Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-22, 19:02   #3631
erysipelothrix
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Ainka ja tylko przez tydzień syfitowałam w 8 tygodniu i myślałam że umrę ciągle latała sprawdzać czy plamienie nie zmienia się w krew i każdy ból brzucha kojarzyłam z poronieniem, masakra!Mój TZ powidział że nigdy nie widział mnie tak załamanej, więc postaraj się nie skupiać tak na swoich objawach:0)
A prorpos tego wróżenia płci to wieszasz swoją obrączkę na włosie i trzymasz nad brzuchem i jak kręci się to chłopak a jak kiwa się w przód i tył to dziewczynkaChyba jakoś tak)))
erysipelothrix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 19:16   #3632
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez erysipelothrix Pokaż wiadomość
...

A prorpos tego wróżenia płci to wieszasz swoją obrączkę na włosie i trzymasz nad brzuchem i jak kręci się to chłopak a jak kiwa się w przód i tył to dziewczynkaChyba jakoś tak)))
I co? Sprawdza się ?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 19:18   #3633
katarzynka00
Zakorzenienie

Wiecie co? ja nie moge tego pojać jak mozna czekać na wizyte po kilka godzin, a nawet 1,5h jest dla mnie zdrowym przegięciem i wcale nie dlatego że jestem rozkapryszona a dlatego że cenię swój czas i wolalabym żeby ktoś mnie szanował, a takie wyczekiwanie jest dla mnie poniżające, poniżej wszelkiej godności.
Czy to prywatni czy państwowi was tak urządzaja?
Przecież każdy orgaznizuje sobie dzień w jakiś sposób i zamiast kwitnąc w poczekalni mozna by świat zawojować, ehhh mnie poniosło
Otatnio u gina przesunęly się nieco wizyty, bo dr przyjął nagłe przypadki krwaiwnia, bóle itp, po czym wchodzi mama z dzieckiem i tata, patrzy a tu 4 kobiety przed nią i wali prosto do rejestracji, że przyszła punktualnie i musi czekać i że jak to i w ogóle, a my do choinki co?? przyszłyśmy se na poczekalni 2h bez sensu posiedzieć?? podziwiam was kobietki
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
dziewczyny nie cieszcie sie tak z rosnacych piersi - czym bardziej Wam urosna tym bardziej prawdopodobnie Wam obwisna po ciazy
ja zawsze mialam male piersi - w pierwszej ciazy zrobily mi sie balony a potem niestety znow staly sie male tylko, ze obwisle do pasa
teraz znow mi mega urosly tylko, ze juz wisza jak glupie ehh
zapewniam cię że mi nie ma co obwisnąć nic, a nic, nul, zero
Jedynie możemy się z Tru pocieszać że wasze będą wisieć a my małe nadal jędrniutkie, malutkie zachowamy :P

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Svinecko nie zamieszczę Ci tu mojego zdjęcia, bo się nie będę publicznie negliżować ale uwierz mi, że kompletna deska naprawdę nie może się doczekać chociażby takich jabłuszek
No właśnie, może założymy komitet do spraw małych piersi, bo nikt nam nie chce uwierzyć, że można mieć naprawdę mikro biuścik.
Właśnie jak kobieta całe zycie nie ma to choć w ciąży jej się majaczy za biustem.
Ja to tak właściwie z jajem pisze, bo nie jest to jakąś moją zmorą bo już sie nauczyłam i przyzwyczaiłam, ale po cichutku marzę choć na czas ciąży
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 19:20   #3634
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez ainka11111 Pokaż wiadomość
ja też kupiłam rogówkę ze skóry tylko za 3000 w Agacie w Rybniku i malo zawału nie dostałam jak przyszłam z pracy a tu stoi rogówka nie rozpakowana bo mama nie kazała jej rozpakować bo uznała że będzie ją bezpieczniej zapakowaną przenieść do góry- ale mialam więcej szczęścia wszystko było OK

dobrze że przyjęli zwrot- nie przejmuj się muszą mieć jakiś limit czasowy na wymianę towaru nie może to trwać wiecznie

CASSANDRA - wiem że mamy ciąze w podobnym wieku i chcialam cię zapytać czy czujesz już jak się dzidzi rusza ?
Własnie zwrotu to nie przyjęli, tylko reklamację. Ten uszkodzony towar mają wziąć jak przywiozą nam nowy. Może jutro bedziemy coś wiedzieć bo maja dzwonic.

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 19:33   #3635
ainka11111
Raczkowanie

czekoladka - to tym bardziej na reklamację jest jakiś określony czas, nie zadręczaj się, pomyśl sobie jak za niedługo po tej kanapie będzie się mały dzidzia bawił( tylko trochę zimna nie)

co do wróżby z obrączką- ja słyszałam o zawiązaniu czerwoną nitką obrączki tak żeby środek ciężkości byl na środku, następnie bierze się to super wahadełko i daje nad lewą otwartą dłoń- jak obrączka wykonuje koła to dziewczynka jak kiwa się w prawo-lewo to chłopiec

wahadełko nad zawieszone nad brzuchem zachowuje sie odwrotnie- jak się kręci to chłopak jak kiwa tyko w dwie strony to dziewczynka

no zaciekawilo mnie to bardzo- to podobno sposób naszych babć, choć moja babcia by mnie wyzwała że w zabobony wierzę

mnie wyszedł chłopiec i tego się trzymam czekam tylko na medyczne potwierdzenie

ciekawe co wam wyjdzie - jak się skusicie w to pobawić
ainka11111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 19:34   #3636
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanie czy ktoś słyszał o takim szarlatańskim pomyśle sprawdzania płci dziecka u ciężarnej zrobionym wahadełkiem z obrączki? tylko nie pomyślcie że jestem jakaś nie tego, ale czytałam o tym gdzieś w internecie

Cytat:
To nie całkiem szarlatański sposób sprawdzania płci Kiedyś był bardzo popularny...tak jak pisze erysipelothrix potrzeba obrączki, którą się wiesza na włosie...tylko jak jest chłopiec to właśńie się kiwa w przód i tył a jak dziewczynka to w kółko Wiem, bo moja mama i babcia tak sprawdzały kiedyś...jak byłam jakoś 15-letnią dziewczynką to sprawdzały mi ale nad nadgarstkiem...i wyszło że najpierw będę miała córkę a później syna...po czym obrączka zupełnie stanęła Sprawdzałyśmy tak kilka moich kuzynek i cioć i wszystko się sprawdziło Musiałabym poprosić mamę by spradziła mi nad brzuchem, bo że tak można to nie wiedziałam
Stary 2009-01-22, 19:42   #3637
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
czekoladka - to tym bardziej na reklamację jest jakiś określony czas, nie zadręczaj się, pomyśl sobie jak za niedługo po tej kanapie będzie się mały dzidzia bawił( tylko trochę zimna nie)

co do wróżby z obrączką- ja słyszałam o zawiązaniu czerwoną nitką obrączki tak żeby środek ciężkości byl na środku, następnie bierze się to super wahadełko i daje nad lewą otwartą dłoń- jak obrączka wykonuje koła to dziewczynka jak kiwa się w prawo-lewo to chłopiec

wahadełko nad zawieszone nad brzuchem zachowuje sie odwrotnie- jak się kręci to chłopak jak kiwa tyko w dwie strony to dziewczynka

no zaciekawilo mnie to bardzo- to podobno sposób naszych babć, choć moja babcia by mnie wyzwała że w zabobony wierzę

mnie wyszedł chłopiec i tego się trzymam czekam tylko na medyczne potwierdzenie

ciekawe co wam wyjdzie - jak się skusicie w to pobawić
W sumie to już mi złość trochę przeszła, ale zobaczymy co będzie dalej. Do tego zamówiliśmy sobie stolik .....zobaczymy jak znowu będzie coś nie tak to będę pisała na wszystkich forach jakich się da złe opinie o tym salonie!
Narazie pozostaje nam czekanie i w moim wypadku cierpliwość....

Ja tam w żadne wróżby nie wierzę, co będzie to będzie.....

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 20:09   #3638
ainka11111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
W sumie to już mi złość trochę przeszła, ale zobaczymy co będzie dalej. Do tego zamówiliśmy sobie stolik .....zobaczymy jak znowu będzie coś nie tak to będę pisała na wszystkich forach jakich się da złe opinie o tym salonie!
Narazie pozostaje nam czekanie i w moim wypadku cierpliwość....

Ja tam w żadne wróżby nie wierzę, co będzie to będzie.....
ja też nie wierzę, traktuje to jako ciekawostkę
ja jak zobaczylam stoliki w Agacie to uznałam że nie będę przepłacać i dam sobie zrocić na zamówienie bo uznałam że nie możliwe żeby 4 drewniane dębowe nogi i szklany blat kosztowały tyle kasy i wiesz jak na tym wyszlam?
po podliczeniu wszystkich kosztow to znaczy 4 nóg u s tolarza, blatu u szklarza + montaż zapłacę ok 200 zl więcj niż w Agacie i jeszcze dwa tygodnie czekania taka ekonomistka jestem
ainka11111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 20:52   #3639
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Kobiety Wam to powinno sie ograniczyc dostep do internetu no nie nadazam z cyztaniem was !!!

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że pierwszy ruch to równo połowa ciąży ale czy ja wiem? ktoś bardziej czuły poczuje te ruchy wcześiej, a ktoś inny później, ale chyba nie od tego będzie zależeć długość ich ciąży
wiesz ile ludzi tyle twierdzeń nie ma sie co stresowac

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
o rany to chyba nie możliwe żę minęła mi juz połowa ciąży. to napewno nie byly ruchy dzidzi, tylko ja poprostu sie juz doczekac nie moge i dlatego
hihi spokojnie pewnie bedziemy wiedzialy za miesiac co to ruchy dziecka a za 3 miesiace bedziemy mialy dosc kopania po wsyztskich mozliwych narzadach
Cytat:
witaj Gizmiatko milo Cię znów widzieć i oczywiście resztę Mamuś
co do łożyska przodującego to nie jest wesoło- trzeba leżeć cał

ą ciąże bo często występują krwawienia, może odlepiać się łożysko itp no i zazwyczaj konczy się CC
ale czy to to samo co łożysko na przedniej ścianie ?nie jestem pewna ale chyba nie

mnie lekarz nastraszył tym przodowaniem łożyska ale powiedział że dokładnie da się stwierdzić je około 20tc
ale ja już panikuje bo jutro zaczynam 17tc i nie czuje jeszcze ruchów a w drugiej ciąży to czytałam że dziewczyny czują już nawet od 15, chyba że jest łożysko przodujące lub leży na przedniej ścianie macicy wtedy to amortyzuje ruchy i kobiety czują ruchy później
no i ja już sobie dorobiłam teorię że pewnie jestem w tej grupie bo wszystko zaczyna na to wskazywać
mnie równiez Ciebie miło widziec co do ruchow to zoabcyzmy co i jak jak sie ciaa bedzie rozwiajac ;-) oby bylo dobrze bo jak inaczej ma byc ?

i straszysz tym lezeniem, choc mi gin jak poszlam z wynikami powiedzial ze nic nie widzi nie prawidolowego i ze mam sie "zachowywac" jak zwykle robie
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Nie. Łożysko na ścianie przedniej nie oznacza nic nieprawidłowego.
Łożysko przodujące, to łożysko, które zakrywa częściowo lub całkowicie ujście wewnętrzne szyjki macicy i wtedy faktycznie jest to ciąża wysokiego ryzyka. Można spotkać się również z terminem "łożysko niskoschodzące", co oznacza, że brzeg łożyska znajduje się blisko ujścia wewnętrznego szyjki macicy (1-2cm). Łożysko przodujące lub niskoschodzące zdiagnozowane na początku ciąży może jeszcze wymigrować do góry wraz ze wzrostem macicy i przestać być łożyskiem przodującym/niskoschodzącym.

Agata R fajny dzidziol

Evamoni współczuję tego stresu i niepewności przez kolejne 4 tygodnie . Tak, jak mówią dziewczyny, zły wynik nie oznacza, że twój dzidzius jest chory. Będę trzymać kciuki za wyniki badań płynu owodniowego.
miod dla moich uszu mam nadzieje ze te polozenbie łozyska ulegnie zmienia !!! i dizekuje za informacje

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki

Pogoda u nas okropna, szaro, mglisto i pada mały deszczyk. Nie mniej jednak wyskoczyłam na małe zakupy i do fryzjera. Od razu lepiej sie czuję
Kupiłam pare drobiazgów, oczywiście dla maluszka też. Obiecuje wkleić zdjęcia.
Dziewczyny czy farbowałyście już włosy?

Pewnie, że Cie pamiętam Miło, że jesteś wśród nas.

Niestety nie pomogę Ci bo jak tylko na teście pokazały sie 2 kreseczki przestałam mierzyć temperaturkę.

Cześć Miramej

Cóż tak to już jest, nie wszyscy potrafią pokazać tą radość. Ale napewno bardzo sie cieszą, że zostaną dziadkami. Może muszą przespać sie z tą wiadomością

Śliczny maluszek

Ja jeszcze nie czuję ruchow. Ale ajk rozmawiałam z mamą to powiedziała, że jeśli kobieta jest w ciąży pierwszy raz to ruchy poczuje dopiero ok 20tc. Wcześniej może jej sie wydawać, że coś czuje ale to ruchy w jelitach

Aha mało zaglądasz na forum Mam nadzieję, że sie poprawisz?
no zoabcyzmy jak sie sytuacja z tesciami rozwinie !!!

widze ze kupujecie juz ubranka ja jeszcze nie nadal nie umiem sie przkeonac, choc kolezanka która poprosilam o to zeby byla chrzestna juz pokupywala rozne ubranka grzechotki butelki, kocyki, rożki kąpielowe itd itp , ja nie wiem kiedy mam zaczac kupywac nadal jakos boje sie ze co sie stanie i w ogole ehhhh

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 21:16   #3640
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
A Aniu proszę o zmianę wg OM termin wypada 03.08.2009
wg usg 29.07 ale i tak trzymam się terminu z OM

Poza tym Aniu nie martw się bo to w niczym nie pomoże, wiem że się martwisz bo rodzina w końcu jest najważniejsza ale myśl pozytywnie. Proszę Cię.
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Ania wiem, że jest to bardzo trudne w tej sytuacji, ale nie denerwuj się.
Wujkowi na pewno nic nie jest, może miał chwilę słabości.
Działał pod wpływem emocji i na noc wróci normalnie do domu jak wszystko przemyśli, a Tobie i maleństwu nerwy mogą zaszkodzić.

Nie denerwuj się, będzie dobrze
kochane jetsteście

Wujek się znalazł ... jest cały i zdrowy ... na szczęście nie stało sie to najgorsze! Ale teraz trzeba coś zrobić, żeby to się nie powtórzyło - nazbierało mu się troche kłopotów i pewnie nie wytrzymał!

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
mamuśki proszę o wpisanie mnie na listę Agnieszka 24l. termin porodu 24.07.2009. Wpiszcie koleżanki moją dzidzię na listę.
Aga wpisałam Cie na liste, ale na wiadomość o znalezieniu wujka zapomniałam uzupełnic Twój nick

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 21:20   #3641
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
35 sztuk mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) ------- t.p. 01.07.09 - Zuzia/Stella lub Maksymilian
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał
edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - ??? lub ???
Cassandra23 (Beata, 25l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - ??? lub Bartosz
agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ???
ainka11111 (???, ?? l, ...) ------------------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ???
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ---------- t.p. 08.07.09 - Bianka lub Beniamin
skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ----------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
bocianke82 (Ania, 27l, śląskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
claudietta (Kamila, 23l, Włochy) ------------ t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
Truheart (Ola, 27l, Łódź) --------------------- t.p. 13.07.09 - Ninka lub Adaś
jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) --------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------- t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ---------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ???
paulina860130 (Paulina, 22l, slaskie) ---- t.p. 17.07.09 - ??? lub ???
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) --------------- t.p. 18.07.09 - Emilia lub Marcel
Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) ---------- t.p. 19.07.09 - Emilia lub ???
Finka09 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 20.07.09 - ??? lub ???
dotkadotka (Dorotka, 32l, Wrocław) -------- t.p. 21.07.09 - ??? lub ???
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) --------- t.p. 22.07.09 - Wiktoria lub Andrzej
katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) -------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) ------ t.p. 24.07.09 - ??? lub ???
majka versace (Beata, 30l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ???
mariolasl (Mariola, 34l, UK) ----------------- t.p. 26.07.09 - Alexandra lub Antonio
Monika.P21 (Monika, ?? l, ...) -------------- t.p. 26.07.09 - ??? lub ???
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan
Wojtusia (???, ?? l, ...) ---------------------- t.p. 27.07.09 - ??? lub ???
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) ----------------- t.p. 28.07.09 - Emilia lub Julius

kinusia86 (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ---- t.p. .07.09 - ??? lub ???
BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------ t.p. .07.09 - ??? lub ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-22, 21:21   #3642
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
26 sztuk mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) ----------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert
frida110 (Aśka, ?? l, ...) --------------------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
gosiek1500 (Gosia, 32l, Szanghaj) -------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
Nikula5 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
Irethh (Magda, 21l, Poznań) ----------------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) ----------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
Nikka1221 (Małgosia, 24l, Niemcy) -------- t.p. 05.08.09 - ??? lub ???
sailors (Mirela, 19l, pomorskie) ------------- t.p. 08.08.09 - Zosia lub Pawełek
Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) -------------- t.p. 08.08.09 - ??? lub ???
olka222 (Olka, 25l, Bydgosz) --------------- t.p. 10.08.09 - Marysia lub Jakub
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ------- t.p. 12.08.09 - Zuzia lub Antoś
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ------------ t.p. 13.08.09 - Aurelia lub Daniel
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) --------- t.p. 16.08.09 - ??? lub ???
Kasiunia66 (Kasia, 25l, mazowieckie) ----- t.p. 17.08.09 - ??? lub ???
IwonkaAnna83 (???, ?? l, ...) -------------- t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------- t.p. 19.08.09 - Oliwia lub Piotruś
zioła (???, ?? l, ...) ---------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? lub ???
WrednaAfrodyta (???, 20l, ...) ----------- t.p. 25.08.09 - Bianka lub Aleksander
kasienka190 (Kasia, 24l, UK) -------------- t.p. 25.08.09 - ??? lub Aleksander
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ------------ t.p. 25.08.09 - Antonina lub Jakub
groszkolino (???, ?? l, ...) ------------------ t.p. 26.08.09 - ??? lub Jakub/Mikołaj
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ------------ t.p. 27.08.09 - Łucja lub ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) -------------- t.p. 28.08.09 - ??? lub ???
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------- t.p. 28.08.09 - Nadia lub Dawid
Martacin (Marta, ?? l, ...) -------------------- t.p. 29.08.09 - ??? lub ???

lui (???, ?? l, Irlandia) -------------------- t.p. .08.09 - ??? lub ???

--------------------------------------------
Nasze aniolki ktore wrocily do nieba [*]

gooha3 [*]
mountain [*]
serafia11 [*]
agagmm23 [*]

Malga19 [*] [*]

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-22, 21:26   #3643
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dziewczyny chciałam się was doradzić w pewnej sprawie... Otóż chcieliśmy z TŻ wziąć na świadków naszych przyjaciół- parę, ale podobno jest taki przesąd żę to przynosi nieszczęście w związku pary....Ja w sumie nie wierze w ten przesąd, a jak to było na waszych ślubach? Myślalam ze wzięcie na świadkow pary będzie dobrym pomysłem bo będa dobrze się bawić
WrednaAfrodyta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 22:05   #3644
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanie czy ktoś słyszał o takim szarlatańskim pomyśle sprawdzania płci dziecka u ciężarnej zrobionym wahadełkiem z obrączki? tylko nie pomyślcie że jestem jakaś nie tego, ale czytałam o tym gdzieś w internecie
ja słyszałam i wyszło mi że będę mieć dziewczynkę

Wklejam Wam mój post (pisałam już w swoim wątku) o śmiesznych wróżbach, co się urodzi Ale powiem Wam, że większości u nas na wątku sprawdziło się I robiłam wróżby swoim znajomym i też się sprawdziło

http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=109

Skopiuję też
Cytuję ze strony:
Cytat:
Zaglądając na różne miesiące u naszych koleżanek, które wcześniej zostaną mamusiami trafiłam na ciekawą metodę wyliczania płci potomka.

Metoda polega na założeniu, że ciało człowieka, jego tkanki odnawiają się w cyklu siedmioletnim. To znaczy, że osoba w wieku 20 lat ma krew "sześcioletnią" (7+7+6=20), a np. osoba w wieku 28 lat ma krew w wieku siedmiu lat (7+7+7+7=28) i analogicznie dokonuje się wyliczenia.

Robi się analizę wieku krwi rodziców w momencie poczęcia, np. na przykładzie mojej córeczki Wiwi:
mamusia: 24 lata - wiek krwi 3 lata
tatuś: 29 lta - wiek krwi 1 rok
3 lata mamusi > 1 rok tatusia ( => dziewczynka)

Jak zauważyłyście Wiwi urodziła się dziewczynką.
Przeliczyłam prawie wszystkim koleżankom w pracy i sprawdziło się.
A teraz moje obliczenia:
U mnie: 26 lat= 7+7+7+5, u Męża: 32 lata= 7+7+7+7+4
5 lat Mamusi > 4 lata Tatusia czyli niby powinna być Dziewucha
A co Wam wychodzi?

Aha. Trzeba podać wiek swój i TŻ w chwili poczęcia Dziecka

I parę innych wróżb:
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...c_dziecka .html

Chiński kalendarz:
http://www.thelaboroflove.com/chart/cal.html

Dziewczyny gratuluję Wam prawdziwego Baby Boom!!!! Tyle Dzieciaczków to na żadnym wątku chyba jeszcze nie było

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2009-01-22 o 22:07 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 22:17   #3645
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
ja słyszałam i wyszło mi że będę mieć dziewczynkę

Wklejam Wam mój post (pisałam już w swoim wątku) o śmiesznych wróżbach, co się urodzi Ale powiem Wam, że większości u nas na wątku sprawdziło się I robiłam wróżby swoim znajomym i też się sprawdziło

http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=109

Skopiuję też
Cytuję ze strony:
A teraz moje obliczenia:
U mnie: 26 lat= 7+7+7+5, u Męża: 32 lata= 7+7+7+7+4
5 lat Mamusi > 4 lata Tatusia czyli niby powinna być Dziewucha
A co Wam wychodzi?

Aha. Trzeba podać wiek swój i TŻ w chwili poczęcia Dziecka

I parę innych wróżb:
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...c_dziecka .html

Chiński kalendarz:
http://www.thelaboroflove.com/chart/cal.html

Dziewczyny gratuluję Wam prawdziwego Baby Boom!!!! Tyle Dzieciaczków to na żadnym wątku chyba jeszcze nie było
hmmmmm
ja mam w chiwli poczecie dropsa mialam 25 lat czyli 7+7+7+4 czyli wiek krwi to 4
a tz w chiwli poczecie dropsa mial27 czyli 7+7+7+6 czyli wiek krwi to 6

czyli wiek mamusi 4 a wiek tatusia to 6 czyli co chłopczyk ?

a z testu na stronie noworodek wychodzi dziewczynka na 65% hih

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-01-22 o 22:26
Stary 2009-01-22, 22:19   #3646
Sweet_21
Zakorzenienie

Mi wyszedł chłopczyk
Ja wiedziałam, że tak będzie, hehe.

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 22:30   #3647
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
hmmmmm
ja mam w chiwli poczecie dropsa mialam 25 lat czyli 7+7+7+4 czyli wiek krwi to 4
a tz w chiwli poczecie dropsa mial27 czyli 7+7+7+6 czyli wiek krwi to 6

czyli wiek mamusi 4 a wiek tatusia to 6 czyli co chłopczyk ?

a z testu na stronie noworodek wychodzi dziewczynka na 65% hih
To sprawdź jeszcze z chińskim horoskopem http://www.thelaboroflove.com/chart/cal.html

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Mi wyszedł chłopczyk
Ja wiedziałam, że tak będzie, hehe.
Ehh Dziewczyny, zazdroszczę

Bo mi się tak chłopczyk marzy A ze wszystkich wróżb wychodzi dziewczynka A najbardziej sprawdzająca się wróżba USG, nie działa u mnie, bo dziecko wstydliwe i się zasłania A słyszałam, że jak się zasłania to też dziewczynka, bo chłopcy z dumą pokazują swoją... dumę od razu

Ale co będzie to będzie, byleby zdrowe było

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 22:38   #3648
Karolinak82
Zakorzenienie

Fajna ta wróżba...i mi wyszła dziewczynka

EDIT: w chińskim tez wyszła dziewczynka
Może moje przeczucie się sprawdzi

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-01-22 o 22:41
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 22:39   #3649
aniuszka6
Przyczajenie

hej dziewczynki, jestem w 9 tygodniu ciązy i jedynymi obiawami jest sen, i czeste oddawanie moczu, zgaga, mdlosci bardzo , bardzo zadko, wymioty tylko raz 3 tygodnie temu, czy myslicie ze wszystko ok? wiem ze brak mdlosci nie oznacza braku ciazy ale sie niepokoje
aniuszka6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 22:45   #3650
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
skończyłam nadrabiać zaległości ...
przepraszam Was ale nie mam siły nic napisać ...
właśnie moja mama wróciła wcześniej z pracy - wiedziałam ze coś się stało
Mój wujek - chrzestny .. wyszedł rano z domu i napisał kartkę: Nie szukacjie mnie!
Oczywiscie nie wiem czy tylko tyle czy cos jeszcze ... nikt nic nie chce mi powiedzieć .... siedze w domu sama i ryczę
Teraz już wiem dlaczego babcia zrezygnowała z zakupów! Ale nic mi nie powiedziała!
Nikt nie chce mnie denerwować! Bo mi nie wolno! A ja sie denerwuje jeszcze bardziej jak nic nie wiem!!!!
Mama nawet chciała do lekarza po jakieś tabletki na uspokojenie jechać.
Aniu tak mi przykro nie stresuj sie za bardzo tylko - mysl o dzidzi

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Svinecka dzięki za info Jednak zdanie doświadczonej mamy jest bezcenne Ja jednak póki co też nie zmienie zdania co do wózka
ja narazie tez nie zmieniam zdania - ale prosze nie sugeruj sie mna bo potem bedzie na mnie
ja sama jeszcze nie wiem czy nie bede potem sobie w brode pluc

Cytat:

Dziewczyny czy farbowałyście już włosy?

ja farbuje od poczatku - i to na blond
pierwsza ciaze tez farbowalam przez caly czas i malemu nic nie bylo

Cytat:
Napisane przez evamoni Pokaż wiadomość
Wlasnie wyniki krwi sa zle 100 pkt. Pomiary USG wyszly dobre. Srednia to 1:244. Martwic na pewno sie bede ( ktoz by tego nie robil ) ale pocieszam sie tak jak mowisz, ze to tylko program komputerowy i statystyka. Na pewno moj wiek obniza wynik. Bedziesz sie decydowala na badanie wod plodowych?
wiesz co....ja bym na Twoim miejscu nie ryzykowala....wiesz dziecko moze umrzec w wyniku takiej interwencji a wyniki moga okazac sie dobre....poza tym nawet jesli by bylo cos zle, to co zrobisz z ta swiadomoscia?

dziewczynki ja sie nie odzywalam bo tak mnie rozlozylo - caly dzien prawie przelezalam bo myslalam, ze umre

sprawa o alimenty zostala przeniesiona na koniec lutego bo nie doszlo jeszcze potwierdzenie z poczty czy mojemu bylemu dostarczono wezwanie yhhh

a poza tym....moj synek chyba ma ospe i dlatego mial taka temperature, dzis na ciele wyskoczyly mu krostki, jutro jade do lekarza zobaczyc czy to faktycznie ospa

EDIT: a mi wszystkie wrozby wskazuja na syna - szkoda bo nawet wybralismy inne imie dla dziewczynki

Edytowane przez Svinecka
Czas edycji: 2009-01-22 o 23:10
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 23:13   #3651
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Wiecie co? ja nie moge tego pojać jak mozna czekać na wizyte po kilka godzin, a nawet 1,5h jest dla mnie zdrowym przegięciem i wcale nie dlatego że jestem rozkapryszona a dlatego że cenię swój czas i wolalabym żeby ktoś mnie szanował, a takie wyczekiwanie jest dla mnie poniżające, poniżej wszelkiej godności.
Czy to prywatni czy państwowi was tak urządzaja?
W moim przypadku jest to lekarz prywatny, zresztą jak wszyscy do których chodzę Czasem zastanawiam się po co mi właściwie odprowadzają te wszystkie składki skoro i tak trzeba iść wszędzie prywatnie

U dentysty rejestruję się na godziny i też nieraz czekam 0,5-1 godz.
I co mam zrobić, awanturę, obrazić się? Co mi to da
Zwłaszcza, że moja dentystka jest na każde moje zawołanie, wystarczył jeden mój tel. w sytuacji krytycznej, w sobotę i dentystka w cg. godziny była w gabinecie.

Obecna ginekolog, jest b. miła, mogę do niej zadzwonić i mi poradzi, a nie zje...e. Poprzednia mnie kiedyś zrugała, bo ośmieliłam się do niej zadzwonić , więc zmieniłam lekarza (i tak przecież ja płacę) choć tam nigdy nie było kolejek i już wiem dlaczego, hmm z takim podejściem do pacjenta

Cytat:
...
A prorpos tego wróżenia płci to wieszasz swoją obrączkę na włosie i trzymasz nad brzuchem i jak kręci się to chłopak a jak kiwa się w przód i tył to dziewczynka
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
...
tylko jak jest chłopiec to właśńie się kiwa w przód i tył a jak dziewczynka to w kółko

Hmm, to w końcu, co jest jak się kiwa.
Bo mi się kiwa, a w drugim wyszło 4:3 na korzyść chłopca

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 23:16   #3652
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam się was doradzić w pewnej sprawie... Otóż chcieliśmy z TŻ wziąć na świadków naszych przyjaciół- parę, ale podobno jest taki przesąd żę to przynosi nieszczęście w związku pary....Ja w sumie nie wierze w ten przesąd, a jak to było na waszych ślubach? Myślalam ze wzięcie na świadkow pary będzie dobrym pomysłem bo będa dobrze się bawić
osobiście nie wierzę w tego typu przesądy, inaczej świadkiem nie byłaby kobieta w ciąży (co również jest złą wróżbą) i ślubu też nie mogłabym brać 13'ego

Wasze szczęście zależy od was samych, a nie osób występujących w roli świadka.
Jak się psuje między ludźmi... to jest na kogo zwalić

hej aniuszko6 ja nie wymiotowałam ani razu a zaraz 14 tydz i wszystko w porządku, nie każdy książkowe musi mieć objawy.
Zgaga wydawałaby mi się zbyt szybkim objawem, ale specem nie jestem. Zawsze wydawało mi się ,że spowodowane jest to zwiększeniem wydzielania się progesteronu, który działa rozluźniająco na mięśnie przewodu pokarmowego.

W zaawansowanej ciąży przyczyna powstawania zgagi jest prozaiczna. Rozszerzająca się macica uciska żołądek i zwiększa nacisk na przełyk.
Ja nie cierpię jeszcze na to jak większość z nas mamy to przed sobą.
Może to wina tzw. diety- bezpośrednią przyczyną zrzucania soków trawiennych zwykle jest jedzenie, stres i fajeczki
Ale sie wymądrzam, ale pytasz to odpowiadam
Stary 2009-01-22, 23:16   #3653
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
To sprawdź jeszcze z chińskim horoskopem http://www.thelaboroflove.com/chart/cal.html

Ehh Dziewczyny, zazdroszczę

Bo mi się tak chłopczyk marzy A ze wszystkich wróżb wychodzi dziewczynka A najbardziej sprawdzająca się wróżba USG, nie działa u mnie, bo dziecko wstydliwe i się zasłania A słyszałam, że jak się zasłania to też dziewczynka, bo chłopcy z dumą pokazują swoją... dumę od razu

Ale co będzie to będzie, byleby zdrowe było
no to wyszlo mi tak ze wedlug wieku krwi syn
wedlug stonki internetowej wyszła nam córa
wedlug chinskiego wyszedl syn (październik 25 lat )
Cytat:
Napisane przez aniuszka6 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, jestem w 9 tygodniu ciązy i jedynymi obiawami jest sen, i czeste oddawanie moczu, zgaga, mdlosci bardzo , bardzo zadko, wymioty tylko raz 3 tygodnie temu, czy myslicie ze wszystko ok? wiem ze brak mdlosci nie oznacza braku ciazy ale sie niepokoje
wsyztsko oki, niekotre z nasz zygały jak koty inne mialy pare dni mdłosci i tyle , jeszcze inne mdlosci nie miały wcale tylko bol piersi . idz do gina niech ci da skieroanie na badania krwi i usg bedziesz wiedziala czy serce bije czy wszytsko ok

EDIT : znalazlam polski odwiednik tego chinskiego horoskopu http://www.planujemydziecko.pl/index...e-plci-dziecka

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-01-22 o 23:27
Stary 2009-01-22, 23:54   #3654
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Hmm, to w końcu, co jest jak się kiwa.
Bo mi się kiwa, a w drugim wyszło 4:3 na korzyść chłopca
Ja znam sposób z obrączką nad nadgarstkiem i wtedy na 100 % jak się kiwa do tyłu i przodu to chłopak jak w kółko to dziewczynka
Stary 2009-01-23, 00:11   #3655
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

katarzynka00 chodzi o to ze przynosi nieszczescie swiadkom, ja tez nie wierze w takie rzeczy, no ale chciałam was spytać o zdanie
WrednaAfrodyta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 00:22   #3656
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
katarzynka00 chodzi o to ze przynosi nieszczescie swiadkom, ja tez nie wierze w takie rzeczy, no ale chciałam was spytać o zdanie
świadkiem najczęściej zostaje ktoś z rodziny lub osoba dla nas ważna, przyjaciółka, przyjaciel.Moim zdaniem jest to okazanie w pewien sposób szacunku tej osobie i wyróżnienie go, podkreślenie jak jest dla nas istotna jego osoba w tym dniu i takiej roli w momencie przypieczętowania związku i uczucia.Idąc tym tokiem rozumowania (o który pytasz) to tak jakbyśmy celowo i z góry nieszczęścia życzyli przyjaciołom i właśnie dlatego mielibysmy ich wybierać na świadków. Ach te przesądy...

EDIT: od popołudnia podbrzusze mnie pobolewa, chwilkami, z przerwami, nie za mocno, ale myśli się kotłują... bo przed tem tak nie miałam
To nie takie uczucie jak przedtem gdy rozciągała się macica, teraz jakoś zupełnie inaczej, i w troszkę innym miejscu

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-01-23 o 00:27
Stary 2009-01-23, 01:10   #3657
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny wklejam kilka fotek
Słodkie zakupy
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Wujek się znalazł ... jest cały i zdrowy ... na szczęście nie stało sie to najgorsze
uff..
Stary 2009-01-23, 08:21   #3658
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
widze ze kupujecie juz ubranka ja jeszcze nie nadal nie umiem sie przkeonac,... ja nie wiem kiedy mam zaczac kupywac nadal jakos boje sie ze co sie stanie i w ogole ehhhh
Gizmiątko ja mam tak samo. Na wózki też nie zaglądam. Nawet nie zastanawiałam się jeszcze nad imionami.

Z wróżb wyszła mi dziewczynka (chciałabym dziewczynkę), ale mam tzw. czuja na chłopaka. Po prostu wiem , że będzie chłopak i już!
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 08:59   #3659
marysia_258
Zadomowienie

Ja również jeszcze nie mogę się przekonać do kupowania ciuszków (chyba jestem za bardzo przesądna), choć nie powiem, że mnie nie korci. One są takie piękne i słodziutkie
Mnie z wróżb też wychodzi dziewczynka (bardzo bym chciała żeby tak było), ale co będzie to będzie. Ważne żeby wszystko było oki i maleństwo urodziło się zdrowe
Już nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie na świat

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 09:34   #3660
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Byłam w środę wieczorem na USG, dziś zdaję relację . Dzidziuś ma już 6,7 cm i jest niezłą wiercipiętką . Łapał się rączkami za głowę, krzyżował nogi, kładł się na pleckach, potem na brzuszku, a najlepsza była pozycja, gdy wyprostował zupełnie jedną nóżkę i zaparł się o ścianę macicy i tak "wisiał" . Cudowne uczucie, no coś niesamowitego. Serduszko biło 155 uderzeń na minutę, kości nosowe widoczne, są dwie rączki i dwie nóżki, przezierność karkowa 1 mm, BPD 2,26. Doktor obstawia chłopczyka, ale to jeszcze nic pewnego . Dostaliśmy 14 fotek i jesteśmy bardzo szczęśliwi.
To się podzieliłam swoim szczęściem .

Pozdrawiam Was piątkowo .

Aha, i witam nowe koleżanki

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości