Wakacje 2009 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-30, 20:06   #31
aaaaniaaaa
Raczkowanie

Dot.: Wakacje 2009

Cytat:
Napisane przez Anja92 Pokaż wiadomość
Byłam z TUI w Grecji, w te wakacje i byliśmy naprawdę baardzo zadowolenie .
Mam nadzieję że w Egipcie będzie tak samo dobrze, jedynie ( ale to już nie zależy od biura oczywiście ) co niektórych Egipcjan się trochę obawiam, po tym ile naczytałam się o ich zachowaniu
Nie martw się, Egipcjanie nie są tak bardzo nachalni
aaaaniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-30, 20:10   #32
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

Cytat:
Napisane przez aaaaniaaaa Pokaż wiadomość
Nie martw się, Egipcjanie nie są tak bardzo nachalni
To dobrze , bo na forach różnie piszą.

Anja92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-30, 20:46   #33
k_sagitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anja92 Pokaż wiadomość
To dobrze , bo na forach różnie piszą.
Ja osobiście nie byłam, ale kuzynka opowiadała mi troszkę co innego. Tzn jak była na jakimś targu, to wręcz bała się tam być nawet w dzień. Ludzie dotykali ją, wołali, nawet nie chcieli przepuszczać. Generalnie byli bardzo nachalni - oczywiście gdzieś mieście sprawa wygląda na pewno inaczej
Stary 2008-12-30, 21:27   #34
aaaaniaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez k_sagitta Pokaż wiadomość
Ja osobiście nie byłam, ale kuzynka opowiadała mi troszkę co innego. Tzn jak była na jakimś targu, to wręcz bała się tam być nawet w dzień. Ludzie dotykali ją, wołali, nawet nie chcieli przepuszczać. Generalnie byli bardzo nachalni - oczywiście gdzieś mieście sprawa wygląda na pewno inaczej
Owszem są nachalni w namawianu do zakupów, ale nie spotkałam się z tym żeby ktoś mnie dotykał czy nie chciał przepuścić. Po prostu w stosunku do ludzi z krajów arabskich trzeba być bardzo zdecydowanym i konsekwentnym
Stary 2008-12-30, 21:44   #35
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

Cytat:
Napisane przez k_sagitta Pokaż wiadomość
No o coś takiego mi właśnie chodziło . Chciałabym ponownie odwiedzic Grecję, ale ceny są w tym roku kosmiczne !

Co do Egiptu - jestem optymistką i mimo niektórych uwag, które przeczytałam i tak wierzę że spędzę tam bardzo udany czas . Nie mogę się doczekac i nie wiem jak wytrwam te kilka miesięcy .
Chciałabym sobie poczytac jakieś opinie o naszym hotelu i pooglądac więcej zdjęc, ale to nowośc i otwierają go dopiero w maju więc nie mogę .

Stary 2008-12-31, 09:03   #36
k_sagitta
Zakorzenienie

Dobrze jest znać każde opinie, nawet te negatywne, bo wtedy będziesz przygotowana na każdą ewentualność i będziesz wiedziała jak się zachować w konkretnej sytuacji. A ludzie wszędzie są inni, akurat możesz trafić na porządnych i uczciwych. Poza tym - najważniejsze i tak jest to, co zobaczysz, zwiedzisz, drobnymi sprawami nie warto się przejmować
A tej opalenizny już Ci zazdroszczę
Stary 2008-12-31, 10:13   #37
Sahira
Rozeznanie

Egipt w kwietniu, a marzy mi się Mauritius zimą. I chyba się skończy na marzeniach tym razem.
Sahira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-31, 13:41   #38
Apali
Wtajemniczenie

za dwa tygodnie Kuba, chcę już wakacje.
Apali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-06, 17:23   #39
Darianna25
Zakorzenienie

Ja lece 27 marca do Hurghandy, do hotelu Albatros.Leci może ktoś jeszcze w tym czasie?
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-07, 07:46   #40
aaaaniaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Ja lece 27 marca do Hurghandy, do hotelu Albatros.Leci może ktoś jeszcze w tym czasie?
Bardzo żałuję, ale nie .
Stary 2009-01-09, 20:35   #41
Lupetita
Raczkowanie

Ja brałam Egipt pod uwagę na wakacje w lipcu, ale jednak byloby mi tam za gorąco. Wybrałam Teneryfe, Playa de las Americas, jade z biurem Itaka. Zamówilam first minute ciekawe jak bedzie....
Lupetita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-09, 20:47   #42
Misiuniuniunia
Raczkowanie

widzę,że koleżanka też z Kielcteż myślę o Teneryfie w tym roku,aczkolwiek raczej załapię się na LastMinute,nie mogę sobie ustalić teraz terminu...co sądzicie o wyspie Kos?
Misiuniuniunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-10, 17:34   #43
aaaaniaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Misiuniuniunia Pokaż wiadomość
widzę,że koleżanka też z Kielcteż myślę o Teneryfie w tym roku,aczkolwiek raczej załapię się na LastMinute,nie mogę sobie ustalić teraz terminu...co sądzicie o wyspie Kos?
Podobno lepsza jest Kreta
Stary 2009-01-10, 17:38   #44
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

Cytat:
Kos jest cuuudowny!!! Byłam w ostatnie wakacje i to były chyba ( a raczej na pewno... ) najlepsze w moim życiu !

Edytowane przez Anja92
Czas edycji: 2009-01-10 o 17:39
Stary 2009-01-10, 18:59   #45
Misiuniuniunia
Raczkowanie

Różne są gusta
tak mówię,że pojadę do Grecji,ale moim marzeniem są Malediwyszkoda tylko,że ceny są...chore.Moja koleżanka,która miesza w Irlandii,poleciała na Malediwy za 4 tys.zł podczas gdy u nas taki luksus kosztuje co najmniej 8 :[.Jak oni tak mogą z nas zdzierać
aj,to była taka mała dygresja
co najbardziej Ci się podobało na Kos?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-10, 19:15   #46
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

Cytat:
Różne są gusta
tak mówię,że pojadę do Grecji,ale moim marzeniem są Malediwyszkoda tylko,że ceny są...chore.Moja koleżanka,która miesza w Irlandii,poleciała na Malediwy za 4 tys.zł podczas gdy u nas taki luksus kosztuje co najmniej 8 :[.Jak oni tak mogą z nas zdzierać
aj,to była taka mała dygresja
co najbardziej Ci się podobało na Kos?
Klimat - w dzień jest baardzo ciepło, ale od morza zawsze wieje przyjemny wiatr że nie ma problemów z wytrzymaniem w intensywnym słońcu . Nocami nadal ciepło, ale czasami trzeba było założyc bluzy .
Ludzie - ale to chyba na każdej wyspie tak samo , bardzo sympatyczni
Widoki - niesamowicie wyglądają góry gdy stoisz nad brzegiem morza . Miasto Tigaki, w którym byłam jest także naprawdę prześliczne .
No i kultura . Grecka przeplata się tam z Turecką, gdyż Kos jest bardzo blisko tego kraju.

Stary 2009-01-10, 19:28   #47
Misiuniuniunia
Raczkowanie

a z którym biurem byłaś?Myślę nad Scan Holiday
Stary 2009-01-10, 20:00   #48
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

Cytat:
Napisane przez misiuniuniunia Pokaż wiadomość
a z którym biurem byłaś?myślę nad scan holiday
z tui

Stary 2009-01-22, 16:43   #49
juhu84
Raczkowanie

Tunezja
juhu84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-24, 15:43   #50
agusia b-rd
Raczkowanie

TUNEZJA-Sousse 4-18.06 z Oasis.Hotel Panorama z korzystaniem z rekreacji Samary
agusia b-rd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-24, 16:37   #51
JennyAniolek
Zakorzenienie

W zeszłym roku byliśmy w Turcji z biurem GTI, hotel Kleopatra Golden Sun, Alanya - wszystko było ok i wakacje bardzo udane, oczywiście all inc ... A w tym roku zarezerwowaliśmy first minute z gwarancją ceny przełom lipiec/sierpień do Tunezji z biura Selectours, hotel El Fell - mam nadzieję, że to też będą udane wakacje

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 14:10   #52
Provocateur
Rozeznanie

JA jadę na początku lipca prawdopodobnie do Hiszpanii Tylko mam mały problemik,bo jest to wycieczka rodzinna, ja mam 23 lata i od zwiedzania wolę bawić się itd, ale nie będę miała z kim,a sama na jakieś balety przecież nie pojde
Niech mnie ktoś pocieszy, że to nic, że będę wracała z rodzinką do mieszkanka o 22 i szła spac... :P
Provocateur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 14:22   #53
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

Cytat:
Napisane przez Provocateur Pokaż wiadomość
JA jadę na początku lipca prawdopodobnie do Hiszpanii Tylko mam mały problemik,bo jest to wycieczka rodzinna, ja mam 23 lata i od zwiedzania wolę bawić się itd, ale nie będę miała z kim,a sama na jakieś balety przecież nie pojde
Niech mnie ktoś pocieszy, że to nic, że będę wracała z rodzinką do mieszkanka o 22 i szła spac... :P
Ja jestem od ciebie kilka lat młodsza, ale też zaczynam się obawiac o nudę na rodzinnych wakacjach. O wyjściu samej poza hotel ( w Egipcie tym bardziej ) to mogę przy moich baaardzo opiekuńczych rodzicach pomarzyc ;P. Brat młodszy niestety, a na zawieranie znajomości na miejscu za nieśmiała jestem .

Stary 2009-01-25, 14:52   #54
Provocateur
Rozeznanie

Ehh no właśnie, też nieśmiała jestem i nie wyobrażam sobie podejść do kogoś, a tym bardziej pójść z nim gdzieś wieczorem(bałabym się o bezpieczeństwo, czytam/oglądam za dużo horrorów ) Myślałam, że może w hotelu trafią się jacyś młodzi,samotni ludzie mówiący po angielsku,bo to już aż tak bardzo obcy by nie byli, ale nie będziemy mieszkać w hotelu Będzie mi strasznie żal i głupio, kiedy będę w drodze do domu przechodzić z rodzinką koło młodzieży wybierającej się na balety i pijącej i w ogóle No ale takie uroki rodzinnych wypadów, pozostaje liczyć na cud
Provocateur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 15:46   #55
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

Cytat:
Napisane przez Provocateur Pokaż wiadomość
Ehh no właśnie, też nieśmiała jestem i nie wyobrażam sobie podejść do kogoś, a tym bardziej pójść z nim gdzieś wieczorem(bałabym się o bezpieczeństwo, czytam/oglądam za dużo horrorów ) Myślałam, że może w hotelu trafią się jacyś młodzi,samotni ludzie mówiący po angielsku,bo to już aż tak bardzo obcy by nie byli, ale nie będziemy mieszkać w hotelu Będzie mi strasznie żal i głupio, kiedy będę w drodze do domu przechodzić z rodzinką koło młodzieży wybierającej się na balety i pijącej i w ogóle No ale takie uroki rodzinnych wypadów, pozostaje liczyć na cud
Mi właśnie też chodziło o ludzi z hotelu . W ostatnie wakacje jak się wyjątkowo nudziłam, tylko leżąc i opalając się mama mówi np No podejdź do niego/niej, poznasz kogoś i nie będziesz musiała tu z nami siedziec!
Tylko problem jest taki że ja jakoś nie miałam odwagi by tak zaczepic
Tak więc mi też pozostanie czekanie na cud, że może ktoś sam zacznie ze mną rozmowę i jakoś to będzie xD

Stary 2009-01-25, 18:23   #56
Mimikaa
Raczkowanie

Talking Dot.: Wakacje 2009

Wakacje 2009.
No tak trzeba gdzieś pojechać.
Pytanie "gdzie ?"
Myślałam o Bułgarii- Złote Piaski, bo jeszcze tam nie byłam... z biura BUT.

Ps. Jest ktoś chętny jechać ze mną.?
Mimikaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-26, 11:10   #57
Karo1983
Raczkowanie

2 tygodnie w lipcu na Krecie ze znajomymi juz zarezerwowane w Triadzie
Stary 2009-02-05, 20:48   #58
badthing
Raczkowanie

witam! ja z moimi koleżankami zastanawiamy się nad Włochami (Rimini) lub Hiszpanią (Lloret de Mar). Głównie stawiamy na zwiedzanie bądź plaże w ciągu dnia, a wieczorem chciałbyśmy poczuć klimat włoskich dyskotek((:

a tak to polecam jak najbardziej Chowracje! Dubrovnik, Mostar, Zagrzeb, Split... piekne miastaa
Stary 2009-02-05, 22:37   #59
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

ja na pewno zalicze polskie morze z mamusia [] oprocz tego rejs na mazurach ze znajomymi - mam nadzieje ze nam sie uda zebrac ekipe, nie to co w 2007 ;/
a wogole to mary mi sie jakas hiszpania lub grecja, moze pole namiotowe, tylko jeszcze jakas pare znajomych bysmy musieli z tz zwerbowac
albo jakis samochodowy eurotrip...
pozyjemy, zobaczymy
Stary 2009-02-06, 08:27   #60
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez aaaaniaaaa Pokaż wiadomość
Owszem są nachalni w namawianu do zakupów, ale nie spotkałam się z tym żeby ktoś mnie dotykał czy nie chciał przepuścić. Po prostu w stosunku do ludzi z krajów arabskich trzeba być bardzo zdecydowanym i konsekwentnym
To prawda. Zaczepiają na ulicy, ale nie lapią za ręce i nie obejmują, wręcz przeciwnie. Natomiast "hello" i "where are you from" to standard, pięciu metrow nie przejdziesz, a już to słyszysz. Zwlaszcza, jesli jest sie blondynką

Oczywiście nie manawiam nikogo na samotne łażenie po knajpach o północy, bo może się to kiepsko skończyć, ale tak samo jest i w Polsce. Na ulicach takich miast jak Hurghada czy Sharm kręci się mnóstwo policjantów w cywilu, którzy zwracają baczną uwagę na turystów. Dlatego miejscowi sa ostrozni, nie zaczepiają wulgarnie czy nachalnie turystów, bo mogłoby to się skończyć interwencją ze strony policji.

Mój szwagier opowiadał mi, jak kiedys jego kolega pojechał sobie do Egiptu. Wszedł do sklepu z biżuterią i chcąc obejrzeć rzeczy wystawione w gablotce pochylił sie tak gwaltownie, że huknął czołem o szybę, rozbił szybe i rozciął sobie czoło. Nic poważnego, nieduże skaleczenie, ale trochę się zakrwawił. Wyszedł na ulicę przyciskając chusteczkę do zakrwawionego czoła i jak opowiadał, w chwile potem zrobiło się całe zamieszanie. Nie wiadomo skąd pojawili się policjanci, wpadli do sklepu, wyciągnęli Bogu ducha winnego sprzedawcę. Ludzie w sekunde znilknęli z ulicy, widząc, że cos się dzieje. Facet dopiero po chwili zrozumiał, że policjanci widząc zakrwawionego turystę sądzili, że to zamach albo napaść. Dobrze, że zajarzył błyskawicznie, bo podobno zaczęto już tarmosić biednego sprzedawcę.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości