|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Dzieki Ilonka, wiem, ze tez sama musze sie z tym zmierzyc...
Fruity i Paprak juz mialam kiedys was pytac, a ile wy bylyscie na II fazie??? Fru ty to w ogole jestes dla mnie niesamowita z tym jedzeniem, ja mam wrazenie, ze gdybym pochlaniala takie ilosci, to moment byloby mnie wiecej ![]() ![]()
#632 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam szybkiego metabolizmu. Moze i tyje a nie wiem.
![]() Ja chudlam na II nie wiecej niz 2 kg na miesiac. Na I to tylko 1kg czy 1,5kg. U mnie w ogole jakos II lepiej sie sprawdzila. Ja do I nie moge sie przekonac. Teraz jak bylam 3 dni na I to nic mi nie zmienilo, oprocz tego, ze na I mam dosc wszystkiego do jedzenia, a na II nie. A na slodkie i tak mnie ciagnie, ale juz mniej, bo jem dzemy. ![]() II trwala u mnie chyba jakies 2-3 miesiace, a moze 4. Nie pamietam dokladnie. Teraz tez chcialabym jeszcze zrzucic boczki z ud, ale to sportem. Mysle, ze chudniecie jest tu bezsensowne. Nie wiem zreszta. Wiem tylko, ze I mam narazie serdecznie dosc. ![]() Ale ze sportem to trudny temat..chcialam biegac, ale nie mam pieniedzy na buty. W ogole narazie mamy klopoty z pieniedzmi, ale to inna bajka. Wiec nie wiem kiedy bede mogla isc biegac. Predzej chyba pojde na rolki jak sie ociepli, bo ich kupowac nie musze, bo juz mam. W domu nie che mi sie nic robic narazie, bo za duzo problemow. Mieszkanie wciaz nie urzadzane, wiec tak naprawde nic sie nie chce w takim mieszkaniu robic. Mam nadzieje, ze za miesiac juz chociaz to bedzie inaczej wygladalo. Ale do biegania tak mnie nosi, ze szok.
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-01-19 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jadlam jak fruity do 28-go roku zycia i wszystko przeze mnie przelatywalo. Niestety jak mi mowili znajomi, zylka kiedys peknie, i zacznie sie odkladac i sie zaczelo niestety ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Wtajemniczenie
|
effa, to jest wlasnie to, my nie stoimy caly czas przy tej samej wadze, choc fajnie by bylo.
![]() paprak a ile ty masz wzrostu?
#635 |
Rozeznanie
|
Papraczek nasz sie odezwal wkoncu
![]() ![]() ![]() ![]() Nina, ja wlasnie przed chwila zrobilam muffinki owsiano-twarogowe, minuta piec doslownie, przepis ktory wkleilam na przepisowym lekko zmodyfikowalam i dalam jeden twarog chudy z lidla i dodalam morele suszone i sezam i troche fruktozy!!!! i wyszly bardzo fajne, no fakt ze moj piekarnik lekko przypalil, ale to norma, coz trzeba bedzie troszke odkroic ![]() Effa, a Ty nie wyglupiaj sie ze jesz za duzo, wlasnie jesz idealnie!!!!!!normalnie, bez glodowek, roznorodnie, smacznie , zdrowo!!!!kolezanki moga brac z Ciebie przyklad!!!!!!!! Fruity, na pewno zla passa sie skonczy, hop siuo i bedzie wiosna, a wtedy jakos wszytsko jest piekniejsze, ot tak sobie a do lekarza ide jakos w polowie tygodnie, ciagle nie moge sie zdecydowac czy zostac u mojego dotychczasowego lekarza, czy poszukac jakeigos lepszego, u nas w malym miescie, nie ma fachowcow ![]() ![]() ![]()
#636 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bambii ja sie dla meza poswiecam z ta jedynka zeby nie patrzyl jak ja jem dobre rzeczy a on posci ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Wtajemniczenie
|
no ładnie
ale sie rozpisałyście tylko Paprak ![]() ![]() sympatycznie jak nas tu tak wiele ![]() elianka w koncu ładny jadłospis ![]() fru wariace jeden uwazaj na siebie ![]() pletts piekny spadek wagi agawlowitamy na słonecznej plazy, trzymam kciuki ninaad taki rozmiar to tylko jednorazowa pomyłka producentów odziezy, a jeszce troche tluszyku do spalenia na plazy zostalo iilonka musze to napisac, przez Twoje jadlospisy mam poslinioną klawiature ![]() oki a juz sie spowiadam *grilowane na pateni warzywka zalene jajkiem wymieszanym z serem+plaster szynki *serek wiejski+pol jablka+1/3 mango +łyzka płatów owsianych+otrebów pszennych *rukola+parmezan duuuzo+suszone pomidory *serniczek by pysia *chili con carne - uzalezniona jestem no i zmusiłam sie zeby na stepa pojechac, len mi w tylek wlazł ![]() buziaki bikiniary
#638 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Wtajemniczenie
|
Oj ja tez nie cierpie chodzic do lekarzy. U gin nie bylam juz 3 lata. Prosze NIE brac ze mnie przykladu!
![]() Z moim lysieniem tez nie wiem kiedy sie wybiore do Charite do Berlina. Ale mysle, ze sie wybiore jeszcze do wiosny...mam nadzieje! ![]() Nastawienie..hmm...ja Was tutaj zawsze podziwiam, jak piszecie, ze zauwazacie,ze od tego czy tamtego Wasze cialo tak i siak reaguje. A ja po tylu miesiacach wciaz nie wiem, czy jest cos co moj organizm gorzej przetwarza czy nie. A szkoda, bo chcialabym wiedziec. Nie wiem czy to mozna nazwac nastawieniem, ale ja po prostu duzo rzeczy olewam. ![]()
#641 |
Zakorzenienie
|
nie, nie można - I faza ma odzwyczaić od nadmiernego pociągu do słodyczy i niezdrowych węglowodanów
a im wolniej spada waga tym łatwiej ja potem utrzymać skoro rozbolała cię głowa, to znaczy że za mało zjadłaś, je sie do syta spośród dozwolonych produktów paprak, ale chucherko z Ciebie było, teraz też potężna nie jesteś ![]() fru, z nogą to Ty się nie wygłupiaj tylko marsz do konowała! też nie lubię łazić po lekarzach ale od kilku lat nic innego nie robię ![]() Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-01-19 o 21:17 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 |
Wtajemniczenie
|
Ja na jedynce nigdy nie mialam problemu, ze glodna jestem - raczej przejedzona. Dopiero po kilku dniach zaczynam jesc mniej bo zoladek sie zmniejsza :Ehem:
ilonkoP nie wygladam na chucherko bo jestem sredniej budowy - dosyc szerokie ramiona, solidne kosci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, chyba zawaliłam dietę
![]() Na kolację była sałatka z wędzonej makreli, jajka na twardo i cebuli. Na przekąskę garść orzechów włoskich. Będę walczyć dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Zakorzenienie
|
no nie przesadzajmy
![]() rób dalej spokojnie swoje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Zadomowienie
|
Dzieki Kobiety
![]() ![]() Papraczku bo to wlasnie o to chodzi, zeby nie byc chuda szkapa, tylko dobrze wygladac ![]() ![]() Fru tam 2 kg, gorzej jakby 10 kg przybywalo ![]() ![]() Byleby do wiosny ![]() Mysle, ze pociagne dwojke, ile sie da, moze do marca. Zobacze czy w ogole bede chudla... Choc pewnie z czasem wegli tez bedzie coraz wiecej... Co do lekarzy - u nas homeopatia pelna geba, ale jak czasami mus to mus. Akurat o wizyty u gina to dbam... ![]() Oliviek I faza ma trwac II tygodnie ewentualnie trzy. Ma nas uniezaleznic od wegli, to co ty robisz - zjadasz kilka kesow chleba, jest zaprzeczeniem idei I fazy. To tylko dwa tygodnie, a bialego chleba, jak nie chcesz by kg wrocily nie bedziesz jadac za czesto i tak. Mysle, ze to kwestia motywacji i faktycznych checi. Powodzenia ![]() A sie nam nocny watek zrobil, Paprak cwana, bo u niej srodek dnia, czy jakos tak ![]() ![]()
#646 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najwyzej I faze zrobisz dzien dluzej jak bedziesz miala wyrzuty sumienia ![]() ![]()
![]() |
#647 |
Wtajemniczenie
|
o wlasnie effo tez szukam jakiegos ciekawego przepisu na salatke z tunczyka na kolacje
![]() salomi Nie ma co wariowac, od cukru w puszce dieta sie nie zawali, potraktuj to jak grzeszek i dalej zdrowo sie odzywiaj ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ok, dość na dziś. Jestem padnięta po basenie, a czekają mnie jeszcze brzuszki A6W. Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Rozeznanie
|
Effa dopiero czytając o szmie morza zauważyłam, że jesteś ze Świnoujścia. Chodziłam tam do LO
![]() ![]() Wklejam mój dzisiejszy jadłospis, faza II ![]() Ś: 1,5 kromki chleba pełnoziarnistego (własnej roboty ![]() P: Zawijaski z sałaty, serka topionego light, cukinii i pomidora. O: Kotlety z fasoli, kalafior, dwie duze pieczarki zapiekane z serem P: jabłko i dwa orzechy włoskie K: sałatka z tuńczykiem i warzywami, polana sosem (odrobina majonezu light, śmietana light i sól), herbata Deser: Łyzka serka Ricotta zmieszana z 3 łyżkami serka homogenizowanego z aromatem waniliowym i słodzikem. Dopiero teraz widzę, że całkiem sporo tego wyszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I popatrz jaki swiat maly ![]() Paprak ja tam w ogole wole malosolne od kiszonych, do tunczyka ekstra, choc ja ostatnio zakochalam sie w salatce by Pysiamn - tej z pekinka, jajkiem i sezamem, twojemu tztowi na bank bedzie smakowac ![]() Salomi szkoda zdrowia na ten cukier w herbacie ![]() ![]()
![]() |
#651 |
Wtajemniczenie
|
koletynka wcale duzo nie zjadlas.
![]() Ja za produktami light nie jestem, wiec musze to przeoczyc. ![]() Ja narazie kolacji jeszcze nie moglam zjesc, bo TZ kuchnie malowal i potem podloge myl i byla mokra. Ale zaraz ide sprawdzic czy jest juz ok i cos tam sobie zrobie..moze omlet, albo salatke z tunczyka i roszponki z warzywami? Zobacze. Poki co, popijam sobie czerwone winko. ![]()
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-01-19 o 22:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Zadomowienie
|
Ide spac, te moje zboje pewnie po 6.00 wywala mnie z lozka, nie liczac z dwa razy w nocy...
Paprak - tunczyk, ogorek, fasola, cebulka lub por, jajko, kapka majonezu z jogurtem i doprawi - prostszej nie znam ![]() Spokojnej nocy ![]()
#653 |
Wtajemniczenie
|
No i narobilyscie mi ochoty.
![]() A tak w ogole to tez ostatnio sie zastanawialam co jeszcze mozna by zrobic z tunczyka z puszki. Moze macie pomysly?
#654 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrej nocki wszystkim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z sezamem tez bede musiala wyprobowac ![]() fruity takie mam przepisy SB-owe na salatke z tunczykiem: SAŁATKA NICEJSKA składniki na 4 porcje : 25 dag fasolki szparagowej (krótko gotować, na półtwardo) 25 dag małych pomidorów (pokroić w ćwiartki) 1 papryka czerwona (ja kroję w kostkę, można w paski) 1 ogórek (jak wyżej) 6 dag anchois (ja nie daję) czarne oliwki (1/2 szkl.) 20 dag tuńczyka w sosie własnym 4 jajka na twardo( w ćwiartki) sos: 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu z białego wina 1 zmielony ząbek czosnku szczypta soli pieprz (ja daję ziołowy) 2 łyżki posiekanej natki pietruszki SAŁATKA Z TUŃCZYKAjajka puszka tuńczyka czerwona fasola 3 ogórki (jakie kto lubi, ja dale małosolne bo nie ma jeszcze kiszonych, ale może być świeży) łyżką majonezu jajka i ogórki kroimy w kostkę, fasole i tuńczyka odsączamy, mieszamy wszystko ze sobą, dodajemy majonezu (cały czas podjadając ;>) najlepiej jest odstawić na trochę do lodówki, żeby się przeżarło i schłodziło. wystarczy na parę porcji i może stać w lodowce nawet 4 dni. ile w fazie II dozwolona jest kukurydza to bezapelacyjnie dodajcie - będzie jeszcze lepsze ja robię w podobnej wersji tylko, że bez fasoli a za to chudym serkiem-wychodzi z tego pyszna pasta wystarczy tylko dobrze doprawić SAŁATKA Z TUŃCZYKA Weź więc puszkę tuńczyka w sosie własnym, 1 średnią cebulę, 2 duże ogórki kiszone, 1 jajko ugotowane na twardo, jogurt naturalny, zioła prowansalskie; Do miski wrzuć rozdrobnionego tuńczyka, drobno posiekaną cebulę, pokrojone ogórki, jajko, polej sosem z jogurtu( jogurt, zioła, pieprz, wyciśnięty ząbek czosnku)... SAŁATKA Z TUŃCZYKA Z BIAŁĄ KAPUSTĄ 300g białej kapusty, bardzo drobno poszatkowanej 1/4 papryki pokrojonej w bardzo małą kostkę 2 dymki pokrojone w cieniutkie talarki pieprz i sól 100 g tuńczyka w zalewie (odsączonego) łyżka drobno posiekanej natki pietruszki lub kolendry sos: łyżka octu winnego lub soku z cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek dekoracja 2 duże cykorie kilka listków natki pietruszki/kolendry Kapustę włożyć do miski, posypać pieprzem i solą i wygnieść dłońmi aż puści sok. Dodać paprykę, dymkę, sól i pieprz. Zrobić sos i polać nim sałatkę, wstawić całość do lodówki, na godzinę, dwie. Do schłodzonej sałatki dodajemy tuńczyka i posiekaną natkę i wstawiamy jeszcze na godzinę do lodówki. Na środek talerza nakładamy sałatkę i przyozdabiamy ją listkami cykorii wkoło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Wtajemniczenie
|
koletynko nabial ma byc odtluszczony ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje za przepisy.
![]() koletynko nabial wedlug SB ma byc odtluszczony, ale ja sery jem normalne (jedynie twarog jem chudy). ![]() A majonezu light nawet wedlug SB nie powinno sie jesc, bo ma wiecej wegli niz normalny. ![]()
#658 |
Wtajemniczenie
|
tak, majonez normalny w niewielkich ilosciach a nie light
![]() A malosolne jeszcze nie gotowe wiec u mnie salatka z tunczyka, cebulki, jajek, fasoli czerwonej (bez cukru jednak sprawdzilam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Wtajemniczenie
|
Co to za ptasie mleczko?
![]() Gratuluje wytrwalosci! ...i zazdroszcze. ![]() Ja sie moja salatka jakos nie najadlam. ![]()
#660 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.