|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
Cytat:
. Mnie wczoraj bolał brzuch bardziej niż kiedykolwiek, najpierw po lewej stronie, potem po prawej. Dzisiaj na razie jest lepiej.
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba naprawdę się przejełaś sytuacją Malgi. To naprawdę smutne ale musisz mysleć pozytywnie.
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2009-01-20 o 12:18 |
|
|
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tylko nas podczytujecie
proszę o kilka słów na wątku paula_26, Ola_Be, katjaaa, kasia03222, Sasza1
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra dziewczynki ja narazie uciekam. Ide do biblioteki Będe poźniej.
|
|
|
#3367 |
|
Rozeznanie
|
W szpitalu sprawdza sie urzadzeniem takim co przyklada sie do brzucha na pasie i to bada, albo taka glowica, podlaczona to aparatu. U ginekologa tez tak jest, że używa głowicy, albo z usg, ablo osobnego aparatu.
|
|
#3368 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ehh mi sie nawet nie chce pisac jak pomysle o tym co spotkalo Malge - tak bardzo jej wspolczuje, jest mi tak przykro
chcialabym jej pomoc ale nie wiem jak ![]() ehh a moj maly obudzil sie dzisiaj z taka goraczka, ze myslalam ze umre - 39,5 i az mu sie zrobily takie czerwone kropki wokol oczu, a do przychodni nie moglam sie dodzwonic - jak juz sie dodzwonilam to sie okazalo ze dopiero na 15.20 mozemy przyjsc a malemu kazala robic zimne oklady, zbilam mu goraczke ibufenem i okladami do 37 - juz sie czuje dobrze ale przez moment bylam niezle przerazona zobaczymy co lekarz powie - mam nadzieje ze nie znowu zapalenie oskrzeli
|
|
#3369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze, a mnie gin na każdej wizycie robił usg, pierwsze dwa były dopochwowe a teraz w 16 tc było już przez brzuch i serduszko biło oczywiście, ale nie wiem czy robił to pod kątem badania tętna. W ogóle ten mój gin to ma chyba jakieś słabe us bo powiedział, że na razie nie da się stwierdzić płci i do tego jeszcze daleko bo sprzęt na którym można już sprawdzić kosztowałby tyle co mercedes. NO to nie wiem , mam nadzieję że to jego usg wystarczy do badania tętna i zwykłego badania dziecka. Byłam też na usg genetycznym i wybieram sie na podobne po 20 tc więc chyba nie ma co siać paniki że sprzęt słaby? Z drugiej strony usg mam zrobione zawsze na miejscu podczas wizyty i cała impreza kosztuje tylko 70 zł. |
|
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Moja wizyta równo za dwa tygodnie. Nie mam tego typu problemu bo usg mam wykonywane co wizytę.Prowadziłyśmy już debatę czy to zdrowo czy szkodzi czy nie, ale przecież wizyty nie ma się co tydzień. Coraz częściej można się spotkać z opinią,że to nieszkodliwe dla dziecka.Przecież badanie nie trwa godzinami.W moim przypadku max 2min. wszystko sprawdzi, posłuchamy jak serduszko bije i spokojna moja głowa.
Jakiś dyskomfort czasem odczuwam, ale tłumaczę sobie, że przecież tyle rzeczy dzieje się w moim brzuchu, że to aż niemożliwe żeby nic nie odczuwać. Nie jest to na tyle bolesne bym musiała się zamartwiać. A molem książkowym zrobiłam się wybitnym Pochłaniam jedną po drugiej ![]() pozdrawiam wszystkie nasze brzuszki |
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam ostatnią wizyte 3 tygodnie temu, wtedy to był 10 tc. Lekarz robił mi usg, ale nic w sumie nie mówił. Dopiero na karcie ciąży wyczytałam, że tętno płodu 140..
Następna wizyta juz w piątek, mam nadzieje ze zobacze coś wiecej na tym usg, a nie tylko kulke....chcialabym zobaczyc rączki, nozki echh Ja od początku ciaży mam robione usg przez brzuch.
|
|
#3372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za Twojego synka...na pewno to nic poważnego...lekarz go obejrzy i wszystko bedzie dobrze A ja dzisiaj znowu poszłam na badanie moczu...w zeszłym tyg wyszły mi bakterie - pole usiane, czyli bardzo dużo ich jest...i lekarz się trochę zmartwił...mam nadzieję ze teraz będzie ok..jutro wyniki.
|
|
#3373 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
może coś w tym badaniem było nie tak? może sprzęt? no bo jak to???Dużo siły dla Ciebie i Pawła Cytat:
Cytat:
Boże, a mnie nie sprawdza!! byłam dzisiaj i nic nie sprawdzał dzidzi! Tylko mi zrobił przegląd podwozia - wszystko ok, przyniosłam mu nowe wyniki z krwi i moczu - tez ok, ale tętna dzidzi nie badał, nigdy nie bada ![]() Cytat:
na szczęście wyniki odbierał TZ, szybko to zauważył i wrócił je ochrzanić, dobrze, że krew została zamrożona więc zrobią mi ten wynik na jutro...
|
|||||
|
|
|
#3374 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie ostatnio lekarz sprawdzał płeć bo Tż poprosił ale nie był pewien...a każda wizyta wygląda mniej więcej tak: najpierw papierki...wyniki badań, ewentualnie zwolnienie...mierzy mi ciśnienie, pyta jak się czuję, odpowiada na pytania...później sam z siebie robi usg...i znowu pytania i odpowiedzi
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na usg idę dopiero 18.02. będę się teraz stresować |
|
|
|
|
#3378 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Popros lekarza zeby sprawdzil. Wtedy bedziesz spokojniejsza.
Edytowane przez gosia j. Czas edycji: 2009-01-20 o 13:48 |
||
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3380 |
|
Zadomowienie
|
No i się doczekałam swojego pierwszego L4. Lekarz był tak zaskoczony ciążą, ze nawet mnie nie obejrzał. Na wstępie mu powiedziałam, że jestem w 11 tyg ciąży i mój lekarz powiedział, że jak tylko znowu się przeziębię to na zwolnienie i wyleżeć. Tak się zasugerował, że wypisł zwolnienie, na moje pytanie, czy to wsystko powiedział, że nie bedzie ryzykował z lekami, ale w gardło o mógł mi chociaż zajrzeć. Mało tego próbowałam dostac sie do lekarza w Bydgoszczy w przychodni niedaleko domu, miałam nawet deklracje o zmianie przychodni wypisaną i guzik, nie ma szans. Pielęgniarka powiedziała, że mam wejśc do lekarza i powiedziec, że jestem w ciąży to napewno mnie przyjmie. Tak sobie myślę, a jak nie będe juz w ciąży, to co mam kipnąc pod gabinetem? Zostałam w starej przychodni 30 km od Bydgoszczy, ale tu zawsze i lekarz i pielegniarka maja czas. Przy okazji choruję u rodziców i nie siedze cały dzień sama
|
|
#3381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana tak mi przykro, wiem, że zadne słowa nie ukoja Twojego bólu. My wszyskie tutaj jesteśmy z Tobą
|
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno jak się czyta duzo w ciązy do dzidzia będzie bardzo inteligentna ![]() Dziewczyny moja ginka nie chce robić mi USG na każdej wizycie choć przyznam, że bardzo bym chciała. Ostatnio jak ją zapytałam to powiedziała, że nie ma potrzeby tak często. Że jeśli wyniki są dobre, ciąża przebiega prawidłowo to wskazane są 3 USG podczas ciąży. Cóż, nie będę się z nią sprzeczała, w końcu to ona jest lekarzem...
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
tak, nawet jak nie ma żadnych tzw. komplikacji.
Lekarza wybierałam pod róznymi kątami. Istotne było by był b.dobrym specjalistą, jak i z renomą, a co za tym idzie: dość spore wyniki i osiągnięcia w medycynie. Natomiast gdyby nie robił usg, pewnie poszłabym na samo usg gdzie indziej, tylko po to by móc zobaczyć nasz cud ![]() Tru... o cycki pewnie nie zapytałaś hmm ![]() EDIT: pora na pastę jajeczną...ide siekać jajca
Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-01-20 o 14:45 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się dziś walnę wcześniej do łózka wieczorem z książką TZ tylko się śmieje, że każdy karton, który został nierozpakowany co weźmie do rak - to "ksiażki Oli" mamy pewne problemy żeby zmieścić je wszystkie w nowym mieszkanku, trzeba półek dorobić![]() Edit - Kasiu - nie spytałam, tak samo jak o ból pleców-zapomniałam..! I dawaj przepis na pastę jajeczną, tez zrobię jak wrócę, bo mi smaka narobiłaś Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-01-20 o 14:49 |
|
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Tru tak jak pisałam kilka postów wyżej tętno płodu bada na każdej wizycie specjalnym detektorem.
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież czytałam co pisałaś wyżej....Czyli tylko mój lekarz to olewa. Coraz częściej zastanawiałam się czy go nie zmienić. Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-01-20 o 14:57 |
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3388 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i zdjęcia mam z każdej wizyty![]() Jak byłam na pierwszej wizycie to lekarz zrobił mi usg by zobaczyć czy fasolka dobrze się zadomowiła...to była dosłownie fasolka.. Mówił wtedy że rzadko który lekarz robi tak wcześnie usg ale dzięki temu mógł potwierdzić który to tydzień...Cytat:
|
|
#3389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymałam za was kciuki teraz brak mi słów. Jestem z Tobą, mam nadzieję że znajdziesz ukojenie
|
|
#3390 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
a u mnie na wyniku pisze tak:
Wymiar dwuciemieniowy - BPD: 2,58 cm Obwód głowki - HC: 9,07 cm Obwód brzuszka - AC: 7,71 cm Wielkość płodu - CRL: 8,15 cm i do tego są zdjecia usg, ale nie mam jak wkleić Cytat:
Wczoraj jak czekałam do ginki /a była dłuuuuga kolejka bo mieli jakiś problem z usg/ i czekałam prawie 3 godziny! to poczułam takie jakby piknięcia koło pępka, ale pomyślałam, ze to za wysoko jak na dzidziołka Połozna niby pytała czy ruchy już czułam, ale powiedziałam, że jeszcze nie Cytat:
dziewczyny tak wyrywac do odpowiedzi ... ale mogły by przynajmniej HELOOOOO napisać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Z tego co wiem to sprzęt jest super - ale o płeć oczywiscie zapomniałam wczoraj zapytać - tak byłam przejęta czy wszystko juz jest dobrze No i za wizytę płace 60 zł ... wydaje mi się ze to TYLKO Cytat:
... 7 razy! A to dopiero 15 tydzień ![]() Każde dopochwowo ... a wczoraj juz przez brzucho ![]() Cytat:
Chociaz ja tam wole wiedzieć, bo nawet jak wiem ze bije i ze bije 171 u/min to się zastanawiam czy nie za szybko No bo naprawdę bije szybko! ![]() Dobrze ze Twój Tż zna się na rzeczy i w porę zareagował! mój tak! Chociaż moja ginka sprawdza czy wszystko jest ok, bo miałam plamienie! Nie wiem czy gdyby wszystko było dobrze to by mi robiła usg co 2 tygodnie pewnie nie ![]() Cytat:
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

proszę o kilka słów na wątku

NIE LUBIĘ TROLLI

... ale mogły by przynajmniej HELOOOOO napisać