|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
A mi nic biust nie rosnie :/ mam nadzieje ze urosnie
A brzusio tez cos slabo rosnie, albo ja tego nie widze, ale wydaje mi sie ze stoi w miejscu juz ze 2-3 tygodnie. Przewrazliwiona jestem chyba. ale chcialabym miec juz duzy brzusio. Rano jak wstaje to juz w ogóle wystaje ciut ciut, ale to bardziej tluszczyk na brzuchu.... |
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3574 |
|
Wtajemniczenie
|
o rany to chyba nie możliwe żę minęła mi juz połowa ciąży. to napewno nie byly ruchy dzidzi, tylko ja poprostu sie juz doczekac nie moge i dlatego
|
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czy to możliwe, że biust mniej boli? (ale nadal go "czuję") - w tym tygodniu kończę I trymestr Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-01-22 o 13:09 |
|
|
|
|
#3576 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, trochę mnie nie było, wczoraj zaczęłam nadrabiać zaległości w czytaniu, i jak przeczytałam wieści o Malgi to odechciało mi się wszystkiego, łzy poleciał na klawiturę, tż nie wiedział o co chodzi, aż zzieleniał, mówię mu że bliźniaków już nie ma
jezuś tak wam dopingowaliśmy, też marzyliśmy o 2 na raz. Tak mi przykro Malga, trzymam za ciebie mocno kciuki kochana.
|
|
|
|
#3577 |
|
Raczkowanie
|
witaj Gizmiatko milo Cię znów widzieć
co do łożyska przodującego to nie jest wesoło- trzeba leżeć cał ą ciąże bo często występują krwawienia, może odlepiać się łożysko itp no i zazwyczaj konczy się CC ale czy to to samo co łożysko na przedniej ścianie ?nie jestem pewna ale chyba nie mnie lekarz nastraszył tym przodowaniem łożyska ale powiedział że dokładnie da się stwierdzić je około 20tc ale ja już panikuje bo jutro zaczynam 17tc i nie czuje jeszcze ruchów a w drugiej ciąży to czytałam że dziewczyny czują już nawet od 15, chyba że jest łożysko przodujące lub leży na przedniej ścianie macicy wtedy to amortyzuje ruchy i kobiety czują ruchy później ![]() no i ja już sobie dorobiłam teorię że pewnie jestem w tej grupie bo wszystko zaczyna n a to wskazywać
Edytowane przez ainka11111 Czas edycji: 2009-01-22 o 13:14 |
|
|
|
#3578 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Miramejku, Kochana jesteś, że odp. na mojego posta z wołaniem o pomoc
- a na 1 ktoś cytował niby jakieś stowarzyszenie ginekolog. i pisało, że ok. 3 misiące koło 37 st. i w wogóle większość ciązy temp. jest wyższa... ![]() Dziewczynki - HEJ, naprawdę żadna z Was nie wie już nic na ten temat? Nikt więcej nie mierzy? A mi się gdzieś wydawało, że czytałam u Was tutaj, że jakaś Girl na S pisała o bliźniakach, co przeżyła, bo Ją brzuch bolał i ze temp. Jej koło 80 dnia zaczęła spadać????? Nie mogę teraz znaleźć tej historii sprzed paru stron! Może jest tu gdzieś ta dzielna mama? Może napisłaby jak to było z tą temp.?Może Wy pamiętacie gdzie to było? PLEASE!Umówiłam się juro do ginki, tylko wiecie pewnie jak to trudno wytrzymać do jutra, gdy takie coś niepokoi... Tak więc nadal Was bardzo proszę!!! DZIĘKI i sorry! |
|
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Jane, Ania0104 mam chyba jeszcze w podpisie swój pomiar temki więc znajdź jej post i wejdź w pomiar.
Jak jeszcze dziś przeczytałam o stracie Konczity to jakoś wszystko mi oklapło...
|
|
|
|
#3581 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a temperura 36,7 o 5.30 nie zalicza się do niskich, wiem bo prowadziłam wykresy jak starałam się o dzidziusia ALE jak dwiedziałam się o ciąży to przestałam mierzyć bo uznałam to za niepotrzebny stres nie boli cię brzuch, nie masz plamień to GŁOWA DO GÓRY |
|
|
|
|
#3582 |
|
Raczkowanie
|
mnie lekarz nastraszył tym przodowaniem łożyska ale powiedział że dokładnie da się stwierdzić je około 20tc
ale ja już panikuje bo jutro zaczynam 17tc i nie czuje jeszcze ruchów a w drugiej ciąży to czytałam że dziewczyny czują już nawet od 15, chyba że jest łożysko przodujące lub leży na przedniej ścianie macicy wtedy to amortyzuje ruchy i kobiety czują ruchy później ![]() no i ja już sobie dorobiłam teorię że pewnie jestem w tej grupie bo wszystko zaczyna n a to wskazywać[/quote]yyy nie wiedziałam, że łożysko przodujące to aż taki problem, u mnie też może takie wystąpić w związku z moją macicą jeju nie chce być przykuta to łóżka, hmm JANE nie przejmuj się tak tą temp, ja mierzyłam tylko na początku ciąży, planują poczęcie, jak zrobiłam test i okazało się, że się udało to przestałam, uj jak bym się miała stresować każdym jej skokiem to bym wyłysiała chyba, kiedy masz wizytę u gina?? zapytaj najlepiej jego albo zadzwoń jeśli cię to uspokoi. Mam jeszcze fotograficzne wieści dla ani tak żeby połaskotać trochę jej chrapkę na dzisiejsze zakupy, oto co ostatnio kupiłam , oczywiście dominuje kolor niebieski hihih a i powiem wam że takie zakupy to narkotyk, mi aż podskakuje ciśnienie jak przechodzę obok sklepu z rzeczami dla dzieci, oj mój synuś szybko się wypraweczki dorobi, hihih
|
|
|
|
#3583 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ja zawsze mialam male piersi - w pierwszej ciazy zrobily mi sie balony a potem niestety znow staly sie male tylko, ze obwisle do pasa teraz znow mi mega urosly tylko, ze juz wisza jak glupie ehh Cytat:
ale my robimy tak dla pewnosci aczkolwiek ja testow z krwi nie mialam - lekarz powiedzial, ze nie ma sensu wydawac kasy bo bywa tak, ze testy cos wykazuja a dziecko rodzi sie zdrowe i na odwrot a badania inwazyjne sa bardzo niebiezpieczne dla ciazy, mozna nawet poronic lekarz mi opowiadal, ze mial taka pacjentke u ktorej badania wykazaly jakies nieprawidlowosci i zdecydowala sie na badania inwazyjne - niestety po zabiegu dziecko wkrotce zmarlo a potem przyszly wyniki badan i okazalo sie, ze dziecko bylo zdrowe!!!! czyli jakby nie zrobila tych badan mialaby dzis zdrowe dziecko ![]() dziewczyny wizazanka od wozka napisala mi: "Witam Z wcześniejszym przekłądaniem nie powinno być problemu, bo gondola jest bardzo duża, jedna z większych 80x40cm. Ja wcześniej jak po pół roku nie będę sadzać dziecka do spacerówki. Na siedząco nie będzie spało, raczej tak jak z dużą poduchą. Większym dzieciom nie powinno to przeszkadzać. Zresztą nie we wszystkim wózkach oparcie rozkłada się na płasko. Co do przedłużenia pasków to można, ale i tak nic nie da, bo ograniczają je boki oparcia, jest za mało materiału, żeby opuścić oparcie do końca. Można by pokombinować z doszyciem boków, ale nie wiem, jak wtedy z budką, czy nie jest z tyłu za krótka, żeby opuścić oparcie. Tak dla mnie to raczej za bardzi się nie da. Ale ja już z tym się pogodziłam. Pozdrawiam. " tylko nie sugerujcie sie tym co napisala o 80cm gondoli bo widac, ze nie ma z tym doswiadczenia a ja Wam mowie dziewczyny, ze dziecko czteromiesieczne opatulone w cieple ciuchy, kombinezon zimowy i kocyk ledwo sie zmiesci do gondoli 80cm wiem to z wlasnego doswiadczenia jak i rowniez moja kolezanka rodzila teraz w pazdzierniku, jej synek ma 3 miesiace i juz nie miesci jej sie do gondoli, jest na styk no ale skoro wizazanka napisala, ze to oparcie jest tak jakby polozyc gruba poduche to chyba jednak zostane przy tym wozku
|
|
|
#3584 |
|
Raczkowanie
|
nie chce się wtrącać bo nie do konca wiem o co z tym wózkiem chodzi ale ja myślę kupić wózek dopiero po porodzie jak będę wiedziała że dzidziuś ma się dobrze i jest już na świecie. może jestem zabobonna ale przy pierwszym dziecku też latałam za wózkiem dopiero po powrocie ze szpitala z Martusią
co do tematu piersi- to niestety też zaliczam się do tych co przed mialy małe w czasie ogromne a po obwisłe jak u murznki ale teraz znow są wielkie i jędrne choć trochę obolale
|
|
|
|
#3585 |
|
Zadomowienie
|
Miramej, Truheart, Ainka
, ja swoje mam w wersji papierowej)Wiecie, normalnie tak się człowiek "nakręca", bo przecież jak się czyta, że fasolki/groszki tak nagle obumierają, serduszka stają, a dziewczyny nic nie czuły... - no to można się załamać lub zwariować! ![]() Ale macie rację Kochane - BĘDZIE DOBRZE i tak myśleć trzeba już tylko!!! Dzięki Ojejciu - nie wiedziałam o Konczicie... - no i znów... Też miałam w maju tzw. ciążę biochemiczną jak to "ładnie" określają lekarze - tj. wg nich po prostu @ się dostaje, np. w 5 tygodniu ciąży... Och...Trzymam kciuki Kochane za Was tu wszystkie i Wy proszę trzymajcie za mnie - ja na razie zajęta egzaminami, więc się prawie nie odzywam, ale czytam Was czasem i różnych rzeczy sie dowiaduję, a linki zapisuję w ulubionych , gorzej, że niestety tych złych rzeczy też się już tyle "nawiedziałam", że czasami myślę, że za dużo człowiek wie i byłby happy gdyby tyle nie wiedziała, nie?Dzięki i pozdrowienia dla Każdej + Każdej Fasolki |
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale uwierz mi, że kompletna deska naprawdę nie może się doczekać chociażby takich jabłuszek![]() A ja chyba podjęłam powazną decyzjęo zmianie lekarza. Tym powazniejszą, że przez to muszę zmienić szpital na taki, gdzie nie ma żadnych potencjalnie znajomych lekarzy czy położnych do umilenia porodu oraz "sławny" od afery z gronkowcem. Ale lekarz jest super, normalnie za nim tęsknię a tego pana, do którego chodzę pożegnam, jakoś strasznie łasy na kasę jest i od momentu jak zrobiłam usg nie u jego kolegi tylko gdzie indziej to liczy mi drożej za wizytę
|
|
|
|
|
#3587 |
|
Raczkowanie
|
aha 9 super zakupy a czy mam rozumieć że ten dodatek niebieskiego oznacza że znasz już płeć dziecka? czy tylko opierasz się na swojej intuicji?
|
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łożysko przodujące, to łożysko, które zakrywa częściowo lub całkowicie ujście wewnętrzne szyjki macicy i wtedy faktycznie jest to ciąża wysokiego ryzyka. Można spotkać się również z terminem "łożysko niskoschodzące", co oznacza, że brzeg łożyska znajduje się blisko ujścia wewnętrznego szyjki macicy (1-2cm). Łożysko przodujące lub niskoschodzące zdiagnozowane na początku ciąży może jeszcze wymigrować do góry wraz ze wzrostem macicy i przestać być łożyskiem przodującym/niskoschodzącym. Agata R fajny dzidziol ![]() Cytat:
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-01-22 o 14:19 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3590 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
skończyłam nadrabiać zaległości ...
przepraszam Was ale nie mam siły nic napisać ... właśnie moja mama wróciła wcześniej z pracy - wiedziałam ze coś się stało ![]() Mój wujek - chrzestny .. wyszedł rano z domu i napisał kartkę: Nie szukacjie mnie! ![]() Oczywiscie nie wiem czy tylko tyle czy cos jeszcze ... nikt nic nie chce mi powiedzieć .... siedze w domu sama i ryczę ![]() Teraz już wiem dlaczego babcia zrezygnowała z zakupów! Ale nic mi nie powiedziała!Nikt nie chce mnie denerwować! Bo mi nie wolno! A ja sie denerwuje jeszcze bardziej jak nic nie wiem!!!! ![]() Mama nawet chciała do lekarza po jakieś tabletki na uspokojenie jechać. |
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszyscy chcą Cię chronić, ale ja rozumiem, że niewiedza potrafi jeszcze bardziej denerwować. W tej chwili nic chyba nie możesz zrobić. Bądź blisko mamy, przytul ją...mam nadzieję, że wujek się znajdzie, że to jakiś chwilowy kryzys |
|
|
|
|
#3593 |
|
Raczkowanie
|
truheart dzięki za wyjaśnienie bo ja nie tutejsza
ale obiecuje uważnie was czytać także za niedługo mam zamiar być już "pełnowartościowa"![]() mój lekarz powiedział że on mówi płeć dopiero 19,20 tydzień żeby było już pewne. ja wizytę mam we wtorek to będzie dopiero 17,5 tyg więc pewnie nic nie powie na temat płci a tak bardzo już chcę wiedzieć ![]() Ania- glowa do góry będzie dobrze zobaczysz, tylko się nie denerwuj Edytowane przez ainka11111 Czas edycji: 2009-01-22 o 14:52 |
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nie będzie tak źle, jak przypuszczasz.
|
|
#3596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na razie ten rozmiar jest ok...mam nadzieję że dużo wiecej biust mi nie urosnie...bo później jak już pokarmu nie będzie to będę murzynką z cyckami do kolan![]() ![]() ![]() Cytat:
Svinecka dzięki za info Jednak zdanie doświadczonej mamy jest bezcenne Ja jednak póki co też nie zmienie zdania co do wózka
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3598 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
Pogoda u nas okropna, szaro, mglisto i pada mały deszczyk. Nie mniej jednak wyskoczyłam na małe zakupy i do fryzjera. Od razu lepiej sie czuję ![]() Kupiłam pare drobiazgów, oczywiście dla maluszka też. Obiecuje wkleić zdjęcia. Dziewczyny czy farbowałyście już włosy? Cytat:
Miło, że jesteś wśród nas. Cytat:
Cześć Miramej Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że sie poprawisz?
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania0104 rzeczywiście przykra sytuacja...a niewiedza jest gorsza niż najgorsza wiedza...nie denerwuj się za dużo, chociaż wiem ze łatwo powiedzieć...ale na pewno rodzina powie Ci wszystko jak już będą pewni co się dziej...chcą Cię tylko chronić...Trzymaj sie dzielnie a ja trzymam kciuki za Twojego Wujka, by wszystko było ok ![]()
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w weekend pofarbowałam, ale tylko szamponem bez amoniaku...słyszałam że farby mogą wywołać alergię u dziecka...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.

i czy to możliwe, że biust mniej boli? (ale nadal go "czuję") - w tym tygodniu kończę I trymestr
jezuś tak wam dopingowaliśmy, też marzyliśmy o 2 na raz. Tak mi przykro Malga, trzymam za ciebie mocno kciuki kochana.

hihih a i powiem wam że takie zakupy to narkotyk, mi aż podskakuje ciśnienie jak przechodzę obok sklepu z rzeczami dla dzieci, oj mój synuś szybko się wypraweczki dorobi, hihih
.... siedze w domu sama i ryczę 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)