|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
Przyczajenie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
Witajcie. Znalazłam niedawno na strychu stare, wysokie, rozkładane lustro, które składa się z trzech części (środkowej największej i dwóch mniejszych po bokach). Jest ono trochę podniszczone i chciałabym je jakoś odnowić. Głównie zrobić coś jakby wokół niego, bo te krawędzie wyglądają nie najlepiej. Szukałam na forum, ale nie ma za bardzo mowy o czymś takim. Macie może jakieś pomysły? Byłabym bardzo wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3992 |
Wtajemniczenie
|
a możesz pokazać zdjęcie tego lustra?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3993 |
Przyczajenie
|
to jest jego ogólny zarys
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3994 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no coz, meble sa jednym slowem tragiczne, juz od dawna mi sie nie podobaja, dlatego walcze o nowe, bo z oklejaniem ich szkoda zachodu chyba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3996 |
Raczkowanie
|
Witam.Mam problem, pokój będzie pomalowany w popielach,z tym że jeden wpada w beż.Na ścianie na przeciw okna będzie wisiał telewizor a ściana jest grafitowa.Denerwują mnie tylko te naklejki :niebieskie drzewa".Projektantka tak to wymyśliła nawiązując do kuchni ( są tam niebieskie dekory na ścianie).Nie chcę żeby całość była smutna i nijaka,czy konoecznie muszę mieć niebieskie naklejki? Czy może zrobić coś szablonem? Ale jakim kolorem? W którym miejscu?No i co na okno? Ekrany? A kolor? Proszę was o pomoc,bo sama nie wiem jak to ogarnąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3997 |
Zakorzenienie
|
tv na przeciw okna to nie jest najlepszy pomysł
chyba, żę będziesz oglądała go wyłącznie nocami
#3998 |
Rozeznanie
|
Po pierwsze - przecież kuchnia nie jest w pokoju, więc nie musisz się zgadzać, jeśli nie chcesz na te drzewka. To jest tylko propozycja projektanta.
Po drugie - jeśli pokój jest dość słoneczny, to będziesz musiała mieć nie przepuszczające słońca rolety lub zasłony. Telewizor na przeciwko okna to zły pomysł. Dałabym go na tej ścianie, na której teraz są drzewka. Przyznam jednak, ze te drzewka ciekawie wyglądają, ale narzucają kolorystykę dodatków i jeśli będziesz mieć ochotę na inne dodatki, to będziesz ograniczona wyborem. Może powinnaś zdecydować się na szablon w kolorze najciemniejszej ściany. Zaszalej z dodatkasmi w wyrazistych kolorach.
#3999 |
Zakorzenienie
|
Akurat znalazłam inspiracje na sypialnie:
http://deccoria.pl/galeria,id,11900 |
![]() ![]() |
![]() |
#4000 |
Raczkowanie
|
Dzięki za porady.Telewizor niestety musi wisieć na tej ściance,bo ona jest specjalnie wysunięta ( kilka centymetrów od ściany )no i ma wszystkie kontakty itd.Ale pomysł szablonu w kol.ciemnego popielu mi się podoba.A co z oknem? Firany,ekrany,sznurki?
Jeszcze jedno.Czy szablon który będzie w pokoju powinien być w kuchni? Są to pomieszczenia "prawie" połączone. Edytowane przez ziutkowa Czas edycji: 2009-01-22 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4001 |
Rozeznanie
|
Myślę, ze jeśli zdecydujesz się na szary wzór, to powinnaś zrezygnować też z tych turkusowych detali na suficie. Jeśli pokój jest połączony z kuchnią to też zrób taki sam szablon. Wszystko będzie się uzupełniać., tak jak w obecnej propozycji. Jeśli chodzi o okna to w tak nowoczesnym wnętrzu to albo dobre rolety w nowoczesnym wzornictwie, albo gładkie firanki z grubszej gładkiej tkaniny. Moga być białe, albo jeśli chcesz mieć turkusowe dodatki to turkusowe.
#4002 |
Wtajemniczenie
|
eh.. smutne to mieszkanko... przynajmniej mi się tak wydaje....
a może by tak zmienić turkus na pomarańczkę, tak jak zrobili to na tym zdjęciu.... gdybam sobie... ogólnie projekt ciekawy .. ale nie w moim guście... |
![]() ![]() |
![]() |
#4003 |
Raczkowanie
|
Turkus z pokoju znika,w kuchni musi być (dekory na płytkach)Słuchajcie,a jakim kolorem rozweselić ten szary pokój jeśli sąsiaduje z turkusową kuchnią?I jak? Meble,poduchy,szablony ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4004 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a macie jakieś pomysły odnośnie mojego pokoju?Załączam link: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=305972
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4005 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4006 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Pod koniec grudnia wklejałam wam zdjęcia pokoju po remoncie, minął ponad miesiąc i w sadzie czuję się w tym pokoju obco. Chciałabym coś dodać, wypełnić go troszeczkę, ale nie mam kompletnie pomysłów. pomocy EDIT: mam jeszcze dwie półki i nie wiem gdzie je powiesić. ![]()
Wtuliłam twarz w jego ramię. - Kocham Cię - szepnęłam. ![]() Edytowane przez shineE Czas edycji: 2009-01-26 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4007 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
shine co myślisz o lustrze na ścianie? pokój sprawia wrażenie małego, chociaż jest bardzo przytulny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4008 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4009 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myślałam o jakimś fajnym lustrze. Pokój ma wymiary 2,7mx3,7m, więc jest malutki. Zobacz sobie stronę (chyba 132) jak pokój wyglądał w trakcie remontu. ja wciąż nie mogę uwierzyć.. ![]() Cytat:
![]() ![]()
Wtuliłam twarz w jego ramię. - Kocham Cię - szepnęłam. ![]() Edytowane przez shineE Czas edycji: 2009-01-26 o 12:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4010 |
Zadomowienie
|
Shine, do pomysłów, które podały dziewczyny dorzucę jeszcze lampę podłogową, a zdecydowanie brakuje mi tutaj jakiejś efektownej roślinki, jak np. zamioculcas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4011 |
Rozeznanie
|
Shine - w sumie to przepisze to co pisza dziewczyny
![]() dla osobistego nastroju i wystroju dałabym lampe stojaca i jakas ramke ze zdjeciem
![]() |
#4012 |
Zadomowienie
|
jesteście kochane wszystkie
![]() ![]() Havana ustawię regały tak jak mówisz. Jutro wrzucę zdjęcie i ocenicie ![]() Mam jedyną roślinkę- bambusa zakręconego i stoi na komodzie koło kanapy w długim wazonie na kształt probówki (z ikei) musze pomyśleć nad innymi roślinkami, bo lubię zieleń
#4013 |
Wtajemniczenie
|
ja bym zamieniła te szafki jaśniejsze na jakieś w prostym kształcie .. na przykład na takie coś....
a poza tym wydaje ni się że ten kolor ścian nie jest odpowiedni.. ale to tylko moje odczucie .. być może tobie się tak podoba.. ![]() ja bym zmieniła kolor ścian na bardziej kremowy, albo zainspirowała się kolorami i fakturą twojej sofy. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4014 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Meble mają miesiąc, więc nie mam zamiaru ich na nic zmieniać. Takie właśnie chciałam. Kolor ścian jest cieplutki i właśnie taki mi odpowiada. Ten pokój nie jest wielki i nie mam zamiaru go zagracać. ![]() Mi chodziło tylko o sugestie co do dodatków w pokoju, ale mimo wszystko dziękuję.
Wtuliłam twarz w jego ramię. - Kocham Cię - szepnęłam. ![]() Edytowane przez shineE Czas edycji: 2009-01-28 o 11:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4015 |
Wtajemniczenie
|
spoko.. mnie sie po prostu podoba w tym pokoju tylko kanapa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4016 |
Zadomowienie
|
Masz do tego absolutnie pełne prawo
![]() Ale o gustach się przecież nie dyskutuje
#4017 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sama mam telewizor na wprost okna i nie jest źle, bez przesady. Ważne, żeby okno zasłaniać. W twoim przypadku mam dla okien propozycję ekranów, np. mogą być takie zwykłe z ikei. W żadnym wypadku sznurkowe zasłony, ani nie tradycyjne firanki, bo będzie kicha. Co do szablonu w pokoju, zrezygnowałabym z niego; zobaczysz, po roku ci się opatrzy i sama go zeskrobiesz. Za to w tym miejscu - jakieś ciekawe oryginalne zdjecie, może jakiś fotoboard, albo obraz. Dodatki w turkusie, złocie i pomarańczu - poduchy w orientalne wzory; koce, ewentualny dywan i ekrany - jasne, najlepiej najjaśniejszy szary, taki niemal biały. Najsłabszym punktem tego projektu jest ta okropna konstrukcja sufitowa, to całe kartonowo-gipsowe podwieszenie. Zrezygnuj z halogenów (bo jak rozumiem po to te obniżenia) i nie pozwól sobie montować tego ustrojstwa na suficie. Ani to ładne, ani praktyczne. W to miejsce zainwestuj w jakiś fajny żyrandol do pokoju. Za chwilę wkleję kilka inspiracji foto. Edytowane przez selfish Czas edycji: 2009-01-29 o 13:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4020 | |
BAN stały
|
To co pokazałaś było śliczne!
Ja znalazłam takie: poza tym podaję namiary do wszystkich inspiracji. Etsy jest świetne! etsy.com/search_results.php?search _query=wall+graphics&sear ch_type=tag_title_all&ord er=&min=&max=&page=6 Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.