|
|
#781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wymarzony Pierścionek cz. XIII :)
Hej Kobietki
![]() Nie było mnie przez chwilę, bo miałam awarię komputera i dostałam jakiś zastępczy badziew Nie pisałam Wam, ale do 1lutego muszę się wyprowadzić, bo zrezygnowałam z obecnego mieszkania i jestem wielce szczęśliwa, bo znalazłam idealne miszkanko, a raczej duży pokoj dla siebie. Będę miszkać z bardzo miłą dziewczyną, której jest ot mieszkanie. Kupione 2 miesiące temu, 1 temu generalny remont, choć budownictwo i tak nowe. Dzisiaj pierwszy tap przeprowadzki
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Pzs jak czytałam to myślałam właśnie, że piszesz o UW. Nawet moja wspaniała szkoła tak nie robi... jak wchodzą zmiany to 5 roku nie obowiązują, bo jak niby mieli by dodatkowo coś jeszcze zrealizować. Ciśnienie chyba rzeczywiście niskie, bo głowa od rana mnie boli i senna jestem. Dziś ostatnie zajęcia i sesja.
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, śmiesznie jakoś, przynajmniej moglibyśmy doglądać prac i robotników kilka razy dziennie Ale zobaczymy, bo mieszkania jeszcze nie widzieliśmy i jakos w ogóle nie chcę dopuszczać do siebie myśli o tej przeprowadzce....aha mieszkanie jest chyba puste ![]() Idę zrobić zieloną herbatę, może to mnie obudzi
|
|
|
|
|
#784 |
|
Zadomowienie
|
Dorinko, oczywiście Wy kupiliście mieszkanie
?
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Nema: w jakim rejonie?
![]() Dzień dobry!
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#787 |
|
Zadomowienie
|
Madlen, Nowa Huta
Dziewczyna się zdziwiła, że się nie boję, a ja od początku tam chciałam - bliżej do pracy, a do przyjaciółki 3 przystanki. Super dojazdy, ładne, bardzo przestronne osiedle - dla mnie rewelacja. A w bujdy o 'niebezpiecznej hucie' nie wierzę, prędzej na Szewskiej się oberwie ;-)
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Niebezpieczna Huta jest ale dla osób które z innych dzielnic, które się tam pałętają w środku nocy. I raczej nie dla kobiet. Takie tam porachunki męskie, przeważnie jakieś dresy czy coś
Kuzyn mój tam mieszka, więc troszkę wiem. Bardzo nakręcone wszystko przez media.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Co się u mnie w robocie wyrabia. Chyba zacznę pisac bloga, przebiję Diabeł ubiera się u Prady, u mnei sa więlsze odchyły
![]() Mamy nowa Dyrektorkę HR. Rąbnięta babka. Pracuje od 2 miesięcy i już dązyła ogłosić wszem i wobec że dział HR jest to filar całej firmy. Wprowadzją nam obowiązkowy dress code, żegnajcie nasycone kolory. Zablokowali nam już kilka stron internetowych: allegro, nasz klasa, you tube. I tak na nie ne wchodz,e ale cholernie mnie wkurzają takie restrykcje. Może i wizaz mi zablokują. Wkurza mnie ta praca coraz bardziej
|
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Tak ale zanim na swoim będziemy musimy się przenieść z wynajmowanego do innego niestety, strasznie mnie to wkurza ale nie ma wyjścia, bo właścicielka ma inne plany co do mieszkania
![]() L_V ale jazdy masz w pracy !!!!!!!!! SZOK ! Coś sie domyślam, że ta cała HR to jakaś młoda karierowiczka .... Zobaczysz, że wizaż tez zablokują ................ ![]() Przegięcie, ja już jestem za stara na pracę pod taką presją, to nie dla mnie... hehe dress code rozwalają mnie - ja myślałam, że Ty pracujesz nad kreowaniem nowych trendów, kolekcji i takie różne więc chyba tej pani HR poprzednim miejscem pracy był bank czy jakies inna tego typu instytucja ............. Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-01-21 o 10:41 |
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
O kurdę L_V : przeginają!
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj przedstawiła nam dwie nowe osoby od controllingu presonalnego - ktoś w ogóle wie czym zajmuje się taki dział? Będa nas cholera inwigilowac? Sprawdzac po co ide do kibla i czy za długo tam nie siedze? Wizaz pewnie zablokują, wiec nie wiem ile sobie jeszcze z wami posiedzę. już teraz dizeje sie coś dziwnego, bo okno Internet Explorera moge miec otwarte przez jakieś 20 min, a potem wszystko mi się samo zamyka ![]() Szkoda że pinda nie wie, ze cześto i gesto siedze na jakichś stronach projektowych albo na słownikach specjlaistycznych, które sa mi potrzebne w prascy. jedny słowem łapie coraz większego wk******
|
|
|
|
|
#794 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Controling personalny, o kurde co to wewnętrzne SB czy co ? ![]() Współczuję Ci....myślę, że jesli Ci będą uniemożliwiać pracę poprzez zakaz wchodzenia na strony, które są Tobie potrzebne do pracy to powinnaś chyba poprosić o rozmowę , bo to przesada ..........A ten babsztyl pewnie jeszcze dokładnie nie wiem, kto się czym zajmuje więc oczywiście najlepiej poblokowac wszystko.......... L_V ja bym wysyłała na Twoim miejscu intensywnie CV
|
|
|
|
|
#796 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Sviniecko, dużo zdrowia dla synka. Dobrze że tak dzielnie to znosi. Super ze się cieszy z rodzenstwa Bedziesz miala małą pomoc.Butter, świetny pies, bardzo mi sie podoba. Marzy mi sie kiedyś jakaś większa rasa.. No ale to chyba tylko gościnnie, bo w bloku to wiadomo... Ale dziurę wykopał niezłą Porywcze usposobienie ![]() Pzs, powodzenia, żeby kierownik katedry poszedł po rozum do głowy i zaliczył Ci te przedmioty, bo przecież to jest skandaliczne. L_V, zazdraszczam sushi ![]() Oj doczytałam :[ Chyba nie zablokują wizażu? Kuzynka ma tak w IBM, zablokowane wszystkie strony tego typu no i oczywiscie wszystkie komunikatory. A dress code? Przecież Ty masz się ubierac trendy, a nie jak do banku? Co za baba controlling personalny to brzmi faktycznie jak osoba która "usprawnia" Waszą pracę, i bada jak najlepiej Was "wykorzystać". Tylko co za tym idzie? ![]() Gosiu, nic wczoraj w końcu nie oglądaliśmy Jakoś nam się spać chciało. Może się dziś uda Nie wiem nawet za bardzo co mamy bo TŻ ściąga na swojego laptopa, ale podobno jest duży wybór Wiem tylko że mamy "Opór" z Craigiem i "Steep" o narciarstwie wysokogórskim, kocham takie widoki ![]() Nemuś, jak dobrze że Ci się udało znaleźc takie fantastyczne mieszkanko, i jeszcze zaraz po remoncie ![]() Dorinko, wygodnie by Wam było doglądać robotników z mieszkania obok
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale nie ma nic z naszej branży.
|
|
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cod o dress codu - nie musze na szczęście chodzić w kostiumiku i pod krawatem. Chyba chodziło o zwrócenie uwagi co niekórym na przykrótkie spódnice, dekolty, tipsy, solarę, żarówiaste kolory. Ale liczy sie sam fakt ingerencji. Zresztą, po spotkaniu ze stylistka nie mam zamiaru nic zmieniac. Ja się lubuje w czerniach, nielach, szarościach, do których dodaję jakiś kolorowy element, np. fiolet. Nie przapadam generalnie za innymi kolorami, przy moich jasnych włosach i jasnej skórze kolory mnei przytłaczają. Do pracy ubieram sie mneij więcej jak modelki w tym artyjule na stronei głównej wizazu pt. Modny Dress Code. |
|
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
L_V u nas też jest blokada na NK (strony rozrwykowe i erotyczne
)Ale Controlling personalny łooo masakraJestem po Marketingu, więc pamiętam, że ten dział ma zadanie wydusić z pracowników maksymalne co się da.Indywidualna analiza każdego pracownika. Dopasowanie do danego stanowiska (czy się nadaje), przydzielanie szkoleń, układanie zakresu obowiązków, który maksymalnie zapełni twój czas w pracy (pewnie dlatego blokowanie stron internetowych żeby pracownik się nie lenił itp.) |
|
|
|
#800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najwazniejsze że ty nie masz się czym przejmowac w tej kwestii ![]() L_V czyli rozumiem, że spotkanie ze stylistą było pomysłem pani z HR ? [quote=goosia207;10583829]L_V u nas też jest blokada na NK (strony rozrwykowe i erotyczne )Ale Controlling personalny łooo masakraJestem po Marketingu, więc pamiętam, że ten dział ma zadanie wydusić z pracowników maksymalne co się da.Indywidualna analiza każdego pracownika. Dopasowanie do danego stanowiska (czy się nadaje), przydzielanie szkoleń, układanie zakresu obowiązków, który maksymalnie zapełni twój czas w pracy (pewnie dlatego blokowanie stron internetowych żeby pracownik się nie lenił itp.)[/quote] Nieźle
|
||
|
|
|
#801 |
|
Rozeznanie
|
L_V, nawet jeśli Ty nie będziesz musiała nic zmieniać, to masz rację liczy się sam fakt ingerencji.. Wiadomo, są zawody które tego wymagają, ale istotą Twojego jest chyba "wolność ubioru"...
Mnie z kolei tłukli do głowy na studiach żeby broń Boże nie mylic pojęcia controllingu z kontrolą, że controller to taki supporter, ze doradza, usprawnia, pomaga, wspiera etc. No ale tak czy siak, docelowo kojarzy mi się jednak podobnie... Eh TŻ dzwonił że od dziś jest te -75% w benettonie. Urywamy się na jego przerwie obiadowej
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chcę zeby jakas baba któa dopiero co przyszła do firmy i któa nei zna specyfiki mojej pracy decusowała o tym, czy spędzam na jakims zadaniu za dużo czy tez z amało czasu. [quote=dorinka30;10584026] O rany to takie zjawiska tez macie jak opisujesz ? Najwazniejsze że ty nie masz się czym przejmowac w tej kwestii ![]() L_V czyli rozumiem, że spotkanie ze stylistą było pomysłem pani z HR ? [/quote] Są takie zjawiska, głównie w finansach i w księgowości. Tak, rozmawiałam ze stylistką i otwarcie powiedziała nam, że te konsulaacje to na polecenie zarządu i HR. ![]() No własnie! Bez sensu. Na szczęście stylistka w większości przypadków (za wyjątkiem wyżej wspomnianych zjawisk) nie ingerowała drastycznie w czyjś wygląd czy styl. Nie chciała żebyśmy wszystcy wyglądali jak z jednego sierocińca. |
|
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
[quote=L_V;10584194]Brzmi nieźle, nie wiem czy mam się bać, płakac czy zwalniac.
![]() Nie chcę zeby jakas baba któa dopiero co przyszła do firmy i któa nei zna specyfiki mojej pracy decusowała o tym, czy spędzam na jakims zadaniu za dużo czy tez z amało czasu. Cytat:
Ale cyrk........ ![]() Pozostaje wierzyć, że tej pani korba minie, ale coś mi się wydaje, że się dopiero rozkręca
|
|
|
|
|
#804 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po pół roku zabrałam papiery. Teraz kończę w Olsztynie i jestem mega zadowolona. Cytat:
![]() Cytat:
W szoku jestem. Nie pozwól sobie wejść na głowę, bo tak już zostanie
Edytowane przez DianaM Czas edycji: 2009-01-21 o 12:22 |
|||
|
|
|
#805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą jest pełno podziałów.Controlling operacyjny ma na celu zaplanować coś np.wydatki firmy, a strategiczny sprawdza, analizuje czy plan (cel) jest realizowany.Personalny, to jeszcze coś innego ![]() Mi ogólnie Controlling kojarzy się z planowaniem. Rozpusta.Znowu zakupy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#806 |
|
Zadomowienie
|
Oj ja też, przeprowadzam się w samym Krakowie po raz 4, a to moje 4 miasto odkąd wyjechałam z domu...
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Wow, dziewczyny, ja przeprowadzałam się raz, i to w tym samym mieście i był full roboty...(ale pewnie przez remont)
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wtedy zwiedziłam wszystkie dzielnicy Warszawy Szalone czasy Teraz już nie mogłabym tak żyć, sentymentalizm mi się włącza No chyba, ze przeprowadzka miałaby być do Hiszpnii, Barcelona mi się marzy.... hehe
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-01-21 o 12:41 |
|
|
|
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
Pojawił się dzisiaj w ogóle ten artykuł o sukienkach, o którym pisałam jakiś czas temu, więc podaje LINKA, jest kilka perełek ;-)
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

, śmiesznie jakoś, przynajmniej moglibyśmy doglądać prac i robotników kilka razy dziennie
Ale zobaczymy, bo mieszkania jeszcze nie widzieliśmy i jakos w ogóle nie chcę dopuszczać do siebie myśli o tej przeprowadzce....aha mieszkanie jest chyba puste 

controlling personalny to brzmi faktycznie jak osoba która "usprawnia" Waszą pracę, i bada jak najlepiej Was "wykorzystać". Tylko co za tym idzie?