Lubelskie Panny Młode cz. IV - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-23, 13:34   #2791
Miira
Zadomowienie

GG do Miira
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
Ja słyszałam o tym że się wkłada pieniądze do buta ale nie przez Pana Młodego U mnie się przyjęło że młody przynosi prezent np kolczyki.

Dziewczyny a co myślicie o tych prezencikach dla gości- pudełeczkach z czekoladkami czy migdałami?? Robicie to u siebie dla gości??
Super ja też bym chciała by mi młody przyniósł prezent... ale u mnie nie ma takiego zwyczaju . Ale może go namówię

Ja chce zamówić pudełeczka dla gości nawet już upatrzyłam jakie albo takie jak te pomarańczowe na zdjęciu tylko kokarda będzie dużo bujniejsza, prosta i jasna (w dikor) albo ze strony http://www.pudeleczka.com.pl/. Sama nie wiem... co byście wybrały?

Cytat:
Napisane przez elabien Pokaż wiadomość
Grusiaczek widzę że u Ciebie to tak jak u mnie 70D czasem E... Nie masz problemów z zakupem biustonoszy... bo ja straszny, u mnie w Krasniku mam tylko 1 sklep w którym się zaopatruję, nadmienię że najtańszy za 110 zł

A co do prezencików to ja też bym chciała takie dać gościom... To miłe dla gości...
Ja zupełnie nie rozumiem czemu tak jest, że ciężko kupić stanik na duży biust. przecież stanik jest po to by podtrzymywać biuścik a im większy tym potrzeba jest większa... przecież jest bardzo dużo kobiet o bujniejszym biuście wiec nie rozmumiem czemu sklepy nie oferują dla nich dobrych, ładnych staników. Może to większy problem zrobić stanik do dużego biustu? no nie wiem....

Cytat:
Napisane przez grusiaczek84 Pokaż wiadomość
Po dziecku podobno zostaje trochę W dodatku do ślubu nie ma się czym przejmować bo większość gorsetów ładnie uwypukla biuścik Ja mam trochę na zbyciu więc chętnie bym się podzieliła (jestem cała malutka -160 rozm 34 i 70D) Muszę znaleźć suknie, która nie będzie mnie dodatkowo "uwypuklać"
Ja chętnie przyjmę trochę od Ciebie szkoda, że sie tak nie da
Wooow jaka Ty szczuplutka jesteś Tylko pozazdrościć
Co do piersi po ciąży to mam nadzieje, że sie uda Tak sobie pomyślałam, że chciałabym zostać mamą po ślubie... ale to chyba jeszcze nie jest dobry dla nas czas
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg p.jpg (15,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg br.jpg (8,4 KB, 14 załadowań)
Stary 2009-01-23, 13:51   #2792
silia82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czerwonafasolka Pokaż wiadomość
A właśnie co sądzicie o sukienkach efate i ester z kolekcji Papa Michel http://www.papamichel.pl/ ??
Bardziej w moim stylu jest ester

Cytat:
Napisane przez MistrzyniWKochamCieMisiu Pokaż wiadomość
chyba mamy elizobarbaro bardzo podobny gust... mi tez sie marzy suknia ksiezniczkowa ehhh... tylko nie wiem czy bedzie mi pasować, bo mam tylko 160cm a i szczuplutka to ja nie jestem
Ja też wolę księżniczkowate Raz w życiu można sobie na taką pozwolić

Cytat:
Napisane przez moniaa19880 Pokaż wiadomość
ja nawet zapisalam sie na aerobik.... bardzo fajna sprawa polecam... jeszcze efektow nie widac ale za to samopoczucie jest super po takim wysilku...
Ile Cię kosztuje ta przyjemność?
Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość

ale slyszalam ostatnio od kilku osob ze nie ma to i tamto - PODOBNO KAZDA PM PRZED SLUBEM CHUDNIE !!! z nerwow
Też tak słyszałam i na to liczę Nie lubię ćwiczyć i nie mam silnej woli do diet Mam nadzieję, że kilogramy same się zgubią

Cytat:
A możecie mi powiedzieć gdzie w Lublinie najlepiej jest szyć suknię??? Ja już mam wzór w jakiej chciałabym wystąpić, jest bardzo prosta i chyba nie trudna do uszycia. Szczerze powiedziawszy to nie chciałabym wydać na sukienkę wiecej niż 1300 zł.
Musisz przejść się po salonach i zapytać za ile by Ci taką suknię uszyli. I wtedy wybierać, jak już będziesz miała jasność co do kosztów. Proponuję zacząć od Fabrycznej, później Bernardyńska i Wyszyńskiego.

Cytat:
Napisane przez 00aneczka Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi jeszcze co do bielizny ślubnej, to gdzie mogę znaleźć ładne biustonosze ale na bardzo mały biuścik? orientujecie się może?
Co do bielizny to chyba to co wcześniej pisałyśmy - La vantill albo Bardotka.

Cytat:
Dziewczyny... Mam jeszcze pytanie jeśli chodzi już o dzień ślubu... Otóż chodzi mi o to czy jak Pan Młody przyjeżdża już do Młodej i ona po niego wychodzi to od razu ma na sobie suknię ślubną czy ma na sobie coś innego a potem się przebiera...
Akurat w tej kwestii mam różne doświadczenia i nie wiem jak powinno być...
Ja znam wersję, że młoda wita w innym stroju i dopiero się przebiera, ale co kraj to obyczaj Słyszalam też o różnych odmianach wykupin - młody młodą, młoda młodego itp.

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
Ja słyszałam o tym że się wkłada pieniądze do buta ale nie przez Pana Młodego U mnie się przyjęło że młody przynosi prezent np kolczyki.

Dziewczyny a co myślicie o tych prezencikach dla gości- pudełeczkach z czekoladkami czy migdałami?? Robicie to u siebie dla gości??
Fajne z tymi kolczykami, muszę powiedziec tż-towi
Ja chcę jakieś prezenciki dla gości, ale jeszcze nie wiem co.

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość

Joasia ile ja bym dała by mieć taki biuścik
a tu wciąż 75b (to małe B napisane specjalnie bo to skroooomne B)
Liczę na to, że jak urodzę kiedyś dziecko to może mi zostanie taki większy
silia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 14:14   #2793
OlaSzt
Przyczajenie

Sluchajcie dziewczyny a jak z zaproszeniami robicie - allegro czy może w Lublinie coś w sesnownej cenie i zarazem o ciekawym wyglądzie da sie wyszukać? Same wypełniacie zaproszenia czy może zostawiacie ta kwestię firmie. U mnei ma być ok. 200 goś;ci, tak więc nie bardzo mi się widzi własnoręczne wypisywanie tylu zaproszeń, z drugiej strony boje się o pomyłkę, jesli zlecę wykonanie takiej usługi.
OlaSzt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 14:16   #2794
elabien
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Super ja też bym chciała by mi młody przyniósł prezent... ale u mnie nie ma takiego zwyczaju . Ale może go namówię

Ja chętnie przyjmę trochę od Ciebie szkoda, że sie tak nie da
Wooow jaka Ty szczuplutka jesteś Tylko pozazdrościć
Co do piersi po ciąży to mam nadzieje, że sie uda Tak sobie pomyślałam, że chciałabym zostać mamą po ślubie... ale to chyba jeszcze nie jest dobry dla nas czas

Ja też mogę oddać część mojego tak do rozmiaru C bym zmniejszyła

elabien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 14:39   #2795
silia82
Raczkowanie

My chyba zdecydujemy się na allegro ale bez personalizacji. Wolę sama wypisać zaproszenie niż wklepywać listę do kompa - na to samo wyjdzie. Dowiadywałam się na temat zaproszeń w jednej z lubelskich drukarni i wyszło 7 zł za sztukę a na allegro 2-3 zł.

Dziewczyny czy kupujecie sobie coś nawzajem z Narzeczonym z okazji ślubu?
silia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 15:03   #2796
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Napisane przez silia82 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy kupujecie sobie coś nawzajem z Narzeczonym z okazji ślubu?
Nie myślałam o tym wcześniej ale to bardzo fajny pomysł Albo zrobimy sobie drobne prezenciki nawzajem albo kupimy sobie coś wspólnie np. coś do powieszenia nad łóżkiem co będzie nam przypominało TEN dzień .

Mam pytanie do dziewczyn stacjonujących w Wawce możecie polecić jakiego ginekologa? chciałabym się przebadać i zrobić cytologię a nie chce specjalnie jechać do Lublina.
Stary 2009-01-23, 15:04   #2797
elabien
Raczkowanie

http://www.zaproszenia-slubne.com/sl...ier8&katalog=6

Tu są śliczne zaproszenia i tak sobie myślę że może jednak podpatrzę pomysł z rulonikiem i sama zrobię...

Średnio przeliczając jak mam zamówić ok 100 zaproszeń to wyjdzie mi jakieś 400 zł a jeśli zrobię sama to max 100 zł
JEST RóżNICA!!!

Edytowane przez elabien
Czas edycji: 2009-01-23 o 15:07
Stary 2009-01-23, 15:05   #2798
MistrzyniWKochamCieMisiu
Raczkowanie

Miira pudełeczka na tej stronce są przepiękne!!

ale u mnie w rodzinie nie ma takiej tradycji, zeby dawać gosciom prezenty - a ja to sie nawet z tego ciesze, bo koszty beda mniejsze. Takie śliczne pudełeczka ze smakołykiem to zapewne koszt kilku zł/os x 160 os to już są spore sumy...

ostatnio przeglądałam wątek o prezentach ja to mojemu przyszłemu mężowi dam siebie w ekstra bieliźnie w noc poślubną

MistrzyniWKochamCieMisiu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 15:11   #2799
elabien
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniWKochamCieMisiu Pokaż wiadomość

ostatnio przeglądałam wątek o prezentach ja to mojemu przyszłemu mężowi dam siebie w ekstra bieliźnie w noc poślubną
Pomysł godzien podziwu obyście oboje mieli jeszcze siłę patrzeć na siebie po weselu Mi to się wydaje ze po imprezie padnę na łóżko w sukni i dopiero po tygodniu się obudzę

Stary 2009-01-23, 15:42   #2800
Gosiaa M
Raczkowanie

Witam !

Dziewczyny mam pytanie słyszałyście możne o zespole muzycznym z Lublina Adio band??
Gosiaa M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 15:51   #2801
bianeczkaa
Zakorzenienie

Ja z prezentów dla gości zrezygnuje, bo i tak większość osób popije i o nich zapomną a później będę zbierała walające się resztki pod stołami Trochę mi szkoda na to pieniędzy. Połowa z nich i tak by tego nie doceniała a jeszcze odpowiednio skomentowała to będzie że tak powiem wiejskie wesele w mieście bez obrazy dla nikogo chodzi o to że będzie dużo bab, ciotek i innych plotkarek

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2009-01-23 o 15:52
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 16:02   #2802
Gosiaa M
Raczkowanie

dziewczyny poleciłybyście mi jakiegoś fotografa z Lublina ??
Gosiaa M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 16:08   #2803
OlaSzt
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Gosiaa M Pokaż wiadomość
dziewczyny poleciłybyście mi jakiegoś fotografa z Lublina ??
Ja wczoraj byłam u Pana Marcina Kamińskiego - www.marcinkaminski.eu i muszę powiedzieć, że bardzo mi sie podoba jego oferta. Ma teraz promocję do końca stycznia (albo lutego) i dostajemy od niego gratis zdjęcie na płótnie, które ma wykonać nam dodatkowo w studio, bądź coś sobie z plneru wybierzemy.

Co do zespołu o którym pisałaś to coś słyszałam, że całkiem nieźle grają, dokładnie jednak nic ci nie powiem, bo sama nie byłam na weselu z ich muzyką. Ja także szukam kapeli - póki co na oku mam Kaktusa, ale jak będzie to zobaczymy. A tak z ciekawości zapytam drogi ten twój zespół? widziałaś jakies demo?

Pozdrawiam

Edytowane przez OlaSzt
Czas edycji: 2009-01-23 o 16:12
Stary 2009-01-23, 16:15   #2804
madzikownia
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do madzikownia

Cytat:
Pomysł godzien podziwu obyście oboje mieli jeszcze siłę patrzeć na siebie po weselu Mi to się wydaje ze po imprezie padnę na łóżko w sukni i dopiero po tygodniu się obudzę
Zawsze mozna przesunac noc poslubna o kilka dni
madzikownia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 16:42   #2805
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Mi się też tak wydawało ale myślę że jednak się tak nie stanie To w końcu pierwsza noc (poranek?) w objęciach MĘŻA Zresztą jak nasi mężczyźni zobaczą nas w ślicznej bieliźnie to nie dadzą nam usnąć
Stary 2009-01-23, 17:17   #2806
czerwonafasolka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OlaSzt Pokaż wiadomość
Ja wczoraj byłam u Pana Marcina Kamińskiego - www.marcinkaminski.eu i muszę powiedzieć, że bardzo mi sie podoba jego oferta. Ma teraz promocję do końca stycznia (albo lutego) i dostajemy od niego gratis zdjęcie na płótnie, które ma wykonać nam dodatkowo w studio, bądź coś sobie z plneru wybierzemy.

Co do zespołu o którym pisałaś to coś słyszałam, że całkiem nieźle grają, dokładnie jednak nic ci nie powiem, bo sama nie byłam na weselu z ich muzyką. Ja także szukam kapeli - póki co na oku mam Kaktusa, ale jak będzie to zobaczymy. A tak z ciekawości zapytam drogi ten twój zespół? widziałaś jakies demo?

Pozdrawiam
U mnie na ślubie zdjęcia będzie również robił Marcin, mój TŻ zna go dość długo, z wiązku z czym i ja wiem jakie on zdjęcia robi. Chłopak ma talent, także o zdjęcia ze ślubu jestem spokojna On napewno zrobi to profesjonlanie

Teraz zdaję realcje z mojej wizyty w Papa Michel: Suknie kosztują mniej więcej od 2000zł do 2500zł, droższych nie widzałam. Nie wszystkie z kolekcji 2009 są wywieszone. Niestety nie miałam przyjemności przymierzyć ich ponieważ salon przejął chyba zwyczaje Reginy Diamante i trzeba się zapisywać na mierzenie sukni. Wczoraj rozmawialam przez telefon z Panią z salonu, pytając o nowa kolekcje, niestety nie wsponniala słowem, że trzeba się zapisywać. Pojechałam na darmo. Na marginesie Pani jest bardzo nieuprzejma. Ale napewno warto pojechać bo suknia z 2008 i 2007 są przecnione aż o 60%.

Moje poszukiwania sukni dzisiaj się zakończyły. Stoje teraz przed wyborem między dwoma sukniami. Jedna z nich to Jess z kolekcji Annais (w zał.), i jest trochę droższa od mojej drugiej faworytki, niestety nie mogę jej pokazać, bo salon nie ma strony. W obydwu skromnie powiem;-) wyglądam ładnie, więc pewnie zdecyduje się na tańszą, chociaż Jess również jest cudowna. Znalazłam ją w salonie demi na lubartowskiej, który również wszystkim polecam. Mają duzy wybór sukien i przemiłą obsługę.

Elabien: W związku z tym, że już obeszłam dość dużo salonów w Lublinie, ponieważ poczatkowo miałam w planach szycie, to trochę już orinetuję się w cenach. Lubartowska od 1200zł do max. 1500zł. Bernardyńska ok. 2000zł, salon Imperium 2200zł full service (suknia, halka, welon, rękawiczki i chyba nawet bielizna;-), na Narutowicza jest dość tania krawcowa (ok. 1200zł) Filipinka, dalej jest wypozyczalnia i krawcowa Anna Maria (szycie ok. 1200zł, lub mniejszy koszt, jeśli zostawia się suknię w komis, podobna sytuacja na Wyszyńskiego w Amandzie.
Na Fabrycznej, koszt szycia ok. 1200zł max do 1500zł oprócz Gisell (ok. 2000zł). Jest jeszcze jakaś tania i dobra krawcowa na Gospodarczej...nie byłam tam, ale słyszłam, że warto, chociaż z zewnątrz salon nie wygląda za dobrze. Pozostałe salony na Narutowicza typu Paris, Jacqulin ponad 2000zł. Jest jeszcze fajny salon z sukniami na Narutowicza Margarett, mają dość dobre ceny, zwłaszcza, że teraz mają zniżki chyba 10%, miła obsługa No i na koniec salon, który mnie zabił ceną Parisett wycenił moją suknię na ok. 4000 lub 5000zł

Jeśli chodzi o biustonosz, to mam pytania, czy jest on konieczny jeśli suknia jest na gorze dość dobrze usztywniona. Mialam zamiar iść bez;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jess_m1_b.jpg (39,6 KB, 57 załadowań)
czerwonafasolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 17:29   #2807
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

czerwonafasolka sukienka z załącznika jest cudna suknie z tej kolekcji są b. ładne. Mi sie też bardzo podobają te (zał.) ale w tej pierwszej nawet modelka wygląda "grubo" mimo, że jest bardzo szczupła . No i trochę ciążówki ale mam słabość do tego typu sukienek mój ideał tego typu "valdemar" i "clara" manuela moty ale moja mama jak mnie w nich zobaczyła była na NIE
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg holy_m1_b.jpg (31,5 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg penelope_m1_b.jpg (33,5 KB, 35 załadowań)
Stary 2009-01-23, 17:30   #2808
marteczka266
Raczkowanie

Cytat:
Teraz zdaję realcje z mojej wizyty w Papa Michel: Suknie kosztują mniej więcej od 2000zł do 2500zł, droższych nie widzałam. Nie wszystkie z kolekcji 2009 są wywieszone. Niestety nie miałam przyjemności przymierzyć ich ponieważ salon przejął chyba zwyczaje Reginy Diamante i trzeba się zapisywać na mierzenie sukni. Wczoraj rozmawialam przez telefon z Panią z salonu, pytając o nowa kolekcje, niestety nie wsponniala słowem, że trzeba się zapisywać. Pojechałam na darmo. Na marginesie Pani jest bardzo nieuprzejma. Ale napewno warto pojechać bo suknia z 2008 i 2007 są przecnione aż o 60%.

Własnie dzwoniłam do tego salon7u, na jutro juz jest komplet i nie można mierzyc... sczzerze mówiac do w lubelskich salonach, a obeszłam juz prawie wszystko oprócz papa, reginy, mona lisy i tego na krasnieckiej - nigdzie sie nie spotkałam z umawianiem na telefon zeby łaskawie pozwolono pomierzyc....
marteczka266 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 17:32   #2809
maciejka83
Rozeznanie

[quote=czerwonafasolka;106 21669]U mnie na ślubie zdjęcia będzie również robił Marcin, mój TŻ zna go dość długo, z wiązku z czym i ja wiem jakie on zdjęcia robi. Chłopak ma talent, także o zdjęcia ze ślubu jestem spokojna On napewno zrobi to profesjonlanie

dzięki Fasolko za relacje
a jak przedstawia się oferta w/w fotografa? możesz coś wiecej napisać??
maciejka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 17:46   #2810
czerwonafasolka
Raczkowanie

[quote=maciejka83;10621908]
Cytat:
U mnie na ślubie zdjęcia będzie również robił Marcin, mój TŻ zna go dość długo, z wiązku z czym i ja wiem jakie on zdjęcia robi. Chłopak ma talent, także o zdjęcia ze ślubu jestem spokojna On napewno zrobi to profesjonlanie

Trudno mi cokolwiek powiedzieć, bo ten obowiązek nalezy do mojego TŻ, najlepiej umówić się z Marcinem, zerknąć na jego stronę i wszystko będzie jasne. Z tego co wdziałam na stronie to jest jakaś oferta promocyjna na ostatnie terminy na rok 2009.

Marteczka 266: ja też uważam, że to takie trochę zwodzenie klienta, żeby pokazać, kto tu rządzi i że niby salon taki oblegany. Nie dajmy się zwariować! Jak dziś tam byłam to Pani powiedziała, że ma do mierzenia 30 panien
Na Kraśnickich jest bardzo miło i ludzko przede wszystkim

A jeszcze zapytam na jaki numer dzwoniłaś?
czerwonafasolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 17:48   #2811
klementyna1
Zakorzenienie

[QUOTE=elabien;10615156]Przepraszam... Gapcio jestem
Nawet się nie przywitałam
Czytam Was już od miesiąca... Ślub mam zaplanowany na 17 października 2009. Z załatwionych spraw to mam już salę, zespół, Pana do wędlin kucharkę.... Bo my robimy wszystko sami w takiej lokalnej remizie koło Kraśnika... Wyliczyliśmy że tak będzie dużo taniej i dla nas lepiej bo to najlepsza sala weselna [QUOTE]

ELEBIEN
Witamy A gdzie masz wesele, jesli mozna spytac? Bo mój tż też spod Krasnika i wesele mamy w tamtym kierunku->Niedrzwica Koscielna:

Cytat:
Napisane przez maciejka83 Pokaż wiadomość
mam tak samo ...
żeby było śmieszniej mój Tż wykupił mi nawet karnet na siłownię do wykorzystania na co chcę,bo on chodzi regularnie,ale wciąż mi jakoś nie po drodze
Qrcze mi tez motywacji brak...162cm wzrostu i ok 58kg, a ja bym chciała 2-3 kg zrzucić nie więcej...Mam nadzieję, ze samo przed weselem spadnie;p Tz jest bardzo chudy i dośc wysoki (182cm) więc, musze troche zrzucic bo bedziemy jak Flip i Flap;p Ale qrcze, te słodycze......

Cytat:
Dziewczyny... Mam jeszcze pytanie jeśli chodzi już o dzień ślubu... Otóż chodzi mi o to czy jak Pan Młody przyjeżdża już do Młodej i ona po niego wychodzi to od razu ma na sobie suknię ślubną czy ma na sobie coś innego a potem się przebiera...
U Tzta jest tak, że Pani młoda wychodzi z zwykłej sukience, wita gości i sie przebiera, ale ja nie będe z 10 piętra przeciez zjeżdzac przed blok, zeby sie wycałowac i spowrotem na góre na chypcika sie stroic;p Mam zamair byc juz ubrana
Cytat:
Napisane przez OlaSzt Pokaż wiadomość
Sluchajcie dziewczyny a jak z zaproszeniami robicie - allegro czy może w Lublinie coś w sesnownej cenie i zarazem o ciekawym wyglądzie da sie wyszukać? Same wypełniacie zaproszenia czy może zostawiacie ta kwestię firmie. U mnei ma być ok. 200 goś;ci, tak więc nie bardzo mi się widzi własnoręczne wypisywanie tylu zaproszeń, z drugiej strony boje się o pomyłkę, jesli zlecę wykonanie takiej usługi.
Mysmy wzieli z personalizacją, oczywiście Tz zrobił chyba z 6 błędów;p U mnie żadnego Jak Ty nie zrobisz błeu to Oni tez Ci raczej nie, bo kopiuja listę. A wydaje mi się, że ładniej jak sa wydrukowane nazwiska, Ludzie czuja się, dowartościowani, ze zaproszenie specjalnie dla nich;p poza tym ja brzydko pisze;p

[

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2009-01-23 o 17:50
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 17:49   #2812
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli chodzi o biustonosz, to mam pytania, czy jest on konieczny jeśli suknia jest na gorze dość dobrze usztywniona. Mialam zamiar iść bez;-)
ehehehehe początkowo przeczytałam czy jest ci potrzebny koniecznie biust do sukni

ja sobie nie wyobrażam żebym szła w staniku i tak jest wystarczająco duży ten mój biust

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 18:15   #2813
justenya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Najgorsze są te ceregiele, u mnie część rodziny zazwyczaj przychodzi na błogosławieństwo pooglądać czyjeś emocje, czym wcale nie ułatwiają, wręcz przeciwnie! Obrabiają dupę, a ja się mam ładnie uśmiechać! no ale będę dobrej myśli... Jak już pojawi się mój mąż to i tak lęk minie, mam nadzieję! Ojojoj to wszytko jest wbrew pozorom strasznie trudne do przejścia!
zgadzam się z Tobą rybciu - dla mnie też są to ceregiele,mimo że podyktowane tradycją, ogólnie jestem dość emocjonalną osobą i akurat potrzebne mi wzruszenia przed wyjściem do koscioła .ale też trzymam się tego,że mąż(prawie) będzie obok dla kurażu a Ty po prostu jasno postaw sprawę,że do błogosławieństwa tylko rodzice i basta i rodzinką się nie przejmuj.

Cytat:
Moja wymarzona suknia
suknia boska,też coś takiego brałam pod uwagę,może znajdziesz coś tutaj:
http://www.jcrew.com/AST/Browse/Wedd...orthebride.jsp
kilka z tych sukien jest na ameryk. ebayu w o wiele niższej cenie,ja zachorowałam na cecelię
justenya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 18:19   #2814
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
negila Ja przy swoich 161 cm nie za specjalnie wygladałam w takich księżniczkowatych i stwierdzily to wszystkie osoby które mnie widzialy. Ten model który mierzyłam bardzo mnie zniekształcił: poszerzył i obniżył, poza tym ta suknia była bardzo cięzka
To moje zdanie może ty będziesz lepiej wygladac Ale warto przymierzyc nawet takie które nam sie nie podobaja bo mozna szybko zmienic zdanie po przymierzeniu
Suknia która mierzyłam wygląda mniej więcej jak w załączniku
Pewnie u mnie bedzie tak samo, już nie długo wybiore sie na mierzenie to sie zobaczy co i jak Właśnie o taką suknie jak w załączniku mi chodziło

Cytat:
Elabien Nawet się nie przywitałam
Czytam Was już od miesiąca... Ślub mam zaplanowany na 17 października 2009. Z załatwionych spraw to mam już salę, zespół, Pana do wędlin kucharkę.... Bo my robimy wszystko sami w takiej lokalnej remizie koło Kraśnika... Wyliczyliśmy że tak będzie dużo taniej i dla nas lepiej bo to najlepsza sala weselna
Również Witam tak jak ty robie w lokalnej remizie koło Świdnika
Cytat:
Elabien Dziewczyny... Mam jeszcze pytanie jeśli chodzi już o dzień ślubu... Otóż chodzi mi o to czy jak Pan Młody przyjeżdża już do Młodej i ona po niego wychodzi to od razu ma na sobie suknię ślubną czy ma na sobie coś innego a potem się przebiera...
U mnie jest tadycja że wychodzi sie z zwykłej sukience przywitać a potem sie przebiera w suknie ślubną, tylko tyle przy tym stresu i nerwów jest :/:/ i jeszcze błogosławieństwo, ale chyba z niego zrezygnuje ponieważ ode mnie i od TŻ będą tylko mamy
Cytat:
MistrzyniWkochamCieMisiu hehe z tymi pieniedzmi to fajne, od poczatku musi sie uczyc kto trzyma wdomu kase :P hehehe
No baa Tak najlepiej włożyć do bucikia ze 200zł , a broń boże żadnym monet
Cytat:
Miira Mi się też tak wydawało ale myślę że jednak się tak nie stanie To w końcu pierwsza noc (poranek?) w objęciach MĘŻA Zresztą jak nasi mężczyźni zobaczą nas w ślicznej bieliźnie to nie dadzą nam usnąć
Popieram w tą pierwszą noc poślubie trzeba pięknie wyglądać niech nasi TŻ wiedzą jakie piękne żonki mają
Cytat:
Miira A co do księżniczkowych sukni. Kiedyś marzyła mi się suknia z rozłożystym dołem z takich hmm... chusteczek. Ale mój TŻ jest mojego wzrostu, drobny i przy nim wyglądałabym jak szafa Musimy znaleźć mu buty które dodadzą mu parę cm
Też mam problem żeby mojemu TŻ dodać pare centymetrów tylko czy takie buty istnieją ?

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami

Edytowane przez MalgosiaM8
Czas edycji: 2009-01-23 o 18:23 Powód: dopisek
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 18:31   #2815
marteczka266
Raczkowanie

Cytat:
A jeszcze zapytam na jaki numer dzwoniłaś?
081 534 67 55 znalazłam w necie, nie wiem nawet na jakiej stronie juz...

Edytowane przez marteczka266
Czas edycji: 2009-01-23 o 18:32 Powód: literówka
marteczka266 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 18:42   #2816
OlaSzt
Przyczajenie

[QUOTE=maciejka83;10621908]
Cytat:

Ze mną umówił się na 1300 zł za cąły reportaż od przygotowań po plener. W sumie udało mi się trafić na jakąś promocję z tego co mówił, to zapełania ostatnie wolne terminy.
Stary 2009-01-23, 18:43   #2817
grusiaczek84
Raczkowanie

No niestety chyba zaczął się "gorący okres" i wszystkie szukamy sukien. Ja na czerwiec wszędzie słyszę, że najdalej do końca miesiąca muszę zamówić
Dzwoniłam do Reginy i na jutro też mają już komplet
grusiaczek84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 18:59   #2818
elabien
Raczkowanie

Cytat:
Elabien: W związku z tym, że już obeszłam dość dużo salonów w Lublinie, ponieważ poczatkowo miałam w planach szycie, to trochę już orinetuję się w cenach. Lubartowska od 1200zł do max. 1500zł. Bernardyńska ok. 2000zł, salon Imperium 2200zł full service (suknia, halka, welon, rękawiczki i chyba nawet bielizna;-), na Narutowicza jest dość tania krawcowa (ok. 1200zł) Filipinka, dalej jest wypozyczalnia i krawcowa Anna Maria (szycie ok. 1200zł, lub mniejszy koszt, jeśli zostawia się suknię w komis, podobna sytuacja na Wyszyńskiego w Amandzie.
Na Fabrycznej, koszt szycia ok. 1200zł max do 1500zł oprócz Gisell (ok. 2000zł). Jest jeszcze jakaś tania i dobra krawcowa na Gospodarczej...nie byłam tam, ale słyszłam, że warto, chociaż z zewnątrz salon nie wygląda za dobrze. Pozostałe salony na Narutowicza typu Paris, Jacqulin ponad 2000zł. Jest jeszcze fajny salon z sukniami na Narutowicza Margarett, mają dość dobre ceny, zwłaszcza, że teraz mają zniżki chyba 10%, miła obsługa No i na koniec salon, który mnie zabił ceną Parisett wycenił moją suknię na ok. 4000 lub 5000zł

Dzięuję niegdy w życiu na żadnym forum nikt nie dał mi tak wyczerpującej odpowiedzi Dzięuję

Stary 2009-01-23, 19:03   #2819
elabien
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

ELEBIEN
Witamy A gdzie masz wesele, jesli mozna spytac? Bo mój tż też spod Krasnika i wesele mamy w tamtym kierunku->Niedrzwica Koscielna:

[
Ja mam wesele w Stróży. Tak więc kawałek od Niedrzwicy

Stary 2009-01-23, 19:18   #2820
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Ja dzis nie bylam w Papa Michel niestety, gdyz nie mialam gdzie samochodu zaparkowac Jutro tez nie pojade, bo jak czytam - to komplet. Nic dziwnego - sobota, wiekszosc z nas ma czas Ja sie wybiore w poniedzialek rano, moze pani bedzie miala czas i mnie przyjmie
we wtorek lece do UK, wiec nie bede miala czasu zamowic zadnej kiecki do konca miesiaca. Beda sie musieli jakos wyrobic jak nawet ją zamowie w lutym
Zastanawiam sie nad kupnem butow bolerka welonu i innych dodatkow w UK
zobacze co maja w salonie MS
ale wiecie co jest najlepsze, ze w UK, w salonach modele do mierzenia to glowie 44 i 46, wiec jak ja mam 42 to sobie spokojnie pojde i zmierze bez sciskaniaa gorsetem w za malym 36 ;]

ktoras pytala o fotografa?
ja mam firme Denver, ktora za 2500 robi mi sesje w studio, plener, slub w kosciele, kawalek wesela, oraz mam w to wliczonego kamerzyste w kosciele i w lokalu

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości