Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-24, 14:43   #1441
Magic Girl
Zadomowienie

GG do Magic Girl
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
ach ci lekarze, dlaczego nie zlecil tych badac PRZED braniem?

ta lokalizacja jest typowa dla tradzika hormonalnego albo np. nietoleracji pokarmowej, dlatego zapytalam

za bardzo nie ma co z tym robic, jezeli chodzi o kosmetyki/leki, na tradzik np. na tle bakteryjnym moga podzialac, na ten hormonalny raczej kiepsko

krosty w tych miejscach zostawiaja najczesciej najtrwalsze "pamiatki"

nie chce Cie jednak straszyc, mam nadzieje, ze jednak Ci mina te zmiany mina, a jesli nie mina to zmien na inne, a jeszcze lepiej poszukaj innego lekarza...

no każdy mówi, że zostają jakieś blizny po trądziku, a ja nie mam żadnych blizn. Ja zanim zaczęłam brać yasminelle zrobiłam 3 miesięczną przerwę i dopiero teraz je zażywam i lekarz mówił, że może być taki skutek uboczny bo to hormony i organizm musi się dostosować. Także mam cichą nadzieje, że to zejdzie przy 3 opakowaniu tak jak w innych przypadkach.

Ale dzięki za opinie
Stary 2009-01-24, 14:47   #1442
Magic Girl
Zadomowienie

GG do Magic Girl

Cytat:
Napisane przez kasiek1122 Pokaż wiadomość
Myślę, że pomoze Ci dermatolog. Ja teraz zaczynam 4 opakowanie, mam straszny trądzik, straszny! O dziwno nie w strefie T, gdzie jesli już miało mi coś wyskoczyć to właśnie tam, ale mam na lini zuchwy, w okolicach uszu, na szyi.. wstrętne, nie gojace się, bolące pryszcze. Walczyłam z nimi, ale bez skutku. Byłam u dermatologa tydzień temu przepisał mi tetrysal (myślę, że sporo osób będzie tu miało do niego uwagi), mam tez robiony tonik do przemywania twarzy i masc rtęciowo-siarkową. Po tygodniu moja twarz jest prawie czytsa, wszystko pięknie się goi, schodzi naskórek. Ale było barrdzo źle.

Polecam Differin, Duac i Davercin. Szczególnie Duac, drogi, ale naprwdę dobry.

Ja już tyle razy byłam u dermatologa i nic mi nie pomógł.. wydałam kupe kasy na nic ;/ a tetrysal co to jest? ja słyszałam o tetrkcylinie, ale jak mam się dodatkowo zabezpieczać to po co mi tabletki
Stary 2009-01-24, 15:21   #1443
kasiek1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magic Girl Pokaż wiadomość
Ja już tyle razy byłam u dermatologa i nic mi nie pomógł.. wydałam kupe kasy na nic ;/ a tetrysal co to jest? ja słyszałam o tetrkcylinie, ale jak mam się dodatkowo zabezpieczać to po co mi tabletki
tetrysal to wła;śnie tetracyklina, czy jak to się tam zwie ja mam tabletki leczniczo nie antykoncepcyjnie wiec mi nie zależy, ale to rzeczywiście głupie jest że antybiotyk obniża skuteczność pigułek

truskawkowawiosno dostałam Yasminelle na uregulowanie okresu, rozregulował się nie wiadomo dlaczego i albo mialam co 2 tyg, albo przez 2 miesiące wcale. W sumie lekki trądzik, który miałam w strefie T zanika, myślę, że to dzięki tabletkom, ale za to wyskoczyły mi te krosty na żuchwie.

Edytowane przez kasiek1122
Czas edycji: 2009-01-24 o 15:26
kasiek1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 15:42   #1444
Magic Girl
Zadomowienie

GG do Magic Girl

jakoś dobrnę do 3 opakowania, jeśli skutki uboczne nie ustaną to pzrejdę się do dermatologa.. a póki co stare sposoby działaja..
Stary 2009-01-24, 16:20   #1445
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:

truskawkowawiosno dostałam Yasminelle na uregulowanie okresu, rozregulował się nie wiadomo dlaczego i albo mialam co 2 tyg, albo przez 2 miesiące wcale. W sumie lekki trądzik, który miałam w strefie T zanika, myślę, że to dzięki tabletkom, ale za to wyskoczyły mi te krosty na żuchwie.
o cholera, serio bierzesz tylko z powodu nieregularnych miesiaczek?

pamietam, ze jeden lekarz(doswiadczony, dobry specjalista, nawet wyklada na AM) powiedzial mi, ze ginekolodzy, ktorzy zalecaja tabletki antykoncepcyjne w przypadku nieregularnych miesiaczek, popelniaja straszny blad, skoro mozna wyregulowac cykl innymi metodami

przeciez jak odstawisz, to cykl sie dopiero rozreguluje, gdzie tu logika

gdybys jeszcze potrzebowala antykoncepcji, to moze bym zrozumiala...

a tak meczysz sie, wydajesz gruba kase na dermatologa (bo nie wierze, ze to sa groszowe sprawy miesiecznie) nie mowiac juz o tym, ze Yasminelle to jedne z najdrozszych tabletek na rynku

cos jest ewidentnie nie tak, 4 miesiace brania to wystarczajaco dlugo, aby organizm sie przyzwyczail.

leczenie skutkow Yasminelle to troche jak zamiatanie brudu pod dywan, nie zdziwilabym sie, gdyby zmiana tabletek dalaby lepszy efekt niz te wszystkie masci, leki, zabiegi, ktore dzialaja raczej na skutki, a nie przyczyny

jezeli chodzi o wplyw Yasminelle na skore, to mam zupelnie odwrotne doswiadczenia: tradzik, lojotok i objawy ŁZS zmniejszyly sie juz po paru tabletkach, a jak sobie pomysle ile kasy wydawalam na leczenie skory...

gdyby skutki Yasminelle nie zwiazane ze skora mnie nie dopadly(pisalam o tym w watku) nadal bym je brala

teraz biore Cyprest i skutkow ubocznych wlasciwie brak, cera z dnia na dzien ladniejsza, po glupich tabletkach za 7zl

nie myslcie sobie, ze straszna ze mnie materialistka, bo tylko wszystko przeliczam, ale chcialam pokazac, ze czasem nie warto sie meczyc miesiacami z konkretnymi tabletkami, ktore daja okropne skutki uboczne.

szczegolnie gdy na antykoncepcji w tym momencie nam nie zalezy...

moja rada: zamiast wydawac setki na dermatologa, lepiej isc do porzadnego ginekologa, ktory podejdzie do nas indywidualnie

naprawde bym Ci radzila skonsultowac to u innego ginekologa
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 16:32   #1446
kasiek1122
Zakorzenienie

Mam zazywać Yasminelle przez 6 miesięcy. Miałam robione badania i ginekolog powiedziała mi, że moje "schorzenie" leczy się właśnie tabletkami hormonalnymi. Dała mi Y. ponieważ mają mniej jakiegoś składnika od innych pigułek. Masz racje co do pieniążków, ale dzięki tabletkom nie umieram z bólu jak mam okres i dokładnie wiem kiedy go dostanę. A twarz leczę od ponad 10 lat więc tak czy siak kupa kasy na nią idzie.. ale masz racje, skonsultuję się jeszcze z innym lekarzem, chociaż ta Pani do której chodzę jest naprawdę ok, jak mam jakies problemy to zawsze mi coś przepisze i pomaga, moją mamę tez prowadzi i mama sobie ją chwali no nic, na razie u mnie jest ok, jedyne skutki uboczne jakie po Y. mam to właśnie trądzik, suchość i tyle.
Stary 2009-01-24, 16:35   #1447
magratka
Rozeznanie

Kasiek, tradzik nie musi byc skutkiem ubocznym tabletek. Ja biorę tabletki już od kilku lat, dostałam je po badaniach hormonalnych. Na poczatku bralam diane i androcur, potem zmienialam na lzejsze i przez kilka lat bylo OK, po czym we wrzesniu ubieglego roku bez zmiany tabletek tradzik wrocil, wiec w pazdzierniku zmienilam na diane a jest coraz gorzej. Na tabletkach mam hormony w normie, więc tabletki są dobrze dobrane a tradzik i tak jest i to coraz gorszy Nie zycze nikomu.
magratka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-24, 16:58   #1448
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magratka Pokaż wiadomość
Kasiek, tradzik nie musi byc skutkiem ubocznym tabletek. Ja biorę tabletki już od kilku lat, dostałam je po badaniach hormonalnych. Na poczatku bralam diane i androcur, potem zmienialam na lzejsze i przez kilka lat bylo OK, po czym we wrzesniu ubieglego roku bez zmiany tabletek tradzik wrocil, wiec w pazdzierniku zmienilam na diane a jest coraz gorzej. Na tabletkach mam hormony w normie, więc tabletki są dobrze dobrane a tradzik i tak jest i to coraz gorszy Nie zycze nikomu.
hmm
a dermatolog co na to? a moze Twoj tradzik ma inne podloze niz hormonalne? np. bakteryjne, skoro Diana nie daje rady

Cytat:
Mam zazywać Yasminelle przez 6 miesięcy. Miałam robione badania i ginekolog powiedziała mi, że moje "schorzenie" leczy się właśnie tabletkami hormonalnymi. Dała mi Y. ponieważ mają mniej jakiegoś składnika od innych pigułek. Masz racje co do pieniążków, ale dzięki tabletkom nie umieram z bólu jak mam okres i dokładnie wiem kiedy go dostanę. A twarz leczę od ponad 10 lat więc tak czy siak kupa kasy na nią idzie.. ale masz racje, skonsultuję się jeszcze z innym lekarzem, chociaż ta Pani do której chodzę jest naprawdę ok, jak mam jakies problemy to zawsze mi coś przepisze i pomaga, moją mamę tez prowadzi i mama sobie ją chwali no nic, na razie u mnie jest ok, jedyne skutki uboczne jakie po Y. mam to właśnie trądzik, suchość i tyle.
Yasminelle nie sa jedynymi tabletkami o takiej dawce estrogenu, sama porownaj

Yasminelle-1 tabl. powl. zawiera 0,02 mg etynyloestradiolu i 3 mg drospirenonu.

Harmonet Ethinylestradiolum 0,02mg + Gestodenum 0,075mg
Logest Ethinylestradiolum 0,02mg + Gestodenum 0,075mg
MercilonEthinylestradiolum 0,02mg + Desogestrelum 0,15mg
Novynette Ethinylestradiolum 0,02mg + Desogestrelum 0,15mg

moze po prostu nie tolerujesz drospirenonu

6 miesiecy a potem co? dziwne podejscie lekarza, jest pewna, ze potem bez tabletek bedzie super, bezbolesny okres? nigdy nie spotkalam sie z historia dziewczyny wlasnie z takimi problemami, ktore po odstawieniu tabletek nie wrocily, w wiekszosci przypadkow wszystko wraca do punktu wyjscia

ja nie twierdze, ze Twoja lekarka jest zla, moze w leczeniu innych przypadkow jest rewelacyjnym specjalistą, ale dziwie sie, ze bagatelizuje Twoje objawy.

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2009-01-24 o 17:00 Powód: lit
Stary 2009-01-24, 17:06   #1449
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
o cholera, serio bierzesz tylko z powodu nieregularnych miesiaczek?

pamietam, ze jeden lekarz(doswiadczony, dobry specjalista, nawet wyklada na AM) powiedzial mi, ze ginekolodzy, ktorzy zalecaja tabletki antykoncepcyjne w przypadku nieregularnych miesiaczek, popelniaja straszny blad, skoro mozna wyregulowac cykl innymi metodami
gorzej jak inne metody nie pomagają..

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 17:09   #1450
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
gorzej jak inne metody nie pomagają..
no to wtedy nie ma wyjscia, ale sprobowac zawsze mozna zamiast od razu łykać tabletki, gdy nie potrzebujemy antykoncepcji...
Stary 2009-01-24, 17:38   #1451
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
no to wtedy nie ma wyjscia, ale sprobowac zawsze mozna zamiast od razu łykać tabletki, gdy nie potrzebujemy antykoncepcji...
a czy ja mówię, że nie? takie moje małe rozmyślenia po prostu

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-24, 17:39   #1452
Magic Girl
Zadomowienie

GG do Magic Girl

Cytat:
Napisane przez magratka Pokaż wiadomość
magratka ja po yasminelle ( biorę już drugie opakowanie jestem w połowie ) też dostałam trądziku.. i nie jest to taki trądzik mega wysyp tylko pojedyncze krostki. Ale na policzkach i żuchwie. Wcześniej przy cilescie nie miałam tego problemu. I wczęśniej trądziku nie miałam takiego mocnego raz kiedyś krostka. A po yasminelle wyszło.. no ale organizm oszalał dostał dawkę hormonów.
Stary 2009-01-24, 21:04   #1453
hanulka xxx
Raczkowanie

hmm, dziwne u mnie krostki tez są na policzkach i okolicach żuchwy ciekawe, może to od tabletek i nie miałam żadnych badań przed przepisaniem Y .....

Edytowane przez hanulka xxx
Czas edycji: 2009-01-24 o 21:05
hanulka xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 21:09   #1454
magratka
Rozeznanie

Cytat:
hmm
a dermatolog co na to? a moze Twoj tradzik ma inne podloze niz hormonalne? np. bakteryjne, skoro Diana nie daje rady
u jednego dermatologa juz bylam i sie dowiedzialam, ze sa dla mnie trzy opcje: antybiotyki doustnie ( i to prawdopodobnie tetracykliny przez dluzszy czas), roacutane albo peelingi u dermatologa. Roacutane odrzucam, bo skutki uboczne mnie przerazaja. Antybiotyki bralam na tradzik wielokrotnie i zawsze po antybiotyku tradzik wracal, a reszta organizmu nie wracala do normy. Po antybiotykach przez kilka lat borykalam sie z grzybicami, wiec wiem doskonale, czym sa skutki uboczne. Zdecydowalam sie na peelingi, ide w czwartek na kolejna konsultacje. Podobno moje krosty sa bardzo glebokie i ciezko bedzie to zaleczyc, ale oczywiscie bede probowac.
magratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 21:12   #1455
Mmedeah88
Wtajemniczenie

ŻADNYCH? Błagam... Powiedz, że ginekolog raczył chociaż wywiad przeprowadzić...
Ja dla świętego własnego spokoju zrobiłabym sobie cytologię, aspat, alat.
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 22:36   #1456
Magic Girl
Zadomowienie

GG do Magic Girl

Cytat:
Napisane przez hanulka xxx Pokaż wiadomość
hmm, dziwne u mnie krostki tez są na policzkach i okolicach żuchwy ciekawe, może to od tabletek i nie miałam żadnych badań przed przepisaniem Y .....
wiesz całkiem możliwe, że to od tego chyba na 24 stronie tego wątku piszą dziewczyny, że tez tak miały i im się wszystko unormowało po 3 opakowaniu. A które bierzesz opakowanie?
Stary 2009-01-25, 11:06   #1457
hanulka xxx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
ŻADNYCH? Błagam... Powiedz, że ginekolog raczył chociaż wywiad przeprowadzić...
jego wywiad skończył się na tym,że zapytał dlaczego chce zmienic tabletki i jakie stosowałam do tej pory ??? żadnych badan , nic kompletnie... przed Yasminelle brałam Cerazette ale to była męczarnia i brałam je tylko dlatego,że innych dla kobiet po porodzie ponoc nie ma ( mam synka ma 2 latka i 3 miesiące ) , wcześniej przez kilka lat Marvelon i musze powiedziec,że czułam się po nim świetnie, chciałam nawet do nich wrócić, ale lekarz stwierdził, że Y mają mniejsza dawkę hormonów i są lepsze, zobaczymy ....

Cytat:
Napisane przez Magic Girl Pokaż wiadomość
A które bierzesz opakowanie?
jestem w trakcie drugiego opakowania, praktycznie juz koncze, w czwartek mam wizytę u gin i chyba zdecyduje sie na kolejne dwa opakowania , ale jesli nic sie nie zmieni poszukam innych tabletek i moze innego lekarza !!

Edytowane przez hanulka xxx
Czas edycji: 2009-01-25 o 11:07
Stary 2009-01-25, 12:06   #1458
Magic Girl
Zadomowienie

GG do Magic Girl

jestem w trakcie drugiego opakowania, praktycznie juz koncze, w czwartek mam wizytę u gin i chyba zdecyduje sie na kolejne dwa opakowania , ale jesli nic sie nie zmieni poszukam innych tabletek i moze innego lekarza !![/quote]

niby po 3 przechodzi także spróbuj ja zużyje 3 chyba że mi sięo poprawi wtedy już nie będę zmieić bądź dobrej myśli
Stary 2009-01-25, 19:28   #1459
Sylviiaa
Raczkowanie

GG do Sylviiaa

Dziewczyny,

mam pytanie trochę z innej beczki.
Otóż jakiś czas temu rozstałam się z facetem (prawie 2 lata związku).
Od ponad 2 lat biorę Yasminelle i w obecnej sytuacji zastanawiam się czy zażywać je dalej czy nie
Nie mam już więcej recept, kończę opakowanie i tak mnie naszło czy prosić przy najbliższej wizycie u gin o kolejne???

Może któraś z Was była w podobnej sytuacji?

What shall I do to believe? Love.
What shall I do to love? Believe.

Aparatka
=> 19.06.2009 => góra (ligatury ciemnoniebieskie)
=> 14.07.2009 => góra (ligatury różowe)
Sylviiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 19:30   #1460
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylviiaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

mam pytanie trochę z innej beczki.
Otóż jakiś czas temu rozstałam się z facetem (prawie 2 lata związku).
Od ponad 2 lat biorę Yasminelle i w obecnej sytuacji zastanawiam się czy zażywać je dalej czy nie
Nie mam już więcej recept, kończę opakowanie i tak mnie naszło czy prosić przy najbliższej wizycie u gin o kolejne???

Może któraś z Was była w podobnej sytuacji?
to zalezy, czy w najblizszym czasie [ok. pol roku] planujesz wejsc w zwiazek lub uprawiac seks i stosowac takie zabezpieczenie.
jesli jest chociaz minimalna taka szansa, ze bedziesz w jakims zwiazku lub bedziesz czesto uprawiac seks, nie odstawilabym.
jesli nie - nie ma sie co zastanawiac, zrobilabym przerwe.

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 19:39   #1461
Sylviiaa
Raczkowanie

GG do Sylviiaa

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
to zalezy, czy w najblizszym czasie [ok. pol roku] planujesz wejsc w zwiazek lub uprawiac seks (...)
Hmmm....chyba musi trochę czasu upłynąć, bo jeszcze nie do końca ochłonęłam po tym rozstaniu...może zmieszcze się w tych 6. miesiącach....

What shall I do to believe? Love.
What shall I do to love? Believe.

Aparatka
=> 19.06.2009 => góra (ligatury ciemnoniebieskie)
=> 14.07.2009 => góra (ligatury różowe)
Sylviiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 21:00   #1462
kamila2006
Zakorzenienie

ja bym odstawila. znając moja osobe raczej tak szybko nie weslzabym w nowy zwiazek a i seks nie byłby pewnie na pierwszym czy 2 spotkaniu. wszystko zalezy od ciebie. mimo wszystko bym odstawila. organizm sobie odpocznie a z nowym potencjalnym partnerem mozna stosowac przeciez pocztakowo gumki

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 21:43   #1463
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

jestem juz po trzech tabletkach hehe wiem ze moze nie powinnam miec juz jakis skutków ubocznych ale narazie czuje sie swietnie i mam wielką ochotę na TŻta :ślina:
Stary 2009-01-27, 09:40   #1464
ewakuacja
Zadomowienie

Dziewczyny tyjecie po tych tabletkch ? zastanawiam sie czy nie zmienic Cilestu na te wlasnie. Bo od Cilestu przytylam nieco
Stary 2009-01-27, 10:07   #1465
ChokoGirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewakuacja Pokaż wiadomość
Dziewczyny tyjecie po tych tabletkch ? zastanawiam sie czy nie zmienic Cilestu na te wlasnie. Bo od Cilestu przytylam nieco
Poczytaj trochę ten wątek, bo z tyciem to różnie bywa. Jedne dziewczyny tyją, inne nie, a jeszcze inne tracą na wadze.

To lekarz powinien Ci zmieniać tabletki i wybrać inne, a nie Ty chcesz zmienić na te właśnie bo pewnie coś zasłyszałaś o nich. Nie jesteś lekarzem z kwalifikacjami żeby o takich rzeczach decydować.

ChokoGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 10:20   #1466
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ChokoGirl Pokaż wiadomość
Poczytaj trochę ten wątek, bo z tyciem to różnie bywa. Jedne dziewczyny tyją, inne nie, a jeszcze inne tracą na wadze.

To lekarz powinien Ci zmieniać tabletki i wybrać inne, a nie Ty chcesz zmienić na te właśnie bo pewnie coś zasłyszałaś o nich. Nie jesteś lekarzem z kwalifikacjami żeby o takich rzeczach decydować.
własnie

Ewakuacja ale moze zwiekszyl Ci sie apetyt po Cilescie i dlatego tyjesz, jezeli nie, to porozmawiaj z lekarzem

nie jest powiedziane, ze po Yasminelle nie bedzie gorzej, czasem lepiej troche przytyc i czuc sie dobrze, niz totalnie nie miec zupelnie apetytu, byc wiecznie zdlowana itp (pisze z wlasnego doswiadczenia)

zastanow sie nad przyczynami przytycia i nie wiaz tego wylacznie z tabletkami: moze zmiana diety i wprowadzenie wiecej ruchu pomoze, jezeli Cilest Ci sluzy we wszystkich pozostalych aspektach, to strach ryzykowac, po zmianie moze byc duzo gorzej
Stary 2009-01-27, 11:48   #1467
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:

nie jest powiedziane, ze po Yasminelle nie bedzie gorzej, czasem lepiej troche przytyc i czuc sie dobrze, niz totalnie nie miec zupelnie apetytu, byc wiecznie zdlowana itp (pisze z wlasnego doswiadczenia)
dlatego ja jestem ciekawa co jutro powie moja pani doktor. czy zdecydujemy sie na zmiane tabletek juz [yasminelle] czy zaczekamy jeszcze a ja bede probowala nadal zrzucic te 10kg ktore przytylam na tabletkach.
bo poza tym nie mam powodow do narzekan na nie, na co dzien nie czuje, zebym w ogole cos brala libido ok, cera w normie, nie narzekam na suchosc pochwy, infekcje sie zdarzaja ale przy innych pewnie tez by sie zdarzaly w takim razie

a przed chwila wrocilam z badan krwi, nienawidze tego bo boje sie igiel ale kobieta byla mila i zyje jutro wyniki

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 12:33   #1468
ewakuacja
Zadomowienie

No ja tez mam jakies depresje, zmiany nastrojow, ale nie wiem czy to od tabletek czy po prostu taka jestem

Kiedys jak tez myslalam nad zmiana to lekarka mi sie dziwila ze chce zmienic i sie glupio dopytywala. A mi bylo glupio powiedziec, ze mi libido spadlo strasznie.. Teraz jej powiem ze pzy okazji chyba tyje wlasnie od tabletek.
Stary 2009-01-27, 13:51   #1469
Valentino
Zadomowienie

ja niestety od tabletek nie przytyłam, a bardzo na to liczyłam..;/

Valentino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 14:37   #1470
hanulka xxx
Raczkowanie

Czy sadzicie , że jak będę na diecie to zgubie te kilogramy, które mi ostatnio wskoczyły?? Czy już nie ma szans,że wróce do swojej normalnej wagi ???
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości