|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony Pierścionek cz. XIII :)
A takie calkiem normalne bluzki..a' la tuniki z dość grubej bawelny z szerokim sciągaczem na dole. Bez żadnych bajerow, jednokolorowe.
2 w cenie 1. Cytat:
A wlaśnie apropo....uzależnienia. Dorinko zastanawialaś sie kiedys nad tabletkami Ineov na wlosy....więc spieszę donieść, ze kolezanka pól roku łykała i rzeczywiscie efekty były powalające. Wlosy 2 razy gęsciejsze...ale jak przestala brac wszystkie spowrotem wypadły. Madziu czytałam o nowym samochodzie....gratuluje i zazdroszczę. Ładny silniczek ![]() A i dogrzebalam sie do afery Svinecka kontra L_V .Bez sensu. O nic problem- no bez kitu. ale nic nie wracam do tematu.
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja wtedy już byłam zdecydowana na kupno ale akurat nie mieli w aptece i polecili mi Vitapil - kupiłam i biorę zobaczymy- ponoć jedne z lepszych, też mają wzmacniac cebulki, mam opak. na 2 miechy wiec zobaczymy, jeden ból z nimi- niedobrze mi po nich dlatego zawsze biorę podczas posiłku, inaczej nie daję rady ![]() No sama widziałaś aferę, problem o nic, no i oczywiście dzisiaj żadna się u nas nie pojawiła Ehhh kobity, kobity może im przejdzie foch bo szkoda by było
|
|
|
|
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem ci, ze jak narazie widziałam go tylko raz i tylko z 10 min nim jechałam. ale przed nam 16 godz do Holandii wiec sie naciesze jeszcze![]() a moja sukienke slubną widziałas??
|
|
|
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znowu połowa dziewczyn chora ![]() ale co?bo nie wiem Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2009-01-26 o 15:51 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, przykro mi z powodu babci TŻ.
![]() Faktycznie, ani Svinecka, ani L_V się dziś nie pojawiły...ale podejrzewam, że obie podczytują z ukrycia ![]() Dziewczyny, a ja nawet nie bardzo mam siłę, żeby coś pisać. Jestem zdołowana tym remontem i cenami...
|
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie od razu Kraków zbudowano , przecież już dużo zrobiliśicie z remontem, musicie sobie odłożyć w czasie po prostu ....przecież nie musicie mieć takiego ciśnienia na zrobienie wszystkiego na już ? ![]() A dziewczyny mogłyby przestać już i gadać tu z nami
|
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
super
Dzięki ![]() Dzięki ![]() Madzia wyrazy współczucia dla TŻa a dla Ciebie zdrówka. Do mnie przed chwilą przyszedł kurier i dostałam wygraną w konkursie- załaczam zdjęcie nagrody Poza tym wczoraj dowiedziałam się, ze wygrałam podkład Revlonu taki nowy, w którym się samemu reguluje kolor podkladu Haniu tak w ogóle to ja tez kupiłam suknię ślubną- tę, którą pokazywałam jako wymarzoną
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dori, zrobiliśmy bardzo mało w porównaniu z tym ile zostało. Zakładając, że sypialnia jest już skończona (powiedzmy), to zostały jeszcze 3 pokoje, przedpokój i kuchnia... kasy na to pójdzie w cholerę. A my uparliśmy się, że zrobimy to za pieniądze, które mamy odłożone, beż pożyczek, kredytów itp. Co do dziewczyn, to bez sensu, że tak się obie zachowują...unoszą się dumą i tyle Konflikt nie był aż taki poważny chyba
|
|
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() a do mnie własnie dzwoniła tesciowa. Naskrazyc na TZ. w skrócie: TZ w Holnadii rzucal palenie. sam chcial- co by nie było. bral plasterki, gumy i sie udało. skonczył z tym jakos na koniec wrzesnia po jakim czasie jego kolega (ten co z nami mieszka) powiedzial mi, ze TZ jeszcze pali tzn. tak ze 3 papieroski dziennie na przerwachw pracy. pytałam sie TZ. on zaciekle twierdzil, ze nie. az w koncu sie przyznał. ja sie wkurzyłam, ze mogl mnie przeciez nie oklamywac i ze nawet prawdy mi nie potrafi powiedziec no i był foch. po tym od razu rzucił palenie. ale po jakim czasie znalazlam w jego plecaku papierosy wiec powiedziałam, ze ja z klamczuchem zyc dalej nie bede. ze jak ma mnie oklamywac to ja z nim nie chce byc. jak chce palic to niech to powie, a nie klamie mnie potem. TZ przepraszał, obiecywał, ze nie bedzie juz wiecej tego robił. nie chciałam mu uwierzyc, ale jakos mnie przekonal. Niestety. był tez trzeci raz. kiedy to wyjmując cos z portfela znalazłam rachunek za fajki wpadka niezła co?? tym razem szedł w zaparte ze nie pali. o rachunku mu nie poiwedizałam. powiedziałam, ze go ktos wsypal przyznał sie. nie rozmawialam z nim kilka dni. powiedzialam, ze taki zwiazek nie ma szans, bo przeciez gdzie zaufanie?? to byl ostatni raz kiedy mnie okłamał. dzis dzwoniła jego mama, ze wczoraj TZ 2 razy palił papierosy, jak mu powiedziała, ze mi o tym powie, to zabronił jej, prosila ja by nic nie mowila, ale ona stwierdziła, ze bedzie nieugieta. TZ nie widziałam juz dłuzszy czas, bo był zajety, ja chora no i przebywał tez u babci w bialymstoku w szpitalu. wiem, ze moze mi sam o tym powiedziec (chyba by mnie znowu nie okłamywal) i ze moze to przez to co sie teraz dzieje stało (chodzi o smierc babci). co z tym fantem zrobic?? zapytac sie go wprost czy pali?? czy poczekac i dac mu sie przyznac?? |
|
|
|
#1210 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() .Sukienka bardzo do Ciebie pasuje Bo ja to bym Cię bardziej w cyckach ścisnęła ![]() ![]() Cytat:
No ale nie będę ściemniac L_V napisala takiego posta ze aż mi się niesmacznie zrobiło...i na miejscu Svinecki też przestalabym pisać....chwilowo. Cytat:
najwazniejsze ze będziecie mieli swoj nowy piekny kąt .Ściany pomalować, podlogi polożyc i wystarczy. Wszystko bedziecie sukcesywnie dokupować. TWIN.....wlasnie o Twojej zapomniałam napisać. Śliczniutka...cieszę sie że Ci sie udało upolować tak szybko i to tą wymarzoną
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-01-26 o 16:07 |
|||
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu ale ta sukienka była dla mnie o 2 rozmiary *jak nie wiecej) za duza
moja bedzie uszyta jakos w połowie czerwca i wtedy jade na pierwszą przymiarke tak wiec napewno bedzie dobrze dopasowana
|
|
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno kuchnię trzeba zrobić. I na to na bank nam starczy. Przedpokój to nie jakiś gigantyczny koszt, pokój z kompem też. Ale zostaje jeszcze salon...i moja wymarzona jadalnia, na którą mnie nie będzie stać na bank
|
|
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.W takim razie będziesz oszałamiająca Co zrobić z TŻ??? cieżkie pytanie. Źle że kałamie..bardzo źle...ale bierz pod uwagę że nałogowe palenie to najgorsze z uzależnień (jak dla mnie). Nie mam zielonego pojęcia co bym zrobiła na prawdę
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia nie baw się w przedszkole, jak chce niech pali, daj spokój, śledztwa, afery jakieś, po co to ?
jak będzie chciał sam rzuci, proste ![]() To moje zdanie, nie lubię takiego wymuszania, widziały gały co brały- hm? To dlaczego chcą zmieniać teraz
|
|
|
|
#1215 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Doczytałam gdzieś godzinkę temu i też jestem w szoku. Po co te kłótnie???Cytat:
![]() Cytat:
A to nie wiedziałam, że dopiero będziesz miała szytą suknię. Myślałam, że kupiłaś właśnie tę, w której widziałam Cię na zdjęciu. Raz jeszcze: suknia piękna!!!
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do TZ: tez juz nie wiem co robic. chłopal rzucił palenie, wiem ze chciał i zrobił to dla samego siebie. ale wiem, ze jak ma jakis problem (tak jak teraz z babcia) to musi zapalic. niestety, boje sie, bo to wtedy nie konczy sie na jednym, ale trwa az do czas az ja go przyłapie. nie chce byc w zwiazku gdzie nie bede mogła zaufac własnemu męzowi, bo zaraz zadaje sobie pytanie: jesli kłamie mnie w tym, to czemu i nie w czyms innym. a moze teraz naprawde ta sytuacja z babcia byla dla niego silnijesza? moze sam by sie przyznal przy najblizszej okazji?juz sama nie wiem. nie chce tylko aby znowu zaczął palic, tak samo jego mama, dlatego na niego nakablowała do mnie. edit: Diana niestety w salonach same duze rozmiary wiec nie mogalm sie tak dokąłdnie w zadnej z tych sukien zobaczyc. ale troche sie spieło szpileczkami itp i jakos ogólny wyraz jest. teraz zapłaciłam 1000zł zaliczki a reszta dopiero przy odbiorze. a co do TZ to ja mu mówilam, ze to jego sprawa. tylko niech powie, albo pali, albo nie a nie mnie kłamie i nagina moje zaufanie. i tylko to mnie wkurza Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2009-01-26 o 16:26 |
|
|
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i choćby materac do spania (a Ty już masz sypialnię- więc prosze nie robić smutnych minek)Poza tym masz GARDEROBĘ!!!!!!!. Jadalnia to na prawdę nie jest niezbędna rzecz. Wiem wkurza jak nie ma, ale swiat się nie wali. My do tej pory nie mamy stolu z krzeslami i jak zanjomi przychodza na kucka się je przy stolikach kawowych z Ikei..i jakoś wszyscy zyją .Mamy malą szafę do ktorej nic sie nie miesci....i spimy na mini wersalce...bo z zakupem lozka jakoś zebrac sie nie mozemy .Ale kurcze pięknie jest
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-01-26 o 16:35 |
|
|
|
|
#1218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
50 letnie ciotki kryją się przed swoimi 70 letnimi mamami, 30 letni faceci kryją się przed swoimi narzeczonymi,, przyjaciółki przed mężami....niefajny zwyczaj. Cytat:
|
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z garderoby też się cieszę. I wiesz z czego jeszcze się bardzo cieszę? Że kominek zostaje w naszej części domu zaraz przy kominku mamy taki pokój jakby bez jednej ściany - mówimy na to hol, jest wyłożony parkietem. Wchodzi się na niego po dwóch schodkach... i te schodki są zaraz na przeciwko kominka... już widzę, jak będziemy siedzieć na schodkach z winkiem i grzać się przy kominku
|
|
|
|
|
#1220 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż, przyznaję, te 18 kilo temu - kiedy sama wychodziłam za mąż, Panie też musiały mi zwężać suknie bo była na mnie za duża ![]() Cytat:
Z drugiej strony sama nigdy nie paliłam, ale widzę po znajomych, że to silny nałóg, z którym ciężko zerwać. Wiesz, są dorośli... ja pewnie przed mamą też bym się chowała ( ), ale przed mężem? mamy takie same prawa...Jeśli ten nałóg porównać do nałogu pożerania słodyczy to rozumiem, że bez tego nie da się żyć
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bosko.
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą moja przyjaciołka miała faceta ktory probując zmusić ją do niepalenia szantarzował ją, zmuszał i terroryzowal. Naturalnie babska komitywa dziala wtedy tak..."olej, nie ma prawa do niczego Cie zmuszać, niech spada!!!" Przyjaciołka oczywiscie palila.... nerwowo myjąc ręce na uczelni 30 razy w ciągu dnia zeby nie wyczul. Wzieli slub, zaszla w ciązę i rzucila - nie pali do tej pory.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-01-26 o 17:00 |
|
|
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..tego nie wiem.Poza tym ja go trochę bronie bo sama palaczem jestem i wiem jak to jest. Tak jak pisałam sama kiedyś rzuciłam..cieszylam sie, wszystkim chwalilam..ale po 5 miesiącach podkusilo mnie i zapalilam. Wstydzialm sie sama przed sobą...oklamywałam sama siebie, nie widzialam potrzeby mowic komukolwiek o tym ze palę , no bo to przeciez kilka papieroskow dziennie.. toż to nie palenie. Po co o tym mowic w ogole. I jeszcze sluchac potem...a tak dobrze Ci szlo, 5 miesiecy nie palilaś, po co rujnowac zdrowie..wolalam kalmać ze nie palę i chować sie ...nawet mimio iż nikt do niepalenia mnie nie zmuszal.
|
|
#1226 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Własnie o to mi chodzi, nie żeby się z tym krył. Jestem tego samego zdania - jak chce pali8ć, niech pali. Jest dorosły, a Madzia nie może mu niczego zabronić. Z pewnością palił jak zaczęli ze sobą być na poważnie, jak już ktoś tu określił "widziały gały co brały". Chodzi mi tylko o to, że kłamie. Po co? Mój Tż wiedział przed ślubem, że lubie robić zakupy w ilości przesadzistej. Po ślubie przecież nie będę chowała przed nim rzeczy, które kupię... Chociaż wiecie co ja ostatnio robię? Mówię mu, że coś tam co kupiłam np. kosztowało 59zł, a w rzeczywistości kosztowało 99zł. On by chyba na serce padł, gdyby wiedział co i za ile. Ale ostatnio bardzo rzadko to robie, bo zaczął bujać w obłokach, jego zdaniem za 100zł zapełnie lodówkę na miesiąc
|
|
#1227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale rozumiem Twoje stanowisko. często jest tak, że sami ukrywamy pewne rzeczy - nie tylko przed otoczeniem, ale przed samymi sobą, bo się tego wstydzimy. To jest w pewnym sensie porażka: nie podołaliśmy czemuś... Myślę, że Madlen lepiej by to określiła, jakimś psychologicznym zwrotem ![]() Tylko ja ciągle uparcie.... W momencie, gdy podejmujemy decyzje o ślubie, o byciu do końca życia z drugą osobą, te kłamsrwa przybierają zupełnie inny wymiar i bolą dwa razy bardziej. Ja tak uważam, i mnie by tak to bolało.
Edytowane przez DianaM Czas edycji: 2009-01-26 o 17:35 |
|
|
|
|
#1228 | |
|
Rozeznanie
|
Ale się rozpisałyście
Hania wróciła i pełno jej Oby tak dalej ![]() Cytat:
Życze powodzenia Żeby Ci tylko mąż małej Hani tym sposobem nie zmontował... wersji beta Dziękuję za przepis na kapuśniak Jutro porządnie biorę się za molestowanie Cię o inne przepisy ![]() Butter, masz kominek? Jeeeeezu. No wiesz? Ja Cie miałam pocieszać że najważniejsza sypialnia i kuchnia, a Ty z kominkiem wyskoczyłaś Ale zaje...fajnie ![]() Madziu, a gdyby tak było że TŻ zapali tylko od czasu do czasu, sporadycznie, to też by Ci to przeszkadzało? Faktycznie, to że pali jeszcze ok, gorzej że sie z tym czai... Ale to pewnie przez to co dziewczyny pisały, głupio mu i tyle, a nie że chce Cię okłamywać. A co do kłotni dziewczyn, to faktycznie nie ma żadnej od tego czasu Mam nadzieję że wrócą...
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście masz rację..ale nie zawsze wszystko jest czarne albo białe.
|
#1230 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie, że tak. Chociażby przez fakt, że każdy z nas jest inny, każdy z nas inaczej to odczuwa. Ja napisałam jak by mnie to bolało, bo wiążę się z człowiekiem wg mnie kryształowym... Nie ważne, że pali, rozrzuca skarpetki czy że dłubie w nosie. Akceptuje i biore z całym inwentażem. A tu bach, kłamstwo. No dobra, przeżyję. Bach, drugie. Nim się oglądam bach, trzecie. Kurka, no boli...
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.

Z własnych doświadczeń...
nie strasz. Ale i tak od dziś wieczór zaczynam używać 

i polecili mi Vitapil - kupiłam i biorę zobaczymy- ponoć jedne z lepszych, też mają wzmacniac cebulki, mam opak. na 2 miechy wiec zobaczymy, jeden ból z nimi- niedobrze mi po nich dlatego zawsze biorę podczas posiłku, inaczej nie daję rady
Ehhh kobity, kobity może im przejdzie foch bo szkoda by było

Et