|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Stradiva!
Najlepiej idź jutro na betę i będziesz miała spokojny weekend, a @ może się opóźniać ze stresu przed niechcianą ciążą. A co do objawów to nic nie można powiedzieć, bo stan podgorączkowy może wynikać np. z przeziębienia, a ciemniejsze otoczki może miałaś wcześniej tylko nie zwracałaś na to uwagi? Prawdopodobieństwo bycia przez Ciebie w ciąży jest naprawdę znikome. Idź na betę! Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3692 |
Raczkowanie
|
Witam Was. Ja cierpliwie do testu czekam, ale to dopiero 19 dc... No, ale zaczęły się bóle jajnika i podbrzusza, więc może się coś szykuje. Też mam biały śluz jak Stradiva, hmm ale to może oznaczać po prostu dni bezpłodne przed okresem. Piersi nie bolą a zmęczona jestem, bo wcześnie wstaje, więc każdy by zmęczony był :P. Tak więc nic jeszcze nie wiadomo i staram się nie wmawiać, ale jak tu nie wmawiać, hihi.
Pierwszy test (wczesny) w niedzielę lub poniedziałek, ale może być za wcześnie, dlatego kolejne w czwartek i kolejną niedzielę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3693 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
"MÓWIĄ,ŻE KIEDY RODZI SIĘ CZŁOWIEK Z NIEBA NA ZIEMIĘ SPADA DUSZA I ROZPADA SIĘ NA DWIE CZĘŚCI. JEDNA Z NICH TRAFIA DO KOBIETY, DRUGA DO MĘŻCZYZNY. NATOMIAST CAŁE ŻYCIE POLEGA NA ODNALEZIENIU TEJ DRUGIEJ POŁOWY..POŁOWY SWOJEJ WŁASNEJ DUSZY..POŁOWY SAMEGO SIEBIE.." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3694 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. Pisalam troche wczesniej o moich objawach ciązy. Byłam dzisiaj u lekarza i okazało się że moge być w ciązy pozamacicznej lub to pękniety torbiel... bo jakieś płyny mam tammmm ...
![]() ![]() Kyaraa,Trzymam kciuki,zeby wszystko bylo w porzadku ![]() ![]()
"MÓWIĄ,ŻE KIEDY RODZI SIĘ CZŁOWIEK Z NIEBA NA ZIEMIĘ SPADA DUSZA I ROZPADA SIĘ NA DWIE CZĘŚCI. JEDNA Z NICH TRAFIA DO KOBIETY, DRUGA DO MĘŻCZYZNY. NATOMIAST CAŁE ŻYCIE POLEGA NA ODNALEZIENIU TEJ DRUGIEJ POŁOWY..POŁOWY SWOJEJ WŁASNEJ DUSZY..POŁOWY SAMEGO SIEBIE.." Edytowane przez andziulasss Czas edycji: 2009-01-22 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3695 |
Przyczajenie
|
hej kobietki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3696 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie, czy któras z Was miala takie objawy ciązy i czy moga to byc w ogole objawy ciazy:
1) bol piersci (zawsze mam przed @) 2) obwódki wokol sutkow (nie pamietam czy zawsze mam) 3) w ciagu dnia o roznych porach kreci mi sie w glowie (zwlaszcza jak jestem glodna - wczesniej tak nie mialam) i czasem mnie mdli 4) brzuch mam jakby spuchniety (bardzo szybko sie najadam), ale nie boli. Zawsze moglam zjesc do filmu kilka paczek chrpek i popic dwoma piwami, a wczoraj zjadlam kilka chrupek i wypilam jedno piwo 0% i myslalam ze zwymiotuje!Moj brzuch odmowil posluszenstwa! Z reszta nie pierwszy raz! @ mam miec pod koniec miesiaca, wiec chyba poczekam do tego czasu i zobaczymy czy dostane!Ale pytam tak tylko z ciekawosci ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3697 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny własnie zrobilam sobie tescik(pre-test)i wyszły mi 2 krechy jedna troche slabsza ale 2!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3698 |
Przyczajenie
|
Kochane... Dziękuję Wam za wsparcie...
Dzisiaj dostałam okres (gdy zobaczyłam krew myślałam, że zacznę majtki całować!). Jest raczej taki jak zawsze - silny ból brzucha, krwawienie chyba też podobne. Dostałam rano, także trudno mi jeszcze zaobserwować jakieś zmiany ewentualne. Z tą różnicą, że piersi mnie nie bolą, a zawsze miałam trochę bolesne. Ale te otoczki... :/ Trochę pocierpię, bo zawsze biorę jakiś APAP na te bóle i idę spać, ale na wszelki wypadek nie wezmę, gdybym jednak była w c. Nie mierzyłam temperatury (nie chcę znowu zobaczyć tego samego), ale wydaje mi się, że mogę mieć podgorączkową. No i co teraz? Czy mam zrobić dziś test? Czy mogę mieć jeszcze tą nadzieję...? |
![]() ![]() |
![]() |
#3699 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale możliwość jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3702 |
Przyczajenie
|
Czyli test dopiero po miesiączce zrobić, tak? Bo mam go już kupionego (pyłkowy).
Krwawienie mam normalne i to mnie cieszy. Wiem, że męcząca jestem, ale tyle stresu mnie to kosztuje, że nie pytajcie. A poza tym mam w weekend 100dniówkę, także chciałabym się dobrze bawić. A tydzień temu na weselu przez zamartwianie szybciej skończyliśmy imprezę... Dziwne by było, żeby przy normalnym (w moim przypadku dosyć obfitym) krwawieniu zaimplantowany zarodek przetrwał... Mocno się mylę...? Edytowane przez Stradiva Czas edycji: 2009-01-23 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3703 |
Zadomowienie
|
Nie jesteś w ciąży, ale jak nadal spędza Ci to sen z powiek to zrób ten test PŁYTKOWY.
15 zł to nie majątek, a równowaga psychiczna jest bezcenna. Zawsze mnie zastanawiało, to dumanie nad sobą dziewczyn w necie, wyszukiwanie objawów schizowanie i żal kilkunastu zł na test. Nie raz i nie dwa okres mi się spóźniał i podejrzewałam, że jestem w ciąży. Szłam do apteki, robiłam test i miałam spokojną głowę. Proste? |
![]() ![]() |
![]() |
#3704 |
Raczkowanie
|
witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3705 |
Raczkowanie
|
madzialinda serdecznie gratuluje
![]() Edytowane przez angkorcz Czas edycji: 2009-01-23 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3706 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stradivio jeżeli potrzebujesz tego, proszę: NIE JESTEŚ W CIĄŻY. Ale to zresztą powinnaś już wiedzieć, bo Twoja wiedza z biologii jest przecież dość duża. Foce nie chodziło raczej o dziewczyny których nie stać na test, tylko o co innego. Ale to już inna bajka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3708 |
Zadomowienie
|
Faktycznie, chodziło mi o coś innego.
Nie sądzę, żeby te wszystkie miałczące na forach dziewczyny nie miały na test, chodzi mi o ich mentalność. Opisują obcym ludziom bez wykształcenia medycznego, nie znających ich (każda kobieta ma inną fizjologię) jakieś wydumane objawy zamiast zrobić test. Zaśmiecają fora, trują, męczą i ... nic z tego nie wynika, bo przecież nikt nie jest im w stanie tego wywróżyć. Swoją drogą, jeżeli ktoś jest na tyle niesamodzielny, że nie ma nawet kasy na test ciążowy, to nie powinien współżyć - bo jak mniemam tym bardziej nie stać go na środki antykoncepcyjne... o potencjalnej wpadce już nie wspomnę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, które tu opisuję swoje obawy niech sobie zrobią test z sikania lub pójdą na test ciążowy z krwi beta hcg i po stresie i problemie ![]() Pamiętam po sobie, jak szukałam u siebie objawów ciąży, ale zawsze zrobiłam sobie w końcu test i wszystko stawało się jasne. Poza tym jeszcze mierzyłam temperaturę, gdy było bliżej okresu a temperatura rosła to od razu test i sprawa jasna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam sie z dziewczynami ![]() pozatym watek chyba dotyczy "jestem w ciazy, moje pierwsze objawy" a nie "jestem w ciazy??? moje pierwsze objawy??" do tego drugiego tematu zostal chyba utworzony watek zbiorczy i tam mozna zamiescic posta ze swoimi watpliwosciami tak samo jak dziewczyny uwazam ze pierwsza czynnoscia, powinno byc kupienie i zrobienie testu ![]() ![]() dziewczyna starajacym sie zycze szybkiego zafasolkowania ![]()
![]() |
#3711 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() POWTARZAM RAZ JESZCZE.... Objawów możecie się doszukiwać jak @ Wam się zacznie spóźniać... Wcześniej to w 90 % jest jedna wielka ściema organizmu i tylko ryje to psychike... Sama tak miałam więc wiem o czym mówię... teraz jestem mądrzejsza i więcej tego błędu nie popełnie... Szkoda życia, nerwów... Poczekajcie do @, jak nie przyjdzie to zróbcie test i ewentualnie wtedy piszcie co jest?? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3712 |
Raczkowanie
|
Witam. Dziś 21 dzień cyklu. Zrobiłam test. Wiem, że to za wcześnie, ale jak tak testy w "szufladzie leżą" (w kartonie, bo nie mam jeszcze szuflady :P), to ciężko się powstrzymać. Nie wiem, czy to moje oczy, czy co, ale widzę straaasznie bladą drugą linię. Miał ktoś tak w tak wczesnym terminie?? Dziwne, bo objawów w sumie nie mam, tylko czasem brzuch boli, ale to normalne po wolulacji/przed okresem. Czekają na mnie jeszcze 2 testy, które zrobię później. Jeśli wyjdą pozytywne daw Wam znać i przemyślę, czy miałam jakieś objawy, bo teraz jak zacznę ich doszukiwać, te pewnie każdy znajdę
![]() Trzymajcie za mnie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możliwe że owu miałaś wcześnie i trafiłaś na dobry moment ![]() ![]() Pozdrawiam i trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3714 |
Raczkowanie
|
Zdjęcie testu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3715 |
Zakorzenienie
|
No coś tam jest ale naprawdę bladziutkie, trzeba się wpatrywać...
Myślę, że za 5 dni już nie będziesz musiała się wpatrywać ![]() Tylko wiesz... tfu tfu jest jeszcze bardzo wcześnie i może się okazać, że jednak @ przyjdzie... Ja tak drżałam do jakiś 3 dni po planowej @ która miała przyjść a na szczęscie nie przyszła... Dlatego uważam, że nie powinno się robić testów tak wcześnie... czasem komórka jest nie taka jaka powinna być i organizm się jej pozbywa... Jak testu nie zrobisz to nawet o tym nie wiesz... a jak zrobisz to niestety odczuwa się stratę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3716 |
Raczkowanie
|
[No coś tam jest ale naprawdę bladziutkie, trzeba się wpatrywać...
Myślę, że za 5 dni już nie będziesz musiała się wpatrywać ![]() Tylko wiesz... tfu tfu jest jeszcze bardzo wcześnie i może się okazać, że jednak @ przyjdzie... Ja tak drżałam do jakiś 3 dni po planowej @ która miała przyjść a na szczęscie nie przyszła... Dlatego uważam, że nie powinno się robić testów tak wcześnie... czasem komórka jest nie taka jaka powinna być i organizm się jej pozbywa... Jak testu nie zrobisz to nawet o tym nie wiesz... a jak zrobisz to niestety odczuwa się stratę ![]() Wiem, ale jakoś się nie mogłam powstrzymać. Kolejny test za 5 i 8 dni, więc wtedy już będzie wszytsko wiadomo. |
![]() ![]() |
![]() |
#3717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3718 |
Raczkowanie
|
jakoś nadusiłam na cytuj i się nie udało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3719 |
Przyczajenie
|
Witam wszytkie Panie, widze ze naprawde jestescie obeznane w temacie. Ja natomiast nie mam zielonego pojecia a wiele pytan. Zaczne moze od tego, ze bardzo chce miec juz dzidziusia. Jak bylam u lekarza zeby sprawdzic czy wszystko ze mna ok (nigdy nie stosowalam zadnych srodkow antykoncepcyjnych), lekarz stwierdzic ze mam malo i bardzo malutkie pecherzyki w jajnikach ktore podobno sie zapladnia i nie ma mozliwosci zebym przy takim malym mogla zajsc w ciaze. Wiec przepisal mi tabletki "clostilbegyt"-zazywalam tak jak kazal i w 12 dc poszlam na kontrole czy cos sie poprawilo.Okazalo sie ze mam jeden ale bardzo fajny duzy pechcerzyk i ze mozna probowac, przepisal mi w tym samym dc zastrzyk (niepamietam nazwy ale to bylo cos ze w skladzie byl mocz kobiety ciezarnej czy cos takiego ) i dopiero na drugi dzien moglismy prubowac. Pod koniec cyklu strasznie mnie piersi bolaly jak nigdy ( nieczytalam wczesniej ze to moze byc jakis obajw) i byly strasznie nabrzmiale, wrazliwe,myslalam ze zwarjuje. Ale 3 dni temu dostalam @ tzn"dostalam" niewiem. Niewiem czy to sa plamienia bo jezeli tak to mam je strasznie obfite. Niewiem jak to sprawdzic bo jezeli to jest @ to musialabym dzis wziasc znowu te tabletki na pecherzyki, a jezeli nie a wezme tabletki.... Doradzcie cos prosze....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3720 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.