|
|
#1741 |
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar VII
o matko, blue, jakie ciacho!
a ja na diecie jestem!ale za to schudłam już dwa kilko
|
|
|
|
#1742 |
|
BAN stały
|
Witam, zjawiam się po nieobecności, egzaminy do przodu
ale to 7 lutego dopiero, no ale trzeba zacząć się uczyć powoli.Humor mi póki co dopisuje Wczoraj byłam strasznie osłabiona, myślałam że dopada mnie choróbsko, ale póki co trzymam się. Edytowane przez Zuziunia Czas edycji: 2009-01-19 o 17:16 |
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Blue - piękny wypiek !
U mnie w piekarniku dzisiaj to "łatwe i szybkie " ciasto z bloga Vesenki ( z dodatkiem jabłka i bananów, z cynamonkiem). A do "poduszkowca "zrobie jeszcze jedno podejście, musze kupić ten sernikowy twaróg. Zrobiłam z twarogiem mielonym i był chyba za mało gęsty, tak jakby został na wierzchu. Ale i tak furorę w domu zrobiłam tym ciachem - zniknęlo jak kamfora!
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
Mniam !!!
![]() Jakby były jakieś przepisy na wypieki zaeierjające cynamonek (ale ilość raczej obfitą) to proszę o info
|
|
#1745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Przyszłam się przywitać. |
|
|
|
#1747 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1748 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Połowę zajęć spędziłem w klubie, głowa mi pęka
|
|
|
|
|
#1749 |
|
grozi wypollizowaniem
|
witaj!
Ludzie potrzebuję szybkiej rady! Jak się napsikuje do fiolki? Jestem przerażona! ona ma taką małą dziurkę! ![]() Bardzo poproszę o jakąś techniczną wskazówkę
|
|
#1750 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam takiego maciupciego lejka z sephory.
|
#1753 |
|
grozi wypollizowaniem
|
no ale mała ta dziurka, jak przyłoże do niej atomizer a potem nim "kłapnę" w celu psiknięcia to mi z tej dziurki zjedzie.....
|
|
#1754 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Nie zjedzie, jedną ręką psiksz, drugą trzymasz fiolkę. Aby mocno, żeby się nie ślizgała. Lejek najlepszy, ale z braku laku trzeba bezpośrednio. Przy czym ja odpsiki robię w rękawiczkach typu Jan Niezbędny, zwwłaszcza jak robię wiecej niz jeden zapach na raz
Chciałam napisać, że w kwestii bezpośredniego trafiania w dziurkę to trzeba by było jakiegos menszczyzny zapytać o zdanie, ale nie wiem, czy nie za wczesna pora na takie sugestie
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bywa, ze trzeba nakierowac rasia coby w odpowidnia dziurke trafil. Jak i ogolnie - w dziurke lol. |
|
|
|
|
#1756 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
hie,hie, tak czy siak tamta dziurka jest o wiele większa i raczej nie miałabym problemu do niej napsikać
|
|
|
#1757 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z braku lejka można jeszcze skorzystać z strzykawki Wyciągamy tłoczek i psikamy, cienka końcówkę strzykawki wkładamy do fiolki.Ale nie wiem czy to ja nie jestem czasem taka dziwna że zawsze mam w domu strzykawki ![]() Cytat:
|
|
#1759 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak mi narobiłyście apetytu,że w piekarniku siedzi coś o mało apetycznej nazwie pleśniak Tylko cholera nie chce się dopiec ![]() Cytat:
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-01-19 o 20:24 |
|||
|
|
|
#1760 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
tak w ramach przelewania bez strzykawki
|
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znaczy się tak jak benzynę z baku? Wężyk w usta i ciągniemy?
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Wstretne jestescie, ze znow o ciastach piszecie.
Obiecalam sobie, ze pieke tylko w piatki... a czytajac o wypiekach sie nakrecam ![]() Blue, ale Ci wyroslo to ciasto, szok ![]() Myszko, z cynamonem jest ciasto wizazowej Boniulki (cynamon i jablka ) ja dalam oczywiscie cynamonu dwa razy tyle co w przepisie plus przyprawe korzenna i wyszlo przepyszne.. a jak odlotowo pachnialo Edytowane przez mskladaczek Czas edycji: 2009-01-19 o 20:41 |
|
|
|
#1763 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() głupiam...
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Moze ja was wynajme do pieczenia ciast dla mnie?
|
|
|
|
#1765 | ||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
No, w końcu się przebiłam przez databaseerrory do tego baru. Ciężka to była sprawa ...
Cytat:
A jaki dobry jest ryż na mleku na gęsto ugotowany posypany cynamonem obficie (i cukrem) Witaj, witaj gościu drogi jestem bardzo rad. Proszę dobrze wytrzeć nogi. Jaki piękny Kwiat ![]() Cytat:
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
Pieczenie odstresowuje
Kolega, który nas odwiedził wciąga czwarty kawałek, jeszcze ciepłego, mam nadzieję,że nic mu nie będzie ![]() w moim wieku to pewnie wstyd,że jeszcze TAM sobie nie psikałam
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-01-19 o 21:02 |
|
|
|
#1767 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po pensji nie polecą, ale kto wie może wypomną coś przy prośbie o podwyżkę, że przecież dobrze Ci się powodzi. ![]() Cytat:
![]() Przeżyłam dziś coś strasznego ![]() Jechałam do przyjaciółki, po drodze przypomniało mi się, że nie mam dokumentów. Krótko jestem kierowcą i takie sytuacje mnie stresują Widząc zmieniające się światła postanowiłam zahamowac, nie mijac ich na pomarańczowym - no bo "nie mam papierów i co jak mnie zatrzyma policja" ![]() I tu niespodzianka - poślizg. Auto zamiast hamowac obróciło mi się ładnie, przejechało przez dwa sąsiednie pasy i wylądowałam na krawężniku obrócona o 180 stopni. ![]() Była godzina 16ta, światła między Tesco, a Media Markt, duży ruch. Przez te kilka chwil myślałam tylko "matko wypadek, a ja bez dokumentów" a głośno powtarzałam tylko mantrę "o kur..., o ku.." ![]() Auto całe, ja cała uff..... I nadal w głowie miałam tylko brak papierów - czyli od razu wrócic na drogę i kontynuowac jazdę, no bo przecież nie mogłam tam stac ![]() U kumpeli długo nie zabawiłam, bo ciągle myślałam o drodze powrotnej. ![]() Nie było tak slisko, nie wiem, no pewnie zbyt gwałtownie zahamowałam, ale jutro jadę sprawdzic wszystkie hamulce w aucie, mam wrażenie, że coś może byc z klockami nie tak. ![]() Mam szczęście... mogło coś jechac, mogłam poleciec w lewo, a nie w prawo.... Szok .. |
||
|
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyglada swietnie to ciasto!!!! nie dziwie sie koledze, nawet jak odchoruje to warto! A co bozeny i psikania/odswiezania... Kiedys w pociagu jadac w podroz daleka przyszlo mi zmienic tampon. W toalecie zrobilam co trzeba i patrze - chusteczka odswiezajaca w torebce! Tego mi bylo trzeba. Wytarlam i ... na chwile z bolu stracilam wizje, oparlam sie o sciane dlawiac krzyk a lzy ciekly mi po poliku. Tak - odswiezajaca - z alkoholem. Podejrzewam, ze doznanie perfumeryjne byloby podobne. Zostawny dziurki w spokoju! Yolu - grunt, ze nic sie nie stalo. W tamtym roku moj byly chcial na swiatlach zdarzyc na skrzyzowaniu. I przypycil, a auto zryw mialo. I angielskie opony caloroczne - czyli nijakie na grudzien w PL. I jak weszlismy w zakret to tylko czulam jak powolutku, zaczyna uciekac tyl, coraz bardziej, jedziemy bokiem - a wlasciwie z predkoscia slizgamy sie juz bokiem, na przystanku ludzie stoja i patrza co sie dzieje... Obrocilo nas o 180 stopni, zatrzymalismy sie tylem do 'kierunku jazdy'. Na szczescie ruch nie byl duzy, owszem auta inne zaczely juz powoli ruszac na zielonym ale widzac co sie dzieje daly mojemu bylemu zapalic samochod, nieco ochlonac i ruszylismy. Ja sie tylko przerazilam, ze sie wtedy wbijemy na przystanek i zaczniemy zgarniac ludzi... Sprawdz auto dla swietego spokoju!! I nie mysl o tym zbyt wiele, przeciec nic sie nie stalo! Edytowane przez hecate Czas edycji: 2009-01-19 o 21:22 |
|
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
... że dziewiczy
może nie wstyd, ale szkoda ...Cytat:
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Yolu, dobrze że jesteś cała
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

a ja na diecie jestem!

ale to 7 lutego dopiero, no ale trzeba zacząć się uczyć powoli.

natomiast opcja "zmienić pracę na lepiej płatną i tam się broń Boże nie wychylać z jakimikolwiek umiejętnościami ponad absolutne minimum" brzmi całkiem, całkiem
)
. Osoby na umowę o pracę miały podwyżkę w styczniu zeszłego roku, w styczniu tego roku podwyżek nie dostał nikt.

Połowę zajęć spędziłem w klubie, głowa mi pęka 

...