Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-26, 13:02   #3871
truheart
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Ahaaa, o to chodziło. My w sumie u nas w wątku nie podawałysmy nigdy nazwisk, ani dokładnych adresów zamieszkania. Uwazam ze takich rzeczy nie umieszcza się w necie.
Dokładnie, także zdaje mi się, że zboczeńców u drzwi obawiać się nie musimy
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 13:02   #3872
Karolinak82
Zakorzenienie

Dzień dobry poniedziałkowo

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Ja miałam takie kłucia, że nie mogłam chodzić, wyprostować się i ogólnie nic. Myślę, że właśnie przy takich dużych bólach wizyta u gin jest konieczna
Dzisiaj mam wizytę u gina więc zapytam jak to z tymi kłuciami moim jest...czy to nic niewłaściwego...aż się boje

Cytat:
Ja znam kobitkę, która jest w czwartej ciąży a ruchy poczuła w 19 tc więc nie martw się na pewno wszystko jest ok
Ja jutro zaczynam 19 tydzień a ruchów nadal nie czuję...wczoraj w nocy co prawda jakby coś się pojawiło...ale podobno kobieta wie od razu że to kopniak a ja nie jestem pewna...to moja pierwsza ciąża, może jeszcze na ruchy muszę poczekać?

Cytat:
Dziewczyny dzisiaj załamki dostałam bo pojawiły mi się pierwsze rozstępy pod piersią takie siwo fioletowe pręgi. Przytyłam 2,5 kg ale na cyckach to czuję jakieś 5 kg więcej buuu. Mam za swoje bo mi się smarować nie chciało kremem od Tż-ta
Mi niestety też parę dni temu pojawiły się pierwsze rozstępy na piersiach Smaruję się i smaruję a one i tak się pojawiają, więc jednak to chyba chodzi o nasze geny i po prostu po ciąży będę się smarować by te ktore są zniknęły...tak też myślę ze może gdybym w ogóle się nie smarowała to do dzisiaj miałabym zebrowe piersi Jak tylko skończy mi się Pharmaceris M to kupię chyba Fissan (kilka mojej mamy koleżanek z pracy bardzo go sobie chwaliło)...

Cytat:
Mi tez dojazd zajmowal godzine czasu, a z powrotem to jeszcze gorzej, bo konczylam o 16, pozniej godzine jechalam przez miasto MPK, zeby dojechac do pracy TŻ. on konczy prace ok 17:30, czyli u niego troche jeszcze musialam czekac, no i pozniej samochodem do domu znowu godzina czasu. I z reguly wychodzilo tak ze wracalismy do domu codziennie na 19, a wyjezdzalismy rano przed 7. Strasznie to meczące. Teraz siedze w domciu, a TZ dalej codziennie o 19 wraca.
Straszne te dojazdy...ale zwłaszcza przez te długie podróże MPK warto chyba pomyśleć o L4...tyle zarazków tam krąży że nie warto ryzykować...

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
moja mama tez juz zaczyna szalec . nizej jej szalenstwo w takim kolorze bo chicala sprawdzic czy"da rade zrobic" no i jak widac efekt kozaczki
Świetne kozaczki Gizmatko Moja mama czeka na płeć i też już zacznie szaleństwa na szydełku, drutach i maszynie do szycia

Cytat:
A co to sie wlasnie dzieje? Jak to moze nie byc edycji?
Chyba skocze na techniczne poczytam o tych zmianach...

Rzeczywiscie nie ma edycji Wyczytałaś Wojtusia co się stało?

Dziewyczny dzisiaj idę zobaczyć Kruszynkę...trzymajcie kciuki...bo mimo wszystko nerwy jak zawsze są...żeby tylko wszystko było dobrze:eh em:
Stary 2009-01-26, 13:16   #3873
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Straszne te dojazdy...ale zwłaszcza przez te długie podróże MPK warto chyba pomyśleć o L4...tyle zarazków tam krąży że nie warto ryzykować...

Dziewyczny dzisiaj idę zobaczyć Kruszynkę...trzymajcie kciuki...bo mimo wszystko nerwy jak zawsze są...żeby tylko wszystko było dobrze:eh em:
Na szczęście mam juz L4 i mogę spokojnie odpoczywać w domu bez stresów.

A z edycja, to przez tą aferę, co dziewczyny kilka postów wyzej pisały.
Patrzyłam na technicznym jest zapytanie dlaczego nie ma edycji, ale odpowiedzi jeszcze nie ma żadnej ze strony moderatorów. Myślę ze w najbliższym czasie pojawi się jakaś oficjalna informacja na ten temat.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 13:19   #3874
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Dzień dobry poniedziałkowo

Dzisiaj mam wizytę u gina więc zapytam jak to z tymi kłuciami moim jest...czy to nic niewłaściwego...aż się boje

Ja jutro zaczynam 19 tydzień a ruchów nadal nie czuję...wczoraj w nocy co prawda jakby coś się pojawiło...ale podobno kobieta wie od razu że to kopniak a ja nie jestem pewna...to moja pierwsza ciąża, może jeszcze na ruchy muszę poczekać?

Mi niestety też parę dni temu pojawiły się pierwsze rozstępy na piersiach Smaruję się i smaruję a one i tak się pojawiają, więc jednak to chyba chodzi o nasze geny i po prostu po ciąży będę się smarować by te ktore są zniknęły...tak też myślę ze może gdybym w ogóle się nie smarowała to do dzisiaj miałabym zebrowe piersi Jak tylko skończy mi się Pharmaceris M to kupię chyba Fissan (kilka mojej mamy koleżanek z pracy bardzo go sobie chwaliło)...

Świetne kozaczki Gizmatko Moja mama czeka na płeć i też już zacznie szaleństwa na szydełku, drutach i maszynie do szycia

Karolinak82 za dzisiejszą wizytę

A właśnie co do kremów bo mam plan dziś coś zakupić ale nie wiem co
Dotąd używałam zwykłego balsamu garnier ale zaczyna mnie swędzieć skóra na biuście i moje pytanie brzmi co kupić?
Inwestujecie w drogie kremy typu mustela czy jest może coś tańszego? jeśli mam używać tego na co dzień to powinno mieć rozsądną cenę i działać
Co polecacie?
A i tylko do brzuszka czy do biustu też warto coś kupić?

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 13:20   #3875
SoNeRa
Zakorzenienie

ja używam oliwki johnsona po kąpieli i jak do tej pory ani jednego rozstępu na moim bliźniaczym brzuszku
Stary 2009-01-26, 13:23   #3876
truheart
Zakorzenienie

Cytat:

Wcale nie, także nic się nie martw! rozmawiałam z kilkoma koleżankami i każda mówiła, że pierwsze ruchy dziecka trudno odróżnić od własnych jelit, bo nie sa to takie typowe kopniaki
Ja tez codziennie wsłuchuję się w brzuch, choć to dopiero połowa 16 tygodnia, codziennie zdaje mi się, że coś poczułam, ale raczej jestem pewna, że sobie wmawiam
Trzymam wszystkie kciuki za dzisiejsze usg! Pewnie się dowiesz jaka płeć dziś

Proszę trzymajcie jutro kciuki za mnie o 13!
Stary 2009-01-26, 13:26   #3877
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczęście mam juz L4 i mogę spokojnie odpoczywać w domu bez stresów.

A z edycja, to przez tą aferę, co dziewczyny kilka postów wyzej pisały.
Patrzyłam na technicznym jest zapytanie dlaczego nie ma edycji, ale odpowiedzi jeszcze nie ma żadnej ze strony moderatorów. Myślę ze w najbliższym czasie pojawi się jakaś oficjalna informacja na ten temat.
Własnie jak napisałam posta zauważyłam że w tym czasie dziewczyny przedstawiły historię

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość

Dotąd używałam zwykłego balsamu garnier ale zaczyna mnie swędzieć skóra na biuście i moje pytanie brzmi co kupić?
Inwestujecie w drogie kremy typu mustela czy jest może coś tańszego? jeśli mam używać tego na co dzień to powinno mieć rozsądną cenę i działać
Co polecacie?
Dziękuję za o 19 wizyta więc proszę trzymać do wieczora

Jeśli chodzi o kremy to ja używam Pharmaceris M przeciw rozstępom...koleżanki polecały które same używały i czytałam sporo o nim na necie...ładie się rozsmarowuje, skóra nawilżona...nie wiem czy mi pomógł bo pojawiły się dwa małe rozstępy na biuscie...ale tak jak pisałam nie wiem czy gdybym go nie używała to czy nie miałabym ich więcej Ostatnio mojej Mamy koleżanki z pracy polecały Fissan, więc następnym razem chyba na niego się skuszę...to chyba i tak zależy od naszych genów...jedna ma skłonności do rozstępów druga nie...najwyżej później bedziemy je eliminować jak teraz wszystkich się nie da
Stary 2009-01-26, 13:27   #3878
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
ja używam oliwki johnsona po kąpieli i jak do tej pory ani jednego rozstępu na moim bliźniaczym brzuszku
Też słyszałam o oliwce tyle że mam na nią uczulenie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Wcale nie, także nic się nie martw! rozmawiałam z kilkoma koleżankami i każda mówiła, że pierwsze ruchy dziecka trudno odróżnić od własnych jelit, bo nie sa to takie typowe kopniaki
Ja tez codziennie wsłuchuję się w brzuch, choć to dopiero połowa 16 tygodnia, codziennie zdaje mi się, że coś poczułam, ale raczej jestem pewna, że sobie wmawiam

Dobra

Stary 2009-01-26, 13:29   #3879
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

Moze to co już czuła to były te ruchy...a ja nie rozpoznałam albo nie byłam pewna... w takim razie cierpliwie czekam aż bedę 100 % pewna

Dziękuję za kciuki Jutro ja będę trzymała za Twoje usg
Stary 2009-01-26, 13:30   #3880
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Własnie jak napisałam posta zauważyłam że w tym czasie dziewczyny przedstawiły historię

Dziękuję za o 19 wizyta więc proszę trzymać do wieczora

Jeśli chodzi o kremy to ja używam Pharmaceris M przeciw rozstępom...koleżanki polecały które same używały i czytałam sporo o nim na necie...ładie się rozsmarowuje, skóra nawilżona...nie wiem czy mi pomógł bo pojawiły się dwa małe rozstępy na biuscie...ale tak jak pisałam nie wiem czy gdybym go nie używała to czy nie miałabym ich więcej Ostatnio mojej Mamy koleżanki z pracy polecały Fissan, więc następnym razem chyba na niego się skuszę...to chyba i tak zależy od naszych genów...jedna ma skłonności do rozstępów druga nie...najwyżej później bedziemy je eliminować jak teraz wszystkich się nie da
Do wieczora mówisz?...ok chyba dam radę

Rozumiem że tego kremu na rozstępy można używać w szerokim spektrum tzn. na brzuch i na biust?
Zawsze myślałam, że są osobne kremy ale fajnie jakby był jeden

a to są kremy apteczne czy drogeryjne?

Stary 2009-01-26, 13:37   #3881
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Do wieczora mówisz?...ok chyba dam radę

Rozumiem że tego kremu na rozstępy można używać w szerokim spektrum tzn. na brzuch i na biust?
Zawsze myślałam, że są osobne kremy ale fajnie jakby był jeden

a to są kremy apteczne czy drogeryjne?
Jak najbardziej stosuje się je na brzuch, biust, biodra i tyłek...tak też zalecają Można je kupić tylko w aptece.
Stary 2009-01-26, 13:39   #3882
frida110
Zakorzenienie

Narazie przeciw rozstępom używam Mamamia z Ziaji. Ale jeszcze nic mi nie urosło aż tak bardzo, żeby zaczęły pojawiać się rozstępy. I przyznaję nie smaruję się codziennie
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 13:43   #3883
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Jak najbardziej stosuje się je na brzuch, biust, biodra i tyłek...tak też zalecają Można je kupić tylko w aptece.
Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Narazie przeciw rozstępom używam Mamamia z Ziaji. Ale jeszcze nic mi nie urosło aż tak bardzo, żeby zaczęły pojawiać się rozstępy. I przyznaję nie smaruję się codziennie
Dziękuję za rady
Pójdę dziś do apteki zobaczę co oferują

Stary 2009-01-26, 13:51   #3884
Karolinak82
Zakorzenienie

Zobacz zobacz...bo jak to mówią lepiej przeciwdziałać niż leczyć

A ja uciekam...lekarza mam blisko rodziców więc jadę teraz ich odwiedzić, zaczekam na Tżeta który też do nich przyjedzie i idziemy zobaczyć naszego małego Skarba...odezwę się wieczorem...oby wszystko było jak najlepiej...
Stary 2009-01-26, 13:54   #3885
truheart
Zakorzenienie

Ja się smarowałm Mustellą w strategicznych miejscach, ale dziwnym zbiegeim okoliczności w tym mijscy wyszło mi atopowe więc podejrzewam, że nie dla mnie ten specyfik (coś podejrzewałam, bo szczypało po nałożeniu ) i teraz całe ciało równo lecę moim kochanym Emolium. Wydaje mi się, że w profilaktyce rozstępów najważniejsze jest regularne nawilżanie i natłuszczanie, a czy to będzie specyfik używany do tej pory czy też coś ukierunkowanego strikte na rozstepy to już nasz wybór
Stary 2009-01-26, 13:58   #3886
frida110
Zakorzenienie

Dziewczyny może Wy wiecie - spieram się o to z siostrą od kilku dni. Chodzi o korzystanie z solarium po porodzie. Po jakim czasie można? Czy w trakcie karmienia piersią w ogóle można? Pytam, bo siostra się upiera, że można po okresie połogu (czyli po ok. 6 tyg.) a ja uważam, że dopiero po całkowitym zakończeniu karmienia.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 13:59   #3887
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Zobacz zobacz...bo jak to mówią lepiej przeciwdziałać niż leczyć

A ja uciekam...lekarza mam blisko rodziców więc jadę teraz ich odwiedzić, zaczekam na Tżeta który też do nich przyjedzie i idziemy zobaczyć naszego małego Skarba...odezwę się wieczorem...oby wszystko było jak najlepiej...
Na pewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
Ja się smarowałm Mustellą w strategicznych miejscach, ale dziwnym zbiegeim okoliczności w tym mijscy wyszło mi atopowe więc podejrzewam, że nie dla mnie ten specyfik (coś podejrzewałam, bo szczypało po nałożeniu ) i teraz całe ciało równo lecę moim kochanym Emolium. Wydaje mi się, że w profilaktyce rozstępów najważniejsze jest regularne nawilżanie i natłuszczanie, a czy to będzie specyfik używany do tej pory czy też coś ukierunkowanego strikte na rozstepy to już nasz wybór
Właśnie odczuwam pewien niedosyt po moim balsamie chyba nie radzi sobie już Więc dziś zobaczą co mają w aptece

Stary 2009-01-26, 14:07   #3888
SoNeRa
Zakorzenienie

Cytat:
Też słyszałam o oliwce tyle że mam na nią uczulenie

Dobra
a ja właśnie nie chcę nic innego kombinować bo uczuleniowiec ze mnie tylko ta oliwka działa i nie mam uczulenia po niej
Stary 2009-01-26, 14:10   #3889
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dziewczyny może Wy wiecie - spieram się o to z siostrą od kilku dni. Chodzi o korzystanie z solarium po porodzie. Po jakim czasie można? Czy w trakcie karmienia piersią w ogóle można? Pytam, bo siostra się upiera, że można po okresie połogu (czyli po ok. 6 tyg.) a ja uważam, że dopiero po całkowitym zakończeniu karmienia.
Hm, jak dla mnie to wcale nie mozna, bo to zabójstwo dla skóry
Cytat:
Właśnie odczuwam pewien niedosyt po moim balsamie chyba nie radzi sobie już Więc dziś zobaczą co mają w aptece
A to jak niedosyt to pewnie, że lepiej działać zawczasu Poradzę Ci tylko zerknąc na składy Inci na opakowaniach - poszukaj tam substancji aktywnych, którymi w opisie chwali się producent - jesli będą na samym końcu to raczej jest ich śladowa ilość i nie podziałają-są tylko chwytem marketingowym. I popatrz na kwc - czasem panie w aptece będa próbowały sprzedać coś droższego, niekoniecznie lepszego albo coś co im pierwsze wpadnie w rękę - nie wiadomo na jako fachową pomoc trafimy a tak będziesz miec juz jakiś pogląd na te specyfiki.
Stary 2009-01-26, 15:01   #3890
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez ainka11111 Pokaż wiadomość
ja już dziś umieram ze strachu - jutro mam wizytę i bardzo się boję, znów będe miAła wysokie ciśnienie z nerwów. boje się bo mały-a się nie chce poruszyć a czytałam że w drugiej ciąży się szybciej czuje. laski czuły ruchy od 14 tygodnia a ja mam już 17 i nic w pracy też głupio bo roboty dużo a mnie nie ma, koleżanki z biura w prost tego nie mówią ale pewnie mają nerwy bo ich ewentualne urlopy odpadają.....Boże jakie to życie jest trudne (
spokojnie kobieto nie nerowow moze czujesz dzidzie a nie wiesz , tzn ja co jakis czas takie pikanie jakby iglą w macice kuł ale to raz na jakis czas i koelznaka powiedziala ze ona tez tak miala co ozancza ze mały sie rusza ??
Cytat:
Hm, jak dla mnie to wcale nie mozna, bo to zabójstwo dla skóry

A to jak niedosyt to pewnie, że lepiej działać zawczasu Poradzę Ci tylko zerknąc na składy Inci na opakowaniach - poszukaj tam substancji aktywnych, którymi w opisie chwali się producent - jesli będą na samym końcu to raczej jest ich śladowa ilość i nie podziałają-są tylko chwytem marketingowym. I popatrz na kwc - czasem panie w aptece będa próbowały sprzedać coś droższego, niekoniecznie lepszego albo coś co im pierwsze wpadnie w rękę - nie wiadomo na jako fachową pomoc trafimy a tak będziesz miec juz jakiś pogląd na te specyfiki.
z tym solarium to nie wiadomo co kraj to obyczaj ale wiadomo ze szybki skok i spadem temp ciała powoduje zwarzenie sie mleka w piersiach a to ponoc dosc bolesne jest !

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 15:10   #3891
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
jak tylko skończy mi się Pharmaceris M to kupię chyba Fissan (kilka mojej mamy koleżanek z pracy bardzo go sobie chwaliło)...
Ja właśnie dzisiaj zaczęłam stosować Fissan, ciekawe czy podziała

Co do tej afery to też jestem zdania, ze trzeba uważać na to co się pisze bo różne osobniki po świecie chodzą

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 15:13   #3892
katarzynka00
Zakorzenienie

a ja myślałam, że ma to związek z poziomem hormonów i tym że wyjdą nam plamy, placki i przebarwienia zamiast opalenizny.
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 15:22   #3893
kamilka
Zadomowienie

Ja używam Fissan, byłam zaskoczona jego konsystencją. Mam teraz niemożliwie suchą skórę, a jak się pomasuję nim wieczorem to rano jestem jeszcze fajnie nawilzona. Ta mas jest dośc gęsta, napewno kupię kolejne opakowanie zwłaszcza że zapłaciłam ok 20zł
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 15:31   #3894
mariolasl
Zakorzenienie

A propos prywatności w internecie i czytania wątków także przez osoby tam się nieudzielające.
Mamy świadomość, że pisząc na tym wątku jesteśmy czytane przez tysiące osób, przecież nie trzeba być nawet zalogowanym na Wizażu, aby przeczytać nasze wypociny. Nawet osoby formalnie zalogowane mogą się ukryć i podczytywać nasz wątek bez naszej wiedzy. Często jest to spowodowane tematyką wątku, zapewne jest wiele lipcowo-sierpniowych mamuś, które szukają w necie informacji dot ciąży, chcą wiedzieć, jak się czują inne kobiety w ciąży w tym samym okresie (a np nie mają ochoty pisać na publicznym forum, czy się ujawniać), chociaż z pewnością nie tylko. Czasami czytają ten wątek osoby, które chcą się dowiedzieć czegoś o danej osobie- o mnie, o tobie, o x... Czasami wynika to z sympatii dla naszej osoby, czasami nie, czasami z czystej ciekawości pt co u nas... Intencje są różne.

Pisząc w takim wątku, gdzie dzielimy się naszymi radościami, obawami, troskami dnia codziennego, wklejając zdjęcia, czy umieszczając swoją podobiznę jako av tracimy naszą prywatność, anonimowość. Zawsze ktoś może nas rozpoznać.

Prosty przykład z własnego podwórka - udzielam się na perumeryjnym podforum i tam zostałam wytropiona przez znajomą z realu, która uważnie śledziła moje perfumeryjne zakupy, komentowała je w obecności moich innych znajomych z Polski, mówiła im co kupiłam w prezencie, ogólnie komentowała moje hobby itp itd. Od tej pory już rzadko piszę o tym, co kupiłam, co komuś sprezentowałam... Ta sytuacja, chociaż banalna, wyczuliła mnie na pewne sprawy. Dlatego np mój profil na n-k jest zamknięty, nie można mnie znaleźć w wyszukiwarce, a moimi znajomymi są faktyczni znajomi, przyjaciele, koleżanki i koledzy z klas do których uczęszczałam, a na Wizażu nie podaję danych osobistych, po których ktoś mógłby dotrzeć do mnie, lub co bardziej mnie martwi - moich bliskich.

Musimy mieć świadomość, że wątki czytają różni ludzie, także ci z zaburzeniami psychicznymi, pedofile itp. Ja np już rozmyślam, czy wkleję na Wizaż zdjęcia mojego maluszka. Być może noworodka tak, ale większego dziecka już pewnie nie, bezpieczniej będzie dla mnie podać wam na PW link do prywatnej galerii, czy wysłać zdjęcia na @.
Ja jednak nie chciałabym, aby zdjęcia mojego dziecka krążyły po internecie kopiowane z Wizażu przez niewiadomo kogo. Wiadomo, że przechodząc razem całą ciążę, jej blaski i cienie, a potem poród i pierwsze dni/miesiące naszych dzieci - zżywamy się z sobą, dzielimy osobistymi troskami i chcemy się również podzielić zdjęciam pociech.

Tyle poważnych przemyśleń
---------------
Co do detektora tętna, to nie znam tego z allegrowego linku, używam tylko prefesjonalnych i te wychwytują tętna maluszka bez problemów od 13-14 tygodnia, czasami i wcześniej (chociaż czasami trzeba się naszukać, nie ukrywam, że ma na to wpływ także tusza matki).

Też ma problem z kremami na rozstępy i na biust, nie dość, że nie mam dostępu do polskich, to jeszcze używam tylko kosmetyków nietestowanych na zwierzętach, co znacznie zawęża mi poszukiania. Postawiłam więc na niezawodny dla mnie Decleor, a na biust Mama mio. Kosmetyków do ciała używam od zawsze, ze względu na suchą skórę, mam więc nadzieję, że to zaprocentuje, podobnie jak dobre bezrozstępowe geny, które mam nadzieję otrzymałam od rodziców. Nie przypominam sobie, aby moja mama, czy ciotki z obydwóch stron miały rozstępy
Stary 2009-01-26, 15:53   #3895
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
z tym solarium to nie wiadomo co kraj to obyczaj ale wiadomo ze szybki skok i spadem temp ciała powoduje zwarzenie sie mleka w piersiach a to ponoc dosc bolesne jest !
Chyba akurat szkodliwość promieniowania uv w mega dawce w solarium to akurat wszystkie kraje uznają
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
a ja myślałam, że ma to związek z poziomem hormonów i tym że wyjdą nam plamy, placki i przebarwienia zamiast opalenizny.
To na pewno możemy się dorobić przebarwień nawet na naturalnym słońcu
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Też ma problem z kremami na rozstępy i na biust, nie dość, że nie mam dostępu do polskich, to jeszcze używam tylko kosmetyków nietestowanych na zwierzętach, co znacznie zawęża mi poszukiania. Postawiłam więc na niezawodny dla mnie Decleor, a na biust Mama mio. Kosmetyków do ciała używam od zawsze, ze względu na suchą skórę, mam więc nadzieję, że to zaprocentuje, podobnie jak dobre bezrozstępowe geny, które mam nadzieję otrzymałam od rodziców. Nie przypominam sobie, aby moja mama, czy ciotki z obydwóch stron miały rozstępy
Moja mama niestety ma rozstępy po ciąży, mam nadzieję, że przeciwstawię się genom dobrą pielęgnacją
Stary 2009-01-26, 16:18   #3896
ainka11111
Raczkowanie

truheart to trzymam jutro za ciebie kciukasy i mam nadzieję że popołudniu wymienimy się samymi dobrymi nowinkami )
moja mama też miała rozstępy a ja w pierwszej ciąży przytyłam 25kg i nie mialam ani jednego no może trochę na piersiach ale calą ciąże się smarowałam kremem Fissan, teraz też go kupiłam a mam jeszcze z firmy DAX perfecta mama ( kupilam w Rossmanie) na brzujch, piersi a drugi krem wzięłam z tej firmy na opuchnięte i zmęczone nogi jest taki chłodzący- to na wypadek żylaków
Stary 2009-01-26, 16:33   #3897
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ainka11111 Pokaż wiadomość
truheart to trzymam jutro za ciebie kciukasy i mam nadzieję że popołudniu wymienimy się samymi dobrymi nowinkami )
moja mama też miała rozstępy a ja w pierwszej ciąży przytyłam 25kg i nie mialam ani jednego no może trochę na piersiach ale calą ciąże się smarowałam kremem Fissan, teraz też go kupiłam a mam jeszcze z firmy DAX perfecta mama ( kupilam w Rossmanie) na brzujch, piersi a drugi krem wzięłam z tej firmy na opuchnięte i zmęczone nogi jest taki chłodzący- to na wypadek żylaków
Oby, oby!
Stary 2009-01-26, 16:35   #3898
evamoni
Raczkowanie

GG do evamoni

Cytat:

Co polecacie?
Raczej tylko do brzuszka. Dobrze nawilzajacy i uelastyczniajacy skore. W aptece polecono mi olejek Weleda na rozstepy dla kobiet w ciazy. Ale mysle, ze kazdy jeden inny kosmetyk tego typu bedzie dobry dla skory, ktora zaczyna sie rozciagac. Czytalam gdzies, ze bez wzgledu na to czy uzywamy kremow, balsamow itp. uwarunkowania sa genetyczne i wystarczy spojrzec na brzuchy naszych mam aby sie dowiedziec jak bedzie " pociety " nasz brzuch. Ale kiedys ( jak wiadomo ) nasze mamy nie smarowaly sie balsamami, bo ich zwyczajnie nie bylo w sprzedazy. Krem Nivea do twarzy to byl szczyt luksusu. Ja jeszcze te straszne czasy pamietam jak mama walczyla o szampon, a co dopiero mowic o balsamie do ciala????
evamoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 18:10   #3899
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

hej Dziewczyny, mam straszne zaleglosci w czytaniu ale mam sesje i mnostwo roboty
mam tylko pytanie: zapisalam sie na usg genetyczne i krew PAPPA na 10 lutego (tak lekarz zalecił) czy ktoras z Was byla? boje sie troche...
jesli juz byla o tym mowa od 103 strony kiedy to was opuscilam to przepraszam i prosze mi tylko napisac bym przeszukała. Poprostu mam totalny brak czasu.
Buziaczki
Niestety wrocily mi mdlosci i wymioty zamiast ustapic i nasilaja sie bóle w podbrzuszu.. sama nie wiem o co chodzi

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 21:57   #3900
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny, mam straszne zaleglosci w czytaniu ale mam sesje i mnostwo roboty
mam tylko pytanie: zapisalam sie na usg genetyczne i krew PAPPA na 10 lutego (tak lekarz zalecił) czy ktoras z Was byla? boje sie troche...
jesli juz byla o tym mowa od 103 strony kiedy to was opuscilam to przepraszam i prosze mi tylko napisac bym przeszukała. Poprostu mam totalny brak czasu.
Buziaczki
Niestety wrocily mi mdlosci i wymioty zamiast ustapic i nasilaja sie bóle w podbrzuszu.. sama nie wiem o co chodzi

Nie obawiaj się badania usg genetyczne polega na tym, że robią zwykłe usg (ja już miałam przez brzuszek) ale trwa dłużej i jest dokładniejsze, doktorek mierzy wszystko u dzidzi. Test Pappa polega na pobraniu krwi od Ciebie i po kilku dniach jest wynik. Test Pappa jest uzupełnieniem usg genetycznego

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości