|
|
#2251 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamy z Niemiec
Jaki przystojniaczek z tego Edzia!
Madzia, slodki jest ten Twoj synus ![]() I juz taki duzy. Jak tak patrze na te zdjecia to jeszcze bardziej nie moge doczekac sie wlasnego malego szczescia. Tez chcialabym miec go juz obok. |
|
|
|
|
#2252 |
|
Rozeznanie
|
Przesliczny ten Edzio .
Matko jak on rosnie , ty tego pewnie nie widzisz , bo masz go na codzien. Kiedy moj taki bedzie ? Na dzien dziesiejszy wazy prawie 7 kg i ma ponad 3 miesiace. Jestem tak zmeczona , ze nie wyrabiam. Przy takim malenstwu caly czas robota . Nimfa juz wkrotce bedziesz miec swojego syneczka na ramionach . Czas szybko mija. Masz ostatnie dni wolnosci. Spij , spij, wypoczywaj. Na taki prawdziwy , bezstresowy wypoczynek bedziesz musiala pozniej poczekac miesiace. Ja juz wprawdzie spie dluzej ale te 3 razy trzeba w nocy wstawac. Nie bylam tego dnia u lekarza , bo zbyt pozno Ciebie spytalam o termin, nie pasowalo mi. Chetnie bym cie zobaczyla krotko w poczekalni.Potem znow nie wiadomo kiedy. Czy idziesz jeszcze? Kiedy i na ktora ? Moze mi sie uda , choc watpie , bo maz ma na zmiany a to on mnie wozi. Odnosnie wizyt i babki. Mowilam i dalej twierdze to samo - ma humorki. W zaleznosci od dnia , nastroju i tego ile ludzi w poczekalni. NO trudno. Chodze tam juz od samego poczatku i wiem jak to dziala. Nie ma znaczenia czy usluga platna czy na kase , bo wykonuje ja ta sama osoba , ktora mozna przeciez latwo zmienic jak sie czlowiek wkurzy. Ja zostaje. Jestem zadowolona, sa fachowcami. A porody kazdy lekarz prowadzacy chce robic sam , bo kasuje za to najwiecej pieniedzy i serce mu pewnie peka jak jakis obcy lekarz rozwiazuje i dostaje pacjentke na tacy , bez prowadzenia , na sam koniec. Tak mowil znajomy meza , ktory jest ginem. |
|
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia Edzio przystojniak jak nie wiem co
. Sliczny . A fotki Edzia pewnie wkleilas na odchowalni . Mialam pytac, nie teskno mezowi jak tam wyjezdzasz z Edziem do PL? Xenia, mowisz , ze az tyle roboty przy dziecku jest? Wlasnie sie zastanawiam nad zrobieniem sobie przerwy w nauce i mylse, ze to bedzie dobra decyzja. A my zdecydowalismy sie juz na szpital ![]() Kamilko co tam u Ciebie?
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za komeplementy
Raspi, alez to strasznie drogo! My placilismy raptem 30€! Chyba cos im odbilo, bo cena wyzsza niz w 4gwiazdkowym hotelu
|
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem wlasnie, pamietam jak pisalyscie ile to kosztuje, dlatego mowilam mezowi, ze wezmiemy taki family room bo to wcale nie takie drogie jest. A jak mi pani z cena wczoraj wyskoczyla to mi sie slabo zrobilo.
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie kumam tego Pewnie chodzi o zajmowanie pokoju...dla meza jeszcze robia taniej, zeby rodzina byla razem, ale od panienki, ktora chce byc sama juz wiecej biora Taka moja teoria
|
|
|
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taniej mnie wyjdzie . Wczorajsze zajecia prowadzila polka polozna, troche pomoga i kazala zadzwonic do niej dzis i wiecej sie dowiedziec jak mamy jakies pytania. Pewnie umowie sie jeszcze raz na spotkanie i wszystkiego dowiem sie jeszcze raz. Cos tam niby wspominala, ze staraja sie juz tylko w pokojach 2 osobowych umieszczac rodzace. Widzialam taki pokoj, jest on bez lazienki i mysle, ze to nie mogl byc ten rodzinny bo tamten to chyba kibelek miec powinien. Jesli ten bez kibelka tez 2 osobowy bedzie za darmo chyba zrezygnuje z rodzinnego .
|
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Sale bez kibelkow?? Ojej, to niedobrze
Ja pamietam, ze u nas byly pokoiki 2 osobowe, ale jakos male mi sie wydawaly i nie chcialam sie gniesc z kims jeszcze w takiej klitce
|
|
|
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() . Przeciez do umywalki nie wejde..a tu strona oddzialu : http://www.krankenhaus-frankfurt.de/.../frauenklinik/
Edytowane przez raspberry69 Czas edycji: 2009-01-21 o 08:47 |
|
|
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
madziu ehhh....sliczny ten twoj synus i taki wesolutki....oczka caly czas mu sie smieja... U mnie w sumie ok wszystko...zawalona nauka jestem...Sama juz nie wiem, jak mam sie tego nauczyc i co ja wlasciwie sobie myslalam idac na taki kierunek, gdzie WSZYSTKO ale to wszystko rozbija sie o pisanie naukowych tekstow po niemiecku... Poza tym czekam na @, zebym mogla zadzwonic do lekarza i umowic sie na monitoring w tym cyklu... ![]() Gosiu, na kiedy masz termin przyjscia Laurki na swiat??
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
Ale z Edzia przystojny facet,a dwa pierwsze zdjecia urocze wyglada na nich jakby myslal-ale o co chodzi Slodki bobasek Karenina nie dolkuj sie,glowa do gory Dziewczyny,ja widze,ze Wy sie tu osobiscie znacie-super ![]() Pozdrawiam Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2009-01-21 o 10:34 |
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Majeczko, slodki to on jest-racja i co najlepsze juz zaczyna ze mna pogrywac
![]() Wlasnie poszedl spac po dlugich namowach i placzach ....ehhh im wiecej dziecko kuma, tym trudniej ![]() Kamilka, no co ty sie martwisz kobito...czy cos ci kiedys nie wyszlo (jesli chodzi o nauke??? ) przeciez dasz rade, zreszta juz dajesz znakomicie.A ja mam nadzieje znajde czas by w koncu wystawic moje kosmetyki na targowy watek. Maz zapomnial dzis kanapek do pracy, ktore mu dobra zona zrobila, wiec juz wiem co bedzie jadl na obiad
|
|
|
|
|
#2263 |
|
Rozeznanie
|
Ja tylko powiem jedno:
Przynajmniej dla mnie, nie wszytkie male dzieciaki sa "fajne" i duzo jest takich, do ktorych bym nie podeszla ![]() Natomiast Edzio - cud miod i orzeszi, wsam raz do schrupaia. ma chlopak ten blysk w oku i ludzie jak on wyrosl!!!, Ciotka Meliska juz przepowiada, ze bedziesz miala kiedys problemy z wszytkimi dziewczynami ktorym zlamie serducho
|
|
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlasciwie to wplanach byl marzec, ale jesli pojde do szkoly, to maz pojedzie sam
|
|
|
|
|
|
#2265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() . Zycze Ci tego oczywiscie z calego sercaMnie maz wczoraj nakrecil abym przylozyla sie do niemieckiego to moze zaczne nauke za rok badz dwa . A Ty napewno dasz sobie rade ![]() Laura ma przyjsc na swiat 4.04 ![]() Majka ale chyba nie tak dobrze, jak wy na emigrantkach , zapraszamy bedzie milo lepiej sie poznac Cytat:
zartuje . Pewnie jutro juz nie zapomni
|
|
|
#2266 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
U mnie znow dzis spadek nastroju i energii. Mialam dzis rano tak silne 3 skurcze, ze pomimo tego, ze chcialabym, juz miec malego to modlilam sie, zeby to nie bylo jeszcze to Kobieta przewrotna jest ![]() W sumie teraz bylby najlepszy czas, bo maz znow siedzi ze mna w domu. Od 18 grudnia mam go caly czas w domu. Byl tylko 2 razy w pracy po jednym dniu i kazali mu siedziec w domu, bo ma za duzo nadgodzin. A w miedzyczasie zdarzylo mu sie tez chorobowe i tak siedzimy juz ponad miesiac razem, a ja zaczynam chodzic troche zla, bo wolalabym go miec potem w domu, kiedy maly bedzie na swiecie, a poza tym on wproadzil jakis taki dziwny tryb zycia, ktory mnie wkurza. Oglada jakies programy na N24 i D MAX do 3-4 rano, a potem spi do poludnia. Jak juz zje sniadanie w porze obiadu to idzie robic jakies tam przerobki w domu i tyle mamy z dnia. Ja przy nim tak sie rozleniwilam, ze nic mi sie ciagle nie chce. Torba nadal niedopakowana, pokoj dla malego nie skonczony, a jak teraz zaproponowalam mu wytapetowanie jeszcze jednego miejsca tapeta dla malego to chyba nie zaskoczyl albo udal, ze nie dotarlo i poszedl jakies stelaz budowac z plyt regipsowych. Nie chce mi sie klocic, bo w sumie kochany jest i dzielnie znosi moje humorki, wiec ide wlasnie sama sobie to wytapetowac. Zastanawiam sie tylko czy mnie prad nie kopnie jak bede wtyczki wykrecac ze sciany. Xenia, ja zostaje u tej lekarki na stale. Fakt, ze raz mnie porzadnie wkurzyla, ale tak poza tym bardzo mi odpowiada. Gdyby moj porod nie byl jakims wielkim zaskoczeniem i bede miala meza pod reka to moze nawet tam bede rodzila. Narazie nie oddaje skierowania do tamtej kliniki blizej domu. Nastepna wizyte mam 27.01 (wtorek) o godz. 16. |
|
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
A co tu tak cichutko??
Wyslalam meza samego z malym na cwiczenia, wie mam chwilke na kawke i wizaz. Kamilka , mam andzieje, ze stres minal bezpowrtonie, odezwij sie kochana. |
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Maz ma wolne dzis? Ja siedze na stronie Rossmanna i patrze na rzeczy dla dziecka.
|
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie , nie ma wolnego. Spozni sie do pracy ![]() Wlasnie wrocili, a maly zmachany spi. Rossmann?? Mam chyba jedna zabawke od nich i kilka rzeczy do pielegnacji typu nozyczki, gruszka. |
|
|
|
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mam nadzieje, ze tym razem zabral obiad do pracy .Tak wlasnie na takie rzeczy patrze typu termometr do wody, pieluchy flanelowe/tetrowe ect.
|
|
|
#2272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kobito Ty wez ta torbe spakuj ![]() A z facetem na urlopie niestety tak chyba jest Moj tez nie mogl sie nacieszyc, ze moze tv do rana ogladac, na szczescie padal o 1 i spal jak niemowle...A w ogle to dzien dobry ![]() U mnie tez piekna pogoda, sloneczko, wiec chyba wezme moje dwa szczurki na spacer, bo daaaaaawno nie byly, jak bylo zimno to tylko drzwi otwieralam psy na minutke wyskakiwaly i wracaly pedem z zmarznietymi lapkami
|
|
|
|
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troche postudiowalam mape no i stwierdzilam,ze zadna z Was nie mieszka blisko mnie Odleglosci po 350 km i wiecej Szkoda,ze nie mieszkamy na kupie byloby o wiele lepiej. I moze na bejbika zdecydowalabym sie wczesniej bo jak sobie pomysle,ze mam sie toczyc z wozkiem sama,to jakos trace zapal,a z inna mamuska u boku,to juz zupelnie cos innego A tak w ogole,to zakrecona jestem u Was w watku Nimfa przesylam pozytywne fluidki ~~~~~~ ![]() Spakuj sobie ta torbe do szpitala najlepiej zaraz,lepiej w czasie alarmu nie stresowac sie dodatkowo takimi rzeczami ![]() U nas tez zimno,brrrrrrr
|
|
|
|
|
|
#2274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() . Mamy kolo domu super pole , gdzie psy moga latac luzem![]() Cytat:
Tez zaluje, ze jestesmy porozrzucane po calych Niemczech .A spacerami sie nie martw jak juz sie dzidzi pojawi, to po za nim pewnie swiata nie bedziemy widzialy![]() Majka z tego co widze, to do mnie masz 200 km nie tak zle
Edytowane przez raspberry69 Czas edycji: 2009-01-22 o 11:53 |
||
|
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
My juz po spacerku
![]() Nie moglam przepuscic takiego slonka ! No szkoda, ze nie jestesmy bardziej w kupie Takie fajne dziewuchy, na pewno mialybysmy frajde ![]() Majka, ja jestem Magda |
|
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Co nie? az sie w domu nie chce siedziec z dnia na dzien taki balon...Ale dupa ze mnie Majka Gosia jestem
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Noooo,nie tak zle
![]() Dziekuje za slonce,cos sie przedziera przez chmury,to dobrze,bo musze do sklepu zaraz popedzic trzeba brudzia wypic-milo mi,Maja ![]() |
|
|
|
|
#2278 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Wam. Ja na chwile. Maz spi po nocce. My wprawdzie spalismy z nim ale maly sie obudzil i koniec , nie bedzie spac . Zaczal cos tam piszczec po swojemu , stekac i chcac nie chcac tez musialam wstac.
Fajnie macie z tymi psami ,ze je mozecie puscic. My mieszkamy za miastem , wiec w jedna strone same pola i laki , warunki wprost idealne. Niestety. Mojego debila puscic nie moge. Po pierwsze nie ufam i nigdy nie ufalam mu na spacerach , w mlodosci nie raz puscil sie w pogon za rowerem ,zajacem czy choc czlowieczkiem na horyzoncie a po drugie to ... wszedobylskie , puszczone luzem male pchly. I to one podbiegaja i prowokuja. Mnie szlag trafia , bo nie ma tu psa ,ktory by chodzil tak jak moj na smyczy. Caly moj spacer to jedna wielka udreka. Stres. Strach . I nie boje sie o mojego psa , w koncu mam dobermana ale wlasnie o te male cholery , ze przyleca i moj je ugryzie. Nie raz i nie dwa zdarzylo sie , ze jakas pchla przybiegla i dalejze atakowac , no to moj pies nia potrzasnal. Widok nieciekawy , w opinii ludzkiej zawsze moj duzy pies zostanie winnym. Mimo iz on juz nie prowokuje i nie zaczepia , tylko sobie w takich akcjach w kasze dmuchac nie da. Ot prawa psow. Ubezpieczylismy ponadto go na 15 tys euro. Bo wiadomo , jak pchle rozszarpie to sad i koszty operacji . Ubezpieczenie dobra rzecz . Aha . Podatek przyszedl , tutaj placimy 30 Euro.Podniesli , bylo 20. Jedyne co mnie tu wkurza , ze nie moge sobie w takich momentach akcji z obcymi psami ulzyc jak w Polsce . Pieknie , glosno , szybko opierdziel jakich malo... Ale zeby opieprzac nie mozna sie zblaznic , wiec milcze jak przeklety milczek , bo co mam dukac ? Nimfa wez szlafrok lub dluzsza koszule. Podklady poporodowe sa grube i czuje sie dyskomfort gdy ktos z odwiedzajacych patrzy na na tylek. Wizyty byly od 8 - 20. A ja Ci moge pokazac "nasz" pokoj jak chcesz , bo mam fotki. Jakos Ci to przyblizy to wszystko, bo sama nie wiesz , gdzie rodzisz. Pocieszajacy jest fakt , ze lekarze mimo iz ich nie ma na obchodzie ( a obchod on ma 2 razy dziennie, rano i wieczorem) to i tak sa w tym samym budynku. Korytarz , winda i sa u Ciebie. Mnie tak prowadzili z sali na badanie , do naszego gabinetu. Bylam zaskoczona, ze to tak szybko i blisko. Dobrze to wiedziec. Edytowane przez Xenia Czas edycji: 2009-01-22 o 12:35 |
|
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Xenia
Cytat:
Te male pchly,faktycznie rzucaja sie na wszystko i wszytskich,robia przy tym tyle halasu,a jak im sie oberwie,to potem wielkie hallo wlasciciel robi,nie rozumiem tego My na szczescie naszych tygrysow nie wypuszczamy z domu,chyba umarlabym ze strachu,gdyby nie wrocily na noc,np....
|
|
|
|
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zaden duzy nie atakuje tak mojej biednej Fedni jak te male! I potem pewnie jak dorosnie to bedzie nimi trzepac tak jak twoj teraz. Powiem Ci, ze raz opierdzielilam babe z gory na dol po ang oczywiscie, bo wiedziala, ze jej pies zawsze gryzie moja mala i jak nas zobaczyla to zamiast (tak jak ja) zapiac psa na smycz to zostawila luzem i tez znow lekko wytrzepal mi psa . Taka bylam wsciekla, ze malo jej wlosow z glowy nie powyrywalam. Teraz mijamy sie dluuugim lukiem. Ja Fedni ucze od malego chodzic bez smyczy. Powiem szczerze, ze z brzuchem ciezko ale dajemy rade. Strasznie mi przykro, ze nie mozesz psa puscic luzem. Wiem jakie to musi byc meczace lazic z nim na smyczy. A Wy nie macie ogrodu? Codziennie musisz psa na spacer brac? My tez mieszkamy troche po za miastem, ale nie ma takich fajnych warunkow jak ty a szkoda. Moj pies chyba by zwariowal na punkcie lasu i laki. Tu mam wielkie pole chyba z 2 km i jakos dajemy rade.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

. Sliczny 

.

nie dolkuj sie,glowa do gory 

. Zycze Ci tego oczywiscie z calego serca
Takie fajne dziewuchy, na pewno mialybysmy frajde