|
|||||||
| Notka |
|
| Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zabrze, Gliwice, Tarnowskie Góry, Bytom, Ruda Śląska - sala weselna
Jak na chwile obecną bardzo zależy mi na Skarabeuszu
Może we wrzesniu znajdzie sie jakiś termin a może i w czerwcu... Terminy pełne wszyscy chcą brać ślub Zastanawiałam sie jeszcze nad Verona www.verona.ige.pl . Jednak nie zachwyca mnie tak jak Skarabeusz. Interesowałam sie tez Pałacem Kawalera jednak podział sal nie zbyt mi odpowiada. Jednak jestem myśli ze moja salą wymarzona bedzie Skarabeusz. Jednak droga 232307308 bardzo Ci dziękuje za jakie kolwiek info ![]() Boję sie o te terminy w środe mam zaplanowane wizyte w Skarabeuszu.
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
Ultraradiola
No to życzę Ci powodzonka jutro, mam nadzieję, że coś się znajdzie![]() Co do Pałacu Kawalera.. Hmmm byłam tam na weselu kiedyś...ale baaardzo dawno temu i nawet fajnie było.. no wiesz te schody, przystojenie, jedzenie wszystko było super jak z bajki...ale ja sama też nie chciałabym tam miec....Mam nadzieję, że pochwalisz się jutro jak było, jak wrażenia i czy udało się coś załatwić? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tego co pamiętam to skarabeusz ma chyba trzy sale, jedna duża z oranżerią, druga zaraz obok i trzecia taka malutka rycerska. Ładny wystrój wszystkich sal no i jedzenie też oki. Byłam tam dwa razy w czerwcu i w styczniu. Pierwszy raz w lecie wspominam bardzo fajnie. Wszystko pięknie podane, homary na stołach (ale to zależy od menu), mnóstwo super dobrego jedzenia, super ogródek z pięknymi kwiatami i fantastyczna obsługa. Drugi raz w zimie już nie było tak atrakcyjnie, bo ani do ogródka ani już ta oranżeria nie robiła na mnie wrażenia a i jedzenie takie sobie (ale to tylko moja opinia) No i sam dojazd do Skarabeusza nie jest ciekawy, bo ludzie się dziwią gdzie jadą, ale już w środku est fajnie
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki a czy słyszałyście jakieś opinie o restauracji "Mysliwska" przy ulicy Alojzjanów w Bytomiu? Czytałam na jakimś starym forum.. to same pozyttywy...ale może któraś z was coś slyszała, była? o Ferdynandzie same dobre rzeczy.. aa noi o tym zajezdzie mazura tez nikt nie słyszał? Qrcze trzeba podjąć decyzję... ale chciałabym mieć większy wybór niz tylko z 2 ... no miałam z 3 ale już jedna odpadła heheh.
Tak więc bardzo prosze.. o cokolwiek na temat Myśliwskiej w Btm na Alojzjanów ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#186 |
|
Raczkowanie
|
SSR byłabym Ci barrrdzo wdzięczna
![]() :
|
|
|
|
|
#187 |
|
Zadomowienie
|
Spoko zdam pełną relację
A coś konkretnego Cię interesuje czy wystrój, jedzenie i obsługa?
|
|
#188 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: sala na wesele - Tarnowskie Góry i okolica
w sumie to mogę powiedzieć że słyszałam iż w Orfeuszu nie wszystkim odpowiada jedzenie różnie bywa, ale na taka liczbę osób jaką planujecie ta sala będzie o wieke za duża! Wiem bo sama się nad nią zastanawiałam, a planuję mieć około 70 osób
powodzenia w szukaniu ważne by Wam sie podobała
|
|
|
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
Dom Weselny - Radzionków
Witajcie dziewczynki, po raz drugi? Zna ktoś ten lokal?Była tam któraś z Was na weselu?Proszę o opinie...
Ostatnio byłam w Oazie w Wielowsi- wszystkie terminy w 2010 mają zajęte Chyba 1 niedziela w listopadzie jest wolna, nawet w tygodniu mają zajęte
|
|
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dom Weselny - Radzionków
Hey
![]() Brat mojego narzeczonego miał tam wesele ![]() Bardzo Polecają Ten Dom weselny!! My tez bysmy tam mieli... no ale wiadomo... mój nie chce miec tam gdzie jego brat hehe ![]() wiem, ze nie jest tam zbyt drogo A wszyscy byli bardzo zadowoleni![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
heheh SSR dokładnie to mnie interesuje.. wystroj, JEDZENIE i obsługa
![]() słyszałam dobre oopinie na temat tej restauracji ale przestarzale.. zawsze sie moglo cos pozmieniac
|
|
|
|
|
#192 |
|
Raczkowanie
|
No wiadomo
Ja właśnie też chce mieć gdzieś gdzie nikt z mojej i narzeczonego rodziny nie miał Właśnie jadę tam jeszcze dzisiaj pooglądać i coś musimy już zarezerwować, w sumie zespól już mamy wybrany i kamerzystę też Tylko ta nieszczęsna sala![]() No,ale dobrze że przynajmniej jakaś opinia o tej knajpie bo tak w ciemno też bym nie chciala rezerwować... Pozdrawiam cieplo! |
|
|
|
|
#193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to słowo się rzekło, kobyła ............ jak powiedziałam tak zrobię Zdaję relację ze wszystkiego po 31 stycznia. Jak tylko wstanę rano
|
|
|
#194 | |
|
Raczkowanie
|
Zabrze, Gliwice, Tarnowskie Góry, Bytom, Ruda Śląska - sala weselna
Cytat:
Qrcze własnie byałam w Orfeuszu wczoraj.... noi ogolnie to mi sie tam bardzo podoba ![]() ![]() ![]() ale rzeczywiscie sala jest wielka... to mnie troszke martwi... ale jak by tak inaczej poustawiac stoly czy cos.. jakos optycznie ja zmniejszyc..... ja tez bede miala kolo 70-80 osob. znacie jakas sale mniejsza a ladna?? bo Ferdynand to tez wielka sala prawda?? Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2009-01-17 o 14:04 Powód: post pod postem - używaj opcji EDYTUJ albo "+ |
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#196 |
|
Raczkowanie
|
noooo to kurcze jeszcze chyba do ferdynanda jednak pojedziemy zobaczyc jaka jest sala.... ale po kij im tyle zliczki ehhh...;/
|
|
|
|
|
#197 |
|
Przyczajenie
|
Hej
![]() czy ktoś zna/wie jak wygląda wesele we Floriance w Rudzie Śląskiej?? chodzi mi o wesele na 50osób i się zastanawiam czy tam nie ma za mało miejsca do tańczenia. jeśli coś wiecie, macie swoje opinie to będę wdzięczna
|
|
|
|
|
#198 |
|
Wtajemniczenie
|
ogólnie rzecz biorac słyszałam ze w Floriance jest fajnie. Ja tez jestem z Rudy śląskiej i powiem szczerze ze zapomniałam o tej restauracji. Ale słyszalam same pozytywy.
W Skarabeuszu byłam sle nie stety zrezygnowałam z tej sali.
|
|
#199 |
|
Przyczajenie
|
czy to chodzi o sale u letucha w radzionkowie?bo ja tez tam chce miec wesele ,prosze odpiszcie jesli ktos ja zna i czy tam fajnie jest
|
|
|
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
Utraradiola... Dlaczego zrezygnowałas ze Skarabeusza???:O
|
|
|
|
|
#201 |
|
Przyczajenie
|
Restauracja u Letochy w Radzionkowie
Mam pytanko odnosnie restauracji u Letochy w radzionkowie .Do wesela mam malo czasu a tylko tam jest jeszcze miejsce,Czy ktos zna te restauracje i czy tam fajnie organizują przyjecia weselne /. sama sala jest duza ,jest miejsce na orkiestre ,ale poza tym nic o niej nie wiem ,błagam -prosze o odpowiedzi
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie Skarabeusz bardzo fajny jest i sala nawet duża.
Ja tam byłam kilka lat temu na studniówce i było wszystko OK! Skarabeusz też mi się wydaje większy od ferdynanda. |
|
|
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
Nie, to jest sala na ul. Knosały 7 chyba...Ja byłam kiedys na weselu w radzionkowie ale nie wiem czy to ta knajpa o która sie pytasz?gdzie one są dokładnie?
|
|
|
|
|
#204 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zabrze, Gliwice, Tarnowskie Góry, Bytom, Ruda Śląska, Radzionków - sala weselna
Droga 232307308 na poczatku Ci bardzo podziękuje za wszelkie informacje które mi przekazałas na temat Skarabeusza.
Zrezygnowałam z tego powodu ze mojemu narzeczonemu nie zbyt przypadła ta sala do gustu. Oczywiście bylismy zobaczylismy dwie sale Ferdynanda i Skarabeusza. I nie powiem tez dojazd mnie troszke przeraził 50 min.Ale wczoraj bylismy jeszcze w jednej restauracji i oboje sie w niej zakochalismy. Terminy juz wybrane ale my na szczescie załapalismy sie na 14.08.2010 przez przypadek bo dzień wczesniej jedna para przeniosła termin na lipiec. i Co wazne mamy 15 min do niej autem. Cieszymy sie bardzo. Jeszcze raz Ci dziekuję za wszelkie informacje i zainteresowanie
|
|
#205 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#206 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zabrze, Gliwice, Tarnowskie Góry, Bytom, Ruda Śląska, Radzionków - sala weselna
ja mam zamówioną salę w Orfeuszu na 28.08.2010
czy ktoś może napisać coś więcej o tej sali? ogólnie słyszę dobre opinie ale wszystkie są ujęte jednym zdaniem. plizz niech ktoś pomoże będę mogła spokojnie spać :P
|
|
|
|
|
#207 |
|
Przyczajenie
|
a my się zdecydowaliśmy na 20 czerwca w Riding Clubie!
zostało nam 5 miesięcy na zorganizowanie całej reszty, wiec trzymajcie proszę ksciuki!!! ))))
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co przeważyło za riding clubem? Bo Wy chyba też patrzyliście za innymi salami...
|
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
inishmore - 3mam mocno kciuki
![]() ![]() powodzonka![]()
|
|
|
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
A gdzie jest ten Orfeusz?bo nie umiem znaleźć żadnego adresu czy coś
Ja też zastanawiam się nad riding clubem, kurczę ale ktoś wie jakie tam są ceny?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

Może we wrzesniu znajdzie sie jakiś termin a może i w czerwcu... 

jak z bajki...ale ja sama też nie chciałabym tam miec....

Tylko ta nieszczęsna sala
Mam pytanko odnosnie restauracji u Letochy w radzionkowie .Do wesela mam malo czasu a tylko tam jest jeszcze miejsce,Czy ktos zna te restauracje i czy tam fajnie organizują przyjecia weselne /. sama sala jest duza ,jest miejsce na orkiestre ,ale poza tym nic o niej nie wiem ,błagam -prosze o
odpowiedzi
plizz niech ktoś pomoże