|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1951 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczamy w³osy! Komentujemy fotki, plotkujemy o w³osach i nie tylko;)
pani-jesieñ
![]() tyle w temacie ![]() zaczê³am je¶æ kie³ki... kupi³am sobie w Almie paczuszkê mieszan±, posypa³am po chlebie i wcinam... BLEEE... kie³ki s± wstrêtne ale ja jestem miêso¿erca krwi 0, wiêc wszystkie warzywa s± mi wstrêtne ![]() ale dwie gar¶cie dziennie postaram siê prze¿yæ, dla w³asnego dobra (i w³osów ) - skoro maj± tyle minera³ów i witamin, moze w koñcu przestanê siê faszerowaæ suplementami w kó³ko.przyda³by siê ten klub po¿eraczek, moze jakie¶ fajne przepisy, które uczyni± te ma³e cudeñka bardziej zjadliwymi? ![]() mój odrost farbowany sam± henn± osi±gn±³ 2cm i znacz±co odcina siê od w³osów rozja¶nianych, które henna pokrywa bardziej marchewkowo :/ ale wytrzymam, nie rozja¶niê wiêcej, o nie
21st century schizoid woman Edytowane przez Scully Czas edycji: 2009-01-20 o 13:48 |
|
|
|
#1952 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 28 684
|
Cytat:
Cytat:
Czyli cos w tym musi byæ No w³asnie ciê¿ko bêdzie bo rzadko je rozpuszcza... ale mo¿e zrobi to specjalnie dla mnie, hihi |
||
|
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 072
|
Cytat:
tylko np. cetyl alcohol lub cetearyl alcohol (przynajmniej w pantenach i gliss kurach) ![]() zapraszam tutaj: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=255608 nie wszystko, co ma "alcohol" w nazwie jest z³e |
|
|
|
|
#1954 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 618
|
Anula bardzo szybko i elegasncko rosn± CI w³oski
|
|
#1955 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 346
|
Jedza333 - witamy w klubie zapuszczaliskich
![]() A ja na razie muszê skoñczyæ ekseprymentowanie na moich w³osach, niestety uczulenie wróci³o i mam wra¿enie, ¿e ze zdwojon± si³± :/ Najgorsze jest to, ¿e tak naprawdê nie wiem co mnie uczula, skoro Elseve i Waxa odstawi³am... Chyba to ju¿ o tym wspomina³am - kiedy¶ po Head&Shoulders dosta³am takiej pokrzywki, ¿e musia³am po dermatologach lataæ :/ Gdy odstawi³am H&S pokrzywka zniknê³a bez ¶ladu. Czyli teraz sprawdzony szampon i od¿ywka do momentu a¿ uczulenie minie. A potem stopniowe wprowadzanie nowo¶ci, ¿ebym mog³a wy³apaæ co jest przyczyn± alergii. Jestem prawie pewna, ¿e to jaki¶ kosmetyk do w³osów mnie uczula ... kurczê no.. a tyle rzeczy do piêlegnacji kude³ków mia³am jeszcze dokupiæ ![]() A i wczoraj zastosowa³a Gloriê - szczerze powiedziawszy to siê trochê zawiod³am, konstystencja, zapach i efekt co¶ a'la WAX niestety ... no i chyba trochê przesadzi³am z ilo¶ci±, bo dzisiaj w³osy mam niemal¿e t³uste...Ale nie przekre¶lam jeszcze Glorii, to by³ nasz pierwszy (ale nie ostatni) raz
|
|
#1956 | ||
|
The Pink Power Mo³derajtor
Wiadomo¶ci: 10 704
|
Cytat:
Cytat:
Faktycznie, niedawno podczas zakupów ogl±da³am sk³±dy od¿ywek, i spora czê¶æ z nich ma denat. W szczególno¶ci te "instant", bez sp³ukiwania a tak¿e czê¶c "olejków" [jedwab, lotos czy co¶ takiego]. I to jak
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 690
|
Mam olej kokosowy! Chocia¿ napisane na nim jest "t³uszcz kokosowy" ale to chyba to samo, s³oiczek, 12z³ w sklepie ze zdrow± ¿ywno¶ci±. My¶licie ¿e to to co powinno byæ? Jako sk³ad podane jest "masa kokosowa"
![]() A co do kie³ków to polecam zrobiæ po chiñsku ;-) - marchewka pokrojona w cienkie s³upki - papryka - kie³ki soi albo inne - pêdy bambusa - drobne kawa³ki ananasa (jak kto¶ lubi) - grzybki Mung Zrobiæ to w sosie sojowym (np. Tao-Tao), dusiæ na patelni jakie¶ 10min (¿eby marchewka zmiêk³a ale wci±¿ by³a chrupi±ca)
|
#1958 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 678
|
Cytat:
tylko bez ananasa
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 141
|
Cytat:
mysla³am, ¿e to nowa maseczka na w³osy ![]() |
|
|
|
|
#1960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w³osy siê po nim ³adnie rozczesuj±, aczkolwiek nie ka¿demu przypasuje- mo¿e nieco obci±¿aæ. je¶li chodzi o produkty bez sp³ukiwania to z gliss kura i pantene stosujê 2 od¿ywki w sprayu Gliss Kura (¿ó³t± i pomarañczow±) i czasami od¿ywkê Pantene "proste i g³adkie". wszystko bez alc. denat. a co do jedwabiu to teraz ju¿ mo¿na spokojnie znale¼æ taki bez alkoholu. inna rzecz, ¿e nadal najwiêksz± popularno¶ci± cieszy siê ten biosilku, z denta. Cytat:
|
||
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 618
|
Cytat:
Pychota
|
|
|
|
|
#1962 |
|
Raczkowanie
|
Zgadza siê
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja za niego da³am 5 z³ ![]() ![]() a w internecie mo¿na go kupiæ za nieca³e 10. póki co, mój faworyt (aczkolwiek przyznajê, ¿e w kolejce czeka jeszcze mazid³owy kokosek, wiêc Rapunzel mo¿e zostaæ zdetronizowany, czego, jak dot±d, nie dokona³ ¿aden olej jojoba, migda³ czy awokado )
|
|
|
|
|
#1964 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaki sposobem robicie sobie maseczki z olejku rycynowego- samego?
Podgrzewacie? Ile u¿ywacie? Starcza, by zape³nic ca³e w³osy? Przyznam, ¿e mam z tym problem. Dzisiaj moim w³oskom zafundowa³am prawdziw± ucztê. 2godziny olejek rycynowy, 10 minut od¿ywka z apteczki babuni ze skrzypem i rozmarynem, na koniec kompres z apteczki babuni oko³o 6 minut. Niestety musia³am u¿yc szamponu po oleju- to niezbyt dobrze dzia³a na moje w³osy, ale i tak widzê spor± ró¿nicê. W³oski jedwabi¶cie miêkkie, b³yszcz±ce i wogóle super. Jedynie na wierzchu co¶ mniej mi siê krêc±, ale to nic- pewnie maj± z³y dzieñ
|
|
#1965 | |
|
The Pink Power Mo³derajtor
Wiadomo¶ci: 10 704
|
Cytat:
Ale jest ca³a masa innych produktów: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ny-jedwab.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...szczonych.html [wiêkszo¶æ bez sp³ukiwania jest niestety na denacie] https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...kladnikow.html [fluidy w takich opakowaiach te¿ kojarzê z nienajlepszego sk³adu] Kellunia musia³a bardzo pechow trafiæ ![]() Doskona³e
|
|
|
#1966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdzie mo¿na kupic ten Rapunzel? Jak go uzywac? Estelle, bo wiem, ¿e Ty siê znasz na sk³adach kosmetyków i widzia³am jak komentowa³a¶ ten kompres z apteczki babuni, powiedz mi kochana, czy nadaje siê on do mycia zamiast szamponem? Z góry dziêkujjê za odpowiedz
Nie jest za pó¼no! Jest ju¿ za pó¼no! Nie jest za pó¼no! Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2009-01-20 o 17:54 Powód: post pod postem- proszê korzystac z edycji |
|
|
|
|
#1967 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zastosowa³am go dopiero 2 razy A ju¿ mi zesz³a prawie po³owa s³oiczka![]() No ale rzeczywi¶cie niezafajnie popl±ta³ mi w³osy, nie wiem dlaczego?A jak Ty nak³adasz? Ja podgrzewam, nak³adam na d³ugo¶æ w³osów ze szczególnym uwzgêldnieniem koñcówek, zostawiam na ok. 2 - 3 godz i zmywam 2 razy szamponem Próbowa³am na³o¿yæ po myciu na same koñcówki, ale przesadzi³am z ilo¶ci± - mia³am truste str±czki Dusia - olejek kokosowy kupisz w sklepie ze zdrow± ¿ywno¶ci±
|
|
|
#1968 |
|
Rozeznanie
|
Nie jestem Estelle ale moge od siebie dodac ze to drogi interes jak na taka ilosc... szukaj wiekszych pojemnosci i tañszych odzywek.
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 851
|
Cytat:
|
|
#1970 |
|
Rozeznanie
|
Wszystko z doz dostarczane do apteki, odbior osobisty, platnosc przy odbiorze. Brak dodatkowych op³at. Poczytaj regulamin. Tam wszystko jest dokladnie napisane...
|
#1971 |
|
Wtajemniczenie
|
6z³, ale jest on dosyc wydajny. Póki co nie mam nic innego w domu i zastanawiam siê, czy to mo¿e byc pod wzglêdem sk³adu..
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 141
|
Cytat:
i w koncu dojdzie do tego, ¿e zwyk³a zupa pomidorowa bêdziemy myæ w³osy, bo dobrze odzywia
|
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczyta³am regulamin i tam w³a¶nie nie ma nic apropos dostaw z stego sklepu - sa tylko takie wstêpne i regulamin apteki internetowej, dlatego spyta³am siê czy napewno ze sklepu tez mo¿na do apteki zamówiæ
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. otwieram s³oiczek 2. biorê paluchem porcjê wielko¶ci orzecha w³oskiego 3. rozcieram w d³oniach 4. pac na w³osy (nak³adaj±c, wyg³adzam w³osy rêkoma- i nic mi siê nie pl±cze )i tak kilka razy ![]() po jakim¶ czasie (ró¿nie to bywa, czasami pó³ godziny, czasami kilka godzin) myjê w³osy 2 razy szamponem, balsam i w³ala dodam, ¿e s³oiczek mam od listopada, kokoska u¿ywam do w³osów co 2 dni (no, ma³± ilo¶æ na koñcówki codziennie), do tego do cia³ka (te¿ tak co 2 dni), no i sma¿y³am na tym t³uszczu (nie z cia³ka, tylko ze s³oiczka) 2 razy. i zu¿y³am jak dot±d mo¿e 1/3? ale có¿, jak kto¶ potrafi tak na oko, jak ja wszystko genialnie odmierzaæ, to wtedy oszczêdza (przepraszam, ale nikt mnie ostatnio nie lubi, wiêc muszê siê jako¶ sama poadorowaæ trochê )
|
|
|
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 527
|
Cytat:
W dodatku mam wra¿enie, ¿e niektóre z produktów w internecie kosztuj± mniej ni¿ w aptece. Na przyk³ad szampon Naphera - w aptece dzisiaj widzia³am go za 15 z³ z groszami, a w internecie jest za 12,99. Z tym, ¿e ¿eby zrobiæ zakupy przez internet, trzeba wybraæ produkty za minimum 20 z³. |
|
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 802
|
Cytat:
Jak ktos jest nowoczesny, lubi wiedziec co i za ile kupuje to polecam zamawiac wlasnie tam
|
|
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 726
|
Ja zamawia³am z tej apteki ju¿ du¿o razy. I z dzia³u apteka internetowa mo¿esz odebraæ zamówienie w aptece. Z dzia³u sklep nie. Jak zamawiasz jakie¶ produkty z niego to wy¶l± ci do domu i zap³acisz za przesy³kê. To pisze dopiero jak ju¿ robisz zamówienie. Nie ma opcji, ¿e odbierzesz to w aptece (przynajmniej ja nie znalaz³am i zrezygnowa³am z zakupu rzeczy z tego sklepu. Ale apteka internetowa te¿ ma sporo kosmetyków. Z ziaji np. prawie wszystko. A joanny nie szuka³am, wiêc nie wiem)
|
|
|
|
#1978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w³a¶nie o tak± odpowied¼ mi chodzi³o, szkoda ze nie mo¿na zamawiaæ z tego sklepu bo w aptece s± dostêpne tylko kosmetyki z serii Joanna Rzepa których nie znoszê Cytat:
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 527
|
To dobrze wiedzieæ, ¿e rzeczywi¶cie s± tañsze i to nie s± tylko moje widzimisie. Wpisalam do wyszukiwarki nazwê mojej ma¶ci na tr±dzik - jest o 10 z³ tañsza ni¿ w aptece, a to jest ju¿ znacz±ca ró¿nica. A po jakim czasie Wasze zamówienia s± realizowane? Za ile dni od zamówienia w internecie mo¿ecie odebraæ je w aptece?
|
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 137
|
Ooooooo jaka fajna apteka i w dodatku w az 3 moge odebrac u siebie chyba skorzystam z tego
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

) - skoro maj± tyle minera³ów i witamin, moze w koñcu przestanê siê faszerowaæ suplementami w kó³ko.

... no i chyba trochê przesadzi³am z ilo¶ci±, bo dzisiaj w³osy mam niemal¿e t³uste...

w³a¶nie o tak± odpowied¼ mi chodzi³o, szkoda ze nie mo¿na zamawiaæ z tego sklepu bo w aptece s± dostêpne tylko kosmetyki z serii Joanna Rzepa których nie znoszê