OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-25, 17:46   #1681
aaliyah
Zakorzenienie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Cytat:
Napisane przez lisey Pokaż wiadomość
no hej
w sumie dziewczyny racja,ze same wiedzialysmy co robimy ale ja chyba pokasuje wszystkie fotki moje i mlodego bo az mi sie skura na karku jezy, wie ktoras jak skasowac wszystkie dotychczasowe fotki? bo nie chce mi sie w sumie latac po wszystkich watkach na ktorych pisalam
Lisey musisz wejsc w swoj profil, w zakladke zalaczniki i stamtad mozesz wykasowac.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 18:02   #1682
anytsuj
Zadomowienie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Ja tylko część mogę usunąc -- tylko te zdjęcia , gdzie obok jest puste okienko do zaznaczenia, a część zdjęć nie ma tego okienka i nie mogę usunąć zdjęć, co robić?
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 18:22   #1683
aniany
Rozeznanie

GG do aniany

Przepraszam ze sie Wam wtrace w watek, czasami podczytuje odchowalnie, i rozumiem Wasze zdenerwowanie i zniesmaczenie. Sama staram sie nie umieszczac zdjec na forum. Kazdy uzytkownik moze zrobic swoj wlasny album w profilu, zaznaczyc ze jest on prywatny, i tylko osoby ktore sa dodane u Was w profilu jako przyjaciele moga ogladac Wasze zdjecia.

Mam nadzieje ze dobrze wytlumaczylam, to tylko taka moja mala sugestia.
Pozdrawiam wszystkie mamusie. A.
aniany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 18:37   #1684
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

Cytat:
Napisane przez aniany Pokaż wiadomość
Przepraszam ze sie Wam wtrace w watek, czasami podczytuje odchowalnie, i rozumiem Wasze zdenerwowanie i zniesmaczenie. Sama staram sie nie umieszczac zdjec na forum. Kazdy uzytkownik moze zrobic swoj wlasny album w profilu, zaznaczyc ze jest on prywatny, i tylko osoby ktore sa dodane u Was w profilu jako przyjaciele moga ogladac Wasze zdjecia.

Mam nadzieje ze dobrze wytlumaczylam, to tylko taka moja mala sugestia.
Pozdrawiam wszystkie mamusie. A.
dzieki nie wiedzialam ze jest taka opcja
Stary 2009-01-25, 18:59   #1685
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

Cytat:
Napisane przez anytsuj Pokaż wiadomość
Ja tylko część mogę usunąc -- tylko te zdjęcia , gdzie obok jest puste okienko do zaznaczenia, a część zdjęć nie ma tego okienka i nie mogę usunąć zdjęć, co robić?

ja tak samo,i tez nie wiem co robic

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 20:09   #1686
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

dziewczyny,
przed usuwaniem zdjęc napiszcie o tym do AgiZ lub Zlosliwca bo to złamanie regulaminu i możecie zostać zablokowane

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 22:10   #1687
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

sluchajcie nie panikujcie, pozmieniajcie avatary, lokalizacje, stancie sie bardziej anonimowe, nie ma sensu zeby histeryzowac i siac panike na watku, trzeba sie liczyc z tym ze wstawiajac fotke moze ja kazdy zobaczyc, wystarczy sie deko zdystansowac i bedzie OK, ja naprawde dluugo jestem na wizazu i pierwszy raz sie z czyms takim spotykam, najlepiej na takie zaczepki nie reagowac, a jak juz sie reaguje to mozna napisac do moderatora prosbe o bana dla tego kogos i ja uargumentowac spokojnie kochane, naprawde nie ma powodow do histerii

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-25, 22:56   #1688
katakumba
Zakorzenienie

eh, przeciez wiedzialyscie od poczatku ze wszyscy moga wejsc do naszego i kazdego innego watku. czasem wystarczy popatrzec na dole strony ilu mamy gosci...
ja mam fotologa z pola, ale linka nie mam w podpisie, choc tak moge sie uchornic przed wizazowymi idiotami
nie przenosmy sie na prywatne zamkniete forum, bo jest duze niebezpieczesntwo ze sie wykruszymy, przerabialam to z innego watku juz

pola od kilku dni jest taaaak marudna ze oh, az mi sil brak. a do domu wracamy dopiero 13 lutego. matkoooooooooooooo

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 23:21   #1689
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
eh, przeciez wiedzialyscie od poczatku ze wszyscy moga wejsc do naszego i kazdego innego watku. czasem wystarczy popatrzec na dole strony ilu mamy gosci...
ja mam fotologa z pola, ale linka nie mam w podpisie, choc tak moge sie uchornic przed wizazowymi idiotami
nie przenosmy sie na prywatne zamkniete forum, bo jest duze niebezpieczesntwo ze sie wykruszymy, przerabialam to z innego watku juz

pola od kilku dni jest taaaak marudna ze oh, az mi sil brak. a do domu wracamy dopiero 13 lutego. matkoooooooooooooo
Katakumba

Co to jest fotolog?

Ja nie chce zeby ktos sie wykruszal!

Moje dzieciatko kochane jest taaakie grzeczne! Dzis przeszlismy na smoczki nr 2 - medium flow. Jak ona szybko wypija butelke A potem wielkie bekniecie i juz spi

Jak sie marudnosc Poli objawia? Placze? Ja sie zastanawiam czemu moje dziecko takie spokojne jest...
Stary 2009-01-26, 06:56   #1690
niobe7
Zadomowienie

zaprosilam kilka z Was (z ostatniech 2 stron) do moich znajomych i sprobowalam zrobic prywatny album
mam nadzieje ,ze mi sie udalo
na razie jedno zdjecie, bo nie mam czasu sie teraz bawic

tylko jestem ciekawa jak Wy macie do niego wejsc??
niobe7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 07:03   #1691
szamanka82
Raczkowanie

Witam po koszmarnym weekendzie!!

Naskrobałyście sporo, ja niestety nie miałam szans, bo Zuźka dawała czadu... OD piątkowej nocy jest marudna potwornie. Zaczynam podejrzewać skazę białkową, bo w sobotę wyszło jej jakieś uczulenie na buzi i za uszkami. Poza tym bardzo jej sie nasiliło ulewanie, wczoraj praktycznie co zjadła to oddała, potrafiła chlusnąć nawet godzinę po jedzeniu . No i oczywiście o usypianiu samej możemy zapomnieć, wczoraj nawet w dzień trzeba było ją godzinę kołysac na rękach żeby zasnęła, a była juz tak zmęczona i marudna że żal było patrzeć. Jutro idziemy do szczepienia to może się czegoś dowiemy. Czy któraś z Mam butelkowych ma doświadczenie ze skazą białkową? Wiem że wtedy mleko kupuje się w aptece na receptę, Bebilon Pepti albo Nutramigen. Tyle, że to podobno straszne świństwa i dzieciaki niechętnie je piją.
Jezu, jak nie urok to sr...ka!!!

Co do opisanej sprawy z wrześniówek, ja właśnie dlatego nie zamieszczam tu zdjęć Małej, a na naszej klasie dałam jedno i to koniec. Też mam fotobloga Zuźki i jak ktos ma ochotę obejrzeć to mogę podać linka, a przynajmniej wiem kto mi dziecko ogląda

Przenosiny na prywatne forum - ja niestety ceimna w tym temacie, pójdę za tłumem jak owieczka ,ale fakt szkoda by mi było wizażu.
szamanka82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-26, 09:30   #1692
drama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szamanka82 Pokaż wiadomość
Co do opisanej sprawy z wrześniówek, ja właśnie dlatego nie zamieszczam tu zdjęć Małej, a na naszej klasie dałam jedno i to koniec. Też mam fotobloga Zuźki i jak ktos ma ochotę obejrzeć to mogę podać linka, a przynajmniej wiem kto mi dziecko ogląda

Przenosiny na prywatne forum - ja niestety ceimna w tym temacie, pójdę za tłumem jak owieczka ,ale fakt szkoda by mi było wizażu.
Ja również z tego względu nie pokazuję zdjęć Małej. Właściwie nigdzie w internecie nie ma jej zdjęć. Niestety na świecie nie brakuje idiotów, więc wolę nie ryzykować. Wiadomo-dla niektórych zdjęcie małego brzdąca uśmiechniętego to słodki widok, ale niektórzy widzą to inaczej.. ehh.. szkoda gadać.
Może faktycznie nie przenośmy się, tylko jak ktoś chce wklejać zdjęcia, to tak jak Niobe?
drama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 09:30   #1693
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość
zaprosilam kilka z Was (z ostatniech 2 stron) do moich znajomych i sprobowalam zrobic prywatny album
mam nadzieje ,ze zaakceptujecie moje zaproszenie

ja dzis zerwalam sie wczesnie z lozka, bo chcialam Karole zarejestrowac na usg bioderek, ale telefonicznie i do konkretnego lekazra.
dzis sie nie udalo, ale najlepsze jest to ze ostatnio babka mi mowila ze tego dnia rano rejestruja i nie ma zapisow, a dzisiaj mnei zapisala na 6 lutego jak to powiedziala - "dla swietego spokoju"
jak sie nie uda w nast poniedzialek to pojde 6 dla swietego spokoju - idealnie byloby w poenidzialek ,ale w piatek tez nie bedzie za pozno
Stary 2009-01-26, 09:31   #1694
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez drama Pokaż wiadomość
Ja również z tego względu nie pokazuję zdjęć Małej. Właściwie nigdzie w internecie nie ma jej zdjęć. Niestety na świecie nie brakuje idiotów, więc wolę nie ryzykować. Wiadomo-dla niektórych zdjęcie małego brzdąca uśmiechniętego to słodki widok, ale niektórzy widzą to inaczej.. ehh.. szkoda gadać.
Może faktycznie nie przenośmy się, tylko jak ktoś chce wklejać zdjęcia, to tak jak Niobe?
a udalo Ci sie wejsc na moj album i zobaczyc?
bo Ciebie chyba zapraszalam juz

edit:
juz wiem co oznacza ten plusik przy nicku w miejscu gdzie sa osoby przegladajace watek
czyli zaakceptowas zaproszenie i mam Cie w znajomych
ale ciemna masa ze mnie :P dopiero po 3 latach odwiedzania wizazu dowaiduje sie o takich rzeczach

Edytowane przez niobe7
Czas edycji: 2009-01-26 o 09:33
Stary 2009-01-26, 09:49   #1695
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

prywatne forum chyba przenosiny naprawdę nie mają sensu... wczoraj kolega pokazał mi na wspomnianym przez agabil fora.pl i "zamkniętych' forach na gazeta.pl

ze to nic trudnego na nie wejść...

sprawa nadal pozostaje otwarta.. zrobimy jak zechce wiekszość.. póki co trzeba wykorzystać patent z albumami na profilu jak z pomyslu aniany.

niobe
ja sprawdzalam i u ciebie i widać zdjątko karoli

ja tez pisze małej bloga ale póki co offline..

marudzące maluchy dziewczyny trzymam kciuki by dzieci szybko wróciły do siebie

moja mala nadal przesypia nocki mam nadzieje ze tak pozostanie.

mam pytanko do mam karmiąćych piersią... u nas rozwolnienie odeszlo.. mala robi dwie -trzy kupki na dobę..
sa rzadkie (to norma) ale ostatnio pojawiły sie w nich białe grudki (jak serek wiejski) wiecie co to jest i czy to normalne? w piątek mamy szczepienie i zapytam lekarza ale moze wy tez coś wiecie na ten temat?
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-26, 09:52   #1696
Salomea1
Zadomowienie

Witajcie,

Wydaje mi sie,że nie ma sensu uciekac z wizażu, ale oczywiscie podążę za tłumem. W końcu jeśli my podczytujemy inne wątki to normalne jest że ktoś obcy podczytuje nas. Wystarczy spojrzec na pasek.

Wczoraj moja córa miała dziwny dzień. Co 1h-1,5 była głodna. Dzisiaj juz je normalnie co 3h.

I jeszcze jedno. Przez przypadek odkryłam, że moje dziecko najlepiej uspokaja się w łóżczku. W sobotę mieliśmy sporo gości jednocześnie. Po pewnym czasie mała zaczęła płakac. Zabrałam ją do drugiego pokoju. Tulę ja jak zwykle a ona jeszcze głośniej ryczy. W końcu odłożyłam ją do łózeczka bo musiałam skoczyc do wc a tu cisza jak makiem zasiał. Moje dziecko poprostu domagało się świętego spokoju w swoim łóżeczku. Troszkę to przykre,ze nie chciała się uspokoi w moich ramionach, a z drugiej strony ręce nie będą mi odpadac.
Salomea1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 10:03   #1697
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
prywatne forum chyba przenosiny naprawdę nie mają sensu... wczoraj kolega pokazał mi na wspomnianym przez agabil fora.pl i "zamkniętych' forach na gazeta.pl

ze to nic trudnego na nie wejść...
jak widac dla chcacego nic trudnego
w takim razie wizaz jest fajny, to zostanmy tutaj, porobmy sobie prywatne albumy, zaprosmy sie do znajmowych, jak umiescimy jakas fotke to wtedy napiszmy na forum, ze jest cos nowego i jak ktos bedzi chcial to wejdzie i zobaczy.
jak ktos ma bloga i chce go pokazac albo ktoswie, ze ktos ma i chcialby zobaczyc to wiadomosc na prv i juz
i na pewno bedzie bezpieczniej niz jest teraz
a wiaodmo, ze jak jakis deiwant bedzie chcial sie gdzies dostac to i tak to zrobi niestety...

Cytat:
mam pytanko do mam karmiąćych piersią... u nas rozwolnienie odeszlo.. mala robi dwie -trzy kupki na dobę..
sa rzadkie (to norma) ale ostatnio pojawiły sie w nich białe grudki (jak serek wiejski) wiecie co to jest i czy to normalne? w piątek mamy szczepienie i zapytam lekarza ale moze wy tez coś wiecie na ten temat?
u nas sa grudki ale musztardowe jak reszta kupy, a bialych jeszcze nie widzialam
niestety nie mam pojecia co to oznacza
dzieki za sparwdzenie albumu

Cytat:
Napisane przez Salomea1 Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno. Przez przypadek odkryłam, że moje dziecko najlepiej uspokaja się w łóżczku. W sobotę mieliśmy sporo gości jednocześnie. Po pewnym czasie mała zaczęła płakac. Zabrałam ją do drugiego pokoju. Tulę ja jak zwykle a ona jeszcze głośniej ryczy. W końcu odłożyłam ją do łózeczka bo musiałam skoczyc do wc a tu cisza jak makiem zasiał. Moje dziecko poprostu domagało się świętego spokoju w swoim łóżeczku. Troszkę to przykre,ze nie chciała się uspokoi w moich ramionach, a z drugiej strony ręce nie będą mi odpadac.
z jednej strony radosc a z drugiej zal serce sciska, ze to nie w naszych ramionach sie uspokaja tylko sama
ae u mnie tez tak czasem, wydaje mi sie ze sie uspokoi na rekach a ona wtedy siewkurza i jak ja odloze to troche pojeczy i spokoj :P
oczywiscie pewnie by sie uspokoila jakbym z nia chodzila i bujala, ale jak ja bujam to na siedzaco, a to sie pani tak bardzo nie podoba
Stary 2009-01-26, 10:12   #1698
drama
Raczkowanie

Cytat:
a udalo Ci sie wejsc na moj album i zobaczyc?
bo Ciebie chyba zapraszalam juz
Tak, zdjęcie Karoli jest

U mnie na razie nie ma zdjęć. Mój TŻ protestuje i nie zgadza się na pokazywanie jej. Zobaczymy więc czy jakieś umieszczę
Stary 2009-01-26, 10:13   #1699
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

a czy ktoś wie dlaczego nie wszystkie zalączone zdjęcia można usuwać??
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-26, 10:15   #1700
Salomea1
Zadomowienie

Cytat:
a czy ktoś wie dlaczego nie wszystkie zalączone zdjęcia można usuwać??
Chyba nie można usunąc zdjęc z zamkniętych wątków - CHYBA
Stary 2009-01-26, 10:20   #1701
Salomea1
Zadomowienie

Cytat:
z jednej strony radosc a z drugiej zal serce sciska, ze to nie w naszych ramionach sie uspokaja tylko sama
ae u mnie tez tak czasem, wydaje mi sie ze sie uspokoi na rekach a ona wtedy siewkurza i jak ja odloze to troche pojeczy i spokoj :P
oczywiscie pewnie by sie uspokoila jakbym z nia chodzila i bujala, ale jak ja bujam to na siedzaco, a to sie pani tak bardzo nie podoba
Troszkę żal, ale mała czasami chce na rączki i to tylko do mnie, więc nie jest tak źle. Z teraz zmykam bo czas wyjśc na spacerek.
Stary 2009-01-26, 10:31   #1702
molka86
Rozeznanie

Witam mamusie ale dużo nowych postów naprodukowałyście przez weekend .
A tak w ogóle to gdzie podziała się drobciaa?

Nasze kłopoty brzuszkowe nie są już dużym problemem. Kupiliśmy Małej gripe water i już jest spokój . Czasami jak ją męczy bardziej to dodatkowo dajemy espumisan.

A dzisiaj moje dziecko obudziło mnie bo bawiło się moimi ustami . Czuję przez sen jak ktoś majstruje coś przy mojej buzi. Otwieram oczy a Majka stara się chwycić łapką moje wargi. Jak zobaczyła, że się obudziłam to otworzyła buzie i zaczęła się uśmiechać. Uwielbiam ją . Oby więcej takich pobudek
molka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 10:33   #1703
drama
Raczkowanie

Dziewczyny któraś z Was polecała zabawki firmy LAMAZE. Polecacie jakąś konkretną? Bo chciałabym kupić jakąś, ale oczywiście nie mogę się zdecydować. Powiedzcie jakimi wasze dzieci się zachwycają
Stary 2009-01-26, 10:40   #1704
Salomea1
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny któraś z Was polecała zabawki firmy LAMAZE. Polecacie jakąś konkretną? Bo chciałabym kupić jakąś, ale oczywiście nie mogę się zdecydować. Powiedzcie jakimi wasze dzieci się zachwycają
Ja dostałam My friend Emily i mała jest nią zachwycona. Tzn na razie tylko się na nią patrzy ale lala ma szeleszcząca sukienkę, grzechotkę i gryzaczki chyba a poza tym jest bardzo kolorowa.
Stary 2009-01-26, 10:50   #1705
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Olimpia uwielbia wlasnie My Friend Emily , polecam tez Peek-A-Boo Surprise Cube, i Strech The Giraffe: http://www.amazon.co.uk/s?ie=UTF8&ke...y&link_code=qs

W ogole te zabawki sa tak fajne, ze kazda sie dziecku spodoba.
Stary 2009-01-26, 10:55   #1706
aaliyah
Zakorzenienie

Zauwazylyscie, ze opcja edycji jest wylaczona...?

Pewnie po to zebysmy nic nie wykasowaly. Jak ja sie ciesze, ze tu nie ma zdjec mojego dziecka... Swoja droga zdjecia sa NASZA wlasnoscia a nie portalu...

Chcialam napisac cos wiecej o tych zabawkach. Emily jest bardzo szeleszczaca i to chyba sie Olimpii tak podoba. Co do kostki to jest duza i dziecko swobodnie moze wziasc ja sobie w raczki, ma gryzaczki, lusterko, szelesci i ma dzwonek w srodku. No i jak wszystkie zabawki lamaze jest strasznie kolorowa.
Stary 2009-01-26, 11:13   #1707
drama
Raczkowanie

No właśnie widzę, że są baardzo kolorowe. I to powinno się tak podobać dzieciom Może w takim razie też się skuszę na lalę O tej żyrafie też myślałam. Wiem, że jakąś lalkę dostanie od znajomych i chyba dziś ją zobaczę, więc jak nie będzie taka kolorowa, to kupię Emily
Stary 2009-01-26, 11:13   #1708
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
zawieszka ptaszek

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 11:17   #1709
szamanka82
Raczkowanie

Boże Dziewczyny, mam kryzys.
Moje Dziecko non stop płacze, a raczej ryczy, od piątku jak nie śpi i nie je to wyje, ja juz nie mam siły. Z jednej strony mi jej żal i smutno mi, że Moja Córka jest tak nieszczęśliwa, a z drugiej mam ochotę wystawić ją na blakon i stamtąd nie ściągać. Pół godziny temu jakby ktoś wszedł do nas do domu zobaczyłby płaczącą kobietę z jeszcze głośniej płaczącym niemowlęciem na rękach, koszmar. Już nie mam pomysłu jak jej pomóc, mam wrażenie że z tygodnia na tydzień jest coraz gorzej, zamiast się uspokajać, uśmiechać to Ona jest coraz bardziej niespokojna i niezadowolona. Walczyłam o Tego Malucha rok, a teraz nie wyrabiam, czuję się jak wyrodna Matka, bo zostawiam ją taką rozpłakaną w pokoju i wychodzę bo inaczej chyba bym nie wytrzymała. Jutro idziemy do lekarza, może Ona coś mi poradzi, może Mała przestała tolerować mleko, które je (NAN HA 1), może ją coś boli, jest chora czy coś... Jak po szczepieniach ma być jeszcze gorsza jazda to mnie chyba wywiozą w kaftanie
Ja się nie nadaję na Matkę

Musiałam się wyżalić...
szamanka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 11:17   #1710
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
zawieszka ptaszek
Masz na mysli pawia, tak? Tez mamy, jest super.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości