Piękne i szalone gaduły- Panny Młode 2009:)część VIII i na pewno nie ostatnia!;) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-19, 20:55   #2011
atomufka
Zakorzenienie

Dot.: Piękne i szalone gaduły- Panny Młode 2009:)część VIII i na pewno nie ostatnia!;

martucha nie wiedzialam ze korzystacie z ulsug organizatorapewnie macie duzo łatwiej ,wszystko za was robią?

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 20:58   #2012
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Piękne i szalone gaduły- Panny Młode 2009:)część VIII i na pewno nie ostatnia!;

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
martucha ale Ci dobrze

dmikis no to szukaj uzywanych na allegro z Twojej okolicy
bede bede szukała jest duzo ofert zwłaszcza tej demetrioski princeski

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 21:03   #2013
agus87
Zakorzenienie

dobry wieczor kochane

wrocilismy dzisiaj po 18, dobrze saie jechalo spowrotem jechalismy 7 godzina w gory 9

bylo suuuuuper:jup i:

jezdzilismy na lyzwach, sankostradzie, sankach, mielismy kulig na ktorym zlalamalam 2 tipsy

niestety juz dzisiaj wiem, ze kilka osob z rodziny z gor nie przyjedzie i pewnie bedzie tak, ze jednak 3/.4 nie przyjedzie

jezeli chodzi o dbanie o tzta, to dlonie ma ladne, ma jedynie problemy z twarza, tradzik go dopadl.. i tak szczerze mowiac myslalam, czy solarium by mu nie pomoglo ?
kiedys jego znajomy chodzil na solke, bo mu dermatolog kazal, no i faktycznie na twarzy bylo ok,. polepszyla mu sie cera
Stary 2009-01-19, 21:07   #2014
popscene
Wtajemniczenie

Tata TŻta nie zgodził się na zamianę, ale podsunęli nam pomysł, że można rozbudować dom w bok, żeby było miejsce na kuchnię, i dodatkowe pokoje i osobne wejście i chyba tak też zrobimy
Cieszę się, że jest jakieś wyjście. Trochę załatwiania przed nami, bo prawie tyle co przy budowie nowego domu, ale i tak to wyjdzie nas taniej niż kupienie nowego mieszkania w bloku.

Edytowane przez popscene
Czas edycji: 2009-01-19 o 21:08 Powód: dopisek
popscene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 21:09   #2015
kliwia
Zakorzenienie

Dziewczyni, kończe z wizazem - mam miesiac na napisanie magisterki- jak sie okazalo do 31 marca musze zlozyc prace w dziekanacie, po prostu genialnie :/
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 21:12   #2016
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
martucha nie wiedzialam ze korzystacie z ulsug organizatorapewnie macie duzo łatwiej ,wszystko za was robią?
tak korzystamy jest nam o tyle latwiej ze to oni wyszukiwali ofert a my krecilismy nosem przegladalismy i wybieralismy.. tak naprawde bysmy niekorzystali z ich uslug alespodobala nam sie ich sala i cena 980 zl 1 dzien 110 dwa dni) i to bylo na tyle konikuencyjne ze postanowilismy miec wesele u nich a oni kompeksowo org slub wiec wiesz jest nam latwiej.. i co nas zdziwilo to ze jak zostana napoje nieotwarte to zwracaja do hutowni to wiedzialam ale ciasta tez... bo podobno cos z tych ciast potem robia.. siostra moja jest cukiernikiem i mowi ze jakies maczki itd.. ize oni tez tak robia.. wiec jak zostanie to tez nam kase oddzadza i wogole przez to ze slubu oranizuja od 92 rodku to maja mnostwo znizek i to duzych wiec my tez na tym korzystamy...
ale spoko spoko oni biora za to 2 tys wiec to jedyny minus.. wiec pewnie dla tych co tna koszty to niejest dobre rozwiazanie ale my mamy naprawde troche problemow z glowy, wiec warto szczegolnie ze samo na sto osby wychodzi nas 11tys wiec malo.. jak patrzylam na innych salach od 160 za jeden dien wiec to juz jest oszczednosc... bo dac za sama sale 11 a dac minimym 16 to jest juz cos... to nawet te2 tys sie zwraca..

sgus super ze wyjazd sie udal.. niestety przykro ze rodzina nieprzyjedzie w kompecie no ale takie zycie... napewno reszta da rade..
Stary 2009-01-19, 21:13   #2017
eliame
Raczkowanie

kliwia Oj to niedobrze. A składając temat pracy w dziekanacie nie było już ustalonego terminu ostatecznego?
Dlaczego ktoś tak nagle wyskoczył z marcem?

Zresztą masz ponad dwa miesiące, więc dasz rade!

Edytowane przez eliame
Czas edycji: 2009-01-19 o 21:16
eliame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 21:19   #2018
popscene
Wtajemniczenie

Kliwiu, co ja bez Ciebie pocznę, bu buu
Stary 2009-01-19, 21:21   #2019
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ze 10 dni przed weselem ustalamy menu podjemy ilosc wegetarian itd..
ooo no to super, że ktoś o tym pomyślał bo niestety na wszystkich weselach na których byłam musiałam zawsze prosić obsługę żeby zrobili coś specjalnie dla mnie... nawet w mojej rodzinie nie pamiętali, że nie jem mięsa

A ja ostatnio jestem właśnie na etapie ustalania menu i cały czas marudzę mojej organizatorce bo sala przysyła w kółko same propozycje jakichś mięsnych orgii Ja rozumiem, że większość ludzi je mięso i muszą być takie potrawy ale bez przesady, żeby nie potrafili wymyślić normalnych dań wegetariańskich. Normalnie zaczynam myśleć, że na własnym weselu nic nie będę jadła... albo może w najlepszym wypadku jajko sadzone mi zrobią

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 21:25   #2020
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyni, kończe z wizazem - mam miesiac na napisanie magisterki- jak sie okazalo do 31 marca musze zlozyc prace w dziekanacie, po prostu genialnie :/
dasz radę...

na pocieszenie dodam, ze licencjat pisałam 2 tygodnie
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 21:38   #2021
atomufka
Zakorzenienie

martucha to spokoja tez o tym myslalam ,ze wzgledu na mieszkanie za granica.Ale w koncu robimy male przyjecie,wiec nie bylo sensu poza tym uczymy sie przy tym organizacji

kliwia dasz radewierczymy w Ciebie.ja moja magisterke machnelam w 3 tyg.

ide spac
dobranoc

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-01-19 o 21:39 Powód: dopisek
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 21:44   #2022
kliwia
Zakorzenienie

popscene w pracy bede zagladac od czasu do czasu, wiec nie znikne na zawsze:p
Ponadto daj znac co wymyszlisz.

eliame w poprzednim regulaminie bylo tak, ze prace mamy zlozyc na 4 tygodnie przed planowana obrona, a obrona ma byc w licpu szkola 'matka' tak sobie ponoc zazyczyla :/
Nooo jestem ugpotowana na maxa

Dziewczynki, ale to jest logistycznie nie do wykonania, bo ja swoja prace musze wyslac do promotorki zarowno mailem ajk i ppaierem na adres szkoly - ona sobie odbierze, zanim przeczyta naniesie poprawki i odesle, to juz sa dwa tygodnie :/ wiec wiecie :/

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2009-01-19 o 21:45
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 21:44   #2023
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

o ja porazka...
ja ze swojej pracy nic nie ruszyłam

Stary 2009-01-19, 21:48   #2024
popscene
Wtajemniczenie

Bidusia
Nie poddawaj się, zrób wszystko co możesz, na pewno będzie dobrze!
Będę tęskniówać za Tobą.
A z projektem się odezwę, tak żebyś miała jakąś odskocznię
Stary 2009-01-19, 22:01   #2025
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dobry wieczor kochane

wrocilismy dzisiaj po 18, dobrze saie jechalo spowrotem jechalismy 7 godzina w gory 9

bylo suuuuuper:jup i:

jezdzilismy na lyzwach, sankostradzie, sankach, mielismy kulig na ktorym zlalamalam 2 tipsy

niestety juz dzisiaj wiem, ze kilka osob z rodziny z gor nie przyjedzie i pewnie bedzie tak, ze jednak 3/.4 nie przyjedzie

jezeli chodzi o dbanie o tzta, to dlonie ma ladne, ma jedynie problemy z twarza, tradzik go dopadl.. i tak szczerze mowiac myslalam, czy solarium by mu nie pomoglo ?
kiedys jego znajomy chodzil na solke, bo mu dermatolog kazal, no i faktycznie na twarzy bylo ok,. polepszyla mu sie cera

Ech...marzą mi się góry, więc zazdraszczam ogromnie tego wyjazdu

Co do problemów z cerą..to ja na to solarium bym raczej uważała...dermatolodzy odradzają, bo poprawa następuje tylko chwilowo, a później jest jeszcze gorzej. CHociaż każdy reaguje zapewne inaczej.
Ja i TŻ mamy niestety problemy z cerą...ostatnią rewelacją, która nam obojgu w zasadzie pomogła (mojej koleżance też), to emulsja Dalacin T zapisana przez dermatologa - także polecam !!!

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-19, 22:04   #2026
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Dziewczyny co myslicie o tej sukni?
kurcze nie widac za dobrze chyba
musialam z google skopiowac ... bo ze stronki nie moge
bardzo ładna taka romantyczna

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 22:09   #2027
aloy
Raczkowanie

tą solarkę na problemy z cerą też bym odradzała... ja sama mam cały czas problemy i jak czasami chodzę to wcale mi się nie poprawia, raczej polecałabym wizytę u dermatologa, albo żel do mycia twarzy z apteki i krem nawilżający do cery trądzikowej do ślubu może się polepszy wlaśnie przed ślubem trzeba coś z tą cerą zrobić...

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 22:16   #2028
eseska
Zakorzenienie

Witajcie! Ja jak zwykle sie zaniedbałam z wizazem, ale chora byłam i ani palcem mi sie ruszyc nie chciało.
A teraz przyszłam szybko sprawdzic co u Was...

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 01:07   #2029
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Zabcia juz pół godziny pisze do Ciebie posta i co chwile mnie z netem rozłącza

ja mam na oku kilka typów Pronovias:P :
http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=145.hamlet
http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=130.honduras
http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=117.recova
http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=105.rizo
http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=11.ladera (ta włoasciwia tylko na modelce ładnei wyglada, bo na innych dziwczynach w necie juz tak nie bardzo)
http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=dalmata

i jeszcze pare innych...

no i oczywiście ta, ale juz tak na nia nie choruje
http://www.rzeszow.lisaferrera.pl/pu...trios_939.html
wszystkie sa sliczne
widze ze kochasz sie w koronkach

jesli chodzi o ta suknie princess to jakos nir bardzo mi sie podoba

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
pytalam o pomoc w doborze fryzury kilka postow wyzej wkleilam tez suknie,ale nikt nie zauwazyl
mysle ze dobry pomysl z tym aby wymodelowac
jesli chodzi o opaske , to jak myslisz jakas prosta czy z jakims brylancikiem ?

Cytat:
zabcia ta suknia co pokazalas na tych paniach - troche za nisko ma to opięcie wg mnie, co powoduje ze zamiast w tym miejscu wyszczuplac to poszerza.
hmmm myslisz ze za nisko
sama nie wiem .. nie znam sie za bardzo no i nie widac tez dobrze bo ta modelka tak jak by troszke bokiem stala .. no nic okaze sie jak pojade zmierzyc

Cytat:
ojjj to powodzenia wyze

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
bardzo ładna taka romantyczna
dziekuje
juz sie nie moge doczekac kiedy ja zmierze
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 06:00   #2030
Maggie1983
Zakorzenienie

Hej Kochane!!! Pierwsza dzis poza zabcia ale ona ze wzgledu na roznice czasu jest poza konkurencja
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 06:29   #2031
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 06:46   #2032
Maggie1983
Zakorzenienie

Tak wogole zapomnialam dodac:
1. pielegnacja TZ przed slubem obowiazkowa - priorytet to dlonie i bede namawiac na podklad na buzie - jak tyle mi sie uda to juz bedzie sukces
2. woalki -dziewczynki super pomysl; bardzo mi sie podobaja
3. TEZ POTRZEBNY MI ODWYK OD WIZAZA!!!!! WIZAZ NAPRAWDE UZALEZNIA
4. dzidzie tez juz chcemy, ale obawiam sie ze nigdy nie bedzie TEN wlasciwy czas wiec zdamy sie chyba na los - tak jak kasiaher, nie bedziemy uwazac i jak Bozia da dzidzie to super, a jak nie to poczekamy

a tak wogole wczoraj sie spotkalam z moja przyjaciolka - 26 lat, poltora roku po slubie i nie moze zajsc w ciaze..... malo tego, niedawno poronila dzidziusia - byla prawie w 2 miesiacu ciazy ;( i nawet nie wiedziala, ze nosila skarbka pod serduszkiem, bo w 1-szym m-cu miala normalnie okres. Tak mi ich szkoda - super para i tak bardzo pragna tego dziecka. Tak wogole to to jest moja najpowazniejsza kandydatka na swiadkowa!
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 09:10   #2033
sas
Wtajemniczenie

czesc dziewczynki
znowu sie zandiebalam z wizazem...eh ale na wszystko brakuje mi czasu i do tego ten maly zwierz chcac nie chcac co wieczor musi pobiegac ze 2-3 godz i trzeba miec go na oku zeby sobie czegos nie zrobil gryzac kable np
pisalyscie widze o tym jak zadbac o tza moj ma problem z twarza tzn tego typu ze roku temu przez morz i desz tak jakb mu przemarzla i teraz kurcze ma ta skore taka czerwona i nie wiem co z tym zrobic , macie jakis pomysl? kakies kremy? chce isc z nim do dermatologa ale nie mam oczysicie w pl czasu na to ehh
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 09:53   #2034
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Stripi czema na zdjecia albumów
prosze
niewyrazne fotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01710.jpg (57,6 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01711.jpg (43,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01713.jpg (37,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01692.jpg (72,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01706.jpg (46,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01696.jpg (42,8 KB, 27 załadowań)
Stary 2009-01-20, 10:03   #2035
domi7ks
Zakorzenienie

strippi podziwiam Cie za chęc, pomysłowość i wogóle całokształt. Ja prawdopodobnie będę zamawiała labum...może na allegro..nie wiem jeszcze. A Twój Tz robi osobno album?Czy Ty robisz dwa?

Stary 2009-01-20, 10:15   #2036
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
hehe ale sie usmialam dzisiaj Kasiaher pisała, ze ustalili z TZ ze "staraja" sie o dzidzie...a przed chwila moj TZ napisal mi smsa z pracy "Misiu, ja chce dzidzie. Taka malutka dziewczynke!! corusie tatusia"

domi7ks sukienka nr 1 jest bombowa, czwarta tez niczego sobie
Kurcze ale mi sie nic niechce.
Zastanawiam się co robić, kurcze tyle na głowie a czasu brak. umowę o sale jeszcze nie podpisałam, zaproszeń jeszcze nie mam, buty i stanik jeszcze muszę kupić. No i TŻ sie mnie zapytał czy nie będę miała nic przeciwko temu żebyśmy zapłacili za orkiestrę z pięniążków które zbierzemy, powiem szczerze że spoko, tylko jest jedno ale : te pieniążki jakbysmy mieli to chciałam przeznaczyć na remont mieszkania, a teraz wychodzi na to że nie dość że zapłacimy za orkiestrę to jeszcze TŻ musi wziąć pożyczkę żeby mieć na resztę rzeczy które trzeba kupić przed ślubem. No i nasze pierwsze kroki w małżeństwie to spłata kredytu i wykup mieszkania, spłata długów które narobiła jego matka.
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 10:34   #2037
eseska
Zakorzenienie

Cześć PM2009!
Macie juz wymyśloną fryzurę ślubną? Bo ja właśnie ma początkiem lutego iśc na próbną i nie mam w ogóle pomysłu. No do bra zamysł jest mam kręcone lekko włosy i nie chce ich prostować chce je lekko upiąc bo chce kwiatka i welon. No własnie nie za dużo? Teraz przeszukuje fora i szukam pomysłów. Może mi cos doradzicie?

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 10:41   #2038
Rybulka
Zakorzenienie

Czeeeeść

angelikaw, Twój slub za 18 dni Ale Ci zazdroszczę

kabimba, witaj w naszym gronie Nazwiska na zaproszeniach odmieniaj koniecznie!

żabcia, zdjęcia pieknej sukni zamieściłaś

Martus, Ty to mnie chyba zaraziłaś Jak na razie kocham i pociągam nosem...

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Tata TŻta nie zgodził się na zamianę, ale podsunęli nam pomysł, że można rozbudować dom w bok, żeby było miejsce na kuchnię, i dodatkowe pokoje i osobne wejście i chyba tak też zrobimy
Cieszę się, że jest jakieś wyjście. Trochę załatwiania przed nami, bo prawie tyle co przy budowie nowego domu, ale i tak to wyjdzie nas taniej niż kupienie nowego mieszkania w bloku.
Dobre wyjście z sytuacji

Cytat:
Fiu, fiu... Niedobrze... Ja mam na razie 1 rozdział, a reszta materiałów kwiczy... Zabiore sie za to dopiero w połowie lutego, bo sesja trwa...

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Witajcie! Ja jak zwykle sie zaniedbałam z wizazem, ale chora byłam i ani palcem mi sie ruszyc nie chciało.
A teraz przyszłam szybko sprawdzic co u Was...
Ja wybaczam, bo tez ostatnio zaniedbałam Wizaż

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
(...)
a tak wogole wczoraj sie spotkalam z moja przyjaciolka - 26 lat, poltora roku po slubie i nie moze zajsc w ciaze..... malo tego, niedawno poronila dzidziusia - byla prawie w 2 miesiacu ciazy ;( i nawet nie wiedziala, ze nosila skarbka pod serduszkiem, bo w 1-szym m-cu miala normalnie okres. Tak mi ich szkoda - super para i tak bardzo pragna tego dziecka. Tak wogole to to jest moja najpowazniejsza kandydatka na swiadkowa!
Strasznie to niesprawiedliwe

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki
znowu sie zandiebalam z wizazem...eh ale na wszystko brakuje mi czasu i do tego ten maly zwierz chcac nie chcac co wieczor musi pobiegac ze 2-3 godz i trzeba miec go na oku zeby sobie czegos nie zrobil gryzac kable np
pisalyscie widze o tym jak zadbac o tza moj ma problem z twarza tzn tego typu ze roku temu przez morz i desz tak jakb mu przemarzla i teraz kurcze ma ta skore taka czerwona i nie wiem co z tym zrobic , macie jakis pomysl? kakies kremy? chce isc z nim do dermatologa ale nie mam oczysicie w pl czasu na to ehh
Witaj sas
Może inne dziewczyny cos doradzą, bo ja nie mam pojęcia
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 11:07   #2039
agus87
Zakorzenienie

dzień dobry

moj tzt chodzi do dermatologa, ma jakis tam tonik przepisany przez dermatologa, za ktory dal 80 zl no i czasami jak mu wyskoczy jakas opryszczka to masakra
kiedys bral takie tabletki, ktore mu strasznie pomagaly, ale mial problemy z trawieniem itp
powiedzial ze przed slubem sobie zafunduje ta kuracje tymi tabletkami, sam dermatolog mu tak nakazal
ja go na podklad w zyciu nie namowie...
Stary 2009-01-20, 11:16   #2040
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

cześć!

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości