![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Bardzo młoda przyszła mama ...
Dla mnie to wciąż nie zmienia postaci rzeczy, ale w takim razie może niech klucha powie, jeśli się zjawi, bo w sumie można rozumieć to w dwojaki sposób.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
a wiec ... ciaży nie planuje. Chociaż jestem przygotowana na taką możliwość. Jestem za młoda żeby planować takie rzeczy. Ale wszystkie wiemy, że seks właśnie wiąże sie z takim ryzykiem. A test odkładam bo chce mieć pewnośc. Kiedys jak robiłam test wczesniej to jeden był pozytywny a drugi nie ... okazało sie ze to silne zapalenie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Dopytuje bo zakladam ze ostani okres mialas po koniec grudnia ,kolejny ok 27 stycznia wiec dni plodne masz teraz stad nie wiem dlaczego podejrzewasz ciaze .
chyba ,ze nie mialas okresu w grudniu i czekasz ew na styczniowy wtedy ok,zwracam honor. Z drugiej strony uprawiajac sex z zabezpieczeniem ja sama nie zakladam niespodziewanej ciazy ani o niej nie mysle wiec dziwie sie skad u tak mlodej osoby take rpzemyslenia i podejrzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
a u mnie to było tak że jak im powiedziałam najpierw mamie to wielka histerie zrobiła. z resztą moi rodzice są nie wiadomo kiedy bomba zegarowa wybuchnie. i nie mam z nimi takich bliskich relacji i czasem innym koleżankom po cichu zazdroszczę że mają taką silną wieź z mamą. ja na swoją matke nigdy nie mogłam liczyć na tatę też. z resztą mam samych braci a oni z siostrą też nie chcą mieć nic wspólnego. tylko czasami jak czegoś potrzebują. i tak jak nawet byliśmy mali to bracia ze sobą bawili a ja zawsze sama. i pewnie dlatego jeestem tak przewrażliwiona co kto powie o mnie.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
seks był po pierwsze bez zabezpieczenia. ost. okres był 30 grudnia. nastepny koło 25jest. dni płodne zaczeły sie 10... dzien wczesniej był stosunek. dlaczego zakładam ze to ciąża? bo sie bojam ... a okres w grudniu to raczej plamienie bylo ... trwało 3 dni... i to była raczej brązowa wydzielina.. w srodku "miesiaczki" było nieco wiecej krwi.. a o rodziców pytam z ciekawosc. chyba mi wolno co? nie zadałam pytania czy jestem w ciązy tylko jaka była reakcja Waszych na ciąże w młodym wielku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoja droga mam dziwne przeczucie ze chcesz byc w ciazy-delikatna wersja (ostra byalaby tak ,ze chcesz zlapac chlopaka na dziecko ) a jednoczesnie piszesz ze nie planujesz a uprawiasz sex bez zabezpieczenia. dla mnie to szczyt nieodpowiedzialnosci i niedojrzalosc ale jak kto lubi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
zdażylo sie to po raz pierwszy... i nie było to zamierzone uwierz mi.. tak czasem sie dzieje ze zabezpieczenie po prostu zostaje w sklepie heh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
jak nie ma zabezpieczenia nalezy uzyc rozumu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Czasami ochota na seks potrafi być silniejsza od zdrowego rozsądku i zdarzyć się może każdemu bez względu na wiek. Zresztą, Paula, bardzo dużo ludzi samych w sobie jest nierozsądnych na co dzień, ale się ich nie potępia, bo to nie nasza sprawa jaki to jest. Wiesz, w sytuacji, gdzie dziewczyna podejrzewa, że mogło dojść do zapłodnienia ma prawo jak najbardziej pytać . Zrozumiałe, że "jakby co" chce być przygotowana.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje Ci bardzo. ![]() CHŁOPAKA NIE MUSZE ŁAPAĆ NA DZIECKO.... KOCHAMY SIĘ I NIE MUSZĘ SIĘ POSUWAĆ DO CZEGO TAKIEGO... DENERWUJESZ TYLKO ... a czy chcę być w ciąży? pół roku temu doszłam do wniosku "co Bozia da" ... jak mi jest pisane tak będzie. Kolei rzeczy i tak nie zmienię. DNI PŁODNYCH NIE MAM JESZCZE RAZ POWTARZAM> nie baw się w ekspertkę... strasznie irytująca jesteś... <--szczerze. gdybym je miała to uwierz ze bym zauwazyła.. ale ich nie mam.. mam śluz gęsty i biały. przezroczysty był jeden dzien... to tyle. INNYM DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZI ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
siemka, idąc z facetem do łozka trzeba się liczyc się z faktem ze może cos z tego wyjsc i nie zawsze to musi być milosc, czasem może być fasolka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
jestem z moim TZ juz 2 lata... zawsze się liczyliśmy z tym, że zabezpieczenie czasem zawodzi. Jesteśmy na to przygotowani lepiej lub gorzej ale zdajemy sobie z tego sprawę. Nasze maleństwo (które kiedyś tam napewno będzie-wczesniej później) napewno będzie z milości, bo się kochamy i nie widzimy świata poza sobą. najgorsze jest tylko to, że nie wyobrazam sobie rozmowy z rodzicami ... wiadomo, że oni chcą dla mnie jak najlepiej i liczy się dla nich teraz przede wszystkim wykształcenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
witam na wątku wspierania się małoletnich matek.
klucha07 dla Ciebie to już wogóle jestem pełna podziwu. rzucasz stwierdzenie, że czasem zabezpiecznie czasem zostaje w sklepie (Boże, czy raczej Boziu, bo tak się chyba wyrażasz w tej kwesti - widzisz i nie grzmisz!)a równocześnie zastanawiasz się czy rodzice bardzo będą na Ciebie krzyczeli jak im oświadczysz że jesteś w ciąży. myślę, że ktoś tak infantylny i nieodpowiedzialny powinien się dobrze zastanowić zanim rozpocznie współżycie. no w każdym razie powodzenia - jakikolwiek będzie wynik tego testu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Oj dziewczyny,co niektóre z was zaatakowały biedną Kluchę,a Ona tylko zadała pytanie.Powiem Ci Klucho jak było u mnie:jak zaszłam w ciążę miałam 21 lat,byłam na studiach i planowaliśmy z TŻ ślub,wszystko mieliśmy zarezerwowane na sierpień,ślub,salę,orkies trę,dosłownie wszystko,po powrocie z weekendu spędzonego w górach zaczęłam podejrzewać,że jestem w ciąży,zrobiłam test i pokazały się dwie kreski.Powiem tak,byłam w szoku,nie bałam się niczego bo i tak za kilka miesięcy mieliśmy się pobrać,bałam się reakcji mamy (bo tatko to super facet i od razu wiedziałam że nie będzie robił afery z takiego powodu),bałam się reakcji mamy,tego że będzie mi robiła aferę, że wszystko trzeba będzie przekładać na wcześniejszy termin,tego gadania "co ludzie powiedzą"itd itp.Moja ciąża nie była planowana,ale nie była też niechciana.Mama sama zaczęła podpytywać czy przypadkiem nie zaszłam w ciążę,przyznałam się,krzyków nie było,stało się i się nie odstanie.Ślub,wesele i wszystko pozostałe przelożyliśmy na maj.Rzuciłam studia aby móc być w domu z dzieckiem,ponieważ i mąż i rodzice pracowali,potem zaczęłam studia zaoczne i pracę,obowiązkami dzieliliśmy się.Dziś syn ma 7 lat,ja skończyłam studia,nadal pracuję,obecnie rodzice pomagają nam w zaprowadzaniu i odbieraniu syna ze szkoły,przez te wszystkie lata był ich oczkiem w głowie,ukochanym,wypieszc zonym i wyniańczonym wnukiem.Obecnie jestem w 2 miesiącu ciąży.
Powiem Ci co powiedział mój tato jak powiedziałam im ze łzami w oczach o pierwszej ciązy:"dziecko niektóre kobiety nie mogą mieć dzieci i to jest tragedia". Zobaczysz wszystko się ułoży,pozdrawiam Edytowane przez aromatyzowana Czas edycji: 2009-01-19 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyznasz ze miec 21 lat ,planowac slub a miec 18 i pewnie rodzice myslą ze ich corka jest dziewica to jest roznica. a do tego w tak mlodym wieku zawsze trzeba liczyc na pomoc rodzicow a moze oni nie maja ochoty nianczyc dziecka ?moze tez chcieliby pożyc ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
paula78,nie bulwersuj się tak,po Twoich wypowiedziach stwierdzam iż myślisz że wszystko da się tak poukładać jakby się chciało.Dziewczyna zadała pytanie,jak powiedzieć rodzicom jeśli jest w ciąży,pisała wcześniej,że nie boi się odpowiedzialności za swoje czyny,boi się reakcji rodziców,uważam że to normalna sprawa,jest młoda,rozumiem że może się bać,nigdzie chyba tez nie napisała że rodzice będą niańczyć jej dziecko,miałyśmy jej pomóc podejść do sprawy a nie głosić kazania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
ja mialam zupelnie odwrotnie. 22 lata i przez pierwsze 3 miesiace nie moglam dojsc do siebie. caly czas mialam w glowie : za mloda,jeszcze nie teraz. tymi tekstami doprowadzalam rodzicow i Tz do szalu. nikt mnie juz nie chcial sluchac.mysle,ze bylam w SZOKU.
wszyscy bardzo sie cieszyli.jest tylko jedna roznica ja utrzymuje sie i mieszkam sama od 19 roku zycia.
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kurczę.. najeżdżasz na mnie ... ja się ciąży nie boje.. uwierz.. mój przyszły mąż obecnie chłopak jest już naprawdę dorosły i odpowiedzialny, ma dobrze płatną stałą prace... moi rodzice nie musieliby wychowywać dziecka. Martwi mnie tylko ich reakcja.. wiadomo, że woleliby żebym najpierw skonczyła szkolę i znalazła dobrą pracę.. nie bawię się w dorosłość jeśli o to chodzi- naprawdę duzo w życiu przeszłam jak na swój wiek i mam poważne podejście do sprawy. SZUKASZ DZIURY W CAŁYM. JAK NIE MASZ ODPOWIEDZI NA ZADANE PYTANIE TO PO PROSTU SIĘ NIE UDZIELAJ> BYŁABYM WDZIĘCZNA... naprawdę nie chce mi się czytac tych wyrzutów.. stalo się i juz. nie uwierze, że Ty w moim wieku nie popełnialas błędów. nikt nie jest swięty... no chyba, że jakaś inna jesteś...
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuje Ci bardzo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
A ja coś czuję, że to fałszywy alarm i tak
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Widać, że obdarzyłabyś to dziecko miłością, ale jeśli to będzie fałszywy alarm, pozwoli ci się też jakoś ustosunkować do tego, co mogło być. I wtedy na spokojnie będziesz myśleć o przyszłym macierzyństwie. Odpowiedzialność nie ma wiele wspólnego z wiekiem. To kwestia charakteru. KIedyś kobiety w takim właśnie wieku rodziły dzieci, wychodziły za mąż. I nikt nie robił z tego tragedii. Teraz ewentualnym przeciwwskazaniem do tego może być brak odpowiedniej sytuacji materialnej. Ale jeśli ktoś jest zdeterminowany, to i z tym sobie poradzi. Klucha, powiedz, jak już zrobisz ten test. O ile pamietam to jakoś 27 chyba chciałaś go zrobić ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
25
![]() ![]()
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapytaj tych kobiet -ktore teraz maja po 50+ czy powtorzyylyby swoje zycie ,rodzenie dzieci i tyranie cale zycie dorabiajac sie kiepskiej emerytury ,braku mozliwosci wyjazdow,urlopow,wyksztal cenia dzieci,wlasnego M ,itp.a teraz ich wlasne dzieci podrzucaja im wnuczeta -te slodkie bobaski i te kobiety ktore moglyby odrobine pozyc niancza kolejne pokolenie "bo tak trzeba i wypada." Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2009-01-19 o 21:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
paula78, czego ty sie czepiasz dziewczyno? zachowujesz sie jak wkurzajaca stara panna ktora nie moze sobie znalez faceta i o dziecku moze pomazyc. Klucha zapytala, prosila o rade i wparcie a nie dobijanie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.