|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
![]() Wprawdzie moje wyniki badań już są,ale nagle okazało się,że termin wizyty u mojego lekarza to dopiero 5 luty A tu taka przykra niespodzianka Nie wiem teraz co mam zrobić, niby nic mi nie dolega,ale ja w sumie nic nie wiem oprócz tego ,że jestem w ciąży . Nawet karty ciąży nie mam..Nic. ![]() Muszę chyba zacząć działać i może poszukam kogoś innego?
Edytowane przez zioła Czas edycji: 2009-01-21 o 15:20 |
|
|
|
|
#3512 |
|
BAN stały
|
Witajcie
Wprawdzie Pawel mowil zeby nie zagladala bo jeszcze bardziej sie pograze w rozpaczy....Ale chyba chce jednak tu zagladac....chodz by po to aby sie wyzalic....aby dosatc troszke pocieszenia do was....![]() Na poczatku chcialam PODZIEKOWAC WAM WSZYSTKIM ![]() ![]() 24 dobrych dusz ktore mi jakos wspolczuja.....![]() U MNie ogolnie jest zle czuje pustke w sobie....tam w glebi....lez mi brakuje.............. ![]() ![]() ![]() Widze ze pawel sie z tym tez meczy...chyba bardziej odemnie.... Teraz moze powiem jak to sie stalo jak to bylo: ![]() ![]() Poszlam do Gina na 13.30 kontrola slowna wypytywanko i siadam na fotelik lade sie odslaniam brzusze.... ![]() ktorego juz nie ma!!!!!! i robimy badanie i pani muwi ze ze cos jest nie tak ja jak to????????????? Przeszlam do innego gabinetu JA blada i Pawel tez....No i okazalo sie ze jednej z dzewczynek serduszko juz nie bilo a 2 jeszcze pukalo ale w trakcie badania przestalo...![]() NO i placz!!!.....to pamietam jeszcze bo zemdlalam....EHHH Bylam wczoraj na lyzeczkowaniu i bylam na nocke w szpitalu... Ale juz jestem w domku... I chyba MUSI byc lepiej.....PRZEPRASZAM ze wam to pisze bo napewno bedziecie sie martwic i denerwowac a tego nie chce..... to sie tyczy Eleeri i Miramej ktore sie czoraj troszke zle czuly z mojego powodu.... Witam 2 nowe mamusie-kasiuuulke i Irethh ![]() To chyba tyle narazie.... Albo az tyle.... Jest mi tak smutno.... ![]() ![]() ![]() Ps; I jeszcze dodam cos jak szlismy do Gina to wymyslalismy pod drodze imiona dla dzidziow i zatrzymalismy sie wlasnie na 2 dziewczynkach i wtedy powiedzielsmy ansze typy i wyszla Melania i Agnieszka....TAk mialyby na imie.... ![]()
|
|
|
|
#3513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strasznie mi przykro bo to ogromna strata, ale myślami jestem z Tobą i życzę Ci żebyś odnalazła w sobie siłę. Podziwiam Cię i Twoją odwagę, naprawdę jestem pod wrażeniem tego, że potrafisz o tym pisać, może to Ci trochę pomoże. Ściskam mocno Ciebie i Pawła
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
Zioła a który to tydzień? Jak potrzebujesz to może idź teraz do innego lekarza, a przecież zawsze na następną wizytę możesz wrócić do swojego.
Przecież nigdzie nie jest napisane, że masz chodzić tylko do jednego lekarza Malga Słonko nie martw się Wiemy, że jest Ci ciężko, ale jeszcze się wszystko ułoży Ja wiem, że to brzmi banalnie, ale widocznie tak miało być. Jak coś mi się nie układa, albo źle się dzieje staram się tłumaczyć sobie, że widocznie tak jest lepiej dla mnie, że tam na górze ktoś wie to lepiej ode mnie. Nie martw się jeszcze będzie wszystko dobrze Jak tylko masz ochotę i siłę to zaglądaj tu do nas. A teraz na osłodzenie podaję przepis i dodam, że jak robiłam je po raz pierwszy to było tylko 1 dzień, smacznegoSkład: 10 paczek herbatników (ja daję szkolne), paczka krakersów, mleko słodzone w puszcze, śmietana 36%-0,5 litra, czekolada mleczna, budyń śmietankowy – na 1 litr mleka można dodać wódki ; )) Mleko w puszce gotujemy w wodzie, gotujemy budyń, śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy trochę cukru. Na blachę dajemy warstwami: Herbatniki, Smarujemy to ciepłym budyniem, Herbatniki, II część budyniu, Herbatniki, Smarujemy ciepłym karmelem, Krakersy, Ubita śmietana, Posypujemy startą czekoladą
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Malga Skarbie duże uściski dla Ciebie
![]()
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ma jakiej wielkosci blache wychodzi to ciasto, czy na tortownicę lepiej? EDIT: juz sie doczytalam ze na blachę...... A ten budyń, to jak, 1 w litrze mleka ugotowac? czy dwa bo normalnie to 1 budyn robi sie w pol litra mleka Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-01-21 o 16:20 |
|
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Malga, Słonko, jesteś wspaniałą kobietą. Dotknęła Cię taka tragedia, a Ty się martwisz o nas. Nie przepraszaj, że piszesz, ja nie czułam się źle przez Ciebie, nie znamy się, ale to też nas wszystkie boli. Chciałabym Ci napisać coś pocieszającego, ale wiem, że w tej chwili Twojego bólu żadne słowa nie są w stanie ukoić. Jedyną nadzieją jest czas. Bardzo mocno Cię przytulam, kochana
. Zaglądaj do nas, jeśli tylko tego potrzebujesz i chcesz eleeri, dzięki za przepis
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-01-21 o 16:26 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
ja też dziękuję za przepis skorzystam chętnie bo ze mnie nie zbyt kucharka do pieczenia ale takie na zimno chętnie zrobię mężulkowi!!!
|
#3519 |
|
Przyczajenie
|
malga współczuję ci bardzo. Na pewno będzie dobrze tylko się nie zadręczaj .
|
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT: NICEDREAM jak miło cię widzieć! Chyba mnie pamietasz jeszcze z innego wątku....
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-01-21 o 16:25 |
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
no jasne że dbamy
swoją drogą fajny masz podpis Wojtusia z tym aniołem
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki
, gdzies kiedys w necie go wyczytalam, strasznie mi sie spodobal i tak zostalo.
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Malga - jeszcze słoneczko dla Was zaświeci
Trzymaj się mocno. Jest tu wiele osób, które ciepło o Tobie myśli. eleeri ma rację...tak Ktoś zapisał Na Górze. Może dzięki temu, Twoja rodzina będzie miała teraz wstawiennictwo dzięki Waszym dwum ślicznym duszyczkom.Jesteś bardzo dzielną kobietą. Ściskam Cię mocno ![]() Cytat:
Nie mam jednak ani karty ciąży, ani wskazań czy przeciwskazań, nie wiem czy przypadkiem nie powinnam odpocząć kilka tygodni od pracy?Czyli właściwie niby nic się nie dzieje,a ja i tak jestem poddenerwowana , bo już chciałabym wiedzieć jak najwięcej ![]() A przepis jak dla mnie świetny. Ja akurat w pieczeniu jestem słabiutka, ale w tym przypadku dam sobie radę
Edytowane przez zioła Czas edycji: 2009-01-21 o 16:38 |
|
|
|
|
#3524 |
|
Rozeznanie
|
Malga zobaczysz że czas przyniesie ulgę, trzymaj się dzielnie
Eleeri to ciasto musi być mega słodkie - chyba bym nie dała rady takiego zjeść, po samych składnikach aż mnie zasłodziło Frida ja też miałam ochote kupić taką koszulkę TŻ-owi, ale potem uzmysłowiłam sobie bezsens tego zakupu, bo kto to zrozumie w Chinach ?Powiedzcie mi zażywacie jeszcze kwas foliowy? Bo kojarzy mi sie że w pierwszej ciąży jakoś długo jadłam, a teraz ginka powiedziała mi że do 12 tyg, a potem witaminy dla przyszłej mamy (ja mam Materne)
|
#3525 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są takie duże budynie od razu na 1 litr mleka-o taki mi chodziło. Jak nie znajdziesz takiego dużego budyniu to możesz zrobić dwa małe, ilościowo wyjdzie tak samo . Cytat:
dodatkowo zamiast czekolady mlecznej możesz użyć gorzkiej. Herbatniki nie są bardzo słodkie, a krakersy są słone. Smaki sie równiważą ![]() Cytat:
. Od poniedziałku do piątku codziennie, bo przed pracą a w dni wolne to już tak różnie . Skończyłam, gdy zaczęłam 4 m-c. A witamin też żadnych nie łykam. Wyniki miałam b. ładne i ginka nic mi nie mówiła o jakiś dodatkowych witaminach. Zresztą ja wolę te naturalne
![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png Edytowane przez eleeri Czas edycji: 2009-01-21 o 17:03 |
|||
|
|
|
#3526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam 2 male, znaczy normalne i zaraz ide zrobic, zdąże zanim mąż wroci z pracy.Ale oczywiście wódki nie dodaję
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-01-21 o 17:21 |
||
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
He, he a z wódką jest lepsze ![]() i dłużej jest dobre, nie zepsuje się tak szybko ![]() Napisz jak Wam smakował.
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, zapomniałam dopisać
![]() Lepiej jak troszkę posiedzi w lodówce, żeby wszystkie te masy się ścięły. Ja nie mogłam się doczekać i odkroiłam dla siebie i męża, i miałam klapnięty na talerzyku, i w blaszce też mi się troszkę zdeformował
|
|
#3529 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Malga jestem z Toba - trzymaj sie kochana..Ty i Pawel...napewno sobie poradzicie, wiem, ze teraz jest ciezko, wszystko wymaga czasu - ale jestem pewna, ze ktoregos dnia zawitasz u nas z radosna nowina
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#3530 |
|
Raczkowanie
|
cześć LIPCOWE MAMUSIEwreszcie odważylam się do Was zapisać bo do tej pory trochę się bałam zapeszyć mimo ze za niedługo zaczynam już 17 tydzień ale z ciążą mam trochę problemów ![]() niektóre dziewczyny (np.Gizmiatko czy Cassandra) znają mnie już z forum dla staraczek choć nie wiem czy pamiętają ![]() ale to nic nadrobimyproszę mnie wpisać na listę ainka11111 termin rozwiązania3.07.2009:jupi : napiszę któtko swoją historię To moja druga plamienia mialam już z pięć razy takie kilkudniowe i za każdum razem kosztowało mnie to dużo nerwów. obecnie jestem na zwolnieniu i muszę leżeć plackiem bo na osttnim usg do moich zmartwien doszedł jeszcze krwiak w macicy i bardzo prawdopodobne że będę miała przodujące łożysko także praktycznie co dzień dziękuje Bogu że pozwolil mi kolejny dzień cieszyć się ciążą.......bo nie wiadomo co będzie jutro ale wierzę że pomożecie mi przetrwać ten trudny okres i że będzie dobrze |
|
|
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pocieszenie powiem Ci, że ja poroniłam na przełomie czerwca i lipca - u mnie obyło się bez wizyty w szpitalu - w nocy 29 czerwca poczułam duży skurcz w podbrzuszu i jakąś wydzielinę na bieliźnie, okazało się, że to była krew; jestem lekarzem, więc wiedziałam co oznaczają takie dolegliwości, po kilku godzinach "urodziłam" moje maleństwo i bóle ustały jak ręką odjął o świcie stawiłam się w szpitalu, żeby lekarz zbadał mnie i ewentualnie doczyścił w środku - okazało się, że nie ma takiej potrzeby, bo wszystko się ładnie złuszczyło samoistnie wtedy myślałam, że to jakiś znak, że na razie nie powinnam mieć dziecka, ale jak minęły wymagane 3 miesiące przerwy zaczęliśmy z mężem znów starania i teraz jestem już w 17 tygodniu nie muszę dodawać, że bardzo często myślę, że teraz bym już się przygotowywała do porodu, ciekawe czy byłby to chłopiec czy dziewczynka... staram się tego nie rozpamiętywać i skupić się na maleństwie, które teraz rośnie u mnie w brzuszku, ale tego lęku przy każdym najmniejszym pobolewaniu brzucha nie da się opisać... wiem, że to dla Ciebie teraz żadne pocieszenie, ale za kilka miesięcy (po łyżeczkowaniu chyba 4 albo 6 miesięcy trzeba odłożyć plany o dzidzi) znów będziesz robić test ciążowy i czekać na kolejne usg i każdy kolejny ruch malucha Twoich bliźniaczek nie zapomnisz już nigdy, ale na pewno będziesz jeszcze mamą jesteśmy z Tobą , myśl pozytywnie
|
|
|
#3532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale mi smaka narobiłyście tymi torcikami
coś ostatnio to ja wszystko na słodko, dzis mój TŻ zaczął się pukac w głowę jak na obiad on dostał pyzy z sosem myśliwskim a na moim talerzu zobaczył pyzy ze śmietaną i cukrem wczoraj i przedwczoraj miałam pierogi z jagodami i obowiązkowo śmietana i cukier ciekawe co wymyślę na jutro Cytat:
Cytat:
![]() :przytu l:Cytat:
, mam nadzieję ż wszystko dobrze się ułoży i trzymam mocno kciuki.
|
|
#3533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3534 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za przywitanie
Edytowane przez ainka11111 Czas edycji: 2009-01-21 o 21:17 |
|
|
|
#3535 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ainka witaj - napewno bedzie wszystko dobrze
![]() a ja sie rozlozylam - maly mnie zarazil, wszystko mnie boli, mam kaszel i ledwo zyje ogolnie ehh
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
No to chyba nie najlepiej
Byłaś u lekarza?
|
|
#3537 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
po co? zeby znow mi powiedzial tylko tyle, ze nie moge nic brac? nie ma sensu...
jeszcze jutro mam sprawe o alimenty ehh
|
|
#3538 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Ale się dzisiaj rozpisałyście WITAM WSZYSTKIE NOWE MAMUSIE Cytat:
Cytat:
później już lepiej bo ok 120/80 ale lekarz stwierdził że jest ok, że lepiej niskie niż wysokie jeśli chodzi o ciążę.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Życzę Ci dużo siły i również dla Twojego Pawła Ściskam mocno![]() :p rzytul:Cytat:
A w ogóle Dziewczyny oglądałam dzisiaj program dla Mam...i było właśnie o mdłościach...powiedzieli że najlepiej zanim się wstanie z łózka by coś zjeść...choćby bułkę, herbatnika albo biszkopta...później poleżeć jeszcze z 15 min i dopiero powoli wstać...obiecywali że pomoże ![]() Ja dzisiaj odebrałam moje wyniki moczu..w zeszłym tygodniu lekarz zmartwił się ponieważ miałam dużo bakterii (tzw. pole usiane), kazał mi powtórzyć badanie i jak znowu będzie to samo to będę musiała coś brać...dzisiaj odebrałam wyniki i znowu to samo... mój Tż tak się przejął że kazał mi od razu jechac do lekarza...a że w poniedzialek znowu mam wizytę to postanowiłam nie panikować...zadzwonilam do gina...powiedział że jeśli nie mam innych dolegliwości (przy oddawaniu moczu) to mam zaczekać do poniedziałku i wtedy pomyślimy... Zapytałam przy okazji o bóle pleców...ostatnio jak Tż chciał mi kupić maść rozgrzewającą to Pani w aptece nie chciała mu sprzedać, powiedziała że mamy się skonsultować z lekarzem bo niektórzy pozwalają a inni nie...więc dzisiaj zapytałam...i powiedział ze jeśli pojawią się bóle to mam brać nospę (3x1 dziennie) i jeśli nie pomoże to pomyślimy o maści... Ufff to się napisałam
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecka...Ty już masz pierwszy trymestr za sobą...może podam Ci listę leków na takie przypadki które wypisał mi mój gin... większość homeopatycznych i na pewno nie zaszkodzą!
|
#3540 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a w homeopatie za bardzo nie wierze ale biore oscillococcinum
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

. Nawet karty ciąży nie mam..Nic.

Przeszlam do innego gabinetu JA blada i Pawel tez....No i okazalo sie ze jednej z dzewczynek serduszko juz nie bilo a 2 jeszcze pukalo ale w trakcie badania przestalo...

Trzymaj się mocno. Jest tu wiele osób, które ciepło o Tobie myśli.
?
NIE LUBIĘ TROLLI