|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
|
|
|
|
#3872 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry poniedziałkowo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Smaruję się i smaruję a one i tak się pojawiają, więc jednak to chyba chodzi o nasze geny i po prostu po ciąży będę się smarować by te ktore są zniknęły...tak też myślę ze może gdybym w ogóle się nie smarowała to do dzisiaj miałabym zebrowe piersi Jak tylko skończy mi się Pharmaceris M to kupię chyba Fissan (kilka mojej mamy koleżanek z pracy bardzo go sobie chwaliło)...Cytat:
Cytat:
Moja mama czeka na płeć i też już zacznie szaleństwa na szydełku, drutach i maszynie do szycia![]() Cytat:
Rzeczywiscie nie ma edycji Wyczytałaś Wojtusia co się stało?Dziewyczny dzisiaj idę zobaczyć Kruszynkę...trzymajcie kciuki...bo mimo wszystko nerwy jak zawsze są...żeby tylko wszystko było dobrze ![]()
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z edycja, to przez tą aferę, co dziewczyny kilka postów wyzej pisały. Patrzyłam na technicznym jest zapytanie dlaczego nie ma edycji, ale odpowiedzi jeszcze nie ma żadnej ze strony moderatorów. Myślę ze w najbliższym czasie pojawi się jakaś oficjalna informacja na ten temat. |
|
|
|
|
#3874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karolinak82 za dzisiejszą wizytę ![]() A właśnie co do kremów bo mam plan dziś coś zakupić ale nie wiem co ![]() Dotąd używałam zwykłego balsamu garnier ale zaczyna mnie swędzieć skóra na biuście i moje pytanie brzmi co kupić? Inwestujecie w drogie kremy typu mustela czy jest może coś tańszego? jeśli mam używać tego na co dzień to powinno mieć rozsądną cenę i działać Co polecacie? A i tylko do brzuszka czy do biustu też warto coś kupić?
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
ja używam oliwki johnsona po kąpieli i jak do tej pory ani jednego rozstępu na moim bliźniaczym brzuszku
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozmawiałam z kilkoma koleżankami i każda mówiła, że pierwsze ruchy dziecka trudno odróżnić od własnych jelit, bo nie sa to takie typowe kopniakiJa tez codziennie wsłuchuję się w brzuch, choć to dopiero połowa 16 tygodnia, codziennie zdaje mi się, że coś poczułam, ale raczej jestem pewna, że sobie wmawiam ![]() Trzymam wszystkie kciuki za dzisiejsze usg! Pewnie się dowiesz jaka płeć dziś ![]() Proszę trzymajcie jutro kciuki za mnie o 13! |
|
|
|
|
#3877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o 19 wizyta więc proszę trzymać do wieczora![]() Jeśli chodzi o kremy to ja używam Pharmaceris M przeciw rozstępom...koleżanki polecały które same używały i czytałam sporo o nim na necie...ładie się rozsmarowuje, skóra nawilżona...nie wiem czy mi pomógł bo pojawiły się dwa małe rozstępy na biuscie...ale tak jak pisałam nie wiem czy gdybym go nie używała to czy nie miałabym ich więcej Ostatnio mojej Mamy koleżanki z pracy polecały Fissan, więc następnym razem chyba na niego się skuszę...to chyba i tak zależy od naszych genów...jedna ma skłonności do rozstępów druga nie...najwyżej później bedziemy je eliminować jak teraz wszystkich się nie da
|
|
#3878 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję za kciuki Jutro ja będę trzymała za Twoje usg
|
|
#3880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem że tego kremu na rozstępy można używać w szerokim spektrum tzn. na brzuch i na biust? Zawsze myślałam, że są osobne kremy ale fajnie jakby był jeden a to są kremy apteczne czy drogeryjne?
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można je kupić tylko w aptece.
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
Narazie przeciw rozstępom używam Mamamia z Ziaji. Ale jeszcze nic mi nie urosło aż tak bardzo, żeby zaczęły pojawiać się rozstępy. I przyznaję nie smaruję się codziennie
|
|
|
|
#3883 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Pójdę dziś do apteki zobaczę co oferują
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Zobacz zobacz...bo jak to mówią lepiej przeciwdziałać niż leczyć
A ja uciekam...lekarza mam blisko rodziców więc jadę teraz ich odwiedzić, zaczekam na Tżeta który też do nich przyjedzie i idziemy zobaczyć naszego małego Skarba...odezwę się wieczorem...oby wszystko było jak najlepiej...
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się smarowałm Mustellą w strategicznych miejscach, ale dziwnym zbiegeim okoliczności w tym mijscy wyszło mi atopowe więc podejrzewam, że nie dla mnie ten specyfik (coś podejrzewałam, bo szczypało po nałożeniu
) i teraz całe ciało równo lecę moim kochanym Emolium. Wydaje mi się, że w profilaktyce rozstępów najważniejsze jest regularne nawilżanie i natłuszczanie, a czy to będzie specyfik używany do tej pory czy też coś ukierunkowanego strikte na rozstepy to już nasz wybór |
|
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny może Wy wiecie - spieram się o to z siostrą od kilku dni. Chodzi o korzystanie z solarium po porodzie. Po jakim czasie można? Czy w trakcie karmienia piersią w ogóle można? Pytam, bo siostra się upiera, że można po okresie połogu (czyli po ok. 6 tyg.) a ja uważam, że dopiero po całkowitym zakończeniu karmienia.
|
|
|
|
#3887 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie nie chcę nic innego kombinować bo uczuleniowiec ze mnie tylko ta oliwka działa i nie mam uczulenia po niej
|
#3889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poradzę Ci tylko zerknąc na składy Inci na opakowaniach - poszukaj tam substancji aktywnych, którymi w opisie chwali się producent - jesli będą na samym końcu to raczej jest ich śladowa ilość i nie podziałają-są tylko chwytem marketingowym. I popatrz na kwc - czasem panie w aptece będa próbowały sprzedać coś droższego, niekoniecznie lepszego albo coś co im pierwsze wpadnie w rękę - nie wiadomo na jako fachową pomoc trafimy a tak będziesz miec juz jakiś pogląd na te specyfiki.
|
||
|
|
|
#3890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#3891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do tej afery to też jestem zdania, ze trzeba uważać na to co się pisze bo różne osobniki po świecie chodzą ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() ![]()
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
a ja myślałam, że ma to związek z poziomem hormonów i tym że wyjdą nam plamy, placki i przebarwienia zamiast opalenizny.
|
|
|
|
#3893 |
|
Zadomowienie
|
Ja używam Fissan, byłam zaskoczona jego konsystencją. Mam teraz niemożliwie suchą skórę, a jak się pomasuję nim wieczorem to rano jestem jeszcze fajnie nawilzona. Ta mas jest dośc gęsta, napewno kupię kolejne opakowanie zwłaszcza że zapłaciłam ok 20zł
|
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
A propos prywatności w internecie i czytania wątków także przez osoby tam się nieudzielające.
Mamy świadomość, że pisząc na tym wątku jesteśmy czytane przez tysiące osób, przecież nie trzeba być nawet zalogowanym na Wizażu, aby przeczytać nasze wypociny. Nawet osoby formalnie zalogowane mogą się ukryć i podczytywać nasz wątek bez naszej wiedzy. Często jest to spowodowane tematyką wątku, zapewne jest wiele lipcowo-sierpniowych mamuś, które szukają w necie informacji dot ciąży, chcą wiedzieć, jak się czują inne kobiety w ciąży w tym samym okresie (a np nie mają ochoty pisać na publicznym forum, czy się ujawniać), chociaż z pewnością nie tylko. Czasami czytają ten wątek osoby, które chcą się dowiedzieć czegoś o danej osobie- o mnie, o tobie, o x... Czasami wynika to z sympatii dla naszej osoby, czasami nie, czasami z czystej ciekawości pt co u nas... Intencje są różne. Pisząc w takim wątku, gdzie dzielimy się naszymi radościami, obawami, troskami dnia codziennego, wklejając zdjęcia, czy umieszczając swoją podobiznę jako av tracimy naszą prywatność, anonimowość. Zawsze ktoś może nas rozpoznać. Prosty przykład z własnego podwórka - udzielam się na perumeryjnym podforum i tam zostałam wytropiona przez znajomą z realu, która uważnie śledziła moje perfumeryjne zakupy, komentowała je w obecności moich innych znajomych z Polski, mówiła im co kupiłam w prezencie, ogólnie komentowała moje hobby itp itd. Od tej pory już rzadko piszę o tym, co kupiłam, co komuś sprezentowałam... Ta sytuacja, chociaż banalna, wyczuliła mnie na pewne sprawy. Dlatego np mój profil na n-k jest zamknięty, nie można mnie znaleźć w wyszukiwarce, a moimi znajomymi są faktyczni znajomi, przyjaciele, koleżanki i koledzy z klas do których uczęszczałam, a na Wizażu nie podaję danych osobistych, po których ktoś mógłby dotrzeć do mnie, lub co bardziej mnie martwi - moich bliskich. Musimy mieć świadomość, że wątki czytają różni ludzie, także ci z zaburzeniami psychicznymi, pedofile itp. Ja np już rozmyślam, czy wkleję na Wizaż zdjęcia mojego maluszka. Być może noworodka tak, ale większego dziecka już pewnie nie, bezpieczniej będzie dla mnie podać wam na PW link do prywatnej galerii, czy wysłać zdjęcia na @. Ja jednak nie chciałabym, aby zdjęcia mojego dziecka krążyły po internecie kopiowane z Wizażu przez niewiadomo kogo. Wiadomo, że przechodząc razem całą ciążę, jej blaski i cienie, a potem poród i pierwsze dni/miesiące naszych dzieci - zżywamy się z sobą, dzielimy osobistymi troskami i chcemy się również podzielić zdjęciam pociech. Tyle poważnych przemyśleń ![]() --------------- Co do detektora tętna, to nie znam tego z allegrowego linku, używam tylko prefesjonalnych i te wychwytują tętna maluszka bez problemów od 13-14 tygodnia, czasami i wcześniej (chociaż czasami trzeba się naszukać, nie ukrywam, że ma na to wpływ także tusza matki). Też ma problem z kremami na rozstępy i na biust, nie dość, że nie mam dostępu do polskich, to jeszcze używam tylko kosmetyków nietestowanych na zwierzętach, co znacznie zawęża mi poszukiania. Postawiłam więc na niezawodny dla mnie Decleor, a na biust Mama mio. Kosmetyków do ciała używam od zawsze, ze względu na suchą skórę, mam więc nadzieję, że to zaprocentuje, podobnie jak dobre bezrozstępowe geny, które mam nadzieję otrzymałam od rodziców ![]() . Nie przypominam sobie, aby moja mama, czy ciotki z obydwóch stron miały rozstępy ![]()
|
#3895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3896 |
|
Raczkowanie
|
truheart to trzymam jutro za ciebie kciukasy i mam nadzieję że popołudniu wymienimy się samymi dobrymi nowinkami
)moja mama też miała rozstępy a ja w pierwszej ciąży przytyłam 25kg i nie mialam ani jednego no może trochę na piersiach ale calą ciąże się smarowałam kremem Fissan, teraz też go kupiłam a mam jeszcze z firmy DAX perfecta mama ( kupilam w Rossmanie) na brzujch, piersi a drugi krem wzięłam z tej firmy na opuchnięte i zmęczone nogi jest taki chłodzący- to na wypadek żylaków
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3898 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3899 | |
|
celebriti
|
hej Dziewczyny, mam straszne zaleglosci w czytaniu ale mam sesje
i mnostwo roboty![]() ![]() mam tylko pytanie: zapisalam sie na usg genetyczne i krew PAPPA na 10 lutego (tak lekarz zalecił) czy ktoras z Was byla? boje sie troche... jesli juz byla o tym mowa od 103 strony kiedy to was opuscilam to przepraszam i prosze mi tylko napisac bym przeszukała. Poprostu mam totalny brak czasu. Buziaczki Niestety wrocily mi mdlosci i wymioty zamiast ustapic i nasilaja sie bóle w podbrzuszu.. sama nie wiem o co chodzi
|
|
|
#3900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie obawiaj się badania usg genetyczne polega na tym, że robią zwykłe usg (ja już miałam przez brzuszek) ale trwa dłużej i jest dokładniejsze, doktorek mierzy wszystko u dzidzi. Test Pappa polega na pobraniu krwi od Ciebie i po kilku dniach jest wynik. Test Pappa jest uzupełnieniem usg genetycznego
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

Jak tylko skończy mi się Pharmaceris M to kupię chyba Fissan (kilka mojej mamy koleżanek z pracy bardzo go sobie chwaliło)...![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Wyczytałaś Wojtusia co się stało?

) i teraz całe ciało równo lecę moim kochanym Emolium. Wydaje mi się, że w profilaktyce rozstępów najważniejsze jest regularne nawilżanie i natłuszczanie, a czy to będzie specyfik używany do tej pory czy też coś ukierunkowanego strikte na rozstepy to już nasz wybór