|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Szamanka 82
hej piszę bo chyba nikt do tej pory nie odpowiedział Ci na Twoje pytanie. moja Hania jest na butli i na Nutramigenie. dopóki nie przeszła na to specjalne mleko często bolał ja brzuch i dostała wysypki na twarzy (teraz ma też AZS, ale to już co innego). tak jak Ty obawiałam się, że córka nie będzie chciała jeść tego niby mleka, ale o dziwo w clae nie musiałam z nią o to walczyć. odkąd jest na Nutramigenie nie poznaję swojego dziecka (czyt. aniołek) i wreszcie zaczęła przybierać na wadze (teraz to zaczynam się bać czy nie za dużo). straszne lubi jeść i ma duużu apetyt. jeżeli lekarz wypisywałby Ci receptę na Nutramigen (ponoć lepszy niż Bebilon Pepti) to zwróć uwagę żeby zaznaczył choroby przewlekłe wtedy za puszkę nie zapłacisz opk.25 zł tylko 50% mniej. mama październikowa
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
a ja tak wiedziona ostatnim tchnieniem jakie wydaje przy kompie (czekam na pore karmienia polki) napisze ze testowalam bebilon dla dzieci z kolkami.
ze ja go nie sprobowalam przed podaniem poli to mnie az skreca. gorzkie ochydztwo, a ja sie zastanawialam dlaczego ona sie prezy. myslalm ze moze baczki puszcza, ale nie. to byl ten wynalazek wiec kupial normalny bebilon, potem wzielam opakowanie bebiko (ta sama firma nutricia) i czytam, ze sklad ten sam, a cena nizzsza. i moje dziecko na tym bebiko od 4 dni jedzie i ma sie rewelacyjnie jak wroce do domu to cow and gate kupie i juz ![]() tak sobie chcialam ![]() kurna olek, juz wtorek :wow: |
|
|
|
#1743 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A chcialam sie wybrac z nim na specer Widac ma swoja wizje spedzenie tego dnia Moze woli spac niz sluchac jak mu mama spiewa ![]() "Serkowate" kupki mielismy jakis czas temu. Wszytskie byly takie, wiec sie nie martwilam. Teraz mamy musztardowe i tez sie zdarzaja jakies grudki, (musztardowe) ale mysle, ze to chyba normalne. Co mnie berdziej martwi to fakt ze nieraz grudki sa strasznie ciagliwe Czy u Waszych dziecieaczkow tez tak jest? Cytat:
A teak wogole kiedy dzieci zaczynaja sie swiadomie usmiechac?Cytat:
![]() Dziewczyny ja rowniez prosze o linki do wszych blogow/ stron na priva ![]() Ale sie narobilo z tymi wrzesniowkami Z trzeciej strony ( ) nawiazuja sie tu jakies znajomosci, stajemy sie sobie coraz blizsze i jest rzecza naturalna, ze chcemy sie pochwalic swoimi pociechami i napisac o tym co nas boli. Po to walsnie sie tu chyba spotykamy Bez tego to forum skladaloby sie z suchych informacji, a to juz nie byloby ani fajne ani wciagajace |
||||
|
|
|
#1744 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, ze tak post pod postem, ale bawie sie prywatnym albumem i jak najbardziej mozna zastrzec ze jest prywatny, mozna dodowac zdjecia czy albumy, ale czy mozna je jakos usuwac? Za chwilke bedzie ten sam problem co na forum jesli okaze sie, ze mozna sie jakos do nich dostac z zewnatrz
|
|
|
|
#1745 |
|
Raczkowanie
|
Iwa-iw dzięki za odpowiedź
My już po wizycie u lekarza i szczepieniu. Pani doktor stwierdziła, że ulewanie może, ale nie musi byc objawem nasilającej się alergii na mleko. Wysypka, którą ma Zuzia nie jest typowo skazowa, więc jeszcze trudno o jednoznaczną diagnozę. Na razie mam zagęszczać mleko nutritonem (to moja sugestia, bo poczytałam o nim na necie) i obserwować jaka bedzie reakcja, a jak nie będzie poprawy i pojawią się kolejne objawy to dostałam receptę na nutramigen. Co do tych silnych stanów niepokoju to komentarz był "prosze szukac przyczyny". Troszke mnie to wkur... bo niby co ja cały czas robię?????? Noszę, przytulam, śpiewam, zabawiam, cuda na kiju a czasami Mała po prostu płacze do upadłego. Więc chyba zakupię za radą scorpionec czopki viburcol do wykorzystania w ostateczności...Chociaż dzisiaj Moje Dziecie to obraz spokoju. Mimo szczepienia, które przeszła dość spokojnie, rozpacz była tylko w momencie wkłucia, ale ciocia-pielęgniarka a potem Mama skutecznie uspokoiły ![]() A teraz hit - Zuzia przespała dzisiaj całą noc od 22 do 7 . Zazwyczaj jada koło 2, więc ja się budzę o 1.30 a tu cisza, więc myślę - może jeszcze z godzina snu przede mną. Usnęłam, budzę się o 4 a tu nadal cisza. Wydało mi się to podejrzane, więc idę sprawdzić co i jak, a Mała śpi w najlepsze. No to jej nie budziłam i tak pospałyśmy do 7 . Potem żarełko, chwila marudzenia (teraz juz wiem że to było wołanie "weź mnie na ręce), ale nie dałam się, podchodziłam tylko co pare minut do łóżeczka ją pogłaskać i po pewnym czasie się uspokoiła i do wyjścia do lekarza leżała i gadała z karuzelką Teraz to ja mam stresa związanego z ewentualną gorączką. Bo ja nie potrafię się "obsługiwać" czopkami. Wiem, że to śmiesznie zabrzmi, ale nawet sobie nie potrafię togo zaaplikować. Jak w szpitalu po cc musiałam sobie zapodać czopek glicerynowy to była porażka, wsadziłam za płytko i zaraz był spowrotem A do takiej małej pupki to dopiero będę miała problem wsadzić to "badziewie". Może jesteście w stanie mi dać jakiś "instruktaż" |
|
|
|
#1746 |
|
Rozeznanie
|
My także po wizycie i szczepieniu. Mała ma już 59cm i waży 4650. Aż w szoku byłam. Wiedziałam że trochę waży bo to czuć ale nie spodziewałam się aż takiego wzrostu wagi. Poza tym chyba ma skazę białkową. Wysypka na buzi i główce. Szczepienie było straszne. Darła się aż mi się serce krajało a brałam szczepionkę 5w1. I ja też nie wiem jak zaaplikować czopka. Kupiłam paracetamol a tu takie duże te czopy.
|
|
|
|
#1747 | ||
|
Zadomowienie
|
dzieki
wysłane ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja smaruje odbycik jakims kremem do pupki, rozgrzewam czopek w dloni, wkladam go i zaciskam posladeczki i tak troche trzymam Czasem kupsko prawei od razu polecialo mi na reke, ale czopek nie wylecial ![]() Mala ani razu nawet nie jaknela przy wkladaniu bo tez uzywalam viburcol jak miala kolki i chyba pomagal, chociaz na poczatku wydawalo mi sie, ze nie. No ale mam nadzieje ,ze goraczka sie nie pojawi, a dziewczynki nie bada marudne ![]() edit: powrocila opcja edycji ![]() a wogole edytuje, bo nie chce postu po postem, a przypomnial mi sie dzisiejszy poranek ![]() Karola obudzila mnie dzis tez majstrowaniem przy moich ustach jak nelijke wczoraj (ale juz jej mala) szkoda tylko, ze tak wczesnie, bo juz od 7 niespalysmy, ale jej wybaczam
Edytowane przez niobe7 Czas edycji: 2009-01-27 o 14:22 |
||
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
skylie moje dziecie zaczelo sie usmiechac swiadomie jakos w 10 tygodniu. teraz suszy dziasla caly czas
![]() link poslany szmanka, dziewczyno droga, mieszkasz w siemianowicach, wiec kiedy masz czas na randke ze mna? ja rezyduje u mojej mamy na przelajce do 13 lutego... musimy sie spotkac. no nie ma bata |
|
|
|
#1749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z tym siedzeniem w domu to się z tobą zgadzam ja mieszkam w takim miejscu że bez samochodu ani rusz. Ponieważ mamy jeden a mąż jezdzi do pracy to jestem uziemiona w domu i takie forum to moja odskocznia możliwośc "pogadania" i podzielenia się problemami z innymi mamami |
|
|
|
|
#1750 |
|
Zadomowienie
|
swiadome usmiechy chyba moga sie juz poajwiac ok 6-8 tygodnia
![]() na poczatku najczesciej w czasie karminia a potem to juz przy kazdej sposobnosci ![]() ja uwielbiam jak w nocy Karola obudzi sie na jedzenie i na poczatku steka i tym mnie budzi i wtedy podchodze do lozeczka a ona z radoscia zaczyna machac lapkami i tak szeroko sie usmiecha albo jak ja karmie, a ona przerwya jedzenie i pokazuje swoje dziaselka normalnie niesamowite
|
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
ah, moje dziecko przewrocilo sie na boczek, a zaraz potem na brzuszek
![]() w druga strone manewr jej nie poszedl, musialam pomoc, ale jaka jestem dumna
|
|
|
|
#1752 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1753 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie zostala zniesiona blokada edycji
|
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=306354
ja tam wiedzialam pierwsza
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no socjologiem jestem, nie matematykiem
|
|
|
|
|
#1756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, wiec grzecznie chodzimy na spacery kolo domu, albo wystawiam malego do ogrodka i na tym konczy sie nasz kontakt ze swiatem Niestety Tz wraca pozno z pracy i tak zmeczony, ze nie mam serca zostawiac go z Wojtusiem samego Zostaja tylko weekendy kiedy moge gdzies skoczyc Niestety u nas utrudnieniem jest ze Wojtus jest na piersi, a z butelki nie chcemy mu dawac, bo cwaniaczek ostatnio polapal sie ze lepiej leci z butli i mialam mega problemy przy karmieniu piersia. Jednakze postanowilam, ze 1x w tygodniu bede sie urywac z domu na 2h na jazde konna tak w ramach powrotu do formy po porodzie Niech sie dzieje co chce! Jakos zbedne kilogramy trzeba zaczac zrzucac
|
|
|
|
|
#1757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a kiedy dzieci zaczynaja sie przewracac? bo Karola jak na razie sie nie kwapi... Ona tylko chce jakby siadac podnosi nozki i glowke do gory i to calkiem wysoko
|
|
|
|
|
#1758 |
|
Raczkowanie
|
Ja w ramach powrotu do dawnej formy, postanowiłam chodzić na squasha.
Zastanawiam się też nad rolkami. Tak sobie wymyśliłam, że będę na rolkach na spacerkach jeździć Wózek będzie mi podparciem w razie czego Zobaczymy jak to wyjdzie
|
|
|
|
#1759 |
|
Zadomowienie
|
ja jak na razie tylko mysle co moglabym zrobic zeby powrocic do formy i na tym sie konczy :P
a slodyczami jak sie objadalam taksie objadam
|
|
|
|
#1760 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A słodycze pochłaniam jak nigdy ale fakt, że wagę sprzed ciąży już mam, tylko skóra nie taka jędrna jak była.
|
|
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak wroce do domu to bede biegac w te dni kiedy konkubent zostanie z polka
![]() pola coraz czesciej przewraca sie sama na bok i na plecki z powrotem no i ogryza swoje raczki zajadle |
|
|
|
#1762 |
|
Zadomowienie
|
uśmiechy uwielbiam jak mój mały się uśmiecha a robi to już świadomie od tygodnia a najbardziej to zadowolony jest jak wstaje rano biore go w leżaczek do pokoju gdzie mam kompa i wchodzę na stronę www.bebiko.com.pl tam leci taka melodyjka która uwielbia od razu uśmiech się pojawia i nóżki fikają a i jeszcze bardzo lubi jak dziadek go na ręce bierze od razu bananka ma na buźce
powrót do formy ja w sumie ważę już tyle samo co przed ciążą ale powiem szczerzę że brzuszkowi to daleko jeszcze do tego z przed ciąży ta skóra taka jakaś blee się zrobiła więc postanowiłam robić brzuszki wieczorami może coś zadziała a co dziennie oczywiście długie spacerki z wózkiem dzisiaj zaliczyliśmy taki spacerek że mały śpi już 2 godzinę heheh zresztą ja też z nim przysnełam na godzinkę tak mnie zmogło że dopiero wstałam ale co tam cos się w końcu należy
|
|
|
|
#1763 | |||
|
Wtajemniczenie
|
a juz myslalam ze bede pierwsza
Moze nastepnym razem ![]() Cytat:
Jak sie usmiecha po jedzieniu to mi serce topnieje, a jak sie usmiechnie do mnie to sie chyba cala rozplyne ![]() Cytat:
Cytat:
No, ale cos zrobic trzeba, a ze slodyczy przeciez nie zrezygnuje ![]() Dziewczyny- dzieki za linki. Super sprawa z tymi blogami. I jakie piekne zdjecia! Musze pogonic mojego TZ zeby nam fajne porobil
|
|||
|
|
|
#1764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() musze wieczorem brzuszki zaczac trzaskac, ostatnio czesto z TZ filmy ogldamy wieczorkiem, wiec moze w czasie filmu. Przyjemne z pozytecznym
|
|
|
|
|
#1765 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja raz w tygodniu jade sama na zakupy do marketu żeby pobyc wśród ludzi a maly na spacer z mezusiem bo wtedy mam pewnośc że śpi a z butelki cholernik nie chce jeśc![]() Ja ostatnio obżeram się słodyczami i nie moge przestac tak więc moge pożegnać sie z figurą na wakacje bo widze że już mi sie walki robią. A taka bylam szczupła po porodzie ech.. ale co tam mam to gdzieś
|
|
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
Bartuś wczoraj zgubił pępek
. Dziś skończył 2 tygodnie i byliśmy na pierwszym spacerze do przychodni na badania. Trochę przybrał na wadze i nic zlego pani doktor nie powiedziała. Tylko ja padam na twarz, bo tańcował od 2 do 6 rano. Tylko na cycku by wisiał a potem się nudził i chciał, żeby się nim zajmować. Nie mam pojęcia kiedy mu to przejdzie. A dziś śpi cały dzień i tak mało zjadł, że aż się boję. Ale w końcu gdyby był głodny to by nie spał tylko pyszczka darł. Coś czuję, że nabierze sił i w nocy znowu da czadu. Nawet nie mam jak go przetrzymać, żeby nie spał i się na noc wymęczył, bo śpiocha wali cały czas.
|
#1767 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
link poszedl, i nie martw sie o mala ja myslalam ze mam aniolka a dzisiaj diabelek,bo w aucie w korkach darl mordeczke ile wlezie,takze nie martw sie,taki sposob wyrazania opini Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my dzisiaj po wycieczce do londa,niech szlag trafi tamtejsze ulice itp,swiatla i rozne takie,dziecie mi sie na korkach denerwowalo,jak dlugo jechalismy bylo ok,a jak stawalismy to histeria,szok,pomijam kolejke co na zewnatrz az byla,troszke chlodnawo i karmilismy malego na powietrzu dzisiaj,sloneczko fajne,10 stopni,alei tak masakra.Juz wiem ze mlody jazde lubi,korkow nie i londynu tyz nie.Ale musimy go nauczyc na fotelik na dluzesz dystanse,bo dzisiaj bylo okropnie,choc powrot byl lepszy,mniej histerii i spal zmeczony,aha w jedna strone okolo godzinke plus swiatla i korki bylo poltorej,mniej wiecej.Ale paszport zalatwiony,uff,uff
|
|
|
#1768 |
|
Rozeznanie
|
Niobe kochana jak robiłaś masę solną? Bo wolała bym zrobić ją ze sprawdzonego przepisu niż sama kombinować
. Ostatni raz robiłam ją chyba w podstawówce
|
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
kobity jakie macie maty edukacyjne. dawac mnie tu linka bo chce kupic
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam taka. Jeszcze nie uzywamy, ale jest bardzo ładna, polecam
![]() http://allegro.pl/item537762088_koje...ow_krakow.html |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.

A chcialam sie wybrac z nim na specer
Widac ma swoja wizje spedzenie tego dnia
Czy u Waszych dziecieaczkow tez tak jest?

Tak, wiec grzecznie chodzimy na spacery kolo domu, albo wystawiam malego do ogrodka i na tym konczy sie nasz kontakt ze swiatem
Zostaja tylko weekendy kiedy moge gdzies skoczyc
No, ale cos zrobic trzeba, a ze slodyczy przeciez nie zrezygnuje