![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Shih Tzu cz. II
Wybacz, nie muszę przekonywać wszystkich bo większość tutaj ma na ten temat takie samo zdanie
![]() ![]() A właśnie mam prośbę do dziewczyn : jest tutaj ktoś pełnoletni z Bytomia? Kukis, wiem, że Ty tam mieszkasz ale chyba nie masz jeszcze 18. Chodzi mi o sprawdzenie domku adopcyjnego. Edytowane przez gunia 23 Czas edycji: 2009-01-21 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
no tak,wiekszosc ma takie samo zdanie bo zostaly tylko te osoby, ktore to interesuje,reszcie nie chcialo sie czytac bzdetow o ZK i sie stad zmyli. proste. dlatego nikogo juz nie musisz przekonywac ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
BAN stały
|
coco, a ty masz coś ciekawego do powiedzenia o psach czy przyszłaś pozaczepiać?
koleżanka kilka postów wyżej pyta o radę, bo kupiła pieska nie od hodowcy z ZK i nie ma kogo się poradzić w tej kwestii więc możesz pomóc |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
BAN stały
|
Ewka, twojemu pieskowi, to może zamiast odżywki, czy jakiegoś innego kosmetyku bardziej się przyda coś "do środka" na włoski.
A czym go robisz teraz i jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
nie ,nie dziewczynki ,juz zmykam,rozprawiajcie sobie dalej na swoj temacik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
w sumie coco ma rację spodziewałam sie czego innego po tym forum. Mam tyle pytań, na żadnym innym forum nie ma tylu doświadczonych właścicielek, potrzebuje wiele rad i opinii które myslalam że tu uzyskam shih-tzu tutaj tymczasem tutaj mówi sie tylko o ZK, to forum jest całkowicie zdominowanie przez Gunię, zawiodłam się.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aferaa wiesz zabardzo nie moge pochwalić sie kosmetykami bo sie nie znam na psich preparatach działajacych cuda ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
BAN stały
|
właśnie, zapomniałam, że on tyle na prochach był
ja bym zapytała na twoim miejscu weta co mu można dać, bo jakoś go troszkę dowitaminizować się przydało i przy okazji włoski by się poprawiły na codzień nie musisz stosować u takiego malucha niesamowitych zabiegów kosmetycznych, bo mały jeszcze |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Gosixa, zostałam sprowokowana więc dużo napisałam
![]() ![]() Dziewczyny, nie wiem czy można tu polecać preparaty ale moje psy, szczególnie jeden który miał słabą sierść najpierw dostwał do michy wraz z jedzeniem do michy olej słonecznikowy, a teraz kupiłam preparat witamionowo-mineralny SA-37, gdzie jest biotyna na włos i jest poprawa. |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
BAN stały
|
Ja też bardzo lubię SA-37
![]() a z preparatów to jeszcze lubię Aminobiotin też z biotyną i rewelacyjny, ale dosyć drogi Nurish-um (ma biotynę i cynk), na włosy rewelka do tyego teraz jest kupa różnych olejów w kapsułkach i takich "luzem"- jednym słowem jest w czym wybierać, tylko się za kieszeń trzymać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Po wizycie u weta zabieram mojego Mikusia do saloniku fryzjerskiego, poprawimy sobie oboje humor ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
więc może mi ktoś odpowiedzieć czy kuweta to dobry pomysł? Mam już dość sprzątania domu kilka, kilkanaście razy dziennie ale boje się że jak przyzwyczai się do kuwety to już w ogóle nie nauczy się załatwiać na dworze. Zwłaszcza ze straszny z jego łakomczuch zjada dosłownie wszystko nie tylko jedzenie, bardzo lubi np. papier toaletowy boje sie że w końcu zachoruje , a dostaje odpowiednią ilośc jedzenia i dodatkowe witaminy, mój piesek jest naprawdę niesforny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
Dla mnie SA 37 jest wygodne, bo nie jest aż takie drogie, starcza na długo jak dla małych psów i jest w postaci proszku, a nie tabletek, które moje psy czasem mogą pokątnie wypluć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
BAN stały
|
na niepoprawnych sikaczy najlepsza jest kuweta albo zagródka w domu
a z jedzeniem, to szitzaki już takie są ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
Gosixa, moje psy też nie daj Boże zobaczą chusteczki higieniczne (najlepiej zużyte
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
BAN stały
|
oczywiście, jeśli pies ma sikać na dworze, to musi mu się to baaardzo miło kojarzyć
wychodzisz na dwór i najpierw skupcie się na sikaniu, żadnej zabawy wcześniej, on ma wiedzieć, że idzie na dwór, żeby się wysikać w trakcie siusiu pańcia ma się piesekiem zachwycać, mały ma być z siebie dumny, że pańcia jest z niego dumna, małe conieco jak najbardziej jest polecane |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
A może na dwór wychodzić z garstką smakołyków i na początku nagradzać za każde załatwienie głosem i smakołykiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Mój piesek jest taki głupiutki i słodki lubi wszystko i wszystkich. Jeszcze pytanie kiedy psy wymieniają żeby? I troszkę mnie martwi że jak śpi tak chrapie, nawet podczas zabawy to tak chrumka jak świnka, czy to może być jakaś wada genetyczna??
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Moze mi ktos napisac dlaczego moja psina lubi lizac sciane?Brakuje jej wapna?Dostaje raz dziennie bialy serek,czy oprocz tego podawac jej jakies witaminy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Wróce jeszcze do tych włosków naszych pupili. Czy używacie jakiś spinek czy gumeczek na grzyweczki??? Kurcze bo mój psiak chodź jeszcze mały to nad oczkami ma bujną czuprynke... kupiłam specjalne gumeczki ale włoski są jeszcze za krótkie no ale wchodzą mu do oczek...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Ewkaaa, dobrze jest też (oprócz nagradzania każdego siusiu i kupki na dworku) zawtydzić pieska gdy przyłapiemy go na gorącym uczynku jak robi w mieszkaniu lub widzimy, że się przymierza do robienia. Można podniesionym i stanowczym głosem powiedzieć do niego "A feeeeeeee" albo "Nie wolnooo" i wziąć go zaraz na spacer i tam nagrodzić jak zrobi. Tylko to działa tak, że trzeba psa przyłapać na gorącym uczynku, a czasem to cięzkie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
Ilonek i beti, lizanie ścian to rzeczywiście oznaka braku wapnia w diecie. Może to wina tego, że po prostu sobie go nie przyswaja z tego serka? Jest takie wapno, które nadaje się dla psów i nosi nazwę badajże DOLOMIT (ale nie jestem pewna). Jeśli piesek po podawaniu preparatów wapniowych nadal będzie lizał ściany to chyba trzeba będzie się z nim wybrać do weta żeby zrobił mu badanie biochemiczne krwi bo może czegoś mu brakuje, niekoniecznie wapnia, ale może czegoś co pozwala ten wapń przyswajać.
Ewkaaa, patrzyłaś na ofertę zoologicznych sklepów internetowych? One mają najlepszą ofertę i można cuda znaleźć. Edytowane przez gunia 23 Czas edycji: 2009-01-21 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#117 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie wiem czy wiesz, ale to o czym pisze Gunia, Aferaa czy Kukis to nieodlaczny psi temat, niezaleznie od rasy. I jesli Ciebie to nudzi to pewnie masz ciekawsze zajecia poza wizazem, moesz sie przeciez nimi zajac. Nikt Cie nie zmusza do czytania tego watku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
Adomajka, moja starsza suka uwielbia paprykę i ogórka zielonego
![]() ![]() ![]() Cosmaaa, dziękuję za wstawiennictwo. Myślę, że to była prowokacja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Dobrze to wszystko słyszeć już myślałam ze mój pies jest jakimś ewenementem. Ostatnio zjadl kawałek papierka który wyciągnął ze śmietnika, dość spoty kawałek nie zorientowałabym się gdybym nie zobaczyła małych kawałeczków w odchodach w których sprzątaniu jestem specjalistką
![]() dziękuje za wszystkie rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Gosixa, jak Twojemu pupilowi zdarzy się wszamać papierek to nie masz co się przejmować. Trzeba tylko uważać, żeby nie zostawiać na podłodze drobnych, plastikowych, twardych przedmiotów, którymi może się zakrztusić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.