Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-21, 12:04   #3481
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Wiecie moja teściowa na wieść o ciąży zemdlała... oczywiście ze szczęścia, ale strachu napędziła nam co nie miara

Zazdroszczę Wam że macie ochotę na różne pyszności Ja jak na razie nie mogę nic jeść mdli mnie non stop zamiast tyć to ja chudnę Moje hormony oszalały jak zjem bułkę i coś na obiad przez cały dzień to jest dobrze... Ginio mówił żeby na razie się nie martwić, że to minie po pierwszym trymestrze i taką mam nadzieję bo chyba oszaleję.
Nie martw sie, każda chyba kobieta na początku ciąży musi przez to przejść
W II trymestrze powinno być już tylko lepiej.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 12:10   #3482
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Też jestem trochę przesądna ale to wszystko przez moją babcię Ciągle mi gada, żebym jeszcze nic nie kupowała, że dopiero kilka dni przed porodem
Jak jej powiedziałam ile jest rzeczy do kupienia dla takiego malego dziecka to bardzo sie zdziwiła. O niektórych przedmiotach nawet nie słyszała
Jak urodził sie mój tata to miał kilka śpioszków, kaftaników i kocyk i oczywiście pieluchy Ale to było bardzo dawno temu

Tak sobie obiecałam, że jak juz poznam płeć (mam nadzieje w 20 tc) to zaczne solidne zakupy. Teraz to kupuje tylko jak coś bardzo mi sie spodoba.
Mam w mieście taki świetny lumpek, ciuszki za grosze jak nowe a najwięcej jest ubranek dla dzieci. Jak widzę coś ładnego to kupuję Nawet rozglądam sie za większymi ubrankami. Grzech by było nie kupić za parę groszy
Postaram sie wkleić fotki.
Ja jestem przesądna sama z siebie . No przed samym porodem to dla mnie za późno, na razie oglądam, wybieram, a potem kupię . Wklej swoje zdobycze koniecznie

Cytat:
Wiecie moja teściowa na wieść o ciąży zemdlała... oczywiście ze szczęścia, ale strachu napędziła nam co nie miara

Zazdroszczę Wam że macie ochotę na różne pyszności Ja jak na razie nie mogę nic jeść mdli mnie non stop zamiast tyć to ja chudnę Moje hormony oszalały jak zjem bułkę i coś na obiad przez cały dzień to jest dobrze... Ginio mówił żeby na razie się nie martwić, że to minie po pierwszym trymestrze i taką mam nadzieję bo chyba oszaleję.
No to teściowa wrażliwa . Będziesz jeszcze jadła swoje pyszności, zobaczysz

Cytat:
No, nie każda, ja nawet przez 5 sekund nie miałam mdłości

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 12:11   #3483
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Siemanko
Aniu ja też jutro wybieram sie na zakupy i obiecałam sobie, że kupie coś fasolce Czas leci jak szalony, trzeba powolutko kompletować wyprawkę

A ja mam straszliwą ochotę na placki ziemniaczane...
ja to będę szczęsliwa jak kupię np skarpeteczki lub buciki
Bo jeszcze nie mam nic
Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Ja też oprócz mierzenia podczas wizyt, mierzę też sobie sama w domu, wczoraj wieczorem miałam 100/58

Witajcie nowe mamusie! Wow, ale będzie oblężenie na porodówkach w wakacje
matko Tru! A Ty byłaś wśród zywych? ... jak moja siostra ma 110/60 to babcia jej się pyta czy ona wogóle zyje

Ojjj będzie się działo - oby nas tylko przyjęli do szpitala
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ja mam obiady jednodaniowe, więc dziś zupka, a jutro placki

No mi placków też się chce, czekoladka mi narobiła ochoty, ale najpierw ogórkowa, potem placki
u mnie dzisiaj pomidorowa z ryżem ... iiii pewnie jakieś ciasto u babci
Cytat:
Tak sobie obiecałam, że jak juz poznam płeć (mam nadzieje w 20 tc) to zaczne solidne zakupy. Teraz to kupuje tylko jak coś bardzo mi sie spodoba.
Mam w mieście taki świetny lumpek, ciuszki za grosze jak nowe a najwięcej jest ubranek dla dzieci. Jak widzę coś ładnego to kupuję Nawet rozglądam sie za większymi ubrankami. Grzech by było nie kupić za parę groszy
Postaram sie wkleić fotki.
koniecznie!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 12:14   #3484
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Oj nie każda, mnie na szczęście ominęło
Natomiast dopada mnie straszna senność, nie moge wstać rano, po pracy padam na twarz jakbym pracowała w kamieniołomach.. jak przychodzę i myślę jeszcze o obiedzie, sprzątaniu, praniu czy prasowaniu to chce mi sie płakać

Aniu, TZ myślał, że się aparat popsuł, ale zmierzył sobie i okazało się, że sprzęt jest ok u lekarza mi skoczyło do 120 z przejęcia ;-P

Edytowane przez truheart
Czas edycji: 2009-01-21 o 12:18
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 12:16   #3485
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
No, nie każda, ja nawet przez 5 sekund nie miałam mdłości
Szczęściara z Ciebie

Tru z Ciebie też

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 12:23   #3486
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
katarzynko , ale czy to chodzi tylko o to, że dziecko będzie leżeć, bo chce mu się spać? Mnie się wydawało, że bardziej chodzi o kręgosłup takiego maluszka
ej chyba mnie żle zrozumiałaś, to takie dywagacje co by się utwierdzić, że wózek jest cool, i nic mi nie straszne

Wstępnie rozglądne się za innym, bo to mnie z lekka zniechęciło do niego
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 12:24   #3487
erysipelothrix
Raczkowanie

Ja się dołączam do Miramej ))) również nie miałam mdłości, i na początku schudłam dopiero teraz a jestem w 16 tygodniu , zaczęlam trochę więcej jeść:0)
Idę w piątek na badanie comiesieczne wcześniej pisałm że test PAPPA wyszedł dobrze, ale nie podoba mi się poziom wolnej podjednostki beta HCG i właśnie samego PAPPA...myślę że lekarz wyjaśni mi te niezgodności!
Po przeczytaniu o tragedii naszej koleżanki, miałam wczoraj kiepski dzień, nie mogę się doczekać wizyty czy wszystko u mnie OK.
erysipelothrix jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-21, 12:28   #3488
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Witajcie Kochane
Długo się nie odzywałam bo budowa pochłania mnie bez reszty, ale w przyszłym tygodniu wraca Tż więc mam nadzieję, że będę miała więcej czasu dla siebie.
Usg mam jutro na 14.45 i szczerze mówiąc już od tygodnia się tym denerwuje.

Jak czytam o Waszych planach zakupowych to zdaję sobie sprawę jak daleko jestem w polu...chyba wciąż boję się cokolwiek kupić a nawet oglądać, nigdy nie byłam przesądna ale teraz to co innego.

Dziękuję, że o mnie myślicie

Bardzo mi przykro z powodu straty Malgi i mam nadzieję, że jak najszybciej podniesie się z tego tragedii.

Poza tym witam serdecznie nowe Mamuśki! Naprawdę pod wzg. liczby przyszłych mamuś to bijemy rekordy

Skończyłam już 12tc i myślałam, że mdłości zaczną powoli ustępować a czasami jest gorzej niż wcześniej, strasznie się męczę ale dam radę

Muszę się poskarżyć na Tz, bo nie dość że obudził mnie dziś w nocy telefonem o 2.30 w nocy kiedy spałam w najlepsze to jeszcze prawie zrobił mi awanturę o naszego mechanika samochodowego, popsuło się łożysko, a podobno 2 miesiące temu mówił że będzie jeździł super ale przecież to normalne, że części się zużywają!
Ech i jeszcze ta budowa, staram się jak mogę, chcę żeby wszystko było jak najlepiej a on wciąż niezadowolony Aż się wczoraj rozłączyłam...nie zadzwonił nawet, żeby przeprosić. To się wyżaliłam!

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011

Edytowane przez anusia_82
Czas edycji: 2009-01-21 o 12:31
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 12:31   #3489
eleeri
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za wszystkie mamuśki wybierające się do lekarza i witam nowe mamy

Cytat:
Ja też oprócz mierzenia podczas wizyt, mierzę też sobie sama w domu, wczoraj wieczorem miałam 100/58

No, ale IGg to właśnie info o przebytych kiedyś infekcjach:
1/obecne są przeciwciała w klasie IgM - oznacza to że osoba aktualnie choruje i należy włączyć stosowne leczenie

2/obecne są przeciwciała w klasie IgG- oznacza to ,że osoba ta zetknęła się z zarazkiem już wcześniej i jest to
(to tez z potomek.pl) więc dla nas najważniejsze jest eraz IgM - czy aktualnie chorujemy

A ja się zastanawiałam czy tylko ja mam takie niskie ciśnienie
Przedwczoraj miałam 102/66 wczoraj 107/67

Ale tru jeśli ktoś już chorował to ma przeciwciała i nie zachoruje jeszcze raz w ciąży dlatego wg. mnie nie ma już ryzyka.

Ale to jest tylko moje zdanie, nie spytam lekarza bo wyniki mam dopiero w piątek a do lekarza idę jutro.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 12:33   #3490
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane
Długo się nie odzywałam bo budowa pochłania mnie bez reszty, ale w przyszłym tygodniu wraca Tż więc mam nadzieję, że będę miała więcej czasu dla siebie.

Jak czytam o Waszych planach zakupowych to zdaję sobie sprawę jak daleko jestem w polu...chyba wciąż boję się cokolwiek kupić a nawet oglądać, nigdy nie byłam przesądna ale teraz to co innego.

Bardzo mi przykro z powodu straty Malgi i mam nadzieję, że jak najszybciej podniesie się z tego tragedii.

Poza tym witam serdecznie nowe Mamuśki! Naprawdę pod wzg. liczby przyszłych mamuś to bijemy rekordy

Skończyłam już 12tc i myślałam, że mdłości zaczną powoli ustępować a czasami jest gorzej niż wcześniej, strasznie się męczę ale dam radę

Muszę się poskarżyć na Tz, bo nie dość że obudził mnie dziś w nocy telefonem o 2.30 w nocy kiedy spałam w najlepsze to jeszcze prawie zrobił mi awanturę o naszego mechanika samochodowego, popsuło się łożysko, a podobno 2 miesiące temu mówił że będzie jeździł super ale przecież to normalne, że części się zużywają!
Ech i jeszcze ta budowa, staram się jak mogę, chcę żeby wszystko było jak najlepiej a on wciąż niezadowolony Aż się wczoraj rozłączyłam...nie zadzwonił nawet, żeby przeprosić. To się wyżaliłam!
Aniu, Ty to jesteś mamusia pracująca! TZ powinien Cie nosic na rękach za to jak przyjedzie!
Za usg trzymam kciukasy wszystkie cztery!

Eleeri - tak, jeśli ktoś chorował, ale ja nie chorowałam, sprawdziłam to przy pierszym badaniu na samym początku ciąży więc teraz musze sprawdzać czy przypadkiem nie przyplątało się to do mnie teraz :-(

Edytowane przez truheart
Czas edycji: 2009-01-21 o 12:35
Stary 2009-01-21, 12:51   #3491
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Aniu, Ty to jesteś mamusia pracująca! TZ powinien Cie nosic na rękach za to jak przyjedzie!
Za usg trzymam kciukasy wszystkie cztery!

Eleeri - tak, jeśli ktoś chorował, ale ja nie chorowałam, sprawdziłam to przy pierszym badaniu na samym początku ciąży więc teraz musze sprawdzać czy przypadkiem nie przyplątało się to do mnie teraz :-(

Dziękuję Kochana

Co do badań to mi toxo wyszło ujemne tzn. nie chorowałam i nie byłam chora miesiąc temu i wczoraj powtarzałam badania żeby sprawdzić czy nie mam teraz.
A co do szczepień przeciwko żółtaczce to są wymagane jeśli ktoś planuję operację, ale jeśli jest to nagły wypadek to nie ma znaczenie czy mamy szczepienie czy nie. Niestety ja zdąrzyłam przyjąć tylko 2 dawki szczepionki ale zawsze to coś. Będę musiała zrobić całą serię od początku po ciąży.

Stary 2009-01-21, 12:52   #3492
frida110
Zakorzenienie

Ja robiłam IgG i wyszło że już przechodziłam Toxo. (Jak zobaczyłam wynik pozytywny to się przeraziłam, ale gin mnie uspokoiła).

A co do dzisiejszej ogórkowej, na którą tak sobie narobiłam smaka - to nie muszę jej robić bo właśnie się okazało, że mama ją gotuje na obiadek
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 12:57   #3493
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
...

No jeśli chodzi o Ciebie to tak
A ja nie wiem czy chorowałam, podobno przebieg choroby jest łagodny , podobny do grypy i można go przeoczyć.
Ja nigdy nie robiłam takiego badania.
Jak wyjdzie mi, że nie przechodziłam to zrobię sobie IgM.

Stary 2009-01-21, 12:59   #3494
marysia_258
Zadomowienie

Ja do ginia ide teraz w poniedziałek. Właśnie odebrałam pierwsze wyniki z krwi i moczu. krew mi wyszła bardzo dobrze gorzej z moczem Wszystko mam ponad normę i to dużo Wyniki z toxo i różyczki mam mieć pod koniec tygodnia mam nadzieję że wyjdą ok. Powiem Wam że zaczyna mnie to wszystko przerażać. Heh mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

Trzymam mocno kciuki za mamusie wybierające się do lekarza

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 13:03   #3495
Ania0104
Zakorzenienie

kurcze! Tyle sie opisałam i doopa!
Mysłama że ktoś idzie i wszystko wyłączyłam
Jednak wizazowanie w pracy nie jest dobre

Anusia medal CI się należy!!!!!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 13:04   #3496
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ej chyba mnie żle zrozumiałaś, to takie dywagacje co by się utwierdzić, że wózek jest cool, i nic mi nie straszne

Wstępnie rozglądne się za innym, bo to mnie z lekka zniechęciło do niego
Ja chciałam się tylko dowiedzieć, jak to jest z tym kręgosłupem , bo ja namiętnie szukam wózka, który jednak ma spacerówkę rozkładaną do leżenia.

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane

Anusia, a ja byłam przekonana, że mamy USG w tym samym dniu . Dzielnie się spisujesz i dobrze zrobiłaś, że się rozłączyłaś, nie wolno Ci się teraz denerwować, a nie przeprosił jeszcze, bo może się zdziwił, że odłożyłaś słuchawkę i tak trwa . A na mdłości nic nie pomaga?

Cytat:
A ja w ciąży jeszcze toxo nie sprawdzałam, robiłam chwilę przed, też nie chorowałam, lekarz powiedział, żeby żyć jak do tej pory, bo skoro przez tyle lat nie zachorowałam, to prawdopodobieństwo jest małe, że teraz zachoruję. Zastanowię się co z tym fantem począć.

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
A co do dzisiejszej ogórkowej, na którą tak sobie narobiłam smaka - to nie muszę jej robić bo właśnie się okazało, że mama ją gotuje na obiadek
Szczęściara

H. MacLeod

.
Stary 2009-01-21, 13:13   #3497
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
I ja witam nowe matki

Laski... inczej wyobrażałam sobie te 140 stopni....
Zawsze można iść na spacer jak dziecko będzie wyspane, ale to tylko pobożne życzenie.
Jestem zmartwiona tym.
Myślisz Svinecko, że gdyby doszyć coś to się to głębiej rozłoży.
A może napisała kilka słów wizażanka nt. wózka na żywo?
na spacer jak dziecko wyspane?? zapomnij - nie ma mozliwosci zeby kilkumiesieczne dziecko nie zasnelo na spacerze, to zn zdarzy sie pewnie ale zazwyczaj bedzie spalo, poza tym glownie sie chodzi po to na spacery zeby dzieciaczek sobie pospal na swierzym powietrzu

hmm nie wiem, cieko mi stwierdzic z ta spacerowka, musialabym zobaczyc ja na zywo

juz napisalam do tej wizazanki czy ten skos jest taki, ze mozna normalnie spac, nie prawie na siedzaco

no i zapytam jeszcze czy mozna by bylo jakos przedluzyc te paski

ehh nie chce innego wozka, nic mi sie nie podoba
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 13:13   #3498
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

i witam nowe mamusie
Stary 2009-01-21, 13:24   #3499
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

Dziękuję Aniu
Takie wizażowanie z ukrycia nie jest fajne co?

Cytat:
Ja chciałam się tylko dowiedzieć, jak to jest z tym kręgosłupem , bo ja namiętnie szukam wózka, który jednak ma spacerówkę rozkładaną do leżenia.

Anusia, a ja byłam przekonana, że mamy USG w tym samym dniu . Dzielnie się spisujesz i dobrze zrobiłaś, że się rozłączyłaś, nie wolno Ci się teraz denerwować, a nie przeprosił jeszcze, bo może się zdziwił, że odłożyłaś słuchawkę i tak trwa . A na mdłości nic nie pomaga?

A ja w ciąży jeszcze toxo nie sprawdzałam, robiłam chwilę przed, też nie chorowałam, lekarz powiedział, żeby żyć jak do tej pory, bo skoro przez tyle lat nie zachorowałam, to prawdopodobieństwo jest małe, że teraz zachoruję. Zastanowię się co z tym fantem począć.

Szczęściara

Wiesz jeśli martwisz się toxo to zrób badanie przy okazji innych będziesz spokojniejsza. Ale ja też wychodzę z założenia, że jeśli przez tyle lat nie miałam toxo to chyba teraz też nie złapię.

Może i dobrze, że się rozłączyłam, ale cały dzień się denerwuje i chyba muszę sobie no-spe łyknąć bo brzuch zaczyna boleć.

Trzymam kciuki za Twoje badanko

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
na spacer jak dziecko wyspane?? zapomnij - nie ma mozliwosci zeby kilkumiesieczne dziecko nie zasnelo na spacerze, to zn zdarzy sie pewnie ale zazwyczaj bedzie spalo, poza tym glownie sie chodzi po to na spacery zeby dzieciaczek sobie pospal na swierzym powietrzu

hmm nie wiem, cieko mi stwierdzic z ta spacerowka, musialabym zobaczyc ja na zywo

juz napisalam do tej wizazanki czy ten skos jest taki, ze mozna normalnie spac, nie prawie na siedzaco

no i zapytam jeszcze czy mozna by bylo jakos przedluzyc te paski

ehh nie chce innego wozka, nic mi sie nie podoba
Kurcze nie wiedziałam, że takie rzeczy są ważne. Dobrze, że piszesz o tym wszystkim
A poza tym pamiętam jak moja siostra była mała i chodziłam z nią na spacery to praktycznie zawsze zasypiała więc chyba lepiej żeby się całkiem rozkładał bo nawet mi byłoby nie wygodnie spać tak wysoko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-21, 13:25   #3500
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
No jeśli chodzi o Ciebie to tak
A ja nie wiem czy chorowałam, podobno przebieg choroby jest łagodny , podobny do grypy i można go przeoczyć.
Ja nigdy nie robiłam takiego badania.
Jak wyjdzie mi, że nie przechodziłam to zrobię sobie IgM.
Tak, podobno łagodny, dorosłe zdrowe osoby moga tego nawet nie zauważyć
Cytat:
Ja do ginia ide teraz w poniedziałek. Właśnie odebrałam pierwsze wyniki z krwi i moczu. krew mi wyszła bardzo dobrze gorzej z moczem Wszystko mam ponad normę i to dużo Wyniki z toxo i różyczki mam mieć pod koniec tygodnia mam nadzieję że wyjdą ok. Powiem Wam że zaczyna mnie to wszystko przerażać. Heh mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
Trzymam mocno kciuki za mamusie wybierające się do lekarza
Marysiu nie martw się na zapas może to tylko jakaś infekcja się przyplątała i gin ja szybko zaleczy
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

Wizażowanie w pracy to dla mnie narazie jedyny ratunek
Cytat:
Badania krwi w ciąży robi się dośc często przecież więc przy następnym zleconym poprostu sama dołóż do listy tokso i będziesz miała spokój ducha
Stary 2009-01-21, 13:27   #3501
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
trzymamy

hmm tak sobie mysle i ciekawa jestem ktora z nas pierwsza bedzie miala ten wozek

ja to bym chetnie zamawiala od razu jak sie dowiem jaka plec ale musze poczekac na koniec remontu bo poki co to nam kasy nie starcza
dziekuje egzmain poszedl ok wynik za tydzien ! wpisy porobione wiec tylko dwa i tyle co do remontu to wiem jak wyszczupla kieszen, a co do wozka jeszcze sie nie rozgladalam !!! jakos boje sie rozgladac przed 6 miesiacem jakis przesad silnie zakorzeniony
Cytat:
Siemanko

Trzymam mocno kciuki dziewczyny Czekamy na relacje z wizyty.

Aniu ja też jutro wybieram sie na zakupy i obiecałam sobie, że kupie coś fasolce Czas leci jak szalony, trzeba powolutko kompletować wyprawkę

A ja mam straszliwą ochotę na placki ziemniaczane...

Witajcie dziewczyny Prosmy o aktywność na wątku
ja zwieksze aktywnosc od weekendu
Cytat:

No, ale IGg to właśnie info o przebytych kiedyś infekcjach:
1/obecne są przeciwciała w klasie IgM - oznacza to że osoba aktualnie choruje i należy włączyć stosowne leczenie

2/obecne są przeciwciała w klasie IgG- oznacza to ,że osoba ta zetknęła się z zarazkiem już wcześniej i jest to
(to tez z potomek.pl) więc dla nas najważniejsze jest eraz IgM - czy aktualnie chorujemy

Ja tez myję - płynem do mycia naczyń

O, a dokładniej co tam podali? bo ja właśnie zrobiłam swoje i ciekawa jestem czy wszystkie

No to się gin i ginem w takim razie zgadzają w tej kwestii

Witaj

Kciuki mocno zaciśnięte !
Ja byłam szczepiona w wieku 14 lat chyba, bo wtedy miałam operację. Nie wiem czy to starcza aż do teraz, nic nie słyszałam od gina ani od bardziej dowiadczonych koleżanek, że powinnam się zaszczepić

Kciuki!

dziekuje za kciuki, teraz wizyta u gina z wynikiem z usg a pozniej do mamy mojej na obiad apozniej do tesciow ;/
zrob badanie krwi na przeciwciala i wtedy bedziesz wiedziec, ale z drugiej strony jak mowilam nie mozna sie szczpeic w czasie ciązy bynjeniej weldug mojego gina i położnej

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 13:35   #3502
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
dziekuje za kciuki, teraz wizyta u gina z wynikiem z usg a pozniej do mamy mojej na obiad apozniej do tesciow ;/
zrob badanie krwi na przeciwciala i wtedy bedziesz wiedziec, ale z drugiej strony jak mowilam nie mozna sie szczpeic w czasie ciązy bynjeniej weldug mojego gina i położnej
Badanie wykrywające żołtaczkę miałam na początku ciąży, wynik negatywny..a jest jeszcze jakieś inne badanie? Mój gin też uważa, że ciąża to nie czas na szczepienia, nawet przeciew grypie nie pozowlił mi sie zaszczepić.
Czyli u Ciebie dziś przyszłe babcie na tapecie
Stary 2009-01-21, 13:43   #3503
katarzynka00
Zakorzenienie

Nie musze dodawać Svinecko że czekam na twoją odpowiedź, prawda? znaczy na odpowiedzi twoich pytań, od pani Leviroo
Właściwie skąd tak durne rozwiązanie z tymi oparciami? coraz więcej takich wózków można spotkać, no nonsens jak nic
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 14:01   #3504
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hmm anusia niekoniecznie musi sie rozkladac calkiem na plasko - moj maly tak nie chcial spac i jak kladlam oparcie to sie budzil od razu

ale zeby ten skos nie byl tez za wielki, lekko podniesione do gory ok

kurcze nie wiem...

katarzynko oczywiscie napisze jak tylko odpisze mi ta dziewczyna
Stary 2009-01-21, 14:27   #3505
truheart
Zakorzenienie

Dziewczynki, w sobote planuję upiec tort na urodziny TZ i w związku z tym proszę o pomoc podzielcie się jakimś łatwym przepisem z gwarancją satysfakcji
Jeden już dostałam, ale chcę pozbierac kilka
Stary 2009-01-21, 14:31   #3506
frida110
Zakorzenienie

Mój ulubiony przepis na torta - gotowe spody biszkoptowe - ilość dowolna, duuuuużo bitej śmietany i owoce jakie się znajdą w mrożonkach lub słoikach. Czas przygotowania = 5 minut

Ja już po ogórkowej

Wczoraj przyszła mojemu Tż koszulka (Będę tatą zbieram na wózek) i dzisiaj poszedł w niej do pracy. Ciekawe czy szef mu da podwyżkę???
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 14:33   #3507
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Mój ulubiony przepis na torta - gotowe spody biszkoptowe - ilość dowolna, duuuuużo bitej śmietany i owoce jakie się znajdą w mrożonkach lub słoikach. Czas przygotowania = 5 minut

Ja już po ogórkowej

Wczoraj przyszła mojemu Tż koszulka (Będę tatą zbieram na wózek) i dzisiaj poszedł w niej do pracy. Ciekawe czy szef mu da podwyżkę???
O to faktycznie chyba najprostszy i najszybszy przepis na tort jaki słyszałam
Kurczę, miałam taką koszlkę kupić TZ na urodziny i zapomniałam zamówić! teraz pewnie do soboty nie dojdzie.. a Ty gdzie zamawiałaś? długo czekałaś na przesyłkę?
Edit - O! właśnie mi się przypomniało, że w pasażach marketów są takie punkty, gdzie można zamówić koszulkę lub kubek z napisem, podjede dziś i zobaczę czy będą mieć cos "na temat"

Edytowane przez truheart
Czas edycji: 2009-01-21 o 14:36
Stary 2009-01-21, 15:00   #3508
eleeri
Zakorzenienie

U mojego męża w przy by to nie przeszło , mają ubrania służbowe

Muszę się pochwalić, że po raz pierwszy dokonałam zakupu ubrania, a ściślej mówiąc koszuli, przez internet.

Przyszła dzisiaj i jestem nią zachwycona .
Idealna na letnie upały.

Stary 2009-01-21, 15:01   #3509
eleeri
Zakorzenienie

I przypomniało mi się, że mam fajny przepis na ciasto.
Nie na tort co prawda, ale ciasto jest na medal. No i bez pieczenia

Tru chcesz?

Stary 2009-01-21, 15:14   #3510
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
I przypomniało mi się, że mam fajny przepis na ciasto.
Nie na tort co prawda, ale ciasto jest na medal. No i bez pieczenia

Tru chcesz?
Jak bez pieczenia to ja chcę

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości