Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-19, 11:49   #1321
Kathi75
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość

Kathi75 sliczne zdjatka z baseniku, widze ze Maxiu to nurek zawodowy chyba pojde w twoje slady i sie wkoncu wybiore na ten basen mam pewne obawy bo boje sie ze ten chlor moze jakos zaszkodzic dzidzi
Dzielna jestes ja tez sie staram nie wcinac slodyczy ale to ciezkie jest wczoraj moj wspolokator zrobil mi deserek lodowy.... nie moglam odmowic
Ja zakladam tampona u nas sa takie na basen specjalne ale jak bylam w Polsce to zwykle OB wkladalam i nie mialam problemow Jak pytalam w aptece o te tampony to niestety nikt o takich nie slyszal a one nie bpecznieja w wodzie nawet odrobinke tylko zatykaja dziurke

Za komplemenciki dziekuje

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 11:54   #1322
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SELKA* Pokaż wiadomość
A ja już mogę doczekać się czucia ruchów dzidzuka, nie mówiąc już o kopniakach Mój gin ostatnio sobie żartował,że ciąża to jedyny czas, gdy matka się cieszy,że dziecko ją kopie
no to prawda jak kopie to ja cala w skowronkach hi hi no chyba ze po pecherzu kopie bo to nie przyjemne ale zawsze jakas satysfakcja pozniej jest

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
hey kochane
hej co tam u ciebie? wyspana?

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Ja zakladam tampona u nas sa takie na basen specjalne ale jak bylam w Polsce to zwykle OB wkladalam i nie mialam problemow Jak pytalam w aptece o te tampony to niestety nikt o takich nie slyszal a one nie bpecznieja w wodzie nawet odrobinke tylko zatykaja dziurke

Za komplemenciki dziekuje
nawet nie wiedzialam dziekuje ciekawe czy u nas takie maja, pewnie nie ... ale zaloze normalnego i sie nic nie powienno stac

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 11:56   #1323
gabriellao0
Zakorzenienie

NO to odrzuciłam leviroo
a teraz męczę sie między ROAN a BARTATINĄ!
No i masz babo placek. Tak źle i tak niedobrze!
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 12:02   #1324
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
NO to odrzuciłam leviroo
a teraz męczę sie między ROAN a BARTATINĄ!
No i masz babo placek. Tak źle i tak niedobrze!

oba sa fajne nie moje typy wiec ci nie duzo pomoge a mowia ze kobieta w ciazy to bardzo zdecydowana jest jesli chodzi o zakupy dla dziecka

Stary 2009-01-19, 12:15   #1325
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fionka21 Pokaż wiadomość
Małgosia
ja wykorzystałam nadstawkę na biurko pod kolor mebli

http://www.brw.com.pl/mebel_popup.php?id=663

teraz wisi nad biurkiem u mojego brata..

aha.. i tatuś(stolarz) dorobił mi półkę tam gdzie te wazoniki..bo duużo kosmetyków miałam..
O ja dokładnie to samo dzisiaj ujrzałam, tymbardziej że mam w sypialni meble kolor - klon nida, też z BRW. i dzisiaj ją wyczaiłam i chyba zakupie... A masz zamiar ją nad łóżeczkiem zawiesić? Bo ją się wiesza?

Gabriela - ja czytałam na temat tych wózków ze 4 dni.... najlepsze to, że producent ten sam....

I zdecydowałam się na bartatine zieloną, a mąż zaakceptował i podsunął pomysł że czerwona.... wkleję linka....

http://www.bobowozki.com.pl/product_...bdf710d2716a6d

ostatni rząd kolorów - zieleń albo czerwień.... no i do tego fotelik.

Bartatina Cllasic jaest moim zdaniem ładniejsza od Freeline, bo mniej "kanciasta", bardziej opływowa buda...

Edytowane przez Małgosia:)
Czas edycji: 2009-01-19 o 12:18
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 12:20   #1326
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
oba sa fajne nie moje typy wiec ci nie duzo pomoge a mowia ze kobieta w ciazy to bardzo zdecydowana jest jesli chodzi o zakupy dla dziecka

Ja jestem zdecydowana żę kupię wózek! A jaki to już inna sprawa

Jak się miewasz?

Mysz złapana?
Stary 2009-01-19, 12:27   #1327
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Ja jestem zdecydowana żę kupię wózek! A jaki to już inna sprawa

Jak się miewasz?

Mysz złapana?
a wazne jaki :P wazne zeby byl... kiedys nie bylo wyboru :P a teraz to szok... brac pierwszy lepszy i po problemie :P hi hi hi

miewam sie dobrze maly szaleje

a co do myszy to nie zlapana ale powoli oswajam sie z mysla ze sobie gdzie kolo mnie zyje juz nawet nie boje sie tak po mieszkaniu chodzic a pierwszy dzien to masakra nie moglam wstac z lozka bo sie balam teraz juz nawet wstane zrobie herbatke hi ih ih

Stary 2009-01-19, 12:48   #1328
poiglot91
Zakorzenienie

a pakusiu wyspalam sie pewnie ze sie wyspalam wstalam po 11.. jednak zasnelam okolo 2 albo i nawet 3:P troche problemow mam ze snem ostatnio i te latanie ciagle siusiu
Stary 2009-01-19, 12:56   #1329
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

bylismy na USG 3D ale nie jestem zadowolona potwierdzilo sie ze chlopiec wazy 525gr nie ma zadnych wad mowil ze wiadomo ze nie ma 100% pewnosci bo moga byc jakies male wady ale wiadomo ze niczego nie mozna byc pewnym.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 12:57   #1330
poiglot91
Zakorzenienie

czemu wiec nie jestes zadowolona/?
Stary 2009-01-19, 13:09   #1331
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
czemu wiec nie jestes zadowolona/?

powiem tak ze nigdy nie mialam szczuplego brzucha i mam warstwe tluszczyku i nie bylo zbyt dobrze widac ale maly tak smiesznie lezal normalnie mial sztywne na maksa nozki hihi i mocno sie krecil.
Gin mowil ze moge czuc slabo ruchy przez moj tluszcz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-19, 13:22   #1332
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja już mogę doczekać się czucia ruchów dzidzuka, nie mówiąc już o kopniakach Mój gin ostatnio sobie żartował,że ciąża to jedyny czas, gdy matka się cieszy,że dziecko ją kopie
to jest rzeczywiście najwspanialsze uczucie w czasie całej ciąży - jak maluszek kopie i mimo, że czasami daje się mocno kopniaki we znaki to i tak jesteśmy happy

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
bylismy na USG 3D ale nie jestem zadowolona potwierdzilo sie ze chlopiec wazy 525gr nie ma zadnych wad mowil ze wiadomo ze nie ma 100% pewnosci bo moga byc jakies male wady ale wiadomo ze niczego nie mozna byc pewnym.
cieszę się, potwierdził się chłopiec
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 13:23   #1333
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki mamuśki za ciepłe przyjęcie
Powiem Wam szczerze,że to leżenie już mnie dobija Wcześniej gdy miałam bóle w dole brzucha, nazywałam je z okolic kości łonowej, ale bez potwierdzenia zagrożenia ciąży, starałam się się troszkę leżeć ale bez przesady. Lecz po ostatniej wizycie i zakazie wstawania zaczynam wariować Lekarz zabronił mi nawet jak to określił "wałęsania po domu"...
Mam pytanko- kiedy najlepiej robić USG 3/4 D?
Ja jestem teraz umowiona na poniedzialek przyszly na to Usg i jak dzwonilam do roznych lekarzy to wszyscy mi mowili, ze najlepiej miedzy 24 a 28 tygodniem.

Cytat:
selka* - to ja Ci mogę polecić kilku sprzedawców z allegro.. Jeśli chcesz to wieczorem napiszę linka co kupowałam, jakiej jest jakości i jaki sprzedawca.

Zmawiałam rzeczy dziecięce od 4 różnych osób. Jestem zadowolona, czekam dziś na ostatnią paczkę.

Daj znać jak chcesz...

Ale wieczorkiem, bo w pracy nie mam normalnego dostępu na allegro
Ja tez poprosze o taka liste, sprawdzonych sprzedawcow

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Pomóżcie mi wybrać, bo siedzę od kilku dni nad tymi dwoma wózkami i się zdecydować nie mogę , a do tego Mąż mówi, że skrętne małe kółka mogą sie okazać kłopotliwe-psujące się-blokujące itd.
I już ogłupiałam całkiem

http://www.sklep.urwis.com.pl/produc...oducts_id=2856 ROAN

http://www.allegro.pl/item520834476_...ka_gratis.html leviroo
Gabi ja napewno odrzucilabym Leviroo, nie jestem za kolkami niepompowanymi, moi znajomi maja takie i powiedzieli, ze juz takiego nie chca, bo sie scieraja. Chyba, ze mieszkasz gdzies gdzie nie ma chodnikow
Ja jeszcze zwracam uwage na to zeby ktoras os byla skretna bo nie chce mi sie wieszac na wozku, gdy bede chciala skrecic. Nadygalam sie tak jak moja siostra byla mala

Cytat:
No to super! My jedziemy za tydzien na takie Usg, juz sie moge doczekac Tez mam nadzieje, ze Jaskiem wszystko ok

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 13:25   #1334
nicola2002
Raczkowanie

GG do nicola2002

Cytat:
Blondynka, fajnie, że masz to już za sobą i gratuluję zdrowego synka!
Dzisiaj o 18.00 ja mam 3D, nie mogę się nawet zebrać, aby coś napisać, tak się denerwuję, trzymajcie za nas kciuki plis
nicola2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 13:41   #1335
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez nicola2002 Pokaż wiadomość
Blondynka, fajnie, że masz to już za sobą i gratuluję zdrowego synka!
Dzisiaj o 18.00 ja mam 3D, nie mogę się nawet zebrać, aby coś napisać, tak się denerwuję, trzymajcie za nas kciuki plis

nie stersuj sie i konecznie napisz jak bylo ja tez dzisiaj mialam duzy stres czekajac na badanie bylam 2 raz w wc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-19, 13:48   #1336
superzabula
Zadomowienie

Nicola trzymamy dokladnie napisz pozniej jak wrazenia

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 13:57   #1337
Fionka21
Raczkowanie

Cytat:
O ja dokładnie to samo dzisiaj ujrzałam, tymbardziej że mam w sypialni meble kolor - klon nida, też z BRW. i dzisiaj ją wyczaiłam i chyba zakupie... A masz zamiar ją nad łóżeczkiem zawiesić? Bo ją się wiesza?
tak wiesza się..ja już jej nie wieszam bo przeprowadziłam się do męża..i mam miejsce na szafkę obok łóżeczka..(a korzystałam z tej z linku- powieszonej nad łóżeczkiem w taki sposób żeby była jak najdalej od główki dzidzi-jakby co..) radzę dokupić jeszcze 2 dodatkowe haczyki do zawieszenia (tata-stolarz zalecił) bo akcesoria dla dzidzi trochę ważą i chodzi o to żeby nic nie spadło!! )
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 13:58   #1338
Wtajemniczenie

Blondynkapoznań - gratulacje

Ok, mam chwilkę wolnego w pracy, to Wam napiszę. Jak coś zapomnę, albo mnie blokada w pracy nie puści to dopiszę wieczorkiem:

Polecam sprzedawcę justinex

http://www.webwarper.net/ww/~av/www....hp?uid=5927936

Fajne ma ręczniki: za 19,90 ale w chwili obecnej nie widzę, pewnie wstawi za kilka dni.

Ja zamówiłam czapeczkę:

http://www.webwarper.net/ww/~av/www....ilotka_38.html

i kilka innych rzeczy, ale w chwili obecnej widzę że sporo aukcji sie pokończyło, a nie ma jeszcze nowych, więc trzeba kilka dni poczekać
Jedyny minus - na przesyłkę trzeba z 6 dni poczekać, ale przecież ja mam jeszcze ponad 4 miesiące to nie narzekam...

Polecam też dorotabatko
http://www.webwarper.net/ww/~av/www....hp?uid=6360023

Szybka, wręcz ekspresowa przesyłka...

Ten komplet jest bardzo dobry jakościowo:
http://www.webwarper.net/ww/~av/www....520338420.html

i takie śpioszki:
http://www.webwarper.net/ww/~av/www....524685721.html

Uwaga! nie sugerujcie się nadrukami Wybiera się kolor, a nadruk jaki sie trafi, ja mam akurat fajne.
Te śpioszki też są ok, ale już sporo cieńsze. Na lato w sam raz

Polecam tez tą panią:
http://www.webwarper.net/ww/~av/www....hp?uid=4681408

przesyłka również ekspres

A kupiłam u niej:
http://www.webwarper.net/ww/~av/www....511965844.html

jakość, tak jak te od poprzedniego sprzedawcy. I też się kolor wybiera a nie motyw...

i jeszcze:
http://www.webwarper.net/ww/~av/www....512046476.html

tak zwykła koszulka kopertowa - jakość dobra. Jak to mój mąż stwierdził; "ooo, taką wizytową wziełaś..."

A kiedyś zamówiłam u tego pana:
http://www.webwarper.net/ww/~av/www....hp?uid=4222926

i też polecam. Ja zamawiałam pieluszki:

http://www.webwarper.net/ww/~av/www....izka_ceny.html

Ja mam nr 6 i 10 i jeszcze jedną której nie ma na tej aukcji...

i tetrowe:
http://www.webwarper.net/ww/~av/www....i_tetrowe.html

http://www.webwarper.net/ww/~av/www....i_tetrowe.html

ja mam Żółwiki, ZOO, Pingwiny i jeszze jedna nie pamiętam jaką....

A i jak dzisiaj przyjdzie paczka to wkleję fotki...

Mam nadzieję że pomogłam.
Stary 2009-01-19, 14:13   #1339
DORIS0208
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to DORIS0208

Witam Was Moje Ciezaroweczki

Dlugo sie nie oddzywalam,bo mialam pewne zaleglosci w czytaniu,wiec jakjuz je nadrobilam to postanowilam kazdej cos napisac-ale nic nie pamietam...

Zazadroszcze Wam tego 3D-ja dopiero w polowie marca sie wybieram a narazie to chodze po sklepach i gladam ciuchy,nic nie kupuje bo nie wiem dla kogo a takie uniwersalne mysle ze dostaniemy od moich kolezanek.Wiec zakupy czekaja.

Na basen wybieram sie juz od m-ca ale w ten weekend z mezem postaram sie juz na 100%wybrac.Kocham plywac,a ze leniuszek sie ze mnie w ciazy zrobil(przepraszam tak wogole to dbamy o sie siebie)to odrobina ruchu bardzo wskazana.

Ja tez wstaje bardzo pozno(nie wiem ale spac to od zawsze lubilam)pozniej sie to zmieni a narazie korzystamy z okazji.
Wiczorami bardzo pozno chodze spac,po wypiciu kubka goracego mleka- wiec moze dlatego pozniej spimy dlugo -jak mezus wychodzi do pracy to przewracamy sie "na drugi bok"no i miedzy czasie tak z 5razy na siusiu..
Obowiazkow w domku nie jest za wiele-ugotowa obiad,troszke ogarnac i tyle.
Obecnie nie pracuje,wiec mamy duzo czasu na odpoczynek

Pakusia-co mi sie przypomnialo w zwiazku z Twoja mysza
kupcie sobie elektryczny odstraszacz gryzoni(na e'bayu)wpinasz do gniazdka i on dziala w obrebie danego pomieszczenia(pokoju).Na poprzednim mieszkaniu mielismy lokatorke i jedna zlapalismy na lep,po czym wywedrowala do ogrodu ale jak jest jedna bedzie i wiecej po tym zakupie(odstraszacza)nie bylo ich juz zadnej.
Teraz (od ponad roku)na szczescie mieszkamy w nowym flcie i nie mamy takich problemow

A gdzie moja "krajanka"Gosik sie podziewa?
Jak zdrowko u Ciebie Kochana?czy wszystko w porzadku?dawno sie nie oddzywalas?Pytalas o zdjecie mojego brzuszka,wieczorkiem cos wkleje

Kochane podajcie jakis ciekawy pomysl na obiad?

Ostanio ugotowalam rosolek i jak go zawsze baardzo lubilam tak nie moglam zjesc..dopiero jak zrobilam z niego pomidorowke wrabalam chyba 2 miski od razu i na drugi dzien poprawka
(to chyba przez Was narobilyscie mi smaka-podajze Piglot)
A tak z jedzeniem to bez zmian...ochota srednia-czasem mnie to martwi ale tak jak lekarz powiedzial w ciazy brak apetytu nornalny-pozniej moze sie to zmienic ale najwazniejsze ze wymioty ustapily i jest przyrost wagi(niewielki ale jest).
Wazne ze maluszek dobrze sie rozwija.Za m-c USG polowkowe-ale sie boje-mam tylko nadzieje ze wyjde od lekarza jak zwykle spokojna i szczesliwa.

Edytowane przez DORIS0208
Czas edycji: 2009-01-19 o 14:18
DORIS0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 14:36   #1340
Bercia2000
Zadomowienie

Czesć mamuśki
dawno nie pisałam ale starałam się czytać na bieżąco

jest mi bardzo smutno mój TŻ dziś wyjechał jakoś nie moge sobie z sobą poradzić wiem że nie moge się denerwować tym bardziej że wczoraj twardniał mi brzuch i ciekawe jak tam moja szyjka

ten tydzień był super synek był szcześliwy ciagle chodził za tatą zresztą co tu duzo pisać życie bez TŻ jest do bani

byliśmy na małych zakupach dla maluszka i mam juz
3 komplety śpiochy+ kaftanik
2 body z długim rękawem
8 body krótki rękaw
3 dresy
2 czapki
rożek
skarpetki
2 butelki
pieluszki franelowe
więc jestem

poprałam też wstepnie już ubranka po starszym synku

witam wszystkie nowe mamuśki

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 15:21   #1341
pakusia86
Zakorzenienie

poiglot91 ja nie chce zapeszac ale od 3 dni wstaje tylko raz cieszy mnie to bo juz mnie meczylo to latanie co chwilke... ale stosuje sie do zalecen ze szkoly rodzenia babka tam mowila ze wazne jest zeby pic duzo w czasie ciazy, jednak zaznaczyla zeby wypijac do poludnia (u mnie do 16 - klade sie ok 23) pozniej juz tylko szklaneczke soczku do posilku ostatniego.... to pomaga zachamowac czeste nocne siusianie, a dzidzia ma sie dobrze bo do poludnia byla wystarczajaco napojona jak narazie mi sie sprawdza... pozatym nauczyla nas cwiczen na pecherz moczowy i mam je robic co 3 godzinki podobno te ciwczenia bardzo przydaja sie podczas porodu zobaczymy

blondynkapoznan ciesze sie ze wszytko okej z synkiem co do wad, to wiadmo ze nie mozna byc wszystkiego w 100% pewnym... ale nie warto sie teraz martwic
ja tez mam troszke duzo tluszczyku na brzuszku wiec slabo odczuwam kopniaki,
chyba tylko raz poczylam takiego mocnego

nicola2002 pewnie ze trzymamy czekamy na wiesci

Małgosia ja rowniez dziekuje tez sobie skopiowalam linki do sprzedawcow moze sie przydadza czekam na foty

DORIS0208 no wlasnie musze cos takiego kupic... na e-bayu nie patrzylam jeszcze, rozgladne sie po sklepach, jak nie znajde to zamowie.... ale dziekuje za informacje, co prawda ktoras juz pisala o tym ale mi to z glowy wylecialo jeszcze raz thx za pamiec

ja dzisiaj na obiadek robie makaronik zapiekany strasznie go uwielbiamy z tz....
robie w duzej brytfance i starcza na 3 dni
makaron- sos pomidorowy z mieskiem- mozzarella- ser zolty- oregano-bazylia - makaron - znowu sos i dodatki

ja na zupy nie mam wogole checi ani rosolek ani nic

Bercia2000 biedactwo znowu sama zostalas z pociechami ale uszka do gory!!! masz przeciez swoje ukochane wizazanki nie pozwolimy ci sie nudzic a mezus szybciutko wroci i znow bedziecie razem

Stary 2009-01-19, 16:23   #1342
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej dziewuszki, ja dziś u gina byłam więc dopiero nadrobiłam zaległości Z Juniorem wszystko ok, wczoraj plamienia miałam, gin jak zwykle nie wie czemu Ale wkurzyli mnie obydwoje z położną Najpierw ta ciumla nie mogła znaleźć tętna płodu, szukała chyba przez 5 minut a mnie serce stanęło...A potem mój "kochany" gin znowu mnie spławił jak zahaczyłam o cesarkę... Powiedział że może będą wskazania (mięśniak nadal jest) ale on o tym nie może decydować tylko lekarz w szpitalu jak pojadę do porodu Chyba pogięło kretyna...jak ja pojadę do porodu bez wyznaczonego terminu cesarki to przecież wiadomo że zmuszą mnie do naturalnego... I co ja mam teraz zrobić Jak mam załatwić cesarkę na życzenie skoro ten dupek twierdzi że u nas nie ma takiej opcji... i jak chcę na życzenie to mogę rodzić za granicą Wredny typiór, tyle kasy mu płacę a ten mi nawet cc nie załatwi. Muszę szukać jakichś dojść, tylko jak...

Sashka, ja w moczu mam tylko pojedyncze nabłonki więc nie ma problemu. No i żadnego pieczenia. Brzusio śliczny, chyba nigdzie indziej Ci nie weszło Mnie dziś w pracy powiedzieli że mało co widać ale dziewczyny stwierdzłiy że trochę uda mi przytyły. Czyli mam ciążę głównie w udach Lecz się bidulo, Ciebie też ciągle coś dopada

Malutka, fajny już brzusio

Esti, wymiękłam na widok tych worków... POTRZEBUJĘ DOMU....

Selka, witaj Odpoczywaj jak najwięcej, przodujące łożysko to na pewno wskazanie do cc no i wiadomo że trzeba monitorować. Ale może jeszcze się podniesie? Moje też było nisko i istniało prawdopodobieństwo przodującego a teraz się podniosło i jest ok.

Katrin, fajnie że się pogodziliście

DORIS, jestem Ja w weekendy zawsze nieobecna bo mąż pilnuje cobym przy kompie nie siedziała A dziś mi zeszedł cały dzień...Ale wszystko ok poza stanem moich nerwów po wizycie u gina

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 16:30   #1343
gosikk_s
Zakorzenienie

Bercia, trzymaj się kochana, teraz przez parę dni na pewno będzie Ci ciężko. Ja przed ślubem widywałam się z TŻ tylko w weekendy i też było mi strasznie źle. A co dopiero miesiące rozłąki...

Pakusia, zapodałabyś te ćwiczonka na pęcherz. Ja się boję że jak mnie zmuszą do naturalnego porodu to się posikam w trakcie czasami czuję takie parcie na pęcherz że ledwo chodzę...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 16:39   #1344
Seona
Zakorzenienie

Dziewczyny, ile Wy piszecie Jesteśmy chyba najbardziej rozgadanym wątkiem mamusiowym

Nie wiem komu czego gratulować, bo już mi się pomyliło
Nicola2002 trzymam kciuki za usg 3D

Mój wózek wymarzony, to taki który widziałam dzisiaj u jakiejś Mamy w sklepie Normalnie zakochałam się, jechała nim tak zgrabnie i łatwo a później odpięła sobie gondolę, weszła do sklepu a kółka zostawiła w POK
http://www.bobowozki.com.pl/product_...3&%3CosCsid%3E

Przeglądnęłam Allegro i chyba pokupię coś u tego sprzedawcyhttp://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=4681408
Ma przystępne ceny i dużo pozytywów

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 16:50   #1345
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Pakusia, zapodałabyś te ćwiczonka na pęcherz. Ja się boję że jak mnie zmuszą do naturalnego porodu to się posikam w trakcie czasami czuję takie parcie na pęcherz że ledwo chodzę...
alez proszem bardzo

1. stanac w lekkim rozkroku, nalepiej wlozyc miedzy uda poduche
2. raczki ulozyc na brzuszku, na wysokosci pepusia
3. wziac 5 glabokich wdechow (wciagamy noskiem, wybuszczamy ustami)
3. zacisnac miesnie pipeczki ale nie zaciskajac posladkow i trzymac w czasie trzymania wykonac 5 glebokich wdechow jak wyzej
4. rozluznic pipcie i znowu wdechy (w sumie wdechy caly czas robic )
5. cwiczenie powtorzyc 5-6 razy i tak co 3-4 godzinki

mam jeszcze cwiczenia na poprawe krazenia na nogach, dzialajace tez na swietne krazenie na brzuszek

cwiczenie to mozna wykonywac na siedzaco (przed komputerem) albo na stojaco
chodzi o to zeby podnosci paluszku jak najwyzej a nastepnie piety uniesc jak nawyzej... i tak 10 razy
w odstepach czasu jak najczestrzych
bardzo wazne jest alby podczas np. gotowania, prasowania kiedy stoimy bardzo dlugo wykonywac takie cwiczonko

przed snem i zaraz po przebudzeniu lezac na lozeczku z raczkami na brzuszku krecic stopami raz w jedna raz w druga strone podobno pomaga aby nie powstawaly zylaki i zbytnio nie puchly nozki

Stary 2009-01-19, 16:51   #1346
DIDI84
Raczkowanie

witam was

Blondynka fajnie ze ci się potwierdziło ze będzie synuś gratulacje, ale szkoda ze nie jesteś zadowolona pokaz nam swojego syneczka

my dzisiaj byliśmy z mężusiem oglądać kuchnie i już sobie wybraliśmy bo w przyszłym miesiącu się przeprowadzamy na nowe mieszkanko i już się doczekać nie mogę a i dziś kopiliśmy naszej niuni super buciczki i czapeczkę wkleję wam parę zdjęć tego co już mamy oglądałam dzisiaj wasze ciuszki dla waszych maluszków i są super niestety jeszcze nie czytałam wszystkiego co tam pisałyście bo piszecie w ekspresowym tempie

a i wybraliśmy imię dla naszej córci i jednak będzie Nikolka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bild 007.jpg (46,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bild 008.jpg (42,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bild 009.jpg (67,3 KB, 14 załadowań)

my 18.06.2005
Kacperek 10.06.2006 4090g i 56cm
Nikolka 28.04.2009 4170g i 53cm

DIDI84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 16:54   #1347
DIDI84
Raczkowanie

cd ciuszkow dla naszej niuni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bild 010.jpg (42,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bild 011.jpg (51,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bild 013.jpg (50,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bild 014.jpg (39,1 KB, 14 załadowań)

my 18.06.2005
Kacperek 10.06.2006 4090g i 56cm
Nikolka 28.04.2009 4170g i 53cm

DIDI84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-19, 17:06   #1348
poiglot91
Zakorzenienie

sliczne ubranka

a ja dzis caly dzien spie taka jestem do niczego...
Stary 2009-01-19, 18:14   #1349
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

O rany i zas tyle popisałyście , przeczytałam od dechy do dechy oczywiście .

Esti - ale mi narobiłaś smaka tymi naleśnikami, i aż dzisiaj musiałam sobie zafundować, zrobiłam tylko kilka bo mój mężuś nie lubi tego typu dań. Mi też bardzo się spodobał taki kocyk, bardzo fajny z imieniem. Widziałam dziś w sklepie ten wózio bolder i powiem Ci że bardzo mi się podobał, jest leciutki i taki obrotny, była przecena ich z 1700 na 1400 w kolorze 207 i 209 (3 - kołowy), nie mogłam porównać do V4 bo go nie było .
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=524718432

Katrin1 - cieszę się że Tż zrozumiał swój błąd , no i forma przeprosin całkiem, całkiem miła .

Kathi75 - i jak udały się zakupy? Ty to jesteś torpeda, ze wszystkim sobie radzisz błyskawicznie, zakupy, sprzątanko, gotowanie itd. Mąż musi być bardzo zadowolony. Jejku ja też mam już coś nie tak ze spaniem, budze się koło 6 i ręce na brzuch i czekam na mojego synka aż zacznie wojować, i zasnąc nie mogę.

Małgosia - no to teściu wczówa się w swoją rolę . Ja również niestety nie dziergam na drutach, więc nie pomogę. Mi też podobają się czerwone wózie, ale widuje w nich raczej dziewczynki.

manolita - ale świetne ciuszki i to dla chłopczyka, ja dzisiaj widziałam w penym sklepie jeansy dla mojego synka ale jak zobaczyłam na metce 89zł. to zwątpiłam, lekka przesada moim zdaniem. Ale wydaje mi się że w sklepach jest o wiele więcej ciuszków dla dziewczynek niż dla chłopców.

Gabi - mi osobiście bardziej spodobał się wózio Leviroo, taki zgrabniutki i kształtny.

blondynkapoznan - gratuluje potwierdzenia chłopczyka i tego że zdrowiutki jest.

Bercia2000 - oj nie smutaj się, mężuś wróci do was szybciutko, Ty się rozerwiesz z synkiem i razem z nami. No się obkupiliście .

gosikk_s - mi już brakuje słów co do tych lekarzy , co drugi to lepszy

pakusia86 - no to teraz wszystkie mamusie zaczynamy ćwiczonka 1,2,3..... postaram się czasmi poćwiczyć.

DIDI84 - śliczne ubranka, i aż tyle ich już masz. Takie malutkie rzeczy a cieszą .
Stary 2009-01-19, 18:15   #1350
esti1984
Wtajemniczenie

Ehh kochane ale dzisiaj zalatana jestem nawet naleśników nie zrobiłam bo nie miałam kiedy zrobię jutro

nie czytałam wszystkiego, tylko przelotem więc proszę nie bić

wiem tylko że:

Bercia kochana rozpacza po wyjeździe TŻ-ta dobrze że chociaż masz nas

kilka dziewczyn było na usg i wszystko ok

no i reszty nie pamiętam, ale już nie dam rady nadrabiać

było u mnie dwóch stolarzy i dobrze bo przekonałam się że allegro to wspaniała rzecz
chciałam łóżko 70x140 dla Julki komodę 5 lub 6 szuflad i 3 półki na zabawki, aha i jeszcze zaznaczę że to meble nie drewniane tylko płyta wiórowa z okleiną i wycenili mnie na 1650 zł a ten sam skład mebli plus szafka nocna dla Julki wyniesie mnie około 700 - 800zł z sosny taka różnicarazem z przesyłką tylko nie wiem czy brać kolor sosna czy olcha

właśnie zjadłam lody i jestem głodnaTŻ kładzie Julkę spać bo niedawno wróciliśmy od fryzjera tzn tż był a my z nim

wiecie co? odszukałam kartę ciążową jak chodziłam w pierwszej ciąży i okazuje się że przytyłam 9 kg a nie 8 jak mi się wydawało ale
to nie o to chodzi.
wtedy w 23 tc miałam 7 kg na +
a do porodu jak szłam doszło mi 2 kg więc cała ciąża 9 na +

a teraz w 23 tc mam tylko 4 na + pewnie dlatego że brzuch dopiero mi wychodzi a z Julką wyskoczył mi od razu tylko ciekawe na ilu skończę
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości