|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zmieniæ kolor w³osów sposobami naturalnymi?(bez u¿ycia farby)-w±tek zbiorcz
a jak to jest z t± woda utleniona ? niszczy w³osy ?
|
|
|
|
|
#482 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 465
|
Dot.: Domowe sposoby na rozja¶nienie w³osów... :)
oooo o¿ywiam watek gdy¿ interesuje mnie w³±snie rozjasnienie mojego kolorku w³oskow
a nie chce robic tego na drodze chemicznej wola³±bym nauralniej;ptak mysle sobie o tej cytrynce hmmm jak mysliscie ? jak ja uzyc? tylko do pu³kania??
|
|
#483 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 42
|
bo¿e... jak czytam o tym rumianku to mnie skrêca. idzie dziewczyny do fryzjera on wam dobierze delikat± farbê i bêdzie to mia³o rêce i nogi, a nie jakie¶ zabobonne sposoby.... czizus
|
|
|
|
|
#484 |
|
Zadomowienie
|
tak mozna by zrobic ale farba niszczy w³osy co nie;p i te odrosty potem bleeee;p
lepsze sa wed³ug mnie naturalne sposoby;p
|
|
#485 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 50
|
Jak nie chcesz niszczyæ w³osków tak jak u fryzjera, a chcesz rozja¶niæ to polecam rozja¶niacz Joanny w spray`u. Kosztuje ok. 7 z³, starcza na d³ugo nawet na moje d³ugie w³oski. Mo¿na przestaæ w dowolnym momencie i nie niszczy tak bardzo w³osa, gdy¿ dzia³a wolno (sama decydujesz jak wolno
). Z reszt±, sama poczytaj, ja polecam |
|
|
|
|
#486 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje bardzo
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 802
|
Ja jednak dam sie wykazac naturze i zaczynam plukanie rumiankiem i dziewanna
Innym naturalnym sposobem rozjasniania wlosow jest zrobienie mieszanki z 'lekkiej' odzywki i miodu w proporcji 2:1. Miod ma wlasciwosci rozjasniajace wlosy przez powolne wydzielanie nadtlenku wodoru (ok. 1000 razy mniejsze niz 3% woda utleniona) dlatego dziala delikatnie nie niszczac wlosow.
|
|
|
|
|
#488 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 41
|
nie wiem czy to prawda ale ja slyszalam ze wodka
wymizeszana z cytryna niby rozjasnia wlosy najlepiej taka mieszanke wylac na wlosy i sluszyc na sloncu najlepiej czesac tak dlugo az wyschna podobno powstaja ladne refleksy ale ja wiem czy to prawda i do lata trzeba czekac na lato mysle ze lepiej nie kombinowac zeby nie przekombinowac |
|
|
|
|
#489 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
temat pomocny i mi
tez slyszalam o rumianku i cytrynie.. tyle tylko ze rozmawiajac z fryzjerka na temat cytryny odradzala bo niszczy wlosy ;P rumianek jak najbardziej ;] tylko faktycznie trzeba byc wytrwalym ;] sposobu z wodka bym nie probowala xD
|
|
|
|
|
#490 |
|
Zadomowienie
|
tez bym z wodka nie probowa³a;p alkohol zniszczy czuprynke;p
zakupi³am dzis odzywke Wax do w³osow blond podobno ma cos rozjasnic sie zobaczycytrynka niszczy??? dlaczgeo?
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 802
|
Cytat:
![]() Z tym Waxem te bym nie liczyla na mega rozjasnienie - u mnie nie pomogl w ogole A co do wodki to raczej niech nikt nie probuje - wysuszycie tylko wlosy i ot caly efekt. W tym przepisie chodzilo o wymieszanie soku z cytryny z woda, pokropieniu wlosow i wyjsciu na slonce. Bardzo wysusza, ale ponoc efekt rozjasnienia jest
|
|
|
|
|
|
#492 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 203
|
odradzam wszystkie wody utlenione, wódki i inne tego typu wynalazki, bo wódka wysusza, ja najbardziej sk³onna by³a bym do naturalnych metod, rumianku, cytryny, do g³owy wpad³ mi jeszcze niebieski szampon do w³osów blond który niweluje ¿ó³tawy odcieñ ale nie wiem jak siê sprawdzi przy naturalnych blond w³osach, najpewniejsza metoda to chyba wizyta u fryzjera, wydaje mi siê ¿e profesjonalna farba nie zniszczy w³osów bardziej ni¿...wódka
|
|
|
|
|
#493 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
ah, pewnie ze fryzjer wlosow nie zniszczy.. chodzi tylko o to ( przynajmniej mi ) ze nie chce isc do fryzjera ;D bo nie chce poki co miec odrostow itp ;D
co do cytryny, racja ze to kwas wiec wlosy wysuszy ;] najbardziej zdrowy to chyba rumianek, tyle tylko ze trzeba byc wytrwalym ;] |
|
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 333
|
Cytat:
w szkolach fryzjerskich nie ma podstaw chemii kosmetycznej? ![]() rumianek zawiera apigeninê- ¿ó³ty barwnik flawonowy, on jest odpowiedzialny za delikatne rozjasnienie wlosa osobie z nadwrazliwa skora glowy tez bys wciskal "delikatne" farby z utleniaczem i amoniakiem, zeby sie drapala przez miesiac? |
|
|
|
|
|
#495 |
|
Nie depcze krokusów
Wiadomo¶ci: 52 988
|
Dok³adnie. Poza tym po farbie s± odrosty.
|
|
|
#496 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#497 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 794
|
Dot.: Jak zmieniæ kolor w³osów sposobami naturalnymi?(bez u¿ycia farby)-w±tek zbiorcz
Majac niegdys 16 lat traktowalam regularnie wlosy rumiankiem, dodam iz bylam naturalna brunetka, wlosy rozjasnily sie bardzooo, mialam wywar na polce w lazience i co weszlam to moczylam szczotke i przeczesywalam wlosy, i potem zalowalam bo niestety odrost byl... wiec wiecej juz tym sie nie bawilam
|
|
|
|
|
#498 |
|
Nie depcze krokusów
Wiadomo¶ci: 52 988
|
Jako¶ nie mia³am po szamponach do w³osów br±zowych, które z³oci³y mi w³osy. Naturalne zmiany s± s³abe, wiêc i szybko siê zmywaj±, nie ma czasu na odrost.
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 295
|
Bez bica przyznaje, ¿e nie przeczyta³am w±tku, je¶li siê zez³o¶cicie to przeczytam od poczatku
jednak odwa¿ê siê zadaæ pytanie: Czy kor± dêbu uda mi siê wytworzyæ na br±zowych w³osach rude refleksy?
|
|
|
#500 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Rozjasnianie wlosow
Jak rozjasnic wlosy nie uzywajac farb? Czy sa jakies ziola albo jakies naturalne przepisy?
|
|
|
|
|
#501 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 51
|
Za pozwoleñstwem Pañ szanownych pod³±czam siê do w±tku i zapytujê do¶wiadczone w zio³owym farbowaniu: czy superjasny popielaty blond z pude³ka mo¿na potraktowaæ jakimi¶ zió³kami, zeby nieco zmieniæ odcieñ? My¶lê o ¶renim blondzie, ew. jakim¶ miodku, karmelku...
Bojê siê ³usek cebuli, bo przetrawiony w³os mo¿e chyba z³apaæ na wiewiórkê... I powiedzcie mi proszê jak d³ugo utrzymuje siê taki stricte naturalny kolor? Te sza³wie, kory dêbu etc...? To pytanie w razie, gdyby moja chêæ na eksperymenty znów zwyciê¿y³a z rozs±dkiem
|
|
#502 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 43
|
co my¶licie o p³ukance z sza³wi?
pomaga ile trzeba stosowaæ aby podzia³a³a ?
|
|
|
|
|
#503 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 1 995
|
Cze¶æ dziewczyny. Szuka³am czego¶ na temat, ale nic nie znalaz³am wiêc zak³adam w±tek. Otó¿ farbowa³am wczoraj w³osy Garnierem 100% Color- ultra jasny popielaty blond. Wcze¶niej mia³am karmelkowy blond z ja¶niutkim pasemkami. Sugeruj±c siê ¶licznym kolorem w³osów kobitki na opakowaniu kupi³am farbê. Odrosty (ciemny blond) i ten karmelkowy z³apa³o ¶licznie, ³adny jasny blond. Ale niestety tam gdzie by³y jasne pasemka s± teraz siwe, popielate. Podobno po trzech, czterech myciach to siê wyp³ucze i bêdzie ok. Rano umy³am w³osy dwa razy i zdaje siê, ¿e ju¿ s± odrobinê ja¶niejsze. Ale byæ mo¿e to tylko moje pobo¿ne ¿yczenie... Czy znacie jakie¶ domowe sposoby na rozja¶nienie tego popielatego koszmaru? Pfff! Mo¿e p³ukanie w rumianku i soku z cytryny? Pomocy Wiza¿anki.
|
|
#504 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: jak rozjasnic wlosy domowymi sposobami?
Ja mam czarne farbowane wlosy z natury jestem blondi
![]() slyszalam ze woda rozjasnia powiedzialam sobie sprobuj nie wypadna ci przeciez chlapnelam sobie paseczek na grzywce zostawilam wyschlo nie widzialam efektu mowie pff za pierwszym razem nie zadziala poszlam spac i ostatnio lukam w lustereczko a mam jasno brazowe pasemeczko na grzywce .. moje wlosy sa dosc zmyte bo nie farbowalam 3 miesiace chce powrocic do koloru blon i bede teraz farbowac na blondzik i powiem tak dzis pocieniuje sobie wloski umyje wlosy w wodzie z cytryna poleje na wlosy wode utleniona zrobie takie nie widzialne pasemka po splukaniu i wysuszeniu mojej new fry jutro naloze sobie maseczke z majonezu na wlosy ktora naprawde pomaga i bede miala slicznusie wloski za jedyne 10 zl xDpowodzenia w rozjasnianiu
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 365
|
Dot.: jak rozjasnic wlosy domowymi sposobami?
muszkaowocowka -> napisz koniecznie co Ci wyjdzie
ja te¿ rozja¶niam jak mogê moje w³osy - o tyle dobrze ¿e farbowane henn± rozja¶niaj± siê na rudo do czego d±¿ê. dobrze sprawdza sie mieszanka zio³owa w saszetkach z Herbapolu i nawet tak nie wysusza
|
|
|
|
|
#506 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 416
|
Dot.: Popielate pasemka. HELP!
Ja mam tez pytanie
ostatnio farbowalam sie u fryzjerki (mial byc ciemny blond- wyszedl jakis taki zielono-brazowo-popielaty ;wlasciwie trudno to okreslic ) i chcialabym nieco te wlosy przyciemnic, zwlaszcza ze po kilku myciach kolor nieco sie zmienil (dominuje ten morski zielen, a braz sie gdzies chowa ;/). Wyczytalam w internecie o tym ze dobre sa plukanki z sza³wi:Zaparz czajniczek herbaty sza³wiowej i odstaw go na 2 godziny. Nastêpnie odcedzony napar wylej na w³osy. Nie sp³ukuj w³osów przez 30 minut - pozwól dzia³aæ barwnikowi z sza³wi. ( z http://www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=19 ) Probowala ktoras z was? Rzeczywiscie przyciemnilo?
|
|
#507 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 743
|
Hej dziewczyny! Widzê,¿e w±tek zamar³. Ale mo¿e siê jeszcze odezwiecie. Czy kto¶ próbowa³ przyciemniæ w³osy zmielonymi ³upinami orzecha w³oskiego?
|
|
|
|
|
#508 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Rozja¶nianie-domowe sposoby
Chce rozja¶niæ moje br±zowe w³oski domowym sposobem, który ich mocno nie zniszczy
Znacie domowy sposób rozja¶niaj±cy ? Dodam, ¿e moje w³osy nie by³y nigdy farbowane |
|
|
|
|
#509 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Ehh...przenie¶li¶cie mój w±tek i oczywi¶cie odpowiedzi brak, a szkoda
Bo nied³ugo wyje¿d¿am i bardzo mi zale¿a³o
|
|
|
|
|
#510 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 97
|
.
Edytowane przez ozanna Czas edycji: 2012-07-30 o 23:52 |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

a nie chce robic tego na drodze chemicznej
). Z reszt±, sama poczytaj, ja polecam

wymizeszana z cytryna niby rozjasnia wlosy najlepiej taka mieszanke wylac na wlosy i sluszyc na sloncu najlepiej czesac tak dlugo az wyschna podobno powstaja ladne refleksy ale ja wiem czy to prawda i do lata trzeba czekac na lato mysle ze lepiej nie kombinowac zeby nie przekombinowac
podobno ma cos rozjasnic

jednak odwa¿ê siê zadaæ pytanie: Czy kor± dêbu uda mi siê wytworzyæ na br±zowych w³osach rude refleksy?

..