Scent Bar VII - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-21, 11:14   #1831
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax
Dot.: Scent Bar VII

Cytat:
Napisane przez BigMama Pokaż wiadomość

Madzik
- jedynka w samochodzie służy li i jedynie do ruszania (jeśli łżę jak pies wybatożcie i poprawcie )
A imć waćpanna to parkuje jeżdżąc na 5 czy 6?

Ja to taka "Hołowczyc" jeszcze nie jestem i parkowanie odstawiam czasem na 1 zwłaszcza jak musze sie wcisnac w wąziutkie miejsce (czyt. mój garaż w który jak wjeżdżam to mam po 2 cm luzu przy lusterkach do odrzwi (w środku garazu juz mam szerzej tylko te dzrzwi jakies takie ciasne).
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 11:19   #1832
agnyska81
Zakorzenienie

Ja nie wiem, jakaś plaga wizażowa cy cuś Wczoraj mi zaszwankował komputer domowy i rozumiem już jak można dostać wścieklizny przy takim braku dostępu Miałam wolny wieczór, zaplanowałam sobie miłą lekturkę, poodpisywanie na spokojnie na PW ...
Zamiast tego wyszywałam
I z Barem jestem do tyłu od kilku dni...

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 11:30   #1833
Polly_
grozi wypollizowaniem

Witaj Agnyska!
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 11:37   #1834
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
A imć waćpanna to parkuje jeżdżąc na 5 czy 6?

Ja to taka "Hołowczyc" jeszcze nie jestem i parkowanie odstawiam czasem na 1 zwłaszcza jak musze sie wcisnac w wąziutkie miejsce (czyt. mój garaż w który jak wjeżdżam to mam po 2 cm luzu przy lusterkach do odrzwi (w środku garazu juz mam szerzej tylko te dzrzwi jakies takie ciasne).
... i ... hm,hm ... redukujesz do jedynki ?

(mnie się zawsze obrywało, gdy próbowałam wrzucać jedynkę, gdy samochód jechał i silnik pracował)

EDIT: nie no, wjeżdżam do garażu na jedynce , ale samochód zwykle wcześniej zatrzymuję (ktoś wysiada, coś wynoszę itd) ; to samo z parkowaniem

aaa, już wiem - ja jestem stara szkoła jazdy (uczyłam się jeżdzić na takich wynalazkach, na których do jedynki nie dało się zredukować, bo chrobotało niemiłosiernie - i teraz już mam tak zakodowane, że jedynką ruszam tylko)

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2009-01-21 o 11:55
BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 11:50   #1835
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Witaj Agnyska!
Witaj słodka Polly
No widzisz, miałam odpisać, że się cieszę że przesyłka już u Ciebie. A tak prędko, bo szanowny małżon przyłożył do tego rękę

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 11:53   #1836
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
... i ... hm,hm ... redukujesz do jedynki ?

(mnie się zawsze obrywało, gdy próbowałam wrzucać jedynkę, gdy samochód jechał i silnik pracował)

EDIT: nie no, wjeżdżam do garażu na jedynce , ale samochód zwykle wcześniej zatrzymuję (ktoś wysiada, coś wynoszę itd) ; to samo z parkowaniem
Zawsze zatrzymuje wrzucam jedynkę a później manewruje

A z ta 5 czy 6 to był żart A znam takie osoby które parkują na 3 czy 4 z tzw. poślizgiem. Co mnie zawsze fascynowało nigdy przy parkowaniu nie zrobili ani sobie ani nikomu innemu najmniejszej ryski.

Samochód mam taki z blokada jedynki i mozna ja wrzucic tylko po calkowitym zatrzymaniu samochodu.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki

Edytowane przez Eenax
Czas edycji: 2009-01-21 o 12:06
Stary 2009-01-21, 12:05   #1837
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Witaj słodka Polly
No widzisz, miałam odpisać, że się cieszę że przesyłka już u Ciebie. A tak prędko, bo szanowny małżon przyłożył do tego rękę
No nie mów że osobiście przybiegł wrzucić mi do skrzynki

Ja usiłuję rozgryżć sekrety działanie krakowskiej poczty- jak to jest że priorytet idzie do mnie 14 dni....a zwykły tak ok tygodnia no chyba że trafi się rekordzista jak ostanio- prawie 3 tygodnie....
Toż to w czasach poczty konnej było 5 x szybciej....
Stary 2009-01-21, 12:07   #1838
gryx82
BAN stały

W dziekanacie nic nie załatwiłem, kazano mi czekać do przyszłej środy. Możliwe, że mój indeks pojechał gdzieś na inny wydział ("Były już takie przypadki" - powiedziała mi kobieta) Pozostaje mi mieć nadzieję
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 12:07   #1839
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
Zawsze zatrzymuje wrzucam jedynkę a później manewruje
no właśnie o tym piszę, czyli w sumie ruszasz od nowa

Madzi chodziło o redukowanie do jedynki przed skrzyżowaniem

ja jestem stara szkoła jazdy (uczyłam się jeżdzić na takich wynalazkach, na których do jedynki nie dało się zredukować, bo chrobotało niemiłosiernie - i teraz już mam tak zakodowane, że jedynką ruszam tylko)

nawet teraz, jak mam samochód w którym dałoby się do jedynki zredukować i nie chroboce, to nawyk nie pozwala

Cytat:
A z ta 5 czy 6 to był żart
Ooo ... to kamień z serca ... bo aż poleciałam sprawdzić ilość biegów w samochodzie : szóstego brak ukradli
zostało tylko 5 i wsteczny

Stary 2009-01-21, 12:11   #1840
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
W dziekanacie nic nie załatwiłem, kazano mi czekać do przyszłej środy. Możliwe, że mój indeks pojechał gdzieś na inny wydział ("Były już takie przypadki" - powiedziała mi kobieta) Pozostaje mi mieć nadzieję
wybrał się na wycieczkę skubany
a niech ma coś z życia
Stary 2009-01-21, 12:22   #1841
BigMama
Zakorzenienie

Agnysko - jak tam inwentaryzacja?
U mnie szczęśliwy koniec

Zastanawia mnie jedynie, jak 3 szafy, z których każda kosztuje 402 zł może łącznie kosztować 1202 zł 68 gr (matematycznie też stara szkoła jestem )

Cytat:
Ja usiłuję rozgryżć sekrety działanie krakowskiej poczty- jak to jest że priorytet idzie do mnie 14 dni....a zwykły tak ok tygodnia no chyba że trafi się rekordzista jak ostanio- prawie 3 tygodnie....
Toż to w czasach poczty konnej było 5 x szybciej....
Do Polly nie wysyłać priorytetem - traci się pieniądze i stresuje listonosza, bo musi uważać, żeby za wcześnie nie zanieść przesyłki

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Jaś Wędrowniczek
Może jakie oceny Ci przyniesie z tych podróży

Stary 2009-01-21, 12:34   #1842
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Madzi chodziło o redukowanie do jedynki przed skrzyżowaniem

Dziś byłam znowu w mieście. Dodatkowo jechałam z koleżanką, która potem mnie zmieniała Nie ma to jak dodatkowe miłe towarzystwo

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 13:00   #1843
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Do Polly nie wysyłać priorytetem - traci się pieniądze i stresuje listonosza, bo musi uważać, żeby za wcześnie nie zanieść przesyłki
taki wniosek z tego niestety

Cytat:
Jaś Wędrowniczek
może jak wróci okaże się że sesja zaliczona

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-01-21 o 13:16
Stary 2009-01-21, 13:12   #1844
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Miałam jeszcze zapytać :

Dziewczyny - co robię nie tak? Kupiłam sobie podkład mineralny. Nakładam pędzelkiem, staram się nakładać minimalną ilość, nakładam i wcieram okrężnymi ruchami tak jak pisze na ulotce, niestety coś "nie działa". Zaraz po nałożeniu jest OK, po kilku godzinach, zbiera mi się w załamaniach, podkreśla zmarszczki, a na brodzie i nosie mam wrażenie, że wręcz mi się warzy ( włazi w pory, podkreśla je, robi mi się taka skorupka) Wyglądam jak stara, zmęczona "pudernica"

Ten puder mineralny nakładam na krem nawilżający, czekam przynajmniej te 15 minut, żeby się wchłonął, ale efekty są dosyć opłakane

Frank Zappa

Stary 2009-01-21, 14:18   #1845
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Miałam jeszcze zapytać :

Dziewczyny - co robię nie tak? Kupiłam sobie podkład mineralny. Nakładam pędzelkiem, staram się nakładać minimalną ilość, nakładam i wcieram okrężnymi ruchami tak jak pisze na ulotce, niestety coś "nie działa". Zaraz po nałożeniu jest OK, po kilku godzinach, zbiera mi się w załamaniach, podkreśla zmarszczki, a na brodzie i nosie mam wrażenie, że wręcz mi się warzy ( włazi w pory, podkreśla je, robi mi się taka skorupka) Wyglądam jak stara, zmęczona "pudernica"

Ten puder mineralny nakładam na krem nawilżający, czekam przynajmniej te 15 minut, żeby się wchłonął, ale efekty są dosyć opłakane
a jaki masz podkład? Właśnie walczę z tym samym problemem.

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 14:21   #1846
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
a jaki masz podkład? Właśnie walczę z tym samym problemem.

Maybelline Pure Mineral. Właściwie to on jest chyba pseudomineralny, z tego, co zdążyłam podczytać na Wizażu. Na 100 % to nie są czyste minerały. Producent chwali się, że jest bez talku.

Frank Zappa

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-01-21 o 14:23
Stary 2009-01-21, 14:31   #1847
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Cytat:
No wiadomo skąd
Masz całą setę?!!!!! No nie napiszę nic ponad "ale wypas"

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, jakaś plaga wizażowa cy cuś Wczoraj mi zaszwankował komputer domowy i rozumiem już jak można dostać wścieklizny przy takim braku dostępu Miałam wolny wieczór, zaplanowałam sobie miłą lekturkę, poodpisywanie na spokojnie na PW ...
Zamiast tego wyszywałam
I z Barem jestem do tyłu od kilku dni...
Współczuję
Co fajnego wyszyłaś?

Cytat:

Dziś byłam znowu w mieście. Dodatkowo jechałam z koleżanką, która potem mnie zmieniała Nie ma to jak dodatkowe miłe towarzystwo
I do przodu

Ja swoje auto odebrałam od mechanika, szefa nie było, to nie umieli mi odpowiedzieć i mi co zrobili , ale sprawdzili wszystko i coś tam poczyścili, poprawili. Wszystko jest ok. Nic nie zapłaciłam

A tak tylko wpadłam się przywitać do Was
Na wieczór mam winko i będę podczytywać

Yola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 14:37   #1848
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez Yola Pokaż wiadomość
Masz całą setę?!!!!! No nie napiszę nic ponad "ale wypas"
Musi mi starczyć na baaaardzo długo

Cytat:
I do przodu

Cytat:
A tak tylko wpadłam się przywitać do Was
Na wieczór mam winko i będę podczytywać
Też chyba się dziś zalkoholizuję Mam smaka na Malibu, na szczęście trochę mi jeszcze zostało

Frank Zappa

Stary 2009-01-21, 14:56   #1849
ivanna
Zakorzenienie

Madzik podejrzewam że to dlatego że nie są czyste mineralne ja mam True Match i bardzo sobie je chwalę. Mam też puder prasowany z Sephory mineralny aktualnie raz użyty też świetny ale leży bo mam dusze chomika :P
Stary 2009-01-21, 15:04   #1850
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez ivanna Pokaż wiadomość
Madzik podejrzewam że to dlatego że nie są czyste mineralne ja mam True Match i bardzo sobie je chwalę. Mam też puder prasowany z Sephory mineralny aktualnie raz użyty też świetny ale leży bo mam dusze chomika :P
Podobno True Match to też nie są czyste minerały. Naprawdę nie wiem, w czym leży u mnie problem

Frank Zappa

Stary 2009-01-21, 15:06   #1851
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Maybelline Pure Mineral. Właściwie to on jest chyba pseudomineralny, z tego, co zdążyłam podczytać na Wizażu. Na 100 % to nie są czyste minerały. Producent chwali się, że jest bez talku.
Ja mam EdM i uczę się go używać. Na razie najlepsze efekty są na kremie matującym (zabójstwo dla moich zmarch i naczynek), albo jak nakładam na mokro.

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 15:09   #1852
ivanna
Zakorzenienie

to ja już też nie wiem Madzik

zaraz mam kolende... musze z księdzem porozmawiać o tym że "wciskają" ludzi na ścieżkach na cmentarzu i tym sposobem od grobu mojego dziadka do "nowego" grobu na ścieżce jest 15cm!! A ustawa przewiduje min 0.5m, więc ciekawie nie będzie. Bo chyba na 1 listopada to po pomniku skakać będę i stać na pomniku.
Stary 2009-01-21, 15:13   #1853
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Ja mam EdM i uczę się go używać. Na razie najlepsze efekty są na kremie matującym (zabójstwo dla moich zmarch i naczynek), albo jak nakładam na mokro.
Cytat:
Napisane przez ivanna Pokaż wiadomość
to ja już też nie wiem Madzik
Może za dużo go nabieram? Postaram się go nakładać jeszcze cieńszą warstwą i zobaczę, co wyjdze z tego.Mogłabym go spróbować nałożyć bez kremu, ale gębę to by mi chyba na maksa ściągnęło

Frank Zappa

Stary 2009-01-21, 16:17   #1854
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Jesteś kolejna osoba która sie skarży na ten puder.
A dokładniej poprzednia osoba (koleżanka) kupiła go sobie po czym skomentowała ze te całe zwykłe (czyt. nie profesjonalne) minerały są do d...y, do niczego.
A co ciekawe powiem wam ze ostatnio ja malowałam mineralnym pudrem essence i była zachwycona efektem. Więc pomyslała ze skoro tani essence jest taki dobry to kupi sobie tego Meybelline i sie zawiodła.

Cytat:
Podobno True Match to też nie są czyste minerały. Naprawdę nie wiem, w czym leży u mnie problem
True Matcha mam na wypróbowanie* i nie narzekam dobry jest.

Oczywiscie oceniam te pudry jako takie zwyczajne drogeryjne.
Bo pierwsze mineralne jakie miałam to były MAC-a i gdybym do nich porównywała to byłaby to ocena troche nie fair.

*tzn. tak teoretycznie bo dostałam nowiusieńki tester w pudrze i podkładzie w zamian za studniówkowy look - czyli już wiem co się dzieje z testerami z drogerii. No a ze jestem lisek chytrusek to przyjęłam lekką rączką wraz z testerem jakiegoś adidasa i czarna kontórówka do oczu.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Stary 2009-01-21, 16:22   #1855
ragutka
Zakorzenienie

Madzik , zerknij na youtube LINK widziałam tam filmik jak dziewczyna świetnie pokazywała sposób aplikacji minerałowego puderku.
A z mojej obserwacji wynika, że te pudry podobno "pseudomineralne" czyli np.L'Oreal kryja mocno i daja taki pudernicowy efekt przy przedawkowaniu.
Vichy i Isadora nie kryją tak mocno i efektu przepudrowania też nie ma.

Edytowane przez ragutka
Czas edycji: 2009-01-21 o 16:23
ragutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 16:44   #1856
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Jesteś kolejna osoba która sie skarży na ten puder.
A dokładniej poprzednia osoba (koleżanka) kupiła go sobie po czym skomentowała ze te całe zwykłe (czyt. nie profesjonalne) minerały są do d...y, do niczego.
A co ciekawe powiem wam ze ostatnio ja malowałam mineralnym pudrem essence i była zachwycona efektem. Więc pomyslała ze skoro tani essence jest taki dobry to kupi sobie tego Meybelline i sie zawiodła.
Ja w swej pomysłowości kupiłam odrazu dwie sztuki Szkoda mi wywalić - popróbuję jeszcze z innymi kremami, może z bazami jakoś, może nawet samymi bazami. Rozprowadza się ekstra i zaraz po umalowaniu wygląda na twarzy bardzo fajnie, efekt jest delikatny, ładnie matuje, nie mam placków. Ale po 3 godzinach- okropność - weszłam dziś do domu, spojrzałam w lustro i się wytraszyłam

Cytat:
True Matcha mam na wypróbowanie* i nie narzekam dobry jest.
*tzn. tak teoretycznie bo dostałam nowiusieńki tester w pudrze i podkładzie w zamian za studniówkowy look - czyli już wiem co się dzieje z testerami z drogerii. No a ze jestem lisek chytrusek to przyjęłam lekką rączką wraz z testerem jakiegoś adidasa i czarna kontórówka do oczu.

Cytat:
Napisane przez ragutka Pokaż wiadomość
Madzik , zerknij na youtube LINK widziałam tam filmik jak dziewczyna świetnie pokazywała sposób aplikacji minerałowego puderku.
A z mojej obserwacji wynika, że te pudry podobno "pseudomineralne" czyli np.L'Oreal kryja mocno i daja taki pudernicowy efekt przy przedawkowaniu.
Vichy i Isadora nie kryją tak mocno i efektu przepudrowania też nie ma.
Ragutko - dziękuję. Spojrzę sobie na ten link

Trzeba było słuchać Sałaty i skusić się na EDM

Frank Zappa

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-01-21 o 16:45
Stary 2009-01-21, 17:45   #1857
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Ja kupilam ostanio True Match 'mineralny'.
Tak - mam nowy bronzer. Ale generalnie nie podoba mi sie. W odcien zupelnie nie trafilam - mimo, ze teoretycznie w miare neutralny to na ryjku za ciemny.
Dam mu szanse jak sie opale.
Poki co - muskam kosci policzkowe, nosek - takie opalanie na szybko.

Ale wrocilam pokornie do przewydajnego, wielofunkcyjnego Revlona 'mineralnego'
To moj podklad na lato ale takze moj puder sypki do wykonczenia makijazu!!!!

Z Tru matchem takiego cudu dokonac sie nie da - na podkladzie plama na plamie.
A Revlon - ladnie i to bez machy i szpachli!

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 17:57   #1858
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Z Tru matchem takiego cudu dokonac sie nie da - na podkladzie plama na plamie.
A Revlon - ladnie i to bez machy i szpachli!
Ja chyba musze rozejrzec się za bronzerem jakimś, matowym, bez dziwnego złotego połysku, który uwidacznia pory.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 18:04   #1859
gryx82
BAN stały

Cytat:
wybrał się na wycieczkę skubany
a niech ma coś z życia
Cytat:
Jaś Wędrowniczek
Cytat:
może jak wróci okaże się że sesja zaliczona
Ładnie to tak z cudzego nieszczęścia się natrząsać?

Na wieść o zaginięciu kobita wydała się zmartwiona, bo, jak stwierdziła "Jeśli się nie znajdzie, będzie Pan musiał odnaleźć wszystkich wykładowców i pouzupełniać wpisy od nowa" Ale coś mi tu nie gra - od czego są karty egzaminacyjne w takim razie? A ogólnie to śmiesznie było Kobita szuka dziewczynie karty, szuka i szuka, a po chwili stwierdza "Dam pani nową kartę. W tym burdlu nic nie można znaleźć"
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 18:08   #1860
rozwydrzona
Zadomowienie

wracając do aut - te najnowsze modele albo bardziej sportowe mają 6 bieg ehh, chciałabym się kiedyś na takiej szóstce przejechać
Gryksiu... ahh te panie z dziekanatu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości