Wymarzony Pierścionek cz. XIII :) - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-27, 09:51   #1261
pollynema
Zadomowienie

Dot.: Wymarzony Pierścionek cz. XIII :)

Butter, mam kilka pomysłów. Na pewno nie przemawia do mnie argument, żebym nie robiła tego póki nie znajdę czegoś nowego, bo tak się nie uda Poradzę sobie, o to się nie martwię.
Stary 2009-01-27, 09:52   #1262
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pollynema Pokaż wiadomość
Życie sprzyja odważnym podobno

Prawda jest taka, że od wakacji już chodziłam z tą myślą i w końcu przyszedł na nią czas. Nie podoba mi się to co się tu wyprawia i jak się traktuje ludzi. Mnie wprawdzie chcieli zostawić, ale przez rok nie zrobiono nic, żeby docenić moją pracę, a wręcz przeciwnie.

Czas iść inną ścieżką. Jestem spokojniejsza niż kiedykolwiek, a z tą decyzją mi o wiele lżej na sercu i czuję się fair wobec siebie.

I tego Ci życzę, ja w kwestiach pracy jestem asekurantka ale za to w życiu zawsze idę na całość
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 10:01   #1263
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Butter, mam kilka pomysłów. Na pewno nie przemawia do mnie argument, żebym nie robiła tego póki nie znajdę czegoś nowego, bo tak się nie uda Poradzę sobie, o to się nie martwię.
Ważne, że wierzysz w siebie
Na pewno uda Ci się znaleźć coś fajnego...
Powodzenia
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 10:02   #1264
ANITKA79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Anitko jeżeli ci tak bardzo zależy, to musisz ćwiczyć żeby wypaść jak najlepiej.Sen odbijesz sobie po występie
Cwicze cwicze... Zwlaszcza ze proby dodatkowe sa jedyna forma zebym mogla wiecej pospiewac pod okiem dyrygenta bo sama sobie nie zagram Ucze sie poki co ze sluchu po prostu

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość

Ja Ciebie rozumiem, możesz wymusić by nie palił przy Tobie, w domu itp. ale aby rzucić palenie musi sam do tego dojrzeć, taka smutna prawda Madziu
Zgadzam sie z DorinkaMoj Tz tez nigdy nie rzucilby bo mu kaze, on jesli to zrobi to tylko sam z siebie. A dla mnie juz duzym postepem jest ze nie pali przy mnie i w mieszkaniu

Nema odwazny bardzo krok. Zebys tylko cos znalazla jak najszybciej

PZs1 fajnie ze juz sie decydujecie na wlasne mieszkanko i chcecie wziac kredyt, widac ze idziecie do przodu. A jeslu moge spytac macie jakis wklad wlasny?
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 10:03   #1265
novocaine870
Rozeznanie

dzień dobry

dawno mnie tu nie było .... duzo pracy i nauka :/

Napewno bym się nie zdecydowała na złożenie wypowiedzenia nie mając nic innego na oku....chociaż gdybym miała coś odłożone na koncie, miałabym jakieś dodadtkowe źródło dochodu i syt. w pracy byłaby bardzo zła to wtedy MOŻE.
W mojej syt. rezygnacja z pracy byłaby niezbyt mądrą decyzją

Madlen - zdjęcia !

Haniu- wiedziałam,że mąż odżyje
novocaine870 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 10:11   #1266
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez novocaine870 Pokaż wiadomość
dzień dobry

dawno mnie tu nie było .... duzo pracy i nauka :/

Napewno bym się nie zdecydowała na złożenie wypowiedzenia nie mając nic innego na oku....chociaż gdybym miała coś odłożone na koncie, miałabym jakieś dodadtkowe źródło dochodu i syt. w pracy byłaby bardzo zła to wtedy MOŻE.
W mojej syt. rezygnacja z pracy byłaby niezbyt mądrą decyzją

Madlen - zdjęcia !

Haniu- wiedziałam,że mąż odżyje

Dawno Cię nie było......rzeczywiście

Ja mam podejście takie jak Ty, za bardzo lubię mieć swoje pieniądze i poczucie niezależności To jest dla mnie warte każdych poświęceń
Stary 2009-01-27, 10:21   #1267
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Dawno Cię nie było......rzeczywiście

Ja mam podejście takie jak Ty, za bardzo lubię mieć swoje pieniądze i poczucie niezależności To jest dla mnie warte każdych poświęceń
No ja też nie zrobiłabym tak, jak nema...ale każdy jest inny
Dla mnie też niestety pieniądze są bardzo ważne
Dlatego, jak miałam nóż na gardle i nie mogłam już pracować w mojej poprzedniej firmie, to kombinowałam i kręciłam wszystkim tak, żeby ani na chwilkę nie zostać bez dochodu - chociaż kosztowała mnie cała ta sytuacja w cholerę nerwów... Nikomu czegoś takiego nie życzę na prawdę, z sytuacją jaka spotkała mnie w pracy, nie spotkałam się jeszcze nigdzie, w żadnych nawet hard corowych opowieściach
Stary 2009-01-27, 10:27   #1268
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
No ja też nie zrobiłabym tak, jak nema...ale każdy jest inny
Dla mnie też niestety pieniądze są bardzo ważne
Dlatego, jak miałam nóż na gardle i nie mogłam już pracować w mojej poprzedniej firmie, to kombinowałam i kręciłam wszystkim tak, żeby ani na chwilkę nie zostać bez dochodu - chociaż kosztowała mnie cała ta sytuacja w cholerę nerwów... Nikomu czegoś takiego nie życzę na prawdę, z sytuacją jaka spotkała mnie w pracy, nie spotkałam się jeszcze nigdzie, w żadnych nawet hard corowych opowieściach

No właśnie, ja mam podobnie ...a jestem ciekawa co się u Ciebie wtedy wydarzyło w pracy Z tego co napisałaś musiało być nieźle
Stary 2009-01-27, 10:27   #1269
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz....dokładnie nie wiem, bo o dziwo ostatnio przestałam włazić na wagę , za to po ciuchach widzę, no i gołym okiem widać, że podniósł się tyłek i naprawdę wygląda nieźle Ja ćwiczę 30 minut dziennie, przez 5 dni w tygodniu, w weekend robię sobie przerwę.... Poza tym wydaje mi się, że cellulit jest mniej widoczny, może to autosugestia ale na mnie działa mobilizująco
skoro efekty widać gołym okiem, to nieźle. Obawiam się tylko trochę, bo mnie ten stepper mało męczy, tzn. włączam sobie jakiś film i mogę chodzić i chodzić...
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 10:30   #1270
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
[/B]

No właśnie, ja mam podobnie ...a jestem ciekawa co się u Ciebie wtedy wydarzyło w pracy Z tego co napisałaś musiało być nieźle
Mogę Ci napisać na prv, bo nie chcę pisać tutaj.
Stary 2009-01-27, 10:33   #1271
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda, bom ciekawa
Stary 2009-01-27, 10:34   #1272
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
skoro efekty widać gołym okiem, to nieźle. Obawiam się tylko trochę, bo mnie ten stepper mało męczy, tzn. włączam sobie jakiś film i mogę chodzić i chodzić...
Jak to mało męczy.... coś nie tak, ja po 30 minutach jestem ledwo ciepła, pot po tyłku, czole itp Miśku może za wolno ćwiczysz, na stepperze trzeba chodzić szybko, by wejść na odpowiedni tryb spalania

Cytat:
Jesli to nie problem to czekam
Stary 2009-01-27, 10:38   #1273
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to mało męczy.... coś nie tak, ja po 30 minutach jestem ledwo ciepła, pot po tyłku, czole itp Miśku może za wolno ćwiczysz, na stepperze trzeba chodzić szybko, by wejść na odpowiedni tryb spalania
bo widzisz, ja jestem dość wysoka i wydaje mi się, że te stopnie są dla mnie zbyt mało strome, zbyt niskie, za mało muszę nogi podnosić, albo faktycznie powinnam szybciej ćwiczyć
Stary 2009-01-27, 10:46   #1274
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Jesli to nie problem to czekam
Wysłałam
Stary 2009-01-27, 10:54   #1275
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
bo widzisz, ja jestem dość wysoka i wydaje mi się, że te stopnie są dla mnie zbyt mało strome, zbyt niskie, za mało muszę nogi podnosić, albo faktycznie powinnam szybciej ćwiczyć

Ja mam 174 cm a Ty ile ?
Nie wydaje mi się aby wzrost miał znaczenie , technika i rytm jest istotny

Na wątku dziewczyna kupiła sobie nowy stepper i panika, bo ona jest za lekka a stepper nie działa, bo nie ma regulacji siły A wazyła ok.50 kg. więc nie ma takiej możliwości, bo mój Tomuś czasem ćwiczy a waży 20 kg i idzie mu dobrze Po dwóch dniach przyzwyczaiła się i było już ok
Stary 2009-01-27, 10:57   #1276
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Panele juz polozone, sciany pomalowane ale robia jeszcze korytarz wiec sie wszystko nosi, ogolnie jest ladnie. Jeszcze moze meble bedziemy miec nowe i bedzie calkiem przytulnie...

Zaro Na razie nie jestem.. musze sie nauczyc tekstow koled na przesluchanie, wiec wiadomo cos za cos ale bardzo chce zaspiewac bo to bedzie moj pierwszy koncert w stalym skladzie
No to ćwicz Anitko, na efekty trzeba pracować w pocie czoła Chciałabym Cie kiedyś usłyszeć
Dobrze ze remont wreszcie na ukonczeniu

Cytat:
Kupiliśmy materac z ikei, sprężynowy...fajny chyba, wygodny na pierwszy rzut 'tyłka' na materac

Ale i tak najbardziej się cieszę z pościeli
Super, gratuluje udanych zakupów A jaki wymiar pościeli? Bo ikea chyba ma swój jakiś, prawda? Tzn np nie kupi się tam pościeli 200x220 tylko np 200x200? I dlatego nie kupilam zadnej jeszcze, chociaz mi sie podobaja...

Cytat:

Prawda jest taka, że od wakacji już chodziłam z tą myślą i w końcu przyszedł na nią czas. Nie podoba mi się to co się tu wyprawia i jak się traktuje ludzi. Mnie wprawdzie chcieli zostawić, ale przez rok nie zrobiono nic, żeby docenić moją pracę, a wręcz przeciwnie.

Czas iść inną ścieżką. Jestem spokojniejsza niż kiedykolwiek, a z tą decyzją mi o wiele lżej na sercu i czuję się fair wobec siebie.
Nemo, gratuluje odwagi, naprawdę. Jestem z Ciebie dumna. Jesteś z zgodzie sama ze sobą. To naprawdę bardzo bardzo ważne.

Cytat:
Cwiczylam duzo na steperze jak mialam jakies 17 lat, moglam chodzic przez godzine i nie bylam zmeczona moze faktycznie trzeba to bylo robic szybciej, chociaz wtedy to raczej wyrobilam sobie taka dobra kondycje. Teraz jak wchodze na maszyne eliptyczna na silowni to jednak sie mecze

Edit: Madlen, pokaz wreszcie zdjecia!

Edytowane przez zara_84
Czas edycji: 2009-01-27 o 10:58
zara_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 10:57   #1277
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Cytat:
PZs1 fajnie ze juz sie decydujecie na wlasne mieszkanko i chcecie wziac kredyt, widac ze idziecie do przodu. A jeslu moge spytac macie jakis wklad wlasny?

Jakiś wkład własny mamy może nawet uda się cos jeszcze do niego dołozyć tylko trzeba naradę rodzinną zwołać, ale to wszystko nadal stoi pod wielkim znakiem zapytania
Stary 2009-01-27, 11:01   #1278
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zara_84 Pokaż wiadomość

Super, gratuluje udanych zakupów A jaki wymiar pościeli? Bo ikea chyba ma swój jakiś, prawda? Tzn np nie kupi się tam pościeli 200x220 tylko np 200x200? I dlatego nie kupilam zadnej jeszcze, chociaz mi sie podobaja...

Kupiliśmy 200x200. Podobają mi się ikeowskie tylko... np. takie kołdry, jak piszesz są w Jysku, ale tam mi się nie podobają poszewki.

Ja kupiłam taką

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00145970 dwuosobową.
Stary 2009-01-27, 11:09   #1279
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 174 cm a Ty ile ?
Nie wydaje mi się aby wzrost miał znaczenie , technika i rytm jest istotny

Na wątku dziewczyna kupiła sobie nowy stepper i panika, bo ona jest za lekka a stepper nie działa, bo nie ma regulacji siły A wazyła ok.50 kg. więc nie ma takiej możliwości, bo mój Tomuś czasem ćwiczy a waży 20 kg i idzie mu dobrze Po dwóch dniach przyzwyczaiła się i było już ok
ja mam 175, więc niewiele więcej. To chyba jednak coś nie teges robiłam, poprawię się dziś, przyspieszę tempo i zobaczymy

Cytat:
Kupiliśmy 200x200. Podobają mi się ikeowskie tylko... np. takie kołdry, jak piszesz są w Jysku, ale tam mi się nie podobają poszewki.

Ja kupiłam taką

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00145970 dwuosobową.
bardzo ładna, spokojna. Ja lubię ciemne kolory i w ikei sporo wzorów też mi się podoba, ale zawsze miałam wrażenie, że oni z jakiejś dziwnej bawełny szyją, takiej szorstkiej w dotyku
Stary 2009-01-27, 11:14   #1280
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam 175, więc niewiele więcej. To chyba jednak coś nie teges robiłam, poprawię się dziś, przyspieszę tempo i zobaczymy

bardzo ładna, spokojna. Ja lubię ciemne kolory i w ikei sporo wzorów też mi się podoba, ale zawsze miałam wrażenie, że oni z jakiejś dziwnej bawełny szyją, takiej szorstkiej w dotyku
Dzięki.. ta właśnie jest z innego materiału - takiego miekkiego, bardzo przyjemnego w dotyku
Stary 2009-01-27, 11:16   #1281
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki.. ta właśnie jest z innego materiału - takiego miekkiego, bardzo przyjemnego w dotyku
to może powinnam się tym pościelom lepiej przyjrzeć jak tam będę następnym razem
Stary 2009-01-27, 11:18   #1282
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
No raczej tak , postaraj się tak ćwiczyć jakbyś ćwiczyła na czas, ja tak się nauczyłam tempa a później trochę zwalniam by wyregulować oddech
Stary 2009-01-27, 11:18   #1283
DianaM
Zadomowienie

Witam
Madlen, też czekam na zdjęcia !
L_V, co się tam u Was dzieje??? Wszystkie firmy zwalają na kryzys, ale bez przesady on jest za oceanem. do nas jeszcze nie dotarł
Pollynema, jesteś bardzo odważna. Nie wiem czy postąpiłabym tak jak Ty, ale Cię szczerze podziwam i trzymam mocno kciuki.

Butter, pościel bardzo fajna Szkoda, że mam tak daleko do Ikei, jakieś 200km. Mam ochotę zrobić tam duże zakupy. Ile zapłaciłaś za pościel?
Stary 2009-01-27, 11:19   #1284
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
to może powinnam się tym pościelom lepiej przyjrzeć jak tam będę następnym razem
Wiesz co, w większości są właśnie takie szorstkie, ale te trochę droższe są właśnie z takiego miłego materiału Ciekawa jestem jak z ich trwałością

Diano, dzięki, za pościel zapłaciłam niecałe 60 zł, bo jest taka promocja, że jak się kupi pierzynę i poduchy za min. 100 zł, to wybrana pościel jest za 50% ceny, jak się ma kartę ikea family...a ja mam,bo ona jest za darmo
Aha, no a kołdrę i poduszki też kupowaliśmy akurat

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2009-01-27 o 11:22
Stary 2009-01-27, 11:29   #1285
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, w większości są właśnie takie szorstkie, ale te trochę droższe są właśnie z takiego miłego materiału Ciekawa jestem jak z ich trwałością

Diano, dzięki, za pościel zapłaciłam niecałe 60 zł, bo jest taka promocja, że jak się kupi pierzynę i poduchy za min. 100 zł, to wybrana pościel jest za 50% ceny, jak się ma kartę ikea family...a ja mam,bo ona jest za darmo
Aha, no a kołdrę i poduszki też kupowaliśmy akurat

To super okazja, ja lubię od nich pościel i te kołdry- widziałam taką że dwa w jednym- coś jak śpiwór, dwie kołdry połączone w jedną , ale mojemu Tżowi babcia gdzieś zamówiła taką specjalną kołdrę 2000x 2500 także jest gigantycznie boska , tyle że z pościelą jest gorzej ale można trafić

Muszę sobie wyrobić tę kartę Ikea family bo nie mam
Stary 2009-01-27, 11:33   #1286
pollynema
Zadomowienie

Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa. Na razie czekam, bo szefostwo coś boi się chyba ze mną spotkać.
Stary 2009-01-27, 11:34   #1287
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
To super okazja, ja lubię od nich pościel i te kołdry- widziałam taką że dwa w jednym- coś jak śpiwór, dwie kołdry połączone w jedną , ale mojemu Tżowi babcia gdzieś zamówiła taką specjalną kołdrę 2000x 2500 także jest gigantycznie boska , tyle że z pościelą jest gorzej ale można trafić

Muszę sobie wyrobić tę kartę Ikea family bo nie mam
To na stronie się wypisuje formularz, a oni Ci ją do domu przysyłają...
Dodatkowo ma się na nią kawę i herbatę za friko w kawiarence w tygodniu

Warto ją mieć, bo nic nie kosztuje, a czasem się jakieś promocje przytrafiają

Tak, jak juz pisałam, my kupiliśmy standardową kołdrę, bo TŻ lubi jak mu stopy wystają...
Stary 2009-01-27, 11:38   #1288
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
To na stronie się wypisuje formularz, a oni Ci ją do domu przysyłają...
Dodatkowo ma się na nią kawę i herbatę za friko w kawiarence w tygodniu

Warto ją mieć, bo nic nie kosztuje, a czasem się jakieś promocje przytrafiają

Tak, jak juz pisałam, my kupiliśmy standardową kołdrę, bo TŻ lubi jak mu stopy wystają...

Jak się zamelduję w nowym mieszkaniu, a to już w przyszłym tygodniu to złożę wniosek o kartę
Muszę wyrobić sobie nowy dowód, paszport, prawko także uzbierało się tego

U mojego Tża to nie była kwestia wystających nóg tylko nieustannej walki o kołdrę w nocy , ja mu zabierałam i miał dosyć Teraz walki sie skończyły
Stary 2009-01-27, 11:39   #1289
lemoorka
Zakorzenienie

Witam

Ja na chwilę, wziełam wolne- fatalnie sie czuje w głowie mi się kręci, niedobrze mi

Cytat:

Zyczę powodzenia

ja tez uwazma,że jak coś nie odpowiada to się ucieka- wazniejsze zdrowia i czasu więcej na szukanie pracy. Sama tak zrobiłam i nie żałuję

Cytat:
Cwicze cwicze... Zwlaszcza ze proby dodatkowe sa jedyna forma zebym mogla wiecej pospiewac pod okiem dyrygenta bo sama sobie nie zagram Ucze sie poki co ze sluchu po prostu

Zgadzam sie z DorinkaMoj Tz tez nigdy nie rzucilby bo mu kaze, on jesli to zrobi to tylko sam z siebie. A dla mnie juz duzym postepem jest ze nie pali przy mnie i w mieszkaniu
?
Szkoda,że nie możesz znam tu zaspiewać

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Witam
Madlen, też czekam na zdjęcia !
L_V, co się tam u Was dzieje??? Wszystkie firmy zwalają na kryzys, ale bez przesady on jest za oceanem. do nas jeszcze nie dotarł
Pollynema, jesteś bardzo odważna. Nie wiem czy postąpiłabym tak jak Ty, ale Cię szczerze podziwam i trzymam mocno kciuki.

Butter, pościel bardzo fajna Szkoda, że mam tak daleko do Ikei, jakieś 200km. Mam ochotę zrobić tam duże zakupy. Ile zapłaciłaś za pościel?

czyzby Po-fanka

Panie DOnald kryzys w Polsce jest - " Nie skąd w moim porfleu nadal dobrze"

Mieszkasz w małej miejscowości, to może nie dostrzegasz. U mnie w pracy też niewiadoma, bo firma ma problem ze ściaganiem nalezności.
U tz w pracy - nie wtorza wolnych etatów, jak tkos odejdzie zastepuja pracownikiem z innego działu. Tz pracuje w międyznarodwej grupie kapitałowej, która też stoi pod znakiem zapytania

Gospodarka Wielkiej BRytanii stoi najgorzej od 25 lat. U nas już jest gorzej niż w 2001.
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 11:42   #1290
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się zamelduję w nowym mieszkaniu, a to już w przyszłym tygodniu to złożę wniosek o kartę
Muszę wyrobić sobie nowy dowód, paszport, prawko także uzbierało się tego

U mojego Tża to nie była kwestia wystających nóg tylko nieustannej walki o kołdrę w nocy , ja mu zabierałam i miał dosyć Teraz walki sie skończyły

My też teraz walczymy o kołdrę (zawsze wygrywam ), ale to może dlatego, że spimy pod małą, jednoosobową Wierzę, że to się zmieni już w tym tyg.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości