mamci i jeszcze tego dość sporo było. Powieki też smyrnęłam.

Aaaa... Mavala. Sis, smarujemy!
To moze te rybki zapiszę jako kolejne kuszenie..a Mavalę postawiłam w tak widocznym miejscu że nie sposób o niej zapomniec

Cytat:
ide na zakupy , do apteki kupic anytbiotyk i musze sprzatac- dzis TZ mnie opuszcza na 2 tyg - mama bedzie miec operacje i musi troche z nia pobyc i jej pomoc
Pozdrowionka i życzenia zdrówka dla mamusi

[1=36824e82e51c7225a5b2c1a 5779aef88dc0a5eae_5f10dc1 5a8e6e;1052294

co do Ani, to jakbys mieszkala blizej na peffno by do ciebie przyszła i nie musiałabys sie nia zajmowac...ona sama sobie kaffke zrobi...grzebnie za czyms dobrym w lodówce....[/quote]Też lubię takie kolezanki co sobie świetnie radzą w mojej kuchni

Cytat:
retinoidy, na zmarchy
?
Napisz pliss o tym coś więcej.. gdzie to można kupić? to apteczne czy sklepowe?
Stary 2009-01-17, 12:56   #3214
dynia18
Zakorzenienie

Cytat:
Basienko, sliczne ustka!!

obie mi sie podobaja te szmineczki ta pierwsza to na taki cieply delikatny rozyk wyglada cio?
Bardzo deikatny matowy róż chociaż na ustach widoczny. Fajnie się preznetują z błyszczkami. Ale one takie masłowe przyjemne w malowaniu. Tylko takie bez smaku.
dynia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 13:08   #3215
*nulka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmagdaa_p Pokaż wiadomość

taki transparenty mi się właśnie marzy taki ale nigdzie nie widziałam
no wlasnie nikt nie widzial ja tylko czasem w gazetkach widze jakichs, ale to z pokazow mody wiec nie podaja co to za szminka...
Cytat:
Napisane przez eszton 1 Pokaż wiadomość

Gimnazjum mnie tez przeraża choć nigdy tam nie pracowałam.. pracuję w średniej szkole i na prywatnej wyższej uczelni..i z mojego punktu widzenia.. czym starszą młodziez kształacisz tym łatwiejsza praca..nie ma przynajmniej problemów z dyscypliną..

masz racje moze mi sie uda z liceum

Locacid niestety na recepte, w aptece

*nulka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 13:11   #3216
AsikS
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny mój grubasek dziękuje za tarmośki bo on kocha byc duszony.

Oj Basieńko, jak zwykle przesadzasz. Przecież cera w naprawdę dobrym stanie. A usta masz pięknie wykrojone.

Cytat:
Jak byłam dzieckiem to pamiętam że bardzo chciałam uczyć się gry na pianinie.. ale moja mama była nieugięta..wysyłała mnie na języki obce i stwierdziła że wszystkiego nie pociągnę..a że byłam grzeczną dziewczynką to uległam..

To moze te rybki zapiszę jako kolejne kuszenie..a Mavalę postawiłam w tak widocznym miejscu że nie sposób o niej zapomniec

Dorotko
Retinoidy zawsze apteczne. Na receptę.
AsikS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 13:11   #3217
ranka
Kici kici miau miau

nie ma pozycz, jestem splukana bo kupilam w koncu rureczki

dobrze ze w poniedzialek dostane dodatek aktywacyjny

chociaz musze z niego zaplacic na Izbe Lekarska i za telefon

Instagram mój

Edytowane przez ranka
Czas edycji: 2009-01-17 o 13:13
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-17, 13:15   #3218
eszton 1
Zadomowienie

Alez mnie dziś boli głowa.. jestem po 2 tabletkach przeciwbólowych i nic..ale objawów przeziębienia nie mam..więc mam nadzieję że to nie żadna grypa
Stary 2009-01-17, 13:16   #3219
ranka
Kici kici miau miau

mnie tez niezle napiernicza - ide po tabletki p/bolowe

Instagram mój
Stary 2009-01-17, 13:16   #3220
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

rureczki ja z moja figura nigdy rureczek nie założe
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 13:17   #3221
dynia18
Zakorzenienie

[1=36824e82e51c7225a5b2c1a 5779aef88dc0a5eae_5f10dc1 5a8e6e;10524671]sliczne usteczka
ta 016 jest fajniutka ale musze powiedziec ze na usteczkach te szmineczki sa duzo jasniejsze niz na tym zdjeciu co sobie leza na stoliku. chyba sobie kupie 016...ale dzis kusicie...kanebiak...szmi neczki.... Basia a powiedz, smierdza te szmineczki??? albo smakuja niefajnie??[/quote]
One są takie jakby bez smakowe. Mają posmak trchę takiej typowej pomady, ale to jest bardzo delikatne.
Cytat:

Ranka ale dzięki niemu nie musisz wykładac ze swojego portfela na te IL i za telefon. Zawsze to coś.
A co to rurki?????????

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-17, 13:22   #3222
eszton 1
Zadomowienie

Cytat:

Locacid niestety na recepte, w aptece
Cytat:

Dorotko
Retinoidy zawsze apteczne. Na receptę.
To mam kolejne pytanie.. czy to rzeczywiście pomaga i czy to jest dla jakiegoś przedziału wiekowego.. a i czy lekarz rodzinny moze przepisać na to receptę.. i jeszcze jedno .. dokładna nazwa..pliss ja akurat nie boleję za bardzo nad zmarszczkami pod oczkami.. ale profilaktycznie z chęcią bym spróbowała..u mnie największą bolączka zmarszczkową jest tzw lwia zmarszka.. niestety ją posiadam i strasznie mnie wkurza..jak patrze do lustra to tylko ją widzę..dermatolog mi kiedyś powiedzial ze to nieuniknione bo mam silną mimikę twarzy
Stary 2009-01-17, 13:23   #3223
Tanyia
Zakorzenienie

Cytat:

mam chyba jednak zapalenie zatok - glowa mnie napiernicza niemilosiernie,przy pochyeleniu bardziej , i wydzielina z nosa - normalnie tragedia, zaczelam brac antybiotyk
Bidulko lecz te zatoki

Cytat:
Doberek
Cudne słonko za oknem.

Dziewczęta, wstałam i spojrzałam do lustra na moje oczy. Mam mega gładką skórę pod oczami. Dawno takiej nie miałam. Ostatnio chropowata, napięta. Miłe uczucie.

Słonecznej soboty.
U mnie tez słoneczko za oknem czasem przyświeca Żeby jeszcze tylko troszkę cieplej było.
Mówisz, że te rybki takie fajne są? 1 starcza na więcej niż raz? to może zamówic te srebrne z all?

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość

A ja wykończyłam odsypkę cienia MAC Vanilla- mój ulubiony kolor
Ja z rozświetlaczy/rozjaśniaczy najbardziej lubię naked i fairy lite Vanilka też fajna

Cytat:
Napisane przez bmoniq Pokaż wiadomość
Witam słonecznie
lecę na jakies zakupki a potem będe gonic te Wasze krasnale bo się tu rządzą jak u siebie

wpadne potem
U mnie też niestety grasują, a ja nie mam siły na przepędzanie ich
Marta zajęta i nie ma mi kto pomóc

[1=36824e82e51c7225a5b2c1a 5779aef88dc0a5eae_5f10dc1 5a8e6e;10522718]

Anula, skoro mówisz ze fajne to to jest, to może wpadniesz do mnie na kaffke i przyniesiesz pokazac... juz mnie nie wysypuje wiec nie jestem zaraźliwa...

[/quote]

Gabi jakbyś chciałą to naskrobię Ci jeszcze jakąś próbeczkę ( ale niestety malutką )

Cytat:

Oj cena za duża jak na mnie...ale moze kiedyś....

Dyniu jak to poprawi Ci humor, to mogę Ci posłac próbaska Kanebiaczka, ale małą niestety.

ZUMBA

Tanyia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 13:24   #3224
ukrycior
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki, tu zapracowana ja. Nauczam.

Cytat:
Napisane przez Lipglossjunkie Pokaż wiadomość
Ja

Piekne

Zwarta? Teraz juz chyba tylko gotowa
Dziękuję

Cytat:
Asiu w tym miesiącu i następpnym nie mogę sobie pozwolić na nic. wczoraj podliczyłam wydatki i padłam trupem.......
Ale kiedyś napewno sobie fundnę jak faktycznie są takie dobre.

Postanowiłam troszkę poruszac się , może te wieczne spanie powoduuje te osłabienie. tylko czemu mi ten ból żołądka nie przechodzi.? Teraz jeszcze dobiłam go lekami....jej mowiłam lekarzowi. mam nadzieje że to nie jakaś choroba poważniejsza......jejje Tfu tfu tfu. Wymyślam jak stara pannna.
Pozdrowienia dla małego wisażysty!!!!!!!!!!!Kociu ś Maciuś go pozdrawia bo kocha dzieci.
Z każdym zdjęciem uwielbiam go coraz bardziej. W załączniku Fiś z dedykacją dla obu - Wizażysty i Maćka.

Wy miałyście wczoraj problemy z neo, a ja z kablówką, w której mam net, niby był, ale działał jakby chciał a nie mógł. Jak tż zadzwonił do nich z awanturą to się okazało, że wymieniają jakieś urządzenia przesyłowe, bardzo przepraszają i zaraz bedzie git. No ale zaraz to przyszedł kolega z pysznim chilijskim winem, spotkanko się przeciągnęło do późna, a ja dziś od rana w robocie. Więc dopiero teraz zaglądam, na szczęście dało się nadrobić.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Fisiek 2.jpg (14,4 KB, 8 załadowań)
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 13:25   #3225
eszton 1
Zadomowienie

Cytat:
mnie tez niezle napiernicza - ide po tabletki p/bolowe
Może to dzisiaj taki ciężki dzien..ale dawno mnie tak nie bolała jak dzis.. i normalnie mam światłowstręt jakiś.. musiałam pozasuwać rolety bo nie daję rady patrzeć na słonce..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-17, 13:26   #3226
ranka
Kici kici miau miau

rureczki z Only ciemny granat plus jeszcze dokupilam tuniczke szara tez z Only

Tanya nie wiesz czy prasowany Kanebo jest taki sam we wlasciwosciach jak sypki ?

ogladalam ostatnio ten

poki co dostalam Blot Powdera z MAC

mnie sciska glowa przy samym nosie i troche czolo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 23376.jpg (12,3 KB, 4 załadowań)

Instagram mój

Edytowane przez ranka
Czas edycji: 2009-01-17 o 13:28
Stary 2009-01-17, 13:35   #3227
eszton 1
Zadomowienie

Cytat:

Tanya nie wiesz czy prasowany Kanebo jest taki sam we wlasciwosciach jak sypki ?

Też uwielbiam rurki..kiedys nie mogłam się do nich przekonac ale jak spróbowałam i zalożyłam to pokochałam miłoscią wielką..no właśnie.. cikawe czy prasowany Kanebo jest tak samo fajny jak ten sypki..
Stary 2009-01-17, 13:40   #3228
Tanyia
Zakorzenienie

[1=36824e82e51c7225a5b2c1a 5779aef88dc0a5eae_5f10dc1 5a8e6e;10522941] kurde ale Cie dopadło jak jak na ospiarza czuje całkiem całkiem...juz bym mogła na jakies zakupki do galerii skoczyc

co do Ani, to jakbys mieszkala blizej na peffno by do ciebie przyszła i nie musiałabys sie nia zajmowac...ona sama sobie kaffke zrobi...grzebnie za czyms dobrym w lodówce....[/quote]

Lubię samowystarczalnych gości

Cytat:
Napisane przez jazmine Pokaż wiadomość
Asiu mój maz takze jest leworęcznym pianistą .

ja dzis sprzatnełam mieszkanie i jestem niewyspana bo wizazysta się włamał do naszego pokoju o 6:30 i zadecydował że będzie spał z nami - niestety on się strasznie rozpycha i jestem połamana cala, chociaz słodko się jest do niego przytulić

dzis jeszcze musze skoczyc do taty do szpitala i do pracy na 16.00
Oj to niezła pobudka w sobotę, ja rano wstałam połaziłam troszkę, przywitałam się i znó padłam do łózka

Cytat:
Napisane przez jazmine Pokaż wiadomość

dla niewtajemniczonych dodam ze fortepian jest urządzeniem dla praworecznych, praktycznie wszystkie utwory sa tak skomponowane ze prawa reka gra trudne figury a lewa "nieposłuszna" gra rytmizacje i akompaniament w akordach

czyli Asia i mój Tż musieli swoja bardziej nieposłuszną rękę prawą wycwiczyc wirtuozersko klask i:i na dodatek jeszcze miała nasza Asiula piatki w szkole ....

no no...

Gratulki dla Asika i męża

Cytat:

Pozdrowienia dla małego wisażysty!!!!!!!!!!!Kociu ś Maciuś go pozdrawia bo kocha dzieci.
Moja kocica - Łasunia zakochała się w Twoim Maciusiu Tyle, że dzieci z tej miłości by nie było, bo ona ciachnięta

Cytat:
Napisane przez Reese Pokaż wiadomość

ja się czuję ok dzisiaj ale jestem tak nabuzowana że chetnie bym komus wprała
Ja od kilku dni chodze nabuzowana , wszystko przez @ i stresy, nawet z TŻetem ostatnio mniej się dogaduje. A miałam postanowienie, że będe pogodniejsza i milsza dla TŻeta.

Cytat:
nalozylam sobie puderek Kanebo od Tanyi - ladna skora, mieciutka, podoba mi sie bardzo
Ranko bardzo się cieszę . Kolejna zadowolona. Przyznam się, że bałam się troszkę po Twojej wstępnej opini, że się nie spodoba, ale jednak Kanebiak zwycięzył

Cytat:
To mam kolejne pytanie.. czy to rzeczywiście pomaga i czy to jest dla jakiegoś przedziału wiekowego.. a i czy lekarz rodzinny moze przepisać na to receptę.. i jeszcze jedno .. dokładna nazwa..pliss ja akurat nie boleję za bardzo nad zmarszczkami pod oczkami.. ale profilaktycznie z chęcią bym spróbowała..u mnie największą bolączka zmarszczkową jest tzw lwia zmarszka.. niestety ją posiadam i strasznie mnie wkurza..jak patrze do lustra to tylko ją widzę..dermatolog mi kiedyś powiedzial ze to nieuniknione bo mam silną mimikę twarzy
Co to lwia zmarszczka?

Cytat:

ogladalam ostatnio ten

Rurki mi się podobają, ale to nie dla mnie, wyglądałabym jak baleron
Oglądałaś ten u siebie? Był w sklepie? W poznaniu nigdzie go nie dopadłam. W związku z tym kupiłam sobie prasowanego Cellular performance. Kobietka mówiła miże to praktycznie taki sam jak sypki, ale sprasowany. Chociaż dla mnie ma inny kolorek, bo sypacz jest mega beżowy i jasny, a ten prasowanie troszkę ciemniejszy. Na twarzy efekt bardzo podobny, jeśli nie taki sam. Ja jestem bardzo zadowolona. Noszę w kosmetyczce do poprawek w ciągu dnia. Cena niestety kosmiczna bo wkład 225 zł + pudernica od 65 zł do chyba coś 160 nie wiem kto te ceny ustalał. Tego pressed powder nie widziałam w sklepie, kiedys wylookałam go tylko na all i nie wiem jaki jest.

ZUMBA

Stary 2009-01-17, 13:42   #3229
ranka
Kici kici miau miau

tak widzialam u siebie w Douglasie ale nie pytalam o cene - zreszta nikt nawet sie mna nie zainteresowal a ja nie lubie biegac za tymi kobietami.

ale stojak Kanebo byl strasznie zaniedbany, wrecz brudny - to tez mnie zrazilo. Czemu one o to nie dbaja?

podoba mis ie sypki, bo dobrze trzyma u mnie mat ogolnie chyba go zakupie jak tylko wykoncze Guerlaina

Instagram mój

Edytowane przez ranka
Czas edycji: 2009-01-17 o 13:44

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-17, 13:48   #3230
dynia18
Zakorzenienie

Cytat:
Alez mnie dziś boli głowa.. jestem po 2 tabletkach przeciwbólowych i nic..ale objawów przeziębienia nie mam..więc mam nadzieję że to nie żadna grypa
Dodaj wit c albo kawkę wypij z cytrynka. Pomoże..
Cytat:
Napisane przez Tanyia Pokaż wiadomość
Bidulko lecz te zatoki

U mnie tez słoneczko za oknem czasem przyświeca Żeby jeszcze tylko troszkę cieplej było.
Mówisz, że te rybki takie fajne są? 1 starcza na więcej niż raz? to może zamówic te srebrne z all?

U mnie też niestety grasują, a ja nie mam siły na przepędzanie ich
Marta zajęta i nie ma mi kto pomóc

Gabi jakbyś chciałą to naskrobię Ci jeszcze jakąś próbeczkę ( ale niestety malutką )

Dyniu jak to poprawi Ci humor, to mogę Ci posłac próbaska Kanebiaczka, ale małą niestety.
Kochana jesteś. Taniu jak będe zdrowsza wybiorę się do Douglasa i tam obejrzę i wybrubuje. Ale dziękuje bardzo.
Cytat:

ogladalam ostatnio ten

Ranka ale ze mnie tępota, myśle co za rureczki to twarzy do oczu, do włosów....hahhaha toż to spodnie.
ja tez uwielbiam rurki. szukam Czarnych, ale bez skutku.

Jaki piękny Kotek.....no i jak nie kochac takich słodziaków. Przytuli sie taki do kaloryfera i wybaczasz mu wszystko.,..ojjjjjjj
Stary 2009-01-17, 13:49   #3231
ranka
Kici kici miau miau

moj kotek dzis wszystko zwalal na podloge - moja pieczatke, ksiazki, normalnie co popadlo.. i tak pół dnia
tez chcialam kupic czarne ale nie bylo rozmiaru

Instagram mój
Stary 2009-01-17, 13:50   #3232
AsikS
Zakorzenienie

Cytat:
Dorotko, retinoidy to kwasowe pochodne witaminy A.
Retinoidy na receptę dostepne w Polsce:

- Retin-A krem tylko wersja 0,05% tretinoiny - 30g - Janssen-Cilag
- Zorac gel 0,05% lub 0,1% tazarotene - 15g - Pierre-Fabre
- Differin krem 0,1% lub zel 0,1% adapalene - 30g - Galderma
- Isotrex 0,05% izotretinoiny zel 30g - Stiefel Laboratories
- Locacid Arretin ICN, 0,5 mg/g, krem, 30 g,tuba (ICN POLFA RZESZÓW)
- Atrederm 0.05% lub 0.025% tretinoiny - płyn 60ml cena ok 20/30zl- Pliva Kraków - oparty na alkoholu, silny preparat.

Wszystkie produkty są głównie zalecane przy leczeniu trądziku.
Działanie przeciwzmarszczkowe mają także tretinoina i tazarotene czyli Retin-A i Zorac oraz na drugim miejscu izotretinona czyli Isotrex.

Są to preparaty bardzo silnie działające. Podczas stosowania filtry SPF 50 to obowiązek.
Poza tym działaniem ubocznym retinoidów może być tzw. wylinka, czyli złuszczanie. Ale z tym da się walczyć, trzeba bardzo dobrze nawilżać cerę. No i zaczynać od rzadkiego stosowania, zwiększać stopniowo do 2-3 dni w tygodniu. W pozostałe noce - nawilżanie.

Poza tym retinoidy:
- wpływają na DNA komórek skóry, wpływają na pogrubienie skory jakby od spodu, pomimo, ze zewnętrznie złuszczają naskórek;
- przyspieszają gojenie skóry,
- wpływają na tworzenie kolagenu w skórze
- poprawiają produkcje składników nawilżających skórę
- wpływają na dobre ukrwienie skóry dzięki czemu poprawia się jej koloryt
- regulują wydzielani łoju, dlatego stosuje się je też na trądzik.

Ale kupiłaś ten Retin-Ox. Stosujesz go? Jak działanie? Na lwią zmarszczkę jest on idealny.

Cytat:

Aniu, po jednym zastosowaniu ciężko powiedzieć coś więcej. Wstrzymaj się na razie z kupnem. Wyślę do Was w poniedziałek przesyłki - już popakowałam.
Guaranka miała te strebrne, to powie coś więcej o nich.

U mnie już słonka niet. Było krótko. Chyba poszło spać.

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki, tu zapracowana ja. Nauczam.

Z każdym zdjęciem uwielbiam go coraz bardziej. W załączniku Fiś z dedykacją dla obu - Wizażysty i Maćka.

Wy miałyście wczoraj problemy z neo, a ja z kablówką, w której mam net, niby był, ale działał jakby chciał a nie mógł. Jak tż zadzwonił do nich z awanturą to się okazało, że wymieniają jakieś urządzenia przesyłowe, bardzo przepraszają i zaraz bedzie git. No ale zaraz to przyszedł kolega z pysznim chilijskim winem, spotkanko się przeciągnęło do późna, a ja dziś od rana w robocie. Więc dopiero teraz zaglądam, na szczęście dało się nadrobić.
Cześć Zapracowana Super Mamo Ukryciorkowa

Fiś słodki.

Gdyby tak nagle nam net odcięli wszystkim, to byłaby tragedia. Bez Was, bez wizażu... Buuu... wolę sobie nie wyobrażać nawet. Bo to dzięki netowi miałam to szczęście Was poznać.

Cytat:
Może to dzisiaj taki ciężki dzien..ale dawno mnie tak nie bolała jak dzis.. i normalnie mam światłowstręt jakiś.. musiałam pozasuwać rolety bo nie daję rady patrzeć na słonce..
Ja mam tzw. ciężką głowę. To coś z ciśnieniem.
Stary 2009-01-17, 13:51   #3233
Tanyia
Zakorzenienie

Cytat:
tak widzialam u siebie w Douglasie ale nie pytalam o cene - zreszta nikt nawet sie mna nie zainteresowal a ja nie lubie biegac za tymi kobietami.

ale stojak Kanebo byl strasznie zaniedbany, wrecz brudny - to tez mnie zrazilo. Czemu one o to nie dbaja?

podoba mis ie sypki, bo dobrze trzyma u mnie mat ogolnie chyba go zakupie jak tylko wykoncze Guerlaina
Na all kosztował coś koło 160-170 zł.

Co do Douglasa, to różnie to bywa, też czasem mnie zastanawia czemu jedna marka jest na maksa wyeksponowana a druga zaniedbana, to samo też z stoiskami, jedno odpucowane a drugie takie sobie. U mnie najczęsciej zaniedbane sa te przy wejściu, najwięcej kurzu i syfu Kanebo na szczęście głębiej, więc jest dobrze

ZUMBA

REKLAMA
Stary 2009-01-17, 13:55   #3234
ranka
Kici kici miau miau

Tanyu doszedl Acnederm?

mam przebarwienie po depilacji wasika nie moge sie go pozbyc
powiem wam szczerze ze Differin tak srednio mi pomogl - mysle ze musialabym czegos sprobowac innego, ale na razie to odpada - i tak mam wyrzuty sumienia i sie boje ze smaruje sie Differinem a staramys ie odziecko
no nic, moze sie w koncu doczekam

Instagram mój
Stary 2009-01-17, 13:59   #3235
Tanyia
Zakorzenienie

Cytat:
Tanyu doszedl Acnederm?

mam przebarwienie po depilacji wasika nie moge sie go pozbyc
powiem wam szczerze ze Differin tak srednio mi pomogl - mysle ze musialabym czegos sprobowac innego, ale na razie to odpada - i tak mam wyrzuty sumienia i sie boje ze smaruje sie Differinem a staramys ie odziecko
no nic, moze sie w koncu doczekam
Tak doszedł Dziękuje Pisałam o tym chyba z 2 dni temu

Mi differin pomaga, ale powolutku, bo stosuje go co 3 dni nie moge częściej, bo wtedy masakruje mi twarz przesuszenie. Niestety c.o. robi swoje. Wykończe opakowanie i idę do dermatologa. Albo zostawi mi differin, albo poprosze o retinoidy.

za starania.

ZUMBA

Stary 2009-01-17, 14:07   #3236
eszton 1
Zadomowienie

Cytat:

Ja od kilku dni chodze nabuzowana , wszystko przez @ i stresy, nawet z TŻetem ostatnio mniej się dogaduje. A miałam postanowienie, że będe pogodniejsza i milsza dla TŻeta.

Co to lwia zmarszczka?
.
Lwia zmarszczka to dwie pionowe zmarszczki nad nosem na czole.. nienawidzę ich..zbieram na botoxA co do Tż-ta.. bądz milutka.. oni lubią jak jesteśmy takie milutkie i przytulaszcze
Stary 2009-01-17, 14:08   #3237
AsikS
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulki dla Asika i męża

Co to lwia zmarszczka?

Lwia zmarszczka to dwie zmarszczki pionowe między brwiami.

REKLAMA
Stary 2009-01-17, 14:17   #3238
eszton 1
Zadomowienie

Cytat:
Dodaj wit c albo kawkę wypij z cytrynka. Pomoże..
j
Nie mam w domu ani wit C ani cytryby.. ale kawa z cytryną to jeszcze nie słyszałam..chyba zaraz pchnę synka do apteki i do sklepu..dzięki

Cytat:
Dorotko, retinoidy to kwasowe pochodne witaminy A.
Retinoidy na receptę dostepne w Polsce:

- Retin-A krem tylko wersja 0,05% tretinoiny - 30g - Janssen-Cilag
- Zorac gel 0,05% lub 0,1% tazarotene - 15g - Pierre-Fabre
- Differin krem 0,1% lub zel 0,1% adapalene - 30g - Galderma
- Isotrex 0,05% izotretinoiny zel 30g - Stiefel Laboratories
- Locacid Arretin ICN, 0,5 mg/g, krem, 30 g,tuba (ICN POLFA RZESZÓW)
- Atrederm 0.05% lub 0.025% tretinoiny - płyn 60ml cena ok 20/30zl- Pliva Kraków - oparty na alkoholu, silny preparat.

Wszystkie produkty są głównie zalecane przy leczeniu trądziku.
Działanie przeciwzmarszczkowe mają także tretinoina i tazarotene czyli Retin-A i Zorac oraz na drugim miejscu izotretinona czyli Isotrex.

Są to preparaty bardzo silnie działające. Podczas stosowania filtry SPF 50 to obowiązek.
Poza tym działaniem ubocznym retinoidów może być tzw. wylinka, czyli złuszczanie. Ale z tym da się walczyć, trzeba bardzo dobrze nawilżać cerę. No i zaczynać od rzadkiego stosowania, zwiększać stopniowo do 2-3 dni w tygodniu. W pozostałe noce - nawilżanie.

Poza tym retinoidy:
- wpływają na DNA komórek skóry, wpływają na pogrubienie skory jakby od spodu, pomimo, ze zewnętrznie złuszczają naskórek;
- przyspieszają gojenie skóry,
- wpływają na tworzenie kolagenu w skórze
- poprawiają produkcje składników nawilżających skórę
- wpływają na dobre ukrwienie skóry dzięki czemu poprawia się jej koloryt
- regulują wydzielani łoju, dlatego stosuje się je też na trądzik.

Ale kupiłaś ten Retin-Ox. Stosujesz go? Jak działanie? Na lwią zmarszczkę jest on idealny.

Dzięki Asiu za wyczerpujące informacje.. jesteś prawdziwą skarbnicą wiedzy..a gdybym ten pod oczy sobie zakupiła to filtry takie tez byłyby konieczne czy pod same oczy już nie?ja na swoją tłustą buzię nie mogę filtrów 50..nie dam rady.. tłuszcz się ze mnie leje..a ten Retin Ox stosuje co drugi dzien..nie uczula mnie ale narazie spektakularnych efektów nie widzę..ale dopiero 3 razy smarowałam więc myślę ze po tak krótkim czasie nie ma co oczekiwać..na tą moją nieszczęsną zmarszczke to już tylko botox może pomoże..
Stary 2009-01-17, 14:17   #3239
Reese
Zakorzenienie

[1=36824e82e51c7225a5b2c1a 5779aef88dc0a5eae_5f10dc1 5a8e6e;10524055]to sie dobrze składa- ja mam to samo, wiec jak jutro przyjdziesz to sie odwiedzila mnie dzis @ i mam takiego nerwika ze az mnie trzepie, a wczoraj to musialam wyjsc do lazienki jak TŻ jadł jabłko, tak mnie draznilo to jego chrupanie
[/quote]

Cytat:
016 jest cudna Chyba kupię ta druga za różowa jak dla mnie

Cytat:
Napisane przez mmagdaa_p Pokaż wiadomość
A co to ten atrederm na co ma pomóć
to retinoid - tretinoina - na tradzik i zmarchy również

Idę oglądać te szminy, mam jeszcze kase na 2 i zostane goła i wesoła
Reese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 14:19   #3240
Reese
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Asiu za wyczerpujące informacje.. jesteś prawdziwą skarbnicą wiedzy..a gdybym ten pod oczy sobie zakupiła to filtry takie tez byłyby konieczne czy pod same oczy już nie?ja na swoją tłustą buzię nie mogę filtrów 50..nie dam rady.. tłuszcz się ze mnie leje..a ten Retin Ox stosuje co drugi dzien..nie uczula mnie ale narazie spektakularnych efektów nie widzę..ale dopiero 3 razy smarowałam więc myślę ze po tak krótkim czasie nie ma co oczekiwać..na tą moją nieszczęsną zmarszczke to już tylko botox może pomoże..

Esz, ja mam to samo Nie moge filtrów
Reese jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości