|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
![]() W II trymestrze powinno być już tylko lepiej.
|
|
|
#3482 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. No przed samym porodem to dla mnie za późno, na razie oglądam, wybieram, a potem kupię . Wklej swoje zdobycze koniecznie Cytat:
. Będziesz jeszcze jadła swoje pyszności, zobaczysz Cytat:
|
|
|
#3483 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo jeszcze nie mam nic ![]() Cytat:
... jak moja siostra ma 110/60 to babcia jej się pyta czy ona wogóle zyje Ojjj będzie się działo - oby nas tylko przyjęli do szpitala Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast dopada mnie straszna senność, nie moge wstać rano, po pracy padam na twarz jakbym pracowała w kamieniołomach.. jak przychodzę i myślę jeszcze o obiedzie, sprzątaniu, praniu czy prasowaniu to chce mi sie płakać![]() Aniu, TZ myślał, że się aparat popsuł, ale zmierzył sobie i okazało się, że sprzęt jest ok u lekarza mi skoczyło do 120 z przejęcia ;-P
Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-01-21 o 12:18 |
|
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Szczęściara z Ciebie
Tru z Ciebie też
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wstępnie rozglądne się za innym, bo to mnie z lekka zniechęciło do niego
|
|
|
|
|
#3487 |
|
Raczkowanie
|
Ja się dołączam do Miramej
))) również nie miałam mdłości, i na początku schudłam dopiero teraz a jestem w 16 tygodniu , zaczęlam trochę więcej jeść:0)Idę w piątek na badanie comiesieczne wcześniej pisałm że test PAPPA wyszedł dobrze, ale nie podoba mi się poziom wolnej podjednostki beta HCG i właśnie samego PAPPA...myślę że lekarz wyjaśni mi te niezgodności! Po przeczytaniu o tragedii naszej koleżanki, miałam wczoraj kiepski dzień, nie mogę się doczekać wizyty czy wszystko u mnie OK. |
|
|
|
#3488 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane
Długo się nie odzywałam bo budowa pochłania mnie bez reszty, ale w przyszłym tygodniu wraca Tż więc mam nadzieję, że będę miała więcej czasu dla siebie. Usg mam jutro na 14.45 i szczerze mówiąc już od tygodnia się tym denerwuje. ![]() Jak czytam o Waszych planach zakupowych to zdaję sobie sprawę jak daleko jestem w polu...chyba wciąż boję się cokolwiek kupić a nawet oglądać, nigdy nie byłam przesądna ale teraz to co innego. Dziękuję, że o mnie myślicie Bardzo mi przykro z powodu straty Malgi i mam nadzieję, że jak najszybciej podniesie się z tego tragedii. Poza tym witam serdecznie nowe Mamuśki! Naprawdę pod wzg. liczby przyszłych mamuś to bijemy rekordy ![]() Skończyłam już 12tc i myślałam, że mdłości zaczną powoli ustępować a czasami jest gorzej niż wcześniej, strasznie się męczę ale dam radę Muszę się poskarżyć na Tz, bo nie dość że obudził mnie dziś w nocy telefonem o 2.30 w nocy kiedy spałam w najlepsze to jeszcze prawie zrobił mi awanturę o naszego mechanika samochodowego, popsuło się łożysko, a podobno 2 miesiące temu mówił że będzie jeździł super ale przecież to normalne, że części się zużywają! Ech i jeszcze ta budowa, staram się jak mogę, chcę żeby wszystko było jak najlepiej a on wciąż niezadowolony Aż się wczoraj rozłączyłam...nie zadzwonił nawet, żeby przeprosić. To się wyżaliłam!
Powiedziałam "TAK" Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011 Edytowane przez anusia_82 Czas edycji: 2009-01-21 o 12:31 |
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wszystkie mamuśki wybierające się do lekarza i witam nowe mamy Cytat:
A ja się zastanawiałam czy tylko ja mam takie niskie ciśnienie ![]() Przedwczoraj miałam 102/66 wczoraj 107/67 Ale tru jeśli ktoś już chorował to ma przeciwciała i nie zachoruje jeszcze raz w ciąży dlatego wg. mnie nie ma już ryzyka. Ale to jest tylko moje zdanie, nie spytam lekarza bo wyniki mam dopiero w piątek a do lekarza idę jutro.
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za usg trzymam kciukasy wszystkie cztery! Eleeri - tak, jeśli ktoś chorował, ale ja nie chorowałam, sprawdziłam to przy pierszym badaniu na samym początku ciąży więc teraz musze sprawdzać czy przypadkiem nie przyplątało się to do mnie teraz :-( Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-01-21 o 12:35 |
|
|
|
|
#3491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję Kochana Co do badań to mi toxo wyszło ujemne tzn. nie chorowałam i nie byłam chora miesiąc temu i wczoraj powtarzałam badania żeby sprawdzić czy nie mam teraz. A co do szczepień przeciwko żółtaczce to są wymagane jeśli ktoś planuję operację, ale jeśli jest to nagły wypadek to nie ma znaczenie czy mamy szczepienie czy nie. Niestety ja zdąrzyłam przyjąć tylko 2 dawki szczepionki ale zawsze to coś. Będę musiała zrobić całą serię od początku po ciąży.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robiłam IgG i wyszło że już przechodziłam Toxo. (Jak zobaczyłam wynik pozytywny to się przeraziłam, ale gin mnie uspokoiła).
A co do dzisiejszej ogórkowej, na którą tak sobie narobiłam smaka - to nie muszę jej robić bo właśnie się okazało, że mama ją gotuje na obiadek |
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jeśli chodzi o Ciebie to tak A ja nie wiem czy chorowałam, podobno przebieg choroby jest łagodny , podobny do grypy i można go przeoczyć. Ja nigdy nie robiłam takiego badania. Jak wyjdzie mi, że nie przechodziłam to zrobię sobie IgM.
|
|
|
#3494 |
|
Zadomowienie
|
Ja do ginia ide teraz w poniedziałek. Właśnie odebrałam pierwsze wyniki z krwi i moczu. krew mi wyszła bardzo dobrze gorzej z moczem
Wszystko mam ponad normę i to dużo Wyniki z toxo i różyczki mam mieć pod koniec tygodnia mam nadzieję że wyjdą ok. Powiem Wam że zaczyna mnie to wszystko przerażać. Heh mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.Trzymam mocno kciuki za mamusie wybierające się do lekarza
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze! Tyle sie opisałam i doopa!
Mysłama że ktoś idzie i wszystko wyłączyłam ![]() Jednak wizazowanie w pracy nie jest dobre ![]() Anusia medal CI się należy!!!!! |
|
|
|
#3496 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Dzielnie się spisujesz . A na mdłości nic nie pomaga?Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3497 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
hmm nie wiem, cieko mi stwierdzic z ta spacerowka, musialabym zobaczyc ja na zywo juz napisalam do tej wizazanki czy ten skos jest taki, ze mozna normalnie spac, nie prawie na siedzaco no i zapytam jeszcze czy mozna by bylo jakos przedluzyc te paski ehh nie chce innego wozka, nic mi sie nie podoba
|
|
|
#3498 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
i witam nowe mamusie
|
|
#3499 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie wizażowanie z ukrycia nie jest fajne co? ![]() Cytat:
Wiesz jeśli martwisz się toxo to zrób badanie przy okazji innych będziesz spokojniejsza. Ale ja też wychodzę z założenia, że jeśli przez tyle lat nie miałam toxo to chyba teraz też nie złapię. Może i dobrze, że się rozłączyłam, ale cały dzień się denerwuje i chyba muszę sobie no-spe łyknąć bo brzuch zaczyna boleć. Trzymam kciuki za Twoje badanko ![]() Cytat:
A poza tym pamiętam jak moja siostra była mała i chodziłam z nią na spacery to praktycznie zawsze zasypiała więc chyba lepiej żeby się całkiem rozkładał bo nawet mi byłoby nie wygodnie spać tak wysoko
|
|
#3500 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do remontu to wiem jak wyszczupla kieszen, a co do wozka jeszcze sie nie rozgladalam !!! jakos boje sie rozgladac przed 6 miesiacem jakis przesad silnie zakorzeniony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zrob badanie krwi na przeciwciala i wtedy bedziesz wiedziec, ale z drugiej strony jak mowilam nie mozna sie szczpeic w czasie ciązy bynjeniej weldug mojego gina i położnej
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|||
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli u Ciebie dziś przyszłe babcie na tapecie
|
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Nie musze dodawać Svinecko że czekam na twoją odpowiedź, prawda? znaczy na odpowiedzi twoich pytań, od pani Leviroo
![]() Właściwie skąd tak durne rozwiązanie z tymi oparciami? coraz więcej takich wózków można spotkać, no nonsens jak nic |
|
|
|
#3504 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hmm anusia niekoniecznie musi sie rozkladac calkiem na plasko - moj maly tak nie chcial spac i jak kladlam oparcie to sie budzil od razu
ale zeby ten skos nie byl tez za wielki, lekko podniesione do gory ok kurcze nie wiem... katarzynko oczywiscie napisze jak tylko odpisze mi ta dziewczyna
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, w sobote planuję upiec tort na urodziny TZ i w związku z tym proszę o pomoc
podzielcie się jakimś łatwym przepisem z gwarancją satysfakcji![]() Jeden już dostałam, ale chcę pozbierac kilka |
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
Mój ulubiony przepis na torta
- gotowe spody biszkoptowe - ilość dowolna, duuuuużo bitej śmietany i owoce jakie się znajdą w mrożonkach lub słoikach. Czas przygotowania = 5 minut ![]() Ja już po ogórkowej ![]() Wczoraj przyszła mojemu Tż koszulka (Będę tatą zbieram na wózek) i dzisiaj poszedł w niej do pracy. Ciekawe czy szef mu da podwyżkę???
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę, miałam taką koszlkę kupić TZ na urodziny i zapomniałam zamówić! teraz pewnie do soboty nie dojdzie.. a Ty gdzie zamawiałaś? długo czekałaś na przesyłkę?Edit - O! właśnie mi się przypomniało, że w pasażach marketów są takie punkty, gdzie można zamówić koszulkę lub kubek z napisem, podjede dziś i zobaczę czy będą mieć cos "na temat"
Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-01-21 o 14:36 |
|
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
U mojego męża w przy by to nie przeszło
, mają ubrania służbowe ![]() Muszę się pochwalić, że po raz pierwszy dokonałam zakupu ubrania, a ściślej mówiąc koszuli, przez internet. Przyszła dzisiaj i jestem nią zachwycona Idealna na letnie upały.
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
I przypomniało mi się, że mam fajny przepis na ciasto.
Nie na tort co prawda, ale ciasto jest na medal. No i bez pieczenia ![]() Tru chcesz?
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.

Ja jak na razie nie mogę nic jeść mdli mnie non stop zamiast tyć to ja chudnę
Moje hormony oszalały jak zjem bułkę i coś na obiad przez cały dzień to jest dobrze... Ginio mówił żeby na razie się nie martwić, że to minie po pierwszym trymestrze i taką mam nadzieję bo chyba oszaleję.

... jak moja siostra ma 110/60 to babcia jej się pyta czy ona wogóle zyje

Trzymam kciuki za wszystkie mamuśki wybierające się do lekarza i witam nowe mamy 
a do lekarza idę jutro.