|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
Nicola tutaj jest nowa kolekcja
|
|
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze nie mozna edytowac postu
![]() Nicola jednak nie ma tej kolekcji na str
|
|
|
|
#2223 |
|
Raczkowanie
|
Blondynka, ja właśnie też zaczęłam szukać w necie, ale nic nie znalazłam
|
|
#2224 |
|
Zadomowienie
|
Wszedzie szukalam wzorow nowej kolekcji, ale nie ma. Jest tylko informacja, zeby podac na str X-landera swoj e-mail i oni Cie powiadomia o tym kiedy bedzie mozna zobaczyc. chcialam to zrobic, ale jakis blad wystepuje
Chyba nie jest mi dane zobaczyc nowych kolorow
|
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Goo, trzymam kciuki i zobaczysz że będzie dobrze
Blondynka, robisz tipsy? Boszenka, piękne te ciuszki Superzabula, no to różnica cenowa faktycznie będzie. Ale ja i tak teraz nie kupię, bałabym się. No i z ciekawości chcę poczekać na te nowe modele. Kolor chcę jakiś żywy i raczej jasny więc może mi nie wycofają. A co do kół, zdecydowałam się już na 4-kołowca. Podobają mi się 3-kołowe ale zawsze słyszę że niestabilne no i podjazdy na schodach też są dostosowane do standardowych 4 kółek. Kathi, myślisz że mój mały przerośnie Twoją córę? Mój według mojego podręcznika ma książkową wagę na 24 tydzień, w 27 piszą że powinno być koło 920 g więc Twoja córcia znacznie to przekracza, taką wagę to podają na 29/30 tydzień. Dla mnie ona jest bardzo duża bo ja po urodzeniu miałam 1 kg więc już mnie przegoniła a dzieci w rodzinie męża rodziły się koło 3 kg, bratanek miał 2900 i ja zakładam że nasz maluch pewnie tyle będzie miał. Zresztą wolałabym żeby większy jednak nie był bo jak skończy się na naturalnym porodzie to ja tego nie przeżyję Życzę sobie pięknego 3-kilowego synusia z niewielką główką hihi.
|
|
|
|
#2226 |
|
Zadomowienie
|
Goo
trzymam wszystko będzie dobrze musi być tak jak pisałam kiedyś wiem co czujesz Boszenka fajowe ubranka
|
|
#2227 |
|
Zadomowienie
|
Gosik
Dokładnie u nas tak było - niby wszystko jedno, aby zdrowe było, a jak przyszło co do czego to sie zawiódł, ale już mu przechodzi, dobrze będzie za to cała moja rodzina wniebowzięta, że córeczka, bo u nas dominuja chłopaki i jak to wczoraj usłyszałam "Bedzie kogo stroić" Goo Kochana, prosze się nie denerwować, wszystko bedzie oki doki, bo musi byc oki doki Bierz przykład z córeczki - ciesz sie, że zobaczy dzidziusia, Ty tez się ciesz Esti Czekamy na wiesci o siostrze A co do fryzjera to mamy widze podobne mysli, tez rozwazam taką opcję, tylko nie wiem co chciałabym z tymi moimi kudełkami zrobić ![]() Marika dziekuję a tu niespodzianka całkiem milusia superzabula nie mam pojęcia od czego to zalezy, na pewno nie od grubości tego brzucha, bo mój nie jest wielki.. gin pokazywał nam zdjęcia innej kobietki to normalnie mówię Ci - obrazke jak zdjęcię zrobione noworodkowi, nawet filmik nagrany jak się rusza - jakby z normalniej kamerki... Ale najważniejsze że zdrowe dzieciaki nam rosną, a napatrzymy się jeszcze jak urodzimy za kilkanaście tygodni Kathi śliczne zdjęcia, laseczkam Wam rośnie nieziemska Manolita Ja nawet nie biorę po uwage cesarki, boje się jak ognia... Co do zneczulenia to bardziej bym sie bała tej ogromnej igły niż tego bólu Jakoś to przezyjemy, w końcu nie my pierwsze i nie ostatnie, a zreszta jaka nagroda nas potem czeka![]() |
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trudno, będę musiała wytrzymać do tej połowy lutego, przez ten czas może zdążę obejrzeć oferty w naszych sklepach bo na razie tylko w jednym byłam
|
|
|
|
|
#2229 |
|
Zadomowienie
|
No ja mam jeszcze do odwiedzenia jeden sklep, ale to jutro. Jak tam nie bedzie to musimy zadecydowac, czy kupujemy czy czekamy.
|
|
|
|
#2230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja się łudziłam... ale niestety, u niego w rodzinie sami chłopcy no i my wyjątkiem nie będziemy a szkoda Za to jak się dowiedział że syn to stwierdził że tak właściwie z córki też by się cieszył taaaaa No cóż, ja byłam za to zrozpaczona ale już się pogodziłam no ale jakby jednak dwóch ekspertów sie pomyliło co raczej niemożliwe to byłabym w siódmym niebie ![]() Cytat:
jutro z mamą wybieramy się do jednej hurtowni, musze popatrzeć co gdzie jeszcze jest...
|
||
|
|
|
#2231 |
|
Wtajemniczenie
|
Siostra była u lekarza w Akademii Medycznej (w szpitalu powiedzieli jej że tam tą metodą robią prywatnie a zwykłą na NFZ) no i okazało się że robią jedną i druga metodą na NFZ
kazał jej brać do połowy lutego leki przeciwbólowe ile ona tego musi przyjąć dzień w dzień tyle tabletek ![]() no zobaczymy ................. czekamy. Jak nie da rady to pójdzie prywatnie od ręki za te 4000zł dziewczynki myślę o balejażu. Zawsze robię 2x blond 1x ciemny tak przekładane żeby więcej blondu było. A teraz może zrobić 1 x blond/ 1x ciemny? ![]() Żeby dla odmiany trochę ciemniej było? Ścinać włosów nie chcę bo łatwiej sobie zwinąć i przy dziecku jak się urodzi nie ma kłopotu....chociaż jak pamiętam mimo że Julka była mała to włosy zawsze musiałam mieć ułożone na szczotkę
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Gosikk no i ja tobie takiego synusia zycze
a pomiarami nie ma co sie przejmowac bo to tylko maszyna i mylic sie nie moze a nasze dzieci nie sa ksiazkowe ![]() ja tylko sie ciesze ze nie jest mala tka wielka jak Maxi bo jak syn byl 4860 g to corka tez moze byc duza lekarz mnie pocieszyl ze te drugie moze byc nawet wieksze dlatego sie ciesze ze mala idzie programowo tzn wszystkie pomiary mieszcza sie w normie a to dla mnie najwazniejsze Przy synku ciagle slyszalam ze za duzy jest a jak okaze sie ze mala jest duza to bede miec CC Esti Czekamy na wiesci o siostrze trzymam kciukaski .Kurde jak ty masz takie prorocze te sny to ja moze kolyske zaczne skladac ![]() Ja jednak w domu siedze pada , rozpakowalam do szuflad wyprawke i musze jeszcze jedna szuflade gdzies wygospodarowac bo mi przybraklo w komodzie
|
|
|
|
#2233 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka mamusie i brzusie
Cytat:
Cytat:
![]() cały tatuś ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
twoje zakupy też udane Cytat:
ad. 2 łóżeczko już złożyliśmy, żeby pozbyć się tego zapachu drewna Dobra ja teraz zmykam do mamy, odezwę się później i napiszę jak było w szpitalu. Buziaczki dla Was i maluszków |
||||||
|
|
|
#2234 | ||
|
Zadomowienie
|
Nicola zapomniałam podziękować za link do strony z wózkami. Pierwszy raz widziałam aż tak duzy wybór. Rumiankowa też mi bardzo pomogła. Teraz mam w czym przebierać, a myślalam, ze jestem skazana na wózek "jeden obok drugiego" a one nie zawsze są wygodne, bo mogą się w drziwach nie zmiescic
(chociaz nie zarzekam się, być moze kupię własnie taki czołg )Cytat:
Cytat:
po buziuni widać, że to dziewczynka...nie trzeba daleko szukać![]() Wczoraj przyszły nasze ciuszki z allegro. Jestem bardzo zadowolona...zadbane, wyglądają jak nowe, pachną z daleka dzidziusiem kobieta je wyprała i wyprasowała. Teraz widzę, że się opłacalo ![]()
|
|
#2235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2236 |
|
Wtajemniczenie
|
Kathi - cudo córa....
Drugi dzidziuś, nie pamiętam czyj, ale kochany... Z profilem tatusia.... ![]() anulka anulka - fajnie że ciuszki fajne. Bardzo się opłacało je kupić ![]() Ja wczoraj kupiłam pajaca z kubusiem puchatkiem i takiego rampersa białego w misie.... Już wszystkie ciuszki poprałam, a dzisiaj je poprasuję Mój tż jak wywieszał, to mówił że już nie może się doczekać dzidziusia Ja też![]() Widzę żę ktoś łóżeczko składa Wcale się nie dziwię, aj też najchętniej bym juz wszystko miała... o ale dla mnie trochę za wcześnie... ja myślałam żęby łóżeczko na początku maja składać, czyli ponad miesiąc przed narodzinami.A i namawiam męża na pościel 11 elementową.... Jest cudna. No nie powiem, nie miał chłopina serca mi odmówić i tylko troszkę się ze mnie ponabijał.... |
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Esti, tyle czasu na tabletkach to chyba nie za dobrze
No ale skoro lekarz twierdzi że mozna...w ostateczności pójdzie prywatnie ale to tyyyle kasy A balejaż mnie by się podobał bardziej 1x blond i 1x ciemny Kathi, dzięki |
|
|
|
#2238 |
|
Wtajemniczenie
|
kathi bój się bój
żartuję....![]() gosik mi też się wydaje że za dużo tych tabletek, ale zobaczymy ![]() ja też wcześniej robiłam zawsze 1x1 ale od lata zaczęła mi robić jaśniejsze. W sumie to kwestia przyzwyczajenia bo na początku dziwnie było ale po jakimś czasie się przyzwyczaiłam ![]() ale teraz chcę zmiany i chyba zrobię 1x1 |
|
|
|
#2239 |
|
Wtajemniczenie
|
Kusicie z tym fryzjerem :0 Ja na razie zapuszczam, żeby sobie kitkę wiązać. Najwygodniej tak będzie
![]() Zapomniałam napisać. Byłam wczoraj na zakupach w biedronce i widziałam te kocyki. Powiem szczerze - nic specjalnego.... Takie trochę "twardawe". Niezbyt miłe w dotyku. |
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Esti, woow, w avatarku to Twój brzuszek? Noo, teraz to już baardzo ciążowy
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie a ja przy Maxim mialam dlugie wlosy i nie wiazalam ich bardzo dlugo a potem jak mnie syn zobaczyl w kitce to zaczal plakac i za wlosy mnie ciagnac hihi nie jego mama bylam
Teraz na szczescie madra niunia jak mama zmienila kolorek i dlugosc to tylko powiedzial super mama i buziaka dal Moja mala mnie okopuje i pauzy nie robi chyba sie msci na mamie za wczorajsze |
|
|
|
#2242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak się cieszę rób fotki bo my z tego samego terminu więc sobie porównamy brzusie ![]() więcej fotek w albumie prywatnym ![]() zobaczcie jak mi pępek wyskoczył
|
|
|
|
|
#2243 |
|
Wtajemniczenie
|
no i zapomniałam dodać że zaczynamy 25 tc
|
|
|
|
#2244 |
|
Rozeznanie
|
Dzien doberek mamuski
Pakusiu jak znajde tego linka od lozeczka turystecznego to wkleje Berciu kochana zobaczysz przejdziesz na dietke i cukier sie unormuje. Sprobuj sie nie martwic, choc wiem ze nie jest latwo Superzabula sliczny ten twoj syncio. Oj szykuje Ci sie przystojniaczek Kathi twoja coreczka tez bardzo sliczna Kurcze... macie fajnie z tymi usg 3/4d. Gosik mi sie tez marzy taki bobasek do 3 kilo, bo jak bedzie wiekszy to niewiem jak dam rade go wycisnac Rumiankowa masz ladniutki brzusio Malutka widze, ze zaszalalas z zakupami.... slodkie ciuszki Boszenka boskie ciuszki Esti kurcze.... bidulka z tej twojej siostry . Ja tez cos planuje zrobic z wlosami.... ale raczej mysle o obcieciu. Ostatnio farbowalam sobie wlosy to zaczely mi strasznie wypadac. W ciazy jakos mam slabsze wlosy. Gdybym byla na twoim miejscu to zrobilabym 1 ciemny, 1 jasny.Goo nie martw sie
|
#2245 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz to wygladasz ciazowoMoj pepek jak narazie sie jakos trzyma, ale cos czuje ze tez mi wyskoczy
|
|
#2246 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. A pępek mam taki sam , miałam nadzieję, że nie wypstryknie, a tu już na zewnątrz
|
|
|
#2247 |
|
Zadomowienie
|
esti
śliczny brzusio no teraz jak wystartował to będzie juz tylko wiekszy większy... dziewczyny od dziś jem ciemne pieczywo po którym zgaga mnie chyba zamęczy ![]() nie jem słodyczy i jem co 2-3h tzn śniadanie dziele 1 kromeczke za 2 h drugą potem jabłko itd w małych ilościach a często oby pomogło
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a mowia ze wystajace pepki to na chlopcow sa
Sliczne brzusiunie dziewczyny normalnei napatrzec sie nie moge ![]() Ja dzis lenia trenuje ze az boli
|
|
|
|
#2249 |
|
Wtajemniczenie
|
Kathi - zadroszczę lenia.... Ja niestety dzisiaj w pracy mam urwanie głowy, potem do banku, a wieczorkiem prasowanko
![]() Esti - kochany brzusio - ja taki miałam w 14 tygodniu ![]() Bercia - bidulko moja... Wciąży Ci jedzenia dobrego żałują... Dla dzieciątka wszystko Sashka - miło Cię "słyszeć". Coś ostatnio mało zaglądasz... Koleżanka z pracy poleciała po frytki....
|
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Esti, śliczna piłeczka
![]() Sashka, dokładnie, takie 3 kilo to idealna waga W razie jakby mój synuś zaczął rosnąć jak na drożdżach odstawię witaminy A ja Ci cały czas mówię żebyś kompletowała wyprawkę od 62 cm bo ciuszki będą za krótkie ![]() Bercia, oby te wyrzeczenia wyrównały cukier. A za to jaką będziesz miała linię... Kathi, mnie ten przesąd nie obejmuje U mnie chłopak a pępek nie wyskoczy bo od zawsze mam wyłącznie wklęsłą dziurkę. Zmienia się o tyle że jest coraz płytsza
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

Życzę sobie pięknego 3-kilowego synusia
wszystko będzie dobrze musi być
SYNEK
za to cała moja rodzina wniebowzięta, że córeczka, bo u nas dominuja chłopaki i jak to wczoraj usłyszałam "Bedzie kogo stroić" 

Trudno, będę musiała wytrzymać do tej połowy lutego, przez ten czas może zdążę obejrzeć oferty w naszych sklepach bo na razie tylko w jednym byłam 

a jak okaze sie ze mala jest duza to bede miec CC 
)