|
Notka |
|
Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
jak przygotowujecie się do sezonu narciarskiego / snowboardowego?
Wiem, że to pytanko jest jakieś dwa - trzy miesiące spóźnione, ale ciekawa jestem, czy i jak przygotowujecie się do sezonu zimowego? Ja coś tam niemrawo ćwiczę, ale chyba w tym roku będzie ból
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: jak przygotowujecie się do sezonu narciarskiego / snowboardowego?
Ja wykonuje skłony w trakcie przymierzania kolejnych butów na deskę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja sie specjalnie nie przygotowuje, bo cwicze regularnie, ale na nogi to polecam squady, wypady, lifty i ogolnie cardio..tak mysle przynajmniej
![]()
#4 |
Zadomowienie
|
No rzeczywiście trochę późno na przygotowania, ale zawsze lepiej późno niż wcale
![]() Ja przygotowuję się od lipca - naprawdę, ale tylko dlatego, że w zeszłym roku sporo się nacierpiałam i postanowiłam więcej do tego nie dopuścić. Oprócz tego, że bardzo boleśnie się obiłam na lodzie i miałam siniaki o średnicy 10 cm w miejscu, gdzie plecy kończą swą szlachetną nazwę, to jeszcze zupełnie siadły mi kolana ![]() A gwoli szczerości powinnam powiedzieć, że wywracałam się w najgłupszych momentach przez to, że zazwyczaj po całym dniu jeżdzenia moje nogi robiły się jak z waty i traciłam kontrolę nad deską. Dlatego od jakiegoś czasu ćwiczę głównie kolana, bo to moja najsłabsza strona, oraz uda i pośladki. Jeżdżę na rolkach (codziennie) - mój mąż zaczął się nawet zastanawiać czy nadejdzie ten moment, kiedy powiem oficjalnie, że nastał koniec sezonu rolkowego, bo ja jakoś nie mogę się z nimi rozstać ![]() Na uda i pośladki wykonuję głównie ćwiczenia Tamilee Webb (chociaż ostatnio trochę je modyfikowałam, bo ostatnie dwa tygodnie spędziłam za granicą i nie miałam ze sobą filmu). Oprócz tego mniej więcej co drugi dzień rozciągam się ćwiczeniami na szpagat (około pół godziny ćwiczeń). No i sporo tańczę (co najmniej 4 razy w tygodniu po 1,5 godziny), ale to już nie jest związane bezpośednio z przygotowaniami do snowboardu ![]() Chcieliśmy pochodzić z mężem na akrobatykę (taką specjalną przygotowującą do ewolucji na desce), ale czasu nam zabrakło. Ech, jak zwykle, za dużo w życiu chciałabym robić naraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
A no i zapomniałam napisać, że sezon rozpoczynam pojutrze, więc już niebawem dowiem się ile dały moje ćwiczenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Takietam - może to dziwnie zabrzmi ale jesteś moją inspiracją, wiesz?
![]() Ja chciałabym mnóstwo w życiu zrobić niestety pomimo chęci brakuje mi albo czasu albo środków :/ Mam nadzieję, że kiedyś uda mi się spróbować wszystkiego o czym marze, a jest tego naprawdę sporo poczynając od snowboardu poprzez tenis a kończąc na capoeirze..
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ups...a ja naewt jeszcze nie zaczełam myśleć o jakichkolwiek przygotowaniach do sezonu... ;P Czas sie zmobilizować
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja muszę jeszcze poczekać na wyjazd trzy tygodnie, nie mogę się już doczekać... I od dziś zabieram się ostro za siebie, niewiele to już teraz da, ale jak przeczytałam, ile robisz dla deskowej kondycji, to aż mi się wstyd zrobiło :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że kiedyś uda Ci się zrealizować to wszystko. Pamiętam, że podczas studiów bardzo cierpiałam z braku czasu (studiowałam zaocznie i pracowałam na dwa etaty, a czasem jeszcze dodatkowo uczyłam angielskiego w weekendy) i naprawdę bolało mnie, że moi znajomi mają czas na wszystko o czym zamarzą, a ja nie mam nawet czasu się wyspać. Kiedy w końcu skończyłam studia nie wiedziałam co zrobić z czasem ![]() Najwspanialsze jest to, że mam duże wsparcie w moim mężu, który również uwielbia wszelkie sporty i przygody. Dzięki temu nie mamy problemów w ustalaniu scenariuszy urlopowych (znaczy problemem jest to, że zawsze tego urlopu jest za mało ![]() Ale wbrew pozorom ja również mam wiele niespełnionych marzeń. Nigdy nie udało mi się zrobić kursu taternickiego, chociaż wiele razy próbowałam (za mało urlopu)... I wiele wiele innych jak żeglarstwo, akrobatyka,jazda konna. No i nie mówiąc o tym, że najtrudniej jest mi po prostu wyjść z pracy o takiej godzinie, żeby jeszcze zdążyć dojechać na najpóźniejszy trening. Ale coś za coś - gdybym nie zarabiała, nie mogłabym sobie pozwolić na te wszystkie zajęcia sportowe, które tak kocham. I w ten sposób wracamy do punktu wyjścia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Postaram się wybrać takie studia, taką pracę by mieć środki na realizację tych marzeń bo bez tego ani rusz.
Męża zazdroszczę ![]() Pozdrawiam i życzę powodzenia na śniegu ![]()
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się - jeśli naprawdę się przyłożysz do ćwiczeń to w 3 tygodnie możesz naprawdę podnieść kondycję. A gdzie jedziesz za 3 tygodnie? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A gdzie Ty się wybierasz na początek sezonu? Życzę duuużo puszystego śniegu ![]() Ja tymczasem ćwiczę!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Mój znajomy jest w tej chwili w Szczyrku i podobno na górze warunki są znośne. Na dole, wiadomo, trawka, korzonki, liście
![]() Ale do świąt jeszcze trochę czasu i trzymam kciuki za pogodę, bo tak samo mi na niej zależy. Po świętach również chciałabym pojeździć w tamtych rejonach. Natomiast jutro jadę do naszej stolycy sportów zimowych ![]() ![]() Bo w końcu szkolenie nie zaczyna się o 7:00 rano, więc spokojnie można skoczyć raniutko na stok na jakąś godzinkę. A później przyjeżdża do mnie mój mąż i zostajemy na weekend. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
ja mam trening podczas zjazdu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Uwaga, uwaga sezon 2005/2006 rozpoczęty!
Było niesamowicie! Takich warunków na Kasprowym nie widziałam jak żyję ![]() ![]() Chodził tylko wyciąg na Gąsienicowej, ale Goryczkową, mimo zakazu, bez problemu można było zjechać na sam dół. Wyjeździłam się za wszystkie czasy i oczywiście boli mnie każdy mięsień (wracam do morderczych treningów) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
ogolnie lubie sport totez duzo cwicze,chodze na plywalnie itp. studiuje kierunek turystyka i rekereacja i wlasnie tej zimy wyjedzdzamy w na narty.od pazdziernikka regularnie chodze na zajecia koszykowki po 1,5 godz a wiadomi tam nogi pracuja caly czas magister przygotowuje nas rowniez pod katem wyjazdu w gory.od pazdziernika mam rowniez aerobic tam tez sei niezle nameczymy,a dodatkowo zapisalam sie na kurs instruktora aerobic i juz od miesiaca uczeszczam.i mam nadzieje ze to wszystko w tym roku bedzie skuteczne.ja jezdze na nartach od 3 lat i zawsze jakies dwa miesiace zaczelam tak konkretniej wykonywalam cwiczeni na nogi.a wtym roku jak widac wiecej tego. pozdrawiam narciarki
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Fajne ćwiczonka sś w grudniowym shapie polecam gorąco
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.