Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-23, 13:03   #3691
agga19851985
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na badaniu genetycznym usg. Wyniki ok, przeziernośc 1.8 a Dzidziolek ma już 5.5 cm!!!

Maluszek spał i nie chciał dośc długo dac się zbadac, więc ginek pukał mi w brzuszek i podrzucał bąbelka. Tak fajnie wtedy podskakiwał (jakby bezwładnie odbijał się od jakiejś trampoliny)
Następna wizyta 02.02, będzie to 14 tydz, więc płci pewnie nie będzie jeszcze sprawdzał (mówił mi, że tak od 15 tyg jest już w miarę wiarygodne), także raczej dopiero na przełomie lutego i marca na kolejnej wizycie coś się dowiem

mam pytanie apropo tej przezierności. co to wogóle jest i co ona oznacza??? jest jakaś skala w której to sie mierzy?? czy tą przezierność mierzy sie tylko podczas badania genetycznego czy przy zwykłym usg też?

Mi na ostatnim usg(12 stycznia) dzidzia tez spała, a gin stwierdził ze daj jej spokój i nie bedzie dzidzi budził. byłam wtedy w 12 tc i 5 dni a dzidziol miał 57mm

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2009-01-23 o 13:05
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 13:04   #3692
mariolasl
Zakorzenienie

Miramej, świetne wieści! Cieszę się razem z Tobą!
Cytat:
Napisane przez aha9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam się jeszcze podzielić radą którą ostatnio usłyszałam apropo pierwszych ciuszków, nie wiem jak to się ma w praktyce bo to bedzie moje pierwsze dziecko. Ale koleżanka poleciła mi żeby kupować śpioszki, które są rozpinane w całości, np. na brzuszku albo z boku na zatrzaski, żeby nie męczyć dzidzi wkładaniem ich przez głowę, jak tak sobie oglądałam w sklepie to te całkowicie rozpinane są niestety droższe svinecka co myślisz, ty naszą ostoją
Ja nie Svinecka, ale przebieram maluchy na okrągło i od siebie dodam, że pajacyki, śpioszki, rozpinane w całości są faktycznie wygodniejsze i przebieranie idzie znacznie sprawniej, szczególnie, gdy maluszek płacze i protestuje. Na sam początek będę kupować tylko takie.
Stary 2009-01-23, 13:06   #3693
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Ja nie Svinecka, ale przebieram maluchy na okrągło i od siebie dodam, że pajacyki, śpioszki, rozpinane w całości są faktycznie wygodniejsze i przebieranie idzie znacznie sprawniej, szczególnie, gdy maluszek płacze i protestuje. Na sam początek będę kupować tylko takie.
dobrze wiedziec bede wiedziala za czym sie mam rozgladac jak juz zaczne sie rozgladac :Hahaha:

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 13:09   #3694
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
mam pytanie apropo tej przezierności. co to wogóle jest i co ona oznacza??? jest jakaś skala w której to sie mierzy?? czy tą przezierność mierzy sie tylko podczas badania genetycznego czy przy zwykłym usg też?

Mi na ostatnim usg(12 stycznia) dzidzia tez spała, a gin stwierdził ze daj jej spokój i nie bedzie dzidzi budził. byłam wtedy w 12 tc i 5 dni a dzidziol miał 57mm

http://pl.wikipedia.org/wiki/Przezie...%C4%87_karkowa
Tutaj masz info odnośnie przezierności
Stary 2009-01-23, 13:09   #3695
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

[quote=aha9;10616709]
Cytat:
Napisane przez ainka11111 Pokaż wiadomość

dziewczyny ja też czekam z utęsknieniem na pierwszego kopniaka, wczoraj zamiast spać, leżałam i wysłuchiwałam, chyba telepatycznie chcę wpłynąć na mojego synka coby dał już znać o sobie to już 18 tydz

to zupełnie tak jak u mnie, nie ma się co martwić, tu cieszyć się trzeba

ja już farbowałam i to w 1 trymestrze, zawsze byłam blondynką, jednak tym razem nie zdecydowałam się na rozjaśnianie, tylko farbkę bez amoniaku o kolorze moich naturalnych (ciemny blond) włosny wyglądają dużo zdrowiej i nie widać odrostów tak szybko, nadal wyglądam dobrze a to już chyba 2 m-c

Dziewczyny chciałam się jeszcze podzielić radą którą ostatnio usłyszałam apropo pierwszych ciuszków, nie wiem jak to się ma w praktyce bo to bedzie moje pierwsze dziecko. Ale koleżanka poleciła mi żeby kupować śpioszki, które są rozpinane w całości, np. na brzuszku albo z boku na zatrzaski, żeby nie męczyć dzidzi wkładaniem ich przez głowę, jak tak sobie oglądałam w sklepie to te całkowicie rozpinane są niestety droższe svinecka co myślisz, ty naszą ostoją
co prawda mariola juz napisala ale potwierdze - tak najlepiej kupowac takie spioszki - jest o wiele wygodniej

kladziesz sobie maluszka po prostu na rozpiete spiochy i zapinasz

zreszta ja nawet chyba innych nie uzywalam

ehhh dalej sobie umieram, wpadlam na chwile ale chyba znow musze sie polozyc
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 13:19   #3696
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzięki. Kurde wcale mnie nie pocieszyła ta kilometrowa lista wad związanych ze zbyt wysoką przeziernością, zwłaszcza że mój gin tego nie sprawdzał. chyba go zapytam czemu tego badania nie zrobił.
Stary 2009-01-23, 13:21   #3697
evamoni
Raczkowanie

GG do evamoni

Cytat:
Napisane przez erysipelothrix Pokaż wiadomość
Moje wyniki testu:Wiek 1:688, Trisomia 21 (Z. Downa) 1:2145, Trisomia 18 1:10000
Ale niepokoi mnie że PAPP-A mam 2.32 a powinno mieć 4,38 a HCG wolna podjednostka beta wynosi 38,7 a powinna być do 21
No cóż jeszcze jeden dzień niepewności, dodatkowo jeszcze mam anemię...Juto napiszę co lekarz mi powiedział.Mały na USG był bardzo ruchliwy i nie udało się zrobić przezierności karkowej ale reszta wymiarów była OK!
lekarz nie podal mi wynikow tak szczegolowo jak Tobie, tylko ogolne wyniki. Pewnie uznal, ze i tak nic nie zrozumiem. Krzywil sie jak czytal wynik badan ( przeslanych ze szpitala do gabinetu ) i sam zaproponowal dalsze badania.
Zreszta nie zostalo mi dokladnie wyjasnione na czym polega to badanie, tylko ogolne informacje i ryzyko, dostalam tylko ulotki i broszurki z informacjami do poczytania ( w jez. niemieckim z okresleniami, ktorych nie umialam nawet przeczytac a co dopiero to zrozumiec )
Dopiero po przeczytaniu inform. z internetu rozjasnilo mi sie w glowie.

Jaka jest polska nazwa badan wod plodowych i badan biochemicznych krwi? Moze jak poczytam po polsku to jeszcze sie czegos nowego dowiem?

Boje sie tych badan, tego ze moge poronic, ale mysl, ze urodze chore, nieszczesliwe dziecko jest gorsza.
Juz zaszokowalo mnie to, ze lekarz ze szpitala dzwonil do mnie jako pierwszy z wynikami badan. Jak zadzwonilam do mojego ginekologa, to okazalo sie, ze ten jeszcze wynikow nie ma i byl zdziwiony o informacji podanej ze szpitala.
Badania przeprowadzac bede w 17 tyg. ciazy gdzie ryzyko poronienia spada do 0,5 %. Nadzieja teraz w Bogu, ze wszystko sie pozytywnie zakonczy.
evamoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 13:23   #3698
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Dzięki. Kurde wcale mnie nie pocieszyła ta kilometrowa lista wad związanych ze zbyt wysoką przeziernością, zwłaszcza że mój gin tego nie sprawdzał. chyba go zapytam czemu tego badania nie zrobił.

W pierwszej ciąży też się zastanawiałam czy badał te wszystkie parametry. A lekarze często tak robią, że jeżeli wszystko jest w porządku, to nawet nie wspominają co teraz badają.

A tu słodki link, wzruszające
https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_ci...ul,5847,0.html
Stary 2009-01-23, 13:27   #3699
aha9
Raczkowanie

Cytat:

Hm to faktycznie troche dziwne, ja byłam na usg w tym samym czasie co ty i moj gin powiedzial ze to najlepszy okres na zbadanie przeziernosci, a moze to zrobil tylko ci nie wspomnial bo wszystko w normie? z tego co kojarze mozna to zbadac do 15 tyg wiec jeszcze zdazysz jesli ci na tym zalezy
aha9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 13:27   #3700
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
sprobuje

a wiec jak juz mamy link do suwaczka np : http://www.suwaczek.pl/cache/7bc5c69a8d.png
wpisujemy sobie pozniej w podpisie

[ URL=" http://www.suwaczek.pl/cache/7bc5c69a8d.png "] tu wpisujemy co chcecmy [/url]

tylko miedzy [ a URL="kasujemy spacje i powinno wyjsc

efekt końcowy

mam nadzieje ze pomogłam !

ps. tak postepujemy z kazdego rodzajem suwaczkiem co z reszta widac u mnie w podpisie ;]

Gizmiatko super wyszło
Stary 2009-01-23, 13:31   #3701
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

co sadzicie o imieniu Sonia dla dziewczynki?? tylko szczerze!
wiem, ze wielu osobom sie to imie nie podoba...ale jest takie slodkie
do ani np mozna tak nieladnie sie zwrocic anka - a do soni jak sie mowi sonka to nadal brzmi to slodko
Stary 2009-01-23, 13:31   #3702
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
W pierwszej ciąży też się zastanawiałam czy badał te wszystkie parametry. A lekarze często tak robią, że jeżeli wszystko jest w porządku, to nawet nie wspominają co teraz badają.

A tu słodki link, wzruszające
https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_ci...ul,5847,0.html

Zgadzam sie z UnholyOne
Byc może miałaś badana przezierność karkową maluszka (jak dostałaś opis usg, to sprawdz czy nie ma tam sktótu NT). Zapewnie wyszło prawidłowo i lekarz nic nie wspomniał. Zreszta u mnie było podobnie, mi lekarka nic na ten temat nie powiedziała ale w opisie USG wyczytałam wszystkie dane i była tam też przezierność oprócz tego wymiary maluszka i inne dane.
Także nie martw sie, napewno jest wszystko ok.

Piekna ta opowieść...wzruszyłam się

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 13:34   #3703
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hmm dziewczyny ale badanie przeziernosci to juz sie zalicza do badan prenatalnych a tych nie wykonuje sie tak o kazdej kobiecie tylko tym po 35 roku zycia a tym mlodszym to jesli sobie zazycza no i zaplaca oczywiscie

w standarcie nie wykonuje sie badan prenatalnych

ja gdybym sie nie umowila i nie zaplacila tez bym ich nie miala

a szkoda bo jak to moja gin powiedziala powinno sie to robic kazdej kobiecie, kazda ma prawo wiedziec co jest z jej dzieckiem
Stary 2009-01-23, 13:40   #3704
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
do ani np mozna tak nieladnie sie zwrocic anka - a do soni jak sie mowi sonka to nadal brzmi to slodko
Bardzo ładne imię...i dla Maluszka i dla dorosłej kobiety, więc ja jestem jak najbardziej za

Cytat:
hmm dziewczyny ale badanie przeziernosci to juz sie zalicza do badan prenatalnych a tych nie wykonuje sie tak o kazdej kobiecie tylko tym po 35 roku zycia a tym mlodszym to jesli sobie zazycza no i zaplaca oczywiscie

w standarcie nie wykonuje sie badan prenatalnych

ja gdybym sie nie umowila i nie zaplacila tez bym ich nie miala

a szkoda bo jak to moja gin powiedziala powinno sie to robic kazdej kobiecie, kazda ma prawo wiedziec co jest z jej dzieckiem

Ja też specjalnie umawiałam się z lekarzem na 12 tydzień by zrobić prenatalne usg Zresztą widać że lekarz coś robi innego bo przecież szuka i mierzy tą przezierność oraz sprawdza kość nosową...dlaczego nie miałby nic powiedzieć że to robi?
Najlepiej zapytać lekarza
Stary 2009-01-23, 13:40   #3705
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
hejka

no i bylam z malym u lekarza...ma ospe - na szczescie go nie swedzi i sie nie drapie

Miramej to super
Biedny mały . Dziękuję .

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Miramej super wiadomości Maluszek rozwija sie prawidłowo. Kiedy następne usg?
Dziękuję Cass . Następne USG dopiero po 20 tygodniu, mój gin jest przeciwny częstszym badaniom. Kurczę, ale warto czekać .

Cytat:
Napisane przez Rybens Pokaż wiadomość
hejka!! witam Was wszystkie, postanowilam do Was dolaczyc, bo tak jak Wy spodziewam sie cudu!! Dzidzia przyjdzie na swiat okolo 19 sierpnia, bo wlasnie taki mam termin, pozdrawiam przyszle mamusie
Witaj Rybens

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Miramej super ze dzidzia ma wszystko na miejscu ... może podzielisz się fotką tego kawalera
poprosimy o zdjęcia
Aniu , może wieczorem wstawię jakąś fotkę. Dobrze, że Wujek miał tylko chwilowy kryzys, nie denerwuj się już, bo maluszek się pogniewa .

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Miramej super, że wszystko jest w jak najlepszym porządku
Ja do ginia idę w poniedziałek już się zaczynam denerwować (przez te niezbyt dobre wyniki moczu...), ale też się cieszę, że znowu zobaczę moją kruszynkę
Dziękuję . Do poniedziałku już niedaleko, ale rozumiem, że się martwisz, ja też jestem taki typ, ale trzeba mysleć pozytywnie.

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
No to pięknie! Pokaż zdjęcia przystojniaka
, może wieczorem

Cytat:
Witam Dziewczynki, po kilkudniowej przerwie.
Trochę kiepsko się ostatnio czuję, wróciły wstrętne mdłości i wymioty a wczorej jeszcze okropny ból głowy mnie nawiedził

Byłam wczoraj na badaniu genetycznym usg. Wyniki ok, przeziernośc 1.8 a Dzidziolek ma już 5.5 cm!!!

Maluszek spał i nie chciał dośc długo dac się zbadac, więc ginek pukał mi w brzuszek i podrzucał bąbelka. Tak fajnie wtedy podskakiwał (jakby bezwładnie odbijał się od jakiejś trampoliny)
Następna wizyta 02.02, będzie to 14 tydz, więc płci pewnie nie będzie jeszcze sprawdzał (mówił mi, że tak od 15 tyg jest już w miarę wiarygodne), także raczej dopiero na przełomie lutego i marca na kolejnej wizycie coś się dowiem
UnholyOne, a już była poprawa, eh... Trzymaj się dzielnie . Gratuluję dobrych wyników USG

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Dziękuję , rada zanotowana .

Cytat:
ehhh dalej sobie umieram, wpadlam na chwile ale chyba znow musze sie polozyc
Kuruj się, kuruj

Cytat:
Napisane przez evamoni Pokaż wiadomość
lekarz nie podal mi wynikow tak szczegolowo jak Tobie, tylko ogolne wyniki. Pewnie uznal, ze i tak nic nie zrozumiem. Krzywil sie jak czytal wynik badan ( przeslanych ze szpitala do gabinetu ) i sam zaproponowal dalsze badania.
Zreszta nie zostalo mi dokladnie wyjasnione na czym polega to badanie, tylko ogolne informacje i ryzyko, dostalam tylko ulotki i broszurki z informacjami do poczytania ( w jez. niemieckim z okresleniami, ktorych nie umialam nawet przeczytac a co dopiero to zrozumiec )
Dopiero po przeczytaniu inform. z internetu rozjasnilo mi sie w glowie.

Jaka jest polska nazwa badan wod plodowych i badan biochemicznych krwi? Moze jak poczytam po polsku to jeszcze sie czegos nowego dowiem?

Boje sie tych badan, tego ze moge poronic, ale mysl, ze urodze chore, nieszczesliwe dziecko jest gorsza.
Juz zaszokowalo mnie to, ze lekarz ze szpitala dzwonil do mnie jako pierwszy z wynikami badan. Jak zadzwonilam do mojego ginekologa, to okazalo sie, ze ten jeszcze wynikow nie ma i byl zdziwiony o informacji podanej ze szpitala.
Badania przeprowadzac bede w 17 tyg. ciazy gdzie ryzyko poronienia spada do 0,5 %. Nadzieja teraz w Bogu, ze wszystko sie pozytywnie zakonczy.
evamoni, trzymam kciuki, żeby alarm okazał się fałszywy , przytulam mocno , jesteśmy z Tobą.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 13:43   #3706
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość

Ja jeszcze nie myślałam kto będzie chrzesną. Chrzesnym na pewno zostanie brat TZ, ale ja nie mam pojęcia kogo do niego dobrać narazie.

Yyyyyyyyy, a co w przypadki kiedy my byliśmy w tym samym wieku w chwili poczęcia? mam nadzieję, że nie obojniak
Co do chrzesnego u mnie też będzie to brat TŻ a co do chrzesnej to mam problem bo chciałam by to była moja przyjaciółka ale ona mieszka w Anglii i nie wiem kiedy będzie w Polsce
I ten sam problem mam z tym wyliczeniem my też byliśmy w tym samym wieku
Cytat:
dzięki za info napewno się przydadzą, badania jeszcze przede mna dopiero 9 tydzień zaczynam
cashmeree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 13:45   #3707
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
dobrze wiedziec bede wiedziala za czym sie mam rozgladac jak juz zaczne sie rozgladac :Hahaha:
Ja też jeszcze się za niczym nie rozglądam.Ubranka zacznę kupować, jak będę znała już płeć dziecka, a może jeszcze później. Nie będę też kupować dużo, szczególnie tych od 1-3 miesięcy. Chyba na początek skupię się na innych niż ubrankowych zakupach, ale to też nie już i nie teraz, może za 2-3 miesiące. Przesądna nie jestem, ale nie chcę tego składować w mieszkaniu.
Stary 2009-01-23, 13:47   #3708
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

nie moge tak lezec bo wtedy mam wrazenie ze bardziej sie rozkladam hmm

nie wiem co robic zeby lepiej sie poczuc

moze sie przemoge i zrobie sobie ten syrop z cebuli...hmm tylko jak ja to przelkne

dobrze, ze chociaz maly czuje sie dobrze, juz nie goraczkuje a krostki go raczej nie swedza - mam nadzieje, ze tak zostanie

ajj nie moge sie doczekac nastepnej wizyty - tak bym chciala juz wiedziec jaka plec i zobaczyc znow dzidzie

i tak jak Wy codziennie wyczekuje pierwszych ruchow - normalnie prawie caly czas dotykam brzucha i sprawdzam czy aby nie kopie

jutro zaczynam 16 tydzien wiec moze jeszcze troche i poczuje

w pierwszej ciazy czulam w 18
Stary 2009-01-23, 13:48   #3709
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Zgadzam sie z UnholyOne
Byc może miałaś badana przezierność karkową maluszka (jak dostałaś opis usg, to sprawdz czy nie ma tam sktótu NT). Zapewnie wyszło prawidłowo i lekarz nic nie wspomniał. Zreszta u mnie było podobnie, mi lekarka nic na ten temat nie powiedziała ale w opisie USG wyczytałam wszystkie dane i była tam też przezierność oprócz tego wymiary maluszka i inne dane.
Także nie martw sie, napewno jest wszystko ok.

Piekna ta opowieść...wzruszyłam się
właśnie pierwsze co zrobiłam to poleciałam do szafki i sprawdziłam na opisie usg czy to jest, i niestety nie ma. może macie racje że gin zrobił to badanie i nic mi nie powiedział , ale i tak go spytam. tylko niestety następna wizyta dopiero 9 lutego i to juz bedzie 16tc i kilka dni, i może byc za późno
Stary 2009-01-23, 13:58   #3710
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
i tak jak Wy codziennie wyczekuje pierwszych ruchow - normalnie prawie caly czas dotykam brzucha i sprawdzam czy aby nie kopie

jutro zaczynam 16 tydzien wiec moze jeszcze troche i poczuje

w pierwszej ciazy czulam w 18
Ooo to może i ja niedługo poczuje ruchy. Zaczynam 17 tc. Już sie nie mogę doczekać.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 14:01   #3711
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Ooo to może i ja niedługo poczuje ruchy. Zaczynam 17 tc. Już sie nie mogę doczekać.
ksiazkowo w pierwszej ciazy czuje sie ok 20 tyg a w drugiej ok17

mam nadzieje, ze to nastapi szybko bo juz nie moge sie doczekac - to takie wspaniale uczucie

EDIT: hmm wiecie, ze zaczynam coraz bardziej sie zastanawiac nad naturalnym porodem?? wiem, ze TZ tak bardzo chcialby to przezyc i przeciaz pepowine, no i wiem, ze zblizyloby to nas siebie
ehh juz sama nie wiem
jakos w ciazy inaczej patrzy sie na porod - w ogole on nie przeraza nie wiem czemu

Edytowane przez Svinecka
Czas edycji: 2009-01-23 o 14:09
Stary 2009-01-23, 14:09   #3712
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Gizmiatko super wyszło
ufff ciesze sie myslalam ze jakos tk nie składnie to napsialam ciesze sie ze sie udało
Cytat:
hmm sonia, ładne i niepotykane imię

i co smiejszniejsze na duzej ilosci stron gdzie sa podane znaczenia imienia nie ma soni znalazlam na jednej :::
Sonia : Kobieta nosząca to imię pożąda w swym życiu jedności, spokoju i miłości - ale jednocześnie sama wykazuje chęć do wyodrębniania się od innych i chętnie chadza własnymi drogami.Nierzadko osiąga tytuły naukowe. Ciągle pragnie dojść do sedna sprawy, jest bardzo dociekliwa.Usposobienie ma przyjemne, towarzyskie - a zachowanie ujmujące, wskutek czego cieszy się nierzadko ogólną sympatią. Z wiekiem wykazuje coraz więcej spokoju, zdolności dyplomatycznych a także zamiłowania do sztuki.Kocha rodzinę, ale nie przywiązuje się zanadto do ogniska domowego. Posiada uzdolnienia przywódcze.

Zdrobnienia:Sońka, Sonieczka, Soniuś

aaa co do syropu z cebuli to nie jest on taki straszny jelsi wolisz czosnek to zalej zabek czosnku w kieliszku wrzadkiem i po paru godiznach wypij napar tez skutkuje !

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-01-23 o 14:10
Stary 2009-01-23, 14:13   #3713
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ladny opis
Stary 2009-01-23, 14:20   #3714
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
ladny opis
znalazlam jeszcze ::

Sonia

odpowiedniki tak jak Zofia: ang. Sophie, Sophia, Sophy, franc. Sophie, hiszp. Sofia
Sonia powstało jako samodzielne imię od zdrobnienia imienia Zofia. W Polsce nosi je 8660 osób (w 2001 r. - 8827). Według astrologów Sonie są niepokorne, obdarzone dużym temperamentem, ambitne. Nie boją się pracy i wytrwale dążą do celu. Imię to najlepiej służy osobom urodzonym pod znakiem Koziorożca.
Imieniny: 30 IV; 15 V; 18 IX; 30 IX;

ze stronki www http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79473.html

zauważyłam ze masz synka o imieniu eryk (nawiaem mowiac tez fajne imie)
a tu znaczenie

Eryk

ang. Eric, franc. Éric, hiszp. Erico
Eryk jest imieniem pochodzenia germańskiego. Oznacza potężnego, możnego władcę. W Polsce notowane od XIV w. Dziś imię to nosi 17 834 Polaków (w 2001 r. - 15 339).
Imieniny: 9 II; 18 V; 18 VIII; 24 XII;

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-01-23 o 14:23
Stary 2009-01-23, 14:22   #3715
ainka11111
Raczkowanie

Cytat:

JA TEŻ ZACZYNAM 17 TC:jupi :ej

jA w 14 tyg miałam badany karczek dzidzi i wynosiła 0,08 cm lekarz powiedział wszże ok ale w pierwszej ciąży 5lat temu to nie wiedzialam nawet że bada sie takie cuda a lekarz też mi nic na ten temat nie powiedzial- dlatego teraz chodzę do innego
Stary 2009-01-23, 14:25   #3716
frida110
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam z pracy i rozpoczęłam weekend

Dziewczyny do którego miesiąca planujecie pracować? Ja myślę że popracuję tak do końca kwietnia (będę wtedy kończyć 6 miesiąc) i ani dnia dłużej.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 14:31   #3717
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ehh jednak ide sie polozyc bo nie daje rady
Stary 2009-01-23, 14:34   #3718
ainka11111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z pracy i rozpoczęłam weekend

Dziewczyny do którego miesiąca planujecie pracować? Ja myślę że popracuję tak do końca kwietnia (będę wtedy kończyć 6 miesiąc) i ani dnia dłużej.
ja też chcialam pracować tak do 7 może a tu już od 7tc mam L4 więc już nic nie planuje

SONIA to bardzo ładne imię, mam po sąsiedzku małą Sonie i jest świetna
ja jak będę miała syna to SZYMON a do córki nie mam imienia, będę szukać jak się okaże że to jednak nie Szymuś

jeśli idzie o sposób rodzenia to najbardziej by mi pasował poród naturalny ze znieczuleniem jeśli oczywiści łożysko się podniesie i nie będę musiala mieć CC.
znalazłam już sobie nawet prywatną klinikę w Bielsku i z tego co czytałam na forach to koszt takiego porodu z pobytem to ok 500-600 zł. do dyspozycji lekarz położnik, anestezjolog i jakiś lekarz od noworodków gdyby się co dzialo ale CC

Na pewno nie chce rodzić w szpitalu w moim mieście, nie po pierwszym porodzie jak mało się nie przekręcilam na zakażenie bo mi całego łożyska nie wyciągli przy porodzie i gniło sobie w środku, a później miesiąc po porodzie czyszczenie na żywca bo byłam karmiąca (( NIGDY WIĘCEJ I BOŻE DOPOMÓŻ ZEBYM TAM NIE TRAFIŁA RODZIĆ

Edytowane przez ainka11111
Czas edycji: 2009-01-23 o 14:44
ainka11111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 14:50   #3719
agga19851985
Wtajemniczenie

[quote=ainka11111;10618995]ja też chcialam pracować tak do 7 może a tu już od 7tc mam L4 więc już nic nie planuje

SONIA to bardzo ładne imię, mam po sąsiedzku małą Sonie i jest świetna
ja jak będę miała syna to SZYMON a do córki nie mam imienia, będę szukać jak się okaże że to jednak nie Szymuś

ja nie pracowałam juz przed ciążą bo mój mąż powiedział że jak nie chcę to nie muszę, ale teraz to chyba juz bym sobie mogła popracować troszkę, lecz kto mnie teraz zatrudni?
ja wybrała dla dzidziusia Fabian lub Iga ale mąż nie bardzo to akceptuje wiec pewnie jeszcze coś wymyślimy razem, Dominika dla córy też mi sie bardzo podoba.

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2009-01-23 o 14:51
Stary 2009-01-23, 15:03   #3720
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Witajcie !! ja za godzinke pędzę do lekarza......
pewnie odezwe sie wieczorem........

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości