..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::.. - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-23, 16:06   #901
Corny
Rozeznanie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

hej Dziewczyny
mieszkanka śliczne, aż się nadziwić nie mogłam, jak patrzyłam. telik - szafa przecudna i pomysłowa bardzo.

właśnie zjadłam obiadek - zapiekankę z soczewicy, trochę się rozlatywała bo za dużo mleka dałam, ale i tak pyszna. czy można mleko granulowane? jak spojrzałam na skład, to pewnie nie, ale skończyło mi się zwykłe, mam nadzieję, że łyżeczka to nie taki grzech

paprak, Djana podzielam Wasze zdanie na temat sklepów! co sezon, to gorsze te ciuchy. co do H&M to słyszałam, że chyba we Włoszech jest traktowany jak lumpeks zresztą ja się nie dziwię, od kiedy pojawiło się w PL nie za bardzo je lubiłam. w sumie jakość sklepu widać po bałaganie jaki tam panuje - zwłaszcza teraz, jak wyprzedaże są .
Stary 2009-01-23, 16:10   #902
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez Corny Pokaż wiadomość
czy można mleko granulowane? jak spojrzałam na skład, to pewnie nie, ale skończyło mi się zwykłe, mam nadzieję, że łyżeczka to nie taki grzech
Granulowane tez chyba powinno byc odtluszczone w sklepach dostepne Tak czy siak od lyzeczki swiat sie nie zawali. My pijamy kawe z tzw. half and half i to nieodtluszczonym a to mleko ze smietanka Choc dzis pewnie kupie half and half odtluszczone bo pelnotluste wlasnie sie skonczylo
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 16:12   #903
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Papraczku w HM ceny do najnizszych i tak nie naleza, a ja w sumie ta pryzgode po ktorej w HM zwatpilam mialam chyba 3 lata temu we Wiedniu, jak w Polsce pierwszy HM byl otwierany

Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 16:23   #904
Corny
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
Granulowane tez chyba powinno byc odtluszczone w sklepach dostepne Tak czy siak od lyzeczki swiat sie nie zawali. My pijamy kawe z tzw. half and half i to nieodtluszczonym a to mleko ze smietanka Choc dzis pewnie kupie half and half odtluszczone bo pelnotluste wlasnie sie skonczylo
tak, ono jest odtłuszczone. tylko tak spojrzałam, że 51g na 100g to węgle, dlatego pomyślałam, że może niedozwolone. ale jak można, to tym lepiej.

właśnie jeszcze mam pytanie. co jakby zrobić na 1 fazie czekoladę, ale bez cukru, ew. ze słodzikiem? w przepisie jest oprócz cukru po pół kostki masła i margaryny, kakao, właśnie mleko w proszku/granulowane a to wszystko chyba można?
Stary 2009-01-23, 16:27   #905
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

masla i margaryny nie mozna z mlekiem tez nie przesadzamy zreszta. Zjedz kostke gorzkiej czekolady a z tym cudenkiem wstrzymaj ise do trzeciej fazy
Stary 2009-01-23, 16:28   #906
bambi1311
Rozeznanie

zgadzam sie z dziewczynami, Telik, szafa super, ale zdjecia jeszcze ladniejsze!!!!
moj dzisiejszy jadlospis(hehe, chyba powoli coarz wiecej zjadam)
1. dwie kromki razowca z serkiem wiejskim light i papryka
2. kiwi i kefir
3. 5 gołabkow SB
4. 2 kromki razowca z serem zoltym hollender, lyzka majonezu , pomidorkiem i papryka

ide dzisiaj na kawke z kolezanka i na kolacje pewnie zaserwuje sobie serek homogenizowany naturalny

a na jutro planuje zrobic kapusniaczek z blogu Ilonki, jako wedzonki uzyje szynki parmenskiej, mysle ze bedzie dobrezrobie sobie jeden dzien odwyku od gloabkow, ktorych oczywiscie jeszcze mi zostalo w garnkuno chyba ze je zamroze!!!
brakuje mi makreli i lososia!!!!!!!!!!!!!!:eek :

67 .....77 .....65,8 ...... ?
74 masakra
bambi1311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 17:01   #907
salomi
Raczkowanie

grzecznie melduję się po kilku dniach nieobecności. Byliśmy u mojej mamy a tam:
1. moje ulubione pierogi,
2. faworki
3. galaretka z ptasim mleczkiem - mama chciała nam dogodzić, a my na diecie . To był sprawdzian mojej wytrwałości - nic nie tknęłam.

A dziś jadłam:
ś: sałatka z brokułów, papryk + majonez light i jajko
p: kawałek pieczonego mięsa co potem na obiad
p: rulonik z sera i wędliny + pomidor i twarożek ze szczypiorkiem
o: pieczone mięso z cebulką, w bulionie warzywnym i grzybami + brokuły
k: chyba zapiekana soczewica z twarogiem bo wieśniaka mam dość.

Acha, przez tydzień schudłam tylko 1kg, no może 1,3 kg (jak zaczynałam dietę to było 54, a teraz jest 52,1 kg do 53) więc dokładnie nie wiem, to była ta sama waga. Czy powinnam schudnąć więcej czy to normalne?
A, no i jutro i w niedzielę znów kicha - robię kurs przewodnika i w muzeach nie wolno jeść, więc od śniadania o 9.00 do obiadu o 17.00 nie dam rady nic zjeść, nawet przerw na przekąskę nie ma .
Pozdrawiam wszystkich!
salomi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-23, 18:46   #908
Ewlyn
Zakorzenienie

No to się spowiadam i czekam na poprawki

ś: Omlecik z warzywami (brokuły, kalafior, brukselka, seler, zielona fasolka, groszek - to co się ostało) na odrobinie oliwy z oliwek + sok pomidorowy + kawusia
p. migdały
o. Nareszcie dokończona zapiekanka z soczewicy + pół pieczonego pomidora + sałatka (sałata lodowa, kapustka włoska, feta, pomidor, trochę surowego kalafiora, pestki słonecznika, oliwa z oliwek)
p. 2 plasterki chudej szynki (ale nie kurkowej tylko ze świniaczka), sok pomidorowy i jeszcze troszke słonecznika
k. końcówka salatki tej co na obiad + gotowane jajo+ parę orzechów włoskich i mój ulubiony sok pomidorowy

+ w ciągu dnia litr wody z sokiem z cytryny i 2 duże kubki czerwonej herbaty.

Coś mi dzisiaj podchodził ten sok pomidorowy i orzechy/nasionka
Stary 2009-01-23, 18:47   #909
effa79
Zadomowienie

BAMBII!!!!!! BABO!!!!!!! Nie rob tego wiecej!!!!!! No. Dobrze, ze jestes

Jak widac chodzac do pracy mam wiecej czasu niz siedzac w domu. Dopiero laptopa odpalilam... Do tego moje dzieci popoludniowa pora chcialy zrobic ze mnie morderczynie. No myslalam, ze pozabijam... Ale juz. Mlodszy spi, starszy po kolacji oglada bajke i pelne porozumienie nastapilo.
Na was oczywiscie mozna liczyc - milion postow
Telik pieknie mieszkanko, szafa cudna, tylko umywalki ja dalabym kanciaste, bo u mnie wszystko musi byc kanciaste Musze szafe tz pokazac koniecznie

Ilona teraz to ja wiem, gdzie Ty miescisz te wszystkie swoje kuchenne specyfiki Piekny kamien na podlodze

Paprak duzo bialka, sie ten twoj organizm narobic musi... moze sprobuj troche wiecej nabialu, do orzechow dac jogurt, mysle, ze nabial moze troche cie przeczyscic, zwlaszcza, ze malo go jadasz. No i pic duzo duzo duzo do tej ilosci bialka Ta sobie gdybam

Salomi gratulacje, twarda sztuka jestes 1 kg to zawsze cos, a jak w cm???

Ja dzis tak sie obzarlam, ze dluuugoooo nie spojrze na rybe pieczona czy grillowana...

sn: owsianka plus buleczka orkiszowa z serem i dzemem (chyba sie uzaleznilam)
p: troszke deseru - jogurt nat z morelami i sliwkami (ale jeszcze bylam objedzona po sn,a wychodzilismy)
o: jakies 350 g swiezego dorsza grillowanego plus ogromna porcja salatki z miksa salatowego, pomidorow, papryki, siemienia i slonecznika i pora i rzezuchy (bleee jeszcze ta rybe czuje w zoladku)
p: koktajl truskawkowy
k: mozzarella z pomidorkami koktajlowymi i kalarepa na pol ze starszakiem

Obiad - przegiecie, taka dobra byla ta ryba... poszlam po obiedzie di przedszkola i jak juz szlam, to czulam, jak sie robie ciezka... a zapach ryby az mnie mdli... a makrele mam w lodowce...

Uwaga sernik zjedzony, a ja nie ruszylam Mysle, ze jakis babeczek by nie zrobic na weekend.
Kupilam dzis zielona herbate z kaktusem a druga z truskawkami i zurawina, mojej ukochanej z lukrecja nie bylo... opilam sie juz jak smok - z 4 litry machnela na pewno...
Aaaaaa i jeszcze wam ponudze, bo sie musze pochwalic - a co Wczoraj stwierdzilam, ze czas wziac sie za celullit tak porzadnie i regularnie - uda i tylek koszmar i taka zniechecona staje przed lustrem, patrze... patrze... do drugiego lustra, zapalam swiatlo, przekrecam sie, a tam... brak celullitu!!!!!!!! W szoku jestem

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 19:26   #910
Anetka1974
Raczkowanie

EFFA no to miałaś niespodziankę z tym celullitem , a myślisz , że to nasza dietka się do tego przyczyniła ?
Anetka1974 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 19:28   #911
IlonaP
Zakorzenienie

znowu naprodukowałyście - jak siedzę przy kompie to cisza, jak tylko odejdę one się biorą

spowiedź z haloumi - jest pyszny
kremowego koloru, zwarty ser pakowany w folię z odrobiną serwatki, przypomina trochę konsystencją fetę, choć nie do końca, ale tak fajnie skrzypi po zębach
smażony b/tłuszczu nie przywiera a ślicznie się rumieni
zjadłam z pieczoną papryką z octem winnym i olejem chilli, posypaną sezamem, sam ser skropiłam sokiem z cytryny
jestem

a teraz czytadło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg haloumi.jpg (83,4 KB, 24 załadowań)
Stary 2009-01-23, 19:32   #912
Corny
Rozeznanie

effa jak Ty to zrobiłaś, że tak ten cellulit sam poszedł?! też tak chcę!

żarełko:
śń: dużo serka wiejskiego, zmieszanego z dwoma jajkami na miękko (rozgniecione to wszystko) + pół ogórka (coś mi wejsć nie chciał)
II: kilka plasterków żółtego sera (nieodtłuszczony niestety), trochę pomidorka (podczas robienia obiadu mi wyszło, tyle czasu go robiłam)
obiad: zapiekanka z soczewicy
kolacja: serek wiejski, kubek mleka, kilka pestek dyni + kawałek papryczki

wstałam o 12, dlatego tylko cztery posiłki.

paprak dobrze, że mi powiedziałaś, bo cały czas myślałam, że można, nie wiem czemu. chyba mi się pomyliło z olejami . no, ale dobrze, bo nie użyłam dotąd do niczego.

EDIT: co myślicie o Daniach z warzywami? wiem, że żadnych jogurtów/serków nie mozna prócz naturalnych, ale właśnie co do tego nie jestem pewna.
skład: twaróg odtłuszczony, śmietanka, wsad warzywny (ogórek, czosnek, syrop glukozowy, sól, oliwa z oliwek, białko serwatkowe, pieprz biały, ocet winny), odtłuszczone mleko w proszku. więc jak?

Edytowane przez Corny
Czas edycji: 2009-01-23 o 19:38
Corny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 19:40   #913
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
...
Djano ja to w H&M to mowie wrecz odwrotnie - ceny odzwierciedlaja jakosc Kupilam tam ze dwie rzeczy ale tkaniny kiepskie, szycie beznadziejne, wykonczenie fatalne. Dla mnie tragedia jest Zara - podobnie jak w H&M z jakoscia, do tego fatalnie dobrana rozmarowka (bo to hiszpanska firma) i ceny z kosmosu W Ny to zadna marka i raczej nizsza klasa srednia sie tam ubiera a u nas poszaleli z cenami. Wole dac wiecej a miec slicznie wykonczone cacko, zwlaszcza, ze lubie klasyczne rzeczy - porzadnie skrojone i uszyte, przetrwaja kilka sezonow. I mozna je ladnie laczyc z dodatkami na czasie Solidna rzecz jest niesmiertelna w sensie modowym i gatunkowym

U mnie kawka i kanal foodnetwork na tapecie - calymi godzinami moglabym ogladac
ja dokładnie tak samo, co wejdę, szmaty, to już wolę zapłacić więcej i kupić porządny ciuch nie poddający się modowym fanaberiom, porządny z dobrych tkanin... czyli dokładnie tak jak Ty
z foodnetwork odgapiam przepisy, bo tłumaczenia naszej kuchni.tv są czasami do
Cytat:
No i A tak liczylam na ciebie IlonkoP, ze cos wynajdziesz i skarcisz. Jestes moim guru i omnibusem dietetycznym.
ja, rany a czymże sobie zasłużyłam

Cytat:
Napisane przez Anetka1974 Pokaż wiadomość
EFFA no to miałaś niespodziankę z tym celullitem , a myślisz , że to nasza dietka się do tego przyczyniła ?
niektórzy to mają dobrze

dziś zjadłam:
ś: ryż50g z twarogiem100g i owocami
IIś: bułka125g z serkiem topionym 2trójkąty i pomidorem
o: własnoręcznie zrobione paluszki rybne z miruny w panierce z żytniego chleba, do tego sos pomidorowy z białą fasolą
p: mus truskawka-mango
k: rzeczony haloumi
płynów nie zliczę
Stary 2009-01-23, 19:46   #914
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

hej dziewczynki
dziekuje za wszystkie mile slowka
az sie zaczerwienilam
bambi to Ty mnie dodalas na NK? Mysle ze to Ty i chciałam powiedziec ze twoje nazwisko panienskie to takze panienieskie nazwisko mojej mamy... moze jakies spokrewnienie
Papraczku jestem na profilu bikiniar jako 8 dodana osoba od poczatku. a ktore to wy kochane?
effa kurde jak to zrobilas z tym cellulitem? (a umywalki takie bo najtansze były w leroy ok 190 zł)
Ilona a w koncu halloumi jak przyrzadzilas?Grillowalas ?

w przedzien soboty deserek SB przygotowalam dzis nie jadlam bodzis kare telik mial za wczoraj
wiec wkleje fotke mojego deserka - to sernik na zimno(wyjasniam bo wyglada troche innaczej)
no i moj warsztat- z dedykacja dla Djany
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sernik-zimnyn.jpg (79,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kuchnian.jpg (49,8 KB, 53 załadowań)
Stary 2009-01-23, 19:50   #915
IlonaP
Zakorzenienie

usmażyłam na granitowej patelni
kuchnia cudo - dzieci nie masz, co
bo jak ja nie miałam, to też taka sterylna czystość i porządek był, a teraz ciągle coś stoi, a to kubeczek, a to talerzyk, jabłuszko, piecie
zawsze jestem albo przed, albo w trakcie albo dopiero co po przygotowywaniu jedzonka
Stary 2009-01-23, 19:52   #916
effa79
Zadomowienie

Anetka no mysle, ze dieta, walcze z celullitem od czasu pierwszej ciazy, a pewnie jzu troche przed nia. Fakt, ze w mojej walce brak bylo regularnosci. Troche masazy, troche kremow i wszystko o kant rozbic
I w sumie stwierdzilam, ze jak juz chudne, to tez musze sie z tym uporac, mi zawsze bieganie pomagalo, wiec tak sobie odkladalam to do wiosny, ale juz mialam dosc. I okazuje sie, ze faktycznei dieta - zero slodyczy, duzo plynow, itd. w moim przypadku sie sprawdza. Jeszcze tylko miesnie zbic i bedzie git
Caly czas zapominam wejsc na wage... moze jutro sie uda.

Corny duzo nabialu i bialko tylko z nabialu

Chyba upieke digestive... i bulki na sniadanie

Stary 2009-01-23, 20:04   #917
effa79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
usmażyłam na granitowej patelni
kuchnia cudo - dzieci nie masz, co
bo jak ja nie miałam, to też taka sterylna czystość i porządek był, a teraz ciągle coś stoi, a to kubeczek, a to talerzyk, jabłuszko, piecie
zawsze jestem albo przed, albo w trakcie albo dopiero co po przygotowywaniu jedzonka
Ilona pomyslalam o tym samym Ewidentnie widac brak dzieci

Stary 2009-01-23, 20:11   #918
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość
Ilona pomyslalam o tym samym Ewidentnie widac brak dzieci
hihi
no jeszce brak...

a tak wogole po przyjrzeałam sie waszym jadłospiom(Ilony i effy) no i powiem ze wymianacie.
niewiem jak wy to robicie majac jescze dzieci
ja wlasnie sie boje ze totalnie ze sobie nie poradze jak przyjda maluchy...
Stary 2009-01-23, 20:13   #919
IlonaP
Zakorzenienie

cóż, potrzeba matką wynalazków
organizacja topodstawa
ale trzeciego sobie nie wyobrażam
Stary 2009-01-23, 20:28   #920
effa79
Zadomowienie

Kwestia organizacji
Im bardzej musisz, tym wiecej mozesz, ja tak mam
Ja tam 2 min po porodzie Wiktora powiedzialam do tz - robimy trzecie I coz... Wiktor konczy rok za miesiac, a wizja trzeciego dziecka sie ode mnie oddala. To juz nie chodzi o dziecko, ale ta diabelna ciaze... ze tez tyle trwa
Ale za cztery lata obiecalismy sobie, ze pomyslimy

Stary 2009-01-23, 21:24   #921
bambi1311
Rozeznanie

Teliczku!!!!tak to ja!!!wlasnie jak przegladalam Twoje zdjecie to dojrzalam tam jakiegos Jonczykamoze jakies kuzyneczki jestesmy

wlasnie wrocilam ze spotkania z kolezanka...i z mojego planopwanego serka homop na kolacje zrobila sie ogromna porcja obiadowa!!!!!!!!!grupa dziewczat organizowala sobie urodziny w knajpie i zlozyly specjalne zamowienie na danie, ktore jak zobaczylysmy to od razu wiedzialysmy ze my tez je musimy miec, a ze sie tak zlozylo, ze nie wszystkie dopisaly na impreze, to starczylo dla nas!!!!i tym sposobem wciagnelysmy na wieczor dwa duze kawalki poledwicy wolowej zapiekanej z mozarella, w przepysznym sosiku , chyba tez zrobionym wlasnie z mozarelli!!!! i do tego misa warzyw z balsamico!!!!!!!!!!!!juz dawno nei jadlam czegos tak pysznego!!!!!ledwo sie teraz ruszam, doslownie jutro musze sobie zrobic jakis detoks, bo to dzisiejsze szalenstwo calodzinne to przesada nawet na ciezarna

jutro leciutki kapusniaczek
swoja droga kombinowalysmy jak takie danie przyrzadzic samemu, szczegolnie ten sosik?????

67 .....77 .....65,8 ...... ?
74 masakra
bambi1311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 21:30   #922
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:

Kwestia organizacji
Im bardzej musisz, tym wiecej mozesz, ja tak mam
Ja tam 2 min po porodzie Wiktora powiedzialam do tz - robimy trzecie I coz... Wiktor konczy rok za miesiac, a wizja trzeciego dziecka sie ode mnie oddala. To juz nie chodzi o dziecko, ale ta diabelna ciaze... ze tez tyle trwa
Ale za cztery lata obiecalismy sobie, ze pomyslimy
ciąża to pikuś, lubiłam być w ciąży, czułam się bosko - zadbana, atrakcyjna, pełna energii - mimo, że pierwszy trymestr wymiotowałam jak kot i skończyło się w szpitalu [a z Bartkiem nic]
ale trzeciej cesarki bym chyba nie zniosła no i nie te latka już...
już po pierwszym razie chciałam rodzić normalnie mimo wskazań ortopedy, ale blizna była zbyt cienka i gin bał się, czy podczas akcji się nie rozejdzie - więc po kontrolnej wizycie zapakował mnie profilaktycznie do szpitala
a ja jeszcze byłam taka dobra, że wszędzie latałam schodami, 3 pietra w górę, 3 piętra w dół, jak mnie raz spotkał na tych schodach to myślałam, że zawału serca dostanie
Stary 2009-01-23, 21:37   #923
endorfina89
Przyczajenie

Witam serdecznie wszystkie plażowiczki!!

Już od dawna czytam wasz wątek, ale jakos brakowało mi odwagi do przyłączenia się do was (bo ja tak ogolnie troszkę nieśmiała jestem Ale na szczęście w końcu się odważyłam

Troszkę o mnie: mam 19 lat (prawie 20), jestem na pierwszy roku studiów i chciałabym zrzucić około 15 kg (ważę okolo 75 i mam 175 cm wzrostu, dążę to takiej spokojnej 60).

Od jutra mam zamiar zacząć pierwszą fazę. Lodówka już pełna produktów SB, więc mam nadzieję, że mi się uda. Próbowałam już się odchudzać, ale dzięki jojo tylko przytyłam, mam WIELKA nadzieje że teraz z wami mi się uda .
endorfina89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-23, 21:50   #924
effa79
Zadomowienie

Cytat:
ciąża to pikuś, lubiłam być w ciąży, czułam się bosko - zadbana, atrakcyjna, pełna energii - mimo, że pierwszy trymestr wymiotowałam jak kot i skończyło się w szpitalu [a z Bartkiem nic]
ale trzeciej cesarki bym chyba nie zniosła no i nie te latka już...
już po pierwszym razie chciałam rodzić normalnie mimo wskazań ortopedy, ale blizna była zbyt cienka i gin bał się, czy podczas akcji się nie rozejdzie - więc po kontrolnej wizycie zapakował mnie profilaktycznie do szpitala
a ja jeszcze byłam taka dobra, że wszędzie latałam schodami, 3 pietra w górę, 3 piętra w dół, jak mnie raz spotkał na tych schodach to myślałam, że zawału serca dostanie
Ja tez sie czulam ok. Z Borysem o 3 nad ranem wrocilismy z imprezy sylwestrowej, o 6 jechalam rodzic. Przy jednej i drugiej pracowalam do konca. Ale przy Wikotrze bylam zmeczona z malym Borysem u boku. Porod to pikus, akurat rodzic, to bym mogla Byle te 9 miesiecy skrocic

WItaj Endorfina I powodzenia, jak juz lodowka pelna, to na pewno bedzie ok Jakby co, to pytaj

Stary 2009-01-23, 21:51   #925
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez endorfina89 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie plażowiczki!!

Już od dawna czytam wasz wątek, ale jakos brakowało mi odwagi do przyłączenia się do was (bo ja tak ogolnie troszkę nieśmiała jestem Ale na szczęście w końcu się odważyłam

Troszkę o mnie: mam 19 lat (prawie 20), jestem na pierwszy roku studiów i chciałabym zrzucić około 15 kg (ważę okolo 75 i mam 175 cm wzrostu, dążę to takiej spokojnej 60).

Od jutra mam zamiar zacząć pierwszą fazę. Lodówka już pełna produktów SB, więc mam nadzieję, że mi się uda. Próbowałam już się odchudzać, ale dzięki jojo tylko przytyłam, mam WIELKA nadzieje że teraz z wami mi się uda .

byłam ciekawa kiedy się ujawnisz bo dość często Cię widziałam, a nick masz charakterystyczny

a ja czekam na przyjęcie do Nk i czekam...
Stary 2009-01-23, 22:11   #926
effa79
Zadomowienie

O tak sobie patrze i znalazlam.
Kilka razy wspominalysmy o mozzarelli light.
Ja kupuje taka w netto.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mozzarella.jpg (54,8 KB, 18 załadowań)

Stary 2009-01-23, 22:24   #927
IlonaP
Zakorzenienie

znajome to opakowanie, ale moja noga w netto nie postała
Stary 2009-01-23, 22:36   #928
effa79
Zadomowienie

Cytat:
znajome to opakowanie, ale moja noga w netto nie postała

Ja tam nigdy nie robilam zakupow. Teraz wchodze po mozzarelle i maja takie male koncentraty w puszce bez cukru. Wchodze, biore i wychodze

Stary 2009-01-24, 03:35   #929
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez Corny Pokaż wiadomość

paprak dobrze, że mi powiedziałaś, bo cały czas myślałam, że można, nie wiem czemu. chyba mi się pomyliło z olejami . no, ale dobrze, bo nie użyłam dotąd do niczego.

EDIT: co myślicie o Daniach z warzywami? wiem, że żadnych jogurtów/serków nie mozna prócz naturalnych, ale właśnie co do tego nie jestem pewna.
skład: twaróg odtłuszczony, śmietanka, wsad warzywny (ogórek, czosnek, syrop glukozowy, sól, oliwa z oliwek, białko serwatkowe, pieprz biały, ocet winny), odtłuszczone mleko w proszku. więc jak?
nie mozna zrob sama danie warzywne - slowo wsad warzywny mnie przeraza

Cytat:

ja, rany a czymże sobie zasłużyłam

A ja wiem? Na chybil trafil pewnie padlo na Ciebie A na serio mysle, ze dobrze wiesz dlaczego

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Papraczku jestem na profilu bikiniar jako 8 dodana osoba od poczatku. a ktore to wy kochane?
Ja jestem 34-ta zdjecie z grubasna kotka, nasza oblubienica

Cytat:

Paprak duzo bialka, sie ten twoj organizm narobic musi... moze sprobuj troche wiecej nabialu, do orzechow dac jogurt, mysle, ze nabial moze troche cie przeczyscic, zwlaszcza, ze malo go jadasz. No i pic duzo duzo duzo do tej ilosci bialka Ta sobie gdybam

Aaaaaa i jeszcze wam ponudze, bo sie musze pochwalic - a co Wczoraj stwierdzilam, ze czas wziac sie za celullit tak porzadnie i regularnie - uda i tylek koszmar i taka zniechecona staje przed lustrem, patrze... patrze... do drugiego lustra, zapalam swiatlo, przekrecam sie, a tam... brak celullitu!!!!!!!! W szoku jestem
O dzizas Jak jem nabial to dostaje skazy bialkowej Jakby na to nie spojrzec to
Skorka pomaranczowa pasuje jedynie do keksa Winszuje wypedzenia dziada z Twych szlachetnych czlonkow

Ja dzisiaj monotonnie jadlam no i byly grzechy

Salatka z tuńczyka z czerwonej fasoli, wloskiej papryki, selera naciowego, ogorkow kiszonych, jajek i cebulki, salata rzymska
Orzechy
Salatka z tuńczyka z czerwonej fasoli, wloskiej papryki, selera naciowego, ogorkow kiszonych, jajek i cebulki,
Kurczak z grilla i soczewica curry
3 pralinki
Soczewica curry
milego poranka

Edytowane przez paprak
Czas edycji: 2009-01-24 o 03:36
Stary 2009-01-24, 07:07   #930
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

witam bikiniary w sobotni poranek
siedze pracy, popijam kawke i poczytuje was
ale od wczorajszego wieczora to cieniutko
nie mam za bardz lektury
chyba za czesto tu brzybywam
papraczku i effo pozwolilam sobie was zmucic na NK
reszty nie rozpoznalam
endorfina89 witam serdecznie, gratuluje słusznej decyzji odnośnie naszej dietki, miłego plażowania

wczoraj w łzience chciałam podobnie jak effa odkryc brak cellulitu, ale nie udalo sie cellulit jest ma sie nienajgorzej

dziś na sniadanko jadłam pol porcji wczorajszego serniczka i błodgoo smakuje taki kwaskowaty no i z faktu niewielkiej ilosci zelatynu w mojej kuchni konsystencja pianki... mmmm

milej soboty

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości