|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
witam piekne plazowiczki wieczorowa pora
![]() jakos szybko m ita sobpta minela i ciagle mi ktos przeszkadzal jak bralam sie za pisanie ![]() ![]() Ilonka, cudowne te Twoje nuleczki, musza smakowac przepysznie, w jakich formekach Ty je wypiekasz?czy w takich moze z Lidla, ktore byly dostepne niedawno?czy sa jakies inne, specjalne? i dziekuje kochane za komplementy zdjeciowe ![]() ![]()
#962 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, bólów głowy nie wolno ignorować, bo to może być coś poważnego
![]() dzisiaj: śń: jajecznica z 2 jajek z papryką i plastrem serka topionego odtłuszczonego II: serek wiejski 200g (wiem, że powinnam coś dodać, ale poza domem byłam) obiad: zapiekanka z soczewicy kolacja: serek wiejski + 2 plasterki szynki wieprzowej (właśnie jej nie byłam pewna, ale w książce nic nie pisali, żeby na 1 nie było można ![]() dzisiejszy grzech - baaardzo dużo mleka, jakoś tak mnie na nie wzięło, że piłam i piłam i nie mogłam przestać ![]() ![]()
#963 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś na ś: wczorajsza soczewica z twarogiem i pomidor p: a jednak była - wieśniak ze świeżym ogórkiem o: gotowana pierś kurczaka z resztką soczewicy (wiem, że dziś sporo tej soczewicy, ale bardzo smakowała a przy okazji dużo wyszło, to szkoda aby się zmarnowało ![]() p: pistacje i serek homogenizowany z kakao i słodzikiem k: sałatka grecka będzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Rozeznanie
|
Corny, wedliny to raczej podroby, a tego unikamy, tak samo jak porowki
![]() ![]() ja wlasnie po kolacji, dzisiaj byly pomidory z pasta serowo-jajkowo-czosnkowa ![]() zaraz ide na "wielkie nadzieje" pamietam ze ogladalam ten film dawno temu i wtedy mi sie bardzo podobal ![]()
#965 |
Zadomowienie
|
Po miesiacu zaraz jade na basen
![]() ![]() ![]() Alez sie ciesze, nie wiem tylko ja moja kondycja ![]() Ilona jak ja cie rozumiem, wczoraj sie wieczorem poryczalam z bezsilnosci i braku cierpliwosci, a zdarza mi sie to baaardzooo rzadko ![]() Corny i Bambii mi sie zdarza jesc wedlinke ze swinki, najczesciej chuda poledwice ![]() Z Borysem upielismy na kolacje bulki z maki zytniej i pszennej 2000. Tym sposobem zjadlam wegle pierwszy raz od niepamietamkiedy na kolacje ![]() ![]() U mnie dzis tak se: sn: owsianka plus bulka orkiszowa z serem i dzemem II sn razem z przekaska: 1/3 kalarepy + kabanos drobiowy + jablko + 1/3 pomelo - wszystko w ciagu godziny jedzone + 3 digestive male o: cycek kurzy w pieczarkach duszony + ohydna fasolka+ surowka z kapusty kiszonej + trzy digestive male p: jogurt z orzechami + troche pomelo k: bulka razowa swieza z pasta z makreli serem zoltym+ papryka i pomidorki Jak napisalam, to az tak tragicznie to nie wyglada... ale pomelo sie zapchalam strasznie...
#966 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi
![]() Anetka1974 ja tez mam wiejskie jajka. Jak kiedys czasami kupowałam w markecie opakowanie to mi nie smakowały. Mimo wszystko inne jakies. Nie ma co takie wioskowe kuraczki. A co do rosołku to dalej nie wiem. Jeden glos ZA i jeden PRZECIW. Oczywiscie bez marcheweczki, ziemniaczków, makaronu. I tłusty bardzo nie jest bo ja nie ubie takiego z dużymi plamami tłuszczu na wierzchu. W sumie to zostaje sama woda do popicia i ewentualnie troche kurki można poskubać. Dzisiaj mama taki pyszny ugotowała.... tak pachniało... ale zrezygnowałam bo nie miałam pewności ![]() No i dzisiejsza spowiedź. ś. 2 jaja sadzone + kilka (kilkanascie) podpieczonych pieczarek, sok pomidorkowy, kawusia p. migdały (tradaycyjnie... mogłabym bez ograniczń) o. ryba w ziołach, szpinak, sałatka (sałata lodowa, pomidory, szynka, słonecznik, oliwa z oliwek) p. ser biały z odrobiną mleka wymieszany z orzechami włoskimi i cynamonem k. kawałek powyższej ryby, sałatka, sok pomidorowy. Coś poprawiac?
Storczyki ![]() Edytowane przez Ewlyn Czas edycji: 2009-01-24 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
wieczor na plus bo wygrzebalam swoje 4 ltery spod kocyka zeby pocwiczyc troche co do bólu głowy to ejstem zdania ze przy chronicznych bolach trzeba zrobic badania najlepiej tomografem lub rezonansem. choc to w Polsce ciezkie kiedys czekalam w 2 miesiecznej kolejce na badanie az ktorejs nocy zabrali mnie do szpitala, zdretwila mi twarz takze nie moglam mowic, oczu nie otwieralam z bolu i wiele niefajnych rzeczy, podczas pobytu w szpialu napatrzylam sie na ludzi z guzami w mozg, naczyniakami itdu mnie na szczescie w nieszczesciu to tylko migrena. ale nie bagatelizujcie takich objawow. ale juz bez OT Ewlyn bardzo ladny jadlospis salomi kolejny ładny jadlospis effa miłego pływania bambi napisz cos wiecej o tych pomidorach co i jak a u mnie dzis: *2 tosty z chleba orkiszowego z serem zoltym, pomidrem i rukolą *1zawijas(salata szynka i warzywka)+jajo na twardo *pieczarkowa zupa-krem (2miseczki ![]() *sernik z owockami na zimno+2 łyzki masla orzechowego pozniej *sałatka z tunczykiem (sałata pom, ogoras+cala puszka tunczyka) wiecie co pokrazylam dzis po krzywym zwieriadle, oczy mam czerwone, strasznie sie ciesze ze siedze tu z takimi madrymi glowami nawet jesli waga czasami jak zaklea stoi, to mimo to wiem ze robie cos dobrego dla swojego organizmu bedac na takiej diecie ech juz cos sie rogaduje bez sensu ![]() milego wieczorku i nocki
#968 |
Rozeznanie
|
Teliczku , robi sie
![]() pomidory kroje w grube plastry i przygotowuje prosta paste, ktora pozniej na nie nakladam pasta: starty ser zółty, ja uzylam ten z Lidla odtluszczony, duuuzo czosnku, jajko i troche majonezu, wszystko mocno wymieszac, na pomidorki ina koniec posypac bazylia!!!!!! u nas spisuje sie taka przystawka na wszystkich imprezkach!!!!to zestawienie to naprawde pychotka, goraco polecam ![]() ja wlasnie po filmiku, rozmarzylam sie ![]() ![]() ![]() MAMOOLI, ale ta Twoja corcia jest do Ciebie strasznie podobna!!!
#969 |
Raczkowanie
|
Drogie Plazowiczki
![]() ![]() ![]()
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez uwielbiam słodkości... wszelakie ciasta, czekoaldki i u nas w domu przeważnie zawsze coś jest (dzisiaj pyszne ciasto drozdżowe z jabłkami ![]() I najlepiej wszystko schować gdzieś, żeby nie lezało na widoku i kusiło. Wiem, że jest, ale jak nie widze to jest ok ![]() Musze wytwać i nie ma innej opcji. Proponuje usunąć wszystkie pokusy z domu a na zakupy zabierać dokładną listę na której nie ma slodyczy ![]()
![]() |
#971 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm bedzie ciezko ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 |
Zadomowienie
|
Dobry Wieczorek!
moje dzisiejsze jedzonko: -owsianka z pestkami słonecznika, migdałami i łyżką otrąb (na mleku 0,5%)+kakao ![]() -sałatka grecka z bułeczką (z mąki orkiszowej razowej) -ta sama sałatka (bo w pracy) -2 jajka na twardo z sosem czosnkowym -miseczka zupy z soczewicy Do tego weszło mi jeszcze jakieś wiadro czerwonej herbaty i drugie z dzikiej róży ![]() Brakuje mi tu jakiegoś kuraka ![]() A jutro znów do pracy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak więc uwierz w siebie,że dasz radę obejść bez nich ![]()
![]() |
#974 |
Zadomowienie
|
Zweryfikowalam moja cierpliwosc do dzieci i dzis mam zamiar sie nie dac... Zwlaszcza, ze jestem z nimi sama.Zaraz zapakuje ich na spacer nad morze, trzeba dokarmic labedzie i mewy...
Ewelyn ja jem rosol, gotuje wtedy na cwiartce z kuraka bez skory, plus udko i piers z kurczaka. Daje marchewke, ale jej nie jem, Czesto zamiast makaronu daje sobi ekulki z sera zoltego, albo zolty starty ser, na tarce scieram tez warzywka ![]() Telik dzieki. Choc dalo sie wyczuc przerwe... rozplywalam sie po jakichs 40 dlugosciach... Masakra. Ale dzis chyba tez pojde, wiec cwicze powrot do formy ![]() Madziaa faktycznie nie za ciekawe to jedzenie... Do pracy niezmiennie prponuje robienie sobie salatek w pojemniku. ![]() Kikiaa - dokladnie - determinacja. Ja sobie tez nie wyobrazalam zycia bez ciasteczek, batonikow. Okazuje sie, ze mozna. Trzeba tylko naprawde chciec ![]() Fruity niezly avat ![]() ![]() ![]() Ja dzis tradycyjnie juz owsianka z buleczka razowa. Ale zdecydowanie mniejsza porcja, cos przestaje mi sie miescic... ![]() ![]() Na obiadek krupniczek z peczakiem. Spokojnej niedzieli ![]()
#975 |
Zakorzenienie
|
jutro zaczynam II fazę. Bilans- nic nie schudłam w kg, ale mnóstwo ćwiczę, więc zmieniam skład chemiczny- sporo centymetrów, ciuchy luźniejsze... mierzenie i ważenie w środę.
Plusy- w ogóle nie chce mi się chleba ani słodyczy, ale marzę o owsiance, która zamierzam rano skonsumować (jutro) Minusy- mam koszmarne zaparcia ![]()
#976 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Dziękuję za wskazówki odnośnie NK, pozwoliłam sobie zaprosić te dziewczyny, które rozpoznałam ![]() Bambii zdjęcia śliczne ![]() Ilonko i Effo dzieciaczki słodziutkie ![]() Telik nie wiem dlaczego, ale zupełnie inaczej sobie Ciebie wyobrażałam ![]() Effo gratuluję!!!!!!!!!!! Pozbyłaś się zmory wielu kobiet ![]() ![]() Serdecznie witam wszystkie nowe plażowiczki, za wszystkie trzymam kciuki, aby nie ulegały pokusom ![]() Dziewczyny, ale mi słuzy pobyt w rodzinnym mieście, odżyłam tu niesłychanie ![]() ![]() Wczoraj debiutowałam-piekłam pierwszy raz ciasto według zasad SB i dla mnie wyszło pyszne-rodzince niezbyt smakuje ![]() Przepis podam później na odpowiedniej stronce ![]() Tz po tygodniu rozłąki zauważył, ze schudłam ![]() A teraz spowiedź z wczoraj: Ś: jogurt wiśniowy light z otrębami, siemieniem lnianym i pestkami słonecznika, 1/2 kromki żytniej z pekinką, chudą wędlinką, odtłuszczonym żółtym serkiem i pomidorkiem, jabłuszko P: 15 sztuk migdałków O: duża micha surówki z pekinki, pomidora i ogórka z oliwą i ziołami, 1 jajko i pieczona swojska chuda/mam taką nadzieję-nie było nic innego/ kiełbaska P: jogurt poziomkowy light, 2 mandarynki, kawałeczek jabłuszka no i potem kawałeczke ciasta-musiałam spróbować to cudo ![]() K: kawałek chudego białego sera z zielonym ogórkiem i chudą wędlinką Wypiłam tradycyjnie 2 kawki w tym 1 z mlekiem 0,5%, 3 herbatki czerwone, 2 zielone i około 1 litra mineralnej wody niegazowanej Dzisiejszy dzień rozpoczełam owsianką ala Effa, jogurtem ze "śmieciami"-to już chyba będzie tradycja w moim jadłospisie i 2 kawałeczki ciasta Effo życzę cierpliwości!!!!!!!!!!!!! !!!!! Telik umarałam czytając kilka Twoich stwierdzeń /telik-menelik, telik głupol/ widzę, że potrafisz żartować i śmiać się sama z siebie, podstawa to zachować do siebie zdrowy dystans ![]() W środę kończę A6W- efekt powalający-szczerze polecam ![]() A teraz powracam do rodzinki, może uda mi się wpaść do Was wieczorkiem Życzę rodzinnej niedzieli ![]()
#977 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#979 |
Rozeznanie
|
No, mój 2 dzień z SB dobrze zaczęty-
śniadanie: rzodkiewki, 2 plasterki chudej szynki, biały chudy ser, szczypiorek ![]() Zaraz idę hulać na hula hopie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() oj, dziś ciężko wygrzebałam się z łóżka [poszliśmy spać 0 4 ale fajnie było ![]() ![]() i wreszcie wzięłam się za swoje traktowane po macoszemu ciałko - zafajdałam całą łazienkę peelingiem kawowym, wysmarowałam się następnie od stop do głów itd... teraz sobię siedzę i moczę stopy w soli różanej - poezja ![]() śniadanko dziś trochę marne: pół bułki ciemnej po dziecięciu i trójkąt tarty z avocado, pomidorkami i krewetkami elianko, owsianka, jabłka - powinno pomóc ![]() ewelyn, ja także jem rosół i wszelkie zupy na jego bazie, gotuję jak effa na tylnej ćwiartce kuraka + duże piersi do tego, wygotowane warzywa wyjmuję a dokładam świeże, dzieciaki uwielbiają Kikiaa, nastawienie, to klucz do sukcesu, też nie rozumiem po co w takim razie taka dieta - ja jak mówię nie to nie, i nikt nie jest mnie w stanie zmusić; akurat charakter mam wredny, ale słabszym polecam pozbycie się z domu problematycznych produktów - czego oczy nie widzą... mamaoli, dziękuję, a telik faktycznie ma świetne podejście do swojej osoby ![]() Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-01-25 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co kuchni-jakie byś miała rady dla kogoś kto pierwszy raz będzie kuchnię urządzał?Ja nie mam żadnego doświadczenia a chętnie posłucham rady od innych ![]() ![]()
![]() |
#982 |
Wtajemniczenie
|
Eh...ale mi się coś w ostatnich dniach dietka sypnęła
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie Plażowiczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Rozeznanie
|
Witam, i ja w niedzielne poludnie
![]() oczywiscie jeszcze w lozu sie wygrzewam, wstaje teraz o nieziemskich porach i o jeszcze bardziej nieziemskich chodze spac, takze wysypami sie za wszystkie czasy, szkoda ze nie mozna odespac na zapas i juz po sniadanku: 2 kawalki razowca z mozarella, pomidorkiem i ogorkiem kiszonym i zarz pewnie znowu rzuce sie na pomarancze ![]() Ilona, nie ma jak peeling kawowy, uwielbiam ten rytual ![]() ![]() ![]() a w ogole robicie strasznie apetytu na te pieczone chlebki i buleczki, jakos nigdy nei wyopbrazalam sobie piec buleczek, Ilonko, w wolnej chwili rzuc jakims dobrym przepisikiem ![]()
![]() |
#984 |
Rozeznanie
|
kochane, zgrzeszyłam jedną krówką, za co się publicznie biczuję
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() taki maly offtop gdzie kupywalas suknie (zapewne we wroclawiu) bo niedlugo ruszam na lowy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a co do mojego nastawienia do siebie to tak juz mam bo lubie ta swoja niezdarnosc, chwilowe zaniki rozumu ![]() a telik tez po sniadanku, dzis nie wiedzialam na co mam ochote. Chcialam zjesc jajecznice owsianke i grzanki naraz ![]() wiec wyszdl miks 1 kromka orkiszowej grzeanki z serem szynka pomidorkie 1 kromka tej grzanki z chudym twarogiem i dzemem(stowit na fruktozie) 1/3 mango+obgryziene peski ![]() ale fajnie spedzic poranek w domu, niedziela to jedyny taki dzien w tygodniu ![]()
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
dygotko, odezwę się wieczorem na PW, [choć nie wiem czy jakoś pomogę] bo teraz muszę uciekać
dygotko, bambi - przepis umieściłam na przepisowym lecę na obiad do teściów, pa |
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Zadomowienie
|
Peelingi. spanie, kawa do lozka??? O czym wy piszecie???
Ja dzis zaczelam niedziele o 6.15 ![]() ![]() Zaliczylam z chlopakami 3 godzinny spacer. nogi w tylek mi wchodza... Ale dzis moja cierpliwosc nie daje sie sprowokowac... Daje rade ![]() Maly sie wyspi, to idziemy do znajomych. Po obiedzie do herbatki wciagnelam 4 digestive - a co ![]()
#989 |
Rozeznanie
|
witam i ja!!!
kurcze jak to dobrze ze juz jutro do pracy wracam po tygodniowym chorowaniu bo powoli w domu atmosfera sie zageszcza... no i w koncu bede na bierzaco z Waszym pisaniem bo w domu to nie mam za bardzo jak siasc przed kompem... ![]() ale wszystko nadrobilam ![]() i tak... Teliczku ja to bym mogla juz dzis sie do Was wprowadzic... cuuuudny ten Wasz azyl ![]() ![]() ![]() no i dobrze dziewczyny zauwazyly ze ewidentnie widac brak dzieci ![]() mi tez juz sie za tym marzy hihihi tzn nie za brakiem dzieci tylko za tym ladem ![]() Bambi dobrze ze wszystko w porzadku bo tez czytajac zaczynalam sie bac o Ciebie... a ze ja po przejsciach to juz w ogole jestem przewrazliwiona ![]() pozwolilam sobie zaprosic do znajomych BIKINIARY na NK ![]() ![]() boziu jakie Wy wszystkie ladne jestescie!!!!! ![]() no to spowiedz wczorajsza ![]() S: 2 jajka smazone na cebuli i plasterku wedliny + pomidor z cebulka IIS: wiesniak O: golabek z miesem mielonym z szynki + pieczarki + kapusta poszatkowana sparzona) K: pasta z makreli z musztarda i cebulka + pol dlugiego ogorka a i zrobilam sobie deserek SB z jugurtu i zelatynki z aromatem migdalowym ![]() ![]() dobra nie zanudzam ![]() uciekam do dzieciarni ![]() Edytowane przez Agee79 Czas edycji: 2009-01-25 o 13:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Raczkowanie
|
hej Plażowiczki
![]() mi niedziela upływa pod znakiem kursu przewodnickiego, dziś było nie 6 tylko 3 godz. ![]() p: wieśniak i kilka pistacji na obiad TŻ robi pierś z kuraka a co dalej będzie nie wiem. Chciałam kupić hula hop, ale takiego gładkieo nie było, tylko jakieś z wypustkami. Nie wiem, czy to dobre. Poczekam na zwykłe. A faktycznie, nie ma to jak basen. Polecam wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.