|
|
#361 |
|
BAN stały
|
Dot.: podniusł na mnie ręke
|
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Da się, wszystko się da (oprócz wielokrotnie przeze mnie poruszanego rozłożenia parasola w zakończeniu jelit). Trzeba chcieć i wierzyć w siebie i swoje możliwości
|
|
#363 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i co to ma być jakaś dygresja skierowana do mnie? bo jakoś ja tego nie robie,to że dbam o swój wygląd to nie ma się nic w porównaniu do tego |
|
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie się bardzo nie podoba to co tutaj zaczynacie robić. Można komuś radzić, wspierać, próbować nawet potrząsnąć aby się ocknął... Ale dlaczego próbujecie się naśmiewać? Ja również weszłam na profil Anity na n-k. Uważam, że jest to bardzo ładna, młoda dziewczyna, niczym nie różniąca się od innych 20-latek prócz tego, że ma masę problemów, które ją przerosły, co nie jest takie dziwne zważywszy jej wiek i rangę tych problemów i totalny brak wsparcia od kogokolwiek bliskiego!
Żyje tak, jak się nauczyła, jak nauczyli ją w domu, tak jaki przykład wzięła ze związku swoich rodziców. Ma dopiero 20 lat skąd ma być tak mądra jak większość tutaj z nas - starszych o kilka lat. Ma szereg wątpliwości i nie potrafi ich rozwiązać. Owszem postępuje źle, a mówienie do Anity to trochę jak rzucanie grochem o ścianę ale w żadnym wypadku nie oznacza, że można w jakikolwiek sposób się z niej naśmiewać. Anita - przemoc w małżeństwie to także jest powód do rozstania, do rozwodu. Do wykopania faceta za drzwi i zmiany zamków tak, by więcej nie wrócił. Fakt bycia małżeństwem niczego nie zmienia w tym względzie. Powinnaś sobie to zapamiętać. Ja uważam, co wielokrotnie pisałam, że robisz źle. Masz złe wzorce, niezbyt pod tym względem wyróżniają się twoi znajomi. Życie samo w sobie nie jest łatwe, a ty jeszcze dodatkowo je sobie utrudniasz - niezbyt udanym związkiem, brakiem pracy i wykształcenia - słowem brakiem samodzielności. Dopóki nie nauczysz się sama o siebie dbać zawsze w twoim życiu będą pojawiały się problemy, gdziekolwiek się nie udasz. Nauka i praca połączone razem nie są łatwe, wiem bo studiowałam pracując, ale jest to możliwe do wykonania. Owszem, nie było kasy na ciuchy i przyjemności, ale za to teraz jest, teraz zbieram tego owoce. Nie chcesz w życiu niczego lepszego dla siebie? A co będzie jak któregoś dnia TŻ postanowi cię zostawić na lodzie w tej Holandii, co się z tobą stanie? Zacznij trochę myśleć o sobie, nawet jeśli nie chcesz się rozstawać z chłopakiem, to nie rozstawaj się, wybaczaj mu ile chcesz i co chcesz, ale zadbaj chociaż o swój byt materialny, tak na wszelki wypadek. Nikt ci nie zagwarantuje, że on cię będzie do końca życia utrzymywał, nawet jeśli zostanie twoim mężem, bo i małżeństwa się rozpadają.
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Anitko, nie o to chodzi w tym poście... chodzi o to, że TYLKO kobieta musi (tzn. większość kobiet uważa że musi, bo ich facet uważa, że ona musi), nie wymagając przy tym NIC od mężczyzny, bo jemu wolno wszystko.
|
#366 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() EDIT: Klarissa, bardzo ładny ten post napisałaś Z jednym natomiast się nie zgodzę - ok, w wieku 20 lat nie ma doświadczenia, ale też - kompletnie nie bierze do siebie naszych rad, czyli - nie chce tego doświadczenia nabrać. Ona tylko pisze, że... no właśnie, że co? Że jej źle? No ale zaraz zaczyna tłumaczyć, że TŻtowi wolno tak czy siak robić. Że wie, że powinna pracować? i zaraz pisze, że za 1000zł nie zamierza. Złej baletnicy szkodzi rąbek u spódnicy Jak się chce, to wymówka znajdzie się zawsze - piszę to po raz kolejny.
Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2009-01-23 o 15:33 |
|
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
Anita ja sobie teraz myślę, że wszystko ma swoje przyczyny.
Mama bez powodu nie nazwała by Cię puszczalską dziwką. Tata też bez powodu by Cię nie lał. Oczywiście rodzice nie mają prawa tego robić. Nikt nie ma prawa nas bić. Ale wydaje mi się, że nie byłaś dobrym dzieckiem... Szkoła nieskończona. Do jakiejkolwiek pracy dwie lewe ręce. Kontakt z narkotykami. Nie chciałaś się dokładać z wypłaty, bo potrzebna Ci kasa na imprezy, ciuchy, kosmetyki i solarium. No to wybacz Jakoś przestałam się dziwić temu jak traktowali Cię rodzice.Ale wiesz co... Może warto wrócić do domu i zawrzeć pokój z rodzicami? To są Twoi rodzice i oni Ci zawsze pomogą, jeśli poprosisz. Rodzice zawsze kochają swoje dziecko i chcą dla niego jak najlepiej! Na pewno gdybyś wykazała chęć dogadałabyś się z nimi
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie gadka z dzieckiem ![]() powtarzam po raz ostatni, nie chodzi mi o wyglad.... Zgadzam się z Annaluką w całej rozciągłości.... Edytowane przez Słodkaaa Czas edycji: 2009-01-23 o 15:35 |
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Znalezienie profilu Twojego faceta nie było zadaniem dla Holmesa.
|
|
#370 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co z tego zostało? Praca umknęła, szkoły nie skończyłaś, zostały tylko imprezy. Pracy nie chcesz, bo za 1000 zł, to poniżej godności. Szkoły nie chcesz skończyć, bo nie ma gdzie. Dziewczyno, zdecyduj się na coś! Skończ szkołę, to o pracę będzie łatwiej i to lepiej płatną, nie rozumiesz tego? Cytat:
A oprócz chęci, to coś jeszcze w tym kierunku robisz? Cytat:
Po prostu nie rozumiem. Wolą być katowane i poniżane, tylko dlatego, że boją się odejść, bo mogą znaleźć gorszego faceta. Do cholery! Im szybciej rzucisz tego, to tym szybciej będziesz mogła zacząć szukać lepszego! Takiego, który będzie Cię kochał i szanował. Opamiętaj się! Cytat:
Te 700 zł, to tak strasznie mało, że ja nie mogę. Teraz nie masz w czym chodzić? Po prostu będziesz kupować mniej ubrań i kosmetyków. Uwierz mi, że młodzi ludzie, którzy chcą się uczyć są zdolni do takiego poświęcenia. Kiedy już będziesz miała dobrą pracę, wtedy będziesz się mogła tak obkupić, że głowa mała. Czy do Ciebie nie dociera, że Twoja sytuacja jest tragiczna? I co Ci w kontynuowaniu tego zajęcia przeszkodziło? Nie masz szkoły i wymagasz pracy bardzo dobrze opłacalnej? Zejdź z obłoków na ziemię dziewczyno!
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10619986]
EDIT: Klarissa, bardzo ładny ten post napisałaś Z jednym natomiast się nie zgodzę - ok, w wieku 20 lat nie ma doświadczenia, ale też - kompletnie nie bierze do siebie naszych rad, czyli - nie chce tego doświadczenia nabrać. Ona tylko pisze, że... no właśnie, że co? Że jej źle? No ale zaraz zaczyna tłumaczyć, że TŻtowi wolno tak czy siak robić. Że wie, że powinna pracować? i zaraz pisze, że za 1000zł nie zamierza. Złej baletnicy szkodzi rąbek u spódnicy Jak się chce, to wymówka znajdzie się zawsze - piszę to po raz kolejny.[/quote]Ja też mają 20 lat byłam "najmądrzejsza na świecie" skutkiem mojej mądrości było wyrzucenie ze studiów, awantura z rodzicami i pochopnie podjęta decyzja o wyprowadzce z domu, bo nie zamierzałam się do nich więcej "odzywać". Ja sobie poradziłam, ustawiłam się w życiu, pogodziłam z rodzicami, przeprosiłam ich i zrozumiałam motywy ich działania, co więcej dzisiaj przyznaję im rację. A jako nastolatka też nie byłam szczególnie rozumna, bo wiecznie byłam zakochana co rusz w gorszym kretynie... Ale dojść do tego wszystkiego było mi bardzo, bardzo ciężko i pomogła mi w tym głównie ciężka praca i ogromne pragnienie do udowodnienia nie tylko innym, ale przede wszystkim sobie, że jestem silna, dorosła, odpowiedzialna i potrafię zadbać o siebie sama bez niczyjej pomocy. Staram się usilnie zaapelować do zdrowego rozsądku Anity, że robi sobie krzywdę, że może się z tego nie wydobyć z jej charakterem. Anita czeka co jej los rzuci a to poważny błąd. Los może nie być łaskawy. Chociaż tak na prawdę to nie tylko po tym, ale po wielu wątkach wiem, że to rzucanie grochem o ścianę...
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy wy czasami nie przesadzacie?
Mieszanie Anitki z błotem sprawia wam przyjemność? dowartościowujecie się w ten sposób? szczęśliwe, że wy nie macie takich problemów? ![]() Super. Najlepsza to jest zabawa pod tytułem: kopanie leżącego ![]() Nie musicie przez iks stron w każdym Anitki wątku, kłaść jej do głowy jaka to jest be i w ogóle... wystarczy, że powiecie to raz... bo czy powiecie 10 razy czy raz tylko skutek jest ten sam... ale proszę, bawcie się dalej dobrze... ![]() Ni i jeszcze to śledzenie Anitki w internecie to już naprawdę sin comentario...
|
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Ni i jeszcze to śledzenie Anitki w internecie to już naprawdę sin comentario...
[/quote]dokladnie
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Śledzenie? Chyba żartujesz. Skoro ktoś podaje w swoim profilu linka do swoich danych osobowych na naszej klasie to nie trzeba go nawet szukać, bo podaje się na tacy.
|
|
#375 |
|
Uzależnienie
|
Anita a jak wyglada Twoje wymarzone życie? Jak chciałabyś, żeby wyglądało? Co chciałabyś robić, jak chciałabyś być traktowana?
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież to jest jakaś paranoja...
Anitka Mam dla Ciebie najlepszą z możliwych rad: - przestań opisywać swoje problemy w internecie, bo zamiast pomocy dostajesz kolejne kopy... to jest Twoje życie, nikt za Ciebie decyzji podejmować nie może i nie będzie, a do rad (jeśli takowe się pojawiają) i tak się stosujesz... koło się zamyka... |
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale, sterydy tylko pogarszają sytuacje, zwłaszcza jak się to z alkoholem połączy. moja babcia dostala kiedyś w twarz i co zrobiła?odeszła od razu. później była próba gwałtu (babcia z typem już nie była, po prostu na nią napadł) i miała racje że od "takich" jak najdalej. ile jeszcze przykładów można podawac żeby w końcu zrozumiec że od takich typow się odchodzi? nic dobrego z tego nie ma, facet który podnosi ręke na kobiete to po prostu zakompleksione dno i NIC go nie tłumaczy. a najgorsze co ostatnio zauważyłam, to fakt że niektórzy "faceci" uważają że dziewczynę [cytat dosłowny] trzeba "od czasu do czasu j**nąc jak zasłuży" chyba nie muszę pisac, że po uslyszeniu tego tekstu odwracałam sie od ludzi, którzy uznają tą zasadę. co więcej, po niektórych się tego nie spodziewałam. no właśnie ...
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2009-01-23 o 16:01 |
|
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nawet mnie on nie interesuje, za to jak widać Ciebie a i owszem, bo nawet jej TŻeta wytropiłaś ![]() Edytowane przez Fresa Czas edycji: 2009-01-23 o 16:03 |
|
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na zdjęciach z tż ma pinezki
|
|
#380 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
#381 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
No bo widocznie go usunęła, ale był. A na TŻ sobie spojrzałam, bo przypięła go pinezką.
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast to, że był ten link i ktoś sobie do niego zajrzał, moim zdaniem nie upoważnia do przenoszenia "brudów" z jednego forum na drugie. Nie świadczy to o Anetce, cokolwiek tam miała, ale o osobie, która bawi się w podsycanie atmosfery jakimiś plotami... Sorki, ale nie jesteśmy dziećmi tylko dorosłymi ludźmi, to się tak zachowujmy
|
|
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Boze drogi co tu sie w ogole dzieje, niech se panna robi co chce z tym swoim chlopem, niech ja bije, albo i nie, niech sie godza albo i nie, bo to juz paranoja jakas sie robi
|
|
|
|
#385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moher to siła.Moher to władza. Moherowych kapeluszy.Nigdy się nie zdradza. Moher daje młodość.Niesie wielkich przemian wiatr Moherowy beret opanuje świat. "Wielkie historie miłosne mogą nie mieć końca. Ale co muszą mieć nieodzownie – to początek." ~Kłamczucha |
|
|
|
|
#386 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
niby wiadomo, że dziewczyna nie odejdzie ale zawsze gdzieś tam tli się iskierka nadziei...
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym sie zgodze. Po co wałkowac ten temat na ułamki i dziesietne. Miala dziewczyna chwilowy kryzys, wyzaliła sie, i juz jej dobrze. A niech sobie zyje jak chce. Kocha go, dobrze jej tak jak jest, to nie ma co zbawiac jej na siłe.
|
|
|
|
#388 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak z jednego forum na drugie? Skoro link był w jej profilu na Wizażu i jedna Wizażanka napisała o tym w jej wątku to gdzie tu masz przenoszenie brudów z różnych miejsc? Profil na Wizażu jest chyba integralny z forum ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wątek taki popularny, bo to takie fajne jak można na kogoś zbiorowo huzia na józia... ![]() Cytat:
![]() Dziękuję za komplement
Edytowane przez Fresa Czas edycji: 2009-01-23 o 16:17 |
||
|
|
|
#390 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Jakoś przestałam się dziwić temu jak traktowali Cię rodzice.