|
|
#3031 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Odpisałam na priv
![]() Cytat:
i żebym ja się nie wypiętroliła w moich kozaczkach, to się ich trzymałam, bo oni mieli trapery. A koleżanka z trzecim kolegą szli przed nami, w końcu odwrócili się i do nas "a wy co robicie?!", a ja do nich:"cicho! niesiemy 6 tysięcy! "Wtedy miałam jeszcze aparat i ok 6 tys już wydane(w sumie całe leczenie kosztowało mnie gdzieś koło 7 tys) ![]() Pogubiłam się-byłaś już na pierwszej konsultacji w piątek? A pytałaś może o tę perłę? (odpisałam Ci w wątku o białej perle) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3032 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Uwielbiam jak ktoś potrafi subtelnie przekształcić wszystko w żart
|
|
|
|
#3033 |
|
Wtajemniczenie
|
i po wizycie. tak jak zawsze wymiana drutow na grubsze, zamki strasznie ciezko sie otwieraja, przez kamien,ale kurcze ja tak dbam o ta higienie, widocznie jeszcze za malo... :/
dzisiaj mnie orto. zaskoczyla mowic,ze bede miala wyciagi...
|
|
|
|
|
#3034 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
spotkałyście się z jakimiś przykrościami ze strony innych przez noszenie aparatu? o moim póki co mało kto wie
|
|
|
#3035 |
|
Raczkowanie
|
Eeee nie;] mi przykrości nikt nie sprawia,mówiąc cokolwiek złego o aparacie,bo ja mam to gdzieś
Moja sprawa co noszę na zębach,a jak ktoś mówi, że metal jest ohydny , że aparat oszpeca to tylko mi żal z takich ludzi Ja tam jak narazie uwielbiam swój aparat.Mówię szczerze I nawet przy nowych ludziach szczerzę się tak jak bez aparatu Naprawdę nie ma co się obawiać
|
|
#3036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
", albo "ja tam nie wychodzę-mam za drogie zęby", albo "uważaj, bo jak stracę przez Ciebie choćby jednego ząbka, to się nie wypłacisz", albo "a to jest tu ustawione z dedykacją dla mnie-wybij zęby?" i potem niektórzy już sami łapali i było "to nic jakbyś złamała nogę-olać, ale jakbyś wybiła zęby-jaaaaaaaaaaaa, ale by było" , albo jak gadałam z kolegą-miałam dół i zaczęłam myśleć o wyjeździe do pracy za granicę, a kolega do mnie: "i nic Cię tu nie trzyma?"...zanim zdążyłam odpowiedzieć zaśmiał się "ZĘBY!!!! "
|
|
|
#3037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie pamiętam jak mnie wtedy nazwała, ale było mi strasznie przykro. ![]() dodam, że ona nie ma tego problemu co my, bo ma strasznie proste zęby. teraz już nic nie mówi. a przed innymi nie wstydzę się aparatu. jestem dumna , że go noszę. bo to świadczy, że dbam o zęby. ![]() EDIT: ja mam wizytę teraz w poniedziałek. to moja pierwsza wizyta po założeniu aparatu idę zostawić trochę pieniążków ortodontce i zabrać nowe gumeczki na górę oczywiście białe,a na dół jasny róż
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2009-01-24 o 15:30 |
|
|
|
|
|
#3038 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() O dziwo, przed założeniem aparatu nie miałam z nim problemu, a teraz coś tam zaczyna się dziać... Ale zostawiam ten problem na 'po' zdjęciu aparatu, bo teraz pewnie szybko by mi ten kamień wrócił. A wyciągami się nie martw, naprawdę dużo dają, a to motywuje do nich noszenia
|
|
|
|
#3039 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie szukałam i nie mogę znaleźć. Jutro jak pójdę na siłownię, to uśmiechnę się ładnie do pana recepcjonisty [również aparaciarz :P] i wyrwę stronę z tym artykułem
.
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś tak jakiś facet przepychał się z busie i niechcący mnie potrącił. Widziałam, że ma aparat, bo chwilę rozmawiał z kierowcą. No i jak mnie potrącił, to ja do niego wyszczerz i mówię, że nic się nie stało.On też się uśmiechnął, ale nie tak szeroko-może nieśmiały był
|
|
|
#3041 |
|
Rozeznanie
|
My się z panem R., bardzo przystojnym warto dodać
, szczerzymy do siebie zawsze, a i laska pracująca na recepcji tez jest zadrutowana ![]() ![]() . Więc zawsze jak oni się zamieniają i np. ja zdaję kluczyk od szafki i się tak do siebie wyszczerzymy, wszyscy wokół patrzą na nas jak na wariatów ![]() ![]() .Edit.: Btw. na mojej czwartkowej stdn zebrało się grono aparaciarzy, ledwo 11 osób, z dwóch klas i cyknęliśmy sobie metalową sesję na złość wszystkim, wg których aparat szpeci ;-). Jak dorwę fotki, to nie omieszkam się pochwalić ...
Kalosza aparatkowa: góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r. dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r. Koszt leczenia: 4 285zł. Obsesja <3 Edytowane przez smiechotka Czas edycji: 2009-01-24 o 16:03 |
|
|
|
|
#3042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3043 |
|
Wtajemniczenie
|
a mi nikt nie mówi nic przykrego na temat aparatu.
wręcz przeciwnie ![]() wszyscy mówią, że mi pasuje. a kolega mi powiedział, że teraz jeszcze bardziej mu się podobam xD i że chętnie wymieniłby się ze mną ząbkami ![]() (oczywiście tylko chwilowo )i że ten aparaciok dodaje mi uroku. więc nie jest tak źle, jak myślałam
|
|
#3044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jakoś tak...same mi się nasuwały nigdy nie robiłam tajemnicy z mojego leczenia.Jak wybierałam się do orto, to szef już wiedział, że będzie przesrane następnego dnia bywało, że mówiłam mu "idę na wizytę, więc z góry przepraszam za moje jutrzejsze zachowanie ", a on "ooooo niee...znowu... "Chodziło oczywiście o ewentualny ból i moje jojczenie i rozdrażnienie z tego powodu
|
|
|
#3045 |
|
Raczkowanie
|
papryka, pierwszą wizytę mam w czwartek 29 stycznia
|
|
#3046 |
|
Wtajemniczenie
|
łohoo to już niedługo
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Aj to sorry, coś pomyliłam
|
|
#3048 |
|
Rozeznanie
|
a ja juz po wizycie
mam zwykły metalowy z różowymi gumeczkami :P kurcze,jakos mi tak dziwnie...nie mogę złaczyc góry z dołem...dodatkowo jeszcze jakos tak dziwnie mówię wy tez tak miałyście? i wgl kiedys to przejdzie?![]() a teraz spróbuje zjeść mój pierwszy posiłek: ryz z jogurtem
|
|
|
|
|
#3049 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hmm mi kumpela mówiła przed załozeniem aparatu, że wg neij są osoby którym on pasuje, a na innych wygląda strasznie(podała przykłąd naszej kumpeli z gim )no i jak założyłąm sobei aparat... to przychodze do szkoły no i najbliżsi juz wiedzieli i ja tak id i sie usmiechm pod nosem i czuje jak mi wystaje juz górny łuk i powiedziała mi, że jestem właśnie jedną z tych osób którym on pasuje.. no mam taką nadzieje
|
|
|
#3050 |
|
Raczkowanie
|
ja też nei mogłam zagryźć a zakłądali mi w ten czt a dzisiaj już zauważyłam, że w końcu moje szczęki jakoś "krzywo" ale do siebie pasują
![]() hmm cały czas mówicie o tych bladoróżowych gumkach aż sama zaczynam o nich myśleć.. ma ktoś zdjecie ich na metalowym aparacie?
|
|
#3051 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam fioletowe gumki
![]() a zgryźć zęby mogę, ale tak dziwnie...
|
|
#3052 |
|
Blond forever!
|
Mnie nikt nigdy nie dokuczył z powodu aparatu ( chyba, że wspomniana wcześniej cioteczka, ale ona się nie liczy
), w zasadzie nie pamiętam nawet, żeby ktoś mnie o niego pytał... Przyszłam na studia z aparatem i wszyscy uznali, że on już jest ze mną, w takim razie nie ma o co pytać ( po prostu go nie ma dla nich). Ta obojętność jest dla mnie ok.Jeden kolega tylko z grupy parę razy zwrócił mi uwagę, że się mało uśmiecham. Następnym razem się wyszczerzę i powiem: "Oczywiście, to jest uśmiech za 3600 "
|
|
|
#3053 |
|
Raczkowanie
|
pokażcie swoje ząbki
ja może jutro zrobie foto ![]() wyszoruje jeszcze dłuzej, wypłucuje je i cykne foto ![]() ale ostrzegam, że mam jeszcze trochę rany po wyrwaniu
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3055 |
|
Wtajemniczenie
|
a mój kolega cały dzień się na mnie patrzył, żeby tylko zobaczyć aparat xD
|
|
#3056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i te ciągłe patrzenie się na zęby ![]() mm kolacyjka.. kawiorek z serkiem i szyneczką pokrojony na centymetrowe kwadraciki
|
|
|
#3057 |
|
Wtajemniczenie
|
dokładnie
![]() męczył mnie cały dzień, żeby go tylko zobaczyć xD a ja mogę jeść wszystko ![]() od początku mogłam... aparat mam od 15.01. czyli pierwsza zmiana gumek dopiero przede mną
sex, DRUMS & rock'n'roll! Edytowane przez wydziergana Czas edycji: 2009-01-24 o 17:06 |
|
|
|
|
#3058 |
|
Blond forever!
|
Czyli tak naprawdę WSZYSTKO jeszcze przed Tobą
![]() Jeszcze nie raz będziesz klnąc na swój aparat
|
|
|
#3059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale już go kocham ![]() najważniejsze, że już go mam... i niech się dzieje, co chce ![]() tylko obawiam się tego, co będzie po ściągnięciu aparatu... bo będę mieć szparę pomiędzy zębami z przodu (dwójka mi nie wyrosła i w zamian mam trójkę, którą trzeba przesunąć żeby zrobić miejsce na implant...) ehh... na szczęście do tego jeszcze daleko...
sex, DRUMS & rock'n'roll! Edytowane przez wydziergana Czas edycji: 2009-01-24 o 17:51 |
|
|
|
|
|
#3060 |
|
Raczkowanie
|
a mnei już on zaczyna wkurzać... obciera mnie powoli i zaczynam mieć znowu doła ze nikogo nei mam a z aparatem to tylko odstraszam
(ehh
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

Ja jakoś przebrnęłam 1 dzień z aparatem.
Najlepszy to tekst kumpeli, masz 1500 zł na zębach to je pokazuj ;P haha xD i większość mi mówi że słodko wyglądam ;P

Moja sprawa co noszę na zębach,a jak ktoś mówi, że metal jest ohydny , że aparat oszpeca to tylko mi żal z takich ludzi

"