|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
![]() co gorsze??
mam pytanie,czy paznokcie okzazjonalne mocno niszcze plytke paznokcia?? wogole wg was,jaki sposob ozdabiania naszych pazurkow jest najbezpieczniejszy a jaki b.szkodliwy?? dziekuje za odp-dzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: co gorsze??
Nie jestem specjalistka ale ogolnie malowanie poznokci raczej im nie szkodzi... jesli sie boisz o swoje pazurki uzywaj azy z odzywka a potem dopiero maluj lakierem.
Przede wszystkm unikaj przyklejania ozdob klejem... (grzybica murowana)
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Lakiery raczej nie niszcza paznokci. Wyjątkiem może byc czerwony, który potrafi zafarbowac naturalna płytke
![]() Pod lakier zawsze stosuj baze- wiekszośc odżywek to bazy. Masz dwa w jednym- lakier beda sie lepiej trzymac, a ty odzywisz paznokcie ![]() co do ozdób, to przyklejaj je na przezroczysty lakier do paznokci. Są też dostepne sliczne nakleki na paznokcie- jedne nakłada się na mokry lakier, inne maja klej i kładziesz je na wyschniety. Najważniejsza sprawą, w tej całej zabawie zdobienie jest RODZAJ ZMYWACZA DO PAZNOKCI Tylko tym możesz sobie zaszkodzić! Kup dobry, najlepiej bezacetonowy. zmywając paznokci przyłóz na chwilkę wacik do paznokci potrzymaj, a potem zsun rozpuszczony lakier- NIE TRZYJ! niom... to tyle rad od profesjonaliski, mam nadzije, że nie zanudziłam ![]() Powodzenia w zdobieniu!
![]() |
#4 |
|
dzieki wam dziewczyny ...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Nie ma czegoś takiego jak "tips na caly paznokieć, tips na pół paznokcia czy tips akrylowy na jego ćwiartke". W wielkim skrócie - mamy do wyboru przedłuzanie paznokci metodą żelową i akrylową gdzie materiałem pokrywamy całą płytkę paznokcia. Może być to zrobione akrylem lub zelem na szablonie - wtedy całość paznokcia zalewamy rownomiernie lub na tipsie - wtedy przyklejamy tips mniej wiecej do polowy paznokcia a reszte pokrywamy zelem lub akrylem. No chyba, że chodziło Ci o sztuczne paznokcie, made in kiosk..to już inna sprawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Hmm
zadnych sztucznosci bym nie polecala... chociaz slysze naprawde wiele opinii na foru jako ze sztucznosci doczepiane nie niszcza z doswiadczenia wiem co innego... Wiele moich znajomych zniszczylo sobie w ten sposob pazurki na amen (i nie mowcie ze to wina osoby robiacej ,ze niekompetentna, bo na litosc boska nie robily w jednym zakladzie u jednej osoby tylko u calkiem innych z papierem i w ogole)
![]() |
#7 |
BAN stały
|
No widzisz...a ja chodziłam po w sumie 6 dentystach, póki trafiłam na naprawdę rewelacyjnego.. Jego poprzednicy zawsze coś partaczyli, zawsze coś puchlo, ropiało, bolalo, nie goiło się dostatecznie szybko ( albo wcale się nie goiło). I co?? Powiem ,że wszelka "ingerencja w nature" jest szkodliwa i,że powinnam poczekać spokojnie aż zębymi same wypadną?! I jak sądze wszyscy ze specjalistow do których chodziłam mieli dyplomy. Baaa śmiem nawet twierdzić ,ze skonczyli studia medyczne!!! I przysłowiowa dupa z tego! Bo oprócz papierka liczy sie te pare innych rzeczy.
A o dentystach wspominam nie bez kozery - wspólczesne metody przedłuzania paznokci wzięły swój poczatek własnie z materiałów dentystycznych. Wiec jak? Uzyte w jamie ustnej (sic! tam dopiero powinny szkodzić!!!) mają zbawienny wpływ ale na paznokciach już są szkodliwym paskudztwem? Litosci.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Hmm
wiec moze rozwiejesz moje watpliwosci co do 2 kwestii ( ktore juz sa poza kwalifikacjami stylistki): 1.na co sie akryl/zel przyczepia - czy nie jakims klejem? 2.czy akryl /zel oddycha (mi sie zdeje ze nie) w ogole sie na tym nie znam wiec prosze o odpowiedz ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
a co tego o zebach i paznokciach --- czy odzywka do paznokci ma zbawinny wplyw na wlosy?
![]() ![]()
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Odżywka do paznokci nie, ale np. jedwab zawarty zarówno w odżywkach do wlosów jak i paznokci ma jak najbardziej zbawienny wpływ. Ale chyba nie zrozumiałaś sensu mojej wypowiedzi. Chodziło mi a całą awersję do "sztuczności". Akryl na zębie tak ale na paznokciu nie?
Akrylu i zelu nie przyczepaimy klejem. Klejem możemy co najwyżej przykleić tipsa, na 1/3 długości paznokcia. A możemy wogole nie używać kleju jeżeli pracujemy na szablonie. A z jakiej racji zel i akryl mają oddychać? I po jaką cholerę? Gdybyśmy nakładali warstwę produktu na np. skórę ( ktora oddycha) to jest oczywistym,że one także musiałby oddychać. Tylko po co nakładać taki materiał na warstwę rogową jaką są paznokcie? Warstwę która nie oddycha? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Moze sie myle ale z tego co wiem, kiedy paznokiec nie oddycha (lub gdy sie wilgoc zbierze pod tipsem) to paznokiec gnije...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robiłam tak kilkakrotnie dla pań, które ze względów np zawodowych nie moga miec długich paznokci, a na wesele, czy inna imprezę chciały "zabłysnąć". Cytat:
2. Paznokcie nie oddychaja.
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny uwazam ze kiciulka ma racje... niewazne kto wykonuje paznokcie chyba wszystkie wiedza ze po zdjeciu tipsow paznokcie sa w stanie oplakanym! sa cienkie,kruche matowe.nie wygladaja rewelacyjnie! i trzeba dobrze je podkurowac! i nie ma co porownywac zeba z paznokciem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak dobrze ze ktos jeszcze to zauwazyl...a juz zaczynalam myslec ze jakas przewrazliwiona jestem i tylko ja widze roznice ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Wdech ,wydech.........wdech,wyd ech.......... tylko spokojnie..........
![]() Na litość boską kiciulka!!!! wyglądasz mi na mądrą dziewczynkę ![]() ![]() ![]() ![]() Ustalmy najpierw 1 !!!!!!!!!!! paznokiec nie oddycha!!!!!!! MOzesz zrobić eksperyment, zawinąc go na miesiac w folię aluminiową i będzie cacy !!!!!!!! Bo jego to nie interesuje, bo on nie oddycha!!! ![]() Po 2 - nosze tipsy od prawie 4 lat. Ze względu na liczne zmiany zdobień dosć często sciągam całość i nakladam nowe tipsy, bądz buduje je od nowa na szablonie...Tak na przyklad robilam moj frenchyk z innego wątku. I zaluję ,że nie zrobilam też fotki "pomiedzy" bo moze byście uwierzyły,że mam NAJNORMALNIEJSZE W ŚWIECIE PAZNOKCIE!!! ![]() I ( pewnie mi nie uwierzycie) ....nic mi przez 4 lata nie zgniło!!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
!!!!!!!!!!! paznokiec nie oddycha!!!!!!!
Ja również się pod tym podisze. ![]() Dlaczego paznokieć nie oddycha? ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
a jednak nie tylko ja zauwazylam ze nie kazdemu dobrze sluza zele/akryle..
A tak poza tym moze u mnie ten wstret jest stad ze nie akceptuje zadnych doklejanych/doczepianych elematow na ciele ktore maja nasladowac prawdziwe. I tak zaczynajac od pazurkow, poprzez sztuczne rzesy, doczepiane wlosy na sylikonowych piersiach konczac... Dla mnie to jest nienormalne ![]() W ogole szucznosci na jakie sie zbodywam ograniczam do malowania pazurkow (byla o tym mowa w innym watku - w pewnym sensie szuka... ![]()
![]() |
#18 |
|
uuuuuu ale ruch,dzieki Albertyna,ty mi sensownie odpisalas na MOJE pytanie :P ok.a dzieki wszystkim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.