Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-23, 09:42   #3661
ainka11111
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

cześć mamuśki - wyspane?

właśnie zaczełam bawić się suwaczkami co mam nacisnąć żeby adres suwaczka pokazywał się automatycznie przy każdej odpowwiedzi a czy na tym forum nie da się zrobić żeby zamiast adresu suwaczka był taki fajny kolorowy prawdziwy suwaczek?

Miramej- strasznie się cieszę że wszystko ok ja mam wizytę we wtorek i już przeżywam

Edytowane przez ainka11111
Czas edycji: 2009-01-23 o 09:54
ainka11111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 09:55   #3662
musicman
Zadomowienie

wyspane, dziś jadę na pierwsze zakupy dla dzidzi. Mam zamiar wreszcie coś kupić a nie tylko oglądać z przerażeniem.
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 09:56   #3663
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hejka

no i bylam z malym u lekarza...ma ospe - na szczescie go nie swedzi i sie nie drapie

Miramej to super

co do przesadow - jak chrzcilam malego miala byc chrzestna moja starsza kuzynka ale zaszla w ciaze i zrezygnowala z powodu przesadu, ze moze poronic
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 10:53   #3664
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Wiecie co? ja nie moge tego pojać jak mozna czekać na wizyte po kilka godzin, a nawet 1,5h jest dla mnie zdrowym przegięciem i wcale nie dlatego że jestem rozkapryszona a dlatego że cenię swój czas i wolalabym żeby ktoś mnie szanował, a takie wyczekiwanie jest dla mnie poniżające, poniżej wszelkiej godności.
Czy to prywatni czy państwowi was tak urządzaja?
Przecież każdy orgaznizuje sobie dzień w jakiś sposób i zamiast kwitnąc w poczekalni mozna by świat zawojować, ehhh mnie poniosło
Otatnio u gina przesunęly się nieco wizyty, bo dr przyjął nagłe przypadki krwaiwnia, bóle itp, po czym wchodzi mama z dzieckiem i tata, patrzy a tu 4 kobiety przed nią i wali prosto do rejestracji, że przyszła punktualnie i musi czekać i że jak to i w ogóle, a my do choinki co?? przyszłyśmy se na poczekalni 2h bez sensu posiedzieć?? podziwiam was kobietki

No właśnie, może założymy komitet do spraw małych piersi, bo nikt nam nie chce uwierzyć, że można mieć naprawdę mikro biuścik.
Właśnie jak kobieta całe zycie nie ma to choć w ciąży jej się majaczy za biustem.
Ja to tak właściwie z jajem pisze, bo nie jest to jakąś moją zmorą bo już sie nauczyłam i przyzwyczaiłam, ale po cichutku marzę choć na czas ciąży
tez niestety czekam dluuuzo w kolejce do gina... zasada jedna kto pierwszy ten lepszy... jedna kobitka ok 20 min... ale jakos nie narzekam

i rozumiem ze umojego gina sie czeka bo zasada kto pierwszy ten lepszy ale skoro jest recepcja to to dla mnie conajmniej DZIWNE

tak tez mam male piersi i tez kcem zeby urosly!!! (nie za szybko zeby sie rozstepy nie porobily)

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam się was doradzić w pewnej sprawie... Otóż chcieliśmy z TŻ wziąć na świadków naszych przyjaciół- parę, ale podobno jest taki przesąd żę to przynosi nieszczęście w związku pary....Ja w sumie nie wierze w ten przesąd, a jak to było na waszych ślubach? Myślalam ze wzięcie na świadkow pary będzie dobrym pomysłem bo będa dobrze się bawić
u nas swiadek to brat cioteczny meza a swiadkowa to moja kumpela... u kolezanki ona z facetem swoim byli swiadkami (fakt rozeszli sie ale na pewno nie z powodu tego ze swiadkowali)

Cytat:
Napisane przez aniuszka6 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, jestem w 9 tygodniu ciązy i jedynymi obiawami jest sen, i czeste oddawanie moczu, zgaga, mdlosci bardzo , bardzo zadko, wymioty tylko raz 3 tygodnie temu, czy myslicie ze wszystko ok? wiem ze brak mdlosci nie oznacza braku ciazy ale sie niepokoje
czy aby nie jestecie "troszke" przewrazliwone??? Ciaza to przeciez nie choroba a latanie co rusz do kibelka i sprawdzanie czy jest plamienie jest doprowadzaniem samego siebie do frustracji...
DZEWCZYNY WSZYSTKO BEDZIE OK skoro lekarz tak powiedzial...

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Gizmiątko ja mam tak samo. Na wózki też nie zaglądam. Nawet nie zastanawiałam się jeszcze nad imionami.

Z wróżb wyszła mi dziewczynka (chciałabym dziewczynkę), ale mam tzw. czuja na chłopaka. Po prostu wiem , że będzie chłopak i już!
wozek to kupie ale pod koniec ciazy a nad imionami sie zastanawialismy jeszcze przed ciaza

mi z wozby jednej chlopaczek i czuje ze tak bedzie
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 10:58   #3665
ainka11111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hejka

no i bylam z malym u lekarza...ma ospe - na szczescie go nie swedzi i sie nie drapie

Miramej to super

co do przesadow - jak chrzcilam malego miala byc chrzestna moja starsza kuzynka ale zaszla w ciaze i zrezygnowala z powodu przesadu, ze moze poronic
dzieci raczej łagodnie przechodzą ospe. moje dziecko przechodzilo rok temu też tak o tej porze z czego się bardzo cieszę bo jakby teraz miala coś przynieść z przedszkola to bym się wściekła z racji tego że ja jeszcze nie byłam chora a ospa w ciąży to czytałam że nic ciekawego
ainka11111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 11:01   #3666
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Co tutaj tak cichutko? Śpicie jeszcze? Przyznam się, że ja dopiero wstałam, super mi sie spało Musze wykorzystywać te chwile kiedy dłużej mogę pospać bo za tydzien znów do pracy.

Miramej super wiadomości Maluszek rozwija sie prawidłowo. Kiedy następne usg?

Svinecka dzieki za wypowiedź w sprawie farbowania włosków. Czytałam troszkę na necie o farbowaniu w ciąży, zdania są oczywiście podzielone, nie mniej jednak ufarbuję, nie będę straszyć ludzi swoimi włosami

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2009-01-23 o 11:04
Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 11:15   #3667
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
świadkiem najczęściej zostaje ktoś z rodziny lub osoba dla nas ważna, przyjaciółka, przyjaciel.Moim zdaniem jest to okazanie w pewien sposób szacunku tej osobie i wyróżnienie go, podkreślenie jak jest dla nas istotna jego osoba w tym dniu i takiej roli w momencie przypieczętowania związku i uczucia.Idąc tym tokiem rozumowania (o który pytasz) to tak jakbyśmy celowo i z góry nieszczęścia życzyli przyjaciołom i właśnie dlatego mielibysmy ich wybierać na świadków. Ach te przesądy...

EDIT: od popołudnia podbrzusze mnie pobolewa, chwilkami, z przerwami, nie za mocno, ale myśli się kotłują... bo przed tem tak nie miałam
To nie takie uczucie jak przedtem gdy rozciągała się macica, teraz jakoś zupełnie inaczej, i w troszkę innym miejscu
Mnie tez pobolewal wczoraj i przedwczoraj, az sie martwilam troche, ale dzisiaj juz ok, no chwilami gdzies tam mnie zakłuje cos w podbrzuszu, ale mam nadzieje ze to nic powaznego. i tak biore nospe 2 razy dziennie. do lekarza ide dopiero 5 lutego. juz sie nie moge doczekac, chce wiedziec czy wszytsko ok.

Cassandra ja tez ide farbowac wlosy, ale juz po wizycie u lekarza,czyli po 5.02 wygladam strasznie,ale cóż przemecze sie jeszcze troszke. i tak siedze w domciu caly czas prawie, staram sie nie łazic duzo po dworze i po sklepach bo teraz ten wirus grypy wiec wole nie ryzykowac.

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2009-01-23 o 11:18
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 11:16   #3668
agga19851985
Wtajemniczenie

Aga wpisałam Cie na liste, ale na wiadomość o znalezieniu wujka zapomniałam uzupełnic Twój nick [/quote]

Ania0104 dzięki bardzo
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 11:24   #3669
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
wyspane, dziś jadę na pierwsze zakupy dla dzidzi. Mam zamiar wreszcie coś kupić a nie tylko oglądać z przerażeniem.
Czekamy na foteczki

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-01-23, 11:26   #3670
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny chciałam się was doradzić w pewnej sprawie... Otóż chcieliśmy z TŻ wziąć na świadków naszych przyjaciół- parę, ale podobno jest taki przesąd żę to przynosi nieszczęście w związku pary....Ja w sumie nie wierze w ten przesąd, a jak to było na waszych ślubach? Myślalam ze wzięcie na świadkow pary będzie dobrym pomysłem bo będa dobrze się bawić
my mieliśmy na swoim ślubie świadków, którzy są małżeństwem i nam pecha to nie przyniosło, a może i nawet wręcz przeciwnie. Także wydaje mi się że gdyby człowiek wierzył we wszystkie te przesądy to nie można by było spokojnie z domu wyjść
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 11:33   #3671
Rybens
Przyczajenie

GG do Rybens

hejka!! witam Was wszystkie, postanowilam do Was dolaczyc, bo tak jak Wy spodziewam sie cudu!! Dzidzia przyjdzie na swiat okolo 19 sierpnia, bo wlasnie taki mam termin, pozdrawiam przyszle mamusie
Rybens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 11:36   #3672
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybens Pokaż wiadomość
hejka!! witam Was wszystkie, postanowilam do Was dolaczyc, bo tak jak Wy spodziewam sie cudu!! Dzidzia przyjdzie na swiat okolo 19 sierpnia, bo wlasnie taki mam termin, pozdrawiam przyszle mamusie
Witamy kolejną mamusie i maluszka
Prosimy o pozostale dane: Imię, wiek, miejscowość oraz imiona. Ania doda Cie do listy

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-01-23, 11:37   #3673
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość

i rozumiem ze umojego gina sie czeka bo zasada kto pierwszy ten lepszy ale skoro jest recepcja to to dla mnie conajmniej DZIWNE
hmmm wydaje mi się czy wyjaśniłam, że poślizgi były z powodów nagłych przypadków. W takiej sytuacji można poczekać, ale bezpodstawnie kwitnięcie to dopiero jest dziwne.
Rzadko, ale trafiają się przypadki, gdzie na pierwsza wizytę wchodzi tatuś, i już ma milion pytań, co to porodu,a jak z karmieniem, i kąpielą. Wtedy wszystkie panie chichoczą, jak na poczekalni debatują o co będą pytać
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 11:40   #3674
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Gizmiątko ja mam tak samo. Na wózki też nie zaglądam. Nawet nie zastanawiałam się jeszcze nad imionami.

Z wróżb wyszła mi dziewczynka (chciałabym dziewczynkę), ale mam tzw. czuja na chłopaka. Po prostu wiem , że będzie chłopak i już!
no u mnie wyszlo dwa do jednego na korzysc chłopczyka . wszyscy w ogokol mowia ze ide na chłopca !
Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Ja również jeszcze nie mogę się przekonać do kupowania ciuszków (chyba jestem za bardzo przesądna), choć nie powiem, że mnie nie korci. One są takie piękne i słodziutkie
Mnie z wróżb też wychodzi dziewczynka (bardzo bym chciała żeby tak było), ale co będzie to będzie. Ważne żeby wszystko było oki i maleństwo urodziło się zdrowe
Już nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie na świat
my imiona juz mamy ale ubranke niekupujemy zadnych za wozkami si enie ogladamy oboje stwierdzilismy ze zacnziemy kolo 6 miesiaca sie rozgladac i powoli robic jakies zakupki
Cytat:
Napisane przez ainka11111 Pokaż wiadomość
cześć mamuśki - wyspane?

właśnie zaczełam bawić się suwaczkami co mam nacisnąć żeby adres suwaczka pokazywał się automatycznie przy każdej odpowwiedzi a czy na tym forum nie da się zrobić żeby zamiast adresu suwaczka był taki fajny kolorowy prawdziwy suwaczek?

Miramej- strasznie się cieszę że wszystko ok ja mam wizytę we wtorek i już przeżywam
chyba na wizazu nie mozna umiescic suwaczka tylko odnosnki w sensie linki !! na innych forach idzie umieszczac suwackzi tak ze widac co na nich jest a tu chyba takiej opcji JESZCZE nie ma

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 11:40   #3675
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry
u Was tez tak ładnie słoneczko swieci?
Niedawno wstałam ... ciężką miałam noc! Tyle nerwów przez cały dzień i jak już wiedziałam że wszystko ok to wtedy rozbolała mnie głowa! Nie mogłam zasnąć do 2 ... prace sobie dzisiaj odpusciłam
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Byłam w środę wieczorem na USG, dziś zdaję relację . Dzidziuś ma już 6,7 cm i jest niezłą wiercipiętką . Łapał się rączkami za głowę, krzyżował nogi, kładł się na pleckach, potem na brzuszku, a najlepsza była pozycja, gdy wyprostował zupełnie jedną nóżkę i zaparł się o ścianę macicy i tak "wisiał" . Cudowne uczucie, no coś niesamowitego. Serduszko biło 155 uderzeń na minutę, kości nosowe widoczne, są dwie rączki i dwie nóżki, przezierność karkowa 1 mm, BPD 2,26. Doktor obstawia chłopczyka, ale to jeszcze nic pewnego . Dostaliśmy 14 fotek i jesteśmy bardzo szczęśliwi.
To się podzieliłam swoim szczęściem .

Pozdrawiam Was piątkowo .

Aha, i witam nowe koleżanki
Miramej super ze dzidzia ma wszystko na miejscu ... może podzielisz się fotką tego kawalera
Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
poprosimy o zdjęcia

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 11:46   #3676
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
hehe to tak jak ja

Cytat:
hmmm wydaje mi się czy wyjaśniłam, że poślizgi były z powodów nagłych przypadków. W takiej sytuacji można poczekać, ale bezpodstawnie kwitnięcie to dopiero jest dziwne.
Rzadko, ale trafiają się przypadki, gdzie na pierwsza wizytę wchodzi tatuś, i już ma milion pytań, co to porodu,a jak z karmieniem, i kąpielą. Wtedy wszystkie panie chichoczą, jak na poczekalni debatują o co będą pytać
nie rozumiem pojecia nagly przypadek... u mnie u gina wszystkie sa naglymi przypadkami... bez kolejki moga wejsc panie po odbior badan... kazda sie przyzwyczaila ze swoje trzeba odsiedziec... wiadomo do lekarza nikt nie przychodzi tak po prostu pogadac...

tak czy siak uwazam ze czekac zadna z nas nie powinna
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 11:54   #3677
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
witam kolejną mamusię!!! Oczywiście GRATULUJĘ FASOLKI!!!
Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
no u mnie wyszlo dwa do jednego na korzysc chłopczyka . wszyscy w ogokol mowia ze ide na chłopca !

my imiona juz mamy ale ubranke niekupujemy zadnych za wozkami si enie ogladamy oboje stwierdzilismy ze zacnziemy kolo 6 miesiaca sie rozgladac i powoli robic jakies zakupki

chyba na wizazu nie mozna umiescic suwaczka tylko odnosnki w sensie linki !! na innych forach idzie umieszczac suwackzi tak ze widac co na nich jest a tu chyba takiej opcji JESZCZE nie ma
mi też wyszedł chłopak ... wszystko przeciwko mnie ... ale druga już musi byc dziewczynka!

Gizmiatko wytłumacz kolezance łopatologicznie ... jak się stawia w podpis link np do suwaczka, ale tak zeby go podpisać ... no tak jak Ty masz! Bo ja ciemna jestem w tym temacie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-23, 11:58   #3678
marysia_258
Zadomowienie

Miramej super, że wszystko jest w jak najlepszym porządku
Ja do ginia idę w poniedziałek już się zaczynam denerwować (przez te niezbyt dobre wyniki moczu...), ale też się cieszę, że znowu zobaczę moją kruszynkę
Powiem Wam, że ja w kolejce u ginia nie muszę stać aż tak długo. Owszem jest am jakiś mały poślizg, ale to dosłownie od 10 do 15 minut. Jak wcześniej chodziłam państwowo too nie powiem, żeby się dostac do gabinetu tżeba było z pół dnia spędzić w przychodni.
Musicman mam nadzieję, że pochwalisz się zakupami

Ania0104 u mnie jest szaro buro i ponuro, pada deszcz, az przygnębia mnie ta pogoda. Ale co tam byle do WIOSNY!!!

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 12:05   #3679
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Ania0104 u mnie jest szaro buro i ponuro, pada deszcz, az przygnębia mnie ta pogoda. Ale co tam byle do WIOSNY!!!
U mnie pogoda podobna...senna i depresyjna.
Chcę już wiosnę
Chyba obejrze sobie jakaś komedie na poprawę humoru.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-01-23, 12:10   #3680
aha9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
I jeszcze
[quote=ainka11111;10606275]
Cytat:
Jeszcze nic nie czuję a Ty?

też nie czuje jeszcze malucha a o niczym innym nie marzę
dziewczyny ja też czekam z utęsknieniem na pierwszego kopniaka, wczoraj zamiast spać, leżałam i wysłuchiwałam, chyba telepatycznie chcę wpłynąć na mojego synka coby dał już znać o sobie to już 18 tydz

Cytat:
Napisane przez aniuszka6 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, jestem w 9 tygodniu ciązy i jedynymi obiawami jest sen, i czeste oddawanie moczu, zgaga, mdlosci bardzo , bardzo zadko, wymioty tylko raz 3 tygodnie temu, czy myslicie ze wszystko ok? wiem ze brak mdlosci nie oznacza braku ciazy ale sie niepokoje
to zupełnie tak jak u mnie, nie ma się co martwić, tu cieszyć się trzeba

Cytat:
Hej dziewczyny

Svinecka dzieki za wypowiedź w sprawie farbowania włosków. Czytałam troszkę na necie o farbowaniu w ciąży, zdania są oczywiście podzielone, nie mniej jednak ufarbuję, nie będę straszyć ludzi swoimi włosami
ja już farbowałam i to w 1 trymestrze, zawsze byłam blondynką, jednak tym razem nie zdecydowałam się na rozjaśnianie, tylko farbkę bez amoniaku o kolorze moich naturalnych (ciemny blond) włosny wyglądają dużo zdrowiej i nie widać odrostów tak szybko, nadal wyglądam dobrze a to już chyba 2 m-c

Dziewczyny chciałam się jeszcze podzielić radą którą ostatnio usłyszałam apropo pierwszych ciuszków, nie wiem jak to się ma w praktyce bo to bedzie moje pierwsze dziecko. Ale koleżanka poleciła mi żeby kupować śpioszki, które są rozpinane w całości, np. na brzuszku albo z boku na zatrzaski, żeby nie męczyć dzidzi wkładaniem ich przez głowę, jak tak sobie oglądałam w sklepie to te całkowicie rozpinane są niestety droższe svinecka co myślisz, ty naszą ostoją
aha9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 12:12   #3681
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
witam kolejną mamusię!!! Oczywiście GRATULUJĘ FASOLKI!!!

mi też wyszedł chłopak ... wszystko przeciwko mnie ... ale druga już musi byc dziewczynka!

Gizmiatko wytłumacz kolezance łopatologicznie ... jak się stawia w podpis link np do suwaczka, ale tak zeby go podpisać ... no tak jak Ty masz! Bo ja ciemna jestem w tym temacie
sprobuje

a wiec jak juz mamy link do suwaczka np : http://www.suwaczek.pl/cache/7bc5c69a8d.png
wpisujemy sobie pozniej w podpisie

[ URL=" http://www.suwaczek.pl/cache/7bc5c69a8d.png "] tu wpisujemy co chcecmy [/URL]

tylko miedzy [ a URL="kasujemy spacje i powinno wyjsc

efekt końcowy

mam nadzieje ze pomogłam !

ps. tak postepujemy z kazdego rodzajem suwaczkiem co z reszta widac u mnie w podpisie ;]

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-01-23 o 12:18
Stary 2009-01-23, 12:18   #3682
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dziewczyny dla tych które nie wiedzą jak zrobić np. tak jak ja mam w podpisie. Też do niedawna nie wiedziałam ale Truheart mi pomogła
Tak mi to wytłumaczyła

1. W swoim profilu wchodzisz w "edytuj podpis"
2. piszesz co chcesz - np. ciaza czy coś tam
3. zaznaczasz ten podpis myszką (podświetlasz) i klikasz na taką kulę ziemską w opcjach obok czcionki, rozmiaru, itd..
4. wyskakuje pole gdzie kopiujesz link do swojego babystrology i wciszkasz ok.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-01-23, 12:31   #3683
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Dziewczyny dla tych które nie wiedzą jak zrobić np. tak jak ja mam w podpisie. Też do niedawna nie wiedziałam ale Truheart mi pomogła
Tak mi to wytłumaczyła

3. zaznaczasz ten podpis myszką (podświetlasz) i klikasz na taką kulę ziemską w opcjach obok czcionki, rozmiaru, itd..
kiedys widziałam u jednej z wizazek ze miala taki podpis jak my ale byla mozliwosc puszczania muzyki zaplalenia siwtala, ale jakos ni eumiem tego znalesc juz

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-01-23, 12:40   #3684
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja farbowałam zaraz po zakończeniu pierwszego trymestru, nie mogłam już wytrzymać, czułam się jak ostatni kocmołuch (niby przesądy, ale wszystko dla dobra dzidzi)
Ja tez ufarbowałam jakoś na przełomie 13 i 14 tygodnia
Cytat:
Wiecie co? ja nie moge tego pojać jak mozna czekać na wizyte po kilka godzin, a nawet 1,5h jest dla mnie zdrowym przegięciem i wcale nie dlatego że jestem rozkapryszona a dlatego że cenię swój czas i wolalabym żeby ktoś mnie szanował, a takie wyczekiwanie jest dla mnie poniżające, poniżej wszelkiej godności.
Czy to prywatni czy państwowi was tak urządzaja?
Przecież każdy orgaznizuje sobie dzień w jakiś sposób i zamiast kwitnąc w poczekalni mozna by świat zawojować, ehhh mnie poniosło
Otatnio u gina przesunęly się nieco wizyty, bo dr przyjął nagłe przypadki krwaiwnia, bóle itp, po czym wchodzi mama z dzieckiem i tata, patrzy a tu 4 kobiety przed nią i wali prosto do rejestracji, że przyszła punktualnie i musi czekać i że jak to i w ogóle, a my do choinki co?? przyszłyśmy se na poczekalni 2h bez sensu posiedzieć?? podziwiam was kobietki

zapewniam cię że mi nie ma co obwisnąć nic, a nic, nul, zero
Jedynie możemy się z Tru pocieszać że wasze będą wisieć a my małe nadal jędrniutkie, malutkie zachowamy :P

No właśnie, może założymy komitet do spraw małych piersi, bo nikt nam nie chce uwierzyć, że można mieć naprawdę mikro biuścik.
Właśnie jak kobieta całe zycie nie ma to choć w ciąży jej się majaczy za biustem.
Ja to tak właściwie z jajem pisze, bo nie jest to jakąś moją zmorą bo już sie nauczyłam i przyzwyczaiłam, ale po cichutku marzę choć na czas ciąży
Co do czekania - ja też u tego lekarza kwitłam zwykle godzinę, bo pazernośc kazała mu zapisywać panie co 5 minut kiedyś skusiłam się tam tez na usg i czekałam druga godzinę! jest to jeden z powodów, dla których umówiłam się na przyszły czwartek do mojego lekarza sprzed ciąży i teraz będę chodzić znów do niego. Ktoś mnie skusił na zmianę na ciążę, ale nie wychodzi mi to na dobre.
Co do cycuszków - ja tez już przywykłam do bycia deską.No, ale te kilka miesięcy w życiu to bym się naprawdę ucieszyła z balonów
Cytat:
widze ze kupujecie juz ubranka ja jeszcze nie nadal nie umiem sie przkeonac, choc kolezanka która poprosilam o to zeby byla chrzestna juz pokupywala rozne ubranka grzechotki butelki, kocyki, rożki kąpielowe itd itp , ja nie wiem kiedy mam zaczac kupywac nadal jakos boje sie ze co sie stanie i w ogole ehhhh
Ja jeszcze nie myślałam kto będzie chrzesną. Chrzesnym na pewno zostanie brat TZ, ale ja nie mam pojęcia kogo do niego dobrać narazie.
Cytat:
Wujek się znalazł ...
Super
Cytat:
Ja jestem anty-przesądna i doradzę Ci, że wybór świadków pary to fajna sprawa - w końcu będa kilka rzeczy robić razem podczas ślubu i wesela
Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
ja słyszałam i wyszło mi że będę mieć dziewczynkę

Wklejam Wam mój post (pisałam już w swoim wątku) o śmiesznych wróżbach, co się urodzi Ale powiem Wam, że większości u nas na wątku sprawdziło się I robiłam wróżby swoim znajomym i też się sprawdziło

http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=109

Skopiuję też
Cytuję ze strony:
A teraz moje obliczenia:
U mnie: 26 lat= 7+7+7+5, u Męża: 32 lata= 7+7+7+7+4
5 lat Mamusi > 4 lata Tatusia czyli niby powinna być Dziewucha
A co Wam wychodzi?

Aha. Trzeba podać wiek swój i TŻ w chwili poczęcia Dziecka

I parę innych wróżb:
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...c_dziecka .html

Chiński kalendarz:
http://www.thelaboroflove.com/chart/cal.html

Dziewczyny gratuluję Wam prawdziwego Baby Boom!!!! Tyle Dzieciaczków to na żadnym wątku chyba jeszcze nie było
Yyyyyyyyy, a co w przypadki kiedy my byliśmy w tym samym wieku w chwili poczęcia? mam nadzieję, że nie obojniak
Z chińskiej wyszła mi dziewczynka
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Byłam w środę wieczorem na USG, dziś zdaję relację . Dzidziuś ma już 6,7 cm i jest niezłą wiercipiętką . Łapał się rączkami za głowę, krzyżował nogi, kładł się na pleckach, potem na brzuszku, a najlepsza była pozycja, gdy wyprostował zupełnie jedną nóżkę i zaparł się o ścianę macicy i tak "wisiał" . Cudowne uczucie, no coś niesamowitego. Serduszko biło 155 uderzeń na minutę, kości nosowe widoczne, są dwie rączki i dwie nóżki, przezierność karkowa 1 mm, BPD 2,26. Doktor obstawia chłopczyka, ale to jeszcze nic pewnego Dostaliśmy 14 fotek i jesteśmy bardzo szczęśliwi.
To się podzieliłam swoim szczęściem

Pozdrawiam Was piątkowo .
No to pięknie! Pokaż zdjęcia przystojniaka
Cytat:
Witaj wśród nas
Cytat:
dzień dobry
u Was tez tak ładnie słoneczko swieci?
Nie, u nas jest szaro, morko i zimno
Cytat:
Tak mi to wytłumaczyła

truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 12:40   #3685
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie pogoda podobna...senna i depresyjna.
Chcę już wiosnę
Chyba obejrze sobie jakaś komedie na poprawę humoru.
Ja na poprawę humoru smażę sobie krążki ziemniaczane na złoto
TEZ CHCĘ WIOSNĘ!

Edit: A oglądacie na TVN Style program Mamo to ja?
Ciekawe rzeczy mówią czasami. Tylko teraz odcinki powtórkowe lecą, ale jak ktoś nie oglądał to polecam. O 13:30

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2009-01-23 o 12:43
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 12:44   #3686
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
sprobuje

a wiec jak juz mamy link do suwaczka np : http://www.suwaczek.pl/cache/7bc5c69a8d.png
wpisujemy sobie pozniej w podpisie

[ URL=" http://www.suwaczek.pl/cache/7bc5c69a8d.png "] tu wpisujemy co chcecmy [/url]

tylko miedzy [ a URL="kasujemy spacje i powinno wyjsc

efekt końcowy

mam nadzieje ze pomogłam !

ps. tak postepujemy z kazdego rodzajem suwaczkiem co z reszta widac u mnie w podpisie ;]
baaaardzo dziękuje teraz juz będę mądrzejsza
Cytat:
Tak mi to wytłumaczyła

Mi Tru kiedyś tez to tłumacyła, ale jakoś mi nie wyszło ... może dlatego że nie podświetliłam podpisu

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-23, 12:51   #3687
UnholyOne
Ola-Unhola

Witam Dziewczynki, po kilkudniowej przerwie.
Trochę kiepsko się ostatnio czuję, wróciły wstrętne mdłości i wymioty a wczorej jeszcze okropny ból głowy mnie nawiedził

Byłam wczoraj na badaniu genetycznym usg. Wyniki ok, przeziernośc 1.8 a Dzidziolek ma już 5.5 cm!!!

Maluszek spał i nie chciał dośc długo dac się zbadac, więc ginek pukał mi w brzuszek i podrzucał bąbelka. Tak fajnie wtedy podskakiwał (jakby bezwładnie odbijał się od jakiejś trampoliny)
Następna wizyta 02.02, będzie to 14 tydz, więc płci pewnie nie będzie jeszcze sprawdzał (mówił mi, że tak od 15 tyg jest już w miarę wiarygodne), także raczej dopiero na przełomie lutego i marca na kolejnej wizycie coś się dowiem
Stary 2009-01-23, 12:55   #3688
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Mi Tru kiedyś tez to tłumacyła, ale jakoś mi nie wyszło ... może dlatego że nie podświetliłam podpisu
Musi się podświetlić (lewy klawisz myszy), żeby komp wiedział pod jaki tekst wstawić ten link

Ja dziś zaczęłam 16 tydzień i mam straszną nadzieję, że we wtorek na usg dzidziol ujawni co ma między nogami

Edytowane przez truheart
Czas edycji: 2009-01-23 o 12:57
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 12:59   #3689
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
baaaardzo dziękuje teraz juz będę mądrzejsza

nie ma za co jesli tylko komus pomogłam

co do farobowaia włosów ja w ten weekend bede farbowac bo juz nie umiem patrzec na siebie !!! a dosalam od gina taka ksiazeczke w kotrej bylo napisane ze mozna farbowac, ze dziecko sie nie osłabia itd ze najlepiej czekac tylko do konca pierwszego trymestru. A jelsi chodzi o farby mozna stosowac wsyztskie na jakie ma sie ochote chodzi tylko o to czy kobieta w ciazy wysiedzi z tym smierdzacym czyms na głowie tu głownie o zapach sie rozchodzi bo wiaodmo ze kobieta w ciazy ma bardziej wyczulony wech

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-01-23, 13:01   #3690
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Ja na poprawę humoru smażę sobie krążki ziemniaczane na złoto
TEZ CHCĘ WIOSNĘ!

Edit: A oglądacie na TVN Style program Mamo to ja?
Ciekawe rzeczy mówią czasami. Tylko teraz odcinki powtórkowe lecą, ale jak ktoś nie oglądał to polecam. O 13:30
Czasami oglądam Nigdy nie wiedziałam o której godzinie jest emitowany...ale teraz juz wiem. Dzięki

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Witam Dziewczynki, po kilkudniowej przerwie.
Trochę kiepsko się ostatnio czuję, wróciły wstrętne mdłości i wymioty a wczorej jeszcze okropny ból głowy mnie nawiedził

Byłam wczoraj na badaniu genetycznym usg. Wyniki ok, przeziernośc 1.8 a Dzidziolek ma już 5.5 cm!!!

Maluszek spał i nie chciał dośc długo dac się zbadac, więc ginek pukał mi w brzuszek i podrzucał bąbelka. Tak fajnie wtedy podskakiwał (jakby bezwładnie odbijał się od jakiejś trampoliny)
Następna wizyta 02.02, będzie to 14 tydz, więc płci pewnie nie będzie jeszcze sprawdzał (mówił mi, że tak od 15 tyg jest już w miarę wiarygodne), także raczej dopiero na przełomie lutego i marca na kolejnej wizycie coś się dowiem
U mojego maluszka przeziernosć też wyszła 1,8 a miał wtedy 5,47 cm Czyli prawie identycznie jak u Ciebie.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości