co gorsze?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Paznokcie

Notka

Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-19, 17:18   #1
stelmachowa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Question

co gorsze??

mam pytanie,czy paznokcie okzazjonalne mocno niszcze plytke paznokcia?? wogole wg was,jaki sposob ozdabiania naszych pazurkow jest najbezpieczniejszy a jaki b.szkodliwy?? dziekuje za odp-dzi
stelmachowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-19, 21:11   #2
kiciulka1985
Zakorzenienie

Dot.: co gorsze??

Nie jestem specjalistka ale ogolnie malowanie poznokci raczej im nie szkodzi... jesli sie boisz o swoje pazurki uzywaj azy z odzywka a potem dopiero maluj lakierem.
Przede wszystkm unikaj przyklejania ozdob klejem... (grzybica murowana)
Stary 2005-12-19, 22:55   #3
Albertyna
Zakorzenienie

Lakiery raczej nie niszcza paznokci. Wyjątkiem może byc czerwony, który potrafi zafarbowac naturalna płytke
Pod lakier zawsze stosuj baze- wiekszośc odżywek to bazy. Masz dwa w jednym- lakier beda sie lepiej trzymac, a ty odzywisz paznokcie
co do ozdób, to przyklejaj je na przezroczysty lakier do paznokci.
Są też dostepne sliczne nakleki na paznokcie- jedne nakłada się na mokry lakier, inne maja klej i kładziesz je na wyschniety.

Najważniejsza sprawą, w tej całej zabawie zdobienie jest RODZAJ ZMYWACZA DO PAZNOKCI Tylko tym możesz sobie zaszkodzić! Kup dobry, najlepiej bezacetonowy.
zmywając paznokci przyłóz na chwilkę wacik do paznokci potrzymaj, a potem zsun rozpuszczony lakier- NIE TRZYJ!
niom... to tyle rad od profesjonaliski, mam nadzije, że nie zanudziłam
Powodzenia w zdobieniu!
Stary 2005-12-21, 18:27   #4
stelmachowa

dzieki wam dziewczyny ... aha jeszcze jedno,jesli chodzi o paznokcia okazjonalne... to lepiej "zakladac" tipsy na caly paznokiec,czy "tips akrylowy",czyli tylko na sam koniec paznokcia ?? z gory dziekuje zarady
Stary 2005-12-21, 19:41   #5
paulakrk
BAN stały

GG do paulakrk

Nie ma czegoś takiego jak "tips na caly paznokieć, tips na pół paznokcia czy tips akrylowy na jego ćwiartke". W wielkim skrócie - mamy do wyboru przedłuzanie paznokci metodą żelową i akrylową gdzie materiałem pokrywamy całą płytkę paznokcia. Może być to zrobione akrylem lub zelem na szablonie - wtedy całość paznokcia zalewamy rownomiernie lub na tipsie - wtedy przyklejamy tips mniej wiecej do polowy paznokcia a reszte pokrywamy zelem lub akrylem. No chyba, że chodziło Ci o sztuczne paznokcie, made in kiosk..to już inna sprawa
paulakrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-21, 21:58   #6
kiciulka1985
Zakorzenienie

Hmm
zadnych sztucznosci bym nie polecala... chociaz slysze naprawde wiele opinii na foru jako ze sztucznosci doczepiane nie niszcza z doswiadczenia wiem co innego...
Wiele moich znajomych zniszczylo sobie w ten sposob pazurki na amen (i nie mowcie ze to wina osoby robiacej ,ze niekompetentna, bo na litosc boska nie robily w jednym zakladzie u jednej osoby tylko u calkiem innych z papierem i w ogole)
Stary 2005-12-21, 22:08   #7
paulakrk
BAN stały

GG do paulakrk

No widzisz...a ja chodziłam po w sumie 6 dentystach, póki trafiłam na naprawdę rewelacyjnego.. Jego poprzednicy zawsze coś partaczyli, zawsze coś puchlo, ropiało, bolalo, nie goiło się dostatecznie szybko ( albo wcale się nie goiło). I co?? Powiem ,że wszelka "ingerencja w nature" jest szkodliwa i,że powinnam poczekać spokojnie aż zębymi same wypadną?! I jak sądze wszyscy ze specjalistow do których chodziłam mieli dyplomy. Baaa śmiem nawet twierdzić ,ze skonczyli studia medyczne!!! I przysłowiowa dupa z tego! Bo oprócz papierka liczy sie te pare innych rzeczy.
A o dentystach wspominam nie bez kozery - wspólczesne metody przedłuzania paznokci wzięły swój poczatek własnie z materiałów dentystycznych. Wiec jak? Uzyte w jamie ustnej (sic! tam dopiero powinny szkodzić!!!) mają zbawienny wpływ ale na paznokciach już są szkodliwym paskudztwem? Litosci..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-12-21, 23:14   #8
kiciulka1985
Zakorzenienie

Hmm
wiec moze rozwiejesz moje watpliwosci co do 2 kwestii ( ktore juz sa poza kwalifikacjami stylistki):
1.na co sie akryl/zel przyczepia - czy nie jakims klejem?
2.czy akryl /zel oddycha (mi sie zdeje ze nie)
w ogole sie na tym nie znam wiec prosze o odpowiedz
Stary 2005-12-21, 23:15   #9
kiciulka1985
Zakorzenienie

a co tego o zebach i paznokciach --- czy odzywka do paznokci ma zbawinny wplyw na wlosy? (podobne porownanie)
Stary 2005-12-21, 23:40   #10
paulakrk
BAN stały

GG do paulakrk

Odżywka do paznokci nie, ale np. jedwab zawarty zarówno w odżywkach do wlosów jak i paznokci ma jak najbardziej zbawienny wpływ. Ale chyba nie zrozumiałaś sensu mojej wypowiedzi. Chodziło mi a całą awersję do "sztuczności". Akryl na zębie tak ale na paznokciu nie?

Akrylu i zelu nie przyczepaimy klejem. Klejem możemy co najwyżej przykleić tipsa, na 1/3 długości paznokcia. A możemy wogole nie używać kleju jeżeli pracujemy na szablonie.

A z jakiej racji zel i akryl mają oddychać? I po jaką cholerę? Gdybyśmy nakładali warstwę produktu na np. skórę ( ktora oddycha) to jest oczywistym,że one także musiałby oddychać. Tylko po co nakładać taki materiał na warstwę rogową jaką są paznokcie? Warstwę która nie oddycha?
Stary 2005-12-22, 09:35   #11
kiciulka1985
Zakorzenienie

Moze sie myle ale z tego co wiem, kiedy paznokiec nie oddycha (lub gdy sie wilgoc zbierze pod tipsem) to paznokiec gnije...
Stary 2005-12-22, 09:47   #12
Albertyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stelmachowa
dzieki wam dziewczyny ... aha jeszcze jedno,jesli chodzi o paznokcia okazjonalne... to lepiej "zakladac" tipsy na caly paznokiec,czy "tips akrylowy",czyli tylko na sam koniec paznokcia ?? z gory dziekuje zarady
Jest mozliwośc zrobienia "tipsów okazjonalnych", których trwałośc to ok 7 dni. Przyklejamy wtedy tipsa do paznkcia opiłowujemy go i... paznokcieć jest przedłuzony!
Robiłam tak kilkakrotnie dla pań, które ze względów np zawodowych nie moga miec długich paznokci, a na wesele, czy inna imprezę chciały "zabłysnąć".
Cytat:
Hmm
wiec moze rozwiejesz moje watpliwosci co do 2 kwestii ( ktore juz sa poza kwalifikacjami stylistki):
1.na co sie akryl/zel przyczepia - czy nie jakims klejem?
2.czy akryl /zel oddycha (mi sie zdeje ze nie)
w ogole sie na tym nie znam wiec prosze o odpowiedz
1. Akryl i zel nie jest pzryczepiany na żaden klej, masa sama w sobie przyczepia sie do paznokcia, jedyna rzecza jaka sie podkleja jest tips, a on jest doklejany na końcówce paznokcia, a mozna takze przedłuzyc paznokcie bez uzycia tipsa- na szablonie.
2. Paznokcie nie oddychaja.
Stary 2005-12-22, 10:47   #13
olla22
Raczkowanie

GG do olla22

Dziewczyny uwazam ze kiciulka ma racje... niewazne kto wykonuje paznokcie chyba wszystkie wiedza ze po zdjeciu tipsow paznokcie sa w stanie oplakanym! sa cienkie,kruche matowe.nie wygladaja rewelacyjnie! i trzeba dobrze je podkurowac! i nie ma co porownywac zeba z paznokciem bo chyba kazdy widzi pewne roznice
olla22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-22, 11:49   #14
kiciulka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olla22
Dziewczyny uwazam ze kiciulka ma racje... niewazne kto wykonuje paznokcie chyba wszystkie wiedza ze po zdjeciu tipsow paznokcie sa w stanie oplakanym! sa cienkie,kruche matowe.nie wygladaja rewelacyjnie! i trzeba dobrze je podkurowac! i nie ma co porownywac zeba z paznokciem bo chyba kazdy widzi pewne roznice
Dziekuje
jak dobrze ze ktos jeszcze to zauwazyl...a juz zaczynalam myslec ze jakas przewrazliwiona jestem i tylko ja widze roznice
Stary 2005-12-22, 13:55   #15
paulakrk
BAN stały

GG do paulakrk

Wdech ,wydech.........wdech,wyd ech.......... tylko spokojnie..........
Na litość boską kiciulka!!!! wyglądasz mi na mądrą dziewczynkę prawidłowo zorientowaną artystycznie... a gadasz takie brednie..........

Ustalmy najpierw 1 !!!!!!!!!!! paznokiec nie oddycha!!!!!!! MOzesz zrobić eksperyment, zawinąc go na miesiac w folię aluminiową i będzie cacy !!!!!!!! Bo jego to nie interesuje, bo on nie oddycha!!!

Po 2 - nosze tipsy od prawie 4 lat. Ze względu na liczne zmiany zdobień dosć często sciągam całość i nakladam nowe tipsy, bądz buduje je od nowa na szablonie...Tak na przyklad robilam moj frenchyk z innego wątku. I zaluję ,że nie zrobilam też fotki "pomiedzy" bo moze byście uwierzyły,że mam NAJNORMALNIEJSZE W ŚWIECIE PAZNOKCIE!!! Nie sa wcale bardziej cienkie ani kruche niż byly przedtem!!! Regularnie masuje oliwką skorki, wcieram ją pod tipsa - dlatego pazur zachowuje elastycznosc i wszystko jest w porzadku!!!
I ( pewnie mi nie uwierzycie) ....nic mi przez 4 lata nie zgniło!!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-12-22, 14:31   #16
GUCIA3108
Raczkowanie

GG do GUCIA3108

!!!!!!!!!!! paznokiec nie oddycha!!!!!!!

Ja również się pod tym podisze.
Dlaczego paznokieć nie oddycha?Poniewa ż płytka paznokciowa jest martwym wytworem naskórka.
Stary 2005-12-22, 14:40   #17
kiciulka1985
Zakorzenienie

a jednak nie tylko ja zauwazylam ze nie kazdemu dobrze sluza zele/akryle..

A tak poza tym moze u mnie ten wstret jest stad ze nie akceptuje zadnych doklejanych/doczepianych elematow na ciele ktore maja nasladowac prawdziwe. I tak zaczynajac od pazurkow, poprzez sztuczne rzesy, doczepiane wlosy na sylikonowych piersiach konczac...
Dla mnie to jest nienormalne
W ogole szucznosci na jakie sie zbodywam ograniczam do malowania pazurkow (byla o tym mowa w innym watku - w pewnym sensie szuka...) ,rzes a ostatnio nawet z farowania wlosow zrezygnowalam...
Stary 2005-12-22, 18:08   #18
stelmachowa

uuuuuu ale ruch,dzieki Albertyna,ty mi sensownie odpisalas na MOJE pytanie :P ok.a dzieki wszystkim
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Paznokcie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości