|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXV)
Cytat:
|
|
|
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
Pachnę Wenge. Niepokoi mnie, że jakoś nie czuję się w nich sobą. Trochę za słodko i za grzecznie. Może powinnam je z czymś wymieszać? Jak sądzicie, czy jeżeli wymieszam je z Labdanum i Safran Troublant, to wyjdzie mi stare, dobre Black Cashmere?
|
|
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj pachnę Allure edp globalnie, a nadgarstkowo Sephora Wanilia i czekolada oraz Kenzo Le Parfum
|
|
|
|
#4504 |
|
BAN stały
|
Avonowe Signature
|
|
|
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na mnie Wenge też jest trochę za grzeczne i dlatego zazwyczaj dokładam do niego jakiś inny zapach. Jak dotąd najlepiej harmonizowało z Miyako i Ekstraktem Must. Nie współgrało natomiast ze Statkusem i choć oba zapachy uwielbiam, wolę je nosić osobno |
|
|
|
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wenge w towarzystwie kadzidła podoba mi się najbardziej. Tylko po co mi w takim razie Wenge skoro mam Black Cashmere
|
|
|
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
Jazdy przełożone na jutro. Przebrałam się w puchaty, zielony sweterek i dopsikałam Vanille Cannelle. Teraz to już mi się na 100 % nic nie chce
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4508 |
|
Rozeznanie
|
Madziczko! Jakże CI zazdroszczę Vanille Canelle. Już witałam się z gąską, ale ktoś mi je sprzątnął sprzed nosa na All
![]() A ja dziś pachne L'Or de Torrente. Tys piknie.
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
dziś testowo burberry the beat
|
|
|
|
#4510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, zawsze dostałam zwrot pieniędzy, ale co tam... Chcę flakon!![]() Ściskam mocno i mam nadzieję, że wszystko się wyprostuje. Gratuluję flaszeczki i po cichu zazdroszczę ![]() Bardzo ładnie pachniesz ![]() ----------------- Dziś Wenge
|
|
#4511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj w powietrzu taka wiosna prawie, więc chyba też się w Nilu wykąpię ![]() Cytat:
chociaż na początku, jak go poznałam, to pachniał jeszcze ładniej.A śmietnikiem pachnie Śródziemnomorski Ostatnio za nim zatęskniłam, bo na mój nos i moje odczucia, to on pachnie normalnie, ale jak tyle osób potwierdziło występowanie worka na śmieci, to jednak podziękuję
|
||
|
|
|
#4512 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dziś dzień z M7
![]() pozdrowionka i miłego reszty dzionka
|
#4513 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Drzewna słodycz z rodziny molekułowatych. Piękne... Dziś wpadło mi w ręce Madness. Pięknie pachnę.
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
L'OR
Lubie suche zapachy, a na mnie L'OR pachnie pięknie sucho kawą z domieszką alkoholu, tak na rozgrzewkę... |
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
Madzik Monster zaraz cię schrupie
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
ja w mocno postępujacej grypie doleczam się Angelem
zgadzam się ztym co kiedyś pisała Polly że pachnie jak wyrób czekoladopodobny - tak pachnie ale ta "chemia" mnie właśnie w nim kręci, i tak syropkowo ciut, i ten chłodek yyyyyym obwarowana zapasem próbeczek nie potrafie przestac sie głupkowato uśmiechac mimo ze generalnei do smiechu mi nie jest ale co tam ! ))))))))Jednak to halo wokół niego do mnei nei przemawia jest miły, jest ciekawy, nawet bardzo interesujący, jak wiele innych zapachów, legenda jest tu zbędna ale nie mam zamairu dyskutoiwac z legendą ja się nim cieszę bez względu na to czym jest. jeszcze tylko trzeba zrobic test na otoczeniu bo od kilku dni jestem w izolatce |
|
|
|
#4517 |
|
Zadomowienie
|
ja pachne burrbery weekend
![]() pozdrawiam |
|
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze niczym, ale będę pachnieć I love love w ten słoneczny dzień
|
|
|
|
#4519 |
|
Guerlain Lover
|
rano była Lucia z Oriflame, a teraz myślę jeszcze
|
|
|
|
#4520 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za jak najszybsze upolowanie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czyżby Tobie też zawróciła w głowie ?Cytat:
Odlewka jest w szklanym atomizerku pochodzącym ze wspólnych zakupów organizowanych przez Gwai i chyba płyn przelatując przez to plastikowe psikadło zmienia zapach, bo na skórze pojawia się jakby nuta plastiku i spalenizny. Wenge z lanej próbki tego nie ma - owszem kropelka wylana na skórę pachnie mniej ekspansywnie; tu Wenge jest mocno przyczajone, ale sam zapach jest dużo ładniejszy. Czy ktoś coś takiego również zaobserwował ?
Edytowane przez homyk Czas edycji: 2009-01-23 o 14:01 |
||||
|
|
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
Na razie przeszła mi ochota. Ze złości.
![]() Cytat:
A propos Wenge, to z własnego flakonu nie wyczuwam niczego o czym piszesz, żadnej nuty plastiku itp.
|
|
#4522 |
|
Zadomowienie
|
A*men
|
|
#4523 |
|
BAN stały
|
Brown
|
|
|
|
#4524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba musisz się psiknąć z flaszki-matki, żeby coś stwierdzić. Ja miałam porównanie między laną próbką od Marioli (Btw, jeśli masz Wenge od Daffodilki w plastikowym 5ml atomiku, to jest bardzo niewykluczone, że pochodzi toto właśnie z mojej setki. Madzik Monster
|
|
#4525 | |
|
Zakorzenienie
|
Papuzuinko, ten "mój" atomizerek jest szklany z plastikowym psikadłem i metalową nasadką.
Spróbuję skombinować jakiś inny i może uda mi się uratować Wenge To może z polowaniem na pc02 pójdzie lepiej Cytat:
No właśnie Nie ma to jak oryginalna flaszka.Takie numery, jak ten, o którym wyżej pisałam, zniechęcają mnie bardzo do odlewek, tym bardziej tych przepsikiwanych, gdzie mam wrażenie, że część nut podczas przepsikiwania ulatuje bezpowrotnie Do tego dochodzi kwestia tych plastikowych, zmieniających zapach psikadeł Teraz sobie przypomniałam, że na jednym z trójmiejskich zlotów poruszałyśmy ten problem. Nie pamiętam tylko, o jaki zapach chodziło. Chyba to jakiś Lutens był a odlewka zdaje się Tymeny
Edytowane przez homyk Czas edycji: 2009-01-23 o 14:32 |
|
|
|
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4527 |
|
Zadomowienie
|
puma woman
|
#4528 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
w oryginalnych flaszkach tylko ta obudowa atomizera jest metalowa...czy ja się mylę?Zjawisko plastikowego zapachu też zauwazyłam, ale w przypadku plastikowych fiolek
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4530 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Za to podobieństwa do molekuł (czy raczej podobieństwa Molekuł do Wenge) nie stwierdziłam. Proszą się testy, bo chyba za szybko odpuściłam. Cytat:
Co do atomizerków od Gwaihally - dotychczas nie zauważyłam, by zmieniały zapach perfum. Mam L'Eau Trois i Tam Dao i w butelkach, i w atomikach i na zapach nie ma to wpływu. Używam też pałacowych Lutków z atomizrerków innego typu i pachną ok (choć tu porównanie nie jest tak bezpośrednie, bo aplikowanie pałacówek z flaszek jest mało realne bez oblania się albo nabrudzenia do butelki, wiec unikam). Co do samego Wenge: wyczuwam w nim nuty dymne, a także coś, co w recenzji określiłam mianem "lśniącej, atłasowej gładkości" - jakaś nuta przetworzonej żywiczności, która może chyba być odpowiedzialna za plastikowe skojarzenia. Może to właśnie te elementy układanki tak wyszły na Twojej skórze? Dziś jestem "przespana" - 16 godzin z przerwami. A ponieważ to prawdziwe święto - Jour de Fete. Nie wiem, co mu się ostatnio stało, ale tak, jak kiedyś był ledwo wyczuwalny, tak teraz otacza mnie wyczuwalnym, gęstym obłokiem migdałowej łagodności. Piękny.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.

może se zanabędę na okoliczność pewnej dość smętnej rocznicy 

co gorsza, stwierdzilam, ze musze to zrobic teraz, zaraz, natychmiast. bo co bedzie jesli dojade do pracy (czyli teraz wlasnie) i ktos mi wykupi... 
za jak najszybsze upolowanie
?
w oryginalnych flaszkach tylko ta obudowa atomizera jest metalowa...czy ja się mylę?