Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-23, 13:16   #2341
Nika1980
Zakorzenienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV

Cytat:
Napisane przez kobra913 Pokaż wiadomość

NO U MNIE JUZ 47 DZIEN CYKLU
do lekarza!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Dzisiaj pierwszy raz w życiu wzięła mnie zazdrość na czyjąś ciążę
Koleżanka z pracy dziś kupiła swojej córce która jest w ciąży świetne ubrania, śliczna czarna sukienka i super fajne rybaczki eleganckie z gumą, ta radość tej mojej koleżanki... ehhh...

w dodatku mój tata coraz częściej się pyta kiedy my mówię mu, że narazie nie, że nie teraz, nie chcę im mówić, że się staramy, by była to niespodzianka buuuuu
już niedługo nie martw się, Ty możesz mieć fajne ciuchy i bez ciąży hehehe

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
witajcie
piszecie tak duzo ,ze nie nadrobie was
kurcze ja złapałam zapalenie pęcherza,byłam już po antybiotyk,bo z bólu nie mogłam

i dowiedziałam się,ze znajoma znów w ciąży 2 nie planowana a jakos tak 2 wpadka,w maju rodzila ja tez mialam termin na maja ona ma synka a teraz juz z druga dzidzia,a ja nie mogę
ale wiecie co po raz pierwszy tak strasznej zazdrosci nie czułam jak do tej pory,później spotklalam tez znajoma co byla w ciazy i poronila pogadalam sobie troche z nia troche
o kurcze- ale już wyleczyłaś ten pęcherz?

no niektórym kobietom to pozazdrościć płodności....

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 13:17   #2342
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
U kobry to @ strasznie się spóźnia (ostatnia @ 8 grudnia)...
Cytat:

NO U MNIE JUZ 47 DZIEN CYKLU
W sumie to bez znaczenia, jeśli sprawa dotyczy stresu może być 36, może być 43, a może być i 50. Mnie się wiosną zatrzymał okres na prawie dwa miesiące.
Ale radziłabym przejść się do lekarza.

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
w dodatku mój tata coraz częściej się pyta kiedy my mówię mu, że narazie nie, że nie teraz, nie chcę im mówić, że się staramy, by była to niespodzianka buuuuu
No skoro mówisz mu, że nie teraz, to się pyta kiedy, w nadziei, że jak spyta za jakiś czas to to już będzie ten czas.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 13:19   #2343
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
W sumie to bez znaczenia, jeśli sprawa dotyczy stresu może być 36, może być 43, a może być i 50. Mnie się wiosną zatrzymał okres na prawie dwa miesiące.
nie wiedziałam, że tak długo może nie pojawiać się @ (oprócz ciąży oczywiście)
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 13:21   #2344
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

No skoro mówisz mu, że nie teraz, to się pyta kiedy, w nadziei, że jak spyta za jakiś czas to to już będzie ten czas.
o w mordę.... to długo-a musiałaś lekami wywoływać czy sama z siebie wróciła?

Stary 2009-01-23, 13:26   #2345
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
nie wiedziałam, że tak długo może nie pojawiać się @ (oprócz ciąży oczywiście)
Ja też nie.

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
o w mordę.... to długo-a musiałaś lekami wywoływać czy sama z siebie wróciła?
Sama wróciła. Nie wywoływałam lekami, bo nie poszłam do lekarza.

Stres ma magiczne działanie i potrafi naprawdę wiele.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-01-23 o 13:28
Stary 2009-01-23, 13:30   #2346
kobra913
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV

Cytat:
Ja też nie.

DZIEWCZYNY NIE STRASZCIE MNIE W SUMIE W LISTOPADZIE CZEKAŁAM PONAD 1,5 MIESIACA WIEC MZOE TAK SAMO TERAZ BEDZIE???STRES?? MACIE RACJE TERAZ MIALAM BARDZO DUZO STRESU A ZRESZTA NADAL MAM...
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 13:30   #2347
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

w magiczne działanie stresu wierzę- nie tylko na miesiączkę działa....

muszę iść do pracy...

PS: moje ciało jest dziwne... boli mnie tylko jedna pierś! druga wogóle- jakby jej nie było właśnie zauważyłam, że ta boląca jest pokryta siateczką żył ( zwykle mam tylko jedną widoczną , która została już tak po pierwszej ciąży...
najwidoczniej jedna z piersi opiera się autosugestii

Stary 2009-01-23, 14:09   #2348
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
DZIEWCZYNY NIE STRASZCIE MNIE W SUMIE W LISTOPADZIE CZEKAŁAM PONAD 1,5 MIESIACA WIEC MZOE TAK SAMO TERAZ BEDZIE???STRES?? MACIE RACJE TERAZ MIALAM BARDZO DUZO STRESU A ZRESZTA NADAL MAM...
Odwiedź lekarza.

Cytat:

PS: moje ciało jest dziwne... boli mnie tylko jedna pierś! druga wogóle- jakby jej nie było właśnie zauważyłam, że ta boląca jest pokryta siateczką żył ( zwykle mam tylko jedną widoczną , która została już tak po pierwszej ciąży...

Stary 2009-01-23, 14:40   #2349
dra
Zakorzenienie

Cytat:

o kurcze- ale już wyleczyłaś ten pęcherz?

no niektórym kobietom to pozazdrościć płodności....
no leczę leczę,bo wczoraj mnie ból złapał pod wieczóra dzis pedem do lekarza,mam nadzieje,ze szybko mi przejdzie
Stary 2009-01-23, 14:49   #2350
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
no leczę leczę,bo wczoraj mnie ból złapał pod wieczóra dzis pedem do lekarza,mam nadzieje,ze szybko mi przejdzie
Oj znam ten ból. Mnie męczyło jakiś rok temu i pani dr stwierdziła że tego się nie da wyleczyć do końca bo będzie ciągle wracać. Mi pomógł sok z żurawiny i jakieś ziołowe tabletki. Teraz też profilaktycznie ten soczek pije i jak dotąd nic nie wróciło

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 14:58   #2351
narzeczonaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
No niby tak - owu nie powinna przyjsc w takim razie ani wczoraj ani dzis. A tu co? Dzis rano skok temepratury z 36,3 na 36,8?? Wprawdzie zmierzylam temp niestety o jakiej 40-60 minut pozniej niz zwykle, ale az tyle by skoczyla? Mi to wskazuje na owu i to wczoraj! Bez sensu - bo wczoraj test owu negatywny (niby kreska byla ale jasniutka), wiec spodziewalam sie ze dzis dopiero bedzie etst pozytywny, a owu jutro Nic nie kumam. Dobrze ze staranek nie odpuscilismy

celka2000 no ale jaki mialas sluz? plodny?
bo u mnie oprocz tego ze test negatywny to sluzu ciagle brak- mam wrazenie ze sluzu zadnego nie ma- ani plodne ani nie plodnego- mam wrazenie ze jest sucho
czy to mozliwe by owu wystapila a sluzu plodnego nie bylo??? wydaje mi sie ze to nie mozliwe ale jeszcze malo wiem na temat cykli
narzeczonaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 15:04   #2352
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
No niby tak - owu nie powinna przyjsc w takim razie ani wczoraj ani dzis. A tu co? Dzis rano skok temepratury z 36,3 na 36,8?? Wprawdzie zmierzylam temp niestety o jakiej 40-60 minut pozniej niz zwykle, ale az tyle by skoczyla? Mi to wskazuje na owu i to wczoraj! Bez sensu - bo wczoraj test owu negatywny (niby kreska byla ale jasniutka), wiec spodziewalam sie ze dzis dopiero bedzie etst pozytywny, a owu jutro Nic nie kumam. Dobrze ze staranek nie odpuscilismy
Jeśli skok miałaś dzisiaj, to czemu owu miało być wczoraj?
Skąd te obliczenia?

Widać jaśniutka kreska też coś znaczy. Bo na pewno skok temp. jest lepszym wskaźnikiem niż test.

Cytat:
Napisane przez narzeczonaa Pokaż wiadomość
bo u mnie oprocz tego ze test negatywny to sluzu ciagle brak- mam wrazenie ze sluzu zadnego nie ma- ani plodne ani nie plodnego- mam wrazenie ze jest sucho
czy to mozliwe by owu wystapila a sluzu plodnego nie bylo??? wydaje mi sie ze to nie mozliwe ale jeszcze malo wiem na temat cykli
Wiele kobiet nie wie, że ma śluz, mają go tyle, że po prostu go nie zauważają. Dla innych jest to znowu dokuczliwe, tyle go jest. Różnie bywa.

Gdzie sprawdzasz ten śluz??

Stary 2009-01-23, 15:18   #2353
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Oj znam ten ból. Mnie męczyło jakiś rok temu i pani dr stwierdziła że tego się nie da wyleczyć do końca bo będzie ciągle wracać. Mi pomógł sok z żurawiny i jakieś ziołowe tabletki. Teraz też profilaktycznie ten soczek pije i jak dotąd nic nie wróciło
ja miałam półtora roku temu zapalenie,a teraz wrócilo,a sok żórawin nieraz pije,ale chyba czesciej kupowiac,bo lepiej pić,nz maja byc nawroty,a mi tez pomaga ten soczek
Stary 2009-01-23, 15:28   #2354
narzeczonaa
Raczkowanie

Cytat:
Skąd te obliczenia?

Widać jaśniutka kreska też coś znaczy. Bo na pewno skok temp. jest lepszym wskaźnikiem niż test.

Wiele kobiet nie wie, że ma śluz, mają go tyle, że po prostu go nie zauważają. Dla innych jest to znowu dokuczliwe, tyle go jest. Różnie bywa.

Gdzie sprawdzasz ten śluz??
do tej pory obserwowalam sluz na wkladce lub papierze toaletowym- i zawsze kiedy mialam sluz plodny nie bylo prolemu z jego zidentyfikowaniemponiew az byl dokladnie taki jak ksiazkowo opisany: konsystencją przypominajacy surowe białko kurzego jaja, bardzo rozciągliwy, przezroczysty.
a teraz wkladka jest lekko wilgotna i to wszystko. jest przezroczysty, zadnej rozsciaglowsci, w gole strasznie malo go jest. tak jak wczesniej pisalam- czasem mam wrazenie suchosci. ale jak badam sie w srodku to wiadomo no jest wilgotno
Stary 2009-01-23, 15:33   #2355
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
tak, ja mam sluz ewidentnie plodny od 11dc. Dzis chyba jest mniejszy, albo sie zasugerowalam tym skokiem temp

Cytat:
Skąd te obliczenia?

Jesli skok temp byl dzis to rozumiem, ze owu byla wczoraj. Tak mi zawsze zakresla fertylityfriend (oczywiscie wtedy gdy kilka nastepnych pomiarow tez bedzie odpowiednio wyzszych - ale tego jeszcze nie wiem, bo nie moge wiedziec czy beda). Ale zobaczymy jak sie zachowa temp jutro. No i dzis jeszcze raz zatestuje, zobacze...Grunt ze starnka byly
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 15:38   #2356
narzeczonaa
Raczkowanie

Cytat:
tak, ja mam sluz ewidentnie plodny od 11dc. Dzis chyba jest mniejszy, albo sie zasugerowalam tym skokiem temp

Jesli skok temp byl dzis to rozumiem, ze owu byla wczoraj. Tak mi zawsze zakresla fertylityfriend (oczywiscie wtedy gdy kilka nastepnych pomiarow tez bedzie odpowiednio wyzszych - ale tego jeszcze nie wiem, bo nie moge wiedziec czy beda). Ale zobaczymy jak sie zachowa temp jutro. No i dzis jeszcze raz zatestuje, zobacze...Grunt ze starnka byly
a ja sie tak jakos podlamalam wynikiem negatywnym testu pwu i barkiem sluzu ze odpuscialam staranka. w ogole nie mialam na to ochoty mam jakies takie przeczucie ze ten cykl bedzie bezowulacyjny dzis 16 dzien cyklu (cykle 29,30 dniowe) wynik negatywny testu owu, brak sluzu- wiec bardzo prawdopodobne ze wlasnie tak bedzie
Stary 2009-01-23, 15:44   #2357
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sie tak jakos podlamalam wynikiem negatywnym testu pwu i barkiem sluzu ze odpuscialam staranka. w ogole nie mialam na to ochoty mam jakies takie przeczucie ze ten cykl bedzie bezowulacyjny dzis 16 dzien cyklu (cykle 29,30 dniowe) wynik negatywny testu owu, brak sluzu- wiec bardzo prawdopodobne ze wlasnie tak bedzie
A nie pomyslalas ze cykl mogl sie wydluzyc chocby o 1 dzien i wtedy owu moze byc np 17 lub 18 dnia?
Ja przy cyklach 28-31 dniowych mam owu 16-18dc (teoretycznie przynajmniej - tak mi zaznacza fertylityfriend, ale czy tak jest to nie wiem).
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 15:52   #2358
narzeczonaa
Raczkowanie

Cytat:
A nie pomyslalas ze cykl mogl sie wydluzyc chocby o 1 dzien i wtedy owu moze byc np 17 lub 18 dnia?
Ja przy cyklach 28-31 dniowych mam owu 16-18dc (teoretycznie przynajmniej - tak mi zaznacza fertylityfriend, ale czy tak jest to nie wiem).
tak biore pod uwage ze moze sie wydluzyc cykl ale ten sluz a raczej jego brak mnie niepokoi. jakos nigdy nie odczuwalam takie "suchosci".
Stary 2009-01-23, 16:23   #2359
megam
Raczkowanie

Cytat:
tak biore pod uwage ze moze sie wydluzyc cykl ale ten sluz a raczej jego brak mnie niepokoi. jakos nigdy nie odczuwalam takie "suchosci".
Ja po ostatnich zabiegach przez parę miesięcy nie miałam płodnego śluzu. Od jakiegoś czasu łykam wiesiołek i muszę powiedzieć że efekty są
Stary 2009-01-23, 17:57   #2360
Milibili
Zadomowienie

Cytat:
hmmmmm...ale ten wykres wygląda całkiem obiecująco! ( nic nie mówiłam... )

a u mnie ...doopa... temp spada... jeszcze 7 dni do @ ale już wiem, że nic z tego..a już się łudzić zaczęłam, bo zawroty głowy( a to ciśnienie pewnie albo grypa mnie bierze), bo kanapki z mięsem dziś rano nie mogłam zjeść ( może się przejadłam, albo to autosudestia), bo mnie kłuje i ciągnie w podbrzuszu ( pewnie znów moje jelita..)...
U mnie 25 d.c. Niestety dziś temperatura spadła o 0,2 niby trzyma się jeszcze w granicy temperatur wyższych, ale z mojego wykresu robi się krajobraz górzysty

Twój wykres wygląda bardzo ładnie nawet jeśli teraz się nie uda to przynajmniej wiesz, że wszystko wyglada ok.

Cytat:
o to moze jest nadzieja ze u mnie bedzie owu- tylko tez pozniej po wczorajszym neagtywnym tescie na owu jakos zalapalam dola i nawet nie chcialo mi sie mizianek pod tym wzgledem mam ciezki charakter bo szybko sie przejmuje.
a jakie to u Ciebie mialo przelozenie na sluz? pojawil sie wczesniej czy wlasnie wtedy kiedy byla owu? bo u mnie jest jakos tak dziwnie sucho jak nigdy:/(17dc)
u mnie śluz płodny pojawił się dzień przed pozytywnym testem owulacyjnym czyli 16 d.c . Ale tak jak dziewczyny już pisały testy owulacyjne nie są 100% wiarygodne. U niektórych mogą sie poprostu nie sprawdzać. Wykres temperatury jest bardziej wiarygodny.

Cytat:

Ja też tak mam dziś boli mnie jedna pierś. Co do żyłek to nie widzę różnicy bo mam ich sporo na obu odkąd urosły

PCOS? Insulinooporność? Moja droga do odzyskania zdrowia i zgrabnej sylwetki.
http://cialo-w-remoncie.blogspot.com/

- 25 kg
6 wrzesień 2008

Milibili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 18:06   #2361
kobra913
Raczkowanie

dziewczyny dzwonilam do mojego gina i powiedziala mi ze juz to jest dos niepokojace ze tyle juz moj cykl trwa i jakos wywolywac bedzie mi, a przez to ze mam takie rozne cykle w przyszlosci moge miec problem z zajsciem w ciaze CHYBA SIE PORYCZE ZARAZ
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 18:06   #2362
dra
Zakorzenienie

Cytat:
sa jednak takie przypadki kobiet co przy cyklach 28/29 maja owu w 20dc wiec nie wiadomo

a ja se w tym cyklu mierze tempke i jak nigdy świruje
kiedys bardzo długo sie utrzymywala w miejscu,a teraz od góry do dołu,teraz przez pecherz mam podwyrzszona tempke to juz wiem
Stary 2009-01-23, 18:11   #2363
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
do tej pory obserwowalam sluz na wkladce lub papierze toaletowym- i zawsze kiedy mialam sluz plodny nie bylo prolemu z jego zidentyfikowaniemponiew az byl dokladnie taki jak ksiazkowo opisany: konsystencją przypominajacy surowe białko kurzego jaja, bardzo rozciągliwy, przezroczysty.
a teraz wkladka jest lekko wilgotna i to wszystko. jest przezroczysty, zadnej rozsciaglowsci, w gole strasznie malo go jest. tak jak wczesniej pisalam- czasem mam wrazenie suchosci. ale jak badam sie w srodku to wiadomo no jest wilgotno
Po 1 śluz powinno się sprawdzać w okolicy szyjki, nie na zewnątrz.
Po 2 śluz schodzi z szyjki przez jakiś czas, jeśli obserwujesz go np. w piątek na papierze to nie znaczy, że masz właśnie owu, to może równie dobrze znaczyć, że owu była w środę (i wtedy śluz był tam gdzie być miał czyli w szyjce macicy), a dziś jest już po ptokach.
Po 3 śluzu w niektórych cyklach może być mniej, wtedy na zewnątrz nie będzie go wcale, natomiast zobaczyłabyś go gdybyś sprawdzała przy szyjce.
Po 4 nie "wiadomo no jest wilgotno" bo to nie o wilgoć chodzi, a o rozciągliwość, gęstość i konsystencję.

Cytat:
A ile dni ten program zakreśla??? Jeden?

Stary 2009-01-23, 18:41   #2364
narzeczonaa
Raczkowanie

Cytat:
Po 1 śluz powinno się sprawdzać w okolicy szyjki, nie na zewnątrz.
Po 2 śluz schodzi z szyjki przez jakiś czas, jeśli obserwujesz go np. w piątek na papierze to nie znaczy, że masz właśnie owu, to może równie dobrze znaczyć, że owu była w środę (i wtedy śluz był tam gdzie być miał czyli w szyjce macicy), a dziś jest już po ptokach.
Po 3 śluzu w niektórych cyklach może być mniej, wtedy na zewnątrz nie będzie go wcale, natomiast zobaczyłabyś go gdybyś sprawdzała przy szyjce.
Po 4 nie "wiadomo no jest wilgotno" bo to nie o wilgoć chodzi, a o rozciągliwość, gęstość i konsystencję.
dziekuje bardzo za cenne informacje
o swoim sposobie obserwacji sluzu gdzies przeczytalam i do tego sie stosowalam a czy sprawdzam sluz na papierze czy w szyjce macicy to i tak nie ma rozciagliwosci czyli taki jaki powinien byc przy owu
ale pocieszam sie ze u mnie jeszcze bedzie, tyle ze spozniona (troche stresowalam sie ostatnio). od 2 dni testy wychodza negatywne (kreska blada). zobaczymy co bedzie dzisiaj- jeszcze godzinka mi zostala- a mierze zgodnie z zaleceniem na ulotce- czyli o tej samej porze,
Stary 2009-01-23, 18:46   #2365
ankamb
Raczkowanie

Dostalam okres
Nawet wczesniej niz mial byc

Moje cialo (moj umysl?) znow ze mnie zakpilo...
ankamb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 19:10   #2366
anciaahk
kosmitka

Ależ piszecie .

Nikuś przyjemna sypialnia, też mi się taka marzy, ale zbyt małe mieszkanko.

Kropko, dzieciaku, Ty wracaj do formy bez gadania. Jesteś dobrym duchem tego wątku. A duch nie może mieć doła..., bo nie i już.

U mnie niestety nici z tego cyklu. Mąż złapał zapalenie oskrzeli, do tego zachorowała moja kochana staruszka sunia, pierwsze dziecko, siada jej serduszko. Z mizianek we właściwych dniach nici.. Jakoś mnie już wkurza to wszystko, nie wiem, mam ochotę odpuścić.
Poza tym dziwi mnie jedna rzecz, cykle mam zwykle min. 30 dniowe, a bóle jakby owulacyjne mam 10-13 dzień cyklu. To chyba za wcześnie? Albo to nie bóle owu?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 19:13   #2367
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje bardzo za cenne informacje
o swoim sposobie obserwacji sluzu gdzies przeczytalam i do tego sie stosowalam a czy sprawdzam sluz na papierze czy w szyjce macicy to i tak nie ma rozciagliwosci czyli taki jaki powinien byc przy owu
ale pocieszam sie ze u mnie jeszcze bedzie, tyle ze spozniona (troche stresowalam sie ostatnio). od 2 dni testy wychodza negatywne (kreska blada). zobaczymy co bedzie dzisiaj- jeszcze godzinka mi zostala- a mierze zgodnie z zaleceniem na ulotce- czyli o tej samej porze,
Sprawdzanie na papierze ma sens u kobiet, które mają tego śluzu dużo. Wtedy on się niejako wylewa na zewnątrz, nie zalega nigdzie i widać go na zewnątrz na bieżąco.
Po sobie wiem jednak, że to się nie zawsze sprawdza. Parę miesięcy temu byłam na usg parę dni po owu. A że usg było ginekologiczne, więc przy okazji lekarz pouciskał szyjkę. Przyszłam do domu i po wizycie w toalecie na papierze znalazłam bardzo gęsty śluz. Siedział sobie w szyjce przez parę dni i ani myślał wyjść.

Cytat:
Napisane przez ankamb Pokaż wiadomość
Dostalam okres
Nawet wczesniej niz mial byc

Moje cialo (moj umysl?) znow ze mnie zakpilo...

Stary 2009-01-23, 19:17   #2368
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Kropko, dzieciaku, Ty wracaj do formy bez gadania. Jesteś dobrym duchem tego wątku. A duch nie może mieć doła..., bo nie i już.

U mnie niestety nici z tego cyklu. Mąż złapał zapalenie oskrzeli, do tego zachorowała moja kochana staruszka sunia, pierwsze dziecko, siada jej serduszko. Z mizianek we właściwych dniach nici.. Jakoś mnie już wkurza to wszystko, nie wiem, mam ochotę odpuścić.
Poza tym dziwi mnie jedna rzecz, cykle mam zwykle min. 30 dniowe, a bóle jakby owulacyjne mam 10-13 dzień cyklu. To chyba za wcześnie? Albo to nie bóle owu?
Duch nie może mieć doła? No na to nie wpadłam.

To chyba jakaś epidemia. Mój też chory i marudny. Właśnie wrócił wcześniej z pracy i ględzi. Nalałam gorącej wody do wanny, zrobiłam wapienko, napakowałam rutinoscorbinem, wietrzę sypialnię, zaraz zrobię jeszcze mleko z miodem i do łóżka zapakuję, bo tego jęczenia nie zniosę długo.

Wiesz anciaahk, chyba nie nastawiałybyśmy się tak na nie, gdybyśmy podeszły do sprawy z większym luzem. Tymczasem my zaraz wykresy, śluzy, szyjki, obliczenia i potem dół, bo wszystko przygotowane, zaplanowane, a tu jakaś przeszkoda na drodze...

Ja też miewam bóle już parę dni przed.

Stary 2009-01-23, 19:20   #2369
anciaahk
kosmitka

Dlatego ja w tym cyklu nie mierzę temp, śluz widzę, ale nie badam go w szyjce. Ja nie wiem co to szyjka i gdzie ja ją mam . I dobrze mi z tą niewiedzą, a co tam.
Też nie znoszę chorego faceta, jakoś mało chyba we mnie empatii, ale śmignę mu po paracetamol, niech ma .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 19:32   #2370
memka87
Raczkowanie

wiecie co dziewczyny... tak sobie mysle ze chyba najlepiej nie patrzec na sluz, tempke i tylko sie miziac jak przyjdzie ochota...... bo my sie tu tak martwimy, liczymy, sprawdzamy i nic a gdzies indziej w swiecie ludzie sobie po prostu sprawiaja przyjemnosc i wpadaja......
memka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości