|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zrobić loki prostownicą !!??
Dziewczyny myslicie, ze takie loczki nadawalyby sie jako fryzura studniowkowa? taka skromna...
na codzien nosze proste... co sadzicie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Raczkowanie
|
Dot.: Śliczne loczki za pomocą prostownicy !!
Jak najbardziej
![]() Mi te loczki wychodzą przy włosach około 20 cm, tam gdzie mają już koło 40 cm to robią się lekkie fale, a gdzie ok 80 cm to w ogóle się nie lokują, a wręcz prostują... Czy dłuższe włosy wymagają jakiegoś innego "nawijania"?
"Never stop hoping, Need to know where you are, But one thing is for sure, You're always in my heart." Edytowane przez Aglolga Czas edycji: 2009-01-11 o 00:27 Powód: Zacytowałam nie ten post. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Rozeznanie
|
długie rozprostowują sie pod swoim własnym ciężarem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
A to moje próby kręcenia loków prostownicą
![]() Wyszły bardziej fale, ale nie było źle... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Przyczajenie
|
hej jak Ci sie udalo zrobic te piekne loki tez kiedys takie mialam ale fryzejr nie chce mi pokazac a filmiki na youtube sie nie laduja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 | |
BAN stały
|
Cytat:
Najlepsze prostownice do kręcenia loków są te, które w zestwie posiadają takie "nakładki ochronne". Świadczy to o tym, że zewnętrzna obudowa takiej prostownicy również się nagrzewa się i działa podobnie jak lokówka. Natomiast jak chcemy prostować włosy taką prostownicą to zakładamy nakładki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Raczkowanie
|
http://de.youtube.com/watch?v=KTB1MOb2TYs
tutaj też dziewczyna robi loczki prostownicą. baaardzo mi się podobają. są takie naturalne.
![]() |
#309 |
Raczkowanie
|
hej
![]() czy to, że prostownica jest metalowa lub plastikowa (obudowa) ma jakies znaczenie jeśli chodzi o robienie loków ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#313 |
Wtajemniczenie
|
loki i prostownica
ostatnio czytałam w jakiejś gazecie o lokach zrobionych prostownicą, to były takie lekkie loki w zasadzie to fale ale super to wygląda i pasowałoby do moich włosów. jak zrobić takie fale prostownicą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Przyczajenie
|
hej. Witam wszystkich, jestem tutaj nowa. Dzisiaj też może sobie spróbuje zrobić loki prostownicą. mojej fryzjerce to wychodzi, a jak ja chcę sobie zrobić to mi się puszą ;( może coś doradzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
![]()
Są do tego takie specjalne prostownice
![]()
![]() |
#316 |
Rozeznanie
|
Dot.: loki i prostownica
Dziewczyny mam pytanie jakich kosmetykow termoochronnych uzywacie? Bo przeciez prostownice bardzo niszcza wlosy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich,ja próbowałam robić loki prostownicą cienka z zaokrąglonymi bokami i cienkimi płytkami i nic mi nie wychodzi,zamiast się kręcić on mi się prostują,czy wy używacie jakiegoś lakieru lub żelu przed robieniem loków??Proszę pomóżcie mi,tak bardzo chciałabym mieć takie loki jak wy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Przyczajenie
|
hmm, ja tam w sumie nie używam nic co mogłoby pomóc w kręceniu się włosów, jedynie co robię, to spryskuję włosy sprayem do prostowania, ponieważ ochrania on przed wysoką temperaturą. (to, że nazywa się "spreyem do prostowania" wcale nie wyklucza tego, żeby potem kręcić włosy ;p ). Cała istota tkwi, według mnie, w sposobie zakręcania loków, ale pisemnie to chyba tego nie wyjaśnię. Jest wiele filmików w sieci, spróbuj się przypatrzeć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Przyczajenie
|
Niestety moja prostownoica nie chce mi robic loczków ale te loczki są świetnee ;D
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
Witajcie !!
Kombinowalam ostatnio z prostownica - co by sobie fryzure odrobine urozmaicic lokami i... 1. albo moja prostownica jest zbyt kanciata i sie po prostu nie nadaje 2. albo to ja mam dwie lewe rece i sobie nie umiem z tym poradzic ![]() (obawiam sie, ze druga opcja jest bardziej prawdopodobna, ale sie nie poddam!!) W kazdym razie, jako ze pozazdroscilam Wam pieknych loczkow, bede probowac dalej. A w kwestii kosmetykow do wlosow uwazam, ze swietnie sie sprawdza cala seria CHI. Uzywam szampon, odzywke i spray - efekt swietny. Nie obciazaja wlosow i nie przetluszczaja ich jak inne produkty, ktore wczesniej stosowalam w takim samym zestawieniu. Bardzo przyjemny i stosunkowo niedrogi jest spray Babyliss - Proliss. Gdyby nie te specyfiki to moje wlosy juz dawno przypominalyby wyliniala miotle ![]() Pozdrawiam i zycze wszystkim (sobie rowniez) owocnego "krecenia"!!!
![]() |
#321 |
Raczkowanie
|
kinesja a jaką masz prostownice?
![]()
![]() |
#322 |
Raczkowanie
|
JUz sprawdzam....
Hmmm.... Ciezka sprawa - kupilam ja w sklepie z asortymentem fryzjerskim i...choc juz mam ja jakies 5 lat - ciagle jest w swietnym stanie, ale niestety niektore napisy sa zamazane. Ale moim sokolim wzrokiem dostrzeglam co nastepuje (nie wiedzac co jest czym podaje wsjo co widze): IC Automatic Sense Control System Ambition Sinelco International Soft Ionic No i tak to wyglada - co jest nazwa nie mam pojecia ![]()
![]() |
#323 |
Przyczajenie
|
Próbowałam sobie tak pokręcić (bo już mi się troszkę znudziło kręcenie włosków dyfuzorem) ale właściwie nic mi nie wyszło, tylko np się końcówki podkręciły ale i tak nie byly tak ładnie sprężyste jak na tych filmikach...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Rozeznanie
|
bo to jednak chyba sporo zależy od prostownicy, jak się płytki za mocno stykają to kręcą się tylko końce, spróbuj może mniej dociskać płytki i rotować prostownicę przy kręceniu loka
![]() Ja do tego polecam remingtona s 1051 jest naprawdę świetny jeżeli chodzi o loki, a próbowałam wieloma i tylko tym jest to łatwa sprawa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Przyczajenie
|
Aha, to spróbuję mniej dociskać, ja mam jakąś prostownice GA.MA czy jakoś tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
oj baby troche trzeba pocwizyc naprawde
![]() zadna to filozofia ja juz wpsominalam nie wierze w prostownice specjalne do robienia loków;p zwykły marketing;] na pewno taka cienka prostownica sie nie uda zrobic loczkow ale juz grubsza tak, moja ma jaies 3 cm szerokosci nie wiecej i loczki wychodza jak najbardziej ![]() moze pozniej mi sie zachce zrobic kolejnego filma ![]() ![]()
![]() |
#327 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzieki za filmiki! Juz dawno zastanawialam sie jak to zrobic... ah to ide pobuszowac na głowie;d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Zakorzenienie
|
a czyli jednak to kwestia wprawy
![]() ![]() pokaz zdjecie! ![]()
![]() |
#330 |
Wtajemniczenie
|
niestety prostownica zostala w domu, w ramach próby naprawiania własnych włosów. Pojadę do domu na święta to pokażę ^^
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.