Maturzystki 2009 cz. IV - w oczekiwaniu na cud! ;* - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-26, 16:21   #571
gaia
Zadomowienie

Dot.: Maturzystki 2009 cz. IV - w oczekiwaniu na cud! ;*

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Właśnie robię etykiety na wódkę dla nauczycieli.
Nie macie jakichś pomysłów?
widziała na allegro takie małe podwiązeczki na wódkę. Mozna bardzo łątwo zrobić coś takiego samemu
Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
AGH owszem jest bardzo dobrą uczelnią, ale techniczną. turystyka kierunkiem technicznym nie jest. jakoś dziwi mnie tworzenie kierunków całkiem nieścisłych na uczelniach ścisłych. dlatego ja bym się zastanowiła nad jakością kształcenia na tym kierunku na AGH.
No faktycznie tak jest, że AGH jest uczelnią dobra ale techniczną. Słyszałam, że zrobilili tam socjologię, żeby przyciągnąć więcej studentów, więc pewnie tak samo było z tiR.

Wybierz UE, bo będziesz potem mgr. (nie turytyki) ale ekonomii.
I zastanów się jeszcze nad AWF. Nie wiem dlaczego ale z tych osób co znam i chcą iść własnie na TiR to wybierają AWF.

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Sydunia, nawet nie strasz. pytam sie go jaka bedzie mial koszule (gdy juz mu wmówilam ze nie moze miec pomaranczowego krawata), a on na to, ze ... pomaranczowa.
haha ja już odpusciłam. Już się nie będę denerwować. Ważne, że zgodził się (co nie było łatwe) usiąśc z moja klasą
tak więc niech juz ma tą swoją błekitną koszulę w paski i granatowy krawat do mojej brązowej sukienki.
Doszłam do wniosku, ze mam ważniejsze sprawy na głowie niz takie szczegóły. Chill out
Neszika bardzo ładnie dziękuję za zdjęcia

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60

Edytowane przez gaia
Czas edycji: 2009-01-26 o 16:22
gaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 16:24   #572
Nikaa1990
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nouvelle Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi dziewczynki,jeśli możecie coś doradzić:jak u Was wyglądał plan dnia studniówki?Bo ja sama się gubię.Kiedy makijaż,kąpiel,fryzjer i reszta?Bo mam wątpliwości czy makijaż czy fryzura utrzymają się od popołudnia do rana,czyli ładne kilkanaście godzin?Moja koleżanka z równległej klasy ma zaplanowane wizyty przed południem,uważam że to chyba sporo za wcześnieJak było u Was?
Ja też idę przed południem... mam nadzieję, że się utrzyma

Cytat:
Napisane przez Alexia09 Pokaż wiadomość
Dobra, wrzucam historię mojego życia :
(liczę na komentarze)

A więc Pewien Pan miał się troszkę spóźnić na moją imprezę, bo tego dnia miał zajęcia na uczelni. Ale nie spóźnił się, powiedział, że zwiał z ostatnich zajęć
Na dzień dobry dostałam piękną, długą różę, życzenia i tradycyjnie 3 buziaki w policzki
Na początku był obiad i wszyscy siedzieliśmy razem przy stole. Po obiedzie odtańczyłam z tatą pierwszy taniec (jak na weselu ) i reszta ruszyła na parkiet. Początkowo wszyscy tańczyliśmy w kółeczku, ale później Pewien Pan poprosił mnie do tańca. Było całkiem przyjemnie, bo mimo, iż była to szybka piosenka, byliśmy baaardzo blisko siebie
Potem był tort i oczywiście wszyscy mnie rozśmieszali, także do dmuchania świeczek zabierałam się jakieś 7 min . Następnie, kawa ciasto, szampan.
Po jakimś czasie Pewien Pan pojechał po swoją muzykę i jak zaczął grzebać przy moim laptopie, to się z nim droczyłam.
Wszyscy znowu ruszyli na parkiet.
Obtańczyłam chrzestnego, wujka, ojca Pewnego Pana, no i w końcu w przypływie śmiałości poprosiłam go to tańca .
Po jakimś czasie spryskałam się feromonami (prezent od przyjaciółki ) i postanowiłam, że nauczę go walca (musi coś umieć, skoro mamy przetańczyć razem całą 100dn ).
(PS. Byłam po 2 kieliszkach wina i 2 kieliszkach szampana, a jak dla mnie to dużo, bo nigdy nie piłam ).
Wybrałam cuuudną piosenkę (link:http://alejandra.wrzuta.pl/audio/aPZC4YjhJG/dana_glover-_it_is_you )
Nauka niezbyt nam wychodziła- gubiliśmy się w rytmie. Ale się nie poddawaliśmy i znowu włączyliśmy tę samą piosenkę. Niestety i tym razem nam nie wychodziło, więc Pewien Pan zaproponował, że po prostu się trochę pobujamy.
No i się bujaliśmy. Bliskooo, bardzo blisko (szpilki by się nie dało wcisnąć ), prawie na nim leżałam . Moja głowa na jego ramieniu, jego na moim, mówił mi coś na ucho, zatroskany pytał, dlaczego przez pewien czas byłam smutna czy coś się stało i czy już wszystko ok; przesuwał policzkiem po moich włosach, a ja odpływałam...było mi tak przyjemnie . Co jakiś czas zerkaliśmy na siebie, wymienialiśmy głębokie spojrzenia, jego czoło było oparte na moim... I tak się bujaliśmy (a w tym czasie ulotnili się wszyscy goście ). Na końcu piosenki delikatnie mnie odchylił i już myślałam, że mnie pocałuje, ale było tylko głębokie spojrzenie w oczy. Potem podziękował mi za taniec, ale żadne z nas nie chciało puścić ręki drugiego (takie, same wiecie co- ciężko opisać ).

Na pożegnanie przytulił mnie i dał buziaka w policzek (przy moich i jego rodzicach), co było sukcesem, bo zawsze nasze pożegnania to było: bezdotykowe cześć- cześć.

Pół nocy nie spałam

I tu się kończy bajka...
Dzisiaj rano wchodzę na gg a on ma opis: „i po co to wszystko...”
Miał przyjechać z rodzicami na obiad, w związku z czym miałam nadzieję, że pogadamy, albo coś. Ale była u mnie przyjaciółka, a nie mogłam jej powiedzieć: Słuchaj X, jedź do domu.
Gdy przyjechali na powitanie było bezdotykowe cześć-cześć. Potem obiad. Po obiedzie poszłyśmy z X do mnie. Po jakimś czasie przyszedł Pewien Pan i X się ulotniła. Nic nie dało, bo w sumie nasza rozmowa była o niczym. Może trwałaby dłużej, ale moja mama mnie zawołała i Pewien Pan wyszedł. Do końca odwiedzin nie zamieniliśmy ani słowa
Tak jakoś nie wiem, co o tym wszystkim myśleć...

Dodam, że nigdy nie byliśmy tak blisko siebie jak wczoraj...
Powiem Ci, że miałam kiedyś podobną sytuację... Bardzo podobną. Ale niestety, przykro mi to mówić, na tej jednej imprezie się skończyło. A On nie był też nietrzeźwy czy coś... po prostu
Ale 3mam kciuki, że w Twoim przypadku będzie inaczej

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
Dzis po lekcjach ide kiecke przymierzac i jakies cienie kupic pod makijaz (czarne blyszczace chce)
Możesz polecić jakieś dobre oprocz inglota i łatwo dostępne? Bo co kupie, to się rozczaruje... Największe rozczarowanie było chyba cieniami pierre Rene - testery wspaniałe, ale w pudełeczku zupełnie coś innego Jak można tak oszukiwać I 15 zł w błoto
Cytat:
Ech. Nawet nie wiecie jak bardzo chciałabym cofnąć czas, wszystko zmienić i w ogóle Teraz czuje, ze jestem kompletnie sama Czasami nie mam nawet w tej idiotycznej szkole z kim pogadać i mnei to powoli wykańcza
Jutro mam oddac ostateczna deklaracje (tak, jutro:|), chyba zostawie temt jaki mam ale mam za to problem z lista lektur do niego... Musiałabym znaleźc jakieś zgrabne, na poziomie, opracowanie np. do Wallenroda (takie jak z Biblioteki Narodowej), co oznacza mnóstwo szukania ;|
Poza tym, że mi okropnie źle, to boli mnie głowa 9zatoki) :c Pouczę się na WOS i moze pojde spac wczesniej. W ogóle to moj "partner" studniowkowy straszy mnie, zalozy pomaranczowy krawat ;/
Oj, czas to ja również chcialabym cofnąć... o 2 lata... ponad 2 lata... Wtedy moje życie mogłoby wyglądać zupeeełnie inaczej

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
aaaaaa dziś miałam wyniki próbnej matury z angielskiego, rozszerzonego ofc jestem zadowolona - 75% nie spodziewalam sie tego, bo napisalm denne infantylne opowiadanie ^^ ale jak idac nie bylo tak źle. Zastanawiam się, czy by nie wziąć WOSu R jako dodatkowego przedmiotu. wiem, że nie zdam albo ledwo zdam (jestem na biol-chemie, a wos w mojej szkole praktycznie nie istnieje), ale przynajmniej moglabym go poprawic w przyszlym roku... hmmmm...

ok, lecę na miasto dowiedzialam się, że można się umówić w Sephorze na darmowy makijaż (kolezanka mowila, ze robia sliczny), jadę więc do galerii zapytac czy są wolne terminy. a potem mam nadzieję, zmobilizuję się do nauki .
Gratuluję wyniku
A, i szkoda ze u mnie Sephory nie ma

EDIT:
Neszikaa - czy ja też mogę prosić o fotki ?

30.37.45
75.74.50

Edytowane przez Nikaa1990
Czas edycji: 2009-01-26 o 16:26
Nikaa1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 16:25   #573
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
No faktycznie tak jest, że AGH jest uczelnią dobra ale techniczną. Słyszałam, że zrobilili tam socjologię, żeby przyciągnąć więcej studentów, więc pewnie tak samo było z tiR.

Wybierz UE, bo będziesz potem mgr. (nie turytyki) ale ekonomii.
I zastanów się jeszcze nad AWF. Nie wiem dlaczego ale z tych osób co znam i chcą iść własnie na TiR to wybierają AWF.
pewnie tak, ale ja naprawdę nie rozumiem idei tworzenia studiów humanistycznych na uczelniach technicznych.

a to nie jest tak, że masz magistra turystyki (bo to turystykę ukończyłaś) na uczelni ekonomicznej. bo jak dla mnie, to by to dziwne było, że masz tytuł ekonomisty po skończeniu turystyki czy europeistyki czy innych kierunków, które tam są
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 16:28   #574
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Eeeeeeeej!
Znajdźcie mi jakieś zajęcie, bo jak nie, to muszę się wziąć za historię...
Nic się nie uczyłam przez to malowanie dekoracji, niby wszyscy rozumieją, ale na powtórzeniach znów będę do tyłu...

nicRu - no i dobrze zrobisz! A tak z drugiej strony, to jeśli chłopak jest rozrywkowy, to nie dziw się, ze zamiast szarego krawata woli... pomarańczowy.

Neszikaa - ślicznie, bardzo mi się podobają Twoje buciki.

Doooobra. Idę. Wpadnę potem.

Edytowane przez invissible
Czas edycji: 2009-01-26 o 16:31
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 16:33   #575
gaia
Zadomowienie

Cytat:
pewnie tak, ale ja naprawdę nie rozumiem idei tworzenia studiów humanistycznych na uczelniach technicznych.

a to nie jest tak, że masz magistra turystyki (bo to turystykę ukończyłaś) na uczelni ekonomicznej. bo jak dla mnie, to by to dziwne było, że masz tytuł ekonomisty po skończeniu turystyki czy europeistyki czy innych kierunków, które tam są
podobno jest tak, że nie ważne jaki kierunek skończysz na UE na papierku i tak masz napisane mgr Ekonomii. Ale moge sie dopytać szwagra, bo tam pracuje

Stary 2009-01-26, 16:37   #576
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
podobno jest tak, że nie ważne jaki kierunek skończysz na UE na papierku i tak masz napisane mgr Ekonomii. Ale moge sie dopytać szwagra, bo tam pracuje
tzn mi to bez różnicy, bo na UE się raczej żadne nie wybieram, ale po prostu wydaje mi się to niedorzeczne tak jak np po AGH niekoniecznie jesteś inżynierem, tak po UE niekoniecznie jesteś ekonomistą
Stary 2009-01-26, 16:43   #577
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

Neszikaa mogę prosić o zdjęcia?

Mam wyniki próbnych matur!
Jestem bardzo zadowolona

4,5,7,11,15,20 .... WAKACJE

Dbam o siebie... Dla siebie...
Alexia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 16:46   #578
gaia
Zadomowienie

Cytat:
tzn mi to bez różnicy, bo na UE się raczej żadne nie wybieram, ale po prostu wydaje mi się to niedorzeczne tak jak np po AGH niekoniecznie jesteś inżynierem, tak po UE niekoniecznie jesteś ekonomistą
No tu się z tobą nie zgodzę. na każdym kierunku na UE zdobywasz (w mniejszym lub większym stopniu) wiedzę ekonomiczną. I np. informatyka na UE różni sie i to bardzo od tej na AGH

Stary 2009-01-26, 16:46   #579
Anuu
Zakorzenienie

A ja też chcę zdjęciaaaajeśli można oczywiście
Kupiłam farbę do włosów, czekoladowy brąz, kiedyś już go miałam i bardzo mi się podobał
Anuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 16:48   #580
paula007
Zakorzenienie

Nesziko w tej fryzurze naprawdę wyglądasz jak kobieta z Twojego avatara
Ślicznie Bardzo ładna sukienka.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 16:50   #581
sonnerin
Rozeznanie

GG do sonnerin

Hm jestem w kropce. Moja koncepcja na studniówkowy look zupełnie legła w gruzach! Mam małą czarną najprostszą z możliwych więc biżuteria jest elementem wyróżniającym się. No i wymyśliłam sobie, że założyłabym do mojej małej czarnej dużo długich sznurów pereł, do tego malutkie kolczyki-wkręty i włosy związane na gładko tak jakoś na karku.
No i co - koleżanka miała mi załatwić te perły. No tak mi załatwiała już od września i dzisiaj mi przyniosła je - dwa naszyjniczki długości obroży z malutkich perełeczek, które ledwo widać. Te perły to miał być główny czynnik przyciągający wzrok a tu dupa. Jestem zła, bo teraz nie mam pomysłu zupełnie a do soboty nie zdążę nic załatwić :/

sonnerin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 16:50   #582
nicRu
maszyna, nie człowiek

Nesziko, czy tez mogłabym zobaczyć ?
Stary 2009-01-26, 16:50   #583
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem bardzo zadowolona
pochwal się nam

Cytat:
No tu się z tobą nie zgodzę. na każdym kierunku na UE zdobywasz (w mniejszym lub większym stopniu) wiedzę ekonomiczną. I np. informatyka na UE różni sie i to bardzo od tej na AGH
jasne, że się różni. temu nie zaprzeczam. i jasne, ze masz jakieś przedmioty ekonomiczne. ale jednak na takiej turystyce uczą Cię głównie turystyki, a nie ekonomii. mimo wszystko.
Stary 2009-01-26, 16:51   #584
Cherry90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez plotkara0804 Pokaż wiadomość
dlaczego poznań? ja tez wybieram miedzy krakowem a poznaniem . do poznania mam blizej ale według mnie tam nie ma co rodbic " po godzinach", kluby takie sobie , ludzie nie wiem...
a o krakowie słyszałam same superlatywy. o poznaniu nie
Ależ Poznań jest cudowny, jest co robić, jak się wie gdzie i kiedy Mamy ładny stary rynek i Stary Browar;D

Cytat:
Dziewczyny, lepiej zrobić manicure w dzień studniówki czy dzień wcześniej?

PS W ogóle się dowiedziałam, że lepiej się liczy u mnie na uczelni rozszerzony ustny ang Że niby dwa razy więcej punktów, więc chyba zmienię deklarację. Jak zdam na 50% to tak jakby 100% A już 60% to 120% podstawowego.
Tylko jeszcze to trzeba zdać, niby nie jest źle, ale stres...
Dasz radę, ja zdaję angielski ustny rozszerzony, wystarczy dobre słownictwo mieć i być śmiałym Wszystko da się opanować.

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Mam pytanko
Czy jak zmieniam dość znacznie deklarację (poziom,zamiana miejscami przedmiotów + zmiana tematu na polski) to czy od nowa pisze deklarację, czy kreślę po starej ?
Nie chcę kreślić,bo wyjdzie straszny bałagan i mogą się pomylić
Z tego co wiem, to od nowa trzeba napisać deklarację.

Cytat:
Neszikaa mogę prosić o zdjęcia?

Jestem bardzo zadowolona
Pochwal się

Też miałam wyniki, tzn z angielskiego rozszerzonego mam 83%.. jestem zadowolona.. Gorzej z historią.. facet mi powiedział, że ledwo zdałam i że mam się poważnie zastanowić czy chcę pisać historię bo jak na razie to beznadzieja i zero postępów Jestem załamana... Nie wiem jaki dokładnie mam wynik ale około 30%...
Cherry90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 16:54   #585
gaia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sonnerin Pokaż wiadomość
Hm jestem w kropce. Moja koncepcja na studniówkowy look zupełnie legła w gruzach! Mam małą czarną najprostszą z możliwych więc biżuteria jest elementem wyróżniającym się. No i wymyśliłam sobie, że założyłabym do mojej małej czarnej dużo długich sznurów pereł, do tego malutkie kolczyki-wkręty i włosy związane na gładko tak jakoś na karku.
No i co - koleżanka miała mi załatwić te perły. No tak mi załatwiała już od września i dzisiaj mi przyniosła je - dwa naszyjniczki długości obroży z malutkich perełeczek, które ledwo widać. Te perły to miał być główny czynnik przyciągający wzrok a tu dupa. Jestem zła, bo teraz nie mam pomysłu zupełnie a do soboty nie zdążę nic załatwić :/
Poszukaj w sieciówkach i sklepach ze sztuczna biżuterią i spinkami. ja kupiłam kiedys w c&a taki długi sznur dużych pereł.
Napewno cos takiego znajdziesz

Stary 2009-01-26, 16:58   #586
Nikaa1990
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cherry90 Pokaż wiadomość
Ależ Poznań jest cudowny, jest co robić, jak się wie gdzie i kiedy Mamy ładny stary rynek i Stary Browar;D
Myślę, że koleżance chodzi bardziej o jakieś imprezowe miejsca, ale moze się mylę

30.37.45
75.74.50
Stary 2009-01-26, 16:58   #587
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

No dobrze

biologia R: 87%
angielski P: 100%
polski P: 57% (ale sprawdzała moja polonistka, u której zawsze się ma o 15% mniej niż powinno-jutro omówienie i będę szukać pkt, których ona oczywiście nie zauważyła...)

4,5,7,11,15,20 .... WAKACJE

Dbam o siebie... Dla siebie...
Alexia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 16:59   #588
ilo16na
Zakorzenienie

Dzis 1 raz tanczylam poloneza( bo od niedawna ide na studniowke)
I byla polewka na maxa
Robilam wiecej zle niz sie dalo
Plakali ludzie ze mnie

Ale pod koncem załapałam.
Z kolega z klasy tanczylam(musze go na jutro zarezerwowac bo fajnie bylo)

Acha kiecka bedzie jutro do przymiarki gotowa

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 17:01   #589
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Dasz radę, ja zdaję angielski ustny rozszerzony, wystarczy dobre słownictwo mieć i być śmiałym Wszystko da się opanować.

Dzięki
Śmiała to ja mogę być, ale stres to jest podłe zwierzę i nie wiadomo, kiedy się zaczai i Cię pożre.

PS Mam tyle samo z ang rozszerzonego Tyle, że wypracowanie pisałam w domu, ale samodzielnie.

Stary 2009-01-26, 17:08   #590
sonnerin
Rozeznanie

GG do sonnerin

Cytat:
Poszukaj w sieciówkach i sklepach ze sztuczna biżuterią i spinkami. ja kupiłam kiedys w c&a taki długi sznur dużych pereł.
Napewno cos takiego znajdziesz
U mnie największy sklep sieciowy to tally weil :P nawet h&mu nie ma hehe. Nie no - jeszcze poszukam, ale generalnie to zdenerwowałam się

sonnerin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 17:10   #591
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikaa1990 Pokaż wiadomość

Możesz polecić jakieś dobre oprocz inglota i łatwo dostępne? Bo co kupie, to się rozczaruje... Największe rozczarowanie było chyba cieniami pierre Rene - testery wspaniałe, ale w pudełeczku zupełnie coś innego Jak można tak oszukiwać I 15 zł w błoto
Tutaj nie wiem czy ci pomoge
Na kazdym inaczej trzymaja sie cienie.
Np: dziewczyny polecaja Musy (Diamon Bell) a na mnie sie walkuja a na niektorych trzymaja sie cala noc i wiecej(cena kolo 12 zl)
JA jestem zadowolona z Bell Planete- blyszczace i duzo odcieni,na mnie sie dlugo trzymaja; kolo 13 zl kosztuja.
NA mnie tez o dziwo lepiej trzymaja sie cienie bazarkowe niz firmowe(np Ruby Rose lubie-na bazarkach sa i w sklepac po 4.50)
A i lubie jeszcze cienie z paletek Sensique Trendy-4 odcienie(kolorowka dostepna w Naturach) kolo 6 lub 7 zl kosztuje.

Nie moge sie przestac sama z siebie smiac
I jak ja sie bede dzis uczyc..mam tylko tego poloneza w pamieci..
I powiem ze 1 miła chwila z klasa od 4 lat-taniec poloneza..naprawde bylo fajnie.
(wszyscy popelniaja bledy i tak sympatycznie bylo)

Edytowane przez ilo16na
Czas edycji: 2009-01-26 o 17:12
Stary 2009-01-26, 17:16   #592
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja chcialabym zeby bylo choc troszkę miło A tak to mi się nie chce chodzic do szkoły, w której nie mam nawet z kim pogadać.
Stary 2009-01-26, 17:18   #593
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chcialabym zeby bylo choc troszkę miło A tak to mi się nie chce chodzic do szkoły, w której nie mam nawet z kim pogadać.
Ale u mnie bylo milo 1 raz od 4 latwiec wiesz
Wszyscy sie z siebie nawzajem smiejemy -Pani od w-fu az sie poplakała ze smiechu
Matko jaka jestem podekscytowana

A tak poza tym to nie wiem czy w piatek isc do szkoly-na 8,troche wczesnie

Stary 2009-01-26, 17:27   #594
ilo16na
Zakorzenienie

Dobra zaraz sie posikam..ale
Kolega z klasy powiedzial ze z checia jutro ze mna zatanczy:ju pi:
(ale na studniowce bedzie mial kolezanka..)

Stary 2009-01-26, 17:28   #595
Cherry90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nikaa1990 Pokaż wiadomość
Myślę, że koleżance chodzi bardziej o jakieś imprezowe miejsca, ale moze się mylę
No a w Poznaniu takich nie ma? Są Co prawda ja wolę puby, więc mam mało na ten temat do powiedzenia..

Cytat:
Dzięki
Śmiała to ja mogę być, ale stres to jest podłe zwierzę i nie wiadomo, kiedy się zaczai i Cię pożre.

PS Mam tyle samo z ang rozszerzonego Tyle, że wypracowanie pisałam w domu, ale samodzielnie.
Ooo U mnie najwyższy wynik to 87%.. A na jakie Ty studia się wybierasz? Ja mam nadzieję dobrze zdać ten ang ustny rozszerzony, ale też duzo zależy od tematu
Cherry90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 17:36   #596
paula007
Zakorzenienie

Wkurza mnie moja klasa. Osoby zajmujące się polonezem zrobili 2 beznadziejne próby trwające 30 minut (!) (ale ludzie kurcze specjalnie jeżdżą na te próby nawet 30km ), a na trzeciej się dziwili, że mało osób przyjechało. Oni są na miejscu, to im łatwo powiedzieć. Teraz na forum nk wypisują jakieś głupoty, że jak ktoś nie chce przychodzić na próby, to niech nie przychodzi na studniówkę. Jakaś paranoja. Inne klasy robią 2 próby i im wystarcza U nas jakby było 100, to i tak by wyszło źle. :killer:

Cytat:
Ooo U mnie najwyższy wynik to 87%.. A na jakie Ty studia się wybierasz? Ja mam nadzieję dobrze zdać ten ang ustny rozszerzony, ale też duzo zależy od tematu
U mnie nie było najwyższego wyniku, bo całą próbną maturę pisałam dopiero teraz.
W ogóle, kurczę, chciałabym mieć z pisemnego ang przynajmniej te 70-80%. Mam nadzieję, że matura nie będzie trudniejsza niż teraz z cke.
I żeby poziom z geografii znowu zmniejszyli.

A Ty się wybierasz na anglistykę? Ja na organizację produkcji filmowej i tam oprócz rozmowy kwalifikacyjnej liczą polski i angielski, ale ustny Za rozmowę jest chyba 40 punktów do zdobycia, a za matury 20.
Chciałabym mieć z tego ang ustnego przynajmniej 50%, chociaż boję się, że jak mi temat nie podejdzie to nawet nie zdam Ale kurczę, musi być dobrze, no.

Edytowane przez paula007
Czas edycji: 2009-01-26 o 17:39
Stary 2009-01-26, 17:39   #597
nicRu
maszyna, nie człowiek

Dokladnie, zeby angielski R byl taki jak teraz z CKE, no moze tematy wypracowan bardziej rpzystepne :P Te mi cos nie podeszly do konca.
Stary 2009-01-26, 17:43   #598
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie, zeby angielski R byl taki jak teraz z CKE, no moze tematy wypracowan bardziej rpzystepne :P Te mi cos nie podeszly do konca.
Ja w ogóle nie lubię tych wypracowań. Bo się zastanawiam za długo, który temat wybrać, a potem jakie argumenty wybrać albo jaką historię wymyślić.
Teraz pisałam, że chciałam spędzić sama wieczór po męczącym tygodniu, a tu odwiedziła mnie nachalna i wścibska ciotka i się wprosiła. Gadała jakieś pierdoły, ale nagle zobaczyła książkę o Australii i okazało się, że kocha Australię tak samo jak ja ( jak ja xD ), że zawsze chciała tam pojechać, ale nie miała z kim. xD I zaproponowała mi zafundowanie wycieczki. Głupie, ale na temat.

Stary 2009-01-26, 17:43   #599
Nikaa1990
Wtajemniczenie

Cytat:
No dobrze

biologia R: 87%
angielski P: 100%
polski P: 57% (ale sprawdzała moja polonistka, u której zawsze się ma o 15% mniej niż powinno-jutro omówienie i będę szukać pkt, których ona oczywiście nie zauważyła...)
oo zaszalałaś

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
Tutaj nie wiem czy ci pomoge
Na kazdym inaczej trzymaja sie cienie.
Np: dziewczyny polecaja Musy (Diamon Bell) a na mnie sie walkuja a na niektorych trzymaja sie cala noc i wiecej(cena kolo 12 zl)
JA jestem zadowolona z Bell Planete- blyszczace i duzo odcieni,na mnie sie dlugo trzymaja; kolo 13 zl kosztuja.
NA mnie tez o dziwo lepiej trzymaja sie cienie bazarkowe niz firmowe(np Ruby Rose lubie-na bazarkach sa i w sklepac po 4.50)
A i lubie jeszcze cienie z paletek Sensique Trendy-4 odcienie(kolorowka dostepna w Naturach) kolo 6 lub 7 zl kosztuje.
Chyba rzeczywiście na każdym inaczej, bo u mnie sensique i ruby rose wypadają słabo Jestem zadowolona z trwałości, napigmentowania itp cieni z oriflame(no, poza serią Visions), jednak niestety gama kolorystyczna pozostawia wiele do życzenia... kolory raczej przygaszone, "brudne", typu brudny róż czy zgniła zieleń...;/ A to mnie pasują raczej czyste kolory(typ zima).
Spróbuję jeszcze z tym Bell, nigdy nie miałam z tej firmy cieni Dzięki

30.37.45
75.74.50
Stary 2009-01-26, 17:48   #600
shewa
Zakorzenienie

Ja dzisiaj deklaracje zmieniłam... biologia rozszerzona na podstawe. Czyli z CM moge sie pożegnać. No ale nie miałam szansy i tak żeby zdać R na 90 %.

Neszika moge też o zdjęcia prosić ?
shewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości