|
|
#2311 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Bukiety ślubne - cz. II
Ponawiam swoja prosbe. Prosze o podsuniecie mi inspiracji przez Kliwie lub Ewelane.
|
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
alutka ja to żadna specjalistka nie jestem, zwykła panna młoda.
Postaram się coś wykombinować. Z tego co pamiętam [bo teraz wizaż odmawia współpracy] na Twojej sukni dużo się dzieje, zarówno na gorsecie, jak i drapowania spódnocy yhm..... A jakie kwiaty i kolorystyka CI się pdoobają? |
|
|
|
#2313 |
|
Przyczajenie
|
ewaleno, oczywiście wrzos-fiolet wchodzi w grę
|
|
|
|
#2314 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bukiety ślubne cz. II
Cytat:
zaakceptuja kazdy moj wybor, tym nie musze sie martwic.Z drugiej strony pomysl wiazanki kameliowej, a szczegolnie dodania platkow do rozy na sukni wydaje mi sie super!! To bylaby wtedy jedna calosc! Ech.. ![]() Czy moge wtedy jedna krwista roze wplesc tez z tylu we wlosy? Czy to juz za duzo?
|
|
#2315 |
|
Raczkowanie
|
Ewaleno mam do Ciebie ogramną prośbe powiedz mi czy któryś z tych bulkietów bęedzie pasował do mojej sukni
komis_slubny_img1.jpg Bardzo proszę o pomoc. Pozatym jestem brunetką o niebieskich oczach, ciemnej karnacji wzroście 166cm, normalnej budowy. TŻ ma jasny garnitur 175wzrostu ciemne włosy. Jaki kolor bukietu był by odpowiedni, suknia jest koloru białaego. Myślałam o połączeniu bieli z zielenią. Edytowane przez monia198455 Czas edycji: 2009-01-23 o 11:04 |
|
|
|
#2316 |
|
Raczkowanie
|
Edytowane przez monia198455 Czas edycji: 2009-01-23 o 11:12 |
|
|
|
#2317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wg mnie the best jest ten trzeci z frezji, prosty, świeżutki i idealny do kreacji, z mniejszą kokardą, najlepiej bez niej, łodygi frezji przewiązane wstążką w kolorze sukni - omotane materiałem sukni. Im prościej, tym bardziej elegancko do tej wykwintnej sukni. Bez żadnych zwieszających się kwiatów i pędów. Pozdrawiam
|
|
#2318 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuje za pomoc , mi również bardzo się podoba ten ostatni.
A co do kolorystyki to czy biel z zielenią będa pasaować, przypomne że ślub jest w lipcu. |
|
|
|
#2319 |
|
Raczkowanie
|
W ostatnim zrezygnowałabym z tego srebrnego włosa, na sukni dużo się dzieje, bukiet winien byc bardziej wyrazisty, prosty i świeży !!! Ale frezje to bdb. wybór, w lipcu nie powinno być problemu.
|
#2320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze raz dziekuje za pomoc, zdecyduje się na trzeci albo ostatni bukiet, choć teraz szczerze po przeczytaniu Twojej rady bardziej przemawia do mnie trzeci bukiet, nawet w tej formi jakiej jest bez większych wstawek zieleni. |
|
|
|
|
#2321 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bukiety ślubne cz. II
Cytat:
Moim zdaniem możesz. |
|
|
|
|
#2322 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdr. J.
|
|
#2323 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2324 |
|
Raczkowanie
|
przeglądałam sobie właśnie wasze rozważania dot. bukietu, i muszę przyznać że ten trzeci z frezji mnie po prostu zachwycił
jest niewinny i piękny.. ciekawe jakby wyglądał taki bukiet w innych kolorach frezji. Ja jeszcze nie wybrałam dla siebie sukienki więc do bukietu to jeszcze daleka droga, ale ten bukiet wyróżnia się na plus! jak dobrze że tu zajrzałam
|
|
#2325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
co do ksztaltu to nie wiem co poradzic, ale pomaranczowy taki przypalany to dobry wybór
(zalacznik koloru) Moze ksztalt takie luku, nawiazujacy do ksztaltu drapowania? |
|
|
|
#2327 |
|
Przyczajenie
|
a co byscie zaproponoaly do herm's kelaz?
|
|
|
|
#2328 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje Kliwi. Czekam na opinie Ewelany.
|
|
|
|
#2329 |
|
Rozeznanie
|
A czy do mojej sukienki pasowałby biało-zielony bukiet z frezji lub konwalii? Ewentualnie z dodatkiem innych kwiatów
Jeżeli ktoś ma coś ciekawego w swoich zbiorach to bardzo proszę o wklejenie szukam inspiracji ![]() Dla przypomnienia suknia ----> str.74, post #2215. |
|
|
|
#2330 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wybrałam kilka bukietów, a proponuję okrągły, delikatne pastele ze świeżą zielenią, przymierz się do nich. A może np. z groszku pachnącego, w swoich zbiorach mam tylko z białego, ale ja pomieszałabym kolory. Mi najbardziej podoba się kolorystyka czterech pierwszych. Proste bukiety bez dodatków dekoracyjnych. Niemniej wklejam inne, dwójka róże różowe z hortensją niedawno tu na forum widziałam, też jest ciekawa. Na pewno coś Cię zainspiruje, szukaj prostych rozwiązań, bo suknia b. urozmaicona w formie i dodatkach. Trzymaj sie pierwszego wrażenia, jeśli już coś Ci wpadnie w oko, nie szukaj, bo bukietów jest multum, szkoda czasu, Ty najlepiej siebie wyczuwasz - jakie kwiaty lubisz, jakie kolory, w czym dobrze się czujesz i co Cię uszczęśliwia. Bukiet nie może Cię przytłaczać, ma Ci nadać lekkości, ma byc dopełnieniem tej wielkiej radości, Ty jesteś najważniejsza w tym dniu i potraktuj bukiet na luzie. Pozdrawiam - Jola D.
|
|
#2331 |
|
Raczkowanie
|
Alutko kolejne.
Nie mogę skopiować, ale zajrzyj post 2230 bukiet 2 - b. fajny, z różą i hortensją. Pozdrawiam
"Bukiet - miejsce, gdzie kwiaty obejmują się dobrowolnie" www.kwiatyjolandy.blog.on et.pl Edytowane przez Jola Darska Czas edycji: 2009-01-23 o 20:45 |
|
|
|
#2332 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktoś może mi powiedzieć jaka jest szansa, żeby pachnący groszek lub bladoróżową peonię dostać na początku maja???
I mam pytanie: czy warto bukiet tworzyć w nawiązaniu do motywu kwiatowego sukienki? Jeśli tak, to jaki kwiat by pasował? Róża, eustoma, peonia...? Chciałabym wiosenny bukiet w pastelowych barwach. Edytowane przez Weronika09 Czas edycji: 2009-01-23 o 20:57 |
|
|
|
#2333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kliwia ma znakomite wyczucie i ładny zwarty łuk będzie znakomity. Ale trzeba pamiętać o zwartości - symetrii. Każde roztrzepanie wystające elementy będą wprowadzały zamęt a na sukni i tak sporo się dzieje. Na zdjęciu jeden z moich ulubionych bukietów. Nazywam go IDEALNY bo proporcje po prostu mistrzowskie Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2009-01-23 o 21:15 |
|
|
|
|
#2334 |
|
Rozeznanie
|
Rozumiem, ze pasujace mi bukiety sa w ksztalcie kuli lub luku.
Dziekuje za odpowiedz. |
|
|
|
#2335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do nawiązywania do motywu kwiatowego na sukni to nazywam to zmorą florystów. Kwiaty na sukniach są najczęściej nieokreślone nic co przypomina kwiaty w naturze. Czasami z bezsilności udaje ze kwiat na sukni nie istnieje. Ale bywa tak że kwiat z sukni ma kontynuację w bukiecie i to jest dobra sytuacja. Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2009-01-24 o 23:12 |
|
|
|
|
#2336 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2337 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2338 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja wymarzylam sobie taki ew. roze mogą być troszke jaśniejsze. Uwielbiam frezje to chyba moje ulubione kwiaty Mam nadzieje że wszystko będzie dostępne we wrzesniu. SLyszalam Ewalena, że układasz bukiety w Warszawie?
|
|
|
|
|
#2339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Frezja i róża dostępne we wrześniu. Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2009-01-24 o 18:09 |
|
|
|
|
#2340 |
|
Raczkowanie
|
Ewaleno, dziękuję za informację! Przyznam szczerze, że mam lekkiego stracha! Chciałabym żeby bukiet jednak pasował do sukni. Fakt, ze ten kwiat niczego nie przypomina :/ Mi się marzył pachnący groszek, ale najlepiej chyba pasuje eustoma bądź peonia.
Z jakimi wiosennymi kwiatkami można eustomę lub peonię połączyć?? Czy pasują do eustomy stokrotki bądź konwalie? Mam kiepską wyobraźnię, a takich kombinacji nigdzie nie znalazłam.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

zaakceptuja kazdy moj wybor, tym nie musze sie martwic.
V'09