Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-21, 13:56   #1531
maugoszatka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Mell_xx
ja Malga sie denerwuje dzis od rana(od kad przeczytalam) i sprawdzam czy dziecko zyje i sobie wkrecam,ze na nastepnej wizycie gin powie mi tak samo ;/

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 14:00   #1532
kokoin
Raczkowanie

zgadzam się z tobą mell_xx takich informacji nie chcemy, różnie to w ciąży byuwa ale nie powinnyśmy sie za dużo martwić, bo dzidzie będą smutne

kondolencje dla tej wizażanki
kokoin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 14:04   #1533
kokoin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
Mell_xx
ja Malga sie denerwuje dzis od rana(od kad przeczytalam) i sprawdzam czy dziecko zyje i sobie wkrecam,ze na nastepnej wizycie gin powie mi tak samo ;/
kochana nie panikuj i myśl pozytywnie jest wszystko w porządku, ale to prawda że takie informacje są dołujące
kokoin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 14:05   #1534
Kathi75
Zakorzenienie

Hej hej
Nie bylo mnie a tu dyskusja o wydatkach i oszczedzaniu no prosze
U nas ja trzymam kaske i powiem ze mam tak jak Kaalinaa prowadze nawet ksiazke przychodow i wydatkow bo lubie wiedziec na co mi ida nasze pieniadze

Pierwsze co robimy to zabezpieczamy zycie naszym dzieciom zeby za te 18 -25 lat mialy kase na studia, slub , auto , lub jakis wklad na mieszkanie a cala reszta potem

Dla mnie samej wazne jest gdzie mieszkam , czym sie otaczam , ale nie jest to najwaznejsze bo wiem z doswiadczenia ze drogie zeczy nie zawsze sa lepsze od tych kupionych okazjonalnie za polowe kaski

Esti tak maly jedzie z nami bo nie mamy go z kim zostawic ale ja tez chce zeby poogladal siostrzyczke wiec relacje zdam

Blondynka wyrazanie swojego zdania to nie klotnia!!!! Przeciez wiele z nas pisze na rozne tematy i opinie sie roznia a Ty traktujesz opinie na tematy poruszane przez ciebie a komentowane w tym przypadku przez Gabi i nie tylko jak atak

Malwa1234 w sumie przez miesiac to juz 3 kiloski mam na minus a to talko przez zmiane jedzenia oj dogadzalam ja sobie dogadzalam
W téj chwili wacha mi sie waga miedzy 9 a 10 koli naplusie a to juz 27 TC od jutra bedzie

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 14:05   #1535
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Kokoin, ale ci dobrze, że wózeczki możesz obejrzeć na żywo, u mnie w mieście nie ma nawet sklepu z wózkami, jest kilka stoisk na bazarze, ale tam tylko takie najtańsze wózki mają, muszę jeszcze się tam przejść i popytać, kilka droższych widziałam, ale nie zwróciłam wtedy uwagi na firmę, bo jeszcze nie byłam tak wyedukowana jak teraz. A wiadomo, oglądanie na allegro to nie to samo co na żywo.

Anulka, Sashka, ale wam zazdroszczę psiaków, my mieliśmy najwspanialszą i najpiękniejszą psinkę na świecie, a jaka była mądra, kochałam ją jak wariatka, ale w czerwcu nam sie rozchorowała, weterynarz pokpił sprawę i choroba tak sie już posunęła, że piesek zdechł, chociaż miał dopiero 4 lata. Ryczałam jak głupia, schudłam 2 kilo, okropnie to przeżyłam, minęło już pół roku, a ja dalej jak sobie przypomnę o mojej Fidze nie moge się opanować i ryczę. Szukam podobnego psiaka już pół roku, ale jest ciężko trafic na podobnego.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 14:19   #1536
superzabula
Zadomowienie

Dziewczyny a powiedzcie mi, jakie kosmetyki bedziecie kupowac dla maluszka? Lub jakich uzywalyscie dla poprzednich pociech i sie sprawdzily? Bo ja nie wiem jakie kupic, Nivea, Hipp czy Johnson's

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 14:24   #1537
manolita
Zakorzenienie

Ufff... przeczytałam. Zajęło mi tp prawie godzinę, nawet notatki zrobiłam, zeby nie zapomnieć o czym czytałam

Zacznę moze od powitania Mamuśki , która dołączyła do nas :
Witaj Zirgsy!!!

Marika2121= uważaj na siebie kobieto, ale cieszę się , że dzidzia się uaktywniła i Ty sama czujesz się dobrze.
Musimy uważac na siebie dziweczyny. Idąc chodnikiem wygladam pewnie jak pokraka, bo staram się uważać i nie poślizgnąć, chociaż ciągle się o to boje i wyobrażam soebie co by było gdyby...

Mell_xx- sliczne ciuszki

Pisałyście o puchnięciu...
Ja na szczęście jeszcze, podkreślam jeszcze, nie puchnę, ale pewnie zacznę. W pierwszej ciąży zaczęłam puchnąć ok 7 -8 m-ca. Pod koniec ciązy było strasznie, ale wyniki badań mimo wszystko były w normie.
Mam nadzieję , ze tym razem może jednak uda mi się nie spuchnąć i do końca ciązy będę widziałam moje kostki na nogach

Pisałyscie również o ruchach dziecka...
Moje dziecko staje się ruchliwe w nocy lub podczas kąpieli, ale od wczoraj malutko się rusza.
W ogóle od wczoraj jakoś tak się martwię i wmawiam soebie / pewnie niepotrzebnie/ ,że brzuch mam nisko i chyba coś jest nie tak

Pisałyście także o swoich syt. finansowych...
Szczerze mówiąc nie interesuje mnie ile kto zarabia. Pieniądze nigdy nie stanowiły dla mnie tematu ani tabu ani tez nigdy ni były najważniejsze.
Nie mam zwyczaju dobierania sobie znajomych opierając sie wyłacznie na ich statusie materialnym. Pieniądz to rzecz nabyta / i tego uczę mojego syna/ jednego dnia jest drugiego mozemy sie obudzić nie mając nic, dlatego tez lubie ludzi o zdrowym podejściu do tegoż środka wymiany.
Kązdy na swój sposób uzasadnia swoje wydatki i niech tak pozostanie. Mnie w tym m-cu zeżarły podadki i wydatki na towar i trudno, ale mam nadzieję ,że w przyszłym będzie lepiej.
Wózka nie kupię powyżej 1000 zł, chociaz takowy miałam w planach na poczatku ciązy / dopóki nie zobaczyłam Abdora 3x3 /.
Już wybrałam i nie zmienię zdania, bo ma wszystko co chciałam łącznie z niską ceną, a ja lubie szybko podejmować decyzje, zwłaszcza dotyczące zakupów.
Dziecko to wydatek / jakbyśmy na tą kwestię nie patrzyły / ale ten wydatek to także inwestycja, a przemyslane wydatki na inwestycje dodatkowo procentują
To tyle

Kończe moje wywody , bo musze pójśc po synusia .

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-21, 14:25   #1538
Małgosia:)
Wtajemniczenie

ja sama kiedyś używałam oliwki HIPP - uwielbiam ją..... i chciałabym te kosmetyki stosować, bo są super. Zresztą na wizażu, na biochemii kosmetycznej dziewczyny pisały że Hipp ma najmniej chemii ze wszystkich oliwek.

Są dość drogie, ale na początku myślę że zainwestuję w Hipp`a.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 14:40   #1539
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie mi, jakie kosmetyki bedziecie kupowac dla maluszka? Lub jakich uzywalyscie dla poprzednich pociech i sie sprawdzily? Bo ja nie wiem jakie kupic, Nivea, Hipp czy Johnson's
ja mam problem bo jak narazie w sklepach spotykam dwa rodzaje oliwej Johnson'sa i tesco
moze w tych firmowych sklepach dla mamus z dzieckiem beda jakies oliweczki ... pozatym prosilam tesciowa zeby mi wyslala poczta bambino mam juz 3 bambino a mamuska ma mi jeszcze kilka wyslac wiec zapas na jakis czas bede miec uwazam ze ona jest najlepsza... co prawda nie uzywalam hippa wiec nie mam porownania,

moja mamuska uzywala zawsze bambino i wiem ze jest bardzo fajna...zapah Johnsona mnie strasznie drazni dostaam gratisowo w paczkach 2 oliwki johnsona i ja sie nimi smaruje... sa dobre, fajnie nawilzaja ale zapach mi nie podchodzi i slyszalam ze czasami uczulaja...

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 14:49   #1540
Wtajemniczenie

U mnie pada deszcz....

Sashka - dzisiaj już nie mam zawrotów, ale głowa mnie napi****la... to już nawet nie jest ból.
Stary 2009-01-21, 14:52   #1541
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Hej hej
Nie bylo mnie a tu dyskusja o wydatkach i oszczedzaniu no prosze
U nas ja trzymam kaske i powiem ze mam tak jak Kaalinaa prowadze nawet ksiazke przychodow i wydatkow bo lubie wiedziec na co mi ida nasze pieniadze

Pierwsze co robimy to zabezpieczamy zycie naszym dzieciom zeby za te 18 -25 lat mialy kase na studia, slub , auto , lub jakis wklad na mieszkanie a cala reszta potem

Dla mnie samej wazne jest gdzie mieszkam , czym sie otaczam , ale nie jest to najwaznejsze bo wiem z doswiadczenia ze drogie zeczy nie zawsze sa lepsze od tych kupionych okazjonalnie za polowe kaski
a widzisz ja wrecz przeciwnie wiele razy sie przekonalam ze rzeczy tanie bez marki sa do d.....Ost przyklad zamiast walizki za 500zl kupilam za 200zl i po podrozy w jedna str nadawala sie tylko na smietnik.Ksiazki zadnej nie prowadze bo nie czuje takiej potrzeby nie widze sensu jest cos potrzebne to ide i kupuje.Nasza dzidzia byla w 100% planowana i nie mam zamiaru oszczedzac na niczym.
A wracajac do sytuacji z Gabi to Ty najlepiej wiesz jaka jest miedzy mna a nia sytuacja
Jeden kupuje np buty za 100zl a drugi za 500zl to chyba logiczne i tak jest ze wszystkim.Wiec nie rozumiem tych komentarzy na temat 2 wozkow ? jakies dziwne podejscie macie.Nie wiem czy myslicie ze na te 2 wozki stracilismy oszczednosci zycia czy co?
Zast sie wogole do czego prowadzi ta dyskusja?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-21, 14:55   #1542
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

kosmetyki kupimy Nivea albo Bambino ponoc Mustella jest tez dobra ale nigdy nic nie mialam z tej firmyJohnson ponoc czesto uczula.
Małgosi mnie wczoraj tak mocno bolala ze az na wymioty mi sie zbieralo wzielam 1 apap i robilam oklady na kark i czolo troche pomoglo
Stary 2009-01-21, 15:01   #1543
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
a widzisz ja wrecz przeciwnie wiele razy sie przekonalam ze rzeczy tanie bez marki sa do d.....Ost przyklad zamiast walizki za 500zl kupilam za 200zl i po podrozy w jedna str nadawala sie tylko na smietnik.Ksiazki zadnej nie prowadze bo nie czuje takiej potrzeby nie widze sensu jest cos potrzebne to ide i kupuje.Nasza dzidzia byla w 100% planowana i nie mam zamiaru oszczedzac na niczym.
A wracajac do sytuacji z Gabi to Ty najlepiej wiesz jaka jest miedzy mna a nia sytuacja
Jeden kupuje np buty za 100zl a drugi za 500zl to chyba logiczne i tak jest ze wszystkim.Wiec nie rozumiem tych komentarzy na temat 2 wozkow ? jakies dziwne podejscie macie.Nie wiem czy myslicie ze na te 2 wozki stracilismy oszczednosci zycia czy co?

nie ma co dziewczynki sie niepotrzebnie nakrecac
kazda robi wedlug wlasnego przekonania

dla ciebie pieniadze nie graja zadnej roli, mozesz sobie pozwolic na kupno dwoch wozkow, zaplacic za dwie sukienki slubne i wogole.... ale pamietam jak pisalas i nazekalas na wydatki zwiazane ze slubem... pisalas ze po slubie bedzie ciezko cokowiek kupic... wiec skoro mowilas ze tak ciezko bedzie po slubie, bo tyle wydatkow i wogole to po co ci 2 wozki??? nie wazne...
zrobisz JAK TY uwazasz za stosowne i nie ma co niepotrzebnie sie denerwowac i wogole...

druga sparwa jest taka ze jestesmy tu razem i kazda wyraza swoje poglady... tak samo ty mozesz napisac ze lubisz wydawac pieniadze nie wazne ze na glupoty tak samo gabi oraz inne wizazanki moga wyrazic zdanie ze dla nich (nas) to glupota!!! nie ma sie o co obrazac

Stary 2009-01-21, 15:02   #1544
poiglot91
Zakorzenienie

czesc kochane
probuje cos tu naskrobac odn 5 godzin ale mam problemy z internetem..
wiec pozwolcie ze i przeczytam troszke pozniej co tam nasrobalyscie..

Ja od wczoraj mam taki apetyt ze nic innego nie robie tylko mysle o jedzeniu...
normalnie katastrofa :ekk:

wklejam zdjecia brzuszka
25 tydz i 4 dni:

DSC00015.jpg

DSC00016.jpg

DSC00017.jpg

DSC00018.jpg
Stary 2009-01-21, 15:03   #1545
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Gabi widze ze na zadnym forum nie mozemy razem pisac bo ciagle wychodza klotnie uciekalam z temtego aby miec spokoj teraz tutaj znowu sie zaczyna
o lokatach i sprawach finansowych nie mam zamiaru tutaj pisac bo kogo obchodzi ile mamy na koncie nie mam zamiaru sie przechwalac sie tutaj ile na co wydaje czy nie wydaje bo nie sadze aby to kogos obchodzilo
Po raz kolejny powatarzam ze kazy wydaje pieniadze na co chce a dla mnie nie jest bez sensem wydawanie pieniedzy na wozek bo jesli mamy pieniazki to czemu nie? I nie jestem jedyna na swiecie ktora kupuje wozek drozszy niz 1000zl nie popadajmy w paranoje mi kupimy go za swoje pieniadze nikt Nam nie da nawet zł. Jem tez za swoje tzn moje i Tż place rachunki i utrzymuje 2 auta.Narazie Nam na nic nie brakuje.
I nie przesadzaj ze ciuszki Disneya to jakis luksus bo gdyby mnie bylo stac to bym chetnie kupila Versace baby.
Nie rozumiem tez liczenia ile sie juz wydalo na dziecko w sensie lekarza itd ja bym nie wpadla na taki pomysl.
a ja rozumiem bo ja zarabiam to liczę też ile wydaję

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
A ja bym wpadła i nawet tak robię Po prostu kontroluję wydatki i uważam, że jeśli jakiś mogę uniknąć to czemu mam tak nie robić. Jeśli mam możliwość pójść na usg do przychodni za free to czemu mam płacić za nie prywatnie. Ja tez nie narzekam na brak pieniążków, dobrze z mężem zarabiamy a mimo to uważam, że 1000 zł za wózek to jest naprawdę bardzo dużo. A ciuszki będę pewnie większość kupować w ciuchlandzie bo tanio i można bardzo ładne rzeczy trafić. A dziecko i tak się usmaruje, wybrudzi albo zaraz z nich wyrośnie.
Takie moje skromne zdanie

P.s Dziękuję za słowa pocieszenia, nie daję się (a przynajmniej się staram) ale jestem już naprawdę zmęczona...
popieram w 100%

Cytat:
Nie wiem o jakiej sytuacji mówisz?
To że się z Tobą w tej czy innej sprawie nie zgadzam i mówię głośno, ze mam inne zdanie nie oznacza ani ataku ani kłótni. To Ty nie wiem dlaczego zawsze traktujesz moje wypowiedzi w kwestiach przez Ciebie poruszanych jako nie wiem "chamstwo-atak-kłotnię"?
Stać Ciebie na wózek za 10 000 zł, to go kup. Ja uważam ze to po prostu żadna inwestycja- żadna wygoda a zwykła strata kasy.
TYLE.
Wyobraź sobie że mam w szafie buty droższe niż za 500 zł np., co nie oznacza ze wydam na wózek więcej niż 1000 zł.
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 15:04   #1546
pakusia86
Zakorzenienie

poiglot91 piekniusny no i murzynski pepus jest :P

Stary 2009-01-21, 15:06   #1547
poiglot91
Zakorzenienie

hehe no i wlosy i wogole jakis niezabardzo wygledny ten brzuch ale co tam wkoncu powroci do normalnosci.,. a najwazniejsze to to co sie w nim znajduje
Stary 2009-01-21, 15:13   #1548
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
hehe no i wlosy i wogole jakis niezabardzo wygledny ten brzuch ale co tam wkoncu powroci do normalnosci.,. a najwazniejsze to to co sie w nim znajduje
no wlasnie najwazniejsza zawartosc a nie opakowanie

Stary 2009-01-21, 15:21   #1549
poiglot91
Zakorzenienie

pewnie.. kurde nie moge z tym moim apettytem.. tez tak macie?
Ja to moglabym jesc i jesc jedynie z przerwa na popicie.. hehe
Az musze sie troche powstrzymywac bo w takim tepie to ja 50 kg w ciazy przytyje hehe przez ten ostatni trymestr..
Stary 2009-01-21, 15:23   #1550
esti1984
Wtajemniczenie

Małgosiu nie dobrze. Mi też dzisiaj pęka głowa. Ale dobrze że wzięłaś wolne

maugoszatka myśl pozytywnie

superzabula ja używałam i nadal będę używać Hippa

pakusia Johnson często uczula dzieci

poiglot no i jesteś i z jakim fajnym brzuszkiem śliczny
------------------------
poiglot ja mam apetyt taki jak zawsze. Dobry ale nie do przesady Ty jesteś o jakieś 2 tyg dalej w ciąży więc może i mnie to czeka

Edytowane przez esti1984
Czas edycji: 2009-01-21 o 15:25
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 15:24   #1551
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Az musze sie troche powstrzymywac bo w takim tepie to ja 50 kg w ciazy przytyje hehe przez ten ostatni trymestr..
ja tez zauwazylam ze mam wiekszy apetyt niz zwykle ale wyedy wcinam activie i po problemie albo orzeszki pogryzam

Stary 2009-01-21, 15:25   #1552
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dzisiaj siedzę w domku i powiem Ci szczerze że też cały czas jem..... Buzi mi się prawie nie zamyka... A co by było jakby mnie głowa nie bolała... oj bida... Bym tyła kilo dziennie...
Stary 2009-01-21, 15:27   #1553
poiglot91
Zakorzenienie

hehe ja wczoraj chcialam sie zaspokoic chociaz owocem.. to co mi to dalo?nic bi pochlonelam caluutkiego ananasa hehe
no i tak to wlasnie u mnie wyglada ale co tam jak sie przytyje to sie zrzuci
Stary 2009-01-21, 15:30   #1554
maugoszatka
Wtajemniczenie

Esti dzięki

ja muszę Wam powiedzieć ,że od kilku dni apetyt mam bardzo mały ;/

boli mnie żołądek,dziecko tak kopie, że aż skóra się podnosi na brzuchu(a mam sporo tłuszczyku jesszcze)

Edytowane przez maugoszatka
Czas edycji: 2009-01-21 o 15:31
Stary 2009-01-21, 15:30   #1555
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
Esti dzięki

ja muszę Wam powiedzieć ,że od kilku dni apetyt mam bardzo mały ;/
oj a to czemu?
Stary 2009-01-21, 15:33   #1556
maugoszatka
Wtajemniczenie

dopisek zrobiłam

Stary 2009-01-21, 15:36   #1557
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

poiglot91 brzusio ładnie rosnie cosik ost malo piszesz
moj apetyt zalezy od dnia ale ogolnie staram sie oszczedzac w piatek czeka mnie chwila prawdy na wadze u gina

jeszcze 9 dni do slubu chyba zawalu dostane dobrze ze juz prawie wszystko z glowy mamy
Stary 2009-01-21, 15:41   #1558
maugoszatka
Wtajemniczenie

a właśnie poiglot EXTRA fotki ja wklejam swój
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_2541.jpg (48,9 KB, 14 załadowań)

Stary 2009-01-21, 15:43   #1559
poiglot91
Zakorzenienie

Blondynko malo pisze bo ostatanio tak szczerze mialam male problemy z tztem
Tyle sie naplakalam itp
poprostu nigdy nie czulam czegos takiego do niego jak w przeciagu tych paru dni..
Naszczescie juz wszystko wraca do normy..

maugoszatko moj maluch tez dyskotekuje.. a juz w nocy to szaleje na maxa az boli..

sliczny bebus ale ciemu jedno zdjecie?
Stary 2009-01-21, 15:45   #1560
maugoszatka
Wtajemniczenie

robilam więcej fot ale wszystkie są takie same, jak uwiecznię od przodu lub boku w całości to wkleję rośnie powolutku

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości