|
|
#4861 | ||||
|
Wiedźma
|
Dot.: Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXV)
Cytat:
Dbrze Ci wyszło. Może mnie żart nie do końca się udał. Bo żartowałam, wiesz? To wtedy już nie będzie wiara, tylko wiedza. Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli. Nie chcesz być błogosławiona? ![]() Cytat:
Człowiek przetestuje, odrzuci podanie takiej flaszki o przyjęcie w poczet, a potem takie kusicielki mu mieszają w głowie... Cytat:
![]() Piękny zapach sobie wybrałaś do pierwszego wpisu. Jejku, czemu na pogotowie?! Cytat:
A czy osobom, które odczuwają pełen onieśmielenia podziw też się jakoś odwdzięcza? Bo on jest tak klasycznie piękny, że w życiu nie ośmieliłabym się go użyć publicznie. Mam wrażenie, że wszyscy wyczuliby dysonans. Pachnę Drama Nuui. Jesli istnieje w perfumach piekny jaśmin (w moim wykonaniu określenie "piękny jasmin" to zwykle oksymoron) to to jest on. Nadal nie znoszę jasminu, ale w tym zapachu wszystko jest tak genialnie poukładane, że nie mogę nie podziwiać.
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Pachnę Crystal Noir, niczego innego przy tej grypie nie czuje
![]() Cytat:
Czasami inni umierają nam na rękach. Tia. I dlatego masz nerwicę lękową, z tej twardości. Jakby kto nie wiedział , nerwica to zaburzenie równowagi ustroju wywolane róznymi czynnikami -od strony fizicznej powodem jest najczęściej najcześciej długotrwałego napięcia mięści, przedawkowania adrenaliny, które zwykle mają swoje przyczyny w emocjach, szczególnie kiedy prowadzimy tryb życia jakby nastawiony na skoki adrenaliny, ktore uprzyjemniaja nam życie, paradoksalnie w długim okresie czasu skutek jest odwrotny. Aby leczyć nerwicę, trzeba wpierw przywrócic równowagę (zaleczyć symptomy) a potem odnaleźci zmienić emocje ją wyzwalające. Chemiczne leki na dłuższą metę nie pomogą, mogą emocje ewentualnie tylko sztucznie zagłuszyć - zaleczając nerwicę, nie wyleczając jej . Ale ona wróci,prędzej czy poźniej - wtedy gdy będziemy najsłabsi i gdy bedzie najwięcej innych problemów, Trzeba sie sobie bardzoprzyjzeć aby zrozumiec przyczynę.Trzeba poszukać swojego problemu albo problemów. Szukanie nie jest łatwe , bo zazwyczaj ten problem głęboko ukrywamy w podświadomości, a nawet generujemy szereg zachowan, ktore mają temu w "oczywisty" sposób zaprzeczyć. Zaprzeczyc naszemu poczuciu winy, niskiemu poczuciu wartości, brakowi poczucia bepieczeństwa , obawie że nie sprostamy wymaganiom bliskich,złym zyczeniom pod czyimś adresem , które nieoczekiwanie jakby się spełniły, nieprzepracowanym traumom z dzieciństwa itd. itp. Niektórzy bywają DDA lub DDD i nie radzą sobie z tym. Dopóki się nie dotrze do przyczyny, nie ma co liczyć na skuteczne pozbycie się leków. Objawy są roznorodne : arytmia serca, zasłabnięcia, bezsenność, koszmry nocne, dretwienie kończyn , twarzy, zaburzenia wzroku , migreny, "paraliż" nocny ,lęk przed wyjściem z domu, potrzeba ciągłego mowienia itp. Znam je wszystkie, głównie z przeszłości.Chociaz zdarza się ,że czasami na chwilę wracają.Napisałam o tym kiedyś wiersz,o lęku i spowodowanym nim bólu. ( http://www.portalliteracki.pl/artykul,14973.html ) Badania w nerwicach zazwyczaj nie wykazują odchyleń od normy. Ciało tak naprawdę jest zdrowe. Jednakże jezeli przez lata nie staramy się nic z tym zrobić i ciało może nam zrobć psikusa i zareagować chorobą. W nerwicach znacznie lepsze i trwalsze rezultaty osiaga się metodami terapeutycznymi, treningiem autogennym, relaksacją, medytacją, ćwiczeniami oddechowymi dotleniającymi , lekami ziołowymi niż chemią. Ale to wymaga pewnego wysiłku To tak najkrócej
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2009-01-26 o 00:26 |
|
|
|
|
#4863 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Zmieniam na Chergui.
|
|
|
|
#4864 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Czy mogę spytać gdzie kupowałaś?Cytat:
Mogę się założyć, że zarówno na Saharze jak i na Antarktydzie miałabym niepohamowany apetyt na Addicta, Un Bois Vanille albo Loukhoum Kurczę, mam nadzieję, że nastrój lada moment się polepszy ? Na dobranoc Chocolovers. Jutro pierwszy dzień sesji i pierwszy egzamin ustny - co jest równoznaczne z tym, że będę pachniała odrobinką Gucci II. Serio zastanawiam się czy takie piękne perfumy totalnie mi nie obrzydną po tej sesji ... ![]() Muzycznie mam ochotę na pojechane indyjskie dźwięki od dj'a z ostatniej indyjskiej imprezy. Ale jak zacznę słuchowisko to nie wyśpię się na jutrzejszy boski egzamin
|
|
#4865 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na moj nos ![]() Cytat:
![]() A jak dzwiecznie brzmi w duecie z Sandalo Cytat:
Kiedy uda mi sie zdobyc troche pustych fioleczek, z checia podrzuce Ci probke Sandalo Etro Cytat:
![]() Podobnie fizjologicznymi smrodkami racza mnie Histoire d'Eau i Elixir dM, z tym, ze ten ostatni tylko wowczas, gdy aplikuje go w upale. Cytat:
Wrocilam z kameralnej imprezy z zaprzyjazniona grupa bluesowa, na ktorej pachnialam wlasnie Hypnotic Poison.... no lubie je i to barrrrdzo |
|||||
|
|
|
#4866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() widzę, że zaczynamy się nakręcać, dziewczęta [a Elixir taki drogi ]_____________ dziś to nie pachniałam[ chyba, że liczy się zapach pościeli, TŻta i herbatki Blueberry Hill ![]() ]
|
|
#4867 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja pokochalam Elixir miloscia bezwzgledna![]() Pachnialas pieknie |
|
|
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogole nie znosze flakonow z dokrecanymi pompkami, (podobaja mi sie tylko wizualnie)- mam na stanie 4, (Eliksiry: Hypnotic, Midnight i Pure Poison oraz Prade Intense) i ostatnio zauwazylam, ze wszystkie przeciekaja w okolicach "wylotu" atomizera. Zirytowana poodkrecalam dziadostwo i zabezpieczylam zwyklym korkiem, od razu lzej mi na duszy![]() Edit: Endżi, powodzenia
Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2009-01-26 o 02:23 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
M7 fresh.
Miłego poniedziałku. |
|
|
|
#4870 |
|
Zadomowienie
|
Angel. Milego dnia zycze
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś będzie mix Cinema z Nature Millenaire.
Byle do wiosny.
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
Cartier Delices.
Byle do wiosny
|
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Coco Mademoiselle
|
|
|
|
#4874 |
|
spin doctor
|
Kenzo Elephant
|
|
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś Miyako + Avignon. Chyba nieszczególnie trafione to połączenie, bo Miyako zostało prawie całkowicie zdominowane przez kadzidlaka i niezbyt dobrze się z tym czuję .
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2009-01-26 o 07:59 |
|
|
|
|
#4876 | |||
|
Zakorzenienie
|
zgadzam sie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------------- jestem na nogach juz od 6- synek mnie obudzil . i tak zaczął sie mój pierwszy dzien ferii![]() jeszcze czuje Prade Intense .....
|
|
#4877 |
|
Raczkowanie
|
poki co mydłem i tonikiem
![]() ale juz za chwilkę... Dior hipnotic poison
|
|
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
Shalimar L.
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
Soir de Lune
|
|
|
|
#4880 |
|
To ja :)
|
Angel w wersji dla ubogich -Tesori d'Oriente -Jasmin di Giava. Ale juz jutro przyjedzie do mnie zamowiony oryginal Angela
|
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Azzaro
witam w ten mglisty poranek
Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-01-26 o 09:37 Powód: : |
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
Douce Amere - na mnie miks mleka w proszku i anyżu, chociaż mleczna nuta zdążyła wyparować i obecnie na mojej skórze trwa czysty, wytrawny anyż.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
Kochani witajcie
Dziś z wielką przyjemnością sięgnęłam po cudowne Złote Amour |
|
|
|
#4884 |
|
Wtajemniczenie
|
Gryxiu, EDP klasyk jest zdecydowanie wiśniowa
Pachnę Mauboussin edt
|
#4885 |
|
never say no to panda
|
Eau d'Iparie - zanim się na dobre obudzę
|
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
Zachciało mi się powietrza, przestrzeni - CdG2.
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Chance EDP
|
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
Smok + Jaisalmer
|
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Orlane Missoni Uomo.
Miłego dnia
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

Chyba stagnacja w tej interesującej dziedzinie rzuca mi na... no, powiedzmy, mózg

I jeszcze Fleur de Narcisse - tylko jakieś dziesięć razy okropniej