Skutki uboczne diety - miałyscie? - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-03, 20:32   #481
Arethaf
Wtajemniczenie

Dot.: Skutki uboczne diety - miałyscie?

Dziewczyny a ile ważyłyście i do jakiego wzrostu, że zatrzymała się u Was miesiączka?
Nie chcę takiego czegoś i tak mam nieregularne okresy

Przewijam się przez palce czasu,
plączę się w zdradzieckie supły.
Czasami pękam, bo mnie przerywa
niecierpliwość życia.
Arethaf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-03, 20:34   #482
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arethaf Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ile ważyłyście i do jakiego wzrostu, że zatrzymała się u Was miesiączka?
Nie chcę takiego czegoś i tak mam nieregularne okresy
u mnie jak mialam prawidlowa wage. Gdzies 60 kg [moze wiecej] przy 172 cm
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-03, 20:53   #483
Cerseanne
Raczkowanie

u mnie jak ważyłam 45kg

"Czujesz, jak w cudownym wirze tańczących motyli,
Zapraszają nas do swojego tańca.
Miliony barwnych motyli, unoszących się nad tobą.
Jeden właśnie przysiadł na twoich ustach."
Cerseanne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-03, 21:03   #484
janina1984
Rozeznanie

ważę 44 kilo, okres mam cały czas, ale włosy wypadają mi garściami
Stary 2008-11-03, 21:14   #485
Nuria147
Raczkowanie

Moja najniższa waga przy której miałam okres to ok 45 kg/166 cm wzrostu. Teraz ważę mniej więcej tyle samo, ale okresu się nie spodziewam (ostatnio miałam pod koniec stycznia )
Nuria147 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-04, 12:52   #486
Cerseanne
Raczkowanie

Nuria, może idz do ginekologa? To może mieć okropne konsekwencje... ja odzyskałam niedawno okres gdy podjęłam psychoterapię i przytyłam 7,5kg w głebi duszy chciałaby mznow schudnąc i jeszcze bardziej niż wtedy...

Stary 2008-11-04, 14:02   #487
janina1984
Rozeznanie

ale to jest naprawdę dziwne - włosy mi wypadają, przeziębiam się ciągle, jestem słaba, mam jakieś dziwne bóle w ciele - szczególnie boku, czasem myślę że to wątroba, nerki, jajnik... ale okres mam cały czas.
Stary 2008-11-04, 14:34   #488
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janina1984 Pokaż wiadomość
ale to jest naprawdę dziwne - włosy mi wypadają, przeziębiam się ciągle, jestem słaba, mam jakieś dziwne bóle w ciele - szczególnie boku, czasem myślę że to wątroba, nerki, jajnik... ale okres mam cały czas.
ale w tym niema nic dziwnego, to normalna rekcja organizmu, któremu brakuje podstawowych budulców i minerałów,
Stary 2008-11-04, 15:00   #489
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monyczkaaa Pokaż wiadomość
Ja tez nie mam miesiączki. Tzn mam, raz na kilka miesięcy - efekt poprzedniego odchudzania po którym miałam efekt jojo.
Myślałam nad hormonami, ale boję się, że utyję
Miesiączka powróciła. Gin wywołał ją najpierw Luteiną, a teraz kiedy biorę tabletki anty mam juz okres regularnie (od lipca ). Utyć też strasznie nie przytyłam (1-2kg)

To tak się chciałam podzielic z Wami (jak dla mnie) bardzo radosną nowiną

Cytat:
Napisane przez janina1984 Pokaż wiadomość
mam jakieś dziwne bóle w ciele - szczególnie boku, czasem myślę że to wątroba, nerki, jajnik... ale okres mam cały czas.
też miałam takie bóle, okazało się, że to kamienie... Aż się zdziwiłam, że przy zdrowym trybie życia mogę na coś takiego cierpieć. Przejdź się lepiej na badania
Stary 2008-11-04, 16:01   #490
Nuria147
Raczkowanie

Cerseanne- chyba masz rację, bo jak byłam ostatnio (w lipcu, miałam konsultację ginekologiczną w szpitalu) to nie było mowy o sztucznym wywoływaniu okresu, najpierw kazał mi przytyć (wtedy ważyłam 39 kg)- że niby wtedy sam wróci.
Boję się tylko, że każą mi dalej tyć, a ja-przynajmniej na razie- więcej już nie chcę. Tzn jeśli samo mi się "przytyje", to nic się nie stanie, ale nic na siłę.
Nuria147 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-04, 17:33   #491
Cerseanne
Raczkowanie

Nuria ja przytyłam 7,5 kg to dla mnie straszne i nie moge sie z tym pogodzić cała psychoterapia nic nie daje bo ja nadal chce schudnąc..

Stary 2008-11-25, 15:21   #492
agueda
Raczkowanie

Kurcze ja nawet nie wiem, przy jakiej wadze dostanę okres, bo cierpię na pierwotny brak miesiączki ( mam prawie 17 lat)... Narazie moja waga to 42kg na 164 cm. i nawet trudno stwierdzić przy ilu dostanę.
agueda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-02, 13:07   #493
romolla
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

skutki 5-letniego ed:

anemia
nagla 'ciemnosc' przed oczami
zawieszenia (nie pamietam co mialam powiedziec , nie wiem gdzie jestem)
omdlenia
nieregularne miesiaczki (i kiedyś brak przez 14 miesiecy)
polamane paznokcie
sucha skora
lamliwe, suche wlosy
skurczenie sie o 3 cm
metabolizm rozwalony do granic możliwości
depresja,
strach przed wychodzeniem z domu (raz przez 3 miesiace nie wyszlam ani razu z pokoju)

__

innymi słowy - nie warto!
naprawde dziewczyny, jak nie siedzicie w tym gleboko to ratujcie sie . uciekajcie ! zróbcie wszystko ,zeby z tego wyjść i zapomnieć
romolla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 21:13   #494
SexiMami
Raczkowanie

Witam! Od razu zaznaczam że całego wątku nie przeczytałam bo kilka pierwszych stron napawa mnie strachem a więc do rzeczy mam nadzieję że odpowiecie

otórz widze że opisujecie skutki uboczne waszych diet ale czy były to diety głodowe?? ja jestem na diecie od 14 lutego 2008 r i od tego czasu schudłam ok 10 kg i chce jeszcze 4 tak żeby przy wzroście 170 m wazyć ok 55 kg. I boję się bo jak zobaczyłam te wasze skutki uboczne z tym że u mnie trwa już dieta ok 11 miesięcy a więc tak kg na miesiąc przypada. czy u was te objawy wystapiły na skutek utraty znacznej części masy ciała(dajmy na to te 10 kg) czy zbyt ostrej diety? bo odżywiam sie raczej dobrze a teraz chce troszeczkę zacisnąc pasa przez ferie i powoli wyhodzi z diety...dodam że to pierwsza zima z moja nową waga i strasznie marznę jak na razie to hyba jedyny skutek uboczny ale że mam też słabe krążenie to jakoś można go tłumaczyć...błagam pomóżcie!!
Stary 2009-01-18, 07:42   #495
oleksa
Przyczajenie

38 kg, 163 cm,okresu nie mam od 5 miesiecy, zaczęłm terapie, le najgorsze jest to, ze do mnie to nie trafia, nie przeraza...Jakby było obok zupełnie.
oleksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-18, 07:50   #496
201604211131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
Dziewczyny a oto moje skutki uboczne ED:
- zimne nogi
- ciągłe uczucie zimna
- ogólne zmęczenie
- brak apetytu
- podwyżony puls serca
- biegunki na zmianę z zaparciami
- nierówne cykle miesiączkowe
Pozdrawiam
omdlenia
ciągłe przeziębienia
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-18, 07:56   #497
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SexiMami Pokaż wiadomość
Witam! Od razu zaznaczam że całego wątku nie przeczytałam bo kilka pierwszych stron napawa mnie strachem a więc do rzeczy mam nadzieję że odpowiecie

otórz widze że opisujecie skutki uboczne waszych diet ale czy były to diety głodowe?? ja jestem na diecie od 14 lutego 2008 r i od tego czasu schudłam ok 10 kg i chce jeszcze 4 tak żeby przy wzroście 170 m wazyć ok 55 kg. I boję się bo jak zobaczyłam te wasze skutki uboczne z tym że u mnie trwa już dieta ok 11 miesięcy a więc tak kg na miesiąc przypada. czy u was te objawy wystapiły na skutek utraty znacznej części masy ciała(dajmy na to te 10 kg) czy zbyt ostrej diety? bo odżywiam sie raczej dobrze a teraz chce troszeczkę zacisnąc pasa przez ferie i powoli wyhodzi z diety...dodam że to pierwsza zima z moja nową waga i strasznie marznę jak na razie to hyba jedyny skutek uboczny ale że mam też słabe krążenie to jakoś można go tłumaczyć...błagam pomóżcie!!
wiesz jak ja schudłam tez bardzo dużo to rok temu było mi tak zimno ze nieraz się nawet popłakałam . Raz przyszłam z odmrożonymi kolonami Potem jak było lato to też nie odczuwałąm ciepla mimo upałow. Mogłam sobie lezec w +40 i to i tak nie robilo na mnie wiekszego wrazenia. Wiec pewnie to bylo przez schdniecie. Bo teraz jak przytylam to jeszcze zimno mi nie było .... Jak tak marzniesz to mysle ze ye -4kg nie poprawia sytuacji a jeszcze ja pogorsza. Pozatym wcale nie jest Ci potrzebna dieta juz jak widzę.

Cytat:
Napisane przez oleksa Pokaż wiadomość
38 kg, 163 cm,okresu nie mam od 5 miesiecy, zaczęłm terapie, le najgorsze jest to, ze do mnie to nie trafia, nie przeraza...Jakby było obok zupełnie.
O kurcze...współczuje! Słuchaj jestes bardzo chuda !
Stary 2009-01-18, 08:57   #498
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez oleksa Pokaż wiadomość
całe szczęście, że rozpoczęłaś terapię, psycholog powinien Ci pomóc po pierwsze odnaleźć przyczynę zaburzeń, po drugie zlikwidować ich objawy. tyle, że Ty musisz zacząć chcieć...

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-18, 09:25   #499
oleksa
Przyczajenie

najpierw ma dostac , tznpo 3 razach( byłam raz i własciwie rzecz po raz pierwszy zostałą nazwana po imieniu) zasw od lekarza ,ze moja waga nie zagraza mojemu życiu. Diagnoza jest depresji cięzkiej, stadium autodestrukcji etc.Nieźle, co? a ja wiem,ze jest kiepsko psychicznie, sypiąco sie wręcz, ale patrze na siebie i ja naprawde nie mam zeber , które stercza. Ok npsze mały rozmiar ubrań, waga pokazuje najwiecej czasem 39 kg,ale dla mnie nie jest to jakis dramat wygladowy.Mało tego, uwazam,ze jest wiele chudszych...i to nie jest kokieteria, pisze absolutnie jak czuję. nawet jak policze,ile jem , to w zyciu mi sie nie zdarzyło zjesc np 3oo kcal, albo nawet ponizej 800, nigdy. juz Swieta to moge liczyc w tysiacach...i przeraza mnie wizja bycia gubsza , niz teraz.I nie mam 15 la, wiec uwierz, isze jak czuje, nawet jak to jest głupie i zle, to w mojej głowie tak to wygląda właśnie...
Stary 2009-01-18, 09:31   #500
oleksa
Przyczajenie

jak czytam jadłopspisy na P to mnie cholera bierze, bo przed kazda bułka zastanawiam sie 2 godziny i ...rezygnuję, bo właciwe One muszą przytyc - ja moge sobie byc taka....I zazdroszczę nalesników..Od 2 tygodni marze o leniwych mojej ukochanej potrawie z dziecinstwa, ale mysl o wyrzytah sumienia i braku kontroli juz PO mnie paralizuje. Dobra, chwila szczerosci ,a watek jest na inny temat, przepraszam za zasmiecanie, az jestem zdziwiona, ze napisałam tak otwarcie. Anonimowosc czasem otwiera...
Stary 2009-01-19, 13:15   #501
SexiMami
Raczkowanie

a jak jest z tą utratą okresu? z miesiąca na miesiąc są coraz słabsze? czy poprostu przychodzi taki miesiąc i nie dostajesz już poprostu?
Stary 2009-01-19, 14:25   #502
Nataleczkaaa
Przyczajenie

Ja wcześniej miałam bardzo regularne cykle, a niecałe dwa lata temu, najpierw spóźnił mi się tydzień, a kolejnego już nie dostałam...
Nataleczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-19, 15:15   #503
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
a jak jest z tą utratą okresu? z miesiąca na miesiąc są coraz słabsze? czy poprostu przychodzi taki miesiąc i nie dostajesz już poprostu?
ja miałam tak ze juz po miesiacu odchudzania po prostu go nie dostałam. Miesiac wczesniej byl a potem juz go nie było.
Stary 2009-01-19, 18:04   #504
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

też szybko straciłam okres... przed odchudzaniem miałam, po rozpoczęciu diety ani raz nie dostałam. nawet jak jadłam sporo.

Stary 2009-01-19, 18:06   #505
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nataleczkaaa Pokaż wiadomość
Ja wcześniej miałam bardzo regularne cykle, a niecałe dwa lata temu, najpierw spóźnił mi się tydzień, a kolejnego już nie dostałam...
A ja zaprzepaściłam już chyba szanse na okres po przytyciu i tabletkach był raz, skąpy , a od pół roku nic... więc jakby nie patrzył na ten jednorazowy incydent , okresu nie mam 1,5 roku
Stary 2009-01-19, 18:08   #506
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
A ja zaprzepaściłam już chyba szanse na okres po przytyciu i tabletkach był raz, skąpy , a od pół roku nic... więc jakby nie patrzył na ten jednorazowy incydent , okresu nie mam 1,5 roku
Mała, Ty mi tu nie narzekaj!! pierwszy raz po genialnej dietce też nie miałam 1,5 roku, ale dostałam w końcutłuszczu troszkę więcej wcinaj, pamiętaj, że zdrowie najważniejsze i niech się ten głupi głosik w głowie zamknie!!!!!!

Funky, a Ty wznowiłaś terapię??

Stary 2009-01-19, 18:14   #507
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Mała, Ty mi tu nie narzekaj!! pierwszy raz po genialnej dietce też nie miałam 1,5 roku, ale dostałam w końcutłuszczu troszkę więcej wcinaj, pamiętaj, że zdrowie najważniejsze i niech się ten głupi głosik w głowie zamknie!!!!!!

Funky, a Ty wznowiłaś terapię??
Pytasz o hormony ?? bo jeśli tak , to przerwałam, niedawno dostałam nowe leki, ale mam blokadę żeby je brać, pamiętam jak fatalnie czułam się po tamtych, no ale nic nie poddam się tak łatwo.
Tłuszczyku mam aż za nadto, waga w porządku, może jedynie w jadłospisie brakuje zdrowych tłuszczów, ale to da się załatwić, tylko że okresu jak nie było tak nie ma.
A ty Wiosenko to po lekach dostałaś prawda?? (po ilu opakowaniach?? i jeszcze jedno pytanko , nadal je bierzesz??
Stary 2009-01-19, 18:30   #508
SexiMami
Raczkowanie

przepraszam że tak dopytuje ale rozumiem że wasze diety by,ły na tyle wyniszczejące by go stracić? skoro ja jem conajmniej te 1500 kcal dziennie zdrowo itp to mam się czego obawiać? bo zawsze to 10 kg mniej więc sie martwię trochę
Stary 2009-01-19, 19:13   #509
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Pytasz o hormony ?? bo jeśli tak , to przerwałam, niedawno dostałam nowe leki, ale mam blokadę żeby je brać, pamiętam jak fatalnie czułam się po tamtych, no ale nic nie poddam się tak łatwo.
Tłuszczyku mam aż za nadto, waga w porządku, może jedynie w jadłospisie brakuje zdrowych tłuszczów, ale to da się załatwić, tylko że okresu jak nie było tak nie ma.
A ty Wiosenko to po lekach dostałaś prawda?? (po ilu opakowaniach?? i jeszcze jedno pytanko , nadal je bierzesz??
pytam o terapię psychologiczną ;]

nie, nie dostałam po lekach teraz nie mam... a o tłuszcz to właśnie chodzi mi o ten z diety.

Stary 2009-01-19, 19:43   #510
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
przepraszam że tak dopytuje ale rozumiem że wasze diety by,ły na tyle wyniszczejące by go stracić? skoro ja jem conajmniej te 1500 kcal dziennie zdrowo itp to mam się czego obawiać? bo zawsze to 10 kg mniej więc sie martwię trochę
Ciężko nazwać dietą, to co kiedyś jadłam,była to raczej długotrwała głodówka (ok 200-300 kcal, często nic) w każdym bądź razie o brak okresu postarałam się aż za bardzo , ale myślę że przy 1500 kcal wszytsko powinno byc ok, tylko musisz pamiętać by w jadłopsisie nie zabrakło zdrowych tłuszczy i ogółem tłuszczy.

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
pytam o terapię psychologiczną ;]

nie, nie dostałam po lekach teraz nie mam... a o tłuszcz to właśnie chodzi mi o ten z diety.
psychologiczna równiez zaprzestałam, ale jej mi akurat nie brakuje
Czyli dostałaś samo od siebie i teraz znowu nie ma ?? długo już tak ??

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości