![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomogę z komputerem
Cytat:
http://www.download.com/3001-2094_4-...1d51675f47b5c5 klikasz file>save as> zapisujesz gdzieś, będzie to pliczek tekstowy, otwierasz i wklejasz mi tu jego zawartość
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Tylko to? Odinstalowałaś już? Jeśli tak to dalej:
prawym na mój komputer>zakładka zaawansowane>ustawienia w boxie uruchamianie i odzyskiwanie>przycisk 'edytuj' kopiujesz i wklejasz mi zawartość tylko nie zmieniaj i nie zapisuj tam niczego przypadkiem, bo będą prawdziwe kłopoty :P
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze możesz ściągnąć: http://www.download.com/3001-2094_4-...1d51675f47b5c5 odpalasz>klikasz file>save as> zapisujesz gdzieś, będzie to pliczek tekstowy, otwierasz i wklejasz mi tu jego zawartość
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Ja tez mam problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podaj mi prosze jeśli możesz swoje gg na PW,jak juz to odinstaluje to napiszę co i jak,jesli to nie problem. Tak byłoby wygodniej. ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Przyczyną może być to, że zmieniłaś z lepszego na gorsze. CL5 > CL6
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do zestawu zaproponowanego przez Ciebie to sam procesor i karta graficzna nie czynią jeszcze komputera :P Polecam http://forum.purepc.pl/kupic-f59/Zes...r-t247005.html Tam są przyzwoite zestawy w różnych przedziałach cenowych. Jeśli nie masz potrzeby to zdecydowanie lepiej kupić komputer stacjonarny, ma lepsze osiągi za stosunkowo mniejszą cenę, możesz w przyszłości go modernizować, co w laptopach jest prawie niemożliwe i zostaje kupno nowego.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A błąd to mniej więcej: Wystapil problem z aplikacja Internet Explorer i zostanie ona zamknieta. Przepraszamy za klopoty Jezeli jestes w trakcie pracy informacje nad ktorymi pracujesz mogly zostac utracone. Przekaz inf. o tym problemie firmie microsoft (i tu ze moge wyslac raport o błędach) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
to ja tezpodrzuce swoj problem. mam problem z gereric host process for win 32 wyskakuje okienko z bledem i wtedy internet nie chce sie laczyc pasek na dole zmienia kolor i trzeba resetowac kompa. na razie bloj\kuje to firewall i tak nie wyskakuje. ale chcialabym sie tego pozbyc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
System Idle Process 0 100.00 Interrupts n/a Hardware Interrupts DPCs n/a Deferred Procedure Calls System 4 smss.exe 460 Menedżer sesji Windows NT Microsoft Corporation csrss.exe 524 Client Server Runtime Process Microsoft Corporation winlogon.exe 548 Aplikacja logowania systemu Windows NT Microsoft Corporation services.exe 592 Usługi i aplikacja Kontroler Microsoft Corporation svchost.exe 756 Generic Host Process for Win32 Services Microsoft Corporation hprblog.exe 2476 Hewlett-Packard Product Assistant Hewlett-Packard Co. svchost.exe 812 Generic Host Process for Win32 Services Microsoft Corporation svchost.exe 856 Generic Host Process for Win32 Services Microsoft Corporation wuauclt.exe 2688 Aktualizacje automatyczne Microsoft Corporation svchost.exe 912 Generic Host Process for Win32 Services Microsoft Corporation svchost.exe 948 Generic Host Process for Win32 Services Microsoft Corporation spoolsv.exe 1380 Spooler SubSystem App Microsoft Corporation acs.exe 1432 nod32krn.exe 1540 NOD32 Kernel Service Eset nvsvc32.exe 1608 NVIDIA Driver Helper Service, Version 81.85 NVIDIA Corporation svchost.exe 1700 Generic Host Process for Win32 Services Microsoft Corporation alg.exe 480 Application Layer Gateway Service Microsoft Corporation lsass.exe 604 LSA Shell (Export Version) Microsoft Corporation explorer.exe 1240 Eksplorator Windows Microsoft Corporation RTHDCPL.exe 1944 Realtek HD Audio Control Panel Realtek Semiconductor Corp. nod32kui.exe 1968 NOD32 Control Center GUI Eset hpwuSchd2.exe 216 Hewlett-Packard Product Assistant Hewlett-Packard Co. ctfmon.exe 228 CTF Loader Microsoft Corporation gg.exe 500 Gadu-Gadu - program główny Gadu-Gadu S.A. hpqtra08.exe 940 HP Digital Imaging Monitor Hewlett-Packard Co. hpqste08.exe 2148 HP CUE Status Hewlett-Packard Co. procexp.exe 2916 Sysinternals Process Explorer Sysinternals - www.sysinternals.com P.S. Tak z ciekawości - zajmujesz się komputerami zawodowo czy to Twoje hobby? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Ja się dołączam i proszę o radę
![]() Otóż mam laptopa z systemem vista. Zainstalowałam sobie drukarkę - właściwie urządzenie wielofunkcyjne - HP F4180. Na płytce jest napisane, że powinno śmigać pod vistą ![]() Aczkolwiek nie mogę nic wydrukować ![]() Komputer widzi drukarkę, jest powiadomienie, że jest podłączona itd. Ale nawet nie wciąga mi papieru, gdy chcę coś wydrukować ![]() Odinstalowałam i zainstalowałam jeszcze raz ale problem nie zniknął. Zmieniałam porty, ale też nie zniknął. Co mam zrobić?. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
i jaaa
![]() od razu po włączeniu laptopa zaczyna się głosny szum i momentalne nagrzanie lewej strony kompa ![]() ![]() ![]() troche czytałam w necie, ze moze to byc wina kurzu, ale juz sama nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Miałeś rację hyde, dziękuję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak to przeinstalować? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Jak włącze gg to spowalnia mi komputer (otwieranie stron internetowych i wszystkich ikonek, folderów itp.)i internet. Miałam zainstalowane gg ale tylko moja siostra na nim siedziała, potrzebny mi był dla mnie więc znalazłam swój stary numer gg i ga zainstalowałam i sadze że od tego się zaczeło. Mam antywirus Kaspersky ale on nic nie odszukał. Już pare razy odinstlowalam gg ale to nic nie daje.
Edytowane przez anna1112 Czas edycji: 2009-01-17 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepiej to by było podłączyć monitor do jakiegoś innego kompa to byśmy wiedzieli czy to kwestia monitora czy coś z blaszakiem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
odpalasz i klikasz na te przyciski DISABLE DCOM, CLOSE 445... i wszystkie przy których masz czerwone ikonki z krzyżykiem. Jak skończysz to przy wszystkich pozycjach powinny być ikonki zielone z odhaczeniem. Restartujesz i musi być OK. I pewnie nie masz aktualizacji windowsa, szczerze polecam zainstalowanie wszystkich, ale do tego problemu odnosi się ta: http://www.microsoft.com/downloads/t...displayLang=pl
Edytowane przez hyde Czas edycji: 2009-01-18 o 00:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
odpalasz, klikasz 'do a system scan and save a logfile'. Jak skończy to w notatniku Ci się otworzy ten skan, zapisujesz go, wrzucasz na rapidshare czy gdzie Ci wygodnie i dajesz mi adres. Jednak nie sądzę, że to to. Chciałbym zobaczyć co jest w dzienniku zdarzeń. Robisz tak: start>panel sterowania>narzędzia administracyjne>podgląd zdarzeń> klikasz prawym na system> zapisz plik dziennika jako, nazywasz go jakoś, ten pliczek również wrzucasz na jakiś rapidshare i wklejasz mi tu adres. Nie zajmuję się nimi zawodowo, nikt też nie płaci mi, żebym się tu udzielał, robię to z własnej woli ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sprawdź czy ta drukarka jest ustawiona jako domyślna tzn. start>panel sterowania>drukarki i faksy> znajdujesz HP F4180>prawy> ustaw jako drukarkę domyślną (możesz nie mieć tej opcji jeśli jest ustawiona jako domyślna). Jak tam jesteś to kliknij jeszcze dwa razy na ikonkę drukarki, powinno Ci się otworzyć okienko, w którym są zlecone zadania. Jeśli jakieś są to anuluj wszystkie. Spróbuj wydrukować stronę testową, tzn. naciskasz i przytrzymujesz Cancel a potem naciskasz Start Copy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na wszelki wypadek ściągnij i zainstaluj http://dobreprogramy.pl/index.php?dz...e+Edition+2.20 odpalasz, rozwijasz 'Komputer'>klikasz na 'Czujnik' prawym>szybki raport>zwykły tekst> kopiujesz to co Ci się otworzy i mi wklejasz.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Najpierw trzeba wiedzieć jaką się ma kartę dźwiękową.
Ściągasz i instalujesz http://dobreprogramy.pl/index.php?dz...e+Edition+2.20 odpalasz>w tabelce po lewej klikasz prawym na 'Multimedia'>szybki raport>zwykły tekst> pojawi się okienko z tekstem>kopiujesz tekst i wklejasz mi go tutaj
![]() |
![]() |
#52 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W sumie to faktycznie może nie być wina monitora, bo ten mój komp ostatnio eee trzeszczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Witam. Mam problem z laptopem mianowicie strasznie sie wiesza. Czy może to być problem sterowników? Orginalne do niego dostałem pod Viste a używam Xp professional serrvice pack 2. zainstalowalem wszystkie sterowniki pod xp. Na początku myślałem, że przyczyną poprostu jest iż się nagrzewa ale po dłuższym użytkowaniu nie widzę takiej zależności. czasami działa 10 godz. a czasami 10-15 min. przy normalnym użytowaniu np. internet przeglądanie stron bądz przy używaniu Worda. Jedyne co się zawsze powtarza to to że jak włącze film dziala 10 min. nie dłużej i już "wisi". Natomiast przy graniu grzeje się wiatrak chodzi tak szybko jakby chcial odleciec ale się nie zawiesi. Proszę o pomoc nie wiem czy to problem procesora, grafiki czy może jeszcze coś innego. Aha w menadżerze urządzeń windows nie widzi żadnych problemów (konfliktów). jeszcze jedna sprawa w ogólnych informacjach systemu czasami pokazuje 896 ram a czasami 1.79. gdzie 1.79 jest tą prawidłową wartością ale nie wiem czy to
jest istotne. Temperatura procesora to 74 stopnie Edytowane przez tomas24 Czas edycji: 2009-01-18 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wersja EVEREST v2.20.405/pl Strona domowa http://www.lavalys.com/ Typ raportu Szybki raport Komputer ZZZ-PC Generator raportu zzz System operacyjny Microsoft Windows Vista Home Edition 6.0.6001 (WinVista Beta) Data 2009-01-18 Czas 12:38 --------[ Czujnik ]----------------------------------------------------------------------------------------------------- Właściwości czujnika: Typ czujnika HDD Temperatury: Procesor 48 °C (118 °F) Seagate ST9250827AS 47 °C (117 °F) a dalej dłuuuuuuugo jakies zera... też to wkleić.... naprawde podziwiam wiedze, chęć i umiejętnosc pomocy ![]() dzieki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o skanowanie to skanuje normalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A oto link do plików : http://www.sendspace.com/file/kg5z6b |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ściągasz i instalujesz http://www.almico.com/speedfan437.exe Po odpaleniu przechodzisz do zakładki S.M.A.R.T.> w rozwijanym menu obok Hard disk wybierasz swój (prawdopodobnie będzie tylko jedna opcja)> klikasz na 'Perform an in-depth...', pojawia Ci się strona. Na samym dole jest napisane: The link to get back and see a new report about this hard disk in the future is this. Consider that new hard disks and new checks are added over time. Klikasz na 'this.' prawym> kopiuj skrót, czy tam kopiuj adres odnośnika i wklejasz mi tu ten adres. Ponadto ściągnij i zainstaluj http://dobreprogramy.pl/index.php?dz...e+Edition+ 2.20 odpalasz, rozwijasz 'Komputer'>klikasz na 'Czujnik' prawym>szybki raport>zwykły tekst> kopiujesz to co Ci się otworzy i mi wklejasz.
Edytowane przez hyde Czas edycji: 2009-01-18 o 16:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ściągnij i zainstaluj http://dobreprogramy.pl/index.php?dz...e+Edition+ 2.20 odpalasz, rozwijasz 'Komputer'>klikasz na 'Czujnik' prawym>szybki raport>zwykły tekst> kopiujesz to co Ci się otworzy i mi wklejasz.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
--------[ EVEREST Home Edition (c) 2003-2005 Lavalys, Inc. ]------------------------------------------------------------
Wersja EVEREST v2.20.405/pl Strona domowa http://www.lavalys.com/ Typ raportu Szybki raport Komputer ASIA-EEB4F898B5 Generator raportu Laptop System operacyjny Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP Retail) Data 2009-01-18 Czas 17:56 --------[ Czujnik ]----------------------------------------------------------------------------------------------------- Właściwości czujnika: Typ czujnika HDD Temperatury: Procesor 60 °C (140 °F) WDC WD1600BEVT-22ZCT0 37 °C (99 °f) Wiatrak w środku działa sprawdzałem i od razu go przeczyscilem teraz używam lapka bez baterii ale nie ma zmian. Raport jest dluższy ale nie wiem czy dalsza czesc bedzie tez potrzebna same cyferki. Jeszcze jedna sprawa wczesniej pisalem ze pokazuje mi w systemie rozne wartosci ramu ta usterke usunalem okazalo sie ze kosc byla nie docisnieta nie wiem czy to jest mozliwe ale tak mi sie dzialo teraz z ramem jest oki. Edytowane przez tomas24 Czas edycji: 2009-01-18 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.