|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
hej Dziewczyny
mieszkanka śliczne, aż się nadziwić nie mogłam, jak patrzyłam. telik - szafa przecudna i pomysłowa bardzo. ![]() właśnie zjadłam obiadek - zapiekankę z soczewicy, trochę się rozlatywała bo za dużo mleka dałam, ale i tak pyszna. czy można mleko granulowane? jak spojrzałam na skład, to pewnie nie, ale skończyło mi się zwykłe, mam nadzieję, że łyżeczka to nie taki grzech ![]() paprak, Djana podzielam Wasze zdanie na temat sklepów! co sezon, to gorsze te ciuchy. co do H&M to słyszałam, że chyba we Włoszech jest traktowany jak lumpeks ![]() ![]()
#902 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Zadomowienie
|
Papraczku w HM ceny do najnizszych i tak nie naleza, a ja w sumie ta pryzgode po ktorej w HM zwatpilam mialam chyba 3 lata temu we Wiedniu, jak w Polsce pierwszy HM byl otwierany
![]()
#904 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie jeszcze mam pytanie. co jakby zrobić na 1 fazie czekoladę, ale bez cukru, ew. ze słodzikiem? w przepisie jest oprócz cukru po pół kostki masła i margaryny, kakao, właśnie mleko w proszku/granulowane a to wszystko chyba można?
![]() |
#905 |
Wtajemniczenie
|
masla i margaryny nie mozna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Rozeznanie
|
zgadzam sie z dziewczynami, Telik, szafa super, ale zdjecia jeszcze ladniejsze!!!!
![]() moj dzisiejszy jadlospis(hehe, chyba powoli coarz wiecej zjadam) 1. dwie kromki razowca z serkiem wiejskim light i papryka 2. kiwi i kefir 3. 5 gołabkow SB 4. 2 kromki razowca z serem zoltym hollender, lyzka majonezu , pomidorkiem i papryka ide dzisiaj na kawke z kolezanka i na kolacje pewnie zaserwuje sobie serek homogenizowany naturalny a na jutro planuje zrobic kapusniaczek z blogu Ilonki, jako wedzonki uzyje szynki parmenskiej, mysle ze bedzie dobre ![]() ![]() brakuje mi makreli i lososia!!!!!!!!!!!!!!:eek : ![]() ![]()
#907 |
Raczkowanie
|
grzecznie melduję się po kilku dniach nieobecności. Byliśmy u mojej mamy a tam:
1. moje ulubione pierogi, 2. faworki 3. galaretka z ptasim mleczkiem - mama chciała nam dogodzić, a my na diecie ![]() A dziś jadłam: ś: sałatka z brokułów, papryk + majonez light i jajko p: kawałek pieczonego mięsa co potem na obiad p: rulonik z sera i wędliny + pomidor i twarożek ze szczypiorkiem o: pieczone mięso z cebulką, w bulionie warzywnym i grzybami + brokuły k: chyba zapiekana soczewica z twarogiem bo wieśniaka mam dość. Acha, przez tydzień schudłam tylko 1kg, no może 1,3 kg (jak zaczynałam dietę to było 54, a teraz jest 52,1 kg do 53) więc dokładnie nie wiem, to była ta sama waga. Czy powinnam schudnąć więcej czy to normalne? A, no i jutro i w niedzielę znów kicha - robię kurs przewodnika i w muzeach nie wolno jeść, więc od śniadania o 9.00 do obiadu o 17.00 nie dam rady nic zjeść, nawet przerw na przekąskę nie ma ![]() Pozdrawiam wszystkich! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#908 |
Zakorzenienie
|
No to się spowiadam i czekam na poprawki
![]() ś: Omlecik z warzywami (brokuły, kalafior, brukselka, seler, zielona fasolka, groszek - to co się ostało) na odrobinie oliwy z oliwek + sok pomidorowy + kawusia p. migdały o. Nareszcie dokończona zapiekanka z soczewicy + pół pieczonego pomidora + sałatka (sałata lodowa, kapustka włoska, feta, pomidor, trochę surowego kalafiora, pestki słonecznika, oliwa z oliwek) p. 2 plasterki chudej szynki (ale nie kurkowej tylko ze świniaczka), sok pomidorowy i jeszcze troszke słonecznika ![]() k. końcówka salatki tej co na obiad + gotowane jajo+ parę orzechów włoskich i mój ulubiony sok pomidorowy + w ciągu dnia litr wody z sokiem z cytryny i 2 duże kubki czerwonej herbaty. Coś mi dzisiaj podchodził ten sok pomidorowy i orzechy/nasionka ![]()
#909 |
Zadomowienie
|
BAMBII!!!!!! BABO!!!!!!! Nie rob tego wiecej!!!!!! No. Dobrze, ze jestes
![]() Jak widac chodzac do pracy mam wiecej czasu niz siedzac w domu. Dopiero laptopa odpalilam... ![]() Na was oczywiscie mozna liczyc - milion postow ![]() Telik pieknie mieszkanko, szafa cudna, tylko umywalki ja dalabym kanciaste, bo u mnie wszystko musi byc kanciaste ![]() ![]() Ilona teraz to ja wiem, gdzie Ty miescisz te wszystkie swoje kuchenne specyfiki ![]() ![]() Paprak duzo bialka, sie ten twoj organizm narobic musi... moze sprobuj troche wiecej nabialu, do orzechow dac jogurt, mysle, ze nabial moze troche cie przeczyscic, zwlaszcza, ze malo go jadasz. No i pic duzo duzo duzo do tej ilosci bialka ![]() ![]() Salomi gratulacje, twarda sztuka jestes ![]() Ja dzis tak sie obzarlam, ze dluuugoooo nie spojrze na rybe pieczona czy grillowana... sn: owsianka plus buleczka orkiszowa z serem i dzemem (chyba sie uzaleznilam) p: troszke deseru - jogurt nat z morelami i sliwkami (ale jeszcze bylam objedzona po sn,a wychodzilismy) o: jakies 350 g ![]() p: koktajl truskawkowy k: mozzarella z pomidorkami koktajlowymi i kalarepa na pol ze starszakiem Obiad - przegiecie, taka dobra byla ta ryba... poszlam po obiedzie di przedszkola i jak juz szlam, to czulam, jak sie robie ciezka... a zapach ryby az mnie mdli... a makrele mam w lodowce... Uwaga sernik zjedzony, a ja nie ruszylam ![]() Kupilam dzis zielona herbate z kaktusem a druga z truskawkami i zurawina, mojej ukochanej z lukrecja nie bylo... opilam sie juz jak smok - z 4 litry machnela na pewno... Aaaaaa i jeszcze wam ponudze, bo sie musze pochwalic - a co ![]() ![]()
#910 |
Raczkowanie
|
EFFA no to miałaś niespodziankę z tym celullitem , a myślisz , że to nasza dietka się do tego przyczyniła ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Zakorzenienie
|
znowu naprodukowałyście - jak siedzę przy kompie to cisza, jak tylko odejdę one się biorą
![]() ![]() spowiedź z haloumi - jest pyszny ![]() kremowego koloru, zwarty ser pakowany w folię z odrobiną serwatki, przypomina trochę konsystencją fetę, choć nie do końca, ale tak fajnie skrzypi po zębach smażony b/tłuszczu nie przywiera a ślicznie się rumieni zjadłam z pieczoną papryką z octem winnym i olejem chilli, posypaną sezamem, sam ser skropiłam sokiem z cytryny jestem ![]() a teraz czytadło |
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Rozeznanie
|
effa jak Ty to zrobiłaś, że tak ten cellulit sam poszedł?!
![]() ![]() żarełko: śń: dużo serka wiejskiego, zmieszanego z dwoma jajkami na miękko (rozgniecione to wszystko) + pół ogórka (coś mi wejsć nie chciał) II: kilka plasterków żółtego sera (nieodtłuszczony niestety), trochę pomidorka (podczas robienia obiadu mi wyszło, tyle czasu go robiłam ![]() obiad: zapiekanka z soczewicy kolacja: serek wiejski, kubek mleka, kilka pestek dyni + kawałek papryczki wstałam o 12, dlatego tylko cztery posiłki. paprak dobrze, że mi powiedziałaś, bo cały czas myślałam, że można, nie wiem czemu. chyba mi się pomyliło z olejami ![]() EDIT: co myślicie o Daniach z warzywami? wiem, że żadnych jogurtów/serków nie mozna prócz naturalnych, ale właśnie co do tego nie jestem pewna. skład: twaróg odtłuszczony, śmietanka, wsad warzywny (ogórek, czosnek, syrop glukozowy, sól, oliwa z oliwek, białko serwatkowe, pieprz biały, ocet winny), odtłuszczone mleko w proszku. więc jak?
http://onet.pl Edytowane przez Corny Czas edycji: 2009-01-23 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#913 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
z foodnetwork odgapiam przepisy, bo tłumaczenia naszej kuchni.tv są czasami do ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dziś zjadłam: ś: ryż50g z twarogiem100g i owocami IIś: bułka125g z serkiem topionym 2trójkąty i pomidorem o: własnoręcznie zrobione paluszki rybne z miruny w panierce z żytniego chleba, do tego sos pomidorowy z białą fasolą p: mus truskawka-mango k: rzeczony haloumi płynów nie zliczę |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
dziekuje za wszystkie mile slowka az sie zaczerwienilam bambi to Ty mnie dodalas na NK? Mysle ze to Ty i chciałam powiedziec ze twoje nazwisko panienskie to takze panienieskie nazwisko mojej mamy... moze jakies spokrewnienie ![]() Papraczku jestem na profilu bikiniar jako 8 dodana osoba od poczatku. a ktore to wy kochane? effa kurde jak to zrobilas z tym cellulitem? (a umywalki takie bo najtansze były w leroy ok 190 zł) Ilona a w koncu halloumi jak przyrzadzilas?Grillowalas ? w przedzien soboty deserek SB przygotowalam dzis nie jadlam bodzis kare telik mial za wczoraj wiec wkleje fotke mojego deserka - to sernik na zimno(wyjasniam bo wyglada troche innaczej) no i moj warsztat- z dedykacja dla Djany ![]()
#915 |
Zakorzenienie
|
usmażyłam na granitowej patelni
kuchnia cudo - dzieci nie masz, co ![]() bo jak ja nie miałam, to też taka sterylna czystość i porządek był, a teraz ciągle coś stoi, a to kubeczek, a to talerzyk, jabłuszko, piecie zawsze jestem albo przed, albo w trakcie albo dopiero co po przygotowywaniu jedzonka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Zadomowienie
|
Anetka no mysle, ze dieta, walcze z celullitem od czasu pierwszej ciazy, a pewnie jzu troche przed nia. Fakt, ze w mojej walce brak bylo regularnosci. Troche masazy, troche kremow i wszystko o kant
![]() ![]() I w sumie stwierdzilam, ze jak juz chudne, to tez musze sie z tym uporac, mi zawsze bieganie pomagalo, wiec tak sobie odkladalam to do wiosny, ale juz mialam dosc. I okazuje sie, ze faktycznei dieta - zero slodyczy, duzo plynow, itd. w moim przypadku sie sprawdza. Jeszcze tylko miesnie zbic i bedzie git ![]() Caly czas zapominam wejsc na wage... moze jutro sie uda. Corny duzo nabialu i bialko tylko z nabialu ![]() Chyba upieke digestive... i bulki na sniadanie ![]()
#917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#918 |
Wtajemniczenie
|
hihi
no jeszce brak... a tak wogole po przyjrzeałam sie waszym jadłospiom(Ilony i effy) no i powiem ze wymianacie. niewiem jak wy to robicie majac jescze dzieci ja wlasnie sie boje ze totalnie ze sobie nie poradze jak przyjda maluchy...
#919 |
Zakorzenienie
|
cóż, potrzeba matką wynalazków
![]() organizacja topodstawa ale trzeciego sobie nie wyobrażam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Zadomowienie
|
![]() Kwestia organizacji ![]() Im bardzej musisz, tym wiecej mozesz, ja tak mam ![]() Ja tam 2 min po porodzie Wiktora powiedzialam do tz - robimy trzecie ![]() ![]() ![]() ![]() Ale za cztery lata obiecalismy sobie, ze pomyslimy ![]()
#921 |
Rozeznanie
|
Teliczku!!!!tak to ja!!!
![]() ![]() ![]() wlasnie wrocilam ze spotkania z kolezanka...i z mojego planopwanego serka homop na kolacje zrobila sie ogromna porcja obiadowa!!!!!!!!!grupa dziewczat organizowala sobie urodziny w knajpie i zlozyly specjalne zamowienie na danie, ktore jak zobaczylysmy to od razu wiedzialysmy ze my tez je musimy miec, a ze sie tak zlozylo, ze nie wszystkie dopisaly na impreze, to starczylo dla nas!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jutro leciutki kapusniaczek ![]() swoja droga kombinowalysmy jak takie danie przyrzadzic samemu, szczegolnie ten sosik?????
#922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale trzeciej cesarki bym chyba nie zniosła no i nie te latka już... już po pierwszym razie chciałam rodzić normalnie mimo wskazań ortopedy, ale blizna była zbyt cienka i gin bał się, czy podczas akcji się nie rozejdzie - więc po kontrolnej wizycie zapakował mnie profilaktycznie do szpitala ![]() a ja jeszcze byłam taka dobra, że wszędzie latałam schodami, 3 pietra w górę, 3 piętra w dół, jak mnie raz spotkał na tych schodach to myślałam, że zawału serca dostanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie wszystkie plażowiczki!!
![]() Już od dawna czytam wasz wątek, ale jakos brakowało mi odwagi do przyłączenia się do was (bo ja tak ogolnie troszkę nieśmiała jestem ![]() ![]() Troszkę o mnie: mam 19 lat (prawie 20), jestem na pierwszy roku studiów i chciałabym zrzucić około 15 kg (ważę okolo 75 i mam 175 cm wzrostu, dążę to takiej spokojnej 60). Od jutra mam zamiar zacząć pierwszą fazę. Lodówka już pełna produktów SB, więc mam nadzieję, że mi się uda. Próbowałam już się odchudzać, ale dzięki jojo tylko przytyłam, mam WIELKA nadzieje że teraz z wami mi się uda ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() WItaj Endorfina ![]() ![]() ![]()
![]() |
#925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byłam ciekawa kiedy się ujawnisz ![]() a ja czekam na przyjęcie do Nk i czekam... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Zadomowienie
|
O tak sobie patrze i znalazlam.
Kilka razy wspominalysmy o mozzarelli light. Ja kupuje taka w netto.
#927 |
Zakorzenienie
|
znajome to opakowanie, ale moja noga w netto nie postała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Zadomowienie
|
![]() Ja tam nigdy nie robilam zakupow. Teraz wchodze po mozzarelle i maja takie male koncentraty w puszce bez cukru. Wchodze, biore i wychodze ![]()
#929 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja wiem? Na chybil trafil pewnie padlo na Ciebie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Skorka pomaranczowa pasuje jedynie do keksa ![]() ![]() Ja dzisiaj monotonnie jadlam no i byly grzechy ![]() Salatka z tuńczyka z czerwonej fasoli, wloskiej papryki, selera naciowego, ogorkow kiszonych, jajek i cebulki, salata rzymska Orzechy Salatka z tuńczyka z czerwonej fasoli, wloskiej papryki, selera naciowego, ogorkow kiszonych, jajek i cebulki, Kurczak z grilla i soczewica curry 3 pralinki Soczewica curry ![]() milego poranka ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-01-24 o 03:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Wtajemniczenie
|
witam bikiniary w sobotni poranek
siedze pracy, popijam kawke i poczytuje was ale od wczorajszego wieczora to cieniutko ![]() nie mam za bardz lektury chyba za czesto tu brzybywam papraczku i effo pozwolilam sobie was zmucic na NK reszty nie rozpoznalam endorfina89 witam serdecznie, gratuluje słusznej decyzji odnośnie naszej dietki, miłego plażowania wczoraj w łzience chciałam podobnie jak effa odkryc brak cellulitu, ale nie udalo sie cellulit jest ma sie nienajgorzej ![]() dziś na sniadanko jadłam pol porcji wczorajszego serniczka i błodgoo smakuje taki kwaskowaty no i z faktu niewielkiej ilosci zelatynu w mojej kuchni konsystencja pianki... mmmm milej soboty ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.