|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV
Cytat:
Ze Świdnika mogę polecić Cukiernie Pelagia Buchajska na Wyszyńskiego nie daleko Wenusa , tel Telefon 081 4417430 Byłam na kilku weselach gdzie własnie były ciasta z tej cukierni i były pyszne, a tort śmietanowy miodzio lodzio
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2009-01-18 o 11:47 |
|
|
|
|
|
#2492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3 przekaski wraz z zupa i drugim daniem daje razem 5, a poza tym, bylam na wielu weselach i jeszcze mi sie nie zdarzylo zjesc 5ciu goracych dan ![]() zawsze jest cos lepszego do roboty - np tance sama mam tam wesele i uwazam ze wszystko bedzie ok o wlasnie, popieram ![]() Cytat:
zastanawia mnie tylko ile czasu bede musiala chodzic po domu w tych butach zeby mnie nic nie obcieralo ![]() a co do ciasta - nadal mam okropny dylemat i zero pojecia co, ile i gdzie zamawiac :confus ed:
|
||
|
|
|
|
#2493 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moglabyś mi przedstawic jej ofertę i podać jakieś namiary-będe bardzo wdzięczna ! może być na priv-jak wolisz
Edytowane przez maciejka83 Czas edycji: 2009-01-18 o 13:23 |
||
|
|
|
|
#2494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W takim razie koniecznie muszę wypróbować
|
|
|
|
|
|
#2495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie ja znam tylko jedną opinię dot jedzenia w kmicicu i to od znajomego ktory mówił że wolalby zjeść kotleta i ziemniaki niż wymyślne dania.... ![]() Napisz coś o tym jedzeniu jak masz jakieś informacje, np co warto wybrać z menu? Za każdą opinię będę wdzięczna
|
|
|
|
|
|
#2496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie może jak to jest w tym domu weselnym Paradis koło Lubartowa? nie mogę znaleść strony
Ogólnie interesują mnie sale ok 250 osób w tamtych okolicach, bo musi być pomiędzy mną a TŻ I czy wiecie coś na temat zdjęć w kozłówce? JAkie są opłaty i czy trzeba sięwcześniej u,mawiać?? na co sobie można tam pozwolić...tzn na co oni tam pozwalają ![]() Cytat:
najgorze że u mnie nie ma jeszcze daty a już skonsumowane Ale bielizna to chyba na zmianę, o ile będzie się miało jeszcze siły i chęci na baraszkowanie o 6 nad ranem :P A przewiduje jakąśzwiewną koszulkę, która pod suknią by się raczej wygniotła ![]() A ja byłam jakiś czas temu na weselu gdzie ciasto było na takim szwedzkim stole a nie na stołach gdzie goście siedzą. Podoba mi sie ten pomysł. Nie musieli go dużo zamawiać i się nie marnowało. Ja tak zrobię u siebie Bo to okropne marnotractwo jak się patrzy jak na paterach zostaje zniszczona połowa ciast, a tak to elegancko, czego brakuje to się donosi Kto chce to sobie podejdzie i weźmie. Tak samo z kawą czy herbatą. Kelnerki nie będą roznisić bo to szkoda na to czasu. Bedą termosy i niech się samo obsługują
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-01-21 o 07:57 Powód: proszę nie pisać post pod postem i regularnie korzystać z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania" (patrz mój podpis!) |
|
|
|
|
|
#2498 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oj skonsumowane czy nie... noc poślubna to i tak pierwszy raz (po slubie)
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
tylko niw wiem dlaczego te wpisy zrobiły się oddzielne
robiłam edycje w jednym
|
|
|
#2500 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny polecam Wam nauki na Poczekajce, sa w soboty o 19 (termin to chyba ich jedyna niedogodnosc), bardzo ciekawie prowadzone (w formie monologu prowadzacego kapucyna), a przy tym brak indoktrynacji
|
|
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2502 |
|
Raczkowanie
|
Tak? Jak ten prowadzący był u mnie po kolędzie to wyprosił moją rodzinę by mnie pouczyć nt. niewspółżycia przed ślubem
Miałam przepytywanie i pouczanie jakbym na spowiedzi była, później kazał mi słuchać jakichś audycji w Radiu Maryja nt. małżeństwa. (Jedną sobie włączyłam i w sumie nie taka najgorsza:P) Już po tym sobie wyobraziłam, jak musiałyby wyglądać nauki z nim
Nasz ślub http://suwaczki.slub-wesele.pl/20090509040113.html Edytowane przez silia82 Czas edycji: 2009-01-18 o 19:56 |
|
|
|
|
#2503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie ksiądz po kolędzie życzył nam udanej zabawy weselnej !!
|
|
|
#2504 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdjęcia miałam w Kozłówce z p.Zomerem - ale nie w muzeum tylko w samym parku Weźcie ze 2 flaszki dla ochroniarzy i możecie robić praktycznie wszystko (w granicach rozsądku ), ale nie ganiają za chodzenie po trawie czy coś takiego Zdjęcia w środku muzeum kosztują podobno coś koło 300 złotych - tzn wejście i robienie, nie liczę fotografa
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-01-18 o 22:00 |
|
|
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki kochana jesteś ciężko o taką dużą salę a 300 zł za zdjęcia w pałącu jestem w stanie zapłącić w końcu to moje ślubne zdjęcia może jakaś promocja dla studentów?? :P a o Dysie nie znalazłam zaraz popatrzę
|
|
|
|
#2507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2508 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oczywiście wszytsko zalezy od lokalu - jak to zorganizuje i jak stol z kawa bedzie wygladal. poza tym ma to tą podstawową zaletę że nie jestes uzalezniona od kelnera, jak mas zochote na coś cieplego do picia to masz to w minute a to co napisalas ze ciezko donieść do stolu wsrod tanczacych ludzi, to juz kwestia dobrej lokalizacji stolu, tak wlasnie zeby odac od niego do stolow biesiadnych nie trzeba bylo przechodzic przez parkiet. Ale oczywiscie kazda z nad wybierze sobie to co jej odpowiada
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dość że czekasz pół godziny to jeszcze nigdy nie wiesz czy dla ciebie starczy kawy rozpuszczalnej, bo na tacy zostaną np jużtylko herbaty i pani kelnerce skończyło się właśnie mleczko w tych mało eleganckich jednorazowych pojemniczkach Nie wiem o jakich termosach ty myślisz, na pewno nie o takich jak na wycieczkę Byłam na nie jednej takiej imprezie i wszędzie były piękne duże eleganckie termosy. I nawet na weselu wszyscy byli z tego bardzo zadowoleni A co do dojścia to jest kwestia lokalizacji. Jak ktoś oszczędza na lokalu i nie ma gdzie nogi wsadzić, to wiadomo że będzie niewygodnie Takiego stołu zresztą nie stawia się przy czy na sali tanecznej tylko w jakimś ustronnym miejscu. A skoro ktoś już nie może chodzić to zawsze może poprosić kogoś o przyniesienie takiej mocnej kawki Nie trzeba lać po rant filiżanki to się nie wyleje Był tam też drink bar, obsługiwała go jedna osoba i co tez może miał ktoś chodzić zbierać zamówienia??? Cytat:
|
|
|
|
#2511 |
|
Raczkowanie
|
Z tymi napojami to podoba mi sie i jedna i druga opcja -czyli termosy i ciato oddzielnie (tak jest chyba w Annie w Jakubowicach ) to jest dobre wyjscie kiedy wesele jest bardzo duze i kelnerzy nie nadazaja z podawaniem herbaty i wyglada to bardzo fajnie oczywiscie przy odpowiednim przystrojeniu
osobiscie nie zauwazylam zeby komus przeszkadzaly w tym biegajace dzieci. A kelnerzy np. w przypadku naszej sali bardzo szybko podawali napoje ale gosci bylo 130 a nie 230
|
|
|
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
ja bede miala w Kmicicu termosy z kawa i herbata i ciasto na osobnym stole i bardzo mi sie to podoba
[tylko ze u nas w termosach nie bedzie kawy tylko goraca woda, a kawa osobno - kazdy sam sobie bedzie robil taka, na jaka ma ochote. Przeciez nie kazdy lubi lure ]a propos ciasta, to wkurza mnie jak na stolach stoi ono w obecnosci np sledzia
|
|
|
|
|
#2513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przeciez ja nikomu nie każe rezygnować z termosów, mi się po prostu nie podoba takie rozwiązanie. Podałam jego wady, jakich byłam świadkiem na weselu i tyle Nie wiem, czy młodzi oszczędzali na wielkości sali i umiem sobie nalać kawy ;p A wesele było w Victorii, na jakies 60 osób.
|
|
|
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez będzie kawa i herbata w termosach, byłam na kilku weselach, gdzie tak było i w 100% sprawdziło się to rozwiązanie. Co do ciast chciałbym, żeby był osobny stół z ciastami, tak jak na załączonym zdjeciu. Tak było u mojej przyjaciółki i uwazam, że to super rozwiązanie, elegancko wygląda, ciasto nie obsycha, nie jest obkejone innymi plackami. Ale Tż i teściowa mówia, że starsze osoby będa muisały iśc po ciasta, a tak kazdy będzie miał pod reką...Zobaczymy jak to będzie ja jestem skłonna do kompromisu
W sumie częśc może byc na stołach, a częśc przy kawie i herbacieTYlko skad wziąc takie ładne srebrne tacki... Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2009-01-19 o 11:27 |
|
|
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
ja też wolę ciasto na oddzielnym stole.
bo inaczej jako PM zamiast się bawić bym siedziała przy stole i jadła ciasta ![]() heh ja tez nie rozumiem reakcji/oburzenia Bianeczki :P
Edytowane przez froggie Czas edycji: 2009-01-19 o 11:36 |
|
|
|
|
#2516 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny - czy była któraś z Was na weselu w Kasynie Policyjnym na Narutowicza ?? napiszcie o swoich spostrzezeniach, zebym wiedziała czego dopilnować....
|
|
#2517 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
na moim weselu było ciasto i tort z cukierni w Jastkowie - od Pana Ochala. Pyszne! Polecam serdecznie Można spróbować w Lublinie w jego cukierni - na Krakowskim w bramie tam przy Rosenthal'u.Na weselu kawa i herbata były na oddzielnym stole w eleganckich termosach a ciasto na stołach. Łatwiej gościom iść tylko z kawą lub herbatą, a nie jeszcze dodatkowo z ciastem Gościom bardzo to odpowiadało Wesele mieliśmy w Zajeździe Gościnnym.Pozdrowionka |
|
|
|
|
#2518 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
raz nawet na jednym weselu nawet nie spróbowaliśmy ciasta, stało gdzieś z boku gdzie nie było widać i całkiem o nim zapomnieliśmy bawiąc się
|
|
|
#2519 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja tak z innej beczki, czy możecie coś powiedzieć o weselach w Graf Marinie? czy któraś z WAS tam miała wesele, będzie miała lub była jako gość? Będe wdzięczna za Wasze opinie...
P.S. powoli dopada mnie przedślubny stresik a jeszcze troche casu do tego najważniejszego dnia
|
|
|
|
|
#2520 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Wchodze dzisiaj po weekendzie na wizaz, nadrabiam zaległości(jak się nie czyta na bieżąco to jest ciężko potem) i co widzę :
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i oczywiści etego że już wybrałaś tą jedyną. Bardzo fajnie wygląda ten pionowy wzór z koronki chyba na dole sukniCytat:
Właśnie w piątek byłam tam i pomierzyłam trochę. Miałam nie iść do RD ale bardzo mi się spodobała jedna kiecka i nie mogłam sobie odmówic mierzenia. NIe wiem po co w salonie są aż 3 babki skoro i tak tylko jedna obsługuje. Miałam szczęście bo trafiłam na jakąś kulturalną pomierzyłam i bomba gdybym miała kasę przy sobie to bym od razu zamawiała, tyle że siostra mnie trochę powstzrymywała. W ML zupełne przeciwieństwo panie bardzo miłe aż nie chciało nam się z tamtąd wychodzić. i nie było problemu z mierzeniem chociaz zaraz miała przyjść jakaś dziewczyna która się umawiała. BYłyśmy jeszcze w 3 salonach na narutowicza. w 1 z nich pani wogóle nie zainteresowana- udawała że nas nie widzi stała w kurtce gotowa do wyjścia(godz. 17.15) i bawiła się pilotem od tv. Tak ogólnie to jestem zadowolona bo myślałam że będzie cięzko z moim gustem a tu co jedna to lepiej.. no i teraz jest problem bo nie wiem na jaki model, sukienkę się decydować. PIsałyście że strzał amora szybciej serduszko bije.. u mnie nic takiego a w prawie każdej(a zmierzyłam koło 16)wyglądalam bardzo fajnie.. i jak tu się decydować?? ![]() ale przyznam się wam że jak mierzyłam pierwszą suknię i jak się w niej zobaczyłam to aż mi się nogi ugięły i chyba właśnie wtedy zaczęło do mnie docierać że to ja a nie ktoś inny będzie brał ten ślub.. i sie trochę przestraszyłam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wierzę w to co przeczytałamCytat:
ja takie tacki widziałam kiedyś w jakimś sklepie typu wszsytko po 4 zł czy coś takiego i jeszcze na targówku u "chińczyków". Wiesz na jeden raz to mogą takie być a wcale nie wyglądają tak żle jakby można wnioskować z ceny. to się napisałam |
||||||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.

:confus ed:

Ogólnie interesują mnie sale ok 250 osób w tamtych okolicach, bo musi być pomiędzy mną a TŻ 

- tzn wejście i robienie, nie liczę fotografa
Nie dość że czekasz pół godziny to jeszcze nigdy nie wiesz czy dla ciebie starczy kawy rozpuszczalnej, bo na tacy zostaną np jużtylko herbaty 
flejksy