Shih Tzu cz. II - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-21, 16:12   #91
gunia 23
Rozeznanie

Dot.: Shih Tzu cz. II

Wybacz, nie muszę przekonywać wszystkich bo większość tutaj ma na ten temat takie samo zdanie I powiedziłam, jak Ci się nie podoba jak piszę to nie musisz tego czytać. Równie dobrze info o shih możesz zaczerpnąć u źródła czyli u hodowców

A właśnie mam prośbę do dziewczyn : jest tutaj ktoś pełnoletni z Bytomia? Kukis, wiem, że Ty tam mieszkasz ale chyba nie masz jeszcze 18. Chodzi mi o sprawdzenie domku adopcyjnego.

Edytowane przez gunia 23
Czas edycji: 2009-01-21 o 16:16
gunia 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 16:18   #92
coco123
Przyczajenie

no tak,wiekszosc ma takie samo zdanie bo zostaly tylko te osoby, ktore to interesuje,reszcie nie chcialo sie czytac bzdetow o ZK i sie stad zmyli. proste. dlatego nikogo juz nie musisz przekonywac ;]
coco123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 16:34   #93
aferaa
BAN stały

coco, a ty masz coś ciekawego do powiedzenia o psach czy przyszłaś pozaczepiać?

koleżanka kilka postów wyżej pyta o radę, bo kupiła pieska nie od hodowcy z ZK i nie ma kogo się poradzić w tej kwestii więc możesz pomóc
aferaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 16:36   #94
aferaa
BAN stały

Ewka, twojemu pieskowi, to może zamiast odżywki, czy jakiegoś innego kosmetyku bardziej się przyda coś "do środka" na włoski.
A czym go robisz teraz i jak?
Stary 2009-01-21, 16:40   #95
coco123
Przyczajenie

nie ,nie dziewczynki ,juz zmykam,rozprawiajcie sobie dalej na swoj temacik
coco123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 16:42   #96
gosixa09
Raczkowanie

w sumie coco ma rację spodziewałam sie czego innego po tym forum. Mam tyle pytań, na żadnym innym forum nie ma tylu doświadczonych właścicielek, potrzebuje wiele rad i opinii które myslalam że tu uzyskam shih-tzu tutaj tymczasem tutaj mówi sie tylko o ZK, to forum jest całkowicie zdominowanie przez Gunię, zawiodłam się. Czytając posty sprzed kilku lat, miesięcy czyta sie je z radościa, tyle rzyczliwości, pomocności można sie wiele dowiedzieć.
gosixa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 16:50   #97
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aferaa Pokaż wiadomość
Ewka, twojemu pieskowi, to może zamiast odżywki, czy jakiegoś innego kosmetyku bardziej się przyda coś "do środka" na włoski.
A czym go robisz teraz i jak?

Aferaa wiesz zabardzo nie moge pochwalić sie kosmetykami bo sie nie znam na psich preparatach działajacych cuda DLATEGO SIE ZAPYTAŁAM WAS KOLEŻANKI. Ja nie modeluje codziennie mojego pupila i tu należy mi się (ponieważ Miki nie ma wszystkich szczepień) i z nim nie wychodze na spacery (dlatego jego pielegnacja przy czystej sierści jest nie konieczna). Tyle że bardzo się mu pogorszyła, ale moży być równierz osłabiona przez antybiotyki i tabletki prawda???
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 16:59   #98
aferaa
BAN stały

właśnie, zapomniałam, że on tyle na prochach był
ja bym zapytała na twoim miejscu weta co mu można dać, bo jakoś go troszkę dowitaminizować się przydało i przy okazji włoski by się poprawiły
na codzień nie musisz stosować u takiego malucha niesamowitych zabiegów kosmetycznych, bo mały jeszcze
Stary 2009-01-21, 16:59   #99
gunia 23
Rozeznanie

Gosixa, zostałam sprowokowana więc dużo napisałam Pytaj śmiało o wszystko

Dziewczyny, nie wiem czy można tu polecać preparaty ale moje psy, szczególnie jeden który miał słabą sierść najpierw dostwał do michy wraz z jedzeniem do michy olej słonecznikowy, a teraz kupiłam preparat witamionowo-mineralny SA-37, gdzie jest biotyna na włos i jest poprawa.
Stary 2009-01-21, 17:05   #100
aferaa
BAN stały

Ja też bardzo lubię SA-37 tylko nie wiem czy pieseczek Ewki nie bierze czegoś i dlatego wolę, jak zapyta weta
a z preparatów to jeszcze lubię Aminobiotin też z biotyną i rewelacyjny, ale dosyć drogi Nurish-um (ma biotynę i cynk), na włosy rewelka
do tyego teraz jest kupa różnych olejów w kapsułkach i takich "luzem"- jednym słowem jest w czym wybierać, tylko się za kieszeń trzymać
Stary 2009-01-21, 17:07   #101
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aferaa Pokaż wiadomość
właśnie, zapomniałam, że on tyle na prochach był
ja bym zapytała na twoim miejscu weta co mu można dać, bo jakoś go troszkę dowitaminizować się przydało i przy okazji włoski by się poprawiły
na codzień nie musisz stosować u takiego malucha niesamowitych zabiegów kosmetycznych, bo mały jeszcze

Dzięki spytam spytam, on jak go obejży to pewnie przepisze cos konkretnego. Może po tej kontroli juz nie bedzie musiał brać tych leków i wyzdrowieje no i wtedy zadbam porządnie o wygląd jego włosków.
Po wizycie u weta zabieram mojego Mikusia do saloniku fryzjerskiego, poprawimy sobie oboje humor
Stary 2009-01-21, 17:09   #102
gosixa09
Raczkowanie

więc może mi ktoś odpowiedzieć czy kuweta to dobry pomysł? Mam już dość sprzątania domu kilka, kilkanaście razy dziennie ale boje się że jak przyzwyczai się do kuwety to już w ogóle nie nauczy się załatwiać na dworze. Zwłaszcza ze straszny z jego łakomczuch zjada dosłownie wszystko nie tylko jedzenie, bardzo lubi np. papier toaletowy boje sie że w końcu zachoruje , a dostaje odpowiednią ilośc jedzenia i dodatkowe witaminy, mój piesek jest naprawdę niesforny
Stary 2009-01-21, 17:13   #103
gunia 23
Rozeznanie

Dla mnie SA 37 jest wygodne, bo nie jest aż takie drogie, starcza na długo jak dla małych psów i jest w postaci proszku, a nie tabletek, które moje psy czasem mogą pokątnie wypluć Poza tym ja psom gotuje więc automatycznie muszę podawać uzupełnienie diety bo gotowane nie jest tak zbilansowane jak sucha karma.
Stary 2009-01-21, 17:14   #104
aferaa
BAN stały

na niepoprawnych sikaczy najlepsza jest kuweta albo zagródka w domu
a z jedzeniem, to szitzaki już takie są większość zjada wszystko i zawsze
Stary 2009-01-21, 17:16   #105
gunia 23
Rozeznanie

Gosixa, moje psy też nie daj Boże zobaczą chusteczki higieniczne (najlepiej zużyte ), papier toaletowy to wcinają i ciężko im zabrać. Ale jak dotąd nic im po tym nie było.
Stary 2009-01-21, 17:20   #106
aferaa
BAN stały

oczywiście, jeśli pies ma sikać na dworze, to musi mu się to baaardzo miło kojarzyć
wychodzisz na dwór i najpierw skupcie się na sikaniu, żadnej zabawy wcześniej, on ma wiedzieć, że idzie na dwór, żeby się wysikać
w trakcie siusiu pańcia ma się piesekiem zachwycać, mały ma być z siebie dumny, że pańcia jest z niego dumna, małe conieco jak najbardziej jest polecane
Stary 2009-01-21, 17:24   #107
gunia 23
Rozeznanie

A może na dwór wychodzić z garstką smakołyków i na początku nagradzać za każde załatwienie głosem i smakołykiem?
Stary 2009-01-21, 17:24   #108
gosixa09
Raczkowanie

Mój piesek jest taki głupiutki i słodki lubi wszystko i wszystkich. Jeszcze pytanie kiedy psy wymieniają żeby? I troszkę mnie martwi że jak śpi tak chrapie, nawet podczas zabawy to tak chrumka jak świnka, czy to może być jakaś wada genetyczna??
Stary 2009-01-21, 17:41   #109
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gunia 23 Pokaż wiadomość
A może na dwór wychodzić z garstką smakołyków i na początku nagradzać za każde załatwienie głosem i smakołykiem?
Ja słyszałam o tym pomyśle i zamierzam tak zacząć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-21, 17:42   #110
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosixa09 Pokaż wiadomość
Mój piesek jest taki głupiutki i słodki lubi wszystko i wszystkich. Jeszcze pytanie kiedy psy wymieniają żeby? I troszkę mnie martwi że jak śpi tak chrapie, nawet podczas zabawy to tak chrumka jak świnka, czy to może być jakaś wada genetyczna??
To chyba normalne u shih tzu mój bardzo głośno chrapie
Stary 2009-01-21, 18:18   #111
ilonek i beti
Przyczajenie

Moze mi ktos napisac dlaczego moja psina lubi lizac sciane?Brakuje jej wapna?Dostaje raz dziennie bialy serek,czy oprocz tego podawac jej jakies witaminy?
ilonek i beti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 18:20   #112
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Wróce jeszcze do tych włosków naszych pupili. Czy używacie jakiś spinek czy gumeczek na grzyweczki??? Kurcze bo mój psiak chodź jeszcze mały to nad oczkami ma bujną czuprynke... kupiłam specjalne gumeczki ale włoski są jeszcze za krótkie no ale wchodzą mu do oczek... i tu mam problem bo ma chore oczka i włoski dodatkowo mu je podrażniają...chciałam się zapytać jak jest ze spineczkami??? Kupiłabym chętnie ale boje sie że mój roztrzepaniec ściągnie i połknie z drugiej strony facet jakoś nie bardzo bedzie wyglądał z różową biedronką na głowie... (i tak na Mikusia wszyscy mówią że to ona ) moze znacie jakieś fajne stronki gdzie mozna zamówić coś dla chłopca??? Bo ja nic nie znalazłam
Stary 2009-01-21, 18:21   #113
gunia 23
Rozeznanie

Ewkaaa, dobrze jest też (oprócz nagradzania każdego siusiu i kupki na dworku) zawtydzić pieska gdy przyłapiemy go na gorącym uczynku jak robi w mieszkaniu lub widzimy, że się przymierza do robienia. Można podniesionym i stanowczym głosem powiedzieć do niego "A feeeeeeee" albo "Nie wolnooo" i wziąć go zaraz na spacer i tam nagrodzić jak zrobi. Tylko to działa tak, że trzeba psa przyłapać na gorącym uczynku, a czasem to cięzkie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-21, 18:26   #114
gunia 23
Rozeznanie

Ilonek i beti, lizanie ścian to rzeczywiście oznaka braku wapnia w diecie. Może to wina tego, że po prostu sobie go nie przyswaja z tego serka? Jest takie wapno, które nadaje się dla psów i nosi nazwę badajże DOLOMIT (ale nie jestem pewna). Jeśli piesek po podawaniu preparatów wapniowych nadal będzie lizał ściany to chyba trzeba będzie się z nim wybrać do weta żeby zrobił mu badanie biochemiczne krwi bo może czegoś mu brakuje, niekoniecznie wapnia, ale może czegoś co pozwala ten wapń przyswajać.

Ewkaaa, patrzyłaś na ofertę zoologicznych sklepów internetowych? One mają najlepszą ofertę i można cuda znaleźć.

Edytowane przez gunia 23
Czas edycji: 2009-01-21 o 18:28
Stary 2009-01-21, 18:33   #115
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Ewkaaa, patrzyłaś na ofertę zoologicznych sklepów internetowych? One mają najlepszą ofertę i można cuda znaleźć.
Dzięki już zerkam
Stary 2009-01-21, 19:15   #116
adomajka
Wtajemniczenie

Cytat:
Gosixa, moje psy też nie daj Boże zobaczą chusteczki higieniczne (najlepiej zużyte ), papier toaletowy to wcinają i ciężko im zabrać. Ale jak dotąd nic im po tym nie było.
moj Puzzel tez uwielbia, generalnie to nie ma rzeczy, ktorej on by nie zjadl;p a jego ukochanym przysmakiem jest marchewka i rzodkiewka. Majac do wyboru psie ciasteczko lub marchewke to wybiera to drugie bez zastanwoienia
adomajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 19:48   #117
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez coco123 Pokaż wiadomość
Gunia,a dziewczyny zadaja ci pytania ,bo to o czym piszesz jest dla wiekszosci czarna magia,a na forum o shih tzu jest gorąca dyskusja o zk,rodowodach i innych nudnych rzeczach...to pytaja,ale watpie,ze w temacie "shih-tzu cz. II" szukaja odpowiedzi na pytania zwiazane ze Związkiem itp.

Nie wiem czy wiesz, ale to o czym pisze Gunia, Aferaa czy Kukis to nieodlaczny psi temat, niezaleznie od rasy. I jesli Ciebie to nudzi to pewnie masz ciekawsze zajecia poza wizazem, moesz sie przeciez nimi zajac. Nikt Cie nie zmusza do czytania tego watku.
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 20:21   #118
gunia 23
Rozeznanie

Adomajka, moja starsza suka uwielbia paprykę i ogórka zielonego A co do chusteczek to może jakaś regulacja przewodu pokarmowego, bo chusteczki to celuloza, a psy nie trawią celulozy Jak ktoś postwi torebkę lub powiesi kurtkę to od razu wszystkie kieszenie są sprawdzane

Cosmaaa, dziękuję za wstawiennictwo. Myślę, że to była prowokacja
Stary 2009-01-21, 20:43   #119
gosixa09
Raczkowanie

Dobrze to wszystko słyszeć już myślałam ze mój pies jest jakimś ewenementem. Ostatnio zjadl kawałek papierka który wyciągnął ze śmietnika, dość spoty kawałek nie zorientowałabym się gdybym nie zobaczyła małych kawałeczków w odchodach w których sprzątaniu jestem specjalistką ale to zdarzyło sie tylko raz

dziękuje za wszystkie rady
Stary 2009-01-21, 20:51   #120
gunia 23
Rozeznanie

Gosixa, jak Twojemu pupilowi zdarzy się wszamać papierek to nie masz co się przejmować. Trzeba tylko uważać, żeby nie zostawiać na podłodze drobnych, plastikowych, twardych przedmiotów, którymi może się zakrztusić.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości