|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
Ja też zazdroszczę Karolince, że zna juz płeć swojego dziecka. Bo to tak już inaczej, wiedziec co sie w brzuszku znajduje Można mówić po imieniu i wogóle ![]() Mam nadzieje, że na najbliższej wizycie (16 lutego) poznam już płeć. Ginka mowiła, że juz w 20 tc powinno byc ładnie widać i ile dziecko sie nie zakryje ![]() Miejmy nadzieje, że wstydliwe nie będzie
|
|
|
#3932 | ||
|
Zadomowienie
|
Właśnie trzymam i kiepsko się piszę
![]() Cytat:
Cytat:
Oj musi uważać na siebie ![]() Wiecie jak wczoraj zobaczyłam cenę spodni ciążowych to się przeraziłam, bo kosztowały mnie 150 zeta ale myślę że wynoszę tę 1 parę jeansow a za parę tygodni zrobi się cieplej i będzie można kupić lżejsze ciuchy Kupiłam też krem pani w zaprzyjaźnionej aptece namówiła mnie na elancyl.....strasznie drogi ale mam nadzieję, że skuteczny.
|
|
#3933 |
|
Wtajemniczenie
|
Ahh bym zapomniała, chciałam jeszcze o coś zapytać. Słyszałam, że posiadanie kota będąc w ciąży wiąże się z róznymi chorobami i dodatkowymi badaniami. A może któraś z Was wie jak to jest z królikami??? Ja mam od jakichś dwóch lat ślicznego królika miniaturkę. Czy również zagrażają mi jakieś wirusy???
Od razu przepraszam bo wyszło 100 pytań do... ale nie daje mi to spokoju. |
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na All upatrzyłam kilka tuniczek ciążowych, w cenach ok 25 do 35 zł, czyli jeszcze nie takie drogie. Jak przyjedzie TŻ z pracy to coś mi zamówi. Jeśli mowa o kremach to nadal uzywam tego Zjaji Mammamia, i chyba go polubilam. Chociaż zastanawiam sie nad kupnem kremu Fissan. Już tyle znajomych go polecało, podobno bardzo dobry. A ten Galenic Elancyl rzeczywiście bardzo drogi... ciekawe czy skuteczny
|
|
|
#3935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oj fajnie fajnie mówić już po imieniu...a wczoraj mój Tż powiedział że bardzo nas obie kocha...do niego też już dotarło że będzie miał Córeczkę i przegrał nasz zakład ![]() Cytat:
![]() Jedna Pani w aptece też polecała mi elancyl ale jednak cena jest zaporowa...
|
|
#3936 | |
|
Przyczajenie
|
Serdecznie gratuluje tym co juz po wizycie
ja jutro ide w koncu zrobic te nieszczesne badania krwi i jak dobrze pojdzie to do gina w przyszlym tygodniu.Cytat:
i wszystko bylo okpodobnie z kotem,ryzyko jest jak zwierz wychodzi,a jak taki kanapowiec to skad mialby przyniesc te chorobska?Ale wiadomo higiena,czeste mycie rak
|
|
|
|
|
#3937 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie problem jest z tym, że dotąd wszystko nosiłam dosyć obcisłe i krótkie i teraz kiedy lekki brzuszek mi wyskoczył to nie wyglada to estetycznie. Ale dziś pierwszy raz założyłam spodnie ciążowe-REWELACJA! Tak obłędnie wygodne, że chyba ich nie zdejmę ![]() Trochę szkoda mi kasy na te ciuchy, ale w końcu w czymś chodzić muszę. Z tym kremem zaszalałam ale mam nadzieję, że inwestycja się opłaci jak nie to....Tz mnie chyba z domu wyrzuci![]() Cytat:
|
|
#3938 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi. Mój zwierz jest bardzo zadbany, i tylko w domku sobie siedzi, lub u mnie na rączkach oczywiście
|
|
|
|
#3939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3940 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak zapytałam ginia o moje zwierzaki to zaczął się śmiać i zapytał czy je mu chcę dać skoro się tak przejmuje Stwierdził, że bardzo dobrze jak są zwierzaczki i nie mam się czego bać![]() Tak więc nic się nie bój i dbaj o zwierzaczka
|
|
#3942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe jak truheart ?? Już chyba jest po wizycie, więc może niedługo zda nam relację. |
|
|
|
|
#3943 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Cory![]() witajcie JAk sie miewacie??? Mowie wam ze mnie by nawet rozstepy nie przeszkadzaly w ciazy gdybym tylkow niej jeszcze byla ![]() ![]() ![]() to Juz tydzien i 1 dzien nie wiem czy jest dobrze...czy sie jakos pozbieralam chodz troszke wiem ze ejst cholernie ciezko!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! sie z tym pogodzic... ![]() ![]() ![]() ![]() To jest takie okropne,,,,, ![]() ![]() ![]() ![]() Pawel pomaga jak daje rady ale widze ze czasem to jemu przydalaby sie pomoc....EHHH pzodrwiam
|
|
|
|
|
#3944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czytalam tu na wizazu o antybiotykach... wiadomo lepiej nie brac ale jak trzeva to czasem lepiej wziasc niz chorowac Poki co nie biore bo gardlo przeszlo... ufff Mamuskom po wizytach GRATULUJE u mnie ani brzucha ani nic... teraz ja sie czuje jakby ciazy nie bylo... ![]() Sciskam goraco i uciekam gotowac
|
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Ten użytkownik sprzedaje tuniki i bluzki ciążowe:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3271362 oraz ten: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6953971 i ten http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9730140 i wiele innych... Trzeba sobie przejrzeć, zależy co sie komu podoba
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już też po wizycie wczoraj miałam
z dzidzią jest wszystko ok mierzy 2 cm a tętno wynosi 140 czyli wszystko w porządku . Byłam wczoraj w pracy w końcu i na tym zakończyłam moją przygodę z pracą na najbliższy miesiąc conajmniej , po 8 godz. zapieprzania w aptece stwierdziłam że sobie odpuszcze nie miałam sił normalnie jak przyszłam do mojej gin bo wizyta była zaraz po pracy to myślałam że zasnę a ona powiedziała że niepotrzebnie byłm w pracy i wypisała mi zwolnienie zakomunikowała jeszcze że nawet gdybym czuła sie dobrze ona i tak mnie do pracy nie puści bo u nas panuje wirus grypy i jest strasznie dużo chorych no a ja w aptece to nieporozumienie w tym czasie więc odpoczywam w domku, aha Duphastonu już nie muszę brac wszystko jes bardzo dobrze i teraz tylko do następnej wizyty za miesiąć. Aaaa maleństwo na usg tak się fajnie użyło że wyglądało jak miś główka, tułów dwa punkty (rączki) na górze i dole(nóżki) bosko po prostu
|
#3947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Straszne jest to co Cię spotkało, ale pomyśl sobie, że to nie jest koniec, Twoje kruszynki mieszkają sobie teraz w niebie i napewno jest im dobrze, a co najważniejsze patrzą na Ciebie z góry. W przyszłości będziesz miała dzieci a Twoje aniołki będą się nimi opiekowały z nieba. Ja o mały włos też bym straciła swoją kruszynkę, ale na szczęscie teraz jest wszystko ok. Gdyby jednak było inaczej chyba umarłabym z rozpaczy, więc domyslam się jak się czujesz, i jak cierpisz. Całym sercem jestem z Tobą |
|
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki uciekam narazie...do kuchni. Kurczak posypany przyprawami czeka żeby go włozyć do piekarnika
Ziemniaczki muszę obrać i jakąś surówkę zrobić. I pranie przydało by sie nastawić ![]() Do zobaczenia później...
|
|
#3949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pani doktor ma rację
|
|
#3951 |
|
Raczkowanie
|
Malga jest mi strasznie przykro jak bylam dziś na wizycie to caly czas myślałam o Tobie jakie straszne chwile musiałaś przeżyć, ale zobaczysz - czas leczy rany
moja wizyta w odrożnieniu do poprzednich była sssssuuuper moj nieszczęsny krwiak ZNIKŁ I NIE BĘDZIE JUŻ ZAGRAŻAĆ DZIDZI prorokowane przodujące łożysko - PODNIOSŁO SIĘ DO GÓRY SZYJKA WYSOKO ZAMKNIĘTA DZIDZI ŻYJE I MA SIĘ DOBRZE -MIMO ŻE NIE KOPIE I padło pytanie o którym marzyłam - czy chce pani wrócić do pracy? odpowiedziałam: tak bardzo lekarz śmiał się że jestem jego pierwszą pacjętką w nowym roku która nie chce L4 ![]() prz y usg prosiłam żeby zobaczył płeć, że może coś już będzie widać, ale oczywiście dzidziol siedział sobie po turecku i praktycznie wszytko zaslonił choć padło nieśmiałe zdanie - "może chlopiec?" ale później się z tego wycofał i powiedział że wypowie się na następnej wizycie jak będzie USG połówkowe tj.23.02. )ALE MNIEJSZA Z TYM - TAK BARDZO SIĘ CIESZĘ ŻE WRÓCĘ DO NORMALNEGO ŻYCIA I NIE BĘDĘ MUSIAŁA LEŻEĆ PLACKIEM
|
#3952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naprawdę dziś dobry dzień dla Mam i Maluszków oby tak dalej
|
|
#3953 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem na L4 od miesiąca i nie wyobrażam sobie żebym mogła teraz wrócić pracy...Cytat:
![]() A u Ciebie to dopiero tydzień..a z każdym dniem bedzie na pewno coraz lepiej...Paweł na pewno też bardzo to wszystko przeżył ale po to macie siebie żeby wspólnie przez to przejść, być razem i razem się wspierać... ![]() Ściskam Cię mocno ainka11111 super wieści...teraz spokojnie możesz cieszyć się każdym dniem z Dzidzią w brzuszku ![]() ![]() P.S. Własnie zauważyłam że wróciła edycja..jak dobrze
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-01-27 o 14:41 |
|||
|
|
|
#3954 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i dziekujemy za pomiec ,a czujemy sie dobrze . mam nadzieje ze u ciebie tez powoli coraz lepiej
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|||
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Ainka cieszę się że wszystko w porządku
Jeszcze czekam na wieści od Truheart. Malga czy lekarz mówił po jakim czasie możecie znowu się starać o dzidziusia? W ogóle myślisz o tym? Mi każdy radził, żeby od razu (tzn. po 3 miesiącach wyznaczonych przez lekarza) zacząć się starać, ale wolałam żeby upłynęło trochę czasu i po 1,5 roku dopiero zdecydowałam się odstawic tabletki. Pozdrawiam Cię cieplutko. Zobaczysz jeszcze wszystko będzie dobrze |
|
|
|
#3956 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale przyznaj, że gierka wciągająca jest ![]() Gratuluję wszystkim mamusiom które były u lekarza i mają dobre nowiny , cieszymy się razem z Wami Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tokso można zarazić się tylko od kota od żadnego innego zwierzaka, a raczej od jego odchodów. tu masz link: http://www.maluchy.pl/artykul/157 i tu: http://www.maluchy.pl/artykul/157 A propos edycji widziałam że wróciła , wczoraj jak leżałam już w łóżku przypomniało mi się, że w regulaminie napisane było, że osoby usuwające zdjęcia lub posty będą karane banem. Więc zablokowanie nam wszystkim edycji było chyba z lekka naruszeniem regulaminu przez moderatorów ![]() W każdym razie dobrze, że edycja jest z powrotem
|
|
|
#3957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Marysiu, wiem jaka to radość, jak się usłyszy dobre wiadomości
, czekamy teraz razem do USG Karolina, piękne wieści . Ale dzidziunia już duża Cytat:
. Fajny sen miałaś, żeby tak w rzeczywistości było . Cytat:
. Ale wiecie co, dziewczyny? Ja jakoś nie mam parcia, że chciałabym już poczuć ruchy itp., cieszę się każdym dniem ciąży, nie chciałabym niczego przyspieszać, czekanie jest dla mnie obietnicą.Ja dzisiaj kupiłam dwie , miałam wziąć jedną, ale Małż mnie kusił i wzięłam drugą . W domu będą niestety dopiero w czwartek, bo trzeba jedne skrócić.Pamiętałyśmy, pamiętałyśmy , a teraz czekamy na relację.Cytat:
|
|
|
#3958 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale w sumie zima też ma swoje plusy, w piątek wraca Tz więc będziemy mogli trochę pobaraszkować![]() Cytat:
Ciekawa jestem pierwszych ruchów dziecka, ale z drugiej strony wystarczy mi, że wszystko ok dzidzia rośnie
|
|
#3959 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja też coś muszę kupić na rozstępy, bo na razie jadę na zwykłych nawilżających balsamach.Cytat:
Cytat:
, ale za bluzkami popatrzę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajnie to wszystko się czyta same pozytywne wiadomości super
Co do ciuszków ciążowych dziś na all udało mi się wygrac dwie aukcje jedną z jeansami a drugą z rybaczkami i to od twj samej użytkowniczki także za wszystko z przesyłka wyjdzie mnie tylko 40zł jak tylko dojdą do mnie to się wam pochwalę mam nadzieje że rozmiarówkę dobrze wymierzyłam chociaż nawet jak nie będą pasowały to za dużo nie stracę idę dalej szukać okazji na all ![]() edt. znalazłam dość ciekawego sprzedającego z tanimi ubrankami podam link może cos się komuś spodoba ![]() http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=10249437
Edytowane przez cashmeree Czas edycji: 2009-01-27 o 18:10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

Można mówić po imieniu i wogóle

udało się huraaaa!
NIE LUBIĘ TROLLI

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)